- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burki
aktív tag
válasz Hallendor #2299 üzenetére
Érdekes. Most végülis melyik verziót tetted fel miből? Win8-ra szánt Energy Management + JMicron driver Win7-re?
(#2298) Borote:
"A processzornak nem sokat számít, hogy mi dolgoztatja meg"
Szerintem ebben az esetben inkább a videó kártyát megdolgoztató programok/driverek a lényegesebbek. A processzor és a videó kártya hűtése egy rendszerként üzemel, ha a processzort változatlan terhelés éri, viszont a videó kártyát valami sokkal jobban dolgoztatja, akkor nyilván nem fogja olyan hatékonyan hűteni ugyanaz a hűtő. Ilyen elgondolás alapján egyáltalán nem biztos,hogy a processzor a terhelése miatt melegszik, melegedhet attól is,hogy a videó kártya termel nagyobb hőt, így a processzorra eső hűtési teljesítmény csökken. Én volt,hogy két különböző nvidia driver használatakor akár 8-10-12 fok különbséget is tapasztaltam, minden más változatlansága mellett.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Hallendor
csendes tag
Helló! Egy érdekes megoldás a "holdacska" gomb alatti problémára (és egyben a throttling problémára is) Win 8 alatt: installálni kell a JMicron card reader Win 7 es driverét! Hát ez meg mi??? Egy külföldi fórumon olvastam, hogy ez segít, mondom kipróbálom, nem veszíthetek semmit...és működött. A gomb megy, nem csak villog 3 mp -ként. Na de hogy ez a kettő hogy jön össze, azt már nem igazán vágom.
Szóval azóta tudom állítani a hűtési profilokat.
1. CPU 100% on: Core1: 76 fok, Core2: 78 fok GPU: 67 fok
20 perc BF3 után. Eddig úgy volt, hogy 5 perc után jött a throttling akármivel játszottam, de most "Hatékony a hőszorásban" -ra van állítva, és nincs semmiféle throttling. Mondjuk sokkal hangosabb, először nem hallottam a repülő hangját a játékban a venti hangjától De jó ez így, a venti legalább rendesen teszi a dolgát!
Amúgy igen, a régi Energy Managementet használtam, még sem volt jó a gomb, és a JMicron cardreader driver telepítése segített. Akinek hasonló gondja lenne, ez megoldást jelenthet. Az ilyesmit azért orvosolhatnák, legalább annyit mondhatnának, hogy "Telepítsd az összes drivert és jó lesz". (megjegyezném, hogy a kártya olvasó rendesen működött Windows -os driverrel, szóval ki gondolna pont erre...)
Szóval a pasztázást még hanyagolom egyenlőre
Üdv!
-
Borote
addikt
válasz Hallendor #2297 üzenetére
Ez miért lepett meg, hogy ha Win7 alatt throttlingol, akkor Win8 alatt is? A processzornak nem sokat számít, hogy mi dolgoztatja meg, ha adott teljesítménnyel és hőtermeléssel fut, akkor csak a hűtésen múlik, hogy, képes-e elvezetni. Az pedig az Y570 esetében elég jóra sikeredett consumer géphez képest, csak a pasztázásra kell odafigyelni.
Arra figyelj oda, hogy pasztából csak egy nagyon vékony réteg kell, különben szigetelni fog.
"Nekem sokkal gyorsabban bootol a gép" - itt amúgy elég nagy képzavar van a Win8-nál. A bootolás nem lett sokkal gyorsabb, csak hagyományos lekapcsolásnál nem kapcsol le valójában a gép, hanem egy mentést készít magáról a HDD-re, gyakorlatilag hibernálja magát, lekapcsolás helyett.
Ez onnan is látszik, hogy UEFI-s gépeknél ilyenkor megkerüli a boot menüt is, oda például nem tudsz belépni, csak restart-kor. Én ezt kikapcsoltam a gépemnél, hiába gyorsabb a boot, nekem annyira nem szimpatikus. Ha hibernálni szeretnék, akkor hibernálom -
Hallendor
csendes tag
Szia! Én is megvagyok elégedve a Win 8 al, leszámítva egykét apróságot. Nekem sokkal gyorsabban bootol a gép, a vinyót nem túráztatja annyit például, ami jó. Start menüt meg lehet varázsolni, de még az oldalra beugró ablakokat is ki lehet kapcsolni (ClassicShell nevü ingyenes progi, belépéskor a csempéket is ki lehet kapcsolni, ha esetleg valakit zavarnának) Na mindegy, ennyit a Win 8 ról.
Más: Burki, kérlek dobj egy linket arról a Thermal Managmentes progról, ahol müködik a "holdacska" gomb. Én nem találtam ilyet, lehet én vagyok béna, de megköszönném! (Win 8 -hoz kéne természetesen)
A Core i3 -as procinak valóban 85 fok a thermal shutdown -ja, inteléknél is írják.
Az Y570 Win 8 -as támogatásáról meg annyit, hogy már fél év eltelt az op rendszer megjelenése óta, de a Lenovo support oldalán még mindig nagy a káosz. Például rákeresek a Lenovo Energy Managmentre (kiválasztom a táblázatból), és be is dobja, hogy van Win 8 as driver, felrakom csak éppen nem működik! Ez azért idesegítő... na mindegy a régivel megy, nem is ez a baj, csak akkor oda kéne írni, hogy mi van. De 1-2 év alatt elfelejteni a supportot egy gépnél elég dúrva, hiába jött ki új széria. Pláne ha még gyártják is a a gépet. (nem tudom, lehet már nem gyártják, de még kapni újat)
Ja és egyébként visszaraktam a régi Win 7 et, persze próbaképp dual boot -tal, hogy talán hátha nem kell szétkapni a gépet. Egyrészt a vinyó reszel mint az állat, Win 8 -nál lassabb (nekem), de ami a legfontosabb, ugyanúgy megvan a throttling! Régi drivereket is próbáltam, de semmi. Több mint valószínű pasztáznom kell, külföldi oldalakon is olvastam azóta, hogy az Y570 re kent gyári paszta sokszor hamar megadja magát (~1 év)
A ventit egyébként én is lekaptam tisztításnál, az nem nagy meló, de nem változott semmi.
Ha megvagyok a pasztázással, és nem felejtem el, írok, hogy valóban segített -e!
Üdv!
-
Burki
aktív tag
Azért ezt a "kalap fos" kijelentést lehet,hogy kicsit átfogalmaznám. Mondjuk odabaszhattál volna elé egy "véleményem szerint" kezdetet. Az,hogy valakinek valami nem jön be, még nem biztos,hogy fos. Én személy szerint már körülbelül 3 hónapja használom teljes megelégedéssel. Tény,hogy a Win8 megjelenésekor az Y570 széria Win8-as támogatottsága egyenlő volt a nullával, de aki fordít egy kis gondot és energiát arra,hogy megfelelő drivereket találjon hozzá, annak tökéletesen fog működni. Egyébiránt pedig az elmúlt két és fél hónap alatt azért jelentek meg a Lenovo Support honlapon Win8 driverek.
Én speciel nagyon szeretem a Win8-at, már megszoktam a start menü hiányát is. Gyorsabb, gördülékenyebb, stabilabb. Még az előző laptopomon, amit az Y570-re cseréltem, azon is gyorsabban fut a Win8, mint a Win7.
"Tedd vissza a gyári Windows 7-et és azzal még sokáig elleszel gond nélkül." Nekem Win7 alatt volt throttlingom, úgyhogy ez szerintem megint nem egy túl átgondolt, jól megalapozott tanács, de te tudod.
(#2292) Hallendor:
"gondolom vegyen a paraszt új Y580 -ast": ha tehetném, és lenne rá keret, szívesen cserélném én is Y580-ra a gépet, de nem a Win8 miatt. Azért pedig igazán nem haragudhatsz egy gyártóra, amiért a régebbi szériával szemben az újabb széria (ami már gyárilag Win8-cal érkezik) kap nagyobb supportot.
A "holdacska" gomb pedig működik. Csak nem a Win8-ra szánt Thermal Management szoftverrel, hanem egyel régebbivel. Nyugodtan elhiheted,hogy így van, mert nekem is működik...
A videókártya drivekkel pedig próbálkozni kell, több verzióval. Nem emlékszem fejből,hogy én melyiket használom, de Win8-hoz való WHQL verzió, az biztos. Ha esetleg nehéz lenne kitalálni,hogy hol érdemes próbálkozni, akkor itt egy [link].Én pont a múlt hétvégén takarítottam a gépet, nem tudom ki írta itt a topikban a ventillátor kiszedős lehetőséget, de kipróbáltam. Csak a ventillátort tartó 3 kis csavart csavartam ki, és a hűtőbordák belső oldalát is kitakarítottam. Nekem tökéletesen működik, hetente többször játszom BF3-mal, ami azért elég erőforrás igényes játék, és nem tapasztalok throttlingot.
Nem árt azért azt sem elfelejteni, hogy az a sok szar, amit felpakolsz a gépedre, az mennyiben befolyásolja/befolyásolhatja a drivereknek, vagy magának a rendszernek a működését. Nekem pl feltelepített codec-csomag is okozott már kellemetlen perceket.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Puma K
nagyúr
válasz Hallendor #2292 üzenetére
A Windows 8 egy kalap fos.
Nem hasonlítanám a Vistához, mert anno akinek volt erős gépe annak a Vistával nem volt gondja (XP után szokni kellett, de nem volt olyan rossz az azért, SP1 meg sokat segített rajta), de ez a Win 8 érintőkijelzőre van optimalizálva meg csempék meg mittudomén' még milyen hülyeségek... na mindegy én biztos bármilyen gépem is lesz laptop, asztali arra jelen állás szerint, Windows 7-től újabb oprendszert nem fogok tenni, DX 11.1 meg nem érdekel.
Nekem is i3-mal van szerelve, azt hiszem kb 17 hónapja van meg a laptop, 1x szedtem szét és pasztáztam újra, azóta minden rendben van.
Tedd vissza a gyári Windows 7-et és azzal még sokáig elleszel gond nélkül.
Én a gépet majdnem naponta 8-20 órákat nyúzom, és semmi problémám nincs vele.Ha vennék egyszer egy Y580-at, akkor azt is Windows 7-tel tenném.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Hallendor
csendes tag
Sziasztok!
A birtokomban van egy Lenovo Y570 típusú laptop, több mint egy éve. (core i3 2330M proci, GeForce GT 555M 2GB videokari), és egy olyan problémába ütköztem, hogy CPU throttling jelentkezik egyes játékoknál. (ami a játékokban igen idegesítő laggként testesül meg)
A gépet már szétszedtem, a venti és a hűtőborda teljesen tiszta. Win 7 -tel vettem, ott nem volt ilyen gondja, viszont amióta Win 8 at használok előjött ez a baj, és kb. 3 nap googlizás után teljesedett ki a kép, hogy mi is van vele. (50 féle drivert kipróbáltam, állítgattam a videokártya beállításokat, próbáltam már mindenfélét előtte, aztán megtaláltam ezt a fórumot )Ezek a variációk közül szerintetek melyik a valószínűbb:
1. mivel használtam rendesen, elég sokat ment, lehet, a gyári hűtőpaszta a procin és a VGA kártyán elöregedett, és egy újra pasztázás lenne a megoldás. (ripityára kéne szedni ugye, a hátra lévő garancia idő veszélyeztetéséről nem is beszélve)
2. Win 8 alatt éppenséggel alig van bármiféle támogatás Lenovo Y570 hez, (gondolom vegyen a paraszt új Y580 -ast) és lehetséges, hogy a ventilátor szabályozó "holdacska" gomb nem megfelelő működése miatt nem hatékony a levegő áramlása a gépben? (a hang állító gombokon kívül mindent el lehet felejteni, ha az ember Win 8 -at rak erre a gépre)
Előre is köszi a válaszokat!
u.i.: ha az energia séma beállításainál visszaveszem a CPU max teljesítményét 85% -ra, minden frankó (és azóta egy boldog ember vagyok, a teljesítmény se rosszabb mint régen), csak zavaró, hogy már nem megy el 100% -on. Win 7 -ben 100% -on sem volt lagg.
Hőfokok:
CPU (energia séma beállításoknál 100%) max terhelés: 81 fok, épp elég a throttling hoz mint kiderült..
CPU (energia séma beállításoknál 85%) maxterhelés: 79 fok[ Szerkesztve ]
-
gege321
tag
válasz Sk8erPeter #2290 üzenetére
Pedig elhiheted! Mi más magyarázat lenne?
Régivel folyamatos, gyári Mhz kijelzés, újjal akadozik, -50% Mhz kijelzés, vissza régi, minden patent és ennyi.
De próbáld ki és megtudod van-e igazság a Földön. -
gege321
tag
Argus legújabb verziója felezte meg, gondolom ezzel akarják, hogy vegyék meg aki használni akarja.
Azért szedtem le a régit, mert 3dmark11 futtatása után az is kiírta, hogy 1570 mhz van, meg grafikonba más lett a színe a memorynak.
Úgyhogy én vagyok a hibás, hogy nem figyeltem fel egyből erre. Bepánikoltam -
gege321
tag
-
Burki
aktív tag
válasz gege321 #2275 üzenetére
És a grafikai problémák, akadás, stb is elmúlt? Vagy meg vagy nyugodva, és örülsz,hogy "visszakaptad" az értékeidet, és ennyi?
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
gege321
tag
válasz Sk8erPeter #2279 üzenetére
Tudom, azért mondom
-
gege321
tag
Írtátok, hogy takarításnál ki szeditek a ventit, megmarad a garancia?
-
gege321
tag
válasz Sk8erPeter #2274 üzenetére
Ezek a jó adatok:
[link] -
gege321
tag
Köszönöm az ötleteket!!!!!!
Puszi mindenkinek -
gege321
tag
válasz Sk8erPeter #2274 üzenetére
Nem húzott teljesen gyári GT555m 2GB.
De megoldódott, programmal akadt össze az felezte meg.
Memory clock ismét 1570Mhz-n[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz gege321 #2259 üzenetére
Felraktam az általad említett Argus Monitort, és nálam 0 MHz-et ír.
Hogy lehetett nálad 1500 MHz körüli? Ez valami húzott kártya?
Csak emiatt kérdezem:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-555M.41933.0.html╔════════════════════════╦════════════════════════════════╗
║ Manufacturer ║ NVIDIA ║
╠════════════════════════╬════════════════════════════════╣
║ GeForce GT 500M Series ║ GeForce GT 555M 144@525-753MHz ║
║ Codename ║ N12E-GE-B ║
║ Architecture ║ Fermi ║
║ Pipelines ║ 144 - unified ║
║ Core Speed * ║ 525-753 MHz ║
║ Shader Speed * ║ 1180-1505 MHz ║
║ Memory Speed * ║ 785-900 MHz ║
║ Memory Bus Width ║ 128/192 Bit ║
║ Memory Type ║ DDR3/GDDR5 ║
║ Max. Amount of Memory ║ 3072 MB ║
║ Shared Memory ║ no ║
║ DirectX ║ DirectX 11, Shader 5.0 ║
║ technology ║ 40 nm ║
║ Notebook Size ║ large ║
║ Date of Announcement ║ 06.01.2011 ║
╚════════════════════════╩════════════════════════════════╝Remélem, értékelitek a kis táblázatomat.
Tehát memory speed: 785-900 MHz.
http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-gt-555m/specifications
viszont itt meg ezt írja:
Memory Clock: Up to 1569 MHzNézd meg, mit ír az ingyenes GPU-Z!
Sk8erPeter
-
gege321
tag
"Szerintem a program nem teljesen kompatibilis a kártyával ezért mutat feleannyit"
De pár napja még kiírta rendesen az 1570et és azóta csak a drivert frissítettem.
De mindegy, ez van, csak számok
Letörlöm a progit és nem fog idegesíteni, felrakok egy olyat ami csak a fokot nézi. -
GuZ
csendes tag
válasz gege321 #2270 üzenetére
Én megnéztem és nekem is ugyanazokat a felezett értékeket mutatja, mint neked. Azonban nekem simán fut minden. Szerintem a program nem teljesen kompatibilis a kártyával ezért mutat feleannyit, mert azt nem hiszem, hogy tényleg csak feleakkora órajelről működne a GPU, mint amire tervezték. Lehet, hogy ezt az értéket a GPU még felszorozza magában 2-vel, csak ezt a program már nem tudja érzékelni. De ez csak tapogatózás a sötétben a részemről, ennyire mélyen nem értek a dologhoz.
Ami a lényeg, hogy akkor valószínűleg más a probléma forrása, mert mint írtam, nekem simán fut minden. Egy próbát még megérhet, hogy felrakod azt a driver verziót, ami alapból volt rajta, vagy a 296.10-est. Nekem ez van fent. Igaz, hogy nem a legújabb, de ez le van tesztelve az y570-re és garantáltan kompatibilis vele.
-
gege321
tag
Veszek majd egy külső hdd-t mert sok dolog van ami kell a gépről utána újrarakom.
Órajelre visszatérve, amit beraktam képet ott a multkor 1570-et írt memory clock-nak terhelés alatt, úgy hogy még ha keverem is a dolgokat akkor is ez az érték megfeleződött és azóta a BF3 multi sem folyamatos ugyan olyan beállításokkal.
Jó lenne azért ha akinek 2 gb-os gt555m van a gépében, megnézné ugyan ezzel a progival, mert ha neki is ennyit ír akkor hagyom az egészet.
Valaki nézze már meg 5 perc az egész.
Köszönöm, hogy segítettek!Ha újraraknám később a wint, akkor elég azok a driverek amik gyárilag a D meghajtón vannak, vagy inkább a lenovo oldaláról telepítsek?
-
Borote
addikt
válasz gege321 #2263 üzenetére
Én itt inkább hibás kiolvasásra gondolok, esetlegesen összeakadt valamivel. (Tekintve hogy pontosan felezett illetve duplázott értékekről van szó).
Tedd újra a Win-t, az nVidia valószínűleg nem fog Veled foglalkozni.Illetve az is lehet, hogy az effektív órajelet kevered a valóssal.
(#2268) gege321: csinálhatsz OKR-t is, de letölthetsz egy OEM Win7 DVD képet is, a gép alján lévő kóddal pedig telepíted.
Adataidat ne felejtsd el elmenteni![ Szerkesztve ]
-
gege321
tag
válasz stegosaurus #2265 üzenetére
one key recovery-vel, hogy kell? Még biztonsági mentést sem tudok vele mert 30 gb gyárilag a D.
-
gege321
tag
[ Szerkesztve ]
-
gege321
tag
Azért megnéznétek ti is?
Köszönöm! -
stegosaurus
csendes tag
válasz gege321 #2262 üzenetére
nekem is a 314.07-es driver van fenn, és teljesen jól működik. korábban nekem is szarakodott valami, miután felraktam a 310.90-t, mert naponta kaptam a kékhalált, volt hogy többször is egy nap. aztán újraraktam a gépem, és megy tökéletesen. igaz az újrarakás óta csak a mass effect 1-2 van fent, de mindkettő megy max beállításokkal stabilan laggmentesen, mondjuk annyira nem is igényli annyira ez a két játék az erőt
lehet megérné egy újrarakás, nekem megoldotta az a gondot. one key recovery-vel marha gyorsan megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
válasz gege321 #2262 üzenetére
Mivel nem emlékszem,hogy eddig ilyen gonddal valaki írt volna ide a topikba, az nem merült fel benned,hogy esetleg valami olyat is feltettél a gépedre ami nem barátkozik a driverrel, és nem az nvidia "halad jó úton"? Nem gondolom,hogy egy hibásan működő hardvernek jót tenne, hogyha húznál rajta, akár melegszik, akár nem. Esetleg megpróbálhatnál egy rendszer újratelepítést,de előtte mondjuk visszafelé is próbálkozhatnál a driver verziókkal.
-
gege321
tag
Még annyi, hogy frissítés óta a az nvidia rendszer-információknál 3140 Mhz-et ír ami meg már a duplája a gyárinál. 3DMark11 meg 1570-et ír ami a gyári Mhz, és mégsem tudja csak a 785-öt. Érdekes.
Valami leszabályozná, vagy nem tudom. Idegesít azért, hogy 240e-ért vettem, és most már csak a felét tudja. Lapost soha többé, legalább is ilyen drágát nem.
Írok az nvidiának, meglátjuk mi lesz. -
gege321
tag
Közben jött egy új driver 314.07, na ezzel még rosszabb lett most már a kijelzővédő sem működik, állandóan összeomlik
Jó úton halad az nvidia.
Az MSI Afterburnenen gondolkodtam, de valahol olvastam, hogy 10essével emelgetik az mhz-t, és úgy is félő, hogy lefő a gpu, nekem meg 786-al kéne, meg ha valamit elb@szok, akkor gari ugrott. Meg nem is értek hozzá.Nem néznétek meg Argus Monitorral nektek mennyin van a memory clock terhelés alatt?
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
válasz gege321 #2259 üzenetére
Én ilyen értékeket nem is néztem, viszont ha jól emlékszem nálam is ez a verzió fut, minden gond nélkül, sőt, nálam teljesítménynövekedést hozott. A tiszta telepítést kipipáltad a driver telepítésénél?
-
gege321
tag
Sziasztok!
Nekem is van egy Lenovo Y570-es laposom (i5+gt555m 2gb) lassan 1 éve.
Eddig nem volt semmi gondom, de mióta frissítettem a gpu drivert 310.90-re, azóta a gpu-nak a merory clock 1570 mhz-ről lecsökkent 785 mhz-re terhelés alatt, melegedés az ugyan olyan mint előtte kb.
Játék közben mindig futott az Argus Monitor progi ami írja az mhz-ket is és onnan tudom,grafikonon visszanézem.
Pontosan 50%-ot esett, és hiába frissítgettem vissza, mindegyikkel ez a helyzet.
BF3 multi így már nem olyan élvezetes.
Lehet csinálni valamit vagy adjam el?Köszönöm a segítséget!
-
aclandiae
senior tag
válasz aizen92 #2253 üzenetére
& Bitpalace: elvittem délelőtt szervizbe, hátha sok benne a por, bár 2 hónapja voltam már takaríttatni (a a garancia miatt inkább nem piszkálom). Hazahoztam és a 310.70-est tettem vissza. Kíváncsi vagyok mit hoz a délután.
Amúgy nem is egyik napról a másikra nőtt ennyit a hőmérséklet, hanem egy Alvó állapotból felébresztés után. Egyszerűen hiába tapogattam a ventiszabályozót, csak a Portalanítás és a Szuper Zajmentes működött. A többire hiába ugrottam át, még a venti sem pörgött. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz aizen92 #2253 üzenetére
"Nem ez a winfosnak tudhato be. En mar egy jo ideje nem hasznalom az alvo allapotot mert fogja magat gondol egyet es tok random bekapcsol es elkezdi porgetni a cputmeg a gpu barmilyen energiatakarekos uzemmodban vagyok... "
Ez nem igaz, én rendszeresen az alvó üzemmódot használom, és nincs ez a jelenség.
Nem "random" kapcsol be, hanem teljesen beállított módon, mivel ha az energiaprofilban be van állítva, hogy mondjuk 20 perc után hibernálódjon a gép, és te épp 20 perce altatod, akkor felébred álmából, és elmegy hibernálódni. Vagy ha a HDD kikapcsolásáról van szó, arra is ilyesmi vonatkozik. Tehát beállított energiaprofiltól függ.Hagyjuk már ezt a "winfost", lejárt.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Bitpalace
senior tag
Ne a legfrissebbet használjátok! Egyel régebbit tegyétek fel.
Üdv!
-
aizen92
addikt
válasz aclandiae #2252 üzenetére
Nem ez a winfosnak tudhato be. En mar egy jo ideje nem hasznalom az alvo allapotot mert fogja magat gondol egyet es tok random bekapcsol es elkezdi porgetni a cputmeg a gpu barmilyen energiatakarekos uzemmodban vagyok... Nagyon idegesito szerintem. Alvo allapotnak tudtommal nem ez a lenyege ugyhogy inkább hibernálni szoktam.
Amugy az uj driverrel mennyivel nott a cpu/gpu hőfoka? Mert ha egyik naprol a másikra 10 fok akkor az tuti a driver.
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aclandiae
senior tag
Letettem Alvó állapotba a gépet, és amikor visszaléptem 70 fok-ot mutat a CPU, terhelés alatt 91-et. Újraindítottam, de semmi változás. Ez is betudható lenne a legfrissebb NVIDIA drivernek?
-
Bitpalace
senior tag
válasz Sk8erPeter #2247 üzenetére
Köszönöm szépen, és igen ez az én hibám, mert nekem nem szokásom megtartani ilyen dolgokat Mindent elején 1x elolvasok, (ezek szerint ez a részét elfelejtettem) és utána kukát fog ami csak porfogó lenne. Igen tudom utánajárhattam volna, de lusta voltam
-
bradam
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2246 üzenetére
Köszi,közben már megszültük Chaserrel,hogy melyik kell bele Hétvégén össze is rakom az egészet ha minden igaz
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #2245 üzenetére
Ha nem tudsz valami hasonlóan elementáris dolgot az Y570-ről, akkor miért nem veszed elő először - kérdésfeltevés helyett - a használati útmutatót?
de a kedvedért, használati útmutatóból, a pdf 22-23. oldaláról, a "Rendszerállapot-jelzők" fejezeten belülről:
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
12.7 mm-es keret való az Y570-be. Ez egészen biztos, mivel én konkrétan ezt vettem annak idején, azóta ugyanennél a srácnál itt kapható. Azért reklámozom, mert korrekt srác, egyáltalán nem volt gond az adásvételnél.
Érdemes a jobb oldalt lévő kábelt is megvenni, ha külső eszközként továbbra is szeretnéd használni a DVD-meghajtót.Szerk.: ja, és semmi érdekem nem származik abból, hogy belinkeltem, de gondoltam jól jöhet egy pozitív tapasztalat.
Szerk. 2.: a keretről az előlap tök simán lejön, az Y570-hez tartozó hajlított DVD-előlap leszedése viszont esetemben eléggé macerás volt, több pöcök is tartotta, és az egyik nagyon nehézkesen akart kijönni a helyéről, én meg nagyon vigyázva szedtem ki, nehogy eltörjön/elrepedjen.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Bitpalace
senior tag
A tapipad alatt lévő kis állapotjelző ledek közül a bal oldalon lévő különc led mit jelez, hogy be van kapcsolva? Mert betudom kapcsolni, csak nem tudom hogy mi az és mire jó Monitor áthúzva?
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Rászántam magam az SSD cserére,viszont az ODD típusa alapján(TSSTcorp CDDVDW TS-L633F) nem találtam meg,hogy mekkora Caddy kellene. Szerintetek 12.7 vagy 9.5mm-es lenne a megfelelőbb?
-
stegosaurus
csendes tag
tisztítás is benne volt az árban, meg kb 1 hónapja már én is kiporszívóztam, igaz a ventilátort nem szedtem ki. de azért most kiszedtem, hogy megnézzem mennyire tiszta, de kb por se volt rajta, legalábbis a hűtőbordákon. úgyhogy hagytam is most a porszívózást.
előző kommentáromban meg core tempet akartam írni, csak már nem tudom szerkezteni
[ Szerkesztve ]
-
GuZ
csendes tag
Én javaslok neked egy ventilátor takarítást! Lehet hogy csak a pasztázást csinálták meg, de a takarítást nem. (nem tudom, hogy azt kérted-e) Az előző posztomban leírtam hogyan kell. Abszolút nem bonyolult. Nekem is nagyon melegedett az utóbbi időben a gépem, alapjáraton is 55 fok körül mozgott. Takarítás után (újrapasztázás nélkül!) ez az érték lement 38-40-re.
Laptopszalonosok nem hiszem, hogy átbasztak volna. Igaz, csak annyi tapasztalatom van velük, hogy ott vettem a gépemet, de elég nagyban csinálják a dolgot ahhoz, hogy ne érje meg nekik, hogy csorbát szenvedjen a hírnevük.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz stegosaurus #2235 üzenetére
Milyen programmal nézed?
-
stegosaurus
csendes tag
válasz Bitpalace #2238 üzenetére
áá, csak nem basztak át ennyire. pont ezzel hirdetik magukat, hogy megmarad a garancia. meg adtak papírt, amivel elvileg igazolni tudom, hogy ők szedték szét meg minden. legalábbis nagyon remélem, hogy tényleg elfogadják Lengyelországban. jó lenne szétszedni, és megnézni, tényleg rendesen csinálták-e meg, de pont ezért vittem oda, hogy ne nekem kelljen szétszedni. Meg szerintetek ezzel a problémával elküldhetem a lengyelekhez?
-
Bitpalace
senior tag
válasz stegosaurus #2237 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy nem szedték szét... Ha csak azt veszem alapul, hogy egy csavar egy lenovos igen sérülékeny matricával le van ragasztva (ezzel védve a garancia) akkor nem hiszem hogy szétszedték volna a srácok. De ez csak az én feltételezésem. Ja és a törött csavarok, amiket állat módon húznak meg összeszereléskor, ami szétszedésnél sajnos szétjönnek, nem hinném, hogy tudnának vele bármit is kezdeni, másrészt meg lötyögne a laptopod.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
válasz stegosaurus #2235 üzenetére
Te pasztáztad újra, vagy elvitted valahova?
-
stegosaurus
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2232 üzenetére
a kikapcsolt gpu 47 fokos, a proci átlagban 45-60 között ugrál sima böngészés közben is, még ha csak 1-2 lap van megnyitva. ma kellett az iskolámban, és átraktam szuper csendesre, akkor 53-55 körüli értékeket mértem a kikapcsolt gpun, a processzor meg 60 körüli értékén ált, a max 68 volt, és mindez energy star üzemmódban 20 perc alatt. pendrive-ról másoltam csak rá kb az első 5 percben, aztán csak pasziánszoztam, azért ennek nem kéne így megizzasztania a gépet.
nagyon kellemes volt az első fél évben, hogy néma a laptop, ha nem játszok, de kibírom azt is, hogy jár egyfolytában a ventilátor. csak az zavar, hogy most volt újrapasztázva, és kb alig változott valamit. meg a kikapcsolt gpu 1-2 hónapja kb 30-33 fok körül volt, de 47, 53 meg végkép nem. ez zavar az egészben, hogy mi a fenéért melegszik ennyire a semmitől. és van, hogy úgy zúg netezés közben is, mintha játszanák, vagyis kb maxon megy a ventilátor, igaz, ilyen csak néha van. szívesen elküldeném Lengyelországba, de félek, hogy ilyen panaszokkal el se vinnék. -
Bitpalace
senior tag
Nekem Nagy teljesítményen van a management folyamatosan csak azon használom, hőmenedzsment meg standardon és nekem full csöndben van a gép. GPU 32-35C CPU 36-38C nekem csak játék alatt jön meg a hangja és akkor melegszik is rendesen. Sőt ha csak netezek, szoktam hallani (meg láttam is a 2 szememmel) hogy leállítja a ventit, mert elég fagyos minden Pasztázás után.
-
Burki
aktív tag
Nekem 30 és 40 fok között ingadozik. Viszont én maximálisan energiatakarékos üzemmódban szoktam esténként netezni. Csak akkor váltok át teljesítménycentrikusra,hogyha olyan sok flash/java fut a böngészőben,hogy már akad (pl beágyazott videó, stb). Így viszont ki szokott kapcsolni a HDD is, és sok esetben akár 10-15 percekre is teljesen hangtalanul tud működni a gép.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most látom, hogy 47 fokot írt Csak átfutottam a hsz.-en, és csak a pasztázás + venti folyamatos pörgésére figyeltem fel. Hát 47 fok egy procinál az tényleg semmi.
Az én ventim is jár mondjuk folyamatosan, számtalan fül nyitva tartása mellett, meg igencsak ráférne az enyémre is már sztem egy újrapasztázás (melós), de engem nem zavar a venti monoton járása.
Ha olyan lenne a venti hangja, mint mutterom sajnos elég gagyi Dell M5010-esén, hogy sokszor melegedésnél folyamatos, szép lassú felpörgés helyett elkezd üvölteni, mint a sakál, na akkor zavarna.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz stegosaurus #2229 üzenetére
Az 50 fokos processzor miért probléma? Silent-en is megy a venti?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz stegosaurus #2229 üzenetére
Pont ezt furcsállom én is, hogy elvileg most pasztáztattad újra, és ahhoz képest folyamatosan jár a ventilátor...
Sk8erPeter
-
aizen92
addikt
válasz stegosaurus #2227 üzenetére
nekem 32-5 fokos netezés filmezés közbe de én full csendesen tartom ilyenkor a hőszabályozást ( kis holdacska ) + energy saveren van a lenovos energiamanagement! ha ez a kettő nem lenne így akkor nekem is 47 fokos és zúg mitn az állat. Próbáld ki ezzel a kombóval
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
stegosaurus
csendes tag
nektek amúgy mennyire megy a ventilátor, ha csak böngésztek? meg mennyire melegszik akkor a gpu? vagy csak ennyire leharcoltam volna már az enyémet, hogy megállás nélkül zúg a ventilátora, és 47 fokon áll alapból? szétszedni meg nem szeretném, hogy megnézzem, hogy jól pasztázták-e újra. bocs, ha már unjátok ezt a témát, csak engem már nagyon zavar, hogy közel se olyan néma, mint 1-2 hónapja volt
-
Burki
aktív tag
válasz aclandiae #2225 üzenetére
Engem előbb az érdekelne,hogy mennyire kell szétbarmolni a gépet ahhoz, hogy ki lehessen cserélni, mert ha ezért is annyira szét kell szedni a gépet, akkor tutira nem fogok hozzá itthon. :S
Az ára viszont érdekelne engem is.
-
aclandiae
senior tag
Mibe kerül az USB3-as port bele? Rendelünk együtt itt a fórumról?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát úgy legyen, hogy neked adnak igazat, de igazából nem kötelesek, csak mondom előre, nyugodtan hivatkozhatnak arra, hogy ugyan már, biztos Te verted oda valahova, vagy egyszerűen szétrepesztetted a használat során valahogy... mondjuk igaz, hogy a pesszimista magyar hozzáállás beszél belőlem.
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2222 üzenetére
Nem volt még szétszedve, atomjaira legalábbis még nem. Ahogy olvasgattam, ennél a szériánál ez egy elég gyakran keletkező hiba, hogy a bal oldali zsanér eltörik. Mivel én nem bántottam, ráadásul arra is kínosan ügyelek,hogy a gépházat fogjam meg,ha mozdítom a gépet, és ne a fedélnél fogva emeljem, így számomra ez egyértelműen garanciális kérdés, remélem ők is így látják majd.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, OK, így már értem a felvetést. Nálam 48 nap alatt 1,31 TB az összes írt adatmennyiség, gondolom ugyanennyi nap után nálad is hasonló lesz az eredmény, ha ugyanígy használod (16 nap, 337 GB).
A zsanér az parás, lehet, hogy valami folyékony szilikonnal kéne megragasztani, feltételezem, az nem gariban javítható dolog (még ha ők is cseszték el esetleg szétszedésnél, nehéz bizonyítani ).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2220 üzenetére
Bocsánat, nem fogalmaztam meg teljesen egyértelműen. Volt akinél ekkora írás hatására sokkal nagyobb mértékben csökkent a kondíció. A 99%-os kezdő értéket tudom. Bár nem tudom mennyire lehet hagyatkozni ezekre a százalékos értékekre.
Mind1, száz szónak is egy a vége, annak ellenére,hogy sokan óva intettek a TLC-s samsungtól, eddig egészen bevállt a dolog.
Időközben vettem egy külső vincsesztert is, remélhetőleg végre ebben a hónapban el tudom intézni a garanciális dolgot. Kezd aggasztóan nagy mértékben mozogni a bal oldali zsanérom, ráadásul érzésre is egyre kevesebb az ellenállása a fedélnek kinyitáskor, illetve lecsukáskor. :S
-
Sk8erPeter
nagyúr
A Samsung SSD-knél úgy látszik, ez "normális", mert nálam is 99% volt:
http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_koltoztetese_hdd-rol_ssd-re_klonozo_es_b/hsz_156-156.html#rel_msgsA lényeg tehát, hogy ezzel egyáltalán nem kell foglalkozni.
Most is 99%, pedig azóta eltelt már majdnem 3 hónap, mióta legutóbb mutattam az előbb linkelt topicban a screenshotot:
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2217 üzenetére
Többen írták az SSD topikban,hogy a TLC-s SSD-k mennyivel nagyobb mértékben használódnak. Az ott beírt értékek alapján több esetben láttam, hogy ha már a kapacitás kétszeresét ráírták egy SSD-re, már akkor csökkent egy százalékot a kondíció. Számomra az is érdekes, hogy nagyobb adatmennyiséggel számoltam, mielőtt megvettem, azt gondoltam,hogy átlagos használattal sokkal több adat fog íródni az SSD-re. Hozzáteszem, ebből az írt adatmennyiségből kb 80 giga kapásből a win telepítés és a programok felrakásakor keletkezett.
Nem szántam neki komolyabb mélységet, ezért is tüntettem fel off-ként.
-
Burki
aktív tag
Egy kis információ, hátha valakit érdekel az SSD témakör. Nem tudok pontos dátumot,hogy mikor tettem be a gépbe az SSD-t, de úgy saccolom,hogy lassan már egy hónapja használom.
Emlékeztetőül: Samsung SSD 840 Series 120 GB-ról van szó.
Hard Disk Sentinel alapján az aktuális állapot:Működési idő: 16 nap, 18 óra
Becsült hátralévő élettartam: több, mint 1000 nap
Összes írt adatmennyiség: 337,02 GBTeljesítmény: 100%
Kondíció: 99%Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából beszédesebb lett volna egy screenshot a főképernyőről, vagy egy gyors leírás a kondícióról és teljesítményről, meg a főképernyőn lévő egyéb szövegről.
"A merevlemez 3859 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült."
Ebből igazából nehéz kiindulni, mert az, hogy gyanús szektorokat vizsgálgatott, még nem jelenti azt is, hogy hibásak is azok a területek.Mindenesetre annyi alapján, amiket korábban írtál, nekem a HDD a gyanús. Lehet akár magának a HDD-nek a parája, lehet adatkábel hibája is, de akár még lehetne memóriahiba is, vagy driver-inkompatibilitás... szóval nehéz leszűkíteni a kört.
Nem tudom, ki tudod-e menteni az adataidat valahova, ha még nem készítettél backupot, akkor tedd meg.
Én olyannal is próbálkoznék, hogy ráküldenék egy zero-fillt (minden szektort nulláz, ergo minden törlődik is róla), aztán visszaraknám az eredeti partícióstruktúrát (ezt természetesen valami Ghost-progival lenne érdemes).Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #2209 üzenetére
Na, akkor újabb sikeres pasztázás, gratula!
Az enyémre is ráférne már."Végül is sikerrel zárom ezt a procedúrát, de egy biztos. Soha többet laptopot... Asztali gép helyett lett véve, de 1000x inkább egy gyengébb asztali, mint hogy egy laptop legyen még egyszer a kezembe."
Hát érdekes egy konklúzió egy sikeres újrapasztázás után...
Egyébként hülyeség már eleve összehasonlítani is egy asztalit egy laptoppal. A laptop elvitathatatlan nagy érdeme, hogy hordozható, és használható asztali gépként is, mivel bármikor monitorra csatlakoztatható, és bármikor rá tudsz rakni külső egeret és billentyűzetet is, fordítva viszont nem igaz, nem fogsz tudni egyetemre bemászkálni csak úgy egy asztali géppel, meg egy monitorral, billentyűzettel és egérrel... Másik oldalról meg az asztali gép konfigja arányaiban olcsóbb, és természetesen könnyebb hozzáférni a dolgaihoz.
Én régen nagy asztaligépes voltam, de sosem térnék már vissza hozzá a laptop után, hogy aztán megint az egész gépet át kelljen cipelnem ahhoz, hogy egy filmet meg tudjak nézni a nappaliban, a nagyTV-n, vagy hogy ne tudjam elvinni a gépet akárhova meló vagy szórakozás céljából... Azzal együtt, hogy a laptopnál is mindig kompromisszumot kell kötni valamilyen tekintetben, és nehezebben (vagy épp egyáltalán nem) cserélhetőek az összetevői.
De a lényeg, hogy nincs sok értelme összehasonlítani, mert az asztali gépnek és a laptopnak is vannak elvitathatatlan érdemei...Na, de visszatérve a témára egyébként meglepő, hogy nálad rányomtak egy Lenovo-s matricát a szervizben, mindenesetre remélhetőleg nem lesz gondod a géppel; és gratula a kitartáshoz.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Bitpalace
senior tag
válasz stegosaurus #2211 üzenetére
Driver lesz a hibás, mert én is a hét elején tettem fel a legújabb drivert vga-hoz és nekem is volt nem egyszer kékhalál! Újra tettem a rendszert gondolván, hogy biztos régi összeszedtem valamit....de a kékhalál továbbra is fenn áll. Sokaknak ez a gondja, az új driver áll a háttérben, lehet nem tesztelték le rendesen mielőtt kidobták.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz stegosaurus #2211 üzenetére
Ja, keress vissza, mások is írtak már GPU-driverparáról, konkrét verziószámot is írtak, hogy mi oldotta meg nekik. Úgy látszik, erre nem tesztelték rendesen, előfordulnak hibák, downgrade-elj, azt' kész.
Egyébként meg az automatikus újraindításra kékhalálnál van egy nagyon egyszerű megoldás...Win+R
control.exe system
Advanced system settings
Startup and Recovery >> Settings
Automatically Restart (Automatikus újraindítás) elől vedd ki a pipátInnentől kezdve mindig el fogod tudni olvasni a kékhalál-üzeneteket.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
stegosaurus
csendes tag
érdekes dolgok vannak a gépemmel. a gpu néha elszáll, kékhalál, gép újraindul.heti 1-2szer ez történik, ami nem tetszik. van hogy csak simán zenéthallgatok, de van hogy játszok. néha akkor is, amikor ki van kapcsolva a gpu. legalábbis a kékhalálban a gpu driveről ír (csak átfutni volt időm, mert olyan gyorsan újraindítja magát )és néha az újraindítás után a gép nem látja a gput, a pöcköt hiába húzogatom, nem villan fel, ha elindítom azt az nvidia beállításokat, kiírja, hogy nincs gpu a gépben. általában ezt egy sima ki-be kapcsolás orvosolja. gondolom szar lehet a driver, azért csinálja. de a legszebb az egészben, hogy, talán emlékeztek, írtam, hogy nagyon melegedik, és ezáltal zúg a gépem, és a pasztázás se oldotta meg nagyon, volt hogy 50 fokig ment a kikapcsolt gpu, átlag 43 fokon van üresjáraton, régen meg 33. most, mikor újraindult, és nem látta a gput, akkor nem! tök némán megy, máskor pedig ezerrel pörög a ventilátor, pedig kikapcsolva szokott lenni a gpu . vajon egy régebbi driver felrakása megoldja az egészet? most a legújabb van. 310.90
-
Bitpalace
senior tag
Nos, akkor leírom az én tapasztalataimat is a pasztázással kapcsolatban.
Mielőtt bármibe is belekezdenék, én is videó alapján készítettem el, érzékem van hozzá, asztali gépeket már számtalanszor szedtem szét és tettem össze, de ide nekem is videó kellett!Lépésről lépésre követtem a videót, és egész szépen haladtam. Mikor elérkeztem a billentyűzettől felülre eső kis kezelőpaneles rész lebontásához. Na ez egy szenvedő rész volt (nekem). A közepén szépen kipattant az összes patent, de a szélek mint ha ragasztva lettek volna. Itt vigyázni kell, de mindenképp csak egy határozottabb mozdulattal lehet kiszabadítani, és utána mehet tovább a procedúra. Viszont......nálam volt garanciavédelem!!! Mikor az előlapot tartó csavarokhoz jutunk, (2db van belőle) az egyik egy könnyen szakadó lenovo-s papírral le van ragasztva. Nekem volt még fél év garanciám, de nem láttam semmi értelmét, mert úgy is utána fog elromlani. Erre csak ezt a kis videót tudom linkelni, ha valakinek van egy kis ideje nézze meg. Elérkeztem a zsanérokhoz...hát mi fogadott ki gondolta volna...törött zsanérok. Szerencsémre csak 3db volt belőle, de ez problémás lesz a csavar kiszedésében is, mert el fog forogni. De ha kijön, nyert ügy. (Ezeket vissza tételnél pillanatragasztóval nyomtam oda, ami csak addig tart, hogy a csavart be tudd tekerni, de mikor szorítana el fogja engedni sajnos) Sikerült hozzáférnem az alaplaphoz. Le a hűtő gyorsan, és le a régi paszta. Annyira nem is volt vészes a helyzet, szépen le tudtam szedni fülpiszkával, tükör fényesre. Nyomattam is rá az MX-2 pasztát, szépen vékonyan épp hogy csak elfedje a felületet szétoszlattam, és mehet rá a hűtő. Össze is tettem szépen fogytak a csavarok sorba, ellenőriztem mindet, hogy rendesen meghúztam, csatlakozók helyükön...stb Mikor összeállt büszke voltam magamra, hogy első laptopomat sikerült szétszednem mint a zsebórát, és összetennem.
Bekapcsolás....Hát néztem az értékeket, de nagyon emelkedett az egekbe, és azt hittem hogy valamit elrontottam, nem dugtam vissza, kezdtem a spórolt pénzemet keresni, mondván hogy már nincs rá garancia. Végül utolsó sorban a ventilátort még megnéztem, hogy neme ott lesz a hiba....Jól tettem! Mikor leszedtem a hátlapot, az a látvány fogadott, hogy a ventilátor állt. Megvolt az indokolatlan melegedés oka. Láttam hogy a csatlakozó nem volt visszadugva (2mm-es csatlakozó 4 vezetékkel ) és mikor elindult akkor egy kő esett le a szívemről. Minden a legnagyobb rendben ment. Visszatérve, nekem nem volt annyira poros, hogy fújni kellett volna, még teljesen jó volt.Végül is sikerrel zárom ezt a procedúrát, de egy biztos. Soha többet laptopot... Asztali gép helyett lett véve, de 1000x inkább egy gyengébb asztali, mint hogy egy laptop legyen még egyszer a kezembe.
Ez a laptop ha autókba néznénk, az Mercedes A osztályok királya lenne. Szerelők rémálma, akár csak az A osztály! De ezzel senki nem akarok eltántorítani, ha netán kedve lenne hozzá. Sőt bátran ajánlom, mert én már biztosan tudom, hogy újra lett pasztázva, és nem kellett senkire várnom, és ingyen is volt.
Eredmények:
Előtte
CPU:
Max 81 81 83 83
On 51 51 52 52
Min 43 43 43 43GPU:
Max 86
On 49
Min 43Utána:
CPU
Max 72 72 74 74
On 50 50 52 52
Min 40 40 41 41GPU
Max 71
On 45
Min 40Képek:
-A gép még félig egyben, és látszik is a lenovos matrcia, amit nekem már gyárilag megrágott az egér.
-A matrica kicsit közelebbről
-Szépen megpucolva csak úgy csillog
-Pasztázás készen, összerakásra készen
-Végre készen[ Szerkesztve ]
-
Figo22
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2207 üzenetére
HD sentinel
Fizikai Lemez Információ - Lemez: #0: ST9500420AS --Lemez Tulajdonságok
---------------------
Lemez sorszám . . . . . . . . . . . . . . . . . : 0
Interfész . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : S-ATA
Lemez vezérlő . . . . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller (AHCI)
Lemez pozíció . . . . . . . . . . . . . . . . . : 1
Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : ST9500420AS
Lemez revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . : 0003LVM1
Lemez sorozatszám . . . . . . . . . . . . . . . : 5VJDKMNC
Teljes méret . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 476937 MB
Energiatakarékossági üzemmód . . . . . . . . . . : Aktív
Jelenlegi hőmérséklet . . . . . . . . . . . . . : 43 °C
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 165 nap, 16 óra
Becsült hátralévő élettartam . . . . . . . . . . : 813 nap
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ##############------ 70 % (Jó)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)A merevlemez 3859 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.ATA Információk
-----------------
Cilinderek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 969021
Fejek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 16
Szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 63
LBA szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . . : 976773168
ATA Revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ATA8-ACS version 4
Transzport verzió . . . . . . . . . . . . . . . : SATA Rev 2.6
Szektoronkénti bájtok . . . . . . . . . . . . . : 512
Puffer mérete . . . . . . . . . . . . . . . . . : 16384 KB
Multi-szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . : 16
Hibajavító bájtok . . . . . . . . . . . . . . . : 4
Formázatlan kapacitás . . . . . . . . . . . . . : 476940 MB
Maximális PIO átviteli mód . . . . . . . . . . . : 4
Maximális többszavas DMA mód . . . . . . . . . . : 2
Maximális UDMA átviteli mód . . . . . . . . . . : 150 MB/s (5)
Aktív UDMA átviteli mód . . . . . . . . . . . . : 150 MB/s (5)
Minimális többszavas DMA átviteli idő . . . . . : 120 ns
Ajánlott többszavas DMA átviteli idő . . . . . . : 120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY nélkül . . . . : 120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY-vel . . . . . . : 120 ns
ATA kontroll bájt . . . . . . . . . . . . . . . : Érvényes
ATA ellenőrző összeg . . . . . . . . . . . . . . : ÉrvényesAkusztikai jellemzők
----------------------
Akusztika Menedzsment . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Akusztika Menedzsment . . . . . . . . . . . . . : Letiltva
Jelenlegi akusztikai szint . . . . . . . . . . . : Alapértelmezett (00h)
Ajánlott akusztikai szint . . . . . . . . . . . : Maximális teljesítmény és hangerő (FEh)ATA Jellemzők
---------------
Read Ahead Buffer . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
DMA adatátvitel . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Ultra DMA adatátvitel . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
S.M.A.R.T. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Energiagazdálkodás . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Írási gyorsítótár . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Védett lemezterület . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Fejlett energiagazdálkodás . . . . . . . . . . . : Támogatva
Indítás készenléti módban . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
48-bit LBA címzés . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Többszintű konfiguráció . . . . . . . . . . . . : Támogatva
IORDY támogatás . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Műveletek sorbarendezése . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
NOP parancs . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Trusted Computing . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
64-bites egyedi azonosító . . . . . . . . . . . : 005000C5613D0675
Adatfolyam kezelés . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Média kártya kezelés . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Általános célú napló . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Hibanapló . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
CFA parancsok . . . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Hsszú fizikai szektorok (1) . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Hsszú logikai szektorok . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Írás-olvasás-ellenőrzés . . . . . . . . . . . . : Támogatva, Engedélyezve
Nem-felejtő gyorsítótár . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár energiagazdálkodás . . . : Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár méret . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Zuhanás érzékelés . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Zuhanás szenzor érzékenység . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Média forgási sebesség . . . . . . . . . . . . . : 7200 fordulat/percS.M.A.R.T. Teszt
------------------
Off-line adatgyűjtés állapota . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Önteszt állapota . . . . . . . . . . . . . . . . : Jelenleg folyamatban, 10 % befejezve
Off-line adatgyűjtés teljes ideje . . . . . . . : 0 másodperc
Off-line teszt végrehajtása . . . . . . . . . . : Támogatva
Off-line teszt felfüggesztése/folytatása . . . . : Nincs támogatva
Off-line felületellenőrzés . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Rövid ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Részletes ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Szállítás ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Szelektív ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Rögzítés energiatak. módba lépés előtt/után . . : Támogatva
Attribútum rögzítés engedélyezése/tiltása . . . : Támogatva
Hibák naplózása . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Rövid ön-teszt becsült időtartam . . . . . . . . : 1 perc
Részletes ön-teszt becsült időtartam . . . . . . : 110 perc
Szállítás ön-teszt becsült időtartam . . . . . . : 2 perc -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Bitpalace
senior tag
Na végre.... Túl vagyok a pasztázáson!
Beszámolóval majd később jövök, most még tesztelem az értékeket.Na de első start-nál egy kicsit megijedtem. Direkt nem tettem még rá a hátlapot, hogy megnézzem tényleg minden klappol. Nem hallottam semmi hangját, és nagyon megörültem. Néztem az értékeket és hirtelen kezdtek felcsúszni, és nem értettem okát. Megnéztem és NEM MENT a ventilátor! Csatlakozó helyén volt, így mindjárt kezdtem összeszedni a spórolt pénzemet, mivel nem tudtam hol hibáztam. Egyszer csak beindult.
Végül rájöttem, hogy olyan alacsonyak voltak az értékek hogy biztosan nem látta értelmét feleslegesen pörgetni. Minden működik, és jéghideg levegőt áraszt magából, kíváncsian várom játék alatt
Mindenkinek ajánlom a pasztázást, én is videó alapján csináltam de 1,5 - 2 óra alatt megvan! Ha lehet saját kezűleg, szervízben úgysem csinálják meg.
Képekkel és bővebb infóval jelentkezem.
Figo22: Bekapcsoló gomb mellett van OneKey Recovery és ott tedd vissza gyári beállításra, és gyalulja a rendszer particiót. Mást nem igen tudsz kezdeni kékhalállal, és legalább friss lesz az OS!
[ Szerkesztve ]
-
Figo22
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Fiúk-lányok egy kis segítséget szeretnék kérni, mert a call centerrel nem haladok sehova. Nekem még egy 570-esem viszont nagyon nem egészséges. Random dobálja kék halált ntfs.sys-re hivatkozva majd próbálna újra indulni, de fekete képernyőn kapok egy kedves "No bootable device - insert boot disk and press any key" üzit. Újraindítás után viszont ismét működik minden gond nélkül. Tudtok esetleg valami tippet adni h mi lehet gáz volt edigitál-os szervizben, mert ott vettem, de állításuk szerint se a mem teszt se a winchester teszt nem talált semmit. Valami tipp?
Előre is köszi
üdv -
GuZ
csendes tag
Hali!
Írok én is néhány tapasztalatot
A minap rászántam magam, hogy most már csinálok valamit a melegedéssel én is, mivel több mint egy éves a gép, és még takarítva sem volt egyszer sem. Mivel a pasztázáshoz nem értek és féltem is szétszedni annyira a gépet, csak a ventilátor portalanítását vállaltam be és az eredmény drasztikus lett!
Korábban Chivalry: Medieval Warfare közben 79-82 fok körül mozgott a CPU hőmérséklete LOW beállításokkal, és akadt is a throtting miatt. Takarítás után ez az érték 68-72 fok HIGH beállításokkal. Vagyis 10 fokkal lett kevesebb csak a takarítás hatására! (Hangsúlyozom a LOW és HIGH beállításokat!)
Ezt azért írom, hogy ha valakinek melegszik a gépe, és hozzám hasonlóan nem tudja/meri újrapasztázni, akkor egy egyszerű ventilátor takarítás is eredményre vezethet, ami jóval egyszerűbben elvégezhető.Elég a hátlapot levenni és hozzá is lehet férni a ventilátorhoz. Három kicsi csavar tartja a hűtőrendszerben plusz egy vezeték négyes.
A ventilátort eltávolítva belülről hozzá lehet férni a réz hűtőbordákhoz, melyeken keresztül távozik a levegő. Nekem ennek kb. a felét por borította! Így nem csoda, hogy nem volt túl hatékony a hűtés. Én porszívóval és tüdővel oldottam meg mind a hűtőborda mind a ventilátor portalanítását, de egy sűrített levegős céleszközzel egyszerűbb és hatékonyabb lehet.
Ezek után félévente el fogom végezni ezt a procedúrát!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% Brutális i7-13700H 14Magos! 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest