Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Amerigo57
őstag
válasz
gabor9991 #5646 üzenetére
Itt néz szét. Gorenje márkabolt - Öt év garancia.
http://www.onlinemarkaboltok.hu/mosogepek
Gorenje WEI62S3 A+++ Inverteres PowerDrive motor 6 kg. 99.900 Ft
Gorenje WEI723 A+++ Inverteres PowerDrive motor 7 kg. 99.900 Ft
Gorenje WEI823 A+++ - 30 % Inverteres PowerDrive motor 8 kg. 108.900 Ft
...............................
Beko : Öt év garancia.Beko WMY 71233 LMB3 A+++ ProSmart inverteres motor 7 kg 87000 - 94000 Ft
Beko WMY81483LMB2 A+++ ProSmart inverteres motor 8 kg 112.490 Ft
Beko WMY 91443 LB1 A+++ ProSmart inverteres motor 9 kg 112.490 Ft
Mind a Gorenjénél , mind a Bekonál , a vásárlók által legjobbnak ítélteket emeltem ki ,
töltősúlyonként.
-
asdf_
veterán
Meddig? Azt hiszem 600-ig az enyémek is ezt csinálták, utána már ugrott.
Vegig. Tobb szakaszban ert el 1000-ig, de mind felporgos volt (bar mondjuk 800-rol 1000-re porgesnel szerintem nem is feltetlen eszreveheto, hogy szabalyozottan porog fel, vagy megkapja a teljes kakaot, csak ha neznek melle egy teljesitmenyfelveteli gorbet).
-
gabor9991
őstag
Látva itt az utóbbi hozzászólásokban az inverter vs. szénkefe vitát elbizonytalanodtam, milyen gép is kellene nekem.
Lesz egy 100.000-es csereutalványom, ha minden igaz pár napon belül, ezt kellene mosógépre cserélni.Elöltöltős lenne, eddig keskeny gép volt de lehet normális méretű is mert elfér.
Gorenje szimpatikus, az jó választás?
Vagy csak a garancia hossza számít, így nézzük meg milyen beko-t adnak ennyiért?
Esetleg más lenne a jó választás? -
blattida
nagyúr
válasz
Nagya21 #5637 üzenetére
Nem maga az inverter motor/aszinkron motor hibásodik meg/száll el, hanem az annak meghajtását/vezérlését végző frekiváltó elektronika (inverter), ami viszonylag gyakran előfordul egy mosógép esetében, sokkal gyakrabban, mint a szénkefék cseréje, ráadásul, jóval nagyobb a költségvonzata. Összességében a felhasználó annyira nem járt jól az inverter motorral, de legalább csöndben teszi, végül is, ez is több, mint a semmi.
-
Amerigo57
őstag
Én az alábbi terméket ajánlom.
A családban egész jól bevált.
LG F4J6VG0W mosó-szárítógép
Garancia: 2 év - Gyári garancia
1400 ford./perc centrifuga
Mosási kapacitás : 9kg Szárítási kapacitás : 5kg
Gőzfunkciós mosó-szárítógép
A motor típusa: Inverter Direct Drive MotorTeszt : https://www.trustedreviews.com/reviews/lg-fh4a8fdh2n
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Moso-szaritogepet szeretnek venni, milyet ajanlotok?
Kulon mosot es kulon szaritot helyhiany miatt nem tudom megoldani. Elore is koszonom!
-
törölt tag
A vacakolás nagy része (ahogy olvasom, mert nálam a 11 év alatt egyszer, ha „vacakolt”) inkább a kiegyensúlyozással megy el. De a Mielék évtizedek óta tudják ezt. Ezért nem az számít, hogy mennyi a legmagasabb fordulatszám. Mert a víz nagy része alacsony fordulaton megy ki.
Az enyém még a „fokozatok” között sem ugrik.
Tehát lehet, az inverteresek mind tudják ezt, de az olcsóbb gépekbe valószínűleg azért rakják, mert ezzel egyszerű megoldani. És lehet vele parasztvakítani.(#5637) Nagya21
Nyilván nem a motor, hanem a vezérlés a gyenge pont. -
Nagya21
addikt
válasz
BlackJack21 #5626 üzenetére
HAli!!
Oszt Mé'??
Mert nincs kopó alkatrész a motorban, (szénkefe) meg kevesebb meghibásodás van benne (lényegében a két csapágy), hiszen inverter motor alatt (nem LG) egy sima aszinkron motort értünk.
Üdv Nagya -
válasz
#40553216 #5633 üzenetére
Sokkal kevesebb időt vacakol a centrizéseknél, mert fokozatmentesen pörgeti fel a dobot.
Érdekes módon a 11 éve vett, de addigra már szinte kifutó gépem is tudja ezt szénkefés motorral.
Fokozatmentesen pörög fel? Na az érdekes akkor. Ezek fokozatonként szoktak ugrani. Persze ettől még a tied lehet más.
-
törölt tag
-
jimmy74
őstag
sziasztok!
miele w1716 Young vision 1600hoz lehet találni magyar nyelvű leirást?
Sajna nem láttam jó lenne tudni milyen programok vannak hozzá.
Milyen amúgy ez a tipus? -
asdf_
veterán
válasz
farkas-j #5624 üzenetére
Meg erre reagalnek, aztan tenyleg temethetjuk:
Ennél jóval nagyobb teljesítményű eszközöknél és sokkal mostohább körülmények között alkalmazzák igen nagy megbízhatóság mellett. Csak példának az elektromos autókat említeném.
Igen, no de mennyiert is vesz az ember egy inverter elektronikat az hybrid -tehat meg nem full elektromos- autojaba? 540 ezer brutto jo magyar forintert...
-
BlackJack21
tag
Az invereres vs szénkefés meghibásodási valószínűségben egyértelműen az inverteres marad alul. Mi inverteres motorokat gyártunk, naponta látom a kritikus pontokat, ami később problémát jelenthetnek. Igaz az autóiparban az igénybevétel, teljesítmény( és az ár) jóval nagyobb...
-
válasz
farkas-j #5624 üzenetére
Itt az a gond szerintem, hogy leír valamit az ember, mint például amiket írtam is, tapasztaltam a különbséget a gyakorlati használat mellett. Erre jön a szöveg, hogy az nem úgy van. Mert technikus vagy micsoda. Kit érdekel? Amit a gyakorlatban tapasztaltam, itthon, a ruhák mosásával, azt írom le. Tőlem lehet einstein vagy galileus, akkor is az a tapasztalatom.
Ha meg végképp nem jut semmire, beírja, hogy buták vagytok. Ja, mi vagyunk a buták, mert otthoni tapasztalatokat osztunk meg, amik nem egyeznek az ő fejében megszületett gondolatokkal.
-
farkas-j
őstag
Nem igazán értem mi ez a szénkefés - inverteres hit vita? Mindenki vegye azt ami számára a legszimpatikusabb. Az tény, hogy minél bonyolultabb egy technikai eszköz, elméletileg annál nagyobb a meghibásodás lehetősége. Szerencsére mára már kiforrt az inverteres technika. Ennél jóval nagyobb teljesítményű eszközöknél és sokkal mostohább körülmények között alkalmazzák igen nagy megbízhatóság mellett. Csak példának az elektromos autókat említeném.
Ezennel kiszálltam ebből az adok-kapok vitából. Ezt mindenki másnak is javaslom, mert a hasznos információk elvesznek a fórumot duzzasztó meddő viták közt. -
asdf_
veterán
válasz
#94529552 #5621 üzenetére
Villanyi "mestert" lattam hogyan javit elektronikat. Lehet, hogy jo mosogepszerelo -ezt innen tizenparezer kilometer tavolsagbol sosem fogjuk megtudni-, de elektronikahoz ne nyuljon inkabb.
Konkretumokat meg tovabbra sem tudom ertelmezni, hogy miert varsz, olyat csak szerelo fog tudni mondani, es azzal sem feltetlen ersz sokat, mert nem tudod az eladott/meghibasodott szamot, igy kenheted a hajadra. Faek egyszerusegu a dolog. Ha van egy mosogeped 200 elektronikai alkatresszel, es van egy masik 350-nel a nyakon, akkor -egyezo arkategoriabol es mondjuk markabol valogatva- halal evidens, hogy utobbinak nagyobb a meghibasodasi lehetosege es aranya. Ha ezt nem tudod lenyelni pusztan logika es jozan paraszti esz alapjan, es neked tovabbra is konkretumok kellenek, akkor eresszuk el a temat (meg egymast).
-
törölt tag
Szerintem hagyjuk ezt, csak a vita kedvéért nincs értelme írogatni, mert teljesen egyértelmű, hogy nem tudsz semmi konkrétumot ezekről, csak úgy írsz valamit. Az automataváltókat itt inkább ne bolygassuk. Ő nekem nem gyanús, mert sokat általánosít, konkrét dolgokat nem tud mondani, és pl. inkább a személyeknek válaszol, mint a témának. Mikor látod te a Villányi mestert a hozzászólóval ellenkezni vagy a véleményük miatt a személyeket minősíteni?
-
asdf_
veterán
válasz
#94529552 #5619 üzenetére
Valos peldat, hogy mennyibol mennyi invertermodul hany eves koraban doglik meg -ezt persze gyartonkenti bontasban- mivel egyikunk sem szervizes -bar Blattida nekem tovabbra is gyanus
- nem tud egyikunk sem, igy szerintem akkor zarjuk is be a topikot
. Es ha valakinek nem tok egyertelmu, hogy az inverter modul egy plusz halom alkatresz ami automatikusan magaval vonja, hogy egy plusz adag hibalehetoseg, azzal nem tudok mit kezdeni. Olyan, mintha arrol kene gyozkodjelek, hogy a manualis valtonal es az automata valtonal egyforma hibalehetoseg, es egyenlo a javitasi koltseg. Tok egyertelmu, hogy az automata valtoval barmilyen jo is vezetni vele, ha beut a mennyko, akkor hatalmasat lehet szopolni (penzugyileg). Na ugyanez van szenkefes motor vs. inverteres motor esetben. Mar csak azon egyszeru oknal fogva, hogy a szenkefes motornal nincs egy kulon inverter elektronika a gepben
Az ures dobforgatas meg mint irtam masnap reggel, felreiras volt, csupan az ures szot kellett kihuzni az iromanybol (ha nem lett volna tok egyertelmu).
-
törölt tag
Ezt ne! Kár volt ennyit írni. Nem úgy működik a világ, hogy belegondolunk és kikövetkeztetünk valamit amit csak hallomásból vagy még úgy se ismerünk. majd általánosított véleményt mondunk. Ha tudsz valamit konkrétan, az jöhet, de ennek semmi értelkme nem volt. A mérleg egyik fele, ha van tapasztalat több kézből a használóktól, a "másik" fele hogy mondunk valamit, mert miért is ne, mint múltkor a mosás utáni üres dob forgatás. A "másik" nem segít senkinek, csak felesleges bill. koptatás. A
sanszosanhelyett tudnál mondani valós példákat? -
asdf_
veterán
válasz
#94529552 #5616 üzenetére
Miert lenne alaptalan, azert mert kulon nem cafoltam, csak legyintetttem? Ha jozan paraszti esszel vegiggondolod, kefes motor, nulla alkatresz, sima mezei vezerles par alkatreszbol, vagy egy inverteres elektronika, egy marek alkatresz, kiontve gyantaval, tehat eleve csak hazilag fogod javitani, vagy csak csilliardert, mert a legtobb szaki elhaljt vele a verbe, hogy o ezzel ugyan nem szarozik, kend a hajadra, amelyik meg elvallalja, ott nyilvan szoposzorzoval fog kalkulalodni a javitasi osszeg.
A merleg egyik felen van tehat egy soha el nem romlo (mert nincs minek elromlania benne), a masik felen meg egy sanszosan majd elromlo, gyarilag javithatatlanra gyartott alkatresz. Vak is latja, hogy lesz ott bojt. Mas kerdes, hogy mikor, es milyen gepnel. Ha egy ontottustos beleponel, akkor lehet, hogy az elobb lesz csapagagyas, minthogy az inverteres resz kifingana benne, es mar elotte megy a szemettelepre. Ha mondjuk egy csavaros ustos LG, ott meg egy esetleges csapagycsere utan meg siman bejatszhat. Mindegy, majd ha az enyemben kifekszik, te leszel az elso, akinek szolok -
válasz
blattida #5615 üzenetére
Nem, honnan tudnám. Egyébként előtte egy felültöltős whirlpool volt, ami semmivel sem volt ilyen szempontból más, mint az említett két új.
A témára vonatkozó tudás hiánya és annak leírása meg nem személyeskedés, hanem tény.
A többieket butának nevezni viszont az.
Ha nem vettétek volna észre, sosem a tapasztalatotokat cáfoltam, hanem a téves következtetéseiteket.
Dehogynem , azt is szoktad, épp ahogy puffanik. Írhat itt bárki bármit.
-
törölt tag
Angliából még érthető lenne, de itthonról.....
Tehát alaptalan, amit állítottál az előbb, ok, nem baj.Lauda: a nagyobb baj, hogy mindig csak általánosítást látunk tőle, amin nincs mit elhinni, de az életből semmi tényt. A személyeskedése nagyon gáz, nem lenne szabad arra tévednie. #csak a téma#
-
blattida
nagyúr
válasz
VIPowER #5612 üzenetére
Nem felejtettem el, csak ma már nincs gyakorlati jelentősége, a gépek jóval rövidebb élettartama miatt.
Lauda
Nem a mostani electrolux-od előtti két új kipróbált gépről írtam, de ezt Te is tudod.
A témára vonatkozó tudás hiánya és annak leírása meg nem személyeskedés, hanem tény. Ha nem vettétek volna észre, sosem a tapasztalatotokat cáfoltam, hanem a téves következtetéseiteket. Előbbit nincs miért, utóbbi meg kötelességem, mert óriási tévedéseket írogattok.farkas-j
A nagyobb indítási nyomatéknak nincs gyakorlati előnye, pont a szíjas áttételes hajtás miatt, ahol meg van (dd), ott meg eleve csak inverteres gépeket használják.
A folyamatos fordulatszám szabályzás meg jól néz ki, csak megint nincs gyakorlati haszna, mivel azon nem múlik semmi, sem a mosási, sem a centrifugálási hatékonyság, -
farkas-j
őstag
Inverteres motor előnyei:
-A legfontosabb, hogy sokkal de sokkal nagyobb az indítási és működési nyomatéka. Ez legfőképp akkor előny, amikor indul a centrifugálás és lassan fokozatosan kényelmesen tud felpörögni.
-Fokozatmentes fordulatszámszabályzás.
-Jóval halkabb működés.
Hátrány:
-Egy esetleges vezérlő meghibásodása esetén viszonylag drága a javítási költség. (Hozzáteszem, hogy szervizes ismerősöm azt mondta, eddig összesen 1 készüléken kellett volna eddig elektronikát cserélnie. Ez a meghibásodás viszont az EON számlájára íródott, mert elkutyultak valamit. A kuncsaftnál elszállt a hűtő, mosógép, router stb.)
-Még általában drágább mint a szénkefés. (Ez már nem sokáig lesz így, mert a réz és a vas ára felfelé, még a félvezetők ára lefele megy.)
Én inverteres párti vagyok a fenti előnyök miatt. Az élettartam meg nagyban növelhető a mosógép használaton kívüli teljes áramtalanításával, bár ez minden elektronikai eszközre érvényes! -
VIPowER
őstag
-
blattida
nagyúr
Minek akarsz olyat adni a számba, amit soha nem mondtam? Szimplán buták vagytok, ami önmagában nem baj, csak a fizikai és elektronikai hiányosságokat ne akarjátok hülyeségek irogatásával kompenzálni. Azért, mert a régi, amúgy már szar géped nem tudott normálisan centrifugálni, míg az új igen, abból ne azt a következtetést vond le, hogy az új azért jobb, mert az inverteres motorú, merthogy ez totális tévedés, de ezt már írtam neked, azért jobb, mert az új géped új és jó.
Pumma
A böjt, értelemszerűen és természetesen, nem egy-két év után jön, hanem jó esetben két-három év múlva.
A neten meg már láthatsz inverter hibás gépeket, garancia alatt általában ingyen, utána meg jó pénzért javítva. -
blattida
nagyúr
Mitől lenne erősebb egy inverteres motor? Önmagában, hogy inverteres, semmit nem jelent a teljesítményre vonatkozólag. Az ügyesebb centrizésnek semmi köze a motorhoz, az programozás kérdésre. Ezek a szokásos hülyeségek.
Halkabbnak valóban halkabb, magam is mindig leírtam/leírom, mint az inverteres motor egyetlen valós előnyét a mosógépekben. -
asdf_
veterán
Kiterjesztett GYARI garancianak hivja, szoval atveros
(magam szerint mindent, ami biztositos betiltanek garancianak meg jotallasnak meg kiterjesztettnek hivni), viszont tenyleg biztositos, azt hittem, hogy a gyari szerviz adja a szervizt moge, akkor nincs mogotte biztosito mert minek.
Az én tapasztalatom szerint sokkal jobb az inverter motor. Erősebb, teljesen hangtalan, ügyesebben centriz.
Blattida majd lehet ír erre valamit, azt szerintem engedd el. Ez saját tapasztalat szénkefés és inverteres motorral egyaránt.
Az elejevel egyetertek mind -az ugyesebben centriz kivetelevel-, de amig egy szenkefes motoron nincs ami elromoljon, max fillerekbol szenkefet kell cserelni, addig egy inverteres vezerloelektronika -plane gyantaba onrtve- kvazi idozitett bomba, es plusz, raadasul draga hibalehetoseg. Tehat nagyon jo, hogy nema kuss van es nem kell a sivitast hallgatni, de meglesz ennek majd a bojtje.
-
mvkly
senior tag
válasz
Amerigo57 #5602 üzenetére
A 1266-osra gondoltam, a 1066-ost már pár órája kirostáltuk
Akkor úgy fogom megoldani, hogy mikor szükségessé válik a mosógép megvétele, az általatok ajánlottak közül az épp legjobb ár/garancia arányút választom. Inverteres vagy sem, ebben a kategóriában úgyis vakon döntök a néhány szóba jöhető közül.
-
Amerigo57
őstag
Az általad kiválasztott Electrolux EWT1066ESW mosógép , nem inverteres.
A legolcsóbb inverteres Electrolux felültöltős mosógép mosógép :
az Electrolux EWT1066EVW - 114.900,-Ft. Centrifuga fordulatszám: 1000 ford./perc
az Electrolux EWT1266EVW - 119.900,-Ft Centrifuga fordulatszám: 1200 ford./perc
A legolcsóbb inverteres AEG felültöltős mosógép mosógép :
az AEG L78370TLE - 149 900 Ft Centrifuga fordulatszám: 1300 ford./perc
A Legjobb vásárlói véleményeket , a három közül , az Electrolux EWT1266EVW kapta.
Ui: Érdemes várni , mert két havonta , 20 ezer Ft-al olcsóbban kapható , akcióban.
-
törölt tag
Én nem vitatom az inverter motor előnyeit, és hát a marketingje nulla, tehát nem lehet arra fogni, hogy a gyártók csak azért használják ezt a technikát. Halkabban forognak mint a kefés motorok, ez biztos. A tartósságuk hosszabb távra garantált, itt még nem láttam, hogy valaki arra panaszkodott volna, tehát a rosszalló véleményeketet nem értem. Nálunk 6.-ik éve megy egy felültöltős, nem inverteres Elux gép, és elégedettek vagyunk vele. Mosás után nyitva marad a tető pár órán át, így ki tud száradni rendesen, aztán lecsukjuk. Kb. hasonló áron van a mosószer, mi a praktikusabb folyékonyat használjuk, a por alakú jobban le tud rakódni, és van, hogy nem oldódik fel teljesen, főleg a gyengébb minőségűek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- VoLTE/VoWiFi
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest