- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na akkor hozom a karosszékemet és egy kis popcorn-t, aztán Fight!

-
MR007RM
addikt
Tessék őket megnézni!
[link] -
Ma próbáltam egy xperia s-t, és azzal a felbontással kizoomolva netezni, szar, nagyon. A kamera se a legjobb, tökéletes fényben is zajos. Kéne egy 808. de 180k, jelenleg sok.
-
Đ10Đ4
aktív tag
Ennyi, én is ezt vallom. Idáig ha jól emlékszem 5készüléket teszteltem.
abból, 1et ajánlottak fel -25%kal.
2öt 70%kal.
és 2db vissza kértek.
a pontos típusok:
8800 Arte, 5140i, N78, n95 8gb, lumia610,.. a többiről nem találtam maradvány papírt.
Igen a reális az lenne hogy, ha ingyen oda adnák, (nekem már volt pofám meg kérdezni hogy, oda adják e free-be
) de sajnos erre csak az a válasz jött hogy, írjak arra az email-ra egy kérést hogy, had tartsam meg. Ki találhatjátok hogy, mi lett a vége. (segítségnek a fenti táblázat az irány mutató.)De elméletileg mutatniuk kellet egy papírt mielőtt a tulaj kapta a telefont, és abba ez benne le van írva. Tehát "apró betűs rész".
Ha én én lennék egy Vezér igazgató "nagy kutya" akkor egyértelműen nem bánnám ha a teszt telefonokat nem kérném vissza, inkább valamivel bővebb és hosszabb tesztet kérnék.
Ami alatt valószínű lelaknák a telefont, és így nem menne vissza.Dió
-
Remus389
nagyúr
válasz
old rocker
üzenetére
Nuovo elmondta, hogy a Nokia birtokában olyan prototípusok voltak, amelyek megelőzték volna az iPhone-t és ennek alátámasztására még diákat is bemutatott a különböző eszközökről. azért megnézném a szóban forgó készüléket... videón
nem hinném olyan mint az akkori iphone... max távolról
-
zsoma92
csendes tag
válasz
Lotusomega
üzenetére
asdasd
D -
-
Mi anno pályázat útján kaptunk a Nokiától pénzt az alapítányunnak (hajrá Nokia
), valamint 5 darab telefont, ami hivatalosan ne ma miénk lett, hanem tartós tesztre kaptuk meg a következő pár tucat évre.
Lehet, ez lesz nálad is hosszú távon.
Vagy lehet, hogy nem - mert akkor már az elején mondták volna... -
Đ10Đ4
aktív tag
Szerintem 3db lehetőség van.
1.: Kedvezményesen meg vásárolhatod tőlük. (~70-80% kedvezménnyel.)
2.: Kedvezményesen meg vásárolhatod tőlük. (~20-40% kedvezménnyel.)
3.: Nem adják oda, arra hivatkozva hogy, leltárba lett véve / sorozatszámos prototípus .
(Persze függ az egész attól, hogy mennyit van nálad a telefon.)Ezek személyes tapasztalatok, nálam nagyon sok telefon meg fordult, nem én általam, rokonom által. (bátyám)
Neki volt mindig teszt készüléke, az Ő neve alatt lettek meg a tesztek, de én teszteltem mindegyiket.
Se foglalkozni nem akart velük meg nem is nagyon érdekelte.
Ennyi a történetem ahonnan, tudom mondani..
"Ez nem egy átlagos mobil teszt, gondolok itt egy anno N95 8Gb tesztre.."
Dió -
BobTail
őstag
Köszönöm a gratulációt, valóban ez egy nagy lehetőség! Ha felajánlanák hogy megvehetem, nem nagyon tudnék élni a lehetőséggel, sajnos nincs rá keret, de valóban el tudnám viselni N9 mellé

Amúgy már többen mondták, akik ismerik az egész történetet, hogy szerintük a végén úgyis odaadják nekem, mert hogy ha visszaküldöm, mit kezdenek egy használt telefonnal? És hogy elég nagy cég a Nokia, nem megy csődbe egy telefon odaadásából... hát nem tudom, de mindenesetre nem élem bele magam, és megpróbálom kihasználni ezt a maradék egy hetet

-
old rocker
veterán
Érdekes információkat osztott meg a felhasználókkal Frank Nuovo, a Nokia egykori alelnöke és főfejlesztője. Amennyiben a finn cég kicsit bátrabb lett volna, megelőzhette volna az Apple-t és okostelefont, illetve táblagépet dobhatott volna piacra.
A Nokia jelenleg rendkívül nehéz helyzetben van, azonban néhány évvel ezelőtt teljesen más volt a szituáció. A Frank Nuovo által vezetett fejlesztői csapat olyan prototípusokat készített, amelyek rendkívüli módon hasonlítottak a mai iPhone és iPad készülékekre, de a eszközöket végül sosem dobták piacra. Az iPhone bemutatása előtt 7 évvel a Nokia olyan mobiltelefont alkotott meg, amelynek nagy méretű színes érintőképernyője és egyetlen kezelőgombja volt. A készülék képes volt arra, hogy megtaláljon egy éttermet, lefuttasson egy autós játékot és a segítségével akár termékeket is lehetett volna vásárolni a világhálón.
Nuovo elmondta, hogy a Nokia birtokában olyan prototípusok voltak, amelyek megelőzték volna az iPhone-t és ennek alátámasztására még diákat is bemutatott a különböző eszközökről.
"Istenem. Mindent jól csináltunk" - közölte a fóliák átlapozásakor. A finn konszern már az 1990-es évek második felében megalkotott egy érdekes terméket: egy táblagépet, amely mobilhálózati csatlakozással és érintőképernyővel rendelkezett. A szakember rendkívül szerencsétlennek érezte magát, amikor az Apple előrukkolt a hasonló koncepciójával. Kiemelte, hogy amikor az emberek azt mondják, hogy az iPhone egy olyan koncepció, olyan hardver ami egyedülálló, akkor ez nagyon megviseli.
A szakember kitért arra is, hogy amikor a kaliforniai cég piacra dobta az iPhone-t, akkor a Nokia nem ismerte fel a veszélyt. A vállalat fejlesztői megszerezték az okostelefont, darabokra szedték, majd arra a következtetésre jutottak, hogy túl drága a gyártása és funkcióit tekintve elmarad saját 3G-s készülékeiktől. Egy másik belső jelentés pedig azt taglalta, hogy az iPhone nem élné túl azt a tesztet, amelynek során 1,5 méter magasságból leejtik a termékeket a betonra. Nos, az iPhone ennek ellenére azóta sikertörténet lett, a Nokia pedig nehéz helyzetbe került."
SG.hu hírlevél -
Đ10Đ4
aktív tag
Korrekt.
Köszönöm.
Akkor majd nyomon követem a fejleményeket, és természetesen vissza olvasok.
De ha esetleg fel ajánlanák hogy, meg veheted a telefont, és neked nem kell, én vevő vagyok rá. (De gondolom neked is elférne a x. zsebedbe is akár
)
Azért gratulálok hogy, erre szert tettél..Dió
-
MR007RM
addikt
Kellene egy kis segítség, beéllítási szaktanácsadás féle, mire kellene odafigyelni éjszaka fotózásnál.
-
wwgolf
csendes tag
-
BobTail
őstag
1) Igazság szerint még nem próbáltam ezt az üzemmódot, de mindegyik képméretben működik, és minden beállítási lehetőség él! Jelen pillanatban a szobában elmosódik minden, ha mozgatom a telefont, de vakuval jók.
2) 3 vagy 5 kép / de nem tudtam rájönni, hogy milyen időközönként csinálja... mintha gyorsabban kattanna el, amikor kisebb értékekre rakom, de most a sötét szobában nem tudom ezt letesztelni!
-
wwgolf
csendes tag
Köszönöm, ez gyors volt

- a választható képméret/ek és az elkészült kép/ek tényleges méretéröl
/gyors mozgású téma esetén, a képek még élesek ?/
- 3 és 5 sorozatmod - 3 v 5 kép per/másodperc, v 3v 5 kép ahogy elkészül egymás után ?/még tudnál esetleg további részleteket ?
Köszönet

-
BobTail
őstag
Az első jól sikerült próbálkozás
wwgolf: 3 és 5 sorozatmód van
3-nál "exposure adjustment": -0.3/+0.3 ; -0.7/+0.7 ; -1.0/+1.0 ; -2.0/+2.0
5-nél: -0.7/+0.7 ; -2.0/+2.0 ; -4.0/+4.0 -
wwgolf
csendes tag
Hello mindenkinek,
nekm is tetszik a telefon, de lenne kérdésem is, akinek van v tesztel 808-at,
tudnátok valami infót adni, hogy pl sorozatkép készítés terén mit tud a telo ?
/pl hány képet, milyen méretben ... v bármi hasonló/
Előre is köszönet

-
old rocker
veterán
válasz
Quasi_modo
üzenetére
én is, sok embert, de nem vagyunk elegen...
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
old rocker
üzenetére
Ez olyan, mint a hard rock: új híveket nehezebben szerez magának
Én minden esetre megfertőztem vele az egész családot. -
Pierre75
senior tag
válasz
old rocker
üzenetére
"Van fent Picsel Smart Officém, a kezelése (menü) miatt azért nem vagyok elájulva tőle"
Ezért is érdeklődtem az Office M. felől, mert nem rossz a Smart, csak kicsit kényelmetlen a kezelése. De ha az se lett komfortosabb, akkor nem vesződöm vele."végül H.R. lett belőle, mert egyes komponensei szépen bent ragadtak"
Ehhez meg végképp semmi kedvem. Köszönet! -
old rocker
veterán
válasz
Pierre75
üzenetére
Én céhétre felraktam (frissítettem) az Office Mobile-t, aztán le is töröltem - nekem felesleges- de végül H.R. lett belőle, mert egyes komponensei szépen bent ragadtak. Van fent Picsel Smart Officém, a kezelése (menü) miatt azért nem vagyok elájulva tőle, de fent hagytam a Quickoffice szerkesztős változatát is.
-
old rocker
veterán
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Hát igen, ez a kompakt igény hozta létre az okos telefonokat, amiben szerintem a symbiánt leírni... most még felesleges lenne. Ez olyan, mint a hard rock: új híveket nehezebben szerez magának, de a régi rajongók még fanatikusan igénylik.
Annak idején adattárolásra stb. volt egy kis Casio menedzser kalkulátorom. Aztán jöttek a Nokia telefonjaim, amik fokozatosan átvették, sőt, messze túl is teljesítették azokat a funkciókat. Rádiót tudtam hallgatni, aztán MP3-at, MP4-et, e-mailt, dokumentumokat kezelni stb. És nem mellesleg fényképezni. Ami egy megalkuvás, a kényelem, hogy jó lesz kicsit szőrösebben, mosottabban, zajosabban a kép, de ha már eljutottam pl. az Invalidusokba Napóleon sírjához, legyen róla pár kép, emléknek. Nem művész fotónak, csak egyszerű emléknek.
Ha Dusha Béla-féle [link] fotóművész lennék, akkor nem érném be a céhetesem képeivel. -
Wuk07
tag
808 vs S3

-
Auratech
őstag
Mondjuk ez a mondatrész tetszett, így leírva:
"Valahol mindenki használja ezt. Vagy használná ha jó lenne a minősége,"
Nekem meg n82-m volt és az n8-ra ácsingóztam, de Defy lett belőle, aztán Omnia7.
Most írtunk egy évkönyvet a suli kerek évfordulójára és a benne lévő képanyag negyede mobilos volt. Azonban sok képet töröltünk a minőség(hiánya) miatt. Az eseményeket spontán megörökíteni akkor van kedve az embernek, ha tudja, hogy van mivel és biztonságosan hoz egy stabil munkaminőséget.
Ki hurcol magával kamerát és/vagy fényképezőgépet a minőség érdekében. A mobilok számához képest töredék. Akinek előre kitervelten ez a szándéka. Fotós, videós, riporter, turista...
A mobilos elkövetések java pedig szar minőségű, mert nincs elég fény és bemozdulás van..Tehát nem fáradok vele, mert bizonytalan a végeredmény. Főképp nem ígérem meg, hogy csinálok néhány képet és majd küldöm, mert ha eltrafálom, beégek.
Várom már a wp8-PV párosítást de van egy olyan rossz sejtésem, hogy nem fognak teljes értékű PV-specifikációt implementálni,
Egy PV kamerás telót birtokolva pillanatig sem haboznék a bridge kamerát mellőzni. -
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Az ól-in-vannal én is egyetértek.
A gondom, hogy ezt látom: Megkötés, megkötés, nem megy, vedd meg, fizess elő rá(bár tudhatná!) Ezt ellenben nem szeretem.
A Symbi "igen is kezesbárány!" sok más géphez képest most is!
-
zed juron
aktív tag
Nos most jövök én is és megmondom a frankót. Legalábbis remélem hogy némi okosságot tudok én is hozzátenni, és nem csak a trollok számát növelem.
N8 user vagyok sok tekintetben ebből ítélem meg a 808-at is, ez azért fontos info, 808 tulajok értelemszerűen kijavíthatják a pontatlanságaimat.
Szóval, hogyismondjam számomra a telefon tesztelője is azok közé tartozik aki már elvesztette az objektív arányérzékét (bocs, nem személyeskedésnek szánom Bog) amióta megjelent az Android hype. De ezzel együtt sajnos jópár dologban azért igaza van. Illetve véleményem szerint Bog fényképezni vagy nem akart vagy nem tud.
Miben nincs igaza és hol vesztette el sokakkal együtt az arányérzékét a teszter? Erre további kérdésekkel válaszolnék. Melyek azok az elemek, amelyek valóban megnövelik mind a valós mind a használati értékét egy ilyen mobilrendszernek? Ebből mennyivel rendelkezik a 808 és mennyivel nem? Mit tekintünk súlyozott értéknek és mit nem? Minek van gyakorlati értéke és minek csak kevéssé?
Ezek analóg kérdések mint egy gépkocsi esetén ahol a váltómű, váz, motor, futómű és tsai az értékek, nem pedig az hogy egy autó tud –e mp3-at lejátszani avagy sem (mobilnál persze ez elég alap
).Telefonnál ezeknél a komoly értékekben igencsak rendes helyen áll bármely okostelefonnal szemben a 808.
Nagyjából felsorolnám a fontosabb értékeket.
Először is a kamera/videokamera. A legjobb és egyik legfontosabb értéke egy mobil eszköznek. Valahol mindenki használja ezt. Vagy használná ha jó lenne a minősége, minimum mint az N8 vagy Iphone 4 vagy Galaxy SII-é. Mert ezzel kiváltasz egy hétköznapi tárgyat, a fényképezőt és/vagy videokamera.
És melyik a legjobb fényképező a világon? Az, amelyik nálad van. Nekem van DSLR-m (Nikon D3200 18-105mm, 24 megapixel és tsai), illetve egy Panasonic FZ is, de ezek nincsenek mindig nálam. Tehát a 808 kiváló, és nem kérdés hogy első helyezett bármivel összehasonlítva.Következő a GPS. Ingyen megkapja az ember, méghozzá világtérképpel és igen gyakran illetve pontosan frissített. Nekem van Sygic (Androidon is), volt Garmin, van Igo (kétféle is), de eddig ez a legpontosabb. Ugyanakkor kinézetre nem túl látványos, mert nem színes és tsai. De a legjobban használható. ÉS offline illetve online is. Kiváló.
Kijelző felbontás. Ebben nagyon rosszul a legutolsók között teljesít a 808. No comment, gyenge.
Kijelző további minősége, mint láthatóság, kontrasztos élénk színek, karcmentesítés és tsai: ebben első helyen van a 808. Kiváló.
Üzemidő: első helyeken teljesít az okostelefonok között, tehát kiváló.
Összeszerelés: első osztályú akár kínai akár nem.
Zenelejátszó funkció: jó vagy kiváló ízlés és alkalmazás szerint.
Diktafon: egy újabb mobil eszközt teljes értéken felül kivált, azaz a klf. applikációkkal a hanganyag modifikálható variálható mittudomén amit tud általában egy okostelefon egy diktafon funkcióin túl.
Webböngésző: közepes szintű, sajnos az Android böngészőihöz képest ez csak maximum közepes. De ez már normális használati funkciót jelent, nem rontja a telefon értékét.
Közösségi alkalmazások: én használom őket és már a harmincas éveim javát is megettem. Az integrált csakis arra jó hogy ne generáljon nagy adatforgalmat az ember. Én nem használom, de van aki pl. chatre elvárta tőlem hogy feltegyem a hackelt N8-ra.
Az alapböngésző sajnos nem konfigurálható N8-on úgy hogy normál webes megjelenéssel fusson Facebookon, a mobil meg elég ergya. Ha lehet, akkor az máris egy kategóriával emeli. Az Operának meg a normáls webes megjelenése ugyan elég gyors, de valamiért a hírekből nem lehet lentebb görgetni egy bizonyos mennyiség után, mert nem tölt be többet (ez valszeg Opera issue, mert Andriodos Operán is ugyanez a probléma áll fent). Ebben a 808 sem lesz jobb. Viszont arra hogy a legfrissebb dolgokat megnézze az ember, hogy kommentáljon, hogy lájkoljon, a szép és jó minőségű akkor lőtt fényképét feltöltse stb. arra TÖKÉLETESEN ALKALMAS mert én napi szinten a lassú N8-at tudom erre használni.
Tehát közepes.Email kliens: jó.
Naptár: jó
Office alkalmazások: nagyon jó, amit csakis a kijelző felbontása ront le, ahogy írták a kritikusabb postolók.
Wireless és egyéb hálózati megoldások: mint bármely csúcs okostelefonnál.
Mainstream alkalmazások – azaz amelyek valóban használati értékkel rendelkeznek mint pl. callmanager, diktafon etc. - : jó vagy nagyon jó, ez inkább alkalmazásfüggő.
Telefon személyre szabhatósága: jó, szerintem a kiváló túlzás.
Hasznos alkalmazással való ellátottság: nagyon jó.
A telefon gyorsasága: jó vagy kiváló – alkalmazásfüggő. A legfőbb alkalmazásoknál kiváló.
A telefon összesített használhatósága: jó/nagyon jó. Nagyon jó annak akinek a kameramobil kell, jó annak akinek általános mobil kell. Engem pl. néha idegesít a Droid kuszasága szemben a Symbian állandóságával. A megszokás is nagy úr, de ez szubjektum.
A telefon külső és belső dizájnja (ez is az emberek 90%-nak fontos!): jó.
Súlya és mérete használhatóság tekintetében: közepes.
Ár/érték: közepes. De ne feledjük ez bevezető ár. Ha 120.000 illeve 100.000 Ft. alá megy felugrik a nagyon jó vagy kiváló kategóriába.
Nem tudom feltűnt –e valakinek hogy nálam olyan kategória nincs hogy operációs rendszer. Mivel az operációs rendszertől senki nem lesz se boldog se boldogtalan önmagában. Sőt, ha itt tartunk és szőrszálhasogatni szeretnénk ugyebár a Symbian NATÍV operációs rendszer, míg az Andriod (legalábbis 2.3-ig követtem) Lynux környezetben futtatott operációs rendszer. Olyan mintha emulált lenne, azaz Maces OSX-en futtatnál Windows XP-t. Ami annyit jelent, hogy elviekben a legtöbb esetben (90%+) a natív operációs rendszer azonos hardveren GYORSABB és STABILABB lesz.
Mi a Symbian legnagyobb hibája? Az hogy már kint kellene lennie a legújabbnak. Tehát az hogy nem fejlesztik valamiféle furcsa K+F illetve üzletpolitika miatt. A kritika hogy elavult, az jogos.
Nekem van itthon egy Sony-Ericsson Xperia X10i (nem mini!), amin Gingerbread fut és böngészőtől eltekintve mindennel elégedetlen vagyok. Másrészről Operán betöltve az X10i-n illetve N8-al az index.hu-t vag hasonló képes weboldalt az az érzésem hogy nemhogy lassabban, de gyorsabban kezeli az alacsonyabb órajellel rendelkező N8.
Van egy barátomnak Galaxy SII, ami nem mondom, jó vas, de böngészésen kívül semmiben nem nyújtana pluszt az N8-hoz képest. Talán még az 1080p videofelvétel ami még plusz lenne. És innen folytatva mi a nyavalyának vegyek SIII-at? Semmi okom nincs rá. Igaz, 170.000 ft-ért 808-at sem vennék. Viszont egyértelmű pluszt számomra a 808 adhat az összes okostelefon közül, főleg mert én tényleg millió fényképet csinálok, amely független attól hogy fényképező vagy telefon van-e nálam.
Ha nem lenne 808, akkor fogalmam sincs mit vennék az N8 után. Ha most elveszne az N8 leginkább még egy N8-at vennék. Egy kolléganőm elvesztette a trendi pink N8-át. Ajánlásomra (mert úgy gondoltam hogy trendisége miatt facebook függő) vett egy SE Arc S-t, ami ugye nagyon nőies szép darab. Elég gyors és tsai. De három hónap után eladta a kolléganőm, nem bírta megszokni, idegesítette az Android, nem tetszett a fényképezője sem, ezért újból vett egy pink N8-at…
Ha lesz rá időm és kedvem (illetve normális tárhelyem) töltök fel N8-as képeket, csak a mihez tartás végett.

-
Pierre75
senior tag
Ha N8-on használtad a Picsel Smart Office-t, akkor lehet viszonyítási alapod az Office Mobil kapcsán, hiszen az alapból rajta van a 808-n. Ha kipróbáltad a microsoft üdvöskéjét, leírhatnád a véleményedet.
Nekem az FBReader C7-n vmiért nem települ, így ebookreader-t használok. -
MR007RM
addikt
válasz
Pierre75
üzenetére
Azt a Picsel Smart Office-t nem tudom feltelepíteni, mert szignóznom kellene és az még nálam nem megoldott. Egyébb más megoldásnak meg nem is nézek utána, ennél a telónál nem lesz, inkább ha nagyon kell vmi akkor megveszem.
Mellesleg egyre jobban tetszik a teló. Kifejezetten szép, jó fogni, a súly inkább előnynek tűnik. A kamera alatt(ami nem is áll ki nagyon) van betámasztva az ujjam mikor nyomkodom. Szóval jó kézben tartva.
Na akkor most szemeket befogni. Tegnap egyszer megfagyott. Egy progit töltöttem le és installáltam fel a Nokia Store-ból. Még nem fejezte be, mikor gyorsan a helyzet miatt, mert megláttam egy sünit megnyomtam a kamera gombot többször, aztán menü, mert nem történt semmi mivel telepített, és aztán az install befejezte utáni nyomkodások valamelyikénél fagyott. Aksi ki-be. Tipikus "user error" volt a részemről. Ha türelmesebb vagyok nem fagy le. Tanultam belőle.
A fotót majd berakom a helyére. 
-
MR007RM
addikt
Csak vaku teszt lenne. Semmi állítás csupán iso max és fényerő. Így nézzétek.
kép 1
kép 2
kép 3
Az utolsónál semmit sem láttam. Benyultam a keritésen és lőttem egyet. Jó messzire elvisz a fény.
kép 4Másik téma. Ma kipróbáltam egy 10GB-os 1080p mkv filmet és simán vitte. Sok videót megnéztem. Divx,xvid mindig ment, BDRip is ment csak néha egyes példányoknál a beletekerés fagyást eredményezett. Mkv-nál meg voltak olyanok, ahol csak a hang ment. És itt a témát bezártam.
(#717) Pierre75: Az FBReader az fut. A többi még maradt.
-
crane75
senior tag
Sziasztok, én is kérdeztem korábban, csak kimaradtam a válaszokból
Milyen a fókusztávolság makróban? Láthatnánk egy makrót valami kisebb felületről(pl óra számlap)? Köszi 
-
Ki találta fel a MILC-et?
A PENTAX, jóval mindenki előtt csinált /Japán fotoexpóra 2000 környékén/ is egy ilyen konstrukciót bemutatózni, de akkor nem tudtak vele mit kezdeni. Rá is b..
pacsáltak!Másnak bejött nagyon!
Más: Részemről az "Viritsd a Lóvét!" pártba lépnék be szivesen. Már, ha fizetnek!

-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
hibavissza
üzenetére
Miben vagyunk mi kisebbségben? Mi az a mi? Alakítottunk volna egy pártot?
-
hibavissza
veterán
jó, akkor legközelebb kussolok és nem írom le a véleményem. me' a mobilarénán nem illik, me' itten a smooth meg a trendi a menő.
legyen neked rózsaszín ájfon, oszt fászbúkozzál a tanyárú is
(#562) Bog: a mobilaréna fórumán kívül kisebbségben vagytok. nagyon kevesen használják ki az okosmobilok tudását...értelmesen.
-
Auratech
őstag
A tükrös nagygépek dinamikában azért jobbak. A szirmok sárgájának árnyalataiban látszódhatna ez, pld ezen a képen, valamint a fókuszon kívül eső területek homogénebb mosottságában, ami nagyon az optika kérdése. A képélesség, a vonalrajzok és a finom szemcsésséget idéző képzaj messze nem a kompakt kamerák szintje.
Ami a kezemben van pld. a Fujifilm HD2000-gyengébb, AX300-kiskamera-gyengébb, Canon PowerShot G12-átlagosan hasonló, bár az optika miatt azért több a játéktér...és a felbontás...
D90-nyilván jobb, de nyugodtan egymás mellé tehető néhány kép.
A Panasonic HDC-SD80 kamerámmal meg bőven pariban van a videó képminősége, persze képstabi nélkül.. -
törölt tag
Korábban ezt írtad:
(#682) MR007RM:
"Videónál simán viszi a 1080p mkv-s dolgokat. Illetve ezzel kap. egy negatívum szoftverileg találtam olyan divx szab. vkinek a munkája egy adott(torrent)feltöltőé, ahol elindul a videó és le is játsza, de ha beletekersz meghal a dolog, lefagy. Érdekes. Most ennyi." -
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
"Nálad volt-e fagyás ?"
Szerinted bevallanám?
Eddig nem volt esküszöm. 
-
BobTail
őstag
-
MR007RM
addikt
Újabb info. Kipróbáltam egy exFAT formatot egy 16GB-os pendrive-on és rátettem egy 7GB-os mkv filmet/720p/. Látni látta és el is indította, szóval kezeli ezt a fájlrendszert is, de a filmnél csak a hangot adta. Nyilván ez is csak vmi kodek probléma lehet, mert már korábban megnéztem egy másik mkv/1080p/ fájlal és azt vitte képileg és hangilag is. Majd még próbálgatom.

-
MR007RM
addikt
Bátor vagy. Én félnék ilyet csinálni akármilyen biztonságosan is lehet gyári cuccal. A halak mit szoltak hozzá? Egy kis vakut nekik.

Más: Nálam kb
N8
olvasási sebesség: 12500 kbyte/mp
írás: 6900 kbyte/mp
Total Commanderrel mértem egy filmet behúzva.
808 PV
olvasási s: 15500 kbyte/mp
írás s: 7900 kbyte/mp
Vagyis a 808 kicsit gyorsabb adatkapcsolatban.Vki kérdezte. 2GB-nál nagyobb DivX-et visz is meg nem. Kettőt próbáltam. Az elsőnél elindult és vitte, de ha belelapoztam, akkor tanácstalan lett. A 2.-nál 2,3GB szépen vitte még a beletekerés ellenére is. Itt vmi kodek probléma lehet, mert kisebb méretnél is találkoztam ilyennel.
Töltöttem fel 3 képet a fotós oldalra.
A többit késöbb.
-
BobTail
őstag
A siker érdekében (és a telefon épségét szem előtt tartva) ... bármit

-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo
üzenetére
-
MR007RM
addikt
Ki fogok kapni mert 3x írtam, de elfelejtettem még vmit. Screenshot is lehetne, de még nem tettem fel.
legalul beállítások:
rácskereső: on,off
camera hang: on,off
video stabilation: on,off
segédfény: on,off
memóroa használat kijelölés
és valami felvétel mikor a telefon zárva vagy nem
n,off. Még nem néztem. -
MR007RM
addikt
Most csak benéztem. Látom sok a kérdés nekem meg a dolgom, de késöbb estefele megpróbálok ezekre válaszolni. Az akku idő nagyon jónak tűnik még így újonnan, a fényképezés sem szedi le úgy, mint az N8 esetében, de ehhez hogy akkor mennyi az annyi időre van szükségem, megasztán mihezképest. A teló nagyon gyors a galéria tele van rengeteg fotóval és még csak be sem röccen /az N8-nál ez már igen/.
Quasi modo: "Kérdés: a színtelítettséget, fényerőt, kontrasztot, élességet, az exponálás idejét hány fokozatban lehet állítani ?"
színtelítetség: le-fel 5 fokozat, kontrasz, élesség szintén.
fényerő:0.0-tól +0.3 +0.7....+4.0 (17) és fefele u.
exponálási idő: hát passz, ND filter off és on, illetve automatik. Ha jót nézek.
iso: 0-50-100-200-400-800-1600 manuálisan, és auto
témák: napos, auto, felhős,incandescent,fluorescent. Illetve a másik téma ott 9: makro, portré st.....Pierre 75: Jó majd meglesz.
Feltettem az operát, jó gyors nekem megfelel.

-
Pierre75
senior tag
Nem érzek ellentmondást.
"Először is határozzuk meg magának a laggnak a fogalmát. Laggnak nevezzük azt az eseményt, amikor egy program információfrissítési gyakorisága annyira lecsökken, hogy zavarja, esetleg akadályozza a program normális használatát."
Na ilyen nálam nem volt."lehetne gyorsabb és akadásmentesebb"
Ismerős Wp-s telefonja után keletkezett érzet.718 hsz.
Köszi! Utánanézek. -
Misály
addikt
válasz
Pierre75
üzenetére
En 3 eve vettem ebay-rol egy nyitott bt-503-at akkor 40 dollarert, az az egy baj van vele hogy nagy a minosegbeli szoras meg sok a hamisitvany. Nekem sikerult kifognom egy eredetit, az megfeleloen szol, van basszusa es a nyitottsag miatt termeszetes a hangzasa is, igaz egy loudness-t elbir, hogy utolerje a vezetekesek dinamikajat. Nyilvan nem audiophil a cucc (mellesleg audiophil IEM fules onmagaban is vicc kategoria, elvegre utcai hallgatasra boven jo egy kozepkategorias cucc is, csak a forumon mindenki veri magat a 10 rongyos fulesekre), de mp3-at hallgatni jo. Hivasokat tud kezelni, hasznalhato a hang alapu vezerles vele (ehhez 2 mp-ig nyomva kell tartani a hivas gombot), lepteti a szamot ha akarod, illetve sokaig birja. Kollegam ilyet hasznal a laptopjahoz is, mar harmat is rendelt
Egy szonak is szaz a vege, nokia bt fulessel nem nyulsz melle... -
Pierre75
senior tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
A két magyar és egy angol teszt, amit néztem és MR007RM olvtárs is írt róla.
MR007RM:
Meg tudnád nézni, hogy az FBReader fut-e, illetve mennyivel másabb, kényelmesebb-e az Office mobil, mint a Picsel Smart Office? Előre is köszi!Misály:
Amikor vásárlás előtt voltam, olvasgattam mindenfélét és az jött le, hogy ha egy 10E körüli zsinóros hangminőségét várom, akkor erősen zsebbe kellene nyúlnom. Így madzagos lett, de van bennem annyi kíváncsiság, hogy előbb utóbb kipróbálom a BT-t. Te melyiket ajánlanád? -
crane75
senior tag
Sziasztok. A használhatósággal nincs itt gond. Nekem van egy Galaxy S2-m és mellette egy N8. Ég és föld a kettő de mégis az N8 van velem többet, mert kisebb és jobb a kamera. A FB profilomat meg tudom nézni, az e-mail-eket szépen szinkrinizálja. A 808 pedig ennél csak jobb lesz, én nagyon vártam. A friss tulajokhoz lenne kérdésem: Kimondottan makró módban mire képes a PureView? Nem ilyen virág méretben, hanem mondjuk egy karóra számlapját tekintve. A másik pedig, hogy bolti gari tekintetében kit ajánlanátok?
-
Pierre75
senior tag
Én c7-en laggal még nem találkoztam, de tény és való, lehetne gyorsabb és akadásmentesebb, amit azért wp-s os-nél már láttam. A Belle-ben is akadnak nyűgök, amik Annánál még jók voltak (korlátozták a képnézőnél a nagyítást, nyissak helyette képszerkesztőt, ha nagyítani akarok, pontos akkuidő %-s jelzése, mert a B. Info, Monitor sokszor elég gyatrán tippel és még lehetne sorolni).
Elfogadom azt is, hogy ha vki mobilról akar netezni, annak valóban alacsony ez a felbontás. Ebben az esetben ott a HOX és társai. Megköti a kompromisszumát ő is az alacsony akkuidővel stb.
Ami a 808 kapcsán számomra zavaró, az a fagyás, melyről itt is és tesztekben is beszámoltak. Akkuidőről se sokat tudni. Ennek is kell idő, míg sw-en kigyógyul a gyermekbetegségeiből.
Vagy 2 hónapja gondolkodtam BT fülesen, mert a nyamvadt zsinórost már unom, de ezek szerint azzal is csak a nyűg van. -
weiss
addikt
válasz
donceleger8
üzenetére
Mindenkinek olyan az FB-je, amilyen ismerősei vannak.
-
Misály
addikt
válasz
donceleger8
üzenetére
Mert a keszulek teszi a dolgat, csak szaggat igaz ezt a hozzad hasonlo agressziv fanatikusok nem veszik eszre mert nem lattak mas keszuleket meg
Ez a csak velem fordul elo szimplan nem igaz, kezdd el masszivan (~ 12 app aktiv hasznalata, plusz aktiv bongeszes, na az vagja csak haza igazan 3 tab folott az opera is meghal ) hasznalni a keszuleket ne ugy mint egy s40-es olcsosagot, ugyanugy este toltore kell rakni mint barmelyik masikat, es ugyanugy szaggatni fog mint az enyem. Mellesleg nem idegesit, mivel tudom miert ilyen gyenge. Ne magadbol indulj ki belolem ennel azert nehezebb erzelmeket kicsikarni
Mellesleg azert nem adom el, mert a telefonokat meg szoktam tartani, masreszrol nincs meg alternativa, tovabbra is varom a jo kameras wp8-at a finnektol.
"Mellesleg nekem is van profilom, és naponta benézek. Van 500 ismerősöm, de a főoldalon állandó jelleggel a neos.hu meg a napiszar stb....... képei, linkjei vannak, sehol egy értelmes hozzászólás, hasznos információ." Mennyiseg vs minoseg nekem kb 120 (negyedevente torlok emberkeket, akarcsak a telefonkonyvembol) van ebbol 10-el tartom a kapcsolatot fb-n keresztul napi szinten, aki nem erdekel vagy napiszarozik azt leszedem a falrol/torlom es problema megoldva. Lehet esszel is hasznalni csak hat ugy mindent nehez.
-
donceleger8
őstag
Nem olyan nagy buli már a facebook!
Mellesleg nekem is van profilom, és naponta benézek. Van 500 ismerősöm, de a főoldalon állandó jelleggel a neos.hu meg a napiszar stb....... képei, linkjei vannak, sehol egy értelmes hozzászólás, hasznos információ. Nem hiszem, hogy ezen 500 ismerősöm közül senkinek sem lenne mélyen szántó gondolatai, esetleg hasznos linkjei amit megoszthat.
Jó ideje már csak játszani megyek fel, van ez a Bejeweled Blitz, na az kellemes kikapcsolódás úgy fél órára, de semmi több.
Iwiwről már töröltem magam, és innen is fogom előbb-utóbb, mostanában olyan dolgokat is megosztok néha, amire csak rákattintottam hogy megnézzem. Erre automatikusan már osztom is meg. Ez csak utólag derül ki, amikor mások kérdezik tőlem, hogy miket osztok meg! Szerintem ez már inkább sz@rbook!Misály!
Azt ugye tudod, hogy ezek a problémák csak veled fordulnak elő! De már egy ideje olvasom a problémáidat az N8-al kapcsolatban, ezek amiket most írtál csak egy töredéke az egésznek, a kérdésem az, hogy ha ennyire nem jön be, meg ennyire idegesít akkor miért nem adod el? Mi vagy te, mazochista? -
Misály
addikt
válasz
fateless
üzenetére
Hiszen teljesen mindegy, hogy szüksége van-e a rendszernek erőteljes procira, ez kell a népnek. - Eleg aktivan hasznalom az n8-at es kijelenthetem hogy ha nem is erosebb, de fejlettebb cpu igencsak elkellene bele, eleg lenne egy cortex akkor meg egy magon is pariban lenne a mostani rendszerekkel. De igy csak laggol akad, nem reagal idoben, kedvencem amit BT fulesekkel le tud muvelni. Random inditja a hangfelismerest parositaskor, utcan nagyon kellemes amikor a kornyezo zajokbol kiszur egy nevet es felhiv valakit majd befagy az egesz es nem tudod leallitani csak 8 sec-es resettel. Ez tegnapelott ketszer jott elo nalam.
FB-t meg igenis lehet normalisan hasznalni, elbaszott eloitelekre annyira nem vagyok kivancsi. Azert mert te csak a gyokereket latod nem biztos hogy mas is igy hasznalja. Nalam speciel igencsak le van korlatozva es kvazi forummotorkent hasznalom. Ezert is lenne jo egy normalis kliens, igy marad az fmobi, ami meg mindig instabil, vagy a gravity ami nagyon jo csak korlatozott es draga.
-
amanoba
őstag
válasz
donceleger8
üzenetére
&quasi
Ne legyetek szemellenzősek, nem szeretni kell, hanem belátni, hogy van ilyen, működik, és attól, hogy ti nem, igenis tömegek használják.
Ez az irány, és nem lehet egyszerűen tudomást sem venni róla, aki lemarad, kimarad.Písz.

-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
"Azt is elhiszem, hogy van akinek ez fontos, de állítom ők vannak kevesebben. Mint ahogy úgy általában szvsz a FB-t aktívan használók sincsenek többen, mint az azt elutasítók."
Ha világméretben nézzük, egyetértek veled. Okostelefon-vásárlók tekintetében viszont bizonyosan nem állja meg a helyét ez a megállapítás.
-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Attól még, hogy te nem vagy egy nagy Facebook-használó (megjegyzem, én sem), nem jelenti azt, hogy a vásárlók sem azok. Egy terméket és szolgáltatást kínáló cég pedig nem teheti meg azt, hogy nem az igényekre reagál. Illetve megteheti, de látjuk a Nokiánál a következményeket. Hiába vannak kiemelkedő tulajdonságai a készülékeinek, ha a milliónyi John Doe (ezt ismerik a Facebook használók is
)Facebook-ot akar, meg vékony készüléket meg egyszerűbb felhasználói felületet (egy 14-18 évesnek az iOS, WP7 és Droid egyszerűbb, mint egy Symbian, mert nem ezen nőttek fel) akar, meg nem tudom még miféle egyéb apróságot, akkor A Nokiaának nincs más lehetősége, mint ezeket kiszolgálni, vagy zuhanórepülésbe kezd. Sajnálnám, ha öt év múlva a Siemens Mobile, Ericsson vagy Alcatel sorsára jutna a Nokia is és megmaradna infrastrukturális gyártónak, míg a nevét egy másik cég (pl Microsoft) használná a mobiltelefonokra, de jelenleg efelé halad, mivel nem a mainstream-igényeket elégíti ki.
Persze még nincs vége a Nokiának, de nem könnyű ezt az állapotot megfordítani. Az N8 vagy épp a 808 pont ezt a folyamatot testesíti meg. Adott egy alapvetően jó készülék néhány extrával (pl FM transmitter), egy remekbe szabott kamerával és mikrofonnal, csak ami manapság kell az embereknek, arra nem tud választ adni. Hiszen teljesen mindegy, hogy szüksége van-e a rendszernek erőteljes procira, ez kell a népnek. Ugyanígy a kijelzőfelbontás is meghatározó az emberek számára, a böngésző sebessége is és sok minden apróság.
Persze lehet facebook-ot használni symbian készülékkel is, csak nehézkesebben. Meg lehet rajta nézni egy-egy weboldalt, csak körülményesebben. Gipsz Jakabot pedig ezzel lehet lenyűgözni a youtube-on, hogy látja, hogy milyen sebességgel tölt be egy oldal, mennyire gyorsan reagál a készülék erre meg arra és hasonlók. Rendben van, hogy ez sokaknak nem fontos itt, de a nagyvilágban ez igenis fontos a piacon, sőt jelen helyzetben meghatározó tényező. Nem mintha Gipsz Jakab ne tudna fél másodperceket várni, de ha minden flottul megy a telefonján, akkor az egyfajta életérzést is biztosít neki, egy tudati állapotot is, hogy minden rendben van (legalább e téren), minden jól megy, lehetek én az élet császára. Márpedig az élet császára címet egy Nokia jelenleg nem tudja megadni a nagy tömegnek, ezért is van bajban a cég.Mielőtt elkezditek leírni, hogy titeket ez nem érdekel:
Semmi gond, engem sem, de másokat igen. Márpedig ameddig ezek az emberek nagy többségben vannak, addig ők (az ő pénztárcájuk) szabja meg azt, hogy melyik készülék lesz sikeres termék.A legdurvább az egészben az, hogy ha a Nokia anno 2007 nyarán kihozott volna egy érintőkijelzős okostelefont a mainstream számára (lehetőleg kapacitív kijelzővel), akkor nem tartana ott, ahol most tart. Fura belegondolni, hogy épp a méretük (főleg a vízfej mérete) okozta az eddigi vesztüket.
-
Quasi_modo
nagyúr
kulfoldrol nem fogok hazatelefonalni,
E-mail, SMS ?
nem kell valamit nem elfogadni, csak mert a te eletedben nem jelenik meg
Elfogadom, mert kénytelen vagyok. Azt is elhiszem, hogy van akinek ez fontos, de állítom ők vannak kevesebben. Mint ahogy úgy általában szvsz a FB-t aktívan használók sincsenek többen, mint az azt elutasítók.
Megjegyzem nekem is van FB fiókom, be is nézek oda kb másfél havonta két percre. -
Ricardo
titán
Hangsúlyozom, hogy nem Fb-ok mobilról, de elfogadom, ha valakinek ez fontos.
Sokan meg azt nem értik meg, hogy miért olyan fontos egy mobilban a kamera....

Mások vagyunk, más igényekkel. A lényeg az hogy a konkurenciában benne van, tehát ha itt nincs rendesen megoldva, akkor bizony az negatívum, mert a többiekhez képest le van maradva.
Ha valaki meg tud emelni 100 kilót az erősnek számít, de az olimpiára kevés mert ott jóval többet emelgetnek. Lehet azt mondani hogy minek akkora súlyokat emelni, hisz tök felesleges a mindennapokban, de ha az adott illető a csúcson akar tartozkodni, és bekerülni az élsportolók közé, bizony hozni kell a szintet.Itt is ez a helyzet. Nem rossz gép ez, de a többiekhez képest le van bizonyos dolgokban maradva. Már pedig elvileg csúcsgépnek van kikiáltva, és árazva. Kamera terén domborít, egyébként meg max a középkategóriában van. Sokaknak nem fontosak ezek a dolgok, de attól még ez tény, és a tesztekben teljesen jogosan írják meg ezeket a hiányosságokat.A kamera, és a hangminőség minden elismerést megérdemel. A többi sajnos átlagos.
mindenki döntse el maga megér e neki ennyit a készülék vagy nem. -
Kasya
nagyúr
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Kezdodik. Gondolkodjatok. Ti nem tudjatok kihasznalni, masnak meg letszukseg. Sajat peldan elve: kulfoldrol nem fogok hazatelefonalni, de konnyebb a (csoportos) kapcsolattartas - bar erre a gmail group is ott lenne. Skype-hoz is online kell lenni folyamatosan, minmt ehhez. A (pl.) sulit nem is emlitem, hogy hirkozlokent hasznaljak mar egyes helyeken. Es meg lehetne sorolni sok dolgot... de nem kell valamit nem elfogadni, csak mert a te eletedben nem jelenik meg. En se szeretem, de sok minden mast se, megse "lovom fejbe magam".
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
donceleger8
üzenetére
szóval ha meg kell beszélni valamit, akkor még mindig az sms vagy a telefonálás a leggyorsabb megoldás.
Pontosan. Ha valakitől akarok valamit, akkor felhívom és nem arra várok, hogy majd ír valami választ.
Nálam a FB még mindig csak egy az adathalászok közül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 PRO MAX 256GB space black gyönyörű KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 85% Fulldoboz!
- Apple Iphone 14 Pro Max 256GB Space Black Független Akku 86%
- iPhone Felvásárlás 06-30-929-0929
- Új! iPhone 15 Pro Max 256 GB Natur titán! Független! Biztosításban cserélt!
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

D
), valamint 5 darab telefont, ami hivatalosan ne ma miénk lett, hanem tartós tesztre kaptuk meg a következő pár tucat évre.
)

Milyen a fókusztávolság makróban? Láthatnánk egy makrót valami kisebb felületről(pl óra számlap)? Köszi
pacsáltak!

n,off. Még nem néztem.