- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
talmida
Közösségépítő
-
nem_tom
őstag
válasz
Mariann294 #135 üzenetére
A mellkasomon még nincs akkora szőr, hogy borotválnom kéne, de csupaszra nem hiszem, hogy letolom. Oda lent, meg maximum ritkítom. Ennyi.
És igen, nem terveztem megváltozni semmi pénzért.
-
Mariann294
őstag
Teljesen egyetértek!
nem_tom: Ne akarj megváltozni.Hidd el nem veled van a baj,hanem ezzel a világgal.
Én sem követem a 'divatot'.Nem sminkelem magam,nem hordok miniszoknyát nem rakom ki semmim.Pedig nincs mit szégyelnem.De amint kirakom a lapos hasam,azon nyomban kényelmetlenül érzem magam....olyan ribancosan...Szóval mindig eltakarom még azt is.
Viszonyt a mellkasodat borotválhatnád.Az a legjobb ha középen meghagysz egy csikot.Az szexiOtt lent meg ritkisd.
De ez mindenkinek máshogy jó szóval ez csak tipp.
-
nem_tom
őstag
Ezeknek nagy részével szerintem nincs gond, bár én nem venném fel azért. A legtöbb inkább csajoknak állna jól. De azért van 1-2 tényleg ronda példány.
Amúgy, gondolom azért álltak be a sorba, mert ebből azért nagy biznisz van. Ha belegondolsz, hogy a sok divatmajom megveszi a hasonlókat, csak mert ez a divat, ész nélkül. Szerintem ezt én is kihasználnám.
-
nyunyu
félisten
Multkor nezelodtem valamelyik sportszeraruhazban, ki volt teve egy rakas csilivili tornacsuka, konzerven, pipan meg sem lepodtem, de hogy az Adidas is beallt a divatmajmokat kiszolgalo sorba azon igen.
Ami konkretan kiverte nalam a biztositekot, az egy szivarvanyszinu Adidas Superstar volt 15k-ert.
Sajnos nem talalok rola neten kepet, de gugli keptalalatokat elnezve kismillio parasztvakito valtozata van.
Par extremebb peldany:
link
link
link
link
link
link
link
link
link
link(Kozben utanaolvastam, rapper szubkulturaban a Superstar legalabb annyira autentikus viselet, mint a Converse, mivel a korai rapperek masik fele Superstart hordott. Maga a dizajn 40 eves, elso Superstarokat 69-ben dobtak piacra.)
-
lapa
veterán
válasz
proci985 #122 üzenetére
jaj ne is mondd azt a filmet. hogy az a két kábítószeres fiatal milyen alpárian beszél benne (de főleg az egyik)...
asszem egy hónapja néztem meg a shop stopot megint. kicsit vontatott / lassúdad más filmekhez viszonyítva, de kitűnő alkotás.
sehol egy cons, csak egy szottyadt niké.
-
proci985
MODERÁTOR
az még normális. olyan 20 körül kezdenek az emberek változni, aztán olyan 22-23 körülre kinőnek belőle szinte teljesen.
két éve nyár végén voltam ZPben Alvinon. érdekes volt látni, ahogy változott a közönség... voltak a fiatalok, mindenféle zenekaros pólóban... meg kissé hátrébb ott álldogáltak (néha barátnővel) a 23-28 közöttiek betűrt ingben, rendesen felöltözve, az utolsó albumoknál csendben, egyébként viszont minden számot kívülről tudva... és igen, a k- életre be kellett menni pogózni
mert hát mi is voltunk fiatalok. mindezt úgy hogy alapvetően én electrot/technot meg mindenféle törteket hallgattam, de a többiek közölték, hogy jólesz, megyünk
de hasonló emlékeim voltak Johannes Heilről/Sven Väthről is az utolsó Hyperen (annak is már több, mint öt éve, eszméletlenül rohan az idő), gyönyörűen látszott, hogy kik "nőttek ki" az egészből közben, de ugyanakkor meg Väthre menni kell
18 évesen az ember még nem idős. lehet azt hiszi, de nem az
a népbutítás meg mindig is volt, mindig is lesz. nekem nem volt 5 évig tvm 19 és 24 éves korom között. utánna is csak amiatt, mert IPTV teszterséghez nem árt valami, amin az ember tud tvzni. nem kell nézni. inkáb valami filmet eredeti nyelven, többet használ. sőt továbbmegyek, inkább játszon a delikvens, úgy legalább angolul meg kell tanulnia, anélkül meg nem megy.
-
lapa
veterán
hát az egyik nyelve már nincs meg, sokadik cipőfűző és talpbetét járt benne, de kertben dolgozni meg általános munkavédelmi cipőnek még elmegy. a talpa még menne párezer km-t szerintem, ez nem belül lyukacsos kialakítás. csak azért nyugdíjaztam, mert találtam egy újabbat erre a célra. belegondolva több, mint 10 év egyébként, 95-97 körül vettem. csináltam róla fotót korábban, mert érdeklődtem a mostani Yellow Cab cégnél, de már nincs meg az a kép. majd alkalomadtán lefotózom.
#125: a céget (márkát) megvásárolta egy holland cég, akik egyébként hasonló elborult dizájnokat csinálnak, mint az eredeti. de ahogy néztem ezek már akkor sem gumigyárban készülő cuccok. mert itt ugye az az egybe ragasztott talp és magas körkörös gumiperem a lényeges elem. a gumigyár ha jól értettem csődbe ment.
-
ZCoyote
őstag
Óóóó, igen. Nekem is van egy Yellow Cab-em. Az tiszta bőr bakancs, jelenleg 17 éves bár már jóideje nem hordom. Egyedül a cipőfűzőt kellett kicserélni benne mert az elszakadt egyébként kutya baja. Került a helyére spárga és vígan hordtam tovább. Nagyon király cipők voltak, nem is tudtam, hogy megszűnt a cég
-
nem_tom
őstag
válasz
proci985 #116 üzenetére
Kinövik... én ahogyan ezt észrevettem, átlagban úgy kb a 18 év körüliek körében mutatkozik meg leginkább. Ennyi idősen már szerintem át kéne látniuk a dolgokat. Ezt én összekötném a jelenlegi népbutítással. De ebbe most ne folyunk bele szerintem.
(#118) lapa: 10 év?
Az nem semmi.
És még mindig épp?
(#121) lapa: Őszintén szólva 20 éve még nem is éltem.
De én nem emlékszem rá, hogy kb 10 éve ilyen csukákban nyomultak volna a fiatalok. -
proci985
MODERÁTOR
vagy Te vagy az aki nem nézte az USA-UKt
azért ha sörözni meleg lenne, akkor onnantól mondanám, hogy valakinek már tényleg mindenről az jut eszébe
. (ld Jay and Silent Bob Strikes Back -- Look, there is a gay dog, a gay monkey... a magyar fordítás egyszerűen b...t használ, viszont az (angol) angolban a gay jelenthet vidám, derűst is, tehát pl amikor Jane Eyere felt gay feelings about Mr Rochester, akkor Jane nem meleg volt, hanem művelt
ugyanez igaz volt a queer feelingsre is (bár az kevesebbszer jött elő a műben).
szerk: ja, a meleg sörözésen nevettem egy jót, éreztem benne a szarkazmust
szal ne vedd magadra.
egyébként én se nézek focit, de a VBn valahogy mindig odakveredek a tv elé.
-
lapa
veterán
pedig elárulom, hogy 20 éve is az volt a király, akinek ott volt a belső bokájánál a fehér plecsni, benne a csillaggal. és már akkor is volt repró párszáz forintért. ha jól emlékszem egyfajta szeparatista mozgalom is volt, mert jól kitűnt az akkor menő sportcipők (régi-style nike air, air pegazus meg adidas torsion) közül. és ugyanúgy aranyárban volt mind, státusszimbólum.
-
lapa
veterán
életem egyetlen tartós cipője ennek az eredeti, bőr verziója.
ez nem 1 meg 2 meg 3 évet, hanem 10 évet húzott le a lábamon, pedig kapott hideget-meleget. az egyetlen cipő a világon. igen, a talpa is egyben van, meg a teteje is. azóta csak ilyen cipőt veszek, amilyet épp találok.
jó nagy hülye vagyok, hogy ezzel magamnak csinálok konkurenciát, de vállalom. mivel megszűnt a gyár kisebb háborúk dúlnak a neten még fellelhető példányokért. egyre kell vigyázni, hogy a szövet felsős semeddig nem tart. de csak az a szövet felsős, ami nem bőrre ragasztott. a linkelt például bőrre ragasztott, örök élet.
-
proci985
MODERÁTOR
ha van egy conversem amit teremben kosarazni hordok (4k volt, mindennapi használatra szerintem kényelmetlen és nem praktikus, de kosarazni a boka védelme miatt -főleg ilyen áron
- verhetetlen), akkor is menő/nem menő vagyok? (kényelmetlen persze relatív, de vannak sokkal jobbak még a márkán belül is)
a jelenség a kultúrpánik, avagy amikor a jellemzően idősebb generáció elszörnyülködik a fiatalabbakon.
nem kell, felnőnek és kinövik. vagy sem, de az már az ő bajuk
.
-
phaet0n
tag
SP-vel csak annyi a gond, hogy még 2-3 éve (vagy akármennyi) még egy tehetséges fiatal rappersrácnak indult, aztán kőb*zit csinált magából, hogy híres legyen. Az utóbbi időkben nem sokat foglalkoztam magyar undergrounddal, de kíváncsi vagyok, mit szólnak ehhez azok, akik "kinevelték".
-
nem_tom
őstag
Általában azok, amik már a csapból is folynak. Olyan zenék, amik csak azért valósultak meg, mert volt elég pénze anyucinak a stúdióra és valami baromsággal mégis megfogja a tiniket. Legyen az ruha, haj, vagy bármi.
---
Egy kis érdekesség... Miként teszi tönkre a konzerv a társadalmat: [link] >> [link]
-
nem_tom
őstag
válasz
Psychonaut #95 üzenetére
Azért válaszoltam úgy ahogy, mert ezzel kb engem állítottál be valami előítéletes tahónak. De ha nem így van és nincs igazam, akkor természetesen elnézést kérek.
(#92) dízelracer: Az SP-t, csak a napiszar.com miatt ismerem. Az a kevés dolog, amit láttam belőle.. hát inkább nem mondom ki.
(#105) JetiRulez: Azért vagyok "arc", mert normális emberekkel lógok és annak szeretnek, aki vagyok. Még ha 1-2 konzervet hord is, vagy ezt a béna divatzenét hallgatja, emberileg teljesen normálisak.
-
aXXon
őstag
Jövő héten én is veszek tornacipőt. Magasszárút, feketét.
700 forint lesz a kínaiban
Szerk: jah, egyébként maximálisan egyetértek...
-
Psych0
őstag
Az még elmegy ha valaki nyáron converse típusú cipőben van (az eredeti az tényleg gáz, de csak az árképzése miatt), mert kényelmes, könnyű, és jól is néz ki(nem a pink).
Ami nálam kiverte a biztosítékot, az a színes nike GUMICSIZMA!!!Amúgy szerintem David Beckham generációja óta, nőiesednek a férfiak. Az nem baj, ha valaki ad magára, de a szemöldökgyanta, gyémántfülbevaló, srtasszos kiegészítők, már a leütném kategóriába esnek, és egyre több ilyen van. De miért, ne lenne. Bekapcsolom a tévét és odakapcsolok a viva/mtv kombóra és folyik belőle a szar. Egyszer a haverjaimmal pár sör után megnéztünk egy szekszivagynem műsort és a kis csirákat a fehérhajú köcsög(nemtudom mi a neve)osztályozta. Most ezután hogy alkothat véleményt egy másoknak tetszeni akaró fiatal. Amikor én néztem példakép után a tv-ben, akkor szerencsére még Sly, Van Damme és Kurt Russel volt a férfiideál és nem ez
-
JetiRulez
őstag
Amit még el felejtettem, hogy aki megfontoltan választja meg az öltözetét és nem áll birkamódba, annak van egyénisége. Itt a lényeg. Pont!
-
JetiRulez
őstag
Ennek ellenére az ismeretségi körödben úgyszólván "arc" vagy. Vagy ennek semmi köze hozzá? A divatot én sem követem. Azt hordom, ami éppen van és kényelmes.
A mai zenékkel meg annyi a baj, hogy már rendesen kell válogatni, mert minden második elkészült szám vagy úgynevezett műanyag zene vagy említésre nem méltó. A zenékkel úgy vagyok, hogy bármilyen stílusú és korút meghallgatok a jó ízlés határain belül.
Ja és a konzerv cipő: nekem olyan bohóc cipőnek hat.
Hirtelenjében ez jutott eszembe ide illő dallamként [link] -
Geri Bátyó
addikt
Én is őskövület vagyok (persze nem_tom ezt már tudja) és büszke is vagyok rá!
Nem hordok divatos cuccokat, de ha véletlenül mégis, az azért van mert kényelmes és praktikus. Mondjuk ez nem igazán jellemző!
Zenéből nálam metál, az meg nem divatzene.
A borotválásról annyit, hogy én a képemet is inkább csak nyírni szoktam. Meg a maradék hajamat is. A fanszőrzetemet ilyenkor nyáron, szintén megkurtítom kissé, de hangsúlyoznám, hogy kissé!
Tornacipőt nem hordok, mert szerintem kényelmetlen. Ennyi pénzt meg főleg nem adnék érte!
Viszont vettem már 45K-ért lábbelit. Konkrétan ezt:
Lassan 4 éves lesz és tökéletes állapotban van. -
dízelracer
őstag
válasz
Badman 4ever #97 üzenetére
Ha mersz keress rá a youtube-on.
Hogy sokkot kapsz tőle azt már most borítékolom.
szerk: az Ájláv 90's
bejegyzés pont a kilencvenes évekről szól.
-
Pala
veterán
Igen, ez már egyértelműen 90-es évek. Konkrétan ezt a számot nem ismertem, de tiszta Masterboy-stílus. Ezek még jók voltak, de az ezredforduló után (óta) már fogalmam sincsen, mit neveznek "disco"-nak. Félek, nem is akarom megtudni.
Mondjuk az E-Type (szintén a 90-es évek elején indultak) lényegében máig megőrizte a klasszikus eurodance jellegzetességeit.
-
barnam_
nagyúr
Nem rossz ez a stílus se, szeretem az 80's zenét. Bár a linkelt klipben a faszinak olyan hangja van mintha kiherélték volna
Ha disco, akkor nekem a korai 90-es évek eurodance számai jutnak eszembe. Pl.: Real McCoy • Run Away -
Pala
veterán
Bee Gees is da best!
Imádom őket (igaz, pont nem a diszkós korszakukat), viszont nekem a diszkó stílus hallatán inkább az italo/euro disco és társai ugranak be a 80as évekből, pl. Laban - Caught by Surprise. Mondjuk tény, hogy az abszolút eredeti, klasszikus diszkó 75-79 között éldegélte virágkorát és gyakorlatilag a Stayin' Alive meg a Saturday Night Fever volt az etalon.
-
Dany007
veterán
válasz
Psychonaut #75 üzenetére
Na megpróbálok.
A lényeg annyi, hogy ez egy Magyarországon közismerten ócska tornacipőből, átalakított "utcai" cipő lett. Az alapja, formája ugyanaz. A bokánál a szárát meghosszabbították, hogy legyen hely rendes cicomázásra és kész. És ez lett az elmúlt években olyan hűde nagy divat.
Aztán ezek után, mindenki szubjektív megítélése alapján eldöntheti, hogy minek is tartja mindezt, illetve azt aki ezért tízen x ezer forintot kiadott. -
Bling95
őstag
válasz
dízelracer #92 üzenetére
előbbiekra visszatérve én csak a láb meg kéz borotválást tartom gáznak, többi az oké.
zenéből meg énse hallgatok ilyen tucc tucc-okat, de végülis semmi bajom velük.ja és én még a 80-as években meg 90-es évek elején, se voltam még pajzán gondolat se, nemhogy 70 környékén
dízelracer: SP-től ugy kb okádhatnékem van, buziképű kis... és még hangja sincs
-
Badman 4ever
őstag
Üdv klubtag! Én is az őskövület-klub tagja vagyok. Nem hordok menő cumókat, a legközelebbi kínai ruhásnál veszem a ruhát, a lényeg, hogy jól nézzem ki és kényelmes legyen olcsón és általában tartósak is ezek. Most is egy 3k-s Wink sportcipőt nyúzok már több, mint egy éve esőben, hóban, sárban meg mindenkor ezt hordom. A többi dologgal, amit írtál is ugyanúgy állok, ahogy te. Zenéből mondjuk én mostanában szinte csak olyat hallgatok, amiben nincs semmilyen elektronyos rész, metált, rockot, némelyik még kicsit a klasszikus zenébe is áthajlik és elég sok a régi zene is a listán.
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #86 üzenetére
Ehehe, kulturálisan visszamaradott vagyok...
Akkoriban én még pajzán gondolat sem voltam... -
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #86 üzenetére
Ja mondjuk az Abba az 70-es évek... Az meg eléggé disco stílus ha jólsejtem... Ergo tudhattam volna...
-
Szten Márs
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #82 üzenetére
Ezt nem tudtam, én szentül azt hittem, hogy a disco korszak a 80-as évek vége, 90-es évek eleje. Elnézést.
-
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #82 üzenetére
Persze, nem a disco korszak kezdetét akartam meghatározni, pusztán arra tettem enyhe utalást, hogy valószínű 90-ben még nemhogy discoba nem járt, de ezek szerint még oviba se
Amúgy én a 80-as évek elejére tippeltem volna. De nincs konkrét infom erről. (illetve mostmár van)
-
Egyetértek. Engem sajnos az elektronika "divat" tart fogságban, de nem engedek neki.
-
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #78 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #78 üzenetére
90-es évekre gondoltam, annak is az elejére.
Jó, csak mondtam valamit, ami jól hangzott.
-
nem_tom
őstag
válasz
Psychonaut #75 üzenetére
Jesszusom... A félkövér, dőlt, aláhúzott betűtípussal írott részt olvasd már el könyörgöm!
-
nem_tom
őstag
válasz
Psychonaut #71 üzenetére
De nem magyarországon.
(#72) Saint_: Miért, azt szeretnéd?
-
Magnum_
nagyúr
nem csupaszítod le a fanszőrzeted?
-
Psychonaut
veterán
Converse cipő már 20 éve is "divat" volt, ennyit a modernségről.
Katt -
k.
őstag
Egyetértek
A pénz az nem mentesit fel semmit a szar alol, elég csak megnézni pl bogék egyik-legujabb?- füles tesztjét ahol 40ért szarul szolt a kicsike, pedig annyiért ismerek pár jót
. Csak csökken a szar esélye, ugyanugy ahogy lefele csökken a jó cuccoké. De hisz tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt.
-
k.
őstag
válasz
#21559296 #65 üzenetére
Nem leszolásbol mondom, én is sokáig olyanokat használtam. Csak azt akartam mondani, hogy sokan ezt valahogy ugy állitják be-tipikus példa, hogy a suzukis a bmwset sznobozza és sorolhatnám- hogy nekik ennyire jó és felesleges a jobb.
Egyáltalán nem zavar, ha valakinek nem jut egy ember ettől kurvára nem lesz sem több sem kevesebb, hogy milyen cipőt hord, csak többször feltünt, hogy azért mert valakinek valamire nem futotta-egyfajta védelmi mehanizmusként- azonnal kibökte, hogy hát a jobb az szar és phujj.
Szoval nem neked szolt ez igazán csak ugy kijött -
k.
őstag
válasz
#21559296 #55 üzenetére
Ezt sosem értettem-már bocs- hogy miért kell felvágni azzal-hogy kategórikus legyen, nem neked szánom konkrétan- hogy az embernek nincs pénze és 3000ekért vesz cipőt. Nekem voltak komolyabb cipőim és birták simán-mondjuk én nöttem nekem az 1 év az böven jó- de van ami azóta is szolgál-3 éve- és semmi baja.
Mondjuk ha rossz cipő akkor apa egyszer vett egy cipőt 50 ezerért és birta 1 évet-mondjuk kapott rendesen a munkahelyén de akkoris..-, hát ott már azért elküldtem mindenkit a francba. -
törölt tag
Nos, én is írnék pár szót:
Életben egyszer költöttem 14.990 Ft-ot cipőre (Rebook, vagy mi a szösz, nem a márkát néztem, csak mondom drága, akkor tartós is lesz), tönkrement 1 év alatt a teljesen normális használattól. Azután vettem egy noname, chinese cipőt (előtte is ilyeneket használtam), összvissz 3000 Ft-ért, ami azóta is bírja (másfél éve). Ennyit az olcsó húsnak híg a leve dologról...
Zene: én meg a régi zenét nem szeretem, oké, meghallgatom, de mivel én a diszkókorszakban nőttem fel, így nekem az a ZENE, meg a trance, meg a dance, meg a house, meg az r'n'b. Meg ami elektronikusan felspécizett.
Szőrzet: engem nem zavar, sőt, végre érzem, hogy kezdek férfiassá válni, nem borotválok semmit, maximum majd az arcom.
Jhonny: a "cumizós" dologról meg annyit, hogy női szájat a közelébe sem engednék, sőt, szankciót helyeznék kilátásba, ha magától szeretné csinálni a csaj... Mert engem ez igenis zavar, mert én sem nyalom a saját seggem és másét sem puszta élvezetből (ez csak példa).
-
k.
őstag
válasz
RootRulez #48 üzenetére
Ha már a szőr téma: Van osztálytársam aki nem borotválja sehol és, hogymondjam elég zavaró és igénytelen. Pl mikor rövidujjuban jön be és kifigyel egy egész élőlény akkor hogymondjam nem lesz jó kedvem. Szólták már meg érte, akkor sem érdekli. Szerintem alapvetően ez egy csajozási faktor is. Ha a nő azt látja, hogy foglalkozol magaddal akkor jobban közeledik hozzád mintha aztlátja, hogy szőrtenger vagy.
-
RootRulez
félisten
A tornadorkó engem is kiakaszt, 800Ft egy pár a piacon (illetve mikor még tesire azt vettem annyi volt) Rózsaszín pólós fijúkák áradata... Van egy-két eltalált mai zeneszám, de én is "le vagyok ragadva", sőt sokszor olyan zenéket hallgatok, amit bátyám/nővérem hallgatott, szóval az nem leragadás, hanem visszafejlődés
.
Farszőrzet beretválás szerintem se divat...
-
Szten Márs
nagyúr
Magyarországon ez még pár éve (mondjuk relative sok az a pár) nem létezett. A design, a kialakítás alapja az, ami a tornacipő volt pár éve, és ez hatalmas különbség.
A kukásmellény meg szerintem egész jól néz ki"Téged leginkább az zavar, hogy erőteljesen negatív véleményt formálok ezekről az emberekről. "
Igen, pontosan erről van szó
-
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #38 üzenetére
Amit írsz akkor lenne teljesen igaz, ha egy XY Adidas típust hasonlítanék egy XZ típushoz.
De nem erről van szó. Természetesen sok más típus sem tetszik.
Itt az a lényeg, hogy Magyarországon pár éve, ez még csak egy tornacipő volt ~ párszáz forintért.
Csináltak belőle egy divatot, és lett 10+ ezer forint.
Igen, láttam már ilyetSőt, volt is ilyenem, tornacipő de konverz volt az is. Gumitalpú... egy idő után megreped, és leválik a talpa. Persze ettől függetlenül a mostaniak lehetnek jobb minőségűek.
Téged leginkább az zavar, hogy erőteljesen negatív véleményt formálok ezekről az emberekről. Hogy szánalmas vagy barom, részletkérdés, lehet kicsit túloztam. Vélemény ez is, ez is szubjektív. Szóval sajnálom, hogy nem tetszik, de ez a véleményem.
Kukásmellényt is lehet márkásat, jó minőségűt gyártani. Lehet az is divat lesz 10 év múlva. -
Jhonny06
veterán
A fanszőrzet borotválás mellett mondjuk annyiban kiállnék, hogy ez nem divat, sokkal inkább higiénia. Gondolom nem esik jól egy hölgynek, ha a szájába lóg a szőr, miközben cumizik. Ez fordítva is igaz. Ez manapság már nem ciki kategória. A mellkas és láb egy pasinál valószínűleg az, oké. De a hónalj sem.
-
nem_tom
őstag
válasz
Szten Márs #38 üzenetére
Ezen most ne vesszünk össze, a lényeg az, ahogy (kénytelen voltam) kiemeltem félkövér, dőlt, aláhúzott betűtípussal is, hogy a divatmajmokról szól a bejegyzés. Hogy aztán, ki hogy szeret teszem azt öltözködni, vagy mi a vallása, az nekem teljesen mindegy és teljes mértékben tolerálom. Nem vagyunk egyformák. (szerencsére)
(#39) k.: Egy barátomnak aki vett egyet, annak 2 hónap múlva úgy nézett ki a cipője, mint valami szakadt rongy. De ez nagyban függ attól, hogy mit csinálsz a cipővel. Az a baj vele, hogy eléggé gyenge. Arra jó, hogy kimenjen vele az utcára, vagy elmenj vele bulizni, de semmi másra, ami terheli, vagy ilyesmi.
-
Szten Márs
nagyúr
Szerintem azzal, hogy baromnak nevezed azt, aki megveszi, bőven túljutottál a tolerancia határán, ezen egyszerűen nincs mit ragozni. Számomra ez döbbenetes, sorry.
Mindenkinek megvannak a szubjektív preferenciái, az, hogy mi tetszik neki, mit tud jól elképzelni magán, illetve, hogy mi az ami egyáltalán nem tetszik, nem hogy magán, de még máson sem, ugyanakkor könnyen be lehet látni, hogy másoknak mások lesznek ezek a preferenciái, máshogy fogja látni ezeket, mást fog szépnek találni. Mindenféle menőzés nélkül. Általában a "menő" képet azok vetítik ki bizonyos ruhadarabokra, akik nem szeretik és gáznak találják az adott darabot. Valahogy meg kell magyarázni, hogy hogy létezik az, hogy másnak nem az tetszik, mint nekünk, hogy hogy vehetnek olyanokat, ami számunkra érthetetlen és hát a legegyszerűbb azzal, hogy biztos menőnek találja és menőzik. Emellé szokott a jó öreg általánosítás is társulni persze. Ezzel szemben sokaknak csak szimplán tetszik, mindenféle felvágós háttérindíttatás nélkül, ilyen egyszerű. Ezen kívül a divat sem csak menőzésről szól, a divatnak is vannak finomabb megnyílvánulásai, és természetesen a divat hathat az emberek ízlésére, de ettől az még nem lesz alacsonyabb rendű, nem lesz hmm.. idézzelek titeket? "hülye, "barom", vagy "szánalmas".Arra kell rájönni, hogy az emberek ízlésbeli dolgai nem alsóbb és felsőbbrendűek, hanem lehetnek egyenértékűek is.
Azt se felejtsük el, hogy igénytelennek is nevezted ezeket a cipőket, de ha fogtál már kezedbe Converse dorkót, láttad már, hogy mennyit bír, akkor talán nem tetted volna. Plusz nagyon sok "sima" cipő is hasonló anyagokból, hasonló költséggel gyártódik, azt mégsem fikázzátok itt ilyen bőszen. Vajon miért? Mert megfelel az ízléseteknek és mert nem hordtak hasonló designű cipőket tornaórákon. Most komolyan, mert a tornaórákon látott designből merített egy gyártó, arra épít különböző fazonokat, azért lesz ez "alsóbbrendű"? Ez ez egész egyszerűen komolytalan.
Ha megérteni akarod, akkor egyrészt gondolj arra, hogy sokféle ízlés létezik, másrészt meg a divat lélektanának érdemes a szakirodalomban utánanézni, érdekes lehet. De nem érdemes a másik lebarmozásával kezdeni, mert az nem annyira azt mutatja, hogy megérteni akarsz.
-
nem_tom
őstag
Igen, az oké, hogy márka, meg jól néz ki. De két baj van a konzervvel, mint mondottan volt:
1. Torna cipő 15ezer forintért. Még talán elmegy.
2. Maximum 2 hónapig bírja, ennyi pénzért. Hát őőő... hogy is van ez?
(3. Meg van 1-2 nagyon ocsmány darab is közülük.)Elnézést a dupla hsz.-ért, nem figyeltem!
-
k.
őstag
Igen, egy kicsit talán régimódi vagy, de ez nem feltétlen baj. a konzerv cipőkkel pedig semmi baj nincs, ez van minőségi, ennyibe kerül. A jó adidas cipők sem két forintok.Az pedig hogy drága, az is olyan hogy sok- sok fiatal megveszi mert miér ne és trendi. Az, hogy sokatoknak sok az pedig max annyi erre ti nem áldoznátok, egy divatbuzinak 15 ezer egy cipőért egyáltalán nem sok(tudom, osztálytársaim is ilyenek).
Egyébként én azt gondolom, hogy haladni kell a korral csak a nagy örültségeket-pl minden hétvégén seggrészeg az ember- kihagyni aztán nem lesz baj.
-
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #25 üzenetére
Szerintem rossz oldalról közelíted meg a dolgot.
A tolerancia ott van, hogy nem köpöm le az ilyet, nem szólok be neki és így tovább.
És természetesen szubjektív, hogy kinek mi tetszik. Szíve joga, hogy teccen neki. De ugyan így nekem is szívem joga, hogy kinyilvánítsam a véleményem, ha már van egy ilyen topic.
Engem inkább az emberek gondolkodás módja érdekel, hogy mi alapján jutnak el odáig, hogy megvesznek egy ilyen cipőt, mert szerintük divatos és menő...
Ez azért furcsa számomra, mert a 90-es évek elején tényleg ilyen cipőben tornáztunk. Akkoris léteztek ezek a cipők bagóért. De érdekes módon akkoriban senki nem járt ilyen cipőben az utcán!
Azóta eltelt ~ 10-15 év, és egy kis színezéssel divatot csináltak az egészből. Ráadásul sokak szerint 'menő' divatot. Szóval kíváncsi vagyok, hogy a pár éve még legócskább tornacipőből miként lett nagy "divatirányzat" és miért?
Vajon a kukásmellény mikor jön divatba? Gyártanak majd neon kék, neon sárga, meg neon rózsaszín (jajj az nem is, az pink) színekben! Aztán a sok marha majd azért kis kiadja a több tízezer forintot, mert éppen az a menő divat.
Szóval a kérdés nem éppen az, hogy miért tetszik ez az egyénnek, mert az tényleg szubjektív hanem inkább az, hogy megannyi ember tényleg azért veszi meg ezeket, mert tényleg tetszik nekik? Vagy csak azért tetszik nekik, mert épp ez az aktuális divat?Na, ahogy látom sokunk inge. Az enyém is. De nem fikázódni akarok, hanem inkább megérteni.
-
Tomaaasz
aktív tag
új stílusú elektro-rapp féle "zenéktől"
nono, az zenétől én is kiakadok, de én most az új bandámmal, d'n'b, metál, rap keveréken dolgozunk. igaz, egytől egyik hangszerrel, semmi elektro cucc... nekem a dobszerkó úgy néz ki mint egy karácsonyfa(annyi cin van rajta), mondták is a fejesbe miért nem veszek egy elektromos dobot, oszt cső lenne....
no meg még, a dj juh/bárány/ tehén kombótól okádok..
a másik szép alfaj a fehérje protein, öh gyúrok változat.
-
nem_tom
őstag
válasz
Szten Márs #25 üzenetére
A zenés részt én úgy értettem, hogy vannak már ezek az ún. divatzenék. A konzervet azért tartom röhejesnek, mert 15ezer egy torna cipő, ami egy hónapig bírja. És hát a szőrtelenítés. Nem azt mondtam, hogy mindenki egy majom, aki a divatot követi. Én a birkább rétegre gondolok inkább. Akik majom mód utánozzák ezt az egészet, igen csak röhejes módon.
(#26) C4mp3r: A végszót érdemes elolvasni.
-
válasz
Szten Márs #25 üzenetére
Ja, amúgy a Converse cipők anno igencsak sikeresek voltak, s csak azután később a kínaiak ezen felbuzdulva elkezdték klónozni a formát. Gondolom azért tartja sok ember ezt a stílusú csukát gagyinak, mert abba nőtt fel, hogy tesiórán ilyenje volt mindenkinek.
-
Bling95
őstag
nem a cipőn van a hangsuly szerintem, abból mindenki olyat vesz amilyen neki tetszik/kényelmes, az hogy soha nem vennék fel az a személyes véleményem.
a szánalmas a borotvált lábu, kezű, agyonvasalthaju, és olykor még ki is ruzsozott pasi.
de ha elolvasod a kommentemet szerintem látszik is benne hogy nem a tornacipővel van bajom, tényleg van olyan csaj a közelemben aki ha nem azt hordana lehet mégis kérném rá mert egyszerűen jól áll neki
-
Szten Márs
nagyúr
Gondolom az itt írók többsége azt hiszi, hogy a "tolerancia" meg a "szubjektív ízlés" meg hasonló szavak valami furcsa holland sajtmárkákat takarnak.
Én sem hordok ilyet, nem is tenném, de teljesen normálisnak tartom, hogy valakinek a Converse cipő tetszik (nem, nem szakad szét egy év után), vagy akármilyen zenét hallgat, amitől nekem hullik a hajam, stb.
Egy nagyobb és idegesítőbb divat (mert divat, keményen, méghozzá elég birka divat - valaki rákezdi a többiek meg birkamód kontráznak) van ezeknél: a másik fikázása. Az, hogy leszánalmasozzuk a cipőjét, a ruháit, akármit, azt hogy baromnak nevezzük azt, aki ezért pénzt ad. Tudjátok, ez szánalmas. Vegye fel nyugodtan mindenki, akinek inge. További jó fikázást mindenkinek. -
Bling95
őstag
hátigen ez a nike full olyan, pedig eddig nemvolt gondolom velük, adik mindig beválltak nálam. most tiszákon gondolkozok
szinre egyébként télen sötétebbet hordok, nyáron fehéret, a szétment nike is volt kék pipával
lezso: akkor nem csak nekem mozgatja a fantáziámat a tisza, csakhát fel kéne érte menni pestre. meg anyám elé hogy szia amit 2 hónapja vettél 17-ért az kuka adsz 22-t uj cipőre?
vlaszeg azlesz veszek saját pénzből, cskhát az meg kéne másraéésss kihord papucsot nyáron?
-
Na igen vannak ezek a gagyi csájníz, cipőnek nevezett objektumok, amik széjjelszakadnak pár hónap után.
Hálistennek én eleve már a méretemből adódva (48) nem tudok olyat felvenni.
Így lett egy ilyen, ami már 1 éve simán bírja a kiképzést, így volt értelme rá kiadni kerek 20 ropit, főleg hogy ezzel támogattam a hazai piacot is.
-
Bling95
őstag
nekem egy ilyenem volt tavaly. csak más színben. imádtam, marha kényelmes volt. egész jól is állt a lábamon. és köszöni szépen még mindig semmi baja a használatból eredő kopáását kivéve.
ez mástészta hogy 25-be fájt....
ja és aki nem értené mniért olyan nagy dolog hogy majd félévig hordtam azta pedig apám használja nap mint nap és még nem esik szét, annak elárulom hogy a 2 hnapos nike cipőm mehet a kukába mert teljesen szétesett
-
No-kia
addikt
am ezzel én is hasonlóan vagyok, anyámék folyton mondjáák hoyg minek veszek 8000 ért pólót, mikor eg ykis minta van rajta, meg az ő ismerősei nem is ismerik ezt a márkát, hát istenem, nekem ez jön be, igaz hogy húzós veni egyet, de ksi munkávl mindig összekaparom egyre a kest
tornacipőről meg egyezik a véleményem, "szánalmas"....
bár 20K-t én is kkiadok egy cipőért, de van olyan amit 3 évvel ezelőtt vettem ebben dolgoztam, bringáztam, jártam suliba és még most is működőképes
most ilyet szeretnék:
jah és én sem utánzok semmit, már ha csak hasonló márkát látok is furán érzem magam, mindig ritka darabokat próbálok venni
-
nem_tom
őstag
Nem nincs szar napom, ez nem is nagyon tör le, csak szvsz szánalmasnak és röhejesnek tartom már ezt az egészet.
(#11) Dany007: Ha egy csajnak van annyi esze, hogy megveszi a tízen ezres tornacipőt, az még önmagában talán elviselhető. De ez a rózsaszín amit linkeltél... enyhén szólva okádék.
(#13) Aggregátor: Az még haggyám, hogy a nagyszülőktől kapsz ruhát és azt mondják, hogy divatos meg minden... de valójában 20-40 éve volt divatos, az benne a poén. (legalábbis nálunk így szokott lenni)
(#14) Bling95: Igen, amit a borotválásról írtam, az természetesen önmagába foglalja a kar és láb szőrt is. Én speciel nagyon szeretem a jó szőrös lábamat.
-
mephi666
nagyúr
én mindig félek, mert anyukámtól általában ruhát kapok
éves szinten szokott lenni 1 pizsama, ing, póló, pulcsi meg néha más... általában megtippelem születésnap/karácsony előtt, hogy most mi jön és be is szokott jönni... valahogy nincs szívem megmondani, hogy ne vegyen ruhát, mert az esetek 90%-ában nem jön be... nem akarom megbántani... pizsamát kb akkor hordtam világéletemben, amikor kórházban voltam, de ez már 1-2évtizeddel ezelőtt volt... (mellesleg itt panelban 20-25fok van mindig és 1szál gatyában nyugodtan lehet aludni) más ruhákból sem szokta nagyon eltalálni az ízlésem...
-
Bling95
őstag
nekem pl csajon néha egész bejönnek ezek a tornacipők, bár én soha nem vennék fel egyet se. amik a bejegyzésben vannak az még semmi. én attól akadok ki amikor a magukat pasinak nevező emberek a lábukat meg a kezüket is borotváljáké s eméllé még a hosszu vasalt haj plusz olyan testalkat hogy ha melléütök már attól is kettétörne keresztbe a gyerek. és akkor jajjdekockás a hasa... hát ja kockás de nem a sok izomtól hanem attól hogy végülis csak bőr van rajta...
persze valamelyest énis követem nekem is kicsit néha lentvan a gatya bevallom, meg énse masnira kötöm a cipőt csak tűröm, sőt van egy rózsaszin polom is , de amiket néha az utcán látok azmár ténlyeg sok.
énse akarok megbántani senkit, de ez férfi...??
azmeg hogy a mai csajok nagyrészének ez jön be, hát no komment
-
barnam_
nagyúr
Kedvencem amikor rokonok vesznek nekem ruhát, aztán ha nem tetszik, mindig azt mondják hogy "hát ez divatos, meg másokon is látok ilyet"
Szegények nem értik hogy nem másoknak akarok tetszeni, hanem magamnak
Mert a divat erről szól, nem? Hogy ha divatos vagy, akkor tetszel a nagy többségnek, ha nem, nem.
-
Dany007
veterán
"Nem hordok konzerv (Converse) cipőt, sőt röhejesnek találom, hogy egy tornacipő 14 ezer forint."
Na, ebben kurvára egyetértek
Már elnézést.
Engem is rendszeresen ki tud akasztani az ilyen. Ha épp boltban látom, vagy épp egy "menő" csávón / csajszin. Rámjön a röhöghetnék.
Ez komolyan nem más, mint egy kicsicsázott tornacipő. A sok barom meg képes tizenezreket kiadni érte.
Asszem talán Tildy világosított fel valamelyik topicban erről, hogy ez egy régi stílus amerikából vagy honnan... Hát lehet.
Ettől függetlenül Magyarországon ez tornacipő volt még a 90-es években és halomokban árulták ~ 4-500 forintért. Sima gumi, egy évet kibírt azt kész.A divat, ahogy én láttam amúgy, úgy jött be itthonra, hogy elenite elkezdtek suliba is tornacipőbe járni az emberek. Eleinte az igénytelenebb rockerek, alterosok használtak szó szerint sima tornacipőt utcai viseletként.
Aztán ahogy teltek az évek egyre több divatbuzin láttam ilyen, de még főleg rock - alter kategóriában. Aztán megjelentek a színes kivitelek. Na ott már elszakadt a cérna, az amúgy igényesen öltözködő emberek is vettek ilyen cipőt, és ha jóltudom ma már mindenfél cirádás csicsás kivitelben is lehet kapni.
Egyetlen egy dolog nem változott az alapja. Ami pedig nem más, mint egy tornacipő.Ez az alapkivitel. Kb ezt hordtuk általános elsőtől szki. negyedikig tornaórán.
Na ez meg kb tükrözni azt a formáját, amivé ma vált. Gusztustalan és nemcsak a rózsaszín miatt.
Látszik, hogy az alap talprész megmaradt ugyan az az igénytelen "egybeöntött" gagyi gumi, magasított szár és iszonyú csicsás vakító / feltűnő színes mintázat.Aztán, aki megpróbál érvelni mégiscsak a cipő mellett
az azért gondoljon bele, hogy nem véletlenül árulták ezt a 90-es években tornacipőnek! És nem utcai cipőnek. Tornaórán elmegy. De utcára egyszerűen még így feltupírozva is igénytelen.
Az meg, hogy az egészből ilyen divatot csinálnak a vásárlók butaságára és igénytelenségére, valamint a forgalmazók eszére utalHa ennyi bugyuta ember létezik, aki képes 15-20 ezreket adni egy kiszínezett tornacipőért, akkor hajrá, nagy biznisz van benne.
Na, aki még ezek után se értené mire gondolok megpróbálom látványosabban előadni
egyszerű un. "eldobható" tornacipő a 90'-es évekből ~ 4-500 forint
menő divatos cipő 2010-ből ~ 15.000 forint
Szerintem így jobban érződik az irónia amit és a vicc, amit számomra ez jelent
-
Erről jutott eszembe, hogy pár hete a koleszban két elvileg férfinemű egyed egymás seggét gyantázta. Elég jól lehetett hallani az egész szinten a folyamatot.
-
Bocaa
senior tag
Úgyahogy követem a divatot. De nem vagyok ez a diszkópatkány
A mellkas borotválás az beteg. -
mephi666
nagyúr
ott a pont... itt a vb és nincs otthon sör...
ez tűrhetetlen... de ma felpakolok, hogy holnap ha hazaérek melóból, csak ki kelljen venni a jó hideg sört a hűtőből és kezdődhessenek a meccsek...
a divatot meg lesz@rom... nem borotválom magam, a fejemet leszámítva... átlagosan öltözök, amibe épp kényelmes és kész... teszek rá, hogy most ezzel a divatbolond parasztok lenéznek, vagy sem... nem érdekel...
-
Szar napod van?
-
Móci
addikt
Én is így vagyok ezzel. Ez a 'divat' engem nem hat meg, bár néha egész jókat lehet röhögni a sok idiótán.
-
nem_tom
őstag
Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tudom, sok cikk íródott ezzel kapcsolatban, de úgy érzem ki kell már írnom magamból.Egyszer nekem azt mondták, hogy...
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 3D nyomtatás
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest