Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kakuk100
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Igen. Mindent úgy csináltunk. Ha azt mondod, hogy hack után is megy valakinél is a kamera akkor csinálok egy restartot és ha utána jó a kamera akkor újra megpróbálkozunk, de addig nem merem amíg nem mondjátok. Az N8 am simán megy hack-al. Semmi gond.
-
Quasi_modo
nagyúr
Amíg valamiért nem lesz nélkülözhetetlen, addig nálam hack nem lesz. Signóra meg majd csak lesz megoldás, vagy pedig megvesszük a fontos dolgokat. A lényegesekkel eddig is így volt.
-
MR007RM
addikt
-
kakuk100
őstag
Szia!
Te már hackelted a telefonod? Ha igen, működik rajta minden? Csak azért kérdezem, mert a barátnőmét megcsináltuk és a Kamra nem működik azóta. Most az enyémet nem merjük megcsinálni mert félünk, hogy ezzel is így járunk.Ha nem tudjuk beindítani a kamerát irány a szerviz. Lehet, hogy elveszti a garit? Tudsz tudtok valami megoldást?
Köszi. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
En sem ertem, hasonlo okokbol. Meg egyebkent nem tokmindegy az a 3mpix..?

-
emre33
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
c:\private mappához kell hozzáférned. (smartnews.hu van egyszerű magyar leírás)
Ha ez megvan, akkor már onnan gyerekjáték az egész. -
emre33
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Aki piszkálta már az N8 fényképezőjét, az tudja, ugyan úgy.
Később leírom, most dolgozom.
(egy txt kell átírni, és bemásolni a helyére (forrás z, cél c: meghajtó) -
jankopista
csendes tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Köszönöm az infókat.

-
Imre Édes Fiam!
idézet: "Nézzétek meg a kép felbontását.
Nem csalás. Ügyes vagyok mi
Szerintem ezt még sehol se irták le a neten
(ha igen bocs)Nokia 808 hiába 41Mpixel képérzékelőt tartalmaz gyárilag, nem tud a teljes szenzor méretében képet készíteni.."
HA! Egy icipicikét előre lapozol, netán megnézed a telefonról a leírást, tesztet egyből látszik, hogy a cucc NEM 41 mpixeles képet készít.
-
MR007RM
addikt
válasz
BobTail
üzenetére
Volt valami értékelés, vélemény, hozzáfűzés, akármi ahhoz hogy ingyen reklámoztad a telójukat? Mert ha nem csalódtam bennük. Valahogy nem értem ezt az egészet. Vagy talán mégis, de azt meghagyom inkább magamnak. Sajnos úgy látszik ez a történet nem erről a telefonról szól még náluk sem. Néha még mindig reménykedek, hogy a Symbian azért nem vész el soha, mert ott van egy olyan képalkotási részleg az ismert vezérrel, kik kiállnak mellette és életben tartják mindaddig, míg a többi összetevő mint gyenge pont magára nem talál kihívóan, mint az adott némi alapot eddig szerintem. Talán Damian Dinnig-nek sem mindegy legbelül hogyan alakul a helyzet, hisz nem mindegy talán neki és a csapatának sem milyen programnyelven/vel kell dolgozniuk a késöbbiekben. És mihez húz a szívük, mert mindenkinek van kedvence plusz miben jó. Nekik lehet véleményük, mert a legjobbak ott ahol dolgoznak. Pontosan azért mondtam hogy próbálj meg vmit kiügyeskedni a főnöknél hátha......nincs veszíteni valód. Kérd el még egy kicsit tőlük használatra és kérdezd meg még miben segíthetsz nekik, de a főnöktől!
WP-s PV még a láthatáron sincs pedig Elop bácsi már nagyon szeretné. Talán nem véletlenül....nem tudhatjuk mi van a szinfalak mögött az egyetlen európai gyártó első és most már sajnos "utolsó" oprendszere körül. Az N8 után azt mondták vége és nem úgy lett, pedig tudták a cégnél milyen folyamatok zajlanak.
Bocsi egy kicsit elkalandoztam.
Köszi az válaszodat. Sok sikert.

-
BobTail
őstag
válasz
semetka
üzenetére
Ezt sajnos nem lehet manuálisan állítani, így ISO50-el és ND filterrel játszottam ki ezt a 2,7 másodpercet.
(#1143) MR007RM: köszönöm
a beállításokat fent említettem, a folyamat pedig úgy történt, hogy fogtam egy autós GPS-tartót, lementem a Tisza-partra, beletettem a telefont, és folyamatosan nyomogattam az érintős fényképezést, hogy ne mozduljon bele a gépezet
sorozatfelvételre is állíthattam volna, de éppen hogy odaértünk a tűzijátékra, aztán nem volt kedvem tökölni a beállításokkal 
A PureView-zoomról nekem az a véleményen, hogy ha nem használjuk pl. 8 megapixelnél, akkor ugyebár 100%-os nagyításban tűéles, de ha max. zoommal készítünk egy fényképet, akkor 100%-osban olyan, mint a többi telefon képe. Már néztem összehasonlításképpen az N9-el a 808-al ugyanarról ugyanolyan felbontásban lőtt képet, és ezt tapasztaltam
Szóval... aláz!(#1144) Ricard: Köszönöm... én is

Itt egy búcsúajándék

-
emre33
addikt
Nézzétek meg a kép felbontását.
Nem csalás. Ügyes vagyok mi
Szerintem ezt még sehol se irták le a neten
(ha igen bocs)Nokia 808 hiába 41Mpixel képérzékelőt tartalmaz gyárilag, nem tud a teljes szenzor méretében képet készíteni..
Gyári adat:
4:3 -> 7152:5368
16:9 -> 7728:4354Nagyon egyszerű módszerrel, a szenzor teljes mérete kihasználható, mint az alábbi képen is látható....
7728:5368

Eredeti kép: [http://www.tolna.net/~nagy.imre/2012-08-23-0003.jpg]

-
emre33
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
áááááááááááááááááááááá
Kösz...videó felvétel hang bitráta hack folyamatba, pár perc és kiderül. Szerintem menni fog.
Aztán következik a következő kép hack akció...
-
emre33
addikt
HM? LED=Hátsó led a xenon vaku mellett!
-
emre33
addikt
808-hoz led bekapcsoló zseblámpa program? Ötlet, hogy mivel próbálkozzak?
kösz -
Wuk07
tag
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
jankopista
üzenetére
A szolgáltatóknál nem lesz.
Körbeérdeklődtem mielőtt megvettem. -
Wuk07
tag
http://www.hasznaltgsm.hu/gsm/keresesi_talalatok/Nokia_808%20PureView itt nézzen körbe aki vásárolni akar szerintem.
-
válasz
jankopista
üzenetére
Nem volt róla szó, mert szeptemberben jönnek az új Win 8 Múmiák, és arra gyúrnak.
A 808 egyáltalán nem érdekli a szolgáltatókat. Már régen lehetne kapni imho! De most, nem?
Mellesleg! Megy az az ár lejjebb is majdan!
-
jankopista
csendes tag
Elképzelhetőnek tartjátok, hogy bármelyik magyar szolgáltató felveszi a kínálatába? Vagy ebben ne is reménykedjek, és ugorjak bele 170e áron ???
-
MR007RM
addikt
"Olyan mint a windows, néha-néha újra kell telepíteni, ha sok programot telepítesz fel."
Istenem bárcsak etől kellene félnem. A kukázott symbi és a hozzávaló millió program. Szülessenek, jöjjenek még, de sajnos a túl sok progitól féni azt nem hiszem hogy kell. Nálam most már rengeteg van fennt. Már fantáziám sincs mit kéne még játékokon kívül és 343mb a szabad hely a C-n, amiből még jócskán fel is tudnék szabadítani, ha akarnék pár felesleges programocska leszedésével ami ott van. Te még nálam is optimistább vagy a rendszer jövőjét illetően.
Minden elismerésem. Akkor nem csak egy fotómobil ügye? 
Ezt a felteszem, leszedem és marad még ott értem, de ettől olyan nagyon nem félek jelenleg.
-
emre33
addikt
válasz
MR007RM
üzenetére
Pontos példát nem tudok mondani, de felraksz egy alkalmazást, az 2-3 összetevőt pakol fel, de program az egyiket nem törli le, továbbra is fut a háttérbe.
Alkalmazások közt persze ott van, idő után nehezen nyomon követhető.
Olyan mint a windows, néha-néha újra kell telepíteni, ha sok programot telepítesz fel.
-
MR007RM
addikt
Tapasztalat: Már csináltam elég sok hangfelvételt a telóval és állítom tökéletes lenne még komolyzenénél is, de mikor nagyon lehalkul vagy messze van a jel, akkor befullad a hang. Igen nagy hangerő nem akadály csak sajnos akkor van baj, ha halk. Pl Egy szám lezárása mikor bekúszik a semmibe. Vmit ezen kellene javítani.
-
MR007RM
addikt
Vajon minek a futtatására nem elég a C-n lévő rengeteg hely? Nyílván a programoknál ott ahol dönthetsz nem a C-re teszed fel. Ha elkezdene drasztikusan csökkeni akkor ott már mindegy hogy egy kicsivel fentebb indult el, mert vmi komoly baj lehet, amit ki kell vizsgálni rendszerileg mi okozza, vagy újrarakni ha nincs más. Olyan ne legyen. A mostani program és játék készlet mellett bőven elég sőt talán sok is ami rendelkezésre áll a C-n.
A bajt az eddigi tapasztalatom szerint nálam mindig a hack a signonem helyes használata(szemetelés), a nem gyári alkalmazások feltétele okozta. És hát igen hallottam már mástól a Symbian stabilitását könnyű felrugni egy oda nem való programocskával, ami lehet az egyik gyengesége. Vagy szubjektíve nálam a vírusírtók is ide tartoznak. Ez mostani tapasztalat és megijedtem egy kicsit, de miután sikerült leszednem megszünt a fagyás réme. A Nokia nem véletlenül megy egy zártabb rendszer irányába, mint amilyen az IOS is, ami nálam túlzás, de értem.
-
Auratech
őstag
A 808-ban 192-es AAC a hang 20Hz-19kHz-ig. Ez sztereóban "megfelel" a 256-320-as jó mp3-nak. Mivel a minőséget a codec beállítása határozza meg, ami a 808 esetében a rich recording szerves része(szűrők, kódolás...), szerintem tök felesleges változtatni rajta.
Ha 128 lenne, megérteném...
Ha 20bites 48khz wavot tudsz mókolni, hajrá... -
emre33
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Persze, mert 808-ba 1GB rom van.
N8 pedig 512, ezt felezték meg, 256 a c: és 256 a Z meghajtó.
-
emre33
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Igen, office csomag megjelenésével N8már csak 45-50MB szabad hely van.
Túl sok e-mail nem is nagyon mertem letölteni.Kíváncsi vagyok, hogy 808-on lehet-e állítani (hack-el) a JPG kép minőségét.
N8-on azt a 85% keveseltem. 808 van két állítási lehetőség, de hogy ezek hány%, az kérdés..
plussz amit szeretnék még megoldani: N8-on a gyári 128Kbps helyett 288Kbps a videó hangjának minősége.
Ezt jó lenne "belerakni" -
emre33
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Van, egy csomó szoftver hibába szeded le, rakás fájl ottmarad.
Meg nem kell félni, egész phonix újrahúzás pár perc. Nem kér pénzt.
-
emre33
addikt
Nokia 808 SW ujrahuzásához milyen Phoenix verziót javasoltok?
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
MR007RM
üzenetére
Elvileg nem romlik.Gyakorlatilag pedig igen,hisz 0 zoomnál egy 5MP-es képhez mind a 40MP-t fel tudja használni,interpolál. Míg max zoomnál,már nincs erre lehetőség,és kilóg a lóláb.
A romlást olyan szempontból kell érteni, hogy full zoom-nál már elvesznek a PV tech. előnyei. Azaz ott már nem tüntethető el a képzaj. Viszont a részletesség megmarad. ott nincs romlás.
Ezt így tudom elképzelni. De aki bele akar kötni ebbe a készülékbe az úgy is bele fog. Van ilyen emberi tulajdonság. -
MR007RM
addikt
pl gsmline vagy xxlgsm
Én ott vettem volna eredetileg csak mikor rendeltem külföldről akkor ott még nem volt. Semmiben sem másabb mint máshol csak olcsóbb. Ha elromlik javítják, vagy cserélik, tudom, mert nekem alaplapi hiba miatt komplett cserélték az N8-am. Ha kell még meg tudod venni. Telefonnál meg a magyar nyelv másodlagos, de azzal adják oda/gsmline/ csak frissítés esetén veszhet el, de akinek fontos megtudja oldani.
-
MR007RM
addikt
válasz
BobTail
üzenetére
Nagyon jók! Nekem ez nem ment volna. Mik voltak a beállítások, illetve hogy ment a folyamat? Ha nem titok.
Persze én is megpróbáltam volna kíváncsiságból, de nem volt alkalmam, kimaradt.Szerintem a teló ügyében írj egy levelet a Damian Dinning-nek és mond el neki mennyire beleszerettél ebbe a telóba. Egy élménybeszámoló. És célozz rá, hogy ha vennél ezt és nem Lumiát vennél a symbi miatt is. Mond meg neki hogy ő a király nem pedig.....dicséret....Meg ügye nehéz a beszerezhetőség......hátha. Találj ki vmit merészen. Sírjál....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mi a véleményed a PureView+zoom megoldásról? Nekem ezt mondták most nem régen a veszteségmentességről.
"Elvileg nem romlik.Gyakorlatilag pedig igen,hisz 0 zoomnál egy 5MP-es képhez mind a 40MP-t fel tudja használni,interpolál. Míg max zoomnál,már nincs erre lehetőség,és kilóg a lóláb."
Hát én nem így érzek. Szerinted? Most szoktam rá makrónál a PV és zoom párosra full helyett. Vagy csak makró fotónál nem olyan látványos a dolog?
-
BobTail
őstag
Na itt van pár kép a tegnap estéről! Nincsenek megszerkesztve, csak kivágva lettek, mert GPS tartó segítségével készültek, és nem mindig láttam hogy milyen közel is van... és hát nem volt elég közel, de ez nem okozott problémát, így is fantasztikus fényképek születtek:
tűzijáték 1
tűzijáték 2
tűzijáték 3
tűzijáték 4
tűzijáték 5
tűzijáték 6
tűzijáték 7
tűzijáték 8
tűzijáték 9+ lefényképeztem a múzeumot újra, ezúttal nem hullámzott a víz, és az GPS állványnak köszönhetően nagyon szép éles lett! múzeum
+ a tömeg állvány nélkül tömeg
+ ha meg szeretnétek nézni az eredeti képeket, kivágások nélkül, akkor itt megtehetitek!
Ricardo, épp ma kaptam az e-mailt, hogy a próbaidőszak most már lejárt, végleg. Nem kapom meg, akciós ajánlatot sem adtak
Viszont küldtek egy kérdőívszerűséget, aminek a kitöltésével lehet nyerni egy Lumia 900-at
Megadom az esélyt a dolognak, de jobban örültem volna ha PureView-et nyerhetek 
-
MR007RM
addikt
Felraktam a Best TaskMan 3.0 programot. Már régen láttam. Az X-Plore is kijelzi az adatokat C és Ram állapot pl, de így sokkal szebb.

-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
bigkrisz96
üzenetére
Azért így is jó. Napfényben nagyot üt.
MR007RM te is arra gondolsz akire most én?
De arra ám .... -
bigkrisz96
tag
Nagyon brutális az érzékelő.
Egy ilyen eszközt én biztos jobb kijelzővel dobtam volna piacra. -
emre33
addikt
válasz
kakuk100
üzenetére
Nokia Care.
Több üzlet is van pesten, vidéken
http://www.nokia.com/hu-hu/uzletkereso/ -
emre33
addikt
FM transzmittert próbálta már valaki?
Lehetne kicsit erősebb mint N8-ba.
Plussz N8 lévő kicsit halknak tűnik nekem.
-
MR007RM
addikt
"Ki tudja pár hónap múlva lehet-e egyáltalán kapni...."
Én azért ugrottam rá olyan gyorsan és nem elkapkodtam, mint azt egy páran mondták korábban. És ehhez vegyük hozzá a február végi megjelenést és az azt követő rohamos terjesztést(nemterjesztést). Látszódott a negatív szándék a Nokia részéről a telót illetően. Szerintem túl jól sikerült.
Az MS barát vezetés aláásott. -
emre33
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Egész telefonból szerintem keveset gyártanak.
Ki tudja pár hónap múlva lehet-e egyáltalán kapni....Utolsó symbian telefon.
Remélem csütörtökön már nálam lesz.Első dolgom lesz, megnézni, hogy a fényképezőgép által lementett képek JPOG minőségét lehet-e állítani.
Kíváncsi vagyok, hogy a normal és superfine hány %-t jelent a gyakorlatba.
N8-nál két 12Mpixel beállításom van egyszerre, egy 85% és egy 100% minőségű. -
emre33
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Nah megvan, Nokia Care volt.
Tuti original telefonon.174.990 Ft
Elvileg 1-2 nap, épp elfogyott nekik.
-
attisx
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
A Font Zoomer-t próbáltad már?
-
Quasi_modo
nagyúr
Felmentem a Nokia Áruházra és leszedtem egy halom programot. Érdekes módon volt egy két dolog amit nem tudott telepíteni, pedig elvileg azonosította a készüléket.
Nem tud valaki egy Font Router-t a 808-ra ? Amit találtam azt nem lehet letölteni.
-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Nem vittem a gépet. Egyiket sem...
De jókat röhögtem a többi kezdő mobilkameráson, mint próbáltak valamit rögzíteni.
/És volt egy pasi, aki dslr-estől esett a tömegbe mögöttem./Érdekes, hogy most nem volt lekapcsolva a villany sehol. Pedig a sötétben sokkal frankóbb lett volna az egész. És még ezek panaszkodnak a magas áramszámlára!
-
Úgy tele van a N8-om zenékkel, hogy nem fér fel ma videó este.
Egész jó filmet csináltunk tavaly a cuccal, de mivel senkit nem érdekelt - le lett törölve.
Szerintem azt látni kell, nem lefilmezni. Emlékszem, tavaly végig kameráztam és mindent lekaptam, de nem élveztem egy pillanatra sem az egészet.
Patthelyzet.
-
Quasi_modo
nagyúr
Na akkor:
Makro módban sem tudok közelebb menni egy tárgyhoz mint automata módban. Akkor mi a lényeg ? Vagy vegyem úgy, hogy az automata mód tartalmazza a makro-t is? (valószínűleg) Mondjuk az i8910 ilyen szempontból ugyanilyen volt. Az N82 viszont nem.BobTail: jó kép.
Ilyen idő van nálunk.
-
BobTail
őstag
Tudjátok, hogy én nem gurítok szarral... de ez a pók igen: [link]

Köszönöm Ricardo, MR007RM, Auratech!
Wuk07, ma tűzijáték Szegeden, hozok neked pár esti képet + videót!

-
Wuk07
tag
tudom nem kívánságműsor, de kattinthatnátok már valami mást makrón kívül is

-
emre33
addikt
Nokia 808 rendelném meg, futár, vidékre.
Fontos lenne, hogy tuti magyarországra szánt telefont kapjak, 2 év garival..
Honann rendeljem meg szerintetek?
-
BobTail
őstag
Alkotói válságban szenvedek, úgyhogy szenvedtem egy sort a fürdőszobában:
Nincs valakinek valami ötlete, hogy miről lehet hogyan jó képeket csinálni?
A tűzijátékról persze csinálok egy sorozatot Szegeden, meg videót is, és már meg van tervezve vízalatti fotózáshoz egy tokszerűség, de kellene még valami... ki akarom használni az időt, amíg velem van 
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Nomogasd majd rá fogsz érezni. Megjegyzi az utolsó beállítást amit ott hagysz. 3-mat is el tudsz menteni (C1,C2,C3) a gyorsaság kedvéért. Na jó az a gyári alkalmazás. A fotózásnál a lényeg hogy ne legyen bemozdulás így a katt helyett az érintés a kijelzőn és minél gyorsabban. Rányomsz, böksz mint a videókon és kész. A pillanat varázsa.

Eleinte én is nehezen kezeltem. És egyre inkább hajlok a pureview fotók irányába a full helyett, hacsak nem nagy tájképet akarok lőni sok látnivalóval.

Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Battlefield 6
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://desmond.imageshack.us/Himg208/scaled.php?server=208&filename=2012082212650q2.jpg&res=landing)

Persze én is megpróbáltam volna kíváncsiságból, de nem volt alkalmam, kimaradt.
Megadom az esélyt a dolognak, de jobban örültem volna ha PureView-et nyerhetek
A fotóidból még kiállítás lesz.