- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Ha ujraindítom, akkor utána gyorsanbb lesz, ugyanolyan gyors, mint amikor fel lett telepítve, tehát egy szimpla reboottól magára talál, ugyanezt tapasztaltam akkor is, amikor Ipcop volt fent, szintén free bsd alapokon, hogy a kernel verzió melyiknél magasabb, azt nem tudom.
Használtam még az Ipfire-t is, szintén ez volt a helyzet, ott annyira belassult, hogy volt hogy resetelni kellett a gépet, de azzal más gond is volt, pl, cashelte a torrent tracker adatokat, és lesz**rta a kivétel listát, így ment a sülyesztőbe, pedig az ipcoptól jobb szolgáltatásai vannak, és valamivel gyorsabb is nála, de komoly gondok vannak vele, lehet, hogy egy későbbi változatban majd javítják.
Nem értem, hogy miért van, win alatt az ssd száguld, nincs semmi baja.
-
Serricon
senior tag
Természetesen, nekem is van 3 SSD-m, amiből a 2 utóbbi trim-es, és nem is lassultak, az első viszont igen, ezért csak játékok alá használom, OS-nek nem alkalmas, mert "lagol, szakadozik" vele még a win futása is.
Ez egy FreeBSD rendszer, nem is a legújabb verzió, lehet hogy nem kezeli, vagy az SSD régebbi, ezért nem zárom ki hogy nála tényleg lassulhatott a rendszer, de egy HDD-vel szemben azért mégiscsak gyorsabbnak kellene lennie. -
Serricon
senior tag
A virtualizáció akkor jön képbe újra, ha meglett az új NAS és a szerver, ami még odébb van, de lesz!
Az lenne a cél, hogy a NAS-on kialakítok egy tárolót és arról futnának a virtuális gépek egy hasonló felépítésű, de erősebb kis gépen.(#227) Core2duo6600:
Az embedded verzión néhány lemezhasználatot igénylő csomag nincs engedélyezve.
Viszont nekem sikerült anno rátennem, amikor betöltöttem a full verzió mentését embeddedre, szépen leszedett minden csomagot, az lett a veszte is.. mert megtelt. -
Serricon
senior tag
Melyikre gondolsz?
Jelenleg várakozó stádium van, hogy jelenik-e meg megfelelő ITX lap, vagy lesz-e akciós HP microserver.
Majd ezek döntik el hogy először asztali gép, vagy egy szerver+NAS páros lesz-e a befutó.
Nem akarom elkapkodni, új konfigot mindig hosszan, és hosszútávra tervezek. -
Serricon
senior tag
Köszönöm.
Mint ahogy írták is, ez nem HTPC alaplap, de a kis filmekkel elboldogul.
Viszont később ha 24/7 szerverként is akarod használni, annak tökéletes.Ennek a konfignak a fogyasztása 16 watt, ami bőven alatta van a 80-as PicoPSU-nak, de még a 60-as adapternek is, szóval nem éri meg drágábbat venni.
-
kovy79
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged