- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serricon
senior tag
válasz
warrior301 #99 üzenetére
Köszi
Épp a következő kisgépet tervezem, előreláthatólag egy hasonló méretű asztali/játékos gép lesz, de ha nem találok normális fm2 lapot/hűtőt ami befér akkor kénytelen leszek nagyobban gondolkodni.
-
warrior301
csendes tag
Nekem tetszett, kösz az írást.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Underground2 #97 üzenetére
Nagyon nem néztem utána, de szinte biztos, hogy meg kellene birkózni ezzel a feladattal...
Ahogy láttam elég sok "érdekes" helyzet adódik ezzel a routerrel. Érdemes szétnézni a topikjában illetve a beállításokat helyretenni. Talán megoldódik. Ha nem akkor ezzel kizártad ezt a lehetőséget és mehet szervízbe...
-
Underground2
tag
Egy Netgear WPN824v2 tipusú routerről van szó!
A beállításaiba annyira még nem mélyültem bele, de mikor megvettem, megnéztem h van-e hozzá új fw, akkor még nem volt!
Nem igazán vagyok nagy mestere a routereknek, nem tuti h jól van belőve!
Miután elolvastam ezt a topicot, rögtön arra gondoltam, h lehet túl van terhelve!
Most ezt kellene megtudni, h akkor mi is a gond?!
De h tudnám ezt kiszűrni leggyorsabban? -
MrSealRD
veterán
válasz
Underground2 #95 üzenetére
Több lépés is szóba jöhet...
Milyen routerről van szó?
1. Lehet egy firmware frissítés megoldaná...
2. Ha nem akkor még előfordulhat, hogy valami nem jól van konfigurálva.
3. Esetleg bedöglött és gariztatni kell...Ez a cucc többszörösen teljesíti a te követelményeid...
-
Underground2
tag
halihó All!
bocsi h csak így belevágok a közepébe, de lenne 1 kérdésem!
olyan problémám van otthon, h: 1 routerre 3 gép csatlakozik + a wifi is aktív...
gondol 1et a router és lefagy a wifi...csak akkor fog menni megint ha áramtalanítom!
illetve, ha 3an használjuk a netet akkor hajlamos szétesni!
nem csinál semmit, nem tölt be semmit, ha netán mégis akkor nagyon lassan!
gondol 1et megindul, majd X idő után megint elkezdi! van h 1 hétig semmi, van h naponta 2x!
netgear routerem van, és 3 win7es gép csatlakozik rá...+ néha a mobil!
ha jól tudom akkor 25/10es netem van otthon, digi!
kérdésem az lenne, h ha én is építenék 1 ilyen mITX-t, és rá biznám a tűzfal dolgát,
routerét meg kikapcsolnám, akkor megszünnének ezek a gondok,
vagy inkább vegyek 1 másik routert?segítségeteket előre is köszi
-
Serricon
senior tag
Köszönöm.
Mint ahogy írták is, ez nem HTPC alaplap, de a kis filmekkel elboldogul.
Viszont később ha 24/7 szerverként is akarod használni, annak tökéletes.Ennek a konfignak a fogyasztása 16 watt, ami bőven alatta van a 80-as PicoPSU-nak, de még a 60-as adapternek is, szóval nem éri meg drágábbat venni.
-
cstommy
csendes tag
Én egy az egyben ezen a konfigon gondolkodom, csak még mindig nem tudom hogy megérné e egy erősebb tápot venni hozzá vagy elég lesz a cikkben szerepő is
(Megjegyzem hogy ha megunom mint HTPC, lehet hogy valami szerveres "aranyosságra" fogom használni, azért windows szervert nem fogok futattni rajta... mondjuk ha a win7 elfut akkor egy win 2003/2008 is menne rajta)
-
kovy79
őstag
-
cstommy
csendes tag
Én is néztem ezt a konfigot, nagyon megtetszett, csak nekem HTPC-nek kellene, vajon menne neki ?
(mellékes de wines HTPC re gondolok, mert olyan távkapcsom van ami win alatt müxik rendesen, xbmc-n nem)Más: ha erősebb (120-200W-os) tápot veszek hozzá azzal jobban járok, vagy csak a pénzem dobtam ki az ablakon?
Egyébként ez az egyik legérdekesebb írás amit a logouton olvastam
-
joysefke
veterán
Nagyon jó írás, nagyon komoly céleszköz!
esetleg részletesen bemutathatnád a tűzfal általad javasolt beállításait...J.
-
Zotwoo
tag
Nagyon jó kis konfiguráció. Én egy hasonlót néztem ki NASa-nak, de vágul vettem 35-ért egy HP Proliant Microservert.
-
-
nemdan
senior tag
Grat hozzá!
-
válasz
arnyekxxx #73 üzenetére
Annyit csináltam, hogy a pendrive-ot fixen felmountoltam (fstab, uuid alapján), részemről a /tmp/usbcache lett.
Aztán /home/usernév/.thumbnails -t linkeltem a megfelelő helyre. Tehát a Dolphin azt hiszi, hogy ugyanabba a könyvtárba csinálja (ja, KDE 4.x / Dolphin alatt értendő a dolog) a thumbnaileket, mint eddig, de az már másik eszközre megy. A pendrive ext4 -re van formázva, de fatra is lehet, nem jelent semmit.
Firefox cache-t is próbáltam oda rakni, néha gyors, de az ugye elég sokat is ír, a pendrive meg lassú írásra.
Igazából olvasásra is lassú, csak így pl. ha a winyón másolok, akkor nem kavar bele a thumbnailek töltögetésével. 4Gb RAM-nál meg már elfér a FF cache is a memóriában (nem is kell hozzá ramdrive, a FF-ban kell egy kapcsolót átbillenteni).
Mivel a gépem nem mai csirke, és nincs SSD-m, hát kicsit kényelmesebb így. -
Findzs
addikt
profi munka, grat
-
stol
addikt
Amit lentebb írtam, nem router specifikus. Más márkánál sem fog működni a nem megfelellő beállítás.
N-es routernél pl. csak 1-8-ig állíthatsz, mert az 1*1 MIMO 2/2 csatornát használ és az egyik már sávon kívül lenne, amit nem lát a telód.
Titkosításnak, meg WPA-PSK/AES. És menni fog.2*2 MIMO (mezei nyelven, "háromszázas") esetén kézzel kell beállítanod az upper/lower csatornákat, 1-8 közé, hogy menjen.
Budget kategóriában a TP-Link a legjobb.
-
stol
addikt
Sunyi Szarixonnal nem összelinkelés okán hoztak vissza tiplink rojtert, de a hiba nem hw-es.
Pusztán be kell állítani tisztességesen és menni fog.
WPA2-TKIP helyett WPA-AES és már megy is. A csatorna beállítást ne auton hagyni, hanem manuálban 1-11 között állítani. 12-13-as csatornát nem lássa a sunyi szarixon megint.2012-ben minden, még a leggagyibb telefon is ismer mindenféle wpa titkosítást és látja, látnia kéne a teljes eu wifi csatornalistát. Na a sunyi ezalól kivétel.
-
MrSealRD
veterán
Most elég sok kétséget ébresztett bennem ez az írás és a hozzászólások, de pozitív értelemben...Router vásárlást tervezek már egy ideje, de egyszer elhalasztottam mert nem találtam meg a számomra megfelelőt...
A topikban viszont számos lehetőség is felmerült, és nagyon gondolkodom. Ami viszont biztos, hogy nekem ekkora kapacitásra nincs szükségem és ennyi pénzt sem szeretnék beletenni, viszont szeretnék egy olyan routert amiben van némi tartalék és nem fogok korlátba ütközni, 1-2 évig...
Nagy igényeim nincsenek...szerintem. 20/10 a jelenlegi net, később 40/20-at tervezek...2 gép, 1-2 szerver, 2 mobil meg talán egy direktbe rákötött HDD amit el kéne bírnia anélkül, hogy a router kapacitása miatt lenne sebességcsökkenés...szóval ha elfogy a sávszél a net, vagy a gigabit kábelből, vagy az n-es wifi-ről...azzal nem foglalkozom...da ilyen 100% load miatt nyekeregjen...azt nagyon nem szeretném...Nemrég pl kilőttem a TP-linkeket, mert kiderült, hogy nem puszipajtások az Xperia U-val...
Routeres topikban is érdeklődtem, de mindenki meg van állva az 1043ND hackelésnél meg vargalexnél...ami egyébként szuper cucc mindkettő, csak nem érzem a kínálatot...ráadásul TP-link kilőve...
-
tvamos
nagyúr
Jo cikk, koszi! En is szeretnek valami hasonlot.
Nekem is ilyen NAS-om van, egy USB-s TP-Link routerrel, de vacakol a rendszer... nem az igazi.
Valami egyszerubb (olcsobb) hardware-t nezegetek en is hozza. -
-
-
-
JanFe
aktív tag
Erdekes cikk, kosz hogy megosztottad
-
Serricon
senior tag
válasz
marositech #55 üzenetére
Köszönöm.
Nézegettem én is azt a HP dobozt, elsősorban mint NAS gondoltam rá, elég jó árban van, de elbizonytalanított a fix alaplap, meg a benne lévő táp. Ha valaminek baja van nem egyszerű pótolni, így marad ott is az egyedi konfig egy hasonló speckó OS-el. Jelenleg a FreeNAS-t tesztelgettem ilyen célból virtuálgépen.
(#57) Peter789:
Nekem is voltak olyan terveim hogy virtuálisan fusson, csak nem mertem ennyi mindent rábízni 1 gépre, főleg mint nemrég kiderült hogy az Ubuntu Server-em alatt ~2.5 éve futó HDD SMART hibás.. -
-
Peter789
senior tag
pont jól jön ez a cikk, most agyalok rajta hogy csináljak valami hasonló router vasat, mert bagóért szereztem egy IEI KINO-690AM2 lapot. csak én még azzal cifráznám tovább, hogy egyrészt Win7-el netezős gép legyen, másrészt vmware-ben fusson a router funkcióhoz az adott környezet... tudom, elég perverzül hangzik
-
eladohardver
őstag
Tudom ájánlani ClearOS-t! Live Demo-nál le is lehet tesztelni...
nekem nagyon be jött míg próbálkoztam hasonlóval
akkor még 5x verzió volt
ez is biztos szuper
-
marositech
senior tag
Nagyon tetszett az írásod! Gratulálok.
Amikor a cikket olvastam az első kérdésem az volt, hogy mennyibe került.
A választ megkaptam.
Bár én egy HP Proliant N40L gépen gondolkodom.
Csakhogy, ott nincs +1 LAN. -
Serricon
senior tag
Eredetileg SSD-vel terveztem, de elnyelte a laptopom, aztán HDD-re telepítettem, de az nagyon hangos volt, így maradtam az embedded rendszernél.
Elvileg ez csak akkor olvas a pendrive-ról amikor bootol, meg akkor ír ha konfigot ment, vagy letöltök csomagot, átlagos használat mellett nem nyúl a tárolóhoz, így sokáig kell bírnia.
Ha mégis megdöglene a pendrive, van másik!Ezért vettem 3-at belőle.
Egy van a gépben amiről fut a rendszer, egy másik készenlétben feltelepítve, meg egy tartalék. Ha gáz van előlap lepattint, kicserél, bootol, mentett konfig betölt és megy tovább.Ha azt nézed a legolcsóbb SSD vagy CF kártyás megoldások ~10k körül kezdődnek, és azon kívül hogy több kábel kell, meg elfoglalja a 2.5" helyet, nincs semmi különbség, míg 3 ilyen pendrive megvolt 4.5k-ból össz.
-
derceto
csendes tag
En is magam raktam ossze egy router/nas-t. A tapasztalatom az, hogy a pendrive hajlamos egy ido utan meghalni, egyszeruen nem erre lett tervezve. Erdemes inkabb egy kis meretu (8-16 GB-os) SSD-t hasznalni.
-
-
mepet
addikt
Nem vagyok rendszergazdi, de én úgy értelmezem, hogy ennek a házi router+tűzfalnak 4 előnye van:
-Olcsóbb, mint egy komoly router + egy komoly tűzfal
-Akármeddig frissíthető az sw, így tovább marad biztonságos, mint egy gyári tűzfal
-Gyorsabb a router, mint az átlag, vagy legalábbis olyan gyors, mint egy jó drága típus
-A "házi barkács" örömét nyújtjaVan még valami előnye szerintetek?
-
kovy79
őstag
válasz
Speeedfire #47 üzenetére
De a két vas 2 különböző célra való. Az egyik NAS, a másik meg router.
-
icon
senior tag
Atyaég... futó 1000+ torrent? Én értem, hogy igény szüli a feladatot, de nem lesz ebből előbb-utóbb gondod?
-
stol
addikt
válasz
Speeedfire #41 üzenetére
A belintelt "dobozok" USB portal is rendelkeznek, célhardverek. Az OS-ben SMB is van, azaz igen, storage is.
Aki nem ismeri a mikrotiket, annak szinte kár részletezni/bizonygatni a tudásukat.
Nagyvállalati főrouterként is megállják a helyüket 70-80 géppel a seggük alatt. -
-
quby
őstag
"....Többek között ezért tart itt az ország...."
Ezt aztán teljesen nem értem...A torrent önmagában egyáltalán nem illegális. Sőt az illegálisnak hitt tartalmaknak is csak a 60-70%-a az. A torrent egy "kvázi" fájlmegoszó szolgáltatás. Ilyen alapon az ftp-t meg a web-et is szidhatnánk. Hogy mást ne mondjak Microsoft terméket is le lehet tölteni a hivatalos oldalukról torrent formában. Vagy bármelyik linux dsiztrót Iso-kat stb. Ami az "itt tartó osrszág"-ra utal az az hogy a magyar szinoníma szótárban a torrent="jogvédett tartalmak illegális megszerzése"..../offA témában van egy két topik. Az atomos topikban is rengeteg szó esett a dologról, vagy indult saját topikja is bár ez inkább csak debian/ubuntu.
Én is ubuntu alapu servert használok már 3 éve atom-os lappal. Anyira hozzászoktam a nagyszerű szolgáltatásaihoz, NAS médiaszerver, (lassan "biztosnsági központ") Wifi AP hogy ha valamiért le kell állitsam meg áll a lakásban az élet.A wifi részről ott tlálhattok elegendő infót.
Kérdés: Az M350 házhoz hol menyiért jutottál. Mikor én épitettem még 150$+posta körül volt és csak ebay-n lehetett beszerezni.
-
Serricon
senior tag
Ezt most úgy mondjátok, mint ha nem lenne egyértelmű mire használja a fiatal lakosság ~90%-a a nagy sávszélességű internetet.
Viszont maga a "torrent" nem illegális, csak bizonyos tartalmak, amiről nem esik szó, ezért is mertem megemlíteni a cikkben, de már látom nem kellett volna.A nagy mennyiség miértjét már leírtam, de furcsállom hogy néhányaknak csak emiatt furcsa.
Mi van abban az esetben ha pl 5000db anime sorozatot osztok meg legálisan, mert annyira nagy fan vagyok, míg a szomszéd pistike csak 1db illegális tartalmat. Kinek jár az ejnyebejnye?(#38) sing1ep1ayer:
-
s8109csa
tag
Maximális respect a műszaki tudásért.
OFF:
Minimális tisztelet a több ezer torrentes részért.
Biztos vagyok benne, hogy a tudásodat becsületes módon is használod / tudnád használni.
Furcsállom, hogy (ha jól olvastam) a torrenteket csak a 34-ik hozzászóló említette.
Többek között ezért tart itt az ország, de ez off. -
Serricon
senior tag
Nem vonom kétségbe a Mikrotik-es ismereteidet, elhiszem hogy olcsó, jó routert lehet csinálni belőlük, de itt most nem ez volt a cél, hanem egy teljes értékű PC összerakása, amin pfSense fut.
Lehet, hogy a tiszta átvitele nagy azoknak a cuccoknak, de ezek a terhelésadatok egy csomó aktív kiegészítővel együtt lettek lemérve, és kizárt hogy azzal a 600-as procival hasonló körülmények között gyorsabb lenne mint egy 2x 1.8-as Atom. Abban van 128MB ram, ez jelenleg 2GB-nál jár és még nem érte el a beállított cache mennyiséget.
A szűz alaprendszer röhögve elfut egy P1-es konfigon is, mert itt a kiegészítő csomagok azok amik megkajálják a hardvert és olyan gépet akartam ami mindent elbír, hogy ezeket le tudjam tesztelni, vagy ha úgy tartja kedvem fogom és beállítom a szerver helyett, vagy akár asztali gépnek, mert megtehetném. Ezt egy olyan lappal nem tudnád megcsinálni, mert az routernek való, ez viszont univerzális.
Akinek csak router kell annak jó megoldás lehet a Mikrotik, nekem több kellett.
(#34) nyuszis:
Jogos a felvetésed, azonban a cikk nem a torrentről szól, hanem egy hálózati eszköz építéséről, amiben tudtommal nincs illegális. -
nyuszis
csendes tag
Üdv!
Én is csináltam ilyesmit korábban, csak szerényebb költségekkel.
Soványabb vason. A 4Gb mem szinte hihetetlen nekem.
Régebben CF IDE átalakítóval és 256 Mb-s CF-el el lehetett indulni, de az új freebsd-nek már több kellett.
A mai alaplapokon pedig már ide sincs.
Igazából nem nosztalgiázni akarok, csak lenne egy megjegyzésem:
Vannak országok, ahol 1-2 torrentért pénzbüntetés jár és nincsenek is olyan hűde messze.
Te meg egy cikkben leírod, hogy hány ezer torrentet futtatsz otthon?
Persze értem én, hogy linux iso, de akkor is.
Azt is értem, hogy első írás, de gondolom átnézték a mások is mielőtt megjelent.
Szóval érdekesnek tartom, hogy így lehet irkálni a feltételezhetően illegális tartalom megosztásáról.
A többi részhez és az építgetéshez azért sok sikert kívánok -
-
kukif
csendes tag
Ennél azért egy mikrotik olcsóbb és cél hw, mondom ezt úgy hogy nekem egy hp microserver van debiannal ugyanerre a célra mint neked
persze normális IPv6-hoz kell a linux.
-
Speeedfire
félisten
Jó cikk, grat!
-
djpety
tag
Húha, pont ilyet akarok én is most, csak 120/10-es nethez, és 10-15 kliensre. A 1043nd maradna switchnek, de a lényegi feladatot egy ilyen mini itx alapú cucc végezni.
Grat a cikkhez
Ja és az alaplapnak is pont ugyan ez lett kinézve a dual gigabit, és az intel chipset miatt
-
Nem, a wifi kártyát kell bekonfigurálni, hogy szórjon SSID-t. Illetve, nyilván egy router funkciója, hogy dhcp szerverként működjön, tehát telepíteni kell, és beállítani egy dhcp szervert.
Mivel ez egy routernek felkészített BSD, gondolom pár kattintás, vagy konfigfile, hogy SSID-t szórjon a wifije.Bővebben (Azt írják, nincs N-es kártya, ami menne vele, de 2008-as a fórum...)
-
Serricon
senior tag
Köszönöm.
Na igen a helyprobléma.. egy 2TB-os lemezen szűkölködtem a szerveren, és mivel olyan sok anyag volt rajta, hogy nem bírtam átnézni mi kell még, ezért mindig a legnagyobbak közül töröltem mikor megtelt, a helyére meg több kisebb került, így elaprózódtak.. csak úgy kitörölni nem akartam mielőtt át nem válogatom. A legnagyobb fájlok 3-4GB méretűek, és azokból sem maradt sok, viszont találtam még 2 évvel ezelőtti aktív anyagot is rajta. Így hamar összejön pár ezer.(#24) Árpaszörp:
Az lehet hogy az olcsóbb, de ez a PicoPSU-s megoldás nekem jobban bejön, és még kisebb, szellősebb is. -
Úgy kell beállítani, hogy ő AP legyen, és akkor nem ad-hoc lesz, hanem egy router, ami wifit szór, és van SSID-je.
(A boltban megvehető router ugyanez, csak nem te rakod öszze. Openwrt-vel még a Linux is ez lesz rajta... jó, ezen BSD, de érted)
@Serricon : Akkor no para
De mondjuk egy többportos hálóadapterrel megoldható a dolog, vagy egy switch-el (ami mondjuk a gépből kapja a tápot), akkor kisebb a fogyasztás, és olcsóbb is (router meg elad, esetleg lesz kesebb doboz, ilyesmik).@Csibe1 : Loggolásra a logrotate helyes beállítása a megoldás
Nekem egyszer egy Lubuntu laptopon kb. 2 hét alatt betelített vagy 6gb helyet - mert a proci minden frekvenciaváltása naplózódott
-
Árpaszörp
csendes tag
Olcsóbban kihozható ezzel a mini ITX házzal. Kb. 10e Ft beépített paneltáppal. Hozzá AC táp 5-6 eFt..
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?products_id=384 -
csibe1
addikt
Ismerős a helyzet,az 1TB-os merevlemez is elég hamar megtelik,főleg ha a sávszél is elég nagy.
Nem is ez volt a meglepő,hanem a torrentszám.Egyszerre max 60-70 fut,ha éppen van annyi.
Annyira régi dolgokat nem tartok meg a merevlemezen,hanem inkább kiírom.
A projekt ettől függetlenül jó lett,tetszik ez a kis ház. -
Serricon
senior tag
Nagy gyűjtő vagyok, nem szeretek törölgetni..
Bár most épp elég nagy felfordulás van a szerver környékén, vagy fél napomba telt mire átmásoltam másik vinyóra őket, és azt hiszem ideje szelektálni, rendet tenni. De ismerem magam, 1-2 hónap és újra megtelik az egész..(#16) hcl:
Én ilyen gyári routert még nem láttam boltban, de értem mire gondolsz.
Lehetett volna belső megoldással is wifi-t, de szükség volt a régi routerre is a plusz portok miatt switch-ként, ezért ha már úgy is ott van spóroltam vele. -
Serricon
senior tag
Még én is ismerkedek a rendszerrel, nagyon-nagyon sok olyan dolog van benne amit még én sem próbáltam ki, de tervezek még egy újrakonfigurálást egy másik pendrive-ra tiszta lappal, mert a mostanit már szétlaktam picit a sok csomag pakolászás közben.
De jó ötlet, ha lesz időm akkor majd úgy tervezem az újrakonfigurálást hogy csinálok közben leírást is hozzá, hogyan lehet mindent beállítani lépésről lépésre, képekkel.
DHCP funkciót is ellát, de minden gépnek van fix IP-je, így csak az új eszközök kapnak egy jól elkülöníthető címet, amíg be nincs állítva minden.
Ha már ki van fizetve a 80/50Mb-es net, szeretném azt kihasználni bármilyen akadás, lassulás nélkül.(#19) sutszi:
Lehet rakni bele wifi kártyát, vagy usb-s adaptert is, úgy fog működni mint egy rendes wifi router. -
csibe1
addikt
"Megjegyzem, nem volt könnyű dolga, a szerverről és 2 asztali gépről egyszerre kb. 3500 aktív torrent ment, ami több ezer kapcsolatot jelentett a routeren át teljes sávszélen."
Az szerintem elég egyértelmű,hogy több ezer kapcsolatot jelent a 3500 torrent futtatása.
Mi a fenének kell annyi,de őszintén?Nem lett volna elég csak pl. 2000 torrent futása?
Esetleg a fél netet te akarod majd visszatölteni ha lesz rá kapacitásod?
Nem értem mi ebben a pláne. -
MrSealRD
veterán
Most jut eszembe, hogy ha én ezekből az alapokból akarok egy n-es WIFI rotuert csinálni, akkor azt lehet vagy sem? Mármint bepattintok egy wlan kártyát és kész?
Ha lehet, akkor ezt milyen hálózatnak látják...Ad-hoc, vagy úgy mint egy hagyományos rotuert? -
-
Azért ez egy gyári megoldás, csak magad raktad össze
A router nem is lenne feltétlenül szükséges, csak egy wifi kártya kellene a gépbe.
De különben szép és elegáns cucc! Grat@SAMYka : Amiket leírtál, arra bármelyik Linux jó.
A HW igénye is csak akkor magasabb egy kicsit, ha van rajta GUI, de ezen a lapon röccenés nélkül megy bármelyik felület, talán a Unity meg a KDE nem, de azok meg feleslegesek egy szerverre.
Torrentklienseknek meg van web interface-e, vagy akár X forwarding, és máris bárhonnan tudod kezelni.@sutszi : Kínából és Afrikából is akarhatnak.
Zombi networkök, férgek, spammerek... -
MrSealRD
veterán
Én vártam, hogy erről a pfSense-ről is kiderül kicsit több....Már ami a routolási képességeket illeti, de talán lehetne egy következő írás témája ez az OS mert szerintem nem sokan ismerik és jónak tűnik...
Hálózat fix IP-s vagy DHCP van?
A tűzfalon fennakadó próbálkozások észlelése mennyire hiteles?
Még évekkel ezelőtt használtam ZoneAlarm-ot és az is dobott időnként érdekes logokat, de egy idő után furcsa volt, hogy kínából meg afrikából miért engem akarnak....Amúgy jó kis téma...Bár az apropója kicsit furcsa nekem...Minek ekkora p2p kapacitást beletolni? SeedServert otthonról nyomod?
-
SAMYka
senior tag
-
vinibali
őstag
nagyon jó cikk, gratula!
-
Serricon
senior tag
Nem elsődleges célja hogy bármilyen szerverként menjen, de FreeBSD az alapja, szóval bármi megoldható.
Itt hálózati nyomtató van, valamint külön szerver torrentre, mert ennek nem az a dolga.
SSD-t ha full telepítésben használod megeszi reggelire, mert elég sok adat folyik át rajta, logolás, cache, stb. Ezért használok embedded verziót, ez RAM-ból megy, annál nem gyorsabb egy SSD sem.
46 fokot mutat a sysinfo zárt házban légmozgás nélkül.(#8) FlekkeN:
Szerencsére a T-s terminálnál nincs ilyen probléma, gond nélkül átengedi az elméleti maximum 105%-át torrenten le/fel. -
kovy79
őstag
Jó, érdekes kis cikk. Lehet kipróbálom az említett OS-t, úgyis van egy felesleges mITX lapom.
-
SAMYka
senior tag
Nem tudom hogy öröm vagy átok nekem pont most ez az írás
5-6 napja routereket nézegetek erre jön egy ilyen írásKomolyra fordítva:
Nagyon szimpatikus megfogott nekem is kell egy ilyen nincs mozgó alkatrésze tehát csendes
Gondolom nem okoz neki gondot hogy printserver és torrentserver funkciót is el tudjon látni?
Sata ssd nem javítana az amúgy sem gyenge teljesítményén vagy nem sok értelme van mert úgyis csak 1x bootol aztán hónapokig megy?
Mennyire melegedős?Válaszokat előre is köszi
-
Serricon
senior tag
Próbáltam már virtuális gépen anno mikor még tervezgettem vagy 3-4 hasonló OS-el együtt, de elég fapadosnak tűnt a pfSense-hez képest, ami nem csoda, mert ha jól tudom a pfSense a Monowall továbbfejlesztett, bővített változata, szóval ha azt ismered érdemes ezt is kipróbálni.
(#4) joecontra:
-
joecontra
addikt
Jó írás, köszi!
Üdv,
J -
lanszlo
csendes tag
OS-nek ajánlanám még a Monowall nevezetűt. Nem tudom ismered-e, de ajánlani tudom, ha bütykölésre adod a fejed vagy kipróbálnál valami másik rendszert! pfSense-t még én személy szerint nem próbáltam, nem tudom mik az előnyei-hátrányai, de szerintem egyik rendszer sem lehet rossz választás egy ilyen feladatra.
-
lanszlo
csendes tag
Szia!
Még nem olvastam el az írásod (de biztos jó, mert érdekes számomra a téma), de a 2. oldalon az Intel Desktop Board-os link nálam nem jó a pdf fájlhoz!
"The file that you are trying to download has either been moved, renamed or archived."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest