- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Psychonaut #75 üzenetére
Na megpróbálok.
A lényeg annyi, hogy ez egy Magyarországon közismerten ócska tornacipőből, átalakított "utcai" cipő lett. Az alapja, formája ugyanaz. A bokánál a szárát meghosszabbították, hogy legyen hely rendes cicomázásra és kész. És ez lett az elmúlt években olyan hűde nagy divat.
Aztán ezek után, mindenki szubjektív megítélése alapján eldöntheti, hogy minek is tartja mindezt, illetve azt aki ezért tízen x ezer forintot kiadott. -
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #86 üzenetére
Ja mondjuk az Abba az 70-es évek... Az meg eléggé disco stílus ha jólsejtem... Ergo tudhattam volna...
-
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #82 üzenetére
Persze, nem a disco korszak kezdetét akartam meghatározni, pusztán arra tettem enyhe utalást, hogy valószínű 90-ben még nemhogy discoba nem járt, de ezek szerint még oviba se
Amúgy én a 80-as évek elejére tippeltem volna. De nincs konkrét infom erről. (illetve mostmár van)
-
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #78 üzenetére
-
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #38 üzenetére
Amit írsz akkor lenne teljesen igaz, ha egy XY Adidas típust hasonlítanék egy XZ típushoz.
De nem erről van szó. Természetesen sok más típus sem tetszik.
Itt az a lényeg, hogy Magyarországon pár éve, ez még csak egy tornacipő volt ~ párszáz forintért.
Csináltak belőle egy divatot, és lett 10+ ezer forint.
Igen, láttam már ilyetSőt, volt is ilyenem, tornacipő de konverz volt az is. Gumitalpú... egy idő után megreped, és leválik a talpa. Persze ettől függetlenül a mostaniak lehetnek jobb minőségűek.
Téged leginkább az zavar, hogy erőteljesen negatív véleményt formálok ezekről az emberekről. Hogy szánalmas vagy barom, részletkérdés, lehet kicsit túloztam. Vélemény ez is, ez is szubjektív. Szóval sajnálom, hogy nem tetszik, de ez a véleményem.
Kukásmellényt is lehet márkásat, jó minőségűt gyártani. Lehet az is divat lesz 10 év múlva. -
Dany007
veterán
válasz
Szten Márs #25 üzenetére
Szerintem rossz oldalról közelíted meg a dolgot.
A tolerancia ott van, hogy nem köpöm le az ilyet, nem szólok be neki és így tovább.
És természetesen szubjektív, hogy kinek mi tetszik. Szíve joga, hogy teccen neki. De ugyan így nekem is szívem joga, hogy kinyilvánítsam a véleményem, ha már van egy ilyen topic.
Engem inkább az emberek gondolkodás módja érdekel, hogy mi alapján jutnak el odáig, hogy megvesznek egy ilyen cipőt, mert szerintük divatos és menő...
Ez azért furcsa számomra, mert a 90-es évek elején tényleg ilyen cipőben tornáztunk. Akkoris léteztek ezek a cipők bagóért. De érdekes módon akkoriban senki nem járt ilyen cipőben az utcán!
Azóta eltelt ~ 10-15 év, és egy kis színezéssel divatot csináltak az egészből. Ráadásul sokak szerint 'menő' divatot. Szóval kíváncsi vagyok, hogy a pár éve még legócskább tornacipőből miként lett nagy "divatirányzat" és miért?
Vajon a kukásmellény mikor jön divatba? Gyártanak majd neon kék, neon sárga, meg neon rózsaszín (jajj az nem is, az pink) színekben! Aztán a sok marha majd azért kis kiadja a több tízezer forintot, mert éppen az a menő divat.
Szóval a kérdés nem éppen az, hogy miért tetszik ez az egyénnek, mert az tényleg szubjektív hanem inkább az, hogy megannyi ember tényleg azért veszi meg ezeket, mert tényleg tetszik nekik? Vagy csak azért tetszik nekik, mert épp ez az aktuális divat?Na, ahogy látom sokunk inge. Az enyém is. De nem fikázódni akarok, hanem inkább megérteni.
-
Dany007
veterán
"Nem hordok konzerv (Converse) cipőt, sőt röhejesnek találom, hogy egy tornacipő 14 ezer forint."
Na, ebben kurvára egyetértek
Már elnézést.
Engem is rendszeresen ki tud akasztani az ilyen. Ha épp boltban látom, vagy épp egy "menő" csávón / csajszin. Rámjön a röhöghetnék.
Ez komolyan nem más, mint egy kicsicsázott tornacipő. A sok barom meg képes tizenezreket kiadni érte.
Asszem talán Tildy világosított fel valamelyik topicban erről, hogy ez egy régi stílus amerikából vagy honnan... Hát lehet.
Ettől függetlenül Magyarországon ez tornacipő volt még a 90-es években és halomokban árulták ~ 4-500 forintért. Sima gumi, egy évet kibírt azt kész.A divat, ahogy én láttam amúgy, úgy jött be itthonra, hogy elenite elkezdtek suliba is tornacipőbe járni az emberek. Eleinte az igénytelenebb rockerek, alterosok használtak szó szerint sima tornacipőt utcai viseletként.
Aztán ahogy teltek az évek egyre több divatbuzin láttam ilyen, de még főleg rock - alter kategóriában. Aztán megjelentek a színes kivitelek. Na ott már elszakadt a cérna, az amúgy igényesen öltözködő emberek is vettek ilyen cipőt, és ha jóltudom ma már mindenfél cirádás csicsás kivitelben is lehet kapni.
Egyetlen egy dolog nem változott az alapja. Ami pedig nem más, mint egy tornacipő.Ez az alapkivitel. Kb ezt hordtuk általános elsőtől szki. negyedikig tornaórán.
Na ez meg kb tükrözni azt a formáját, amivé ma vált. Gusztustalan és nemcsak a rózsaszín miatt.
Látszik, hogy az alap talprész megmaradt ugyan az az igénytelen "egybeöntött" gagyi gumi, magasított szár és iszonyú csicsás vakító / feltűnő színes mintázat.Aztán, aki megpróbál érvelni mégiscsak a cipő mellett
az azért gondoljon bele, hogy nem véletlenül árulták ezt a 90-es években tornacipőnek! És nem utcai cipőnek. Tornaórán elmegy. De utcára egyszerűen még így feltupírozva is igénytelen.
Az meg, hogy az egészből ilyen divatot csinálnak a vásárlók butaságára és igénytelenségére, valamint a forgalmazók eszére utalHa ennyi bugyuta ember létezik, aki képes 15-20 ezreket adni egy kiszínezett tornacipőért, akkor hajrá, nagy biznisz van benne.
Na, aki még ezek után se értené mire gondolok megpróbálom látványosabban előadni
egyszerű un. "eldobható" tornacipő a 90'-es évekből ~ 4-500 forint
menő divatos cipő 2010-ből ~ 15.000 forint
Szerintem így jobban érződik az irónia amit és a vicc, amit számomra ez jelent
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tudom, sok cikk íródott ezzel kapcsolatban, de úgy érzem ki kell már írnom magamból.Egyszer nekem azt mondták, hogy...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest