Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #825 üzenetére
"amúgy a hangfalaimnál az nem gond, hogy a rca kábeleket felcseréltem? mert be van kábelezve, kötve minden rendesen, és nem tudom megcserélni a hangfalakat, így a rca-kat megcseréltem (piros-fehérbe fehér-pirosba) és így jó a hangkép."
Már hogy lenne baj... Az lehetne problémás, ha a mikrofonba dugnád RCA-jack-kel egy Hi-Fi kimenetét, és nyomatnál egy kis tuctucot...
Az viszont totál mindegy a KIMENETnek, hogy utána az erősítőben a bal vagy jobb oldali bemenetben folytatódik, legfeljebb fordítva hallod...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #832 üzenetére
Hát akkor a hangfalaidat is bedughattad "rossz" oldalra...
Persze lehet, hogy csak maga a csatlakozó volt tényleg felcserélve, de a lényeg, hogy semmi bajt nem okoz, ha megcseréled az RCA-csatlakozókat.A HDMI-vel mi volt a gondod?
====
(#820) nvaderqt : uhh, ezek tényleg brutálmagas hőmérsékleti értékek, nem túl egészséges a procinak...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
válasz Bitpalace #835 üzenetére
Én 1600 Ft-ért vettem HDMI kábelt és tökéletesen működik minden tévén (50k Ft-tól - 470k Ft-os tévéig), mind a 2 GPU-val, és még a hang is megy.
Ha nem működik elsőre tökéletesen, akkor érdemes újraindítani a gépet úgy hogy össze van kötve a laptop és a tévé.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz Bitpalace #840 üzenetére
A tévét tedd PC módba, és a HDMI kábelt pedig dugd abba a HDMI-be amit ír a tévé kézikönyve, vagy nézd meg a tévé hátulján, hogy melyik HDMI csatlakozó mellé van írva, hogy PC. Ha a tévé PC módban van és a HDMI kábel a megfelelő helyre van dugva a másik vége pedig a laptopba, akkor kapcsold be a laptopot vagy indítsd újra ha be volt kapcsolva.
Ha ez sem jó, akkor vegyél egy VGA kábelt és a képe tökéletes lesz és nem is kell állítani semmit.
-
Puma K
nagyúr
válasz Bitpalace #842 üzenetére
Már írtam fentebb, hogy én egy 1600 Ft-os HDMI kábellel kötöttem össze a laptopot Samsung 32"-os HD (1360x768), LG 42LE4500 full HD (1920x1080), Samsung UE40ES6300S 3D full HD tévékkel, és mindegyiken hibátlanul ment a kép és a hang is.
Nézd meg a PC módot és a PC-nek való HDMI csatlakozót a tévén.
Nem DVI, hanem VGA, a DVI már digitális, a VGA analóg, valamint nincs is ezen a laptopon (sőt csak nagy kevés, régebbi laptopokon) DVI csatlakozó.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Bitpalace #856 üzenetére
Na nem bírom tovább nézni ezt az egészet utánajárok... Látom valami buherált tv--d van. Biztos tudja a FUll HD-t? Mert az LE26B450 csak HD ready 1.366x 768, persze ha más panel lett bele rakva akkor lehet tudja. Olvasom D-sub kábelen megy a FULL HD, de hdmi-n nem. Szerintem a tv-vel lesz amúgy a gond, ha már mindent megpróbáltál és nem jön össze, mert amúgy egy ilyen művelethez nem kell nagy tudomány, és gondolom már mindent megpróbáltál. Az meg hogy hdmi-n nem képes kezelni valószínű a tv vezérlőjével van a gond.
Mindenesetre jó lenne megnézni hogy egy másik eszközön hdmi-n keresztűl.Kérdésem a következő:
Ha gépen állítod a tv felbontását lejjebb venni tudod 1.366x 768-ról?
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #856 üzenetére
De az LE32C579 felbontása épp 1.920 x 1.080 pixel, és pont ennek a panelja került bele. Nem ez az oka? Miért kellett egyébként más panelt belerakni, épp azért, hogy nagyobb felbontást is vigyen?
Még esetleg PowerStrippel ráerőszakolhatnád valahogy a megfelelő felbontást, nem tudom, ennek a proginak HDMI-nél is hasznát veszed-e, annál még nem próbáltam, csak D-Subnál.
===
(#858) radi8tor1 : köszi, annyi ideje megy már a téma róla, hogy elfelejtettem, hogy volt szó erről is.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Bitpalace #863 üzenetére
Hát itt a tv-vel lesz gond szerintem.
Én pl egy 40"-os Full HD-s monitorra szoktam rákötni hdmi-n (igen monitor nem tv... ) és gond nélkül megy.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #863 üzenetére
Hát szerintem nem feltétlenül volt jó ötlet kicserélni a panelt... én így hirtelen legalábbis nagyon nem látom be, miért kellene egy tök más panellal megfelelő felbontásokat továbbítania. Én csak arra tippelnék, bár egyáltalán nem értek a TV-szereléshez, szóval lehet, hogy hülyeségeket beszélek.
Egyébként nem konkretizáltad pl. screenshotokkal, mivel próbálkoztál, szóval már nem tudom, hányszor mondtad el, hogy nem megy, de még egy darab képet nem láttam tőled akár a Windows-ból a felbontásokat tartalmazó menüről... (pl. lenyitva az ehhez tartozó dropdown menüt, konkrétan milyen felbontások látszanak) Ilyen jellegű, érdemi infók nélkül nem tudom, hogyan tudnánk segíteni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #871 üzenetére
De ha azt állítod, hogy a panel a felbontás tekintetében nem számít (vagy nem tudom kivenni, akkor mit állítasz), akkor mégis miért van az, hogy a TV alapértelmezett felbontása 1366x768, és mégis 1920x1080 az alapértelmezett az új panel után? De folyamatosan a kábelra fogod a "hibát", miközben a kábelnek annyi a dolga, hogy a csatlakozást biztosítsa, "összekötve" a megfelelő "tűket". Most az tök más kérdés, hogy árnyékolt vagy sem, aranyozott-e a csatlakozó vagy sem, meg hogy mennyibe kerül. (1.3-as HDMI-kábelek között feltételezed, hogy akkora lenne a különbség, hogy egyik ilyen, másik olyan felbontást támogat? Nein.)
Egyébként látom, hogy a két panel annyiból is más, hogy az utóbb belekerült több csatlakozási lehetőséget támogat - de neked tényleg ezekre szükséged is van, vagy csak jobb érzés úgy felkelni, hogy a TV-dbe több csatlakozót dughatsz bele?
Egyébként hogy nem okoz gondot, hogy egy-két csatlakozó eléggé más helyen van? Hogy érhető el így a hátlapról, kifúrtad a hátlapot a másik helyen? Pl. már a koax-hoz tartozó csatlakozó is más helyen van egy kicsit az utóbbi panelen.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #887 üzenetére
Nem kell megsértődni, csak cinikus voltam. Pont arra lettem volna kíváncsi, hogy mi az a plusz tudás, amit kihasználsz, és ami az eredeti panelen nem volt meg.
"amúgy is dlna-ba sokkal egyszerűbb filmezni mint hdmi-n kiszenvedni a képet"
Hát a HDMI pont nem arról híres, hogy "szenvedni" kéne vele. Bedugod, aztán megy, jobb esetben.Kár, hogy feladtad, és végül nincs meg a megoldás, pedig kíváncsi lettem volna.
Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
válasz Bitpalace #977 üzenetére
Nem lehet, hogy úgy van beállítva, hogy energiát takarítson meg és ezért áll le?
Amúgy én lelőttem az Intel Rapid cuccát, mert feleslegesnek találtam sosem használtam ki a lehetőségeit semmilyen formában.
Esetleg próbáld meg azt, hogy leállítod és úgy nézed meg, hogy leáll-e."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Borote
addikt
válasz Bitpalace #982 üzenetére
Honnan a jó égből tudjam? Az a legjobb, hogy ha megismételsz valamit egy teljesen ugyanolyan gépen, semmi garancia nincs rá, hogy ugyanaz fog történni. Illetve elviekben így kéne menni, de ki tudja hol, valami közbejöhet.
A jó ég tudja, hogy a Te gépeddel mi történt... Lehet, hogy valami tudtodon kívül elállítódott, vagy vírus okozta, vagy valóban hardveres hiba, és teszem azt sérült valahogy néhány ezer tranzisztor - fingom nincs -
Borote
addikt
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #980 üzenetére
Ha már szó volt róla, próbáld már ki a Hard Disk Sentinelt, és nézd meg, milyen értékeket ír a belső ÉS külső vinyódra. Mind a kettőt nézd meg.
Ezenkívül nézd meg a Power Options-nél, hogy mennyi idő múlva kapcsol ki a vinyó (bár már asszem volt szó róla) inaktivitás esetén: http://i.imgur.com/3sLm8.png. Hátha az van, hogy leállítja a vinyót, és amikor valamire kattintasz, akkor elkezdi felpörgetni, és ez átmeneti fagyást eredményez, bár elég furcsa, ha ilyen fagyás történik...
Ezenkívül nyugodj meg, mert ha ideges vagy, az nem oldja meg, tudom, könnyű mondani.
A külső drive-hoz egyébként nincs valami saját driver/szoftver, amiben lehet állítgatni külön az erre a meghajtóra vonatkozó opciókat?
Az is segítene, ha kipróbálnád másik kábellel csatlakoztatni a vinyót, hátha érintkezéshibás, és ezt nehezen tolerálja a vindóz (meg a drive is).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz Bitpalace #995 üzenetére
Ha van interneted, meg egy 1GB-os pendrive-od, akkor kb 20 perc alatt lehet egy bootolható Ubuntu pendrive-od.
Nem jobb, mint a win, csak mivel teljesen más operációs rendszer, ezért arra tökéletesen alkalmas, hogy a szoftveres hibát elkülönítsd a hardverestől. Ha linux alatt is adja a hibát, akkor nagy valószínűséggel hardveres a gond, ha a hibajelenség megszűnik, akkor pedig a Win-nel lesz a probléma, vagy legalábbis valamilyen beállításával.Ne sírj, inkább olvass vissza. Imént lett kivesézve, hogy nagy valószínűséggel a firmware-ből rossz kondíciót olvas ki az általad használt program, mert akinek Y570-ben SeaGate HDD-je van, mindenkinek 70%-on van a kondíció. A HDD-nek semmi baja. Ha gyors romlásnak indul, akkor viszont gond van vele.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #993 üzenetére
Bitpalace, ahogy Borote javasolta, kipróbálhatnád egy bootolható Linux alól, ebben nagyon nagy segítségedre lesz a Unetbootin, ami segít a pendrive-od bootolhatóvá tételében, meg akár egy adott Linux-disztribúció (pl. Ubuntu) letöltésében.
Szinte nem is kell hozzá nyelvtudás, a felülete magáért beszél.
Beadhatsz neki előre letöltött iso-t is, vagy letöltethetsz vele egy adott Linux-"fajtát".(#998) Bitpalace : igen, teljesen jónak mondható.
==================
(#994) Borote : igen, "csak" az elérési időben lehet észrevenni jelentős különbséget, írásnál/másolásnál már másik kérdés, mennyire lehet észrevenni a kettő közti differenciát, ami azért így is van.
==================
(#1004) B-L-A-C-K : szívesen!
De át is állíthatnád azt az említett registry-bejegyzést, aztán már mehet is a BIOS-ban az átállítás. Korábban asszem asztali gépnél megcsináltam, és tök jól működött.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #1003 üzenetére
Akkor még egy tanács: nézd meg a vinyók hőmérsékletét is, ha nagyon durván melegszik valamiért, akkor az is probléma lehet.
Ajánlott program:
HWMonitorPlusz még egy jótanács, hogy ne csak szitkozódj és pánikolj már, hanem próbálj már meg hallgatni a tanácsokra is.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #1014 üzenetére
Biztos, hogy jól másoltad ki a szöveget?
"The program cannot restore the system partition because its structure is not incorrect."
Nem azt írta, hogy "is incorrect?" (tehát lényegében hibás?) Mert ha már "is not incorrect", akkor az azt jelenti, hogy nem hibás, nincs vele gáz, pedig ez inkább ilyenre utaló hibaüzenetnek tűnik.
Úgy tűnik, mintha a rendszerpartíció valamiért nem lenne megfelelő. Hogy miért, az ebből a hibaüzenetből nem derül ki.Szerk.: akkor jól sejtettem, hogy rosszul másoltad ki. Lásd ezt.
Tehát helyesen a hibaüzenet:
"The program cannot restore the system partition because its structure is incorrect. You may have to recreate the partition to continue."Csináltál bármi módosítást a partícióstruktúrán?
Pl. diskmgmt.msc-ben, vagy hasonló helyen.Ja, ha már említettem: Start menü - írd be: diskmgmt.msc, majd Enter.
Itt készíts egy screenshotot plíz!Külső vinyót lehúztad, amikor tetted a restore-kísérletet, ugye?
==============
(#1013) Bitpalace :
Ubuntu alatt mountoltad is a külső vinyó megfelelő partícióit? Úgy értem, legalább böngésztél rajta? Akkor, ha rákattintasz, elvileg automatikusan mountolja.
A netről nem tudom, mit mondjak... esetleg próbáld meg ezt.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz Bitpalace #1027 üzenetére
A driver frissítéseket azért adják ki mert valami hibát javítanak és valamennyi teljesítménynövekedéssel is lehet számolni, én mindig leszedem a hivatalos, végleges drivereket.
Viszont ha frissíted az Intel megjelenítő driverét, akkor a fényerő állításakor (FN+fel/le nyíl) lehet nem fog mozdulni a fényerőmutató sáv mert az újabb driver elvileg eggyel nagyobb fényerőt engedélyez amit meg a fényerősáv nem támogat (kevesebb csík) és a legutoljára használt fényerő egységet fogja mutatni, de azzal nem kell foglalkozni attól még fogod tudni állítani a fényerőt.Minialkalmazásokat anno használtam én is. Leginkább az árfolyamokat szerettem figyelni, de eggyel ezelőtti újratelepítéskor már nem tettem be a widgeteket és most meg már nem is érdekel milyenek az árfolyamok mert úgy is csak elszomorítanának... az időjárást meg inkább megnézem az időképen vagy a köpönyegen, mert mégis csak több és pontosabb infót tudhatok meg.
Processzorfigyelő widgetet még anno az asztali gépemnél használtam Vistán és Win7-en, de azóta nemélek vele.
-
Puma K
nagyúr
válasz Bitpalace #1041 üzenetére
Érdekes, én lassan 1 éve használom napi szinten a gépet, eddig 3x telepítettem újra a Windows-t (teleszemeteltem programokkal 2x, meg ügye el akartam adni és amiatt tettem újra 1x), és mindig hibátlanul működött minden.
Egyszer a Bluethoot romlott el szoftveresen, de az is az én hibámból mert valamit letiltottam.
Viszont filmnézésre mióta az eszemet tudom kizárólag MPC-HC-t használtam eddig, de a legutolsó verzióban valami gixer van és színes foltok jelentek meg néha-néha... aztán feltettem a VLC-t és minden gond megoldódott.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #1041 üzenetére
A külső vinyódról úgy emlékszem, még mindig nem linkeltél HD Sentinel képet, csak a belsőről. Más lejátszóval próbálkoztál már? Más géphez ugyanezt a külső vinyót csatlakoztattad, próbálgattad már? Rengeteget panaszkodsz a külső vinyóddal kapcs., és folyton a laptopot hibáztattad, de még mindig nem derült ki, nem a külső vinyó-e a ludas.
A nettel kapcs.: korábbi hsz.-edben mutattál egy képet a hálózatról, de arról egy szót sem ejtettél, hogy a többi, szintén internetre kötött eszköznél nincs-e hasonló gond.
A recovery-vel kapcsolatban meg azt sem írtad, hogy a külső vinyót addig lehúztad-e.=============
(#1022) Burki : átszabás után visszaállítottam a rendszert, és igen, csak a rendszerpartíciót buzerálja, ráhúzza a rejtett partíción lévő Windows-t. De nyilván minden fontos adatodról készíts backupot, mielőtt bármit csinálnál, nehogy balul süljenek el a dolgok, és aztán szarakodnod kelljen adatvisszaállítással. Inkább mindened legyen meg kétszer vagy többször, mint egyszer sem.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest