- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
arnyekxxx #73 üzenetére
Annyit csináltam, hogy a pendrive-ot fixen felmountoltam (fstab, uuid alapján), részemről a /tmp/usbcache lett.
Aztán /home/usernév/.thumbnails -t linkeltem a megfelelő helyre. Tehát a Dolphin azt hiszi, hogy ugyanabba a könyvtárba csinálja (ja, KDE 4.x / Dolphin alatt értendő a dolog) a thumbnaileket, mint eddig, de az már másik eszközre megy. A pendrive ext4 -re van formázva, de fatra is lehet, nem jelent semmit.
Firefox cache-t is próbáltam oda rakni, néha gyors, de az ugye elég sokat is ír, a pendrive meg lassú írásra.
Igazából olvasásra is lassú, csak így pl. ha a winyón másolok, akkor nem kavar bele a thumbnailek töltögetésével. 4Gb RAM-nál meg már elfér a FF cache is a memóriában (nem is kell hozzá ramdrive, a FF-ban kell egy kapcsolót átbillenteni).
Mivel a gépem nem mai csirke, és nincs SSD-m, hát kicsit kényelmesebb így. -
-
-
-
-
-
Nem, a wifi kártyát kell bekonfigurálni, hogy szórjon SSID-t. Illetve, nyilván egy router funkciója, hogy dhcp szerverként működjön, tehát telepíteni kell, és beállítani egy dhcp szervert.
Mivel ez egy routernek felkészített BSD, gondolom pár kattintás, vagy konfigfile, hogy SSID-t szórjon a wifije.Bővebben (Azt írják, nincs N-es kártya, ami menne vele, de 2008-as a fórum...)
-
Úgy kell beállítani, hogy ő AP legyen, és akkor nem ad-hoc lesz, hanem egy router, ami wifit szór, és van SSID-je.
(A boltban megvehető router ugyanez, csak nem te rakod öszze. Openwrt-vel még a Linux is ez lesz rajta... jó, ezen BSD, de érted)
@Serricon : Akkor no para
De mondjuk egy többportos hálóadapterrel megoldható a dolog, vagy egy switch-el (ami mondjuk a gépből kapja a tápot), akkor kisebb a fogyasztás, és olcsóbb is (router meg elad, esetleg lesz kesebb doboz, ilyesmik).@Csibe1 : Loggolásra a logrotate helyes beállítása a megoldás
Nekem egyszer egy Lubuntu laptopon kb. 2 hét alatt betelített vagy 6gb helyet - mert a proci minden frekvenciaváltása naplózódott
-
-
Azért ez egy gyári megoldás, csak magad raktad össze
A router nem is lenne feltétlenül szükséges, csak egy wifi kártya kellene a gépbe.
De különben szép és elegáns cucc! Grat@SAMYka : Amiket leírtál, arra bármelyik Linux jó.
A HW igénye is csak akkor magasabb egy kicsit, ha van rajta GUI, de ezen a lapon röccenés nélkül megy bármelyik felület, talán a Unity meg a KDE nem, de azok meg feleslegesek egy szerverre.
Torrentklienseknek meg van web interface-e, vagy akár X forwarding, és máris bárhonnan tudod kezelni.@sutszi : Kínából és Afrikából is akarhatnak.
Zombi networkök, férgek, spammerek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 11
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged