- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Az Euronicsnak csak annyira van rálátása a gépekre, míg eladja, + max 3-14 nap(amíg visszavihetik), mert gond van vele.
Úgyhogy maximum arra van rálátása, hogy adott terméket mennyire viszik a vásárlók(van raktáron-nincs raktáron), meg mennyit áll ott nekik a boltban.
Üdv Nagya
Uff én beszéltem. -
-
blattida
nagyúr
Senki nem képzel semmit, magad írtad, hogy az euronics-ban mondták neked.
De, kijelenthetem, mivel írtam, hogy már most sem igazán vannak ilyen régi gépekhez alkatrészek, főleg nem fő alkatrészek és a trend már régóta nem az, hogy ez megváltozna, sőt. Már sokszor írtam, hogy a tények makacs dolgok, gondolni bármit lehet, de a valóság egész mást mutat. -
válasz
blattida #5143 üzenetére
Az euronics rengeteg gépet értékesít, ebből kifolyólag van rálátásuk a problémakezelésre is.
Ha meg nem is az euronics a lényeg, akkor meg minek írod?
Nem írtam ilyet, csak hozzáképzelted szokás szerint.
Senki sem tudhatja, hogy a jelenlegi gépek melyikéhez lesz vagy nem lesz alkatrész ennyi idő múlva. Tehát nem jelentheted ki tényként, hogy Mostani gépek alkatrészellátása nem megoldott 20-30 évre. Persze ha csak vicceltél akkor oké.
-
doc
nagyúr
Electrolux EWW1685SWD-rol van valakinek tapasztalata, vagy legalabb valamennyire szakmai velemenye?
esetleg olcso kategoriaban mennyire vallalhato kozep- ill. hosszutavon egy ilyen Beko?
-
blattida
nagyúr
Attól még igaz. Az euronics pozitívan semmihez sem kapcsolható. Ha meg nem is az euronics a lényeg, akkor meg minek írod? Aki euronics-ra hivatkozik műszaki kérdésekben azt eleve nem lehet komolyan venni. Körülbelül annyira szakértők, mint az anyám, csak ő nem hazudik, még pénzért sem.
Szervizek, nagykerek, gyártók.
Ekkora időtartammal már most se kapod meg a szükséges alkatrészeket, még az utángyártottakból is minimális az elérhető. Fő alkatrészek beszerzése meg pláne problémás, rohadtul nem érdeke a gyártóknak. -
blattida
nagyúr
A nem minden nagyvárosban elérhető márkaszerviz tény, ettől függetlenül nincsenek csodák, csak átlagos gondok, melyek orvosolhatóak. Electrolux-nál, whirlpoolnál, gorenjénél (meg ezek almárkáinál) ugyanúgy előfordulnak hosszú szervizes idők, mivel, ha a kérdéses alkatrész nincs raktáron (a drágábbakkal szinte mindig ez a helyzet) akkor bizony minimum heteket várni kell, gyakran hónapokat.
Az euronics eladóit meg hagyjuk, jutalékért dolgoznak, az az érdekük hogy minél drágábbat sózzanak a vevőre, erre meg a beko nem alkalmas, mivel olcsóbb és gyártói öt év garanciája van ergo, nem tudnak hozzá biztosítást is értékesíteni, amiből egyébként szintén jutalékuk van, beko esetében meg az sincs.Mostani gépek alkatrészellátása nem megoldott 20-30 évre (miele kivételével), ezért a javítgatással ez nem megoldható, plusz, maga az alkatrész is baromi drága hozzájuk, így garancián túl általában nem is éri meg a javítás.
-
doc
nagyúr
.
-
doc
nagyúr
sziasztok!
Sosogepet keresek, legyszi segitsetek
Legfontosabb szempont a hosszu tavu megbizhatosag, ne kelljen kidobni ha elkopik benne egy csapagy.
Jo lenne ha lenne benne szaritogep, de azert ne keruljon egy vagyonba.
Tudnatok ajanlani egy-ket jol bevalt tipust? -
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Nekünk is behlat 7 év után a mosógép, 100k-ig van valami best buy a max 45-50cm mélységűek között? Vagy mi az amit kerülni kell?
Nem fér el nagyobb és nem is kell. 6kg-os bőven elég.
A legfőbb szempont kb az lenne hogy ha lehet egy 10 évet elmenne annak nagyon örülnénk. Semmi más elvárásunk nincs felé... -
válasz
Ace owner #5132 üzenetére
Én még jót nem hallottam beko garanciáztatással kapcsolatban. Csodák nincsenek most sem. Effektíve olcsóak a gépeik és öt év rájuk a garancia. Valami nem stimmel. Euronicsben konkrétan nem ajánlották nekem a bekot. Az elérhetetlen, vagy soha oda nem érő szerelőtől elkezdve a másfél hónap alatt kicserélt kompresszorig mesélt szép dolgokat a srác.
-
-
Köszi az infókat!
Nos, panelban lakom és még nem biztos, hogy ki tudom költöztetni a konyhába a gépet, így 45centis az esélyes. S egyelőre gyermek sincs. Az egyel nagyobb már jócskán belógna, útban lenne
A wifi-n csak azért akadt meg a szemem, mert nincs NFC a telefonomon...de alapvetően nem érdekel, hogy mennyit mostam vele, stb..
6.5 vs 7 - gondoltam csak a terhelhetősége nagyobb, bár lehet, hogy minden másban megegyeznek, csak 7 jobban mutat az adatlapon -
asdf_
veterán
A programletoltes marketingbaromsag, ne dolj be nek (plusz az oblites+centrifuga programot lehet kiutni vele, olyat meg szerintem nem akar az ember),. a 6.5 es a 7 kilot meg ne kilora nezd, hanem hogy tok egyforma a ket gep merete, mindketto keskeny, mindketto 45 cm. mely, tehat 99%, hogy ugyanannyi fer bele. 3 fo felett nem celszeru ilyet valasztani. A wifis-sel csak akkor foglalkozz, ha hianyzik az, hogy ha kesz a mosas, a telefonodon pittyegjen, hogy kesz van (vagy lasd a hatralevo idot), ha ketemeletes hazban vagy mosokonyhaval, ott lehet ertelme, egyebkent semmi teje (es egyebkent az app -legalabbis az androidos- egy bughalmaz az ertekelesek alapjan) Goz-ugyben viszont nem tudok nyilatkozni, max annyit, hogy csak akkor gozol, ha a ket gozos progam egyiket inditod el, az osszes tobbiben nem.
-
Sziasztok!
Van itt valakinek LG F2J7HY1W (7Kg-os) mosógépe? Működik, valós dolog ez a gőzzel mosás funkció? Allergiás vagyok, de ha csak marketing akkor nem költenék rá. Néztem, elvileg Wifi-s a gép. Az LG honlapján azt írják, hogy nem lehet hozzá letölteni extra ciklusokat, ám a használatiban azt írják, hogy lehet letölteni. Most akkor ez hogy van?
Van még a 6.5 Kg töltetű, szintén gőzös F2J6WY0W / F2J6WY1W, minimális különbséggel, ám kicsit olcsóbb, NFC kapcsolattal.
Vagy a gőz nélküli, szintén 6.5 kg-os, F2J5WN4W.Kicsit tanácstalan vagyok, eddig élőben csak az utóbbit láttam. Nektek mi a véleményetek?
-
Ace owner
addikt
A legolcsóbb használható mosógépet keresnénk ugyanis a 3eves 60ezres daewoo megadta magát. Fontos lenne hogy legyen hozza alkatrész ha majd elromlik ne kelljen megint újat venni.
-
menyus4661
tag
Üdv mindenkinek!!
Segétségeteket kérném mosógép ügyben.
Böngésztem és a közelben lenne egy használt mosógép árus a mosógépeire 3 hónap garit vállal ki jön házhoz és ő üzemeli be a használt mosógépeket amiket árul.Jelenleg 5 mosógép közül választhatok.
Miele novotronic w 1307 : 45 ezer
AEG 42560 lavamat : 38 ezer
Bosch maxx : 38 ezer
Zanussi előltöltős easy iron: 37 ezer
Siemens 1400 Fordulat 6kg sajnos a modellszámát nem tudom : 38 ezerTehát ez a felhozatal.
Én egyáltalán nem értek a mosógépekhez de azt tudom hogy a miele az nagy márka a mosógépek terén ezért elsőnek azt favorizálnám utánna az aeg.
De tényleg nem értek hozzá azt sem tudom milyen régiek ezek.
Opció lehet egy új mosógép is de a keret max 65 k ennyiért meg ilyen candy féléket árulnak és attól jobban tartok mint egy 15 éves mieletől.
Vajon érdemes ezekből válogatnom vagy marad a candy és hasonló társai ?
5 év alatt 2 mosógépem men tönkre mind2 gari idő lejárta után egy privileg és egy bosch tehát egy olyat szeretnék ami nem 24 hónapig fog működni.
Nagyon hajlok a miele felé bár nem tudom érdemes e ilyen régi modellt venni.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Márti58
csendes tag
sziasztok!
Jó fejek vagytok, köszönöm mindenkinek a válaszát. Mindent átgondolok és lépek, mert még 10 hónapig minden megtörténhet. Az gondoltam, hogy pereskedni nem akarok, de kaptam egy két nagyon jó ötletet amit meg tudok lépni. Továbbra is várok ezzel kapcsolatban a véleményeket, tapasztalatokat és ötleteket. Szép napokat nektek -
-
csasaKKP
senior tag
válasz
csasaKKP #5120 üzenetére
Oké, visszaolvasva a Beko mai napig ajánlott(nak tűnik, köszi Lauda), viszont úgy tűnik nincs is inverteres gépük, vagy legalábbis nem találom. Bocsi a dupláért.
Szerk.: Előbb gugli, aztán írni. Szóval találtam emagon: https://www.emag.hu/beko-mosogep-1400-fordulat-perc-8-kg-prosmart-inverter-a-energiaosztaly-60-cm-feher-wmy81483lmb1/pd/DNGX6BBBM/
Viszont elég lenne kisebb is.
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Mosógép csere előtt állnak édesanyámék. Egy 20 éves Beko-tól 'szabadulunk' meg, ami menne a pincébe fater munkásruháját mosni (kopp-kopp, hibátlanul működik, csak rohad az alja meg kicsit hangos, de én belsejét rendszeresen karbantartottam, szénkefe csere egyszer, szimering és csapágycserék kb 4-5 évente voltak, utoljára 2 éve). Jófajta, Eaton beles a gép, nem olyan mint a mi Zanussink, ami már nem tudom hányadik szervizelésen esett át (én meg sem tudtam javítani).
Milyen, elöltöltős gépet ajánlanátok 120e Ft árkategóriában. 6kg-s ruhatöltetű is bőven elég és inverteres legyen, más extra nincs. És ne legyen Zanussi vagy Candy, mindkettővel rossz tapasztalatok.
-
válasz
huliganboy #5117 üzenetére
Szia!
Egy inverter motoros felültöltős elextroluxot használok és nagyon elégedett vagyok vele. Csendes, szépen mos, rengeteg program és opció. Szerintem ez egy jó kis gép: Electrolux EWT1266EVW Inverter motor, 1200-es centri, választható folyékony/por adagolás, lágyan nyíló dobajtó. Én a 7kg-os verziót, a 1376hgw-t használom.
-
Gömbike
senior tag
válasz
huliganboy #5117 üzenetére
Beko. 5 év gyártói garancia. Verhetetlen ár/érték ez miatt (is). Pedig én AEG Electrolux fan vagyok.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
A napokban a Fagor 1fet-109 mosógépünk sok sok év szolgálat után hibásan kezdett működni.
Szükségünk lenne egy új gépre!
Két felnőtt és két gyereket kellene kiszolgálnia, lényegében minden nap mos a párom, többször is.
A jelenlegi gép felültöltős, de nem zárkózunk el az elöltöltős változattol sem..
Rendelkezésre álló hely: sz: 85cm h: 60-65cm
Árkategória :100-120 ezer forint de ha van jó indok feljebb is mennék...
Rendelkezünk szárítógéppel, így a centrifuga minimum 1000-1200fordulat/perc kellene hogy legyen.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Márti58 #5113 üzenetére
Készítenél videót mikor ruhákat centrizik 1000-es fordulaton? Így össze tudnánk hasonlítani az inverter motoros eluxommal. Egyébként ha beteszel két törölközőt és centrized 1000-1200-on, akkor hupogni fog valószínűleg. Dolgozik a lengéscsillapító rendszer. A gép ne másszon el az a lényeg. Ha normális töltettel mosol, akkor jobban ki lesz egyensúlyozva a dob/üst, így nem csap akkora zajt sem.
-
asdf_
veterán
A jotallasra kotelezett nem a szerviz, hanem a bolt, mely a keszuleket eladta, ebbol adodoan nem a szervizzel, hanem a bolttal kell szkanderozni. Csinalni egy videot (egyet ide is erdemes lenne feltolteni, mert joval egzaktabb, mint egy szobeli elmondas), hogy ilyen hangos/igy ugral, elmenni a boltba, jotallasi igennyel elni, es jelezni, hogy a szerviz mar latta a keszuleket, de szerintuk jo ez igy, de te ezzel nem ertesz egyet. Ha ekkor azt mondjak, hogy marpedig ha a szerviz azt mondta, akkor az ugy is van es ok nem tudnak mit csinalni, akkor erre az a valasz, hogy te tovabbra is ugy gondolod, hogy a keszulek nem ugy mukodik, ahogy az tole -vagy a hasonlo keszulekektol, nem tudom ez benne van-e meg a ptk-ban, regen benne volt- elvarhato lenne, es kulonbenis az elado fuggetlen szakertoi velemennyel tudja kimenteni magat jotallasi kotelezettseg alol, a gyartoi szakszerviz pedig minden, csak nem fuggetlen. Tehat legyenek kedvesek jotallasi igenyedet rogziteni (jegyzokonyvben, kotelezo megtenni). Aztan majd csinalnak amit akarnak, ha nem kedvezo a kifutasa a dolognak, meg mindig lehet menni bekelteto testulethez, ha mocskosul hangos, akkor hivatkozni arra, hogy a keszulek tulajdonsaiai nem felelnek meg az adatlapjan kozoltekkel, igy hibas teljesites. Azutan viszont sajnos csak a birosag johet, ha a bekeltetoknel nem kedvezo
dontesajanlas szuletik (melynek nem koteles alavetni magat a bepanaszolt. -
blattida
nagyúr
válasz
Márti58 #5096 üzenetére
Szia!
Ezt a gépet vissza kell küldeni cserére vagy elállni a vásárlástól, amennyiben neten rendeltétek meg és még 15 napon belül vagytok.
Az aeg már régóta az electrolux márkája, gyakorlatilag egy jól csengő név, mely mögött nincs semmi minőségi plusz, csak a svédek adják a gépeiket drágábban ezzel a régi német logoval.
Amennyiben a magyar electrolux ügyfélszolgálat nem hajlandó a cserére/elállás biztosítására, akkor az anyacéget kellene megkeresni emailben.A szervizesük hablatyolásával nem szabad foglalkozni, mert csak hülyére akarják venni a vásárlót és lepattintani.
A történetet meg kellene osztani a hazai electrolux facebook oldalán is, már csak az elrettentés okán is. -
Márti58
csendes tag
válasz
BlackJack21 #5107 üzenetére
szia!
Nincs beépítve a mosógép és szerintünk gond van vele, de sajnos nem vesznek bennünket komolyan. Mi csak azért vagyunk dühösek, főleg magunkra, miért vettünk ilyen drága készüléket. Sokkal többet vártunk tőle. A szerviz kiselőadást tartott fizikából, hogy ez ezért van az meg azért. Hatvan évesen néztünk ki a fejünkből, és kezdünk úgy érezni, mint aki teljesen hülye és soha nem mostunk automatával, csak a patak mellett subickoltunk negyven évig. Szervizest idézem"Azért hangos mert 1200 fordulaton ez bizony ilyen hangos és dübörög, ha nem tetszik fugáljunk kisebb fordulaton. Azért hangos és dübörög, mert nem egyforma nedvszívó tulajdonságú ruhát mostunk vele. Azért hangos mert kevés ruha volt benne, azért hangos mert sok ruha volt benne. Ebbe a gépbe azt mondta, nincs lengéscsillapító, tehát az nem lehet gond, ő szerinte. Nem kell, hogy a dob kiegyensúlyozva legyen, mert majd a centrifugáláskor a ruhákat úgy egyensúlyozza, ahogy szükséges, mert ez egy ilyen készülék. Szóval tulajdonképpen minden ok, csak ne centrifugáljunk vele.
Kész vagyok. Majd lesz valahogy. Csak tudnék olyan használóval beszélni, aki ilyen mosógépet használ AEG LTX7E272E. Köszi a hozzászólást és várom az ezzel kapcsolatos ötleteket. Kb. ez a blog hasonló a mi problémánkhoz, / ahogy az AEG kezel /csak centrifuga ügyben.
http://homar.blog.hu/2017/10/02/a_het_kerdese_jobban_most_egy_170_ezres_mosogep_mint_egy_50_ezres -
blattida
nagyúr
Az üst ugrálása mindig nagyon alacsony fordulatnál és nagyon egyenetlen terhelésnél következik be, ezen nagyon alacsony fordulatú, ide-oda dobmozgatással lehet segíteni, amire a kommutátoros motorok is tökéletesen alkalmasak az igen nagy áttétel (szíjhajtás) miatt, és megfelelő erősségű és mennyiségű lengéscsillapító is kell a sikerhez. Amelyik gép erre alkalmatlan, az a konstrukció szar vagy hibás (jellemzően rossz lengéscsillapító okán) a gép vagy a felhasználó hülye (túl nehéz ruhadarabot akar centrifugálni és/vagy képtelen stabilan elhelyezni a gépet).
Minden más rizsa. -
andrasferenc
tag
válasz
Márti58 #5096 üzenetére
Egyrészről: Mosógép esetében, ha stabilan áll a padlózaton (nem billeg), akkor nem mászik el, gyakorlatilag nem rázkódik.
Természetesen tökéletesen nem lehet vízszintbe helyezni a mosógépet, mivel a hátsó két görgős lába fix, és csak a két elő lábánál lehet a magasságot állítani. A márkaszervíz tájékoztatása szerint legfontosabb, hogy stabilan álljon a készülék a helyén.
Másrészről: Lakótelepi, házgyári épületek fürdőszobái esetében, amennyiben a fürdőszobai blokk nem megfelelően lett beépítve, akkor tapasztalható még - vízszintesen beállított mosógép működése közben - bizonyos erősebb zajt, attól függően, hová áll az ember a padlón. Ilyenkor, ha arrébb lép az ember, ez a zaj megszűnik. -
BlackJack21
tag
válasz
Márti58 #5096 üzenetére
Első gondolatom nekem is az volt, hogy az összes dobrögzítő el lett-e távolítva. A második az pedig, hogy ki lett rendesen vízszintezve a mosógép. Ha ezek rendben vannak, akkor lehet tovább kutatni a lehetséges okokat. Be van-e építve pl. a konyhabútorba,stb. A felfüggesztés és a lengéscsillapítás is lehet gond. Ahogy itt régebben valaki jelezte egy prémium márkás mosógéppel kapcsolatban, ott konstrukciós hiba miatt garanciálisan cserélték a csillapítókat.
Az üres vagy a kevés ruhával való mosás hangosabb lehet, mint a tele vagy közel teljes töltet esetén. Hirtelen ennyi jutott eszembe... -
válasz
blattida #5105 üzenetére
Az elektronika terhelési görbe alapján dolgozik, a motor áramfelvétele számít, tehát, ha nagy a terhelés, vissza szabályoz, teljesen mindegy, hogy kommutátoros vagy inverteres a motor.
Csak hát itt arról volt szó, hogy ne verje ki a gép oldalát az üst, amiatt vesz vissza a védelem, de nem lep meg, hogy ezt is félremagyaráztad.
Az a baj, hogy nem értesz a műszaki részhez, de kapitális hülyeségeket írsz. Amihez nem érzést, arról ne írj, már csak azért se, mert félrevezeted vele a topikot olvasó, hozzá nem értő felhasználókat.
Azért írkálsz te rendszeresen marhaságokat itt és a háztartásis topikban is.
A ruhák elrendezése és annak hatékonysága a dobban nem azon múlik, hogy mennyire folyamatos a fordulatszám szabályzás.
Én nem is írtam ilyet soha, megint félremagyarázol.
-
blattida
nagyúr
Az elektronika terhelési görbe alapján dolgozik, a motor áramfelvétele számít, tehát, ha nagy a terhelés, vissza szabályoz, teljesen mindegy, hogy kommutátoros vagy inverteres a motor.
Az a baj, hogy nem értesz a műszaki részhez, de kapitális hülyeségeket írsz. Amihez nem érzést, arról ne írj, már csak azért se, mert félrevezeted vele a topikot olvasó, hozzá nem értő felhasználókat.
Egy titkot is elárulok Neked: A ruhák elrendezése és annak hatékonysága a dobban nem azon múlik, hogy mennyire folyamatos a fordulatszám szabályzás. Ennek a mostani hulladék gépek esetében van jelentősége, mert így valamelyest csökkenthető a gagyi szerkezet károsodása. -
válasz
blattida #5103 üzenetére
De, olvastam.
Az, hogy egy mosógép gyönge, az nem motor típus kérdése,
Pedig annak is függvénye.
a hátralévő idő kijelzésének sincs semmi köze a hajtáshoz, mivel az, hogy mennyit jár ide-oda a dob a centrifugálás előtt, ruharendezés céljából, az sem az alkalmazott motortól függ, hanem a dobban lévő ruhák tömegétől és a terhelés jellegétől (ruhák elhelyezkedése) .
Hogyne függne, nagyon fingod nincs erről az egészről. A kefés motoroknál legtöbbször fokozatonként lép a centrifuga fordulat és ha nagyon berázza az üstöt, akkor a védelem visszavesz. Namost több gépnél is tapasztaltam, hogy bele tud futni egy végtelen ciklusba emiatt, mert amíg a centri szakaszt meg nem csinálja mondjuk mosás után, nem lép tovább öblögetni. Volt mikor egy óra után lőttem le én magam. Az inverteres úgy léptet ahogy akar. Léptet fokozatonként is, viszont ilyen esetben tudja nagyon lassan fokozatmentesen is felpörgetni magát, akár bizonyos ideig megtartva egyes fordulatokon, majd gyorsulni tovább, hogy távolodjon el a víz a ruhákból és mindig csak annyit gyorsít, amennyit szükséges és még elbír a rendszer. így ki van kerülve az előbb említett jelenség és sosem akad el szakaszoknál.
Ne abból vonj le totál téves következtetést, hogy volt egy vacak mosógéped a mostani electrolux-od előtt
Nem abból vontam le, hanem két felültöltősből és egy elöltöltősből, amelyekből egyik sem volt vacak.
-
blattida
nagyúr
Látom, most se olvastál. Ott van a hsz-emben a halkság, mint előny.
Az, hogy egy mosógép gyönge, az nem motor típus kérdése, hanem hiba, akár műszaki (pld kondenzátor vagy szíj), akár konstrukciós eredetű, mint ahogy a hátralévő idő kijelzésének sincs semmi köze a hajtáshoz, mivel az, hogy mennyit jár ide-oda a dob a centrifugálás előtt, ruharendezés céljából, az sem az alkalmazott motortól függ, hanem a dobban lévő ruhák tömegétől és a terhelés jellegétől (ruhák elhelyezkedése) .
Ne abból vonj le totál téves következtetést, hogy volt egy vacak mosógéped a mostani electrolux-od előtt (ami nem a szénkefés motor miatt volt szar). -
válasz
blattida #5101 üzenetére
Bullshit, hogy a repülőgép visítás helyett kapsz egy full csendes gépet?
Saját példa a "marketinges bullshit"-ról. Arról nem is beszélve, hogy sokkal erősebb a motor, nem erőlködik a vizes ruhákkal. Ezen kívül mivel képes fokozatmentesen felpörgetni magát, nem csak szakaszosan mint a legtöbb kefés motorú gép, az időket is pontosabban tartja, mivel nem szórakozik a centrifugás részeknél.
-
blattida
nagyúr
válasz
BlackJack21 #5093 üzenetére
Maga az inverter (frekvenciaváltó) nem minden esetben van a motorra építve, több gyártónál (pld electrolux) külön panelen, bedobozolva helyezkedik el.
A több féle dobmozgás jópofa dolog, de a mosás hatékonysága vagy a ruhák kímélése nem ezen múlik, ellenben az olcsósítás a gyártók érdeke. Egyetlen, valódi előnye a halkság, ami az olcsó gépeknél jól jön. Ahogy írod is, ez nem más, mint marketinges bullshit.Erdey_a
Nincs jobb centrifuga hatékonyság, a dobok sem nagyobbak, mint régen, csak nagyobb kapacitást adnak meg a gyártók. Energiából se nagyon fogyasztanak kevesebbet (az inverter miatti -10-20 Wh csökkenés lófing, mivel a melegvizet továbbra is fűtőszállal állítja elő a mosógép, kWh-k árán), vízből eco módban valóban jóval kevesebbet, de ennek az az ára, hogy baromi hosszú ideig mosnak és nem is annyira hatékonyan. A mosás, sajnos, meglehetősen vízigényes folyamat.
A letölthető programoknak, wifi-nek nfc-nek nem sok értelme, a szépség meg szubjektív.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- Logitech G915 Wireless mechanikus (tactile) billentyűzet (US)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest