Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitpalace
senior tag
ez jónak mondható? (csak az alap lenovos progik futottak: touch pad one key.....stb)
és amióta újraraktam, azóta másoltam vele 25gb-t és nem fagyott, csak eldobálta a külső hdd-t mindig írta hogy a fájlt nem találja, persze mikor lekapcsolta a csatlakozóról a külsőt.
Sharkoon Rapid Case 3.5" SATA HDD Mobil Rack - Ebben csücsül az 500gb külsőm.
-
Borote
addikt
válasz Bitpalace #995 üzenetére
Ha van interneted, meg egy 1GB-os pendrive-od, akkor kb 20 perc alatt lehet egy bootolható Ubuntu pendrive-od.
Nem jobb, mint a win, csak mivel teljesen más operációs rendszer, ezért arra tökéletesen alkalmas, hogy a szoftveres hibát elkülönítsd a hardverestől. Ha linux alatt is adja a hibát, akkor nagy valószínűséggel hardveres a gond, ha a hibajelenség megszűnik, akkor pedig a Win-nel lesz a probléma, vagy legalábbis valamilyen beállításával.Ne sírj, inkább olvass vissza. Imént lett kivesézve, hogy nagy valószínűséggel a firmware-ből rossz kondíciót olvas ki az általad használt program, mert akinek Y570-ben SeaGate HDD-je van, mindenkinek 70%-on van a kondíció. A HDD-nek semmi baja. Ha gyors romlásnak indul, akkor viszont gond van vele.
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #990 üzenetére
Így viszont megint más a helyzet... Olyan nagy különbség akkor nincs, csak elérési időben (ami azért elég fontos).
Furcsa is volt, hogy a 750-esnél sokáig 80MByte/s körül maradt a sebesség.(#993) Bitpalace: az lehet, de az eSATA portot már lehet hamarabb kilövi, ez az, amit nem tudok. Szerintem próbáld ki mindent maximumra állítva, illetve egyaránt Linux-szal.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
Inversion VÁDonatúj játék 10 fps low beállítással, amikor a maxpayne max beállításokkal 50-55 ;D WTF? szar a driver hozzá? kéne újabb?
Javítva most látom h be se kapcsolta az nvidia video kártyát :
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sk8erPeter #990 üzenetére
Igen ezekre, de már lekakilom, letöröltem a progit... Amúgy nekem biosba AHCI módban van a sata port, ezt úgy tudom SSD-khez szokták használni. Előző tulajnak SSD volt benne, és elfelejtette átállítani, nem tudom ez mennyire befolyásolja a HDD működését. Ha visszaállítom akkor meg kék halál, mert azelőtt kellett volna mielőtt a win települt. Újra rakni meg még nem volt kedvem, bár gondolom nem számít semmit, de ha te tudod hogy számít e megoszthatod velem...
Mondjuk így hogy feljött rákérdezek megfelelő topikban....
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #958 üzenetére
Érdekes, hogy -1.0%-ot ír ki a CPU-kihasználtságra ("The CPU usage shows how much CPU time (in %) the system needs to read data from the hard disk.", [link]), amennyiben nem igazán futkorászik más program, ami esetlegesen használhatja a HDD-t (pl. akár egy böngésző a temporary fájlok miatt).
Most átállítottam a Block size-t az Options-ben 64 KB-ról (a default értékről!) 4 MB-ra (B-L-A-C-K, ezekre voltál kíváncsi ):
Az a meglepő tapasztalat eddigi mérések alapján, hogy a Burst rate következetesen magasabb ebben az esetben, ami a következőt jelenti:
"Burst Rate
The burst rate is the highest speed (in megabytes per second) at which data can be transferred from the drive interface (IDE or SCSI for example) to the operating system."
([link])Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #980 üzenetére
Ha már szó volt róla, próbáld már ki a Hard Disk Sentinelt, és nézd meg, milyen értékeket ír a belső ÉS külső vinyódra. Mind a kettőt nézd meg.
Ezenkívül nézd meg a Power Options-nél, hogy mennyi idő múlva kapcsol ki a vinyó (bár már asszem volt szó róla) inaktivitás esetén: http://i.imgur.com/3sLm8.png. Hátha az van, hogy leállítja a vinyót, és amikor valamire kattintasz, akkor elkezdi felpörgetni, és ez átmeneti fagyást eredményez, bár elég furcsa, ha ilyen fagyás történik...
Ezenkívül nyugodj meg, mert ha ideges vagy, az nem oldja meg, tudom, könnyű mondani.
A külső drive-hoz egyébként nincs valami saját driver/szoftver, amiben lehet állítgatni külön az erre a meghajtóra vonatkozó opciókat?
Az is segítene, ha kipróbálnád másik kábellel csatlakoztatni a vinyót, hátha érintkezéshibás, és ezt nehezen tolerálja a vindóz (meg a drive is).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
-
Bitpalace
senior tag
az esata eldobásást nem oldotta meg a reinstall
na mostan nekem egy olyan külső hdd-m van ami 3,5 500gb és egy sharkoon rack-ba van beletéve amin keresztül tudom usb2.0 vagy esatan gépre csatlakoztatni és azért vettem esata kábelt, hogy gyorsabb legyen, de ezek szerint ezzel is befürödtem.[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
amugy vga-hoz érdemes leszedni a beta drivereket is? vagy csak a rendeset?
-
Bitpalace
senior tag
OKé, most újrateszem a lenovonak programjának segítségével, és majd meglátom mi lesz...
-
Borote
addikt
válasz Bitpalace #982 üzenetére
Honnan a jó égből tudjam? Az a legjobb, hogy ha megismételsz valamit egy teljesen ugyanolyan gépen, semmi garancia nincs rá, hogy ugyanaz fog történni. Illetve elviekben így kéne menni, de ki tudja hol, valami közbejöhet.
A jó ég tudja, hogy a Te gépeddel mi történt... Lehet, hogy valami tudtodon kívül elállítódott, vagy vírus okozta, vagy valóban hardveres hiba, és teszem azt sérült valahogy néhány ezer tranzisztor - fingom nincs -
Bitpalace
senior tag
Nem tudok belőle kilépni, hiába kattintok rá nincs olyan lehetőségem...
De tényleg már azon a határon vagyok hogy ha még szórakozik tovább el adom! Kész!
Nem hiszem el, hogy egyetlen egy játékkal sem tudok játszani, mert ahol kedve támoad ott vagy le! De nem kell ehez játék.... elég ha netezek, vagy filmetnézek, és úgy fagy le, hogy se előre se hátra. Nem is tudom újrarakni az OS-t mert akkor C-ről minden elveszik és amiatt nem teszem újra.Másnál is ennyire szarozik vagy most mi a jó mézes madzagot csináljak már vele? Hócipőm tele van....
-
Puma K
nagyúr
válasz Bitpalace #977 üzenetére
Nem lehet, hogy úgy van beállítva, hogy energiát takarítson meg és ezért áll le?
Amúgy én lelőttem az Intel Rapid cuccát, mert feleslegesnek találtam sosem használtam ki a lehetőségeit semmilyen formában.
Esetleg próbáld meg azt, hogy leállítod és úgy nézed meg, hogy leáll-e."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni, hogy az intel rapid tárolási technika miért dobálja el a külső hdd-t? Mert most nemrég váltottam usb-ről eSATA-ra hogy azért egy kis sebességváltozást elérjek, de így nem tudok még akár torrentezni sem, nem hogy filmet nézni, mert időközönként azt írja ki hogy elérhetetlen, hallom is a vinyón, hogy mint ha leállna, és utána kiírja hogy észlelve, és ilyenkor már az állapotjelző led sem világít a vinyónál.... ilyenkor mi a teendő?
-
Puma K
nagyúr
Hanyagoltam a Seagate progit, és feltettem a HD Tune-t:
Több mint 10 órás használat után, amik futottak azokat lelőttem és vártam kicsit:
Szinte rögtön újraindítás után:
Vártam egy kicsit és indítottam még párszor:
Ezek a futottak közben:
(Microsoft vírusirtója, Intel VGA driver, Nvidia VGA driver, Spybot - Search Destroy Rezidens progi, Realtek hangkártya driver, tapipad driver, Onekey Theater)
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
B-L-A-C-K
titán
válasz sirszevenap #972 üzenetére
Áhá, akkor ez nem is Y570-es, így nem is kéne összehasonlítani a hőfokokat mert semmi értelme...
-
Borote
addikt
válasz sirszevenap #972 üzenetére
Jól sejtem, hogy egy Packard Bell-ről beszélsz?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz sirszevenap #970 üzenetére
Alapjáraton ennyi, terhelve meg 85 fok fölött van? Érdekes....
Proci csere miért volt? Mármint gariba cserélték vagy te jobbat vettél bele? Ha garis baja volt mi volt a gond vele? Csak azért kérdezem mert ritkán főnek meg bármibe is a procik...
Amúgy nekem alapjáraton ilyen melegebb időkben 45-55 fok körül van (mármint a proci), vga 35-40. Persze pár hete volt egy hidegebb nap, mindjárt meg is érezte: [link]
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz sirszevenap #968 üzenetére
Akkor sajnos ő is kívánja az újrapasztázást...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz sirszevenap #966 üzenetére
Mind1 melyik...
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #964 üzenetére
Én is szerettem azt a gépet nagyon, egyedül a kijelzővel, illetve a körülötte lévő fényes kerettel nem voltam kibékülve... a billentyűzet viszont a consumerek között példa értékű.
De ha ebben a félévben játszogattam volna tanulás helyett... hááát, vagy nem lennék negyedéves, vagy nem lenne mit ennem negyedévesként -
B-L-A-C-K
titán
Bent megoldottam a problémát, dokkolóra ráraktam így hozzá se kell érnem. Ha megkapom meg felesleges lesz a Y570-es csak a pénz áll benne. Persze játszani nem fogok de y570-es előtt se játszottam így ezzel nem lesz gond. Mondjuk sajnálni fogom mert nagyon megszerettem, jó kis gép...
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
Na még mindig nem tudom a bechmark beállításait mindenesetre ahogy nekem volt ezt dobta:
Többször lefuttattam hasonló értékeket kap kivéve a minimum résznél ott sose egyforma, volt mikor 3-ig is lement...Ja és nem állítottam le semmit, háttérben a böngésző kivételével minden megy ami szokott (nod, aida64, pár lenovo alkalmazás, nvidia driver, stb...)
Ja és a vinyom 2 felé van osztva 40-60%-ban, és mindkét partíció félig van jelenleg, nem tudom ez mennyire számít...
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #958 üzenetére
Köszönöm szépen!
Na, úgy néz ki még két egyforma vinyó között is nagy a szórás... Vajon ez 'különböző' programtól van, vagy ténylegesen a merevlemez használat miatt?
Kíváncsi vagyok, Black-nél mi lesz. De ahogy nézem, messzemenő következtetéseket nem fogunk levonni -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz nvaderqt #954 üzenetére
Én is készítettem méréseket, összesen 3-at, a sima HD Tune-nal, nem a Pro-val (egyes esetekben nem ment semmi más program, más esetekben már futott pl. a böngésző):
Mondjuk itt látható, hogy csurig tele van a vinyó, nem tudom, mennyiben számít.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nvaderqt #956 üzenetére
Akkor nézd már meg nekem, mert már régebben fent volt nekem, és el van állítva, ha felmásolom újra meg ugyan úgy van, bár lehet azért mert ez az alap érték, de még is érdekelne hogy ugyan az legyen a tiéddel.
Itt találod meg pontosan:
File/Optiopns.../Benchmark Jó az is ha egy képet csinálsz róla...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sk8erPeter #952 üzenetére
Hát azért nem csinálom meg azt a seagate tesztet, nagyon nincs kedvem wint telepíteni ha esetleg mégis szárul sülne el.
nvaderqt: Megcsinálom én is, benchmark milyen beállítások alatt volt?
-
nvaderqt
csendes tag
lőttem egy képet én is, nagyon nem zárogattam. Reboot volt. Daemon tools bezártam. Nem friss windows, íme az eredmény
Samsung Galaxy S2 / S3 | Lenovo Y570
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #952 üzenetére
Jaaaa, el ne kapkodjátok, egyáltalán nem sürgős, csak a kíváncsiság beszélt belőlem
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mindjárt csinálok tesztet, csak akkor be kéne zárnom az összes programot, hogy legalább az ne befolyásolja. (lásd pl. böngésző írogat a temporary-k közé a vinyóra...)
Végül is lehet adni neki nagyobb prioritást, de ez ugye a CPU-prioritást befolyásolja, ettől még a vinyót cseszegethetik más programok, csak így a HD Tune nagyobb időszeletet fog kapni.===========
(#945) B-L-A-C-K : ez általános figyelmeztetés, szerintem elsősorban arra vonatkozik, hogy van lehetőség itt is formázásra, zero fillre (mondjuk itt nyilván nem menne, mivel rajta van a rendszer, bár ez az opció esélyes, hogy amúgy is csak CD-ről/pendrive-ról bootolt módból elérhető), egyebekre, meg szélsőséges esetekben (ha nagyon gázos a vinyó, ami jelen esetben nem valószínű) még történhet olyan, hogy pont ezalatt hal meg, vagy az adatok veszélybe kerülnek.
A figyelmeztetést nyilván azért is írják ki, hogy ne kelljen felelősséget vállalniuk a felhasználók fontos adataiért. Ha ezt nem írnák ki, akkor könnyen be is perelhetnék őket akár azért, hogy nem szóltak, ha történik valami rossz az adatokkal.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #950 üzenetére
Na ez a nem semmi
Csináltok akkor 1-1 képet a WD és a SG vinyókról is?
(#948) Sk8erPeter: 10%-nál csak nem hibázik nagyobbat
Olyat nem lehet, hogy ennek adni a legnagyobb prioritást?[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
De mondom, ezzel az a gáz, hogy Windows-alapú, és a Windows meg a teszt közben is cseszegeti a vinyót... Ha nem ezen lenne a rendszer, akkor mondjuk szerintem hitelesebb lenne a teszt.
Ettől függetlenül mindjárt csinálok neked egy tesztet. Megpróbálom leállítani a vinyót esetlegesen izélgető progikat.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #945 üzenetére
Pl amivel tesztelik a HDD-ket a PH!-n is, azok a képek elég informatívak szoktak lenni.
Csak az a gond, hogy nem tudom, hogy ez melyik program... -
Burki
aktív tag
Nem tudom,hogy ennek a SeaTools-nak kellene-e alapból sikítania,hogy szar a vinyó, de nem találok semmi konkrét információt erre irányultan... Az advanced test menüben pedig megfenyeget,hogy letörlődhet minden adatom a teszt során, ahoz pedig nem sok kedvem van, úgyhogy részemről ennyi volt a SeaTools... Bízom a közvéleményben, és abban,hogy ennek ellenére jó a vinyóm.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sk8erPeter #943 üzenetére
Nem jövök rá a pogiba hogy kell kiíratni vele.
Van egy ilyen "Advenced Tests" de az meg elindítás előtt ilyet lök fel:
"Az Advanced Tesztek menü opciókat, ami törli az adatokat, vagy használhatatlanná teszi a meghajtót a rendszer. Ha továbbra is adatokat veszíthet el.
Ügyeljen arra, hogy készítsen biztonsági másolatot minden fontos adatról, mielőtt bármilyen speciális teszt.
Seagate nem felelős az elveszett felhasználói adatok.
Kérjük, olvassa el a súgó fájlt, vagy forduljon Seagate Technical Support Advanced tesztek használata előtt.
Nyomja le az F8 billentyűt, hogy speciális vizsgálatokat. A Mégse gombra kattintva visszatérhet alapvizsgálatok."
Fordítás persze hibás de érthető google fordította...
Borote: Milyen programmal szeretnéd a tesztet?
[ Szerkesztve ]
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na igen, erről a szempontról meg is feledkeztem az imént, hogy nem kizárt, hogy a nagyobb adatsűrűség miatt gyorsabb is lehet a WD 5400 RPM-es vinyója, mint a Seagate 7200-asa.
A legjobb teszteléshez amúgy azonos körülmények kellenének, meg semmiképp nem Windows-os környezet, mert akkor túl sok minden befolyásolhatná a tesztelést, mivel fut közben az OS, és nyilván nincs minden a memóriában, lapozófájl-használat történik, meg egyéb írás-olvasás műveletek is.Amúgy azért is írtam, hogy szerencse, hogy az enyémben WD van, és nem Seagate, mert amikor követtem a HDD-s topicot ("Milyen winchestert vegyek?", meg van egy HDD-javítós topic is, ahol hozzáértők (pl. liksoft) beszélnek a javítási lehetőségekről), akkor elég következetesen azt lehetett olvasni, hogy a Seagate-vinyók között jóval több a firmware- vagy egyéb hibás vinyó, mint a Western Digitalok között. Persze erről semmiféle statisztikám nincs, de a Seagate háza tájékán sokszor nem voltak rendben a dolgok (ami persze nem azt jelenti, hogy a WD-vinyók közt ne lenne szintén sok hibás). Ettől még a többiek gépében nem mondom, hogy bármi gond is lenne a vinyóval.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #938 üzenetére
Futtassatok rajta egy merevlemez tesztet, mert nem vagyok benne biztos, hogy olyan nagy sebességbeli különbségek lennének...
Ugyanis a magasabb fordulatszámhoz a 7200-asban jóval alacsonyabb adatsűrűség is társul. (Bár ez talán még attól is függ, hogy melyik hány tányéros).(#939) Sk8erPeter: az ááám, a Seagate programja kell hozzá Már volt erről vita, hogy hibásak a Seagate vinyók, és arra jutottak annó, hogy firmware okozza az anomáliát.
Ha a Seagate programja nem jelez hibát, akkor nincs gond a HDD-vel. (Elvileg )[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #938 üzenetére
Igen, ezt jól tudod, de cserébe azért, hogy elvileg gyorsabb, többet is fogyaszt, jobban melegszik, és akár zajosabb lehet.
http://www.seagate.com/support/downloads/
Mielőtt biztosra vennéd, hogy rosszul jelzi ki a program, teszteljétek már le plíz a "SeaTools for Windows" progival!
Csak hogy megnyugodjunk, ha jónak jelzi a progi. Ha meg nem, akkor max. kevésbé lesztek nyugodtak.
Az viszont fura lenne, ha a Hard Disk Sentinel szarul jelezné ki az értékeket, ez esetben érdemes lenne jelezni a fejlesztőnek, aki magyar.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sk8erPeter #937 üzenetére
Miért szerencse? Most vitattuk meg hogy ez nem hiba, hanem rosszul jelzi ki a progi...
Viszont az csak úgy tudom 5400-as, a Seagate meg 7200-as...
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
Köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
Köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam.
-
B-L-A-C-K
titán
Na most 27 fokos szobában 40 perc után ennyit dobott játékok alatt:
Puma K: Nekem is ugyan ez szóval tényleg nem kell vele foglalkozni, mert mivel ha mind3unknál ennyit ír ki pontosan akkor a progi nem tudja kezelni normálisan...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nvaderqt #930 üzenetére
Nem tudom már már a nevét, mert régebben vettem, és a cinke már nincs rajta, de ez is normális minőségű volt.
Tegnap előtt viszont megijedtem kicsit, játszottam egy 10 percet és elkezdett az egész szaggatni, utána néztem szuper zajmentesen volt...
Most viszonylag már nem párás a levegő, mindjárt tolok egy óra játékot egy hőfokot nézek megint. Mostanában ez a mániám...
[ Szerkesztve ]
-
nvaderqt
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #929 üzenetére
Hmm, most mivel van kenve? Igazából teszteken kívül nem tudok másra hagyatkozni. Illetve ha az emlékem nem csal az MX2-t már használtam és rendkívül jól teljesített. A 3-as 4-es pedig nem jobb annak ellenére hogy drágább. Legalábbis ha jól informált vagyok
Irigyellek, amíg nem készülök el addig nem merek játékot indítani
-
B-L-A-C-K
titán
Mind1 engem nem is érdekel, mint mondtam nem is foglalkozok vele, ha teljesítménye sz@r lenne, illetve romlana fokozatosan a kondíciója akkor tudom gáz van, amúgy így no para...
nvaderqt: Én ezzel szemezgettem: ARCTIC SILVER Artic Silver 5 . Bár már nem érdekel, így is jó értékeket kapok amivel lekentem. Szerintem már nem nyúlok hozzá. Tegnap full párás meleg levegő volt ami a tapasztalatok alapján a legrosszabb a gépnek, 4 óra folyamatos játék után 80 fokig ment fel a proci, a vga meg 68-ig...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
Borote
addikt
Könnyen előfordulhat, hogy a HDSentinel nem támogatja rendesen a Lenovo-s gépek merevlemezeinek firmware-jét (volt már ebből 'ügy'), nézd meg a Lenovo hivatalos programjával, ha az is hibát mutat, akkor csere, ha az nem mutat hibát, akkor csak kiolvasási hiba.
(#925) Puma K: lehet rosszul mondtam, és valami keveredik a fejemben, sajnos már vagy fél éve, hogy erről szó volt. Az is lehet, hogy a merevlemezgyártó saját programjával kell megnézni. Vagy a Lenovo által javasolttal, most hirtelen meg nem mondom.
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Vettem ma egy régi vincseszterhez egy külső házat, most szereltem össze, gondoltam feldobom az Hard Disk Sentinel nevű programot, megnézem milyen a vincseszter állapota, mielőtt elkezdem használni. Viszont ért egy kellemetlen meglepetés. A Lenovom vincseszterének a kondíciója csak 70%-os. Van tippe valakinek,hogy ez mitől lehet, illetve mit is jelent ez pontosan? Mert számomra az világos,hogy ami nem 100%-os, az nem 100%-os, tehát valami baja van. De egy ~9 hónapos gép vincseszterének milyen baja lehet? Az tett neki be,hogy átszabdaltam a partíciókat?
-
B-L-A-C-K
titán
Na gyerekek (nvaderqt, Puma K), az ígért pasztázásokkal mi ujság? Neki fogtatok már, elbasztatok valamit?
-
Puma K
nagyúr
-
Zsombor88
csendes tag
Sziasztok!
Én elvileg jövő héten fogom megvenni a használt i3-as verziót. Szerintem elég az a játékokhoz és nem is melegszik annyira,mint az i5, és i7. Tervezem, hogy SSD-t is rakok bele, de lehet úgy, hogy az optikai meghajtó helyére teszek keretet és abba belepakolom.
Alig bírom már kivárni a jövő hetet... -
B-L-A-C-K
titán
26.5 fokos szoba, 45 perces online verseny (Grid kocsis game)!
-
Bitpalace
senior tag
A vga (dsub) kábel nem visz át hangot igaz?
-
Borote
addikt
Az a jó, ha a meleget önti magából, az azt jelenti, hogy dolgozik a hűtés, van hőátadás Első körben egy kifújatást ejtenék meg, aztán a pasztázást (bár egy idő után arra is szükség lesz, mehet akkor egyszerre )
Azt nem értem, akik annak örülnek, hogy a gép hideg levegőt tol ki... Az ugyanis azt jelenti, hogy fölöslegesen magasan megy a hűtés[ Szerkesztve ]
-
nvaderqt
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #901 üzenetére
Majd szépen lassan haladok, talán nem lesz gáz. Feltételezem Te is vissza tudtál rakni mindent teljesen ugyanúgy ahogy volt.
Nem mondom, hogy én nem tartok tőle de majd odafigyelek. Meg amúgy is. Jelen állapotban használhatatlan arra a célra amire vettem. Maximum a körzetedbe tartozó szervízben megkérdezed mennyiért csinálnák meg
Bízom a tudásomban. Ha cserben hagy akkor rohadjon el De azért ne fessük ördögöt a falra
Bár egyet nem értek. A proci oké h melegedik 90 fok fölé. Na de, az alaplap mitől 93 fokos?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
Puma K
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #901 üzenetére
Szereltem asztali gépet rengetegszer (sajátot, ismerősökét), szereltem pár telefont és 2 laptopot (tisztítás, annyira nem szedtem atomjaira).
De parázok, hogy letörök valami apró kis pöcköt ami után nem tudom úgy összerakni mint gyárilag volt.
Ha Nyugat-Európában vagy Ázsiában élnék akkor nem foglalkoznék ezzel, mert tudnék rendelni alkatrészt amit gyorsan ki is szállítanának, és tudnám pótolni az elrontott alkatrészt.
Sajnos elég nagy annak a valószínűsége, hogy csak akkor fogom szétkapni a gépet, ha lesz asztali gépem ami meg nem hiszem, hogy a közeljövőben lesz..."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nvaderqt #897 üzenetére
Én szervizeltem gépeket sokat, van tapasztalatom benne. Azért figyelmeztetlek mert nem egyszerű eset, nekem nem volt gáz, de ha nincs nagy tapasztalatod szerelésben, csúnyán oda kell figyelni. Már a bill kiszedése se egyszerű feladat ennél a típusnál...De majd ha nekifogsz meglátod miről beszéltem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest