- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
Kiratheonly #430 üzenetére
Azt számold bele, hogy PPPOE erőforrás igényes + ahhoz, hogy ennyivel tekerjen nálad a pfsense ahhoz a küldő és fogadó oldalon lévő RAM/tárhelynek is bírnia kell szuflával. Mert könnyen lehet, hogy egy mérés azért nem lesz eredményes mert valami más nem bírja...
Nálam OPNsense van 240-es UPC-vel, és 20% terhelést kap 2 db X5670-es maggal. De a multicore kihasználást nem figyeltem még mennyire tudja jól
-
MrSealRD
veterán
válasz
IamSociopath #425 üzenetére
Jól hangzik. Opnsense alternatívát még nem néztem erre. Egy gyors keresés után úgy látom van bőven tapasztalat a témában, szóval van mit átnézni.
A pi-hole több mint 124000 domaint tartalmaz most. De azért itt is van hová fejlődni... Egyelőre elégedett vagyok vele. Átlagban a lekérések 10%-át blokkolja.
Nekem egyelőre az a jelenség volt zavaró, hogy timeoutra futott néhány blokkolás és addig várt a böngésző... De ublock origin kiegészítéssel nincs ilyen gond.
-
MrSealRD
veterán
válasz
IamSociopath #422 üzenetére
Ezt a pfblockerng-t nem ismerem, milyen alapon szűr? Nemrég egy pi-hole-t állítottam be saját DNS szervernek. Az sem rossz...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Hogy visszataláljak...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Underground2 #101 üzenetére
Ezt írtam korábban: [link]
Talán segít egy kicsit, hogy más szemszögből nézd a dolgot.Én most éppen nagyon keresem mi lenne a jó...de eddig nem vagyok elégedett a kínálattal...vagy drága...vagy szar cuccokat látok...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Underground2 #97 üzenetére
Nagyon nem néztem utána, de szinte biztos, hogy meg kellene birkózni ezzel a feladattal...
Ahogy láttam elég sok "érdekes" helyzet adódik ezzel a routerrel. Érdemes szétnézni a topikjában illetve a beállításokat helyretenni. Talán megoldódik. Ha nem akkor ezzel kizártad ezt a lehetőséget és mehet szervízbe...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Underground2 #95 üzenetére
Több lépés is szóba jöhet...
Milyen routerről van szó?
1. Lehet egy firmware frissítés megoldaná...
2. Ha nem akkor még előfordulhat, hogy valami nem jól van konfigurálva.
3. Esetleg bedöglött és gariztatni kell...Ez a cucc többszörösen teljesíti a te követelményeid...
-
MrSealRD
veterán
Most elég sok kétséget ébresztett bennem ez az írás és a hozzászólások, de pozitív értelemben...Router vásárlást tervezek már egy ideje, de egyszer elhalasztottam mert nem találtam meg a számomra megfelelőt...
A topikban viszont számos lehetőség is felmerült, és nagyon gondolkodom. Ami viszont biztos, hogy nekem ekkora kapacitásra nincs szükségem és ennyi pénzt sem szeretnék beletenni, viszont szeretnék egy olyan routert amiben van némi tartalék és nem fogok korlátba ütközni, 1-2 évig...
Nagy igényeim nincsenek...szerintem. 20/10 a jelenlegi net, később 40/20-at tervezek...2 gép, 1-2 szerver, 2 mobil meg talán egy direktbe rákötött HDD amit el kéne bírnia anélkül, hogy a router kapacitása miatt lenne sebességcsökkenés...szóval ha elfogy a sávszél a net, vagy a gigabit kábelből, vagy az n-es wifi-ről...azzal nem foglalkozom...da ilyen 100% load miatt nyekeregjen...azt nagyon nem szeretném...Nemrég pl kilőttem a TP-linkeket, mert kiderült, hogy nem puszipajtások az Xperia U-val...
Routeres topikban is érdeklődtem, de mindenki meg van állva az 1043ND hackelésnél meg vargalexnél...ami egyébként szuper cucc mindkettő, csak nem érzem a kínálatot...ráadásul TP-link kilőve...
-
MrSealRD
veterán
Most jut eszembe, hogy ha én ezekből az alapokból akarok egy n-es WIFI rotuert csinálni, akkor azt lehet vagy sem? Mármint bepattintok egy wlan kártyát és kész?
Ha lehet, akkor ezt milyen hálózatnak látják...Ad-hoc, vagy úgy mint egy hagyományos rotuert? -
MrSealRD
veterán
Én vártam, hogy erről a pfSense-ről is kiderül kicsit több....Már ami a routolási képességeket illeti, de talán lehetne egy következő írás témája ez az OS mert szerintem nem sokan ismerik és jónak tűnik...
Hálózat fix IP-s vagy DHCP van?
A tűzfalon fennakadó próbálkozások észlelése mennyire hiteles?
Még évekkel ezelőtt használtam ZoneAlarm-ot és az is dobott időnként érdekes logokat, de egy idő után furcsa volt, hogy kínából meg afrikából miért engem akarnak....Amúgy jó kis téma...Bár az apropója kicsit furcsa nekem...Minek ekkora p2p kapacitást beletolni? SeedServert otthonról nyomod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest