- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
MrSealRD #426 üzenetére
Igen, pont ezért jó. Ahogy eddig kivettem... A pfblocker azt csinálja, hogy egy olyan belső webszerverre irányít át aminek a kimenetele minden esetben egy 1x1 pixeles gif. Szóval ha van egy banner valahol, akkor az le lesz cserélve egy 1 pixeles gifre. És a böngészőmotor amikor összerakja az oldalt akkor nem fut timeoutra.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
MrSealRD #424 üzenetére
A pflcocker szerintem a legkirályabb dolog az egész "otthoni tűzfalasdiban"
Az a lényege, hogy nagyon sok ip listára vagy domain listára fel lehet iratkozni vele egyszerűen, ezek időzítve tudnak frissülni. kb mint az adblock csak ip és domain listákkal. Nem olyan bonyolult mint mondjuk suricataval szürni és nem is lassítja annyira a rendszert.
Úgy működik, hogy ha bannolsz egy domaint pl, akkor nem megszakítja vele a kapcsolatot hanem eltéríti egy saját maga álltal létrehozott webszerverre, mondjuk a 10.0.0.10 re pl. Ez azért fontos, mert a weboldalak villámgyorsan töltődnek le és nem kezdenek el csodálkozni, hogy bizonyos elemek nem elérhetőek.Nekem pl az összes nagyobb reklámszerver ki van tiltva, így minimális a reklám... Ip listákkal ki lehet tiltani pl a badpeereket, a köztudottan fertőző ipket, a tor node-okat, spywareket vagy akár komplett országokat, pl kína.
Így néz ki a listám, a packets oszlop blokkoltak száma. Látszik, hogy a reklámszűrő szorgosan dolgozik.
67539 ip tiltva jelenleg és 19930 domain. Kompletten egész Kínát kitiltottam geo alapon pl.
Imádom, semmi pénzért nem vagyok hajlandó erről lemondani. ^^
-
Serricon
senior tag
válasz
MrSealRD #282 üzenetére
A régebbi routerem, amit leváltott a pfSense.
Swich és AP módba van kapcsolva és a pfSense-en lévő nagy swich-re van rákötve, tehát ami arra kapcsolódik azt mind a pfSense kezeli, valamint alkalmanként ha nyílt wifi kell akkor engedélyezem a T kütyüjében levőt, amiről ugye nem látnak be a belső hálózatba, csak vendégeknek kapcsolom be ha valamit el akarnak érni telóról, laptopról. -
-
Underground2
tag
Egy Netgear WPN824v2 tipusú routerről van szó!
A beállításaiba annyira még nem mélyültem bele, de mikor megvettem, megnéztem h van-e hozzá új fw, akkor még nem volt!
Nem igazán vagyok nagy mestere a routereknek, nem tuti h jól van belőve!
Miután elolvastam ezt a topicot, rögtön arra gondoltam, h lehet túl van terhelve!
Most ezt kellene megtudni, h akkor mi is a gond?!
De h tudnám ezt kiszűrni leggyorsabban? -
stol
addikt
Amit lentebb írtam, nem router specifikus. Más márkánál sem fog működni a nem megfelellő beállítás.
N-es routernél pl. csak 1-8-ig állíthatsz, mert az 1*1 MIMO 2/2 csatornát használ és az egyik már sávon kívül lenne, amit nem lát a telód.
Titkosításnak, meg WPA-PSK/AES. És menni fog.2*2 MIMO (mezei nyelven, "háromszázas") esetén kézzel kell beállítanod az upper/lower csatornákat, 1-8 közé, hogy menjen.
Budget kategóriában a TP-Link a legjobb.
-
stol
addikt
Sunyi Szarixonnal nem összelinkelés okán hoztak vissza tiplink rojtert, de a hiba nem hw-es.
Pusztán be kell állítani tisztességesen és menni fog.
WPA2-TKIP helyett WPA-AES és már megy is. A csatorna beállítást ne auton hagyni, hanem manuálban 1-11 között állítani. 12-13-as csatornát nem lássa a sunyi szarixon megint.2012-ben minden, még a leggagyibb telefon is ismer mindenféle wpa titkosítást és látja, látnia kéne a teljes eu wifi csatornalistát. Na a sunyi ezalól kivétel.
-
Nem, a wifi kártyát kell bekonfigurálni, hogy szórjon SSID-t. Illetve, nyilván egy router funkciója, hogy dhcp szerverként működjön, tehát telepíteni kell, és beállítani egy dhcp szervert.
Mivel ez egy routernek felkészített BSD, gondolom pár kattintás, vagy konfigfile, hogy SSID-t szórjon a wifije.Bővebben (Azt írják, nincs N-es kártya, ami menne vele, de 2008-as a fórum...)
-
Úgy kell beállítani, hogy ő AP legyen, és akkor nem ad-hoc lesz, hanem egy router, ami wifit szór, és van SSID-je.
(A boltban megvehető router ugyanez, csak nem te rakod öszze. Openwrt-vel még a Linux is ez lesz rajta... jó, ezen BSD, de érted)
@Serricon : Akkor no para
De mondjuk egy többportos hálóadapterrel megoldható a dolog, vagy egy switch-el (ami mondjuk a gépből kapja a tápot), akkor kisebb a fogyasztás, és olcsóbb is (router meg elad, esetleg lesz kesebb doboz, ilyesmik).@Csibe1 : Loggolásra a logrotate helyes beállítása a megoldás
Nekem egyszer egy Lubuntu laptopon kb. 2 hét alatt betelített vagy 6gb helyet - mert a proci minden frekvenciaváltása naplózódott
-
Serricon
senior tag
Még én is ismerkedek a rendszerrel, nagyon-nagyon sok olyan dolog van benne amit még én sem próbáltam ki, de tervezek még egy újrakonfigurálást egy másik pendrive-ra tiszta lappal, mert a mostanit már szétlaktam picit a sok csomag pakolászás közben.
De jó ötlet, ha lesz időm akkor majd úgy tervezem az újrakonfigurálást hogy csinálok közben leírást is hozzá, hogyan lehet mindent beállítani lépésről lépésre, képekkel.
DHCP funkciót is ellát, de minden gépnek van fix IP-je, így csak az új eszközök kapnak egy jól elkülöníthető címet, amíg be nincs állítva minden.
Ha már ki van fizetve a 80/50Mb-es net, szeretném azt kihasználni bármilyen akadás, lassulás nélkül.(#19) sutszi:
Lehet rakni bele wifi kártyát, vagy usb-s adaptert is, úgy fog működni mint egy rendes wifi router.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium MAGYAR PBT custom keycap készlet eladó - Goblintechkeys
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Dell Precision 7740 / NYÁRI MIKULÁS :) / RTX 3000 / HU BILL / SOK DARAB./ 17 COL !!!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged