Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Annyit csináltam, hogy a pendrive-ot fixen felmountoltam (fstab, uuid alapján), részemről a /tmp/usbcache lett.
Aztán /home/usernév/.thumbnails -t linkeltem a megfelelő helyre. Tehát a Dolphin azt hiszi, hogy ugyanabba a könyvtárba csinálja (ja, KDE 4.x / Dolphin alatt értendő a dolog) a thumbnaileket, mint eddig, de az már másik eszközre megy. A pendrive ext4 -re van formázva, de fatra is lehet, nem jelent semmit.
Firefox cache-t is próbáltam oda rakni, néha gyors, de az ugye elég sokat is ír, a pendrive meg lassú írásra.
Igazából olvasásra is lassú, csak így pl. ha a winyón másolok, akkor nem kavar bele a thumbnailek töltögetésével. 4Gb RAM-nál meg már elfér a FF cache is a memóriában (nem is kell hozzá ramdrive, a FF-ban kell egy kapcsolót átbillenteni).
Mivel a gépem nem mai csirke, és nincs SSD-m, hát kicsit kényelmesebb így. -
-
-
-
-
-
Nem, a wifi kártyát kell bekonfigurálni, hogy szórjon SSID-t. Illetve, nyilván egy router funkciója, hogy dhcp szerverként működjön, tehát telepíteni kell, és beállítani egy dhcp szervert.
Mivel ez egy routernek felkészített BSD, gondolom pár kattintás, vagy konfigfile, hogy SSID-t szórjon a wifije.Bővebben (Azt írják, nincs N-es kártya, ami menne vele, de 2008-as a fórum...)
-
Úgy kell beállítani, hogy ő AP legyen, és akkor nem ad-hoc lesz, hanem egy router, ami wifit szór, és van SSID-je.
(A boltban megvehető router ugyanez, csak nem te rakod öszze. Openwrt-vel még a Linux is ez lesz rajta... jó, ezen BSD, de érted
)@Serricon : Akkor no para

De mondjuk egy többportos hálóadapterrel megoldható a dolog, vagy egy switch-el (ami mondjuk a gépből kapja a tápot), akkor kisebb a fogyasztás, és olcsóbb is (router meg elad, esetleg lesz kesebb doboz, ilyesmik).@Csibe1 : Loggolásra a logrotate helyes beállítása a megoldás
Nekem egyszer egy Lubuntu laptopon kb. 2 hét alatt betelített vagy 6gb helyet - mert a proci minden frekvenciaváltása naplózódott 
-
-
Azért ez egy gyári megoldás, csak magad raktad össze

A router nem is lenne feltétlenül szükséges, csak egy wifi kártya kellene a gépbe.
De különben szép és elegáns cucc! Grat
@SAMYka : Amiket leírtál, arra bármelyik Linux jó.
A HW igénye is csak akkor magasabb egy kicsit, ha van rajta GUI, de ezen a lapon röccenés nélkül megy bármelyik felület, talán a Unity meg a KDE nem, de azok meg feleslegesek egy szerverre.
Torrentklienseknek meg van web interface-e, vagy akár X forwarding, és máris bárhonnan tudod kezelni.@sutszi : Kínából és Afrikából is akarhatnak.
Zombi networkök, férgek, spammerek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép állapotú Wireless Xbox Stereo Headset
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

+1
)