- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
aizen92
addikt
válasz stegosaurus #2799 üzenetére
Tegnap pont ezt akartam írni!
i7-es CPU-val katasztrofálisan ment a játék. laggtenger volt. talán az eddigi legrosszabbul futó, bár most az Assassins Creed IV ugyanezt csinálja, de ez főként a játék optimalizálatlanságának tudható be.
szóval ha neked ilyen jól fut tudnál küldeni egy screenshotot a beállításokról/CPU-GPU használatról? ha nem nagy kérés, mert akkor veszem is elő egyből a DVD-t és pakolom fel"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
MomoSinX
aktív tag
Na sikeresen váltottam i5 2520M-re (i3 2310M-ről), eddig csak a Witcher 2-nek eresztettem neki a cuccot, de lényegesen jobban fut. Most csak azt nem tudom, hogy a turbó megy-e, mert 2,5GHz-en van alapban. BIOS-ban meg nem láttam rá beállítást, de CPU-Z-ben meg folyamatosan ugrál az órajel. Hmm.
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #2795 üzenetére
Mai játékok közül talán a Battlefield széria multiban, illetve a Guild Wars az, aminél lehet limitáló tényező a CPU egy GT555M mellett. No meg World of Tanks, ahol az 1 szálon leadott teljesítmény sokat számít.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Továbbra sem hiszem, hogy túl sokat nyersz vele, mivel az kiderült, hogy nem kőkeményen CPU-intenzív alkalmazásokat használsz (pl. videószerkesztés és -renderelés, stb.), a játékoknál meg elvileg mai CPU-kkal a processzorlimit nem igazán számít, erről sokszor volt szó a topicban, úgyhogy csak rákerestem, olvasd el ezeket, többek közt pl. Borote kolléga fejtette ki többször is:
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_2597-2627.html
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_608-608.html
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_665-665.html
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_2518-2519.htmlSzerk.:
persze egyrészt nem vagyok játékguru, mivel alapvetően nem igazán játszom, másrészt mindenki arra költi a pénzét, amire jólesik neki, csak jelzem, hogy nem biztos, hogy jelen esetben megéri.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
MomoSinX
aktív tag
Akkor nem vagy valami szerencsés, nekem a jobb oldali zsanér adta meg magát 2 év után, de a privát szerelőm megoldotta 1 csavarral, és nem is néz ki rosszul szerintem. Ezt leszámítva még mindig atom stabil a ház és sehol sincs repedés vagy ilyesmi, pedig már 3 éves.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
Én is a jövőhéten fogom leváltani az i3 2310m-et egy i5 2520m-re, minimumon muszáj lesz több dolognak is javulni, csak a hűtésem bírja azt a 3,2Ghz-et. Remélhetőleg nem lesz gond, mert rendszeresen pucolva van a cucc, megemeltem kupakokkal, hogy jobban forogjon a levegő, és vészhelyzet esetén házi barkácsolt hűtőpad is van.
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2791 üzenetére
Perpillanat tweak programmal teljesen le van "butítva" a minimum grafikáig a játék, és a felbontást is 1280*768-ra levettem. A játékélmény így is tökéletes, de azért jobb lenne, ha azt a 40 fps-t hozná stabilan kicsit magasabb grafon.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2789 üzenetére
Használt piacon nézelődök, szóval olyan 20-asból meglenne elvileg. Igazából ez ilyen teljesen szükségtelen kategória, úgyhogy nem akarok az előnyökön, hátrányokon rágódni. BF3-ban kellene több fps, és úgy veszem észre,hogy nem a videókártya a sarkalatos pontja a dolognak.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2787 üzenetére
Azért, mert nekem csak i3 2330M van benne.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem biztos, hogy megcsinálták volna gariban, úgyhogy ezen ne mérgelődj. Simán ráfoghatják, hogy te bántál a géppel durván, attól repedtek meg a zsanérok.
"Ha már nekifogok, szeretném a procit is kicseréltetni, jó lenne i5-2430M-re váltani."
Heh? Ennek mi értelme van, a jelenlegi i5-2410M-et lecserélni i5-2430M-re?http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-2410M-Notebook-Processor.45317.0.html
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-2430M-Notebook-Processor.53435.0.htmlSk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2785 üzenetére
Már egy hete ezen mérgelődök, hogy lehettem ilyen hülye,hogy nem csináltattam meg gariban. Basszus, 2 év olyan gyorsan elrepült, hogy észre se vettem.
Ha már nekifogok, szeretném a procit is kicseréltetni, jó lenne i5-2430M-re váltani.
Őszintén szólva ez a gépem jobban bírja, mint anno a Toshibám. Annak valahogy hamarabb romlott a teljesítménye.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ja, én is erre írtam, hogy helyenként egyáltalán nem jó maga a konstrukció, már gyárilag gyökérül lett kitalálva, ha az ember jobban megnézi széjjelszedve, szinte predesztinálva van arra, hogy helyenként idővel elrepedezzen/törjön. Igazából leginkább oldalt, a dizájnos lekerekítésnél gyenge a konstrukció, főleg a hűtőrácsnál, meg ugye a zsanéroknál. Érdekes, hogy viszont egyéb helyeken meg nagyon stabil, jól lett kialakítva, épp emiatt például nem recseg-ropog használat közben.
Szerk.: majd írd meg, mire jutottál!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2783 üzenetére
Akkor jól emlékeztem,hogy itt láttam a képet róla -.- kicsit aranyhal az agyam néha.
Jól látom,hogy nem is igazából a zsanér sérült, hanem a burkolat, amibe le van fogatva?Szerk: igen, csak a burkolat... akkor fölösleges is zsanérokat nézegetnem ebayen, egyből a házra kell rárepülni...
Nagyon cink ez a dolog bakker. Maga a gép hardveresen még mindig tökéletes, de a ház megadja magát.
Kaptam viszont egy kontaktot egy kecskeméti szervizes csókához aki meg tudná csinálni, még ma írok neki, és megérdeklődöm mennyibe fájna.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azt nem tudom, mennyiért, de szerintem normális szervizben simán megcsinálják a ténylegesen hozzá való alkatrésszel a cserét (és a belinkelt ebay-es cucc tényleg hozzá való), így legalább nem nekik kell beszerezniük. Persze ez csak tipp, de szervizeseknek nem nagy valami így kicserélni az egész laptop "keretét".
Zsanérpara és kép: pedig épp neked linkelte korábban Puma K
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_1995-1995.html
aztán:
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_1954-1954.htmlSk8erPeter
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Látom újra nagyobb az aktivitás a topikban.
Erről a "tipikus" zsanér problémáról nem csinált véletlenül valamelyikőtök képet?
Őszintén szólva elkövettem azt az amatőr hibát, hogy a garanciális idő alatt b*sztam elküldeni a gépet szervízbe. Viszont a bal oldali zsanérnál nagyon úgy néz ki,hogy nincs minden rendben. Nem akarok úgy járni, mint ahogy azt néhány youtube-os videón látni lehet,hogy az egész gépházat szétcseszi a beragadt zsanér.Viszont itthon egyedül biztos,hogy nem fognék hozzá, mert sosem szedtem még szét ilyen komoly masinát, kicsit tartok tőle. Mennyiért csinálhatja meg nekem ezt egy szervíz? Gondolom az alkatrész ami drága hozzá legfőképpen. Azt pedig gyanítom, hogy nem vállalják be,hogy én veszek valahol (mondjuk ebay) alkatrészt hozzá, és azt viszem,hogy cseréljék ki arra...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most nem értem, mit akarsz bizonygatni, azt, hogy én csinálok valamit rosszul a géppel? Elég idegesítő, hogy már másodszor próbálod bizonyítani, hogy mindenki másnál teljesen jó minden, csak biztos én kúrok el valamit. Jah, és nyilván ha "közismert" tény, hogy a zsanérok többeknél is megrepedeztek, akkor az tök elfogadott dolog, és belefér, de ha nálam meg épp máshol van gond, akkor nyilván én vagyok a vadbarom, nem? Hidd el, én aztán vigyázok a gépre, meg úgy általában a cuccaimra rendesen. Mégis mint említettem, a hő nem tett jót neki, a műanyag meggyengült, az idők folyamán megrepedt a szellőzőnyílás rácsa, és mivel azon a részen rohadt idétlenül rakták össze, szép lassan egy-két fog leesett. Szétszedésnél is feszült az a rész rendesen. Ennyi. A konstrukció azon a részen nem túl ötletes. De nem én vagyok a vadbarom.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2777 üzenetére
A szétszedés nem volt nehéz és sok ideig sem tartott, inkább részek nézegetéssel ment el az idő, hogy mit hogyan csináltak meg a gép belsejében amit lehet először és utoljára láttam.
Az alaplapokat meg mindenféle PCB-t szeretek tüzetesen átnézni esetleges hibák után, vagy csak úgy megnézni miből és hogyan épül fel.
Nem fogom használni a kézikönyvét, mikor egy egyszerű sorrendet betartva nem lehet gond a csavarokkal, hogy mi hova való.
Én nem viccből kérdeztem, hogy miért olyan a géped mint amilyennek leírod.
Még az egyik ázsiai ismerőseim elektronikai eszközeik és konkrétan a laptopjaik jó állapotban vannak ahhoz képest, hogy hányszor repülnek Ázsiából Európába.
Hasonló gonddal amiket te leírsz egyikük gépe sem rendelkezik, pedig sokat repülnek és átszállnak amik alatt/közben használják a laptopjaikat, és mivel náluk gyártják ezeknek az eszközöknek a nagyját vagy onnan származik valamilyen úton-módon (Kína, Japán, Dél-Korea) így nem vigyáznak az eszközeikre, mert ők vesznek másikat otthon (Ázsia)...
Valamint én is gyakran cipelem a laptopomat ismerősökhöz lanozni, de nekem egyik hűtőnél lévő kis rácsfogazat sem hiányzik vagy van bármi problémája a külső burkolatnak.Az, hogy a zsanérok repednek -rajtad kívül- az közismert tény, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy eddig bárki aki szétszedte a gépét és itteni fórumon írkál és nem egyszer tűnt fel, hogy "hogy kell szétszedni ezt a gépet?" c. kérdéssel azok mind megemlítették a zsanérral kapcsolatos észrevételeiket.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
sesshou
senior tag
válasz Sk8erPeter #2774 üzenetére
Nem cseréltettem sehol vettem e-bay en egy ilyet[link] és kicseréltem magam a videó alapján.
Legközelebb ha kelleni fog azt a videót fogom használni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Én akkor a csavarokat úgy oldottam meg, hogy ahogy szedtem ki a csavarokat egy adott részről, egy A4-gyes lapból téptem akkora papírt, hogy tasakot csináltam belőle, majd ráírtam, hogy a gép melyik részéről származik, hány darab csavar és hányas számú tasak (1-től 9-ig volt talán) majd összehajtottam a tasakot, hogy ne jöjjön ki belőle a csavar."
Az igen. Látom nálad sem 1 óra alatt volt meg az egész. Amúgy nem értem, minek ilyen listákat összeállítani, amikor a hardware maintenance manualban ott van részletesen az összes csavar méret szerint."Te amúgy mit csinálsz a gépeddel, hogy így törik és repedezik?"
Most komolyan, milyen stílusú kérdés ez már? (Microfacepalm, nem nagyon, csak kicsit. ) Kissé akkor félreértetted, amit írtam, nem arról beszéltem, hogy folyamatosan töredezne és repedezne, egyszerűen szemből nézve bal oldalt, a hűtőrácsnál van némi repedezés, az oka meg elég egyszerű: szar a konstrukció eleve a hűtőrácsnál (nem kell bizonygatni, hogy nem, mert szar konstrukció az, amikor vékony műanyag csík tart össze egy adott részt, ami emeléskor terhelésnek van kitéve ), ráadásul volt egy időszak még a proci újrapasztázása előtt, amikor nagyon melegedett a gép, a folyamatos hő meg a műanyagnak nem tesz jót, főleg, amikor ezután mondjuk mozgatom, és bizonyos helyen feszítő/nyíróerőknek van picit kitéve (például ide-oda cipelgetéskor, amikor még mondjuk meleg a felhevüléstől). Nem kell úgy érteni, mintha én vadul nekiesnék szétszedéskor, vagy vadbarom módjára ide-oda dobálnám (ha már így kontrasztba állítottad a kérdésemet saját magad helyzetével, hogy te milyen ügyesen vagdostad ide-oda, mégsincs semmi baja, ez valóban remek ), nem csak a szélsőségek léteznek... Szóval ez nem egy folyamat, hogy folyamatosan töredezne és repedezne, egyszerűen vannak részek, amik nagyon elgyengültek...
Érdekes módon nálam meg pont a zsanérokkal nincs baj. Te mit csinálsz a gépeddel, hogy így törik és repedezik?Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
válasz sesshou #2773 üzenetére
Én már szétszedtem az Y570-emet mert újrapasztáztam. Kb idén tél végén/tavasz elején.
Nekem gondom nem volt a szétszereléssel.
Én akkor a csavarokat úgy oldottam meg, hogy ahogy szedtem ki a csavarokat egy adott részről, egy A4-gyes lapból téptem akkora papírt, hogy tasakot csináltam belőle, majd ráírtam, hogy a gép melyik részéről származik, hány darab csavar és hányas számú tasak (1-től 9-ig volt talán) majd összehajtottam a tasakot, hogy ne jöjjön ki belőle a csavar.
Összeszerelésnél meg az összerakós videót néztem meg ami alapján összeraktam szintén gond nélkül.
(#2774) Sk8erPeter :
Te amúgy mit csinálsz a gépeddel, hogy így törik és repedezik?
Én használtam repülőn, Esztergom környékén a semmi közepén egy kőre letéve, ismerősnél a kertben a fűben ülve, haverom lökte már le egy párna tetejéről ami egy kanapén volt majd landolt a szőnyegen ami alatt parketta volt, akadtam már bele a jobb oldalon lévő dupla USB-be kötött egér és billentyűzet zsinórjába és rántottam meg az egész gépet, de nekem nem repedt és tört sehol (kivéve a mindenki által említett zsanérokat amiket nem vesz észre az átlag ember, hogy gond lehet vele, mert annyira össze van rakva ez a gép)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sesshou #2772 üzenetére
"Örömmel jelentem hogy a hétvégén sikeresen kicseréltem a laptop alját ezzel a porrá tört zsanérokat is.
És megvolt 10E ft-ból."
Hol cseréltetted ki? És magára az egész alaplapnak és HDD-nek+ODD-nek a "keretére" gondolsz?
Nagyon érdekelne, mert nekem a "keret" hűtőrácsánál lévő átlós műanyag rácsszerűségek közül letört már 5 darab, szóval szegény már elég ramaty állapotban van, plusz egy-két helyen pluszban van még repedés a műanyagon.Igen, a billentyűzet kiszedése nálam is macerás volt.
"Én úgy oldottam meg hogy egy a4-es lapra oda tettem le a csavart ahonnan a gépből kivettem és miután végeztem úgy raktam össze a gépet hogy visszafelé néztem meg a videót Amit vagy programmal csinálsz vagy ahogy én is vissza vissza kattintgattam."
Kicsit egyszerűbb lett volna az ÖSSZERAKÓS videót megnézni... (A videón amúgy lehet látni, nagyjából mekkora csavarokról van szó, de van a Lenovo Y470/Y570 Hardware Maintenance Manualban konkrétan a csavarok méretére vonatkozó rész.)Y570 complete assembly
Legközelebb inkább ezt nézd az Y570 complete disassembly visszafelé nézése helyett.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
sesshou
senior tag
A videó alapján nem bonyolult szétszedni Egyedül a billentyű kipattintása lehet problémás de az is megoldható. Az egyetlen dolog amire figyelni kell az az hogy amikor kiveszel egy csavart lehetőleg jegyezd meg hogy hová való mert van benne 1-2 olyan csavar ami hosszabb vagy rövidebb a többinél.
Én úgy oldottam meg hogy egy a4-es lapra oda tettem le a csavart ahonnan a gépből kivettem és miután végeztem úgy raktam össze a gépet hogy visszafelé néztem meg a videót Amit vagy programmal csinálsz vagy ahogy én is vissza vissza kattintgattam.
Sok sikert.
[ Szerkesztve ]
-
sesshou
senior tag
Örömmel jelentem hogy a hétvégén sikeresen kicseréltem a laptop alját ezzel a porrá tört zsanérokat is.
És megvolt 10E ft-ból.Egy hozzá fűzni való mindenkinek a youtube videóval kapcsolatban
Ne higgyetek a szemeknek a billentyű nem jön ki olyan könnyen mint ahogyan azt a videón a csóka csinálja.
Van benne 4-5 fog amit ki kell pattintani mielőtt kiemeled erővel nem fog menni. helyette egy pici laposfejü csavarhúzóval kell kipattintatni.Sok sikert hozzá.
-
Puma K
nagyúr
válasz laceeeboy #2770 üzenetére
Hali!
Csak a saját felelősségedre csináld meg!
Az alábbi videóban szétszerelik alaplapig a gépet.
Na már most mivel eléggé össze van rakva ez a masina így nem lesz egyszerű feladat megcsinálni, valamint nem tudom, hogy 100%-ig biztosan működni fog-e (az USB3.0-nak a sebessége a lényeg, amit tud az alapból a gépen lévő e-SATA is sőt picit még gyorsabb is mint az USB3.0) azokkal a gépekkel amikben nincs alapból benne az USB 3.0 lehet valami külön vezérlő került azoknak a laptopoknak az alaplapjára.
Esetleg nézz utána gógülben.
Üdv
Pumau.i: sok sikert és ha jutottál valamire akkor megoszthatnád itt velünk, hogy háta mást is kedvet kap feltéve ha sikerrel járátál
-
laceeeboy
tag
Sziasztok!
1-2 hete tettem szert egy Lenovo Y570-es laposra.
Az egyetlen problémám vele, hogy nincs benne USB 3.0-ás port. Utánanézegettem, és láttam, hogy lehet kapni ilyen bővítőkártyákat. A kérdésem, hová lehet ezeket 'beépíteni' és hogyan?Előre is köszi.
i5 2430m/6gb ddr3/gt555m 2gb/750gb kb. 2 éves a lapos, ha ez segít valamiben.
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Most néztem, hogy Windows 8-ból van upgrade version, ami a win7 rendszereket frissíteni lehet win8-ra. A kérdésem az lenne, hogy ha én megvenném és feltenném a laptopra, akkor csak ezen a gépen tudom használni? (tehát a jövőre nézve, ha vennék egy másik laptopot, akkor a mostanit a megvásárolt win8-al kellene elpasszolnom)
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Csak példának hozom fel, Crysis 3 eddig nekem maga a menü olyan szépen futott hogy csuhajja, a játék is ment high beállítások alatt. Csodálkoztam is hogy lehet ennyire jól optimalizálva. Most meg már maga a menü is laggol enyhén, a játékot meg vissza kellett tennem medium beállításokra.
De imádom ezt a laptopot, egyszerűen fantasztikus, hogy egy ilyen játékot eltol úgy, hogy nem is főzi meg magát.
-
lajxko
tag
válasz Sk8erPeter #2765 üzenetére
-Hiába a trükközés, olyan szinten integrálva vannak a csempés megoldások, hogy előbb utóbb felmérgelt.
-Nem nyugodtam bele hogy a semmiért 10 fokkal melegebb a gép. Itt win7-en tartja a 40fok CPU, 30 fok GPU hőmérsékletet alapjáraton.
-Gondoltam ha már kínzom magam, felrakom a legújabb Office2013-at is (eddig 2003-as volt). Ahhoz viszont egy másfajta aktivátor kellett, és addig csesztettem azzal a rendszert, hogy elszállt alóla az aktiválás Na itt telt be a pohár. Nyilván amúgy egy slmgr paranccsal vissza tudtam volna rakni, de elszakadt a cérna, már bootoltam is befele a Live CloneZilla cd-tAmúgy nekem is az új Nvidia driver van fent, nem tapasztaltam vele fps esést.
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
válasz Sk8erPeter #2765 üzenetére
Nekem ez már a 2. R-es driver, ameddig ezek nem voltak, addig ment minden szépen. Hogyan tudok régebbit visszatenni?
üdv!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #2764 üzenetére
"Gondoltam friss és csicsás neve van, biztos jó lesz..."
Na, nálad működött a marketing...Ha gondjaid vannak ezzel a driverrel, miért nem raksz vissza egyszerűen egy jól működőt, és élvezed, hogy úgy megy, ahogy kell neki? Van ilyen, hogy egy driver adott konfigurációnál valamilyen oknál fogva nem az igazi.
====
(#2763) lajxko :
Na, mitől telt be a pohár?Sk8erPeter
-
Bitpalace
senior tag
hello!
Valaki másnak nincs gondja a Game Ready R331 driverrel? Olyan játékok laggolnak vele, amik eddig nem.
Gondoltam friss és csicsás neve van, biztos jó lesz...üdv!
-
lajxko
tag
válasz Sk8erPeter #2762 üzenetére
Meguntam.. Megy vissza a jól bevált Windows 7 CloneZilla mentésből
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
"miért váltanék át a másik felületre?"
Igen, bennem is ez a kérdés merült fel már párszor. Cseppet sem látom amúgy a csempés alkalmazások előnyeit. Normális, megszokott módon nem átméretezhető (jó, odanyomorítható oldalra), túlságosan rögzített az egész, szépen egymás mögé-fölé-mellé tetszőleges helyekre nem tudom dobálni az ablakokat, ahogy megszoktam, plusz engem még az is zavar, hogy egy nyomorult Close ikon sincs általában elhelyezve sehol, Alt+F4-et kell nyomnom. (Utóbbit amúgy nem is értem.)
Nekem inkább olyan érzésem van ezektől, mintha egy nagy visszalépés lenne a múlt felé (most nyilván a csillivillit leszámítva).
Max. ami erőforrás-használat szempontjából előny és egyben hátrány is lehet, hogy 5 másodperc múlva inaktivitás esetén (másik ablakra váltáskor) suspended (felfüggesztett) állapotba kerül a folyamat. (Amúgy az alkalmazások kötelesek ilyenkor ennyi időn belül elmenteni az adataikat, különben bukták azokat.) Szóval nyilván ezek a csempés alkalmazások mobiltelefonokon, tableteken érdekesek elsősorban, de a francnak sem kell PC-n.Sk8erPeter
-
lajxko
tag
válasz Sk8erPeter #2760 üzenetére
Igen, én is valahogy így vagyok vele, hogy vagy az egyik vagy a másik. Ha már az egyiket kialakítom és használom, miért váltanék át a másik felületre? Ráadásul pl. egy kép megnyitásakor felajánlja (felajánlotta) hogy a Fotó alkalmazással csempén, vagy asztalon nyissa meg rendes programmal. Mivel nem szándékozom minden kép megnyitásakor ezt eljátszani, így be is állítottam hogy rendes asztali alkalmazással nyissa meg mindig, mert ott több opció van, ott szoktam meg stb. És ez kb minden fájltípusra igaz.. minek nyitnám meg a csempés felületen?.. Itt dőlt el nálam hogy jöhet a ClassicShell, aztán ne is lássam többet ezeket a csempéket Sőt.. visszaraktam a jó öreg RocketDockot is, sőt még 8GadgetPack nevű programmal a minialkalmazásokat is visszavarázsoltam Hogy megérte-e átváltanom? Nem tudom, egyelőre nem érzem hogy profitáltam volna belőle - csak a kíváncsiság hajtott, ezért váltottam Remélem idővel majd lesz valami pozitívuma is, ha másnem meg még megvan a CloneZilla mentés Win7-ről
És igen, a Win7-et én is még a legelső torrentre kikerült változatnál felraktam a laptopra, és annál azt éreztem, hogy na igen, ez fasza, mennyivel jobb mint az XP. Itt meg.. hát... elmegy. -
Sk8erPeter
nagyúr
Amúgy vicces, hogy a 8.1 megjelenésekor ezt harangozták be, mint HÚDEKOMOLY új lehetőséget, meg azt, hogy odacsesztek egy új gombot, ami egyszerűen a csempés felületet hozza be, semmi köze a régi Start menühöz (akkor igazából minek, ha ez egy egyszerű shortcut ugyanarra, amivel a felhasználóknak bajuk volt, amire nem tudtak átszokni? Úgy tudtam, az eredeti cél nem az volt, hogy akkor most egy gyorsgomb legyen ugyanarra, amit nem sikerült megszerettetni ). Nyilván van még pár újdonsága a 8.1-nek, de ez a két "AZTAMINDENIT!!!444NÉGYnégynégy" lelkendezéssel beharangozott újdonság a vicc kategóriával ér fel. Egyrészt ezek megoldására illett volna már korábban kiadni egy fixet, másrészt pici gondolkodással/alaposabb közvélemény-kutatással rájöhettek volna, hogy nem volt túl ötletes a csempét kidobni egyből az asztal helyett, a felhasználók általában ilyen szempontból vagy begyöpösödöttek (most ezt kivételesen nem rossz értelemben mondom, inkább a megszokás hatalmára gondolok), vagy egyszerűen megszerettek egy felületet, és szeretnék azt hasonló módon viszontlátni (mint én). Mondjuk ezt már a Microsoftnál is belátták, hogy elrontották, csak akkor nem nagyon értem ezt a Start menüs dolgot, hogy most azzal a gombbal mit kezdjek, ami ugyanoda visz, ami nem tetszik. Nem szűnt meg a third-party software telepítésének kényszere, ha a régi Start menü-jelleget akarom visszakapni. (Lehet, hogy rossz információkat szűrtem le az ezzel kapcsolatos szándékokkal a MS-nál, hogy ezt a kényszerhelyzetet (vagy más gyártók gazdagítását (gondolok a fizetősekre)) szüntessék meg.)
Ráadásul nem tudom, mi a saját meglátásod erről, de nekem a csempés felülettel az is a bajom, hogy amikor erről az asztalra váltok, olyan, mintha egyszerűen két tök közenincs felület között váltogatnék, egyszerűen valahogy nincs köztük megfelelő átmenet. Mintha így félkész lenne a dolog. Most ezt nem tudom értelmesebben megfogalmazni, de talán nagyjából érthető, mire gondolok. Igaz, most teremtettek ebben némi átmenetet a 8.1-esben legalább azzal, hogy immár a csempés felületnek a hátterét beállíthatod az asztalod hátterére is, ez pici előrelépés.Egyébként fejlesztették egy kicsit az általános keresőt is.
Bocs, nem akartam Windows 8-fikázásra terelni a dolgot, csak sikerült. Pedig amúgy a 7-est annak idején tényleg lelkendezve fogadtam, azonnal át tudtam állni rá, mindenféle hőbörgés nélkül, sőt.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
lajxko
tag
válasz Sk8erPeter #2758 üzenetére
Valóban, és ahogy nézem be is van pipálva, szóval ezt bekapcsolta a ClassicShell
-
lajxko
tag
válasz Sk8erPeter #2755 üzenetére
Válaszaim:
1.) Nem hál-istennek
2.) Tökéletesen működik (Legújabb WHQL Nvidia R331 driver + Intel honlapjáról származó legújabb driver - autodetect)
3.) Na utánanéztem: Energia managmentből 6.0.2.1 verzió, másikat nem tudom.
4.) Nincs köze a bootidőhöz, csak gyorsan próbáltam összekapni a gondolataimat, és azt is jelezni akartam hogy a kutya se használja a szaros csempéket, meg azt is hogy gyorsabban bootol be a rendszer egy mondatban Amúgy a Classic Shell Starmenü pótló program 1,5 MB memóriát fogyaszt, és egyből az asztalra bootol be, nem kell még csak a csempéket látni se.. és tökéletes, gyors mint a villám.
5.) Valóban, mittudomén nyilván itt több háttérfolyamat fut egy kicsit evvel magyarázható.
6.) Persze még belefér a normálisba, de az idő nagy úr : paszta megint összeszarja magát, porosodik kicsit belülről, aztán megint jön a Throttling Na jó nem ilyen vészes a helyzet, de a 10°C-al kevesebb értékek megnyugtatóbbak voltak számomra Amúgy nem mernék rá megesküdni, de játék közben viszont nem megy fel annyira hőfok. Tehát------------Cpu(a) Gpu(g) Cpu(a) Gpu(g)
win7-------40--------30------60--------60
win8.1----50--------40------65--------60(alapjárat - a, game közben 30+ perc - g)
valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Kár, hogy valami úton módon, nem lehet készíteni egy ugyan olyan OKR-en keresztűl használható Windows 8-cat "
Elméletileg akár lehetne is, de hogy gyakorlatban is működik-e, fogalmam sincs, mert még nem próbáltam (jól jönne egy tesztlaptopvinyó ilyenekre ):
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_275-275.htmlSk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi, hogy megírtad ezeket, én a múltkori kérdésedre azért nem tudtam még érdemben reagálni, mert ritkábban használom a Windows 8-at, nálam az elsődleges a Windows 7 egyelőre, úgyhogy az általad írtakat még nem próbáltam ki. Még egy darabig mindenképpen 7-es marad, ezt már nagyon belaktam. Egyelőre nem is igazán érzem saját bőrömön a Windows 8-ra való váltás esetleges személyes előnyeit, főleg, hogy őszintén szólva még mindig kiráz a hideg az új, csempés megoldástól (tényleg nem akarok fikahadjáratot indítani, egyszerűen nem tudtam még megszeretni, pedig szerintem alkalmazkodóképes vagyok az új OS-ekhez). Tudom, ki lehet iktatni, hogy lássam, third-party szoftverekkel, de valahogy még borzongok tőle, úgy érezném, hogy csak elfedem a problémát, de meg nem oldom. Nem lett volna rossz, ha a 8.1-nél nem csak odab@sznak egy gombot a csempés felülethez, "Start gomb" művésznéven, miközben az nagyon nem az, hiszen csak egy shortcut a csempékhez - kérdem én, minek? Akkor már miért nem elég a Windows-gomb a billentyűzeteken? Ha már Start gombnak nevezték el, és pont a felhasználói nyavalygásokra akartak egy válaszlépést tenni, az lett volna a válaszlépés, ha a szokásos Start menüt varázsolják vissza, anélkül, hogy kellene bármilyen külső alkalmazást telepíteni a régi visszakapásához. Nem nagyon szeretem, ha ilyesmit külső progival kell megoldani, aminek állandóan ott kell csücsülnie a memóriában, várni a gomblenyomás eseményeket, arra reagálni valahogyan, nem az OS-be van beépítve a funkció, bár nyilván túl sok erőforrást nem szabadna, hogy kérjen egy ilyen alkalmazás.
Na, kicsit elkalandoztam.Kérdéseim (visszakérdezek, mert azóta Te is kipróbáltad a 8.1-et):
1.) írtad, hogy jelezték páran, hogy "-hűtőventi szabályzó gomb nem működött, és ráadásul szuperzajmentesbe ragadt" - ez akkor nálad nem igazolódott be?
2.) írtad, hogy másik tapasztalat szerint "-gpu váltó gomb nem működik rendesen, nem kezeli rendesen a két gpu-t" - akkor ez sem igaz?
3.) "a Onekey Theatre és az Energy Managment driverekkel kell trükközni, ott nem feltétlen a Windows 8-as hivatalos verzióval fut" - mármint úgy érted, a hivatalos support-oldalról a 7-eshez tartozó verziókat szedted le?
4.) "ClassicShell-el alapból Win7-es asztal fogad, csak gyorsabb bootidővel" - ezt nem vágtam, mi köze lenne a Classic Shellnek a bootidőhöz? (mármint annak állítólagos javításához?)
5.) "-SSD sebessége kicsit alacsonyabb: 5-10 MB/s, nem sok de azért mégis bosszant " - ez mennyire tuti? Azóta állandó jelenség, mióta 8.1-et felraktad? Csak mert a pillanatnyi sebességet azért sok minden befolyásolhatja, nehéz laborkörülmények között tesztelni, hogy a teszt igazi eredményeket adjon.
6.) "-Úgy vettem észre, hogy a gép jobban melegszik. Most lett 2 hete újrapasztázva, Win7-en CPU alapjáraton 40°C, GPU 30°C körül mozgott, most CPU alapjáraton 50°C, GPU 40°C." - mondjuk ezek a hőmérsékletek teljesen normálisak szerintem, nekem 7-es alatt kevésszer fut 50°C alatt, bár lehet, hogy azért, mert mindig sok alkalmazás van megnyitva egyszerre (pl. böngésző rohadt sok füllel majdnem mindig ).Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Dawide@axele #2748 üzenetére
Igen, én bővítettem, 12 GB RAM van benne jelenleg.
Itt írtam róla bővebben, elméleti határ 16 GB - ez valóban hülyén van feltüntetve -, persze 16-ig nem teszteltem, csak 12-ről tudok egészen biztos tapasztalatot mondani (azóta is ez van benne, gond nélkül üzemel):
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_2017-2017.html
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/hsz_2069-2077.htmlSk8erPeter
-
lajxko
tag
válasz Dawide@axele #2746 üzenetére
Azóta nekem is Windows 8.1 (Enterprise) van fent. Tapasztalatok:
Driver szinten elég jól állunk, egyedül a Onekey Theatre és az Energy Managment driverekkel kell trükközni, ott nem feltétlen a Windows 8-as hivatalos verzióval fut( nem tudom végül melyik maradt, mert vagy 3-at letöltöttem, aztán próbálgattam ). Ha rossz verziót raksz fel megtudod, mert olyan error áradattal fogad random programok indításakor hogy visszasírod hirtelen a win7-et ( Werfault.exe stbstb.), De mint mondtam, ez orvosolható. A rendszer amúgy eddig stabil, ClassicShell-el alapból Win7-es asztal fogad, csak gyorsabb bootidővel). Két negatívum, ami miatt kicsit szomorú vagyok:
-SSD sebessége kicsit alacsonyabb: 5-10 MB/s, nem sok de azért mégis bosszant
-Úgy vettem észre, hogy a gép jobban melegszik. Most lett 2 hete újrapasztázva, Win7-en CPU alapjáraton 40°C, GPU 30°C körül mozgott, most CPU alapjáraton 50°C, GPU 40°C. Először arra gondoltam, hogy nem megy a Hőmenedzsment / Hatékony a hőszórásban opciója, pedig de.. Van valakinek hasonló tapasztalata? -
Puma K
nagyúr
válasz Dawide@axele #2751 üzenetére
Játék szempontjából annyira nincs sok értelme a 4-6 GB-nál több RAM-nak.
Nekem 8GB van a gépben, és egy játék sem volt ami Windows-zal együtt maximum 4.6GB-nyi RAM-ot evett meg.
Múltkor elindítottam egy pár játékot név szerint: Far Cry 3, World of Warcraft, GTA IV, Anno 1404 meg még volt 1-2 másik játék de nem emlékszem a nevükre, de az a lényeg, hogy ezek így ettek maximum 5.7 GB-ot, pedig mindegyik játékkal ingame voltam azaz nem a menüben.
Lehet a BF4 ajánlott rendszerkövetelménye 8 GB RAM, de nincs értelme, mert még 64 ember mellett sem fogyaszt annyi memóriát.
-
Puma K
nagyúr
Nekem 2db 4 GB-os Kingston 1333Mhz-ces memória van a gépben.
Úgy vegyél memóriát, hogy minden képpen a "dual channel" meglegyen azaz 2 modul legyen, mert sebesség szempontjából gyorsabb mint ha csak 1 memória lenne a gépben.
Érdemes variációk:
2+2GB
4+4GBlehet úgy is megpróbálni, hogy
2+4 GB
de akkor ügyelni kell arra, hogy azonos gyártótól legyen a 2 modul és akkor minimalizálni lehet a hiba forrását, mert ha nem jók a memóriák akkor kék halálozhat a gép mert nem szereti az adott memória típust a laptop alaplapja, vagy mert különbözik a 2 memória gyártója mint írtam..
Ezért inkább javaslom, hogy 2x4GB-os csomagot vegyél valami ismertebb gyártótól: Kingmax, Kingston, Corsair esetleg még Samsung.
Amúgy mihez kéne a sok memória?
-
lajxko
tag
Papír szerint 8 GB, de ha jól tudom simán megy 12-16-al is, csak a biosban szarul mutatja ( első számot lehagyja), de a rendszer ettől függetlenül jól kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
Dawide@axele
aktív tag
Sziasztok!
Valaki bővitette már a gépben a memoriát?Ha igen milyen típusúval és mi a max amit bele lehet tenni?
Üdv :
Dawide
Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512
-
Puma K
nagyúr
válasz Dawide@axele #2746 üzenetére
Ami a gép egyik nagy előnye , a 12 perces (többször lemértem) Windows telepítéssel együtt azonnal használható állapotba.
Kár, hogy valami úton módon, nem lehet készíteni egy ugyan olyan OKR-en keresztűl használható Windows 8-cat
[ Szerkesztve ]
-
Dawide@axele
aktív tag
Szia!
Nálam működnek ezek a driverek!Ha érdekel bővebben megírom miket használok.Bár nem minden esetben a windows 8.1 driver jó!Van hogy csak a windows 7-el megy rendesen.De nálam már csak a recovery gomb nem működik!
[ Szerkesztve ]
Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512
-
lajxko
tag
válasz Sk8erPeter #2744 üzenetére
És neked megy rajta minden driver? Én is gondolkozom a 8.1-re váltáson, már CloneZillával csináltam is egy biztonsági mentést a rendszerpartícióról, ha mégse jó valami, csak visszamásolom a Win7-et.
Olvasgattam lenovo fórumot, aztán ezek a problémák merültek fel:
-hűtőventi szabályzó gomb nem működött, és ráadásul szuperzajmentesbe ragadt
-gpu váltó gomb nem működik rendesen, nem kezeli rendesen a két gpu-t
-energiamenedzsment program errorRemélem meg tudod cáfolni ezeket
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2743 üzenetére
Ja, amúgy az előző screenshot a
Win+R
winver
után megjelenő ablakból származik.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most nagyon vicces volt az egybeesés, mert pont miután VÉGEZTEM a Windows 8.1 upgrade telepítésével, azután láttam a hozzászólásodat.
Szóval Lenovo Y570 + Windows 8.1:
Feltételezem, arra vonatkozik egyelőre a "Not supported", hogy nem garantálják még (?) az összes driver teljes körű működését.
Sk8erPeter
-
lajxko
tag
Windows 8.1 upgrade not supported on: Y570 [link]
? -
Puma K
nagyúr
Igaz én Windows 7-et használok és nekem nagyon jól megy a WoW ezen a gépen.
Én 314.22-es driver-t használok.
Próbáld meg esetleg azt, hogy elhúzod a gép jobb sarkán lévő dedikált VGA-t bekapcsoló pöcköt úgy hogy "kikapcsolt" állapotban legyen az Nvidia dVGA, majd indítsd el a WoW-ot lépj be a játékba, úgy hogy ingame legyél, majd lépj ki teljesen a játékból.
Kapcsold vissza az Nvidia dVGA-t, majd ugyan úgy lépj be a játékba, hogy ingame legyél.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Telda
addikt
válasz Sk8erPeter #2737 üzenetére
Nem próbáltam még.
Hülye kérdés de a korábbi win8 driverek ugyan úgy jók a 8.1-hez is ugye? -
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából attól függ, van-e lóvéd rá, és tartasz-e tőle, hogy valami gond lesz vele, ha igen, akkor hosszabbítsd a garanciát, már amennyiben van még mód rá, és nincs valami korlát, hogy meddig lehet (erről nem tudok infókat, de mintha lett volna Laptopszalonnál legalábbis valami korlát, de mivel nem próbálkoztam, ezt sem tudom, csak halványan felsejlik emlékezetemben, de téves infó is lehet )
Sk8erPeter
-
Dawide@axele
aktív tag
Szia!
Nálam is a Win 8.1 fut.Eddig fut minden rendesen de néha néha eltűnik a touchpad meg néhány driver.Ezt a hibát leszámítva nem rosssz.A Battlefield 3 , Company of heroes 2 , Dead Island Riptide , Dead Space 3 tesztelve és szépen futnak.Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512
-
MomoSinX
aktív tag
Windows 8.1-el nagyon sok az inkompatibilitási probléma játékok terén. Összeteszem a kezem, hogy nekem még mindig a gyári 7-em van fent 3 év után is .
Szerk: Sokaknál olvastam, hogy a GPU driver szórakozik alatta, lehet várnod kell, mire kidobnak egy másikat.
[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
Hali!
Erre valaki tud megoldást?
Röviden a World of Warcraft nem akarja használni az Nvidia processzort, hiába erőltetem rá a beállításokban. -
GuZ
csendes tag
Ennek tükrében, hogy valószínűleg visszaköltözik a szerviz, mik a vélemények a garanciahosszabbításról?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Uhh, tényleg, nem L alakú, az gáz
Amúgy a Lenovo Y570 töltője szerencsére áll a helyén rendesen, mint a cövek, nem csúszkál ki.
Mutternak van egy gagyibb Dell gépe (Dell Inspiron M5010, recseg-ropog, melegszik, mint az állat), na az töltő szempontjából borzalom, ha kicsit megmozdítom a gépet, már hajlamos kiugrani a töltő dugója.Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #2729 üzenetére
Nekem tetszett, stabil és nem csúszkál. Bár igazán lehetett volna L alakú
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi! Hm, hát túl sokat innen sem lehet megtudni sajnos. Annyit ír csupán, hogy "Egyre közelebb van Január és egyre biztosabb, hogy a Lenovo szervize Lengyelországból visszaköltözik hazánkba, melynek számos előnyét fogjuk élvezni.", igazából ez az egyetlen mondat (mondjuk a januárt nem tudom, miért írták nagy kezdőbetűvel, meg aztán később a lengyel szót ugyanígy ), nem fejti ki bővebben, hogy mitől valószínű.
Amúgy ez az újfajta töltőcsatlakozó mit tud? Nehezebben csúszik ki, vagy mi a különlegessége?
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #2727 üzenetére
Az okáról nem tudok semmit.
A visszaköltözés viszont valószínű, nem pedig urban legend.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ha számít egy és vagy akár több felhasználó véleménye is akkor juttasd el nekik az az információt, hogy a felhasználók örülnének ha itthoni lenne a szerviz "
Hogy juttassa el az információt? Ahogy akár Te is tudnád?"történ egy kis probléma mert a kollégájuk "betörte" a laptop képernyőjét"
Ideges egy szervizes lehet.========================
(#2725) Borote
Na de csak alapoztad valamire a "valószínű lehetőséget", nem?
Vagy ez most csak urban legend, aztán lehet, hogy semmi nem igaz belőle?
Vagy valami témában érintett ismerős mondta?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
Ha számít egy és vagy akár több felhasználó véleménye is akkor juttasd el nekik az az információt, hogy a felhasználók örülnének ha itthoni lenne a szerviz
Jut eszembe... Ismerősnek a HP Probook 4530 gépe ment tönkre, pontosabban a hűtőventilátora kezdett el elég keményen kerregve dolgozni ha a gépet megmozdították akár csak annyira, hogy hozzáértek 1 ujjal... valószínűleg csapágyas lett a ventije mindezt úgy, hogy 1 éves se volt még a gép.
Elvittük egy Óbduai HP partner szervizbe, ott azt mondták 1 hét.
Hétfőn vittük be csütörtökön kíváncsiságból hívja ismerős, hogy mi a helyzet a géppel, mondják nem találják a hibát és valószínűleg jövőhéten lehet a gépért menni.
Hétfőn hívják ismerőst, hogy meg van a kerregő venti probléma és már meg is rendelték a ventilátort, de lehet csak jövő hétre érkezik meg.
Kedden jön a telefon, hogy megérkezett a ventilátor, de történ egy kis probléma mert a kollégájuk "betörte" a laptop képernyőjét, és kap egy új képernyőt is a ventin felűl, és szerdán lehet érte menni
Szerdán délelőtt 10-kor meg is volt a gép.
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #2724 üzenetére
Nem tudok róla semmit, így nem bocsátkozom ilyen feltételezésekbe.
Ez egyelőre nem 100%, csak egy valószínű lehetőség. -
Puma K
nagyúr
Na ez tök jó!
Akkor remélhetőleg egy alaplapcserét 1 nap alatt megcsinálnak majd itthon
Anno valakinek innen 3 nap alatt megjárta alaplapcseréstül Magyarország-Lengyelország-Magyarország távot
Egyik kedvenc gyártóm lett a Lenovo... múltkor olvastam egy telefonjukról amiben 4600 mAh-s akku van amivel nagyjából 1 hetet kibír a telefon úgy hogy közben azért használják is arra amire való!
-
MomoSinX
aktív tag
Én nem tenném. Már régóta megszűnt a magyarországi Ideapad szerviz, külföldre meg nem küldeném ki, ha valami gond van. Az enyém lassan 3 éves, pasztát akartam cseréltetni, de az amúgy sem volt benne a gariban és akkor tudtam meg, hogy megszűnt a szerviz is. Megcsináltattam egy sima szerelővel.
-
GuZ
csendes tag
Sziasztok!
Mostanság fog lejárni az alap 2 év garanciám a gépre, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e meghosszabbítani +1 évvel? Tud-e valaki valamilyen gondról, ami 2 év után jelentkezni szokott ennél a típusnál?
Ugye így 2 év után már kiderült, hogy nincs komolyabb gyártási hiba (mert akkor már elszállt volna) és a Lenovo is szerintem elég jó hírnévnek örvend tartósság terén (javítsatok ki, ha tévedek), de hát sosem lehet tudni...Köszi a segítséget!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Dawide@axele #2715 üzenetére
Pedig nem kell hozzá. Csak el kell találni a megfelelő időzítést, vagy akkor sem történik tragédia, ha többször lenyomod az F2-t.
Sk8erPeter
-
Dawide@axele
aktív tag
válasz Dawide@axele #2714 üzenetére
Sikerült megtalálni.Esc is kell az F2 mellé és már működik is.:-D
-
Dawide@axele
aktív tag
Sziasztok!
A bios-t mivel lehet elővarázsolni?[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, végre nem csak én próbáltam korrigálni egy picit megtévesztőnek is tűnő információt, köszi.
Ettől függetlenül azért a 8-asban tényleg sok mindent javítottak/fejlesztettek a 7-eshez képest (huhh, hadd ne részletezzem, van erről egy Wikipédiás lap), meg bizonyos tesztek szerint valóban adott esetben jobban teljesíthet régi konfigurációkon (erről egyelőre személyes tapasztalatom nincs, szóval se megerősíteni, se cáfolni nem tudom), persze abban teljesen igazad van, egyet is értek, hogy azért ilyen mértékben nem kell elájulni tőle, hogy valaki úgy állítsa be, mintha szárnyakat kapna a gépe csupán attól, hogy 8-ast rak fel rá 7-es helyett, és ezért megérné azonnal pénzt kiadni rá - amennyiben valaki elégedett a mostani 7-essel, nincs olyan újítás a 8-asban, ami konkrétan érintené, akkor totálisan felesleges szerintem is pénzt kiadni rá, hogy elmondhassa, hogy most már eggyel növekedett a felhasználói verziószám a Windows-on 7-esről 8-asra.
Az is igaz, hogy túl sok a marketinghablaty, meg nyilván nagyon el akarják adni a 8-ast, mert nem volt robbanásszerű siker (visszanyalt a fagyi az erőszakos csempeerőltetéssel is, és hogy ezzel együtt kukába dobták teljesen a Start menüt, gondolván, hogy na most aztán az évek óta megszokott kellemes dolgot jól megreformáljuk, és azt a felhasználók hú de fogják értékelni, hát nem Inkább felrakják külső szoftvergyártók cuccait, és hajlandók azokra még pénzt is költeni), de a duma mögött van olykor azért valami tartalom is."Attól még hogy felrakod a Windows 8-cat miért ne tudnád később letörölni és felrakni helyette a Windows 7-et az OKR-ről?
Ráadásul miért ne tudnád később használni a gép aljára egy ragasztós papírra felírt serial-t?"
Fogalmam sincs, hogy működik ez az upgrade, mert így eddig nem csináltam - de nem az van, hogy a Windows 7-es aktiválókódodat elkérik az upgrade során, ezzel hivatalossá teszed az upgrade-et, úgy, hogy kommunikál a Microsoft szervereivel, hogy jó-e a kód, ha igen, akkor a 8-ashoz kapsz egy ÚJ aktiválókódot, és a 7-es kódodat elavultnak minősítik a szerveren, így később hiába próbálnád aktiválni, azt fogja válaszolni rá, hogy ez a kód már nem él, és nem fogadja el?Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
válasz aizen92 #2708 üzenetére
Attól még hogy felrakod a Windows 8-cat miért ne tudnád később letörölni és felrakni helyette a Windows 7-et az OKR-ről?
Ráadásul miért ne tudnád később használni a gép aljára egy ragasztós papírra felírt serial-t?
A DX11.1 meg DX11.2 szép és jó, de ha a hardver nem támogatja akkor nincs meg az "előny". Jelen esetben a GT555M nem támogatja.
Teljesen mindegy, hogy milyen oprendszert használ az ember azaz Win7 vagy Win8, ez csak marketing szöveg a hozzá nem értőknek és számokkal dobálózás, mert az nagyobb mint az előző és az mennyire jó nekik.
Anno tapasztaltam, a DX10 vs DX10.1 közti "különbséget" ami a nulla "előnyt" jelentett a gyakorlatban.
Volt egy akkor még ATI HD 4850-s VGA kártyám amit azért vettem mert itt PH!-n írták, hogy azzal fú de jól fogok járni, mert az már modernebb technikailag és az a jövőre tekintve jó lesz nekem és hosszú távon kifizetődik majd.A gyakorlatban meg mi volt? Öt Forintot nem ért a technológiai előny, mert alig volt játék ami külön támogatta a DX10.1-gyet és azt észrevenni sem lehetett sebesség szempontjából meg megint nem történt semmi, mert nem futott jobban... később jött a Windows 7 a DX 11-gyel aminél már valós különbségeket lehetett észrevenni, és tapasztalni a játékokban.
Az AMD által támogatott játékokban benne volt a DX10.1, de mint írtam nagyon kevés játék volt ami támogatta, ráadásul ezek nem olyan AAA osztályos játékok voltak. Az AAA kategóriába tartozó játékok meg nem is támogatták sőt később sem, mert később meg jött a DX11 amit már érdemes volt használni.
Azért, mert volt egy Windows 7 amit már belaktál és lehet már 1-2 éve fel volt telepítve, majd felraktál egy olyan oprendszert amin csiszoltak a procihasználaton és lett egy új rendszer azért az csak a frissen telepített Windows-nak köszönhető a gyorsulás ami "tipikus" Windows tulajdonság.
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
válasz aizen92 #2708 üzenetére
Köszönöm nektek a gyors választ, még 16-ért úgy gondolom annyira nem is vészes, jó persze jobb lett volna olcsóbban. De nekem az lenne a kérdésem, hogy ha megvenném, és feltenném erre a gépre, (amit lehet hamarosan eladok) akkor ugye Win7-et már nem tudom visszatenni, és ha vennék egy másik laptopot arr meg pláne nem tudnám feltenni. Ebbe egy kicsit tudnátok segíteni hogy is van?
Köszönöm!
-
aizen92
addikt
válasz Bitpalace #2706 üzenetére
Na Sziasztok!
A Windows 8 "upgrade"-t a következőképpen lehet végrehajtani. Ez lehet, hogy nem is az jan 31.-i akció.
Itt úgy van, hogy megvettem a vizes boltban 16790-ért ( van máshol 15.000 forintért, de ebben a boltban 100%-ig megbízok! ) majd szépen kaptam egy dobozos verzió, kulccsal, egy 32 meg egy 64 bit-es telepítővel és felraktam. Most jön a trükk, hogy a Windows 7-et sajnos ezzel elveszíti az ember. Elvileg nem lehet utána újra telepíteni a laptop alján feljegyzett Windows 7 kulccsal.Ezt csak azoknak ajánlom, akik már nagyon régóta szemeznek a Windows 8-cal, ismerik már, látták már, bejött nekik, mert szívás lenne ha felrakod és nem tudsz utána"downgradelni".
Olyan szempontból éri meg ezen a laptopon, szerény véleményem szerint:
1.Sokkal gyorsabb lesz tőle ( gondolok itt boot időre, programok betöltésére stb. )
2. CPU-t sokkal energiatakarékosabban és okosabban használja ki. Ezáltal nekem eltűnt az átlagos felhasználás közbeni melegedés, sőt még játék közben is csak 1 ponton "izzik" fel a gép, nem pedig átsül és felforrósodik az egész.
3. Venti egyáltalán nem zúg, nem hangoskodik alapjáraton ( gondolom ez a CPU felhasználásnak tudható be )
4. Lehet, hogy ezért most megköveznek itt páran, de nekem bejön a csempe. na mindegy
5. Aki sokat játszik annak Direct X 11.1 majd 11.2 sokat fog dobni a játékélményen. Sokkal gördülékenyebben megy majd, mint windows 7 alatt. ( ezt már most a Battlefield 3 és Battlefield 4 vonatkozásában megtapasztaltam, hogy több FPS-t kaptam és érezhetően olajozottabb/"smoothabb" a játék )[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #2706 üzenetére
Szerintem az az upgrade-akció már lejárt jan. 31-én:
http://www.hwsw.hu/hirek/49666/microsoft-windows-8-pro-upgrade-frissites.html
bár akkor az upgrade ilyen 9 ezer Ft környékén mozgott, szóval a 15 ezer nem tudom, mire vonatkozik, lehet, hogy valami másik akcióról beszél, például diákkedvezményről, fogalmam sincs.
Nem vagy diák valahol, ahol lenne Campus/MSDNAA-liszensz?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Bitpalace
senior tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Dawide@axele #2704 üzenetére
Elfogadom, hogy nem tetszik neked a beszólás, bár nem neked szóltam be, de te meg azt fogadd el, hogy nekem meg az ilyen szintű igénytelenség nem tetszik, ami miatt elindult az egész témázás, hogy a fórumban sokan úgy gondolják, hogy a csetszerű hányás hozzászólás gyanánt megfelelő. Szerintem nem az. Valóban nem vagyunk egyformák, én rászánom azt a plusz húsz másodpercet (ja, ergo nyilván akkor ráérek, sőt, "unatkozom") telefonon is, hogy inkább nézzen ki normálisan a hsz.-em, ne úgy, mint egy fosás. Amikor meg "a kis fotelből" gépelek, akkor egyszerűen nem jelent plusz időt az, hogy normálisan írok. Jó, van, akinek ezzel problémája van, én azt is elfogadom, de amikor valaki tudatosan ír igénytelenül, az szerintem gáz. Én meg ebben vagyok túlérzékeny, vágom, de azért igyekeztem nem széjjeltaposni senkinek a lelkivilágát, egyszerűen csak szóltam érte, kicsit inkább szarkasztikusra véve a hangnemet, mint bántóra.
A topicban való segítségeket meg nem azért hoztam fel, hogy kérkedjek vele, hanem mert azzal vádoltál, hogy nekem biztos nincs jobb dolgom, meg unatkozom, meg túl sok a szabadidőm. Ez nem így van, bár hidd el, én örülnék a legjobban, ha így lenne, és vádolható lennék ezzel, de azért talán nem az a forgatókönyv van, hogy én csak ilyen dolgok miatt ugatok be, más hasznos tevékenységem nincs is a topicban, így talán joggal hoztam fel, hogy ne így állj a dologhoz. Amikor segíteni próbálok másnak, végül is arra is lehetne azt mondani, hogy "nincs jobb dolgod?", de ha mindenki így állna hozzá önzetlen segítség helyett, akkor kihalnának a fórumok.Sk8erPeter
-
Dawide@axele
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2703 üzenetére
Mivel új nálam ez a gép ezért még nem tudok segíteni , de ha tudok majd biztosan fogok.Például cseréltem benne processzort és ebben már tudok!Én egész héten 5 napot dolgozom és hétvégén meg Fősulin vagyok szóval nem tudom milyen lehet unatkozni.De nem is szoktam másoknak az írását kritizálni. Főleg nem ha másnak segít vele megoldani problémákat.Elhiszem hogy ilyen vagy mert már másodszor sikerült összefutnunk ebben a témában.Lehet én reagálom túl a dolgot de ahogy neked a "a nyelvtanilag helytelen" írás nem tetszik nekem meg a beszólások.Én meg ilyen vagyok.Szerintem nem ugattam be csak elmondtam a véleményemet.de ha ezzel megsértettem a lelked világát hát bocsánat!Nem lehetünk egyformák Egyébként van igazság abban amit írsz csak a stílus nyers 1 picit!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz aizen92 #2702 üzenetére
Nem, nincs sok szabadidőm, de látom gyerekesen visszavágni (na most akkor jól beszólok én is valamit, ezazzzz, ez biztos jó lesz, hogy biztos sok szabadideje van! ) a legjobb módszer, bár igazából nem számítottam jobbra ezek után, igaz, én voltam provokatív, sorry, ez van.
Egyébként nem tudom, miért kellene, hogy az legyen az alap, hogy nyugodtan lehet egy szakmai fórumra undorító igénytelen módon összeokádni a hozzászólásokat. Én is szoktam telefonról írni, és jé, mégis sikerül általában helyesen írnom (általában ékezetet is használok, de ennek hiánya nem annyira zavaró, mint az igénytelenség), mivel úgy gondolom, hogy az is a netikett része, hogy megtiszteled a közösséget azzal, hogy nem összeb@szol egy hozzászólást, hanem leírod normálisan. Nem arra hivatkozol, hogy "de telefonról írtam, és egyben úgy gondoltam, hogy ha odahányom a hsz.-t, az jó lesz". Igen, én szólok érte, mert nem fogok moderátoroknak ugatni, hogy ugyan szóljanak már az embereknek, hogy ne ez a stílus terjedjen el. És akkor mi van, ha telefonról írsz? Senkit nem érdekel. Attól még a hozzászólásod megjelenik a fórumban, ha elküldöd. Tudtommal nem írtál semmi sürgőset.
Nyugodtan sz@rd le a véleményemet, de legyél vele tisztában, hogy miért "kötök beléd", ha már annak fogod fel. Ha valakinek a virágszál lelke sérül azzal, hogy valaki beszól neki az igénytelen és következetes (!) helyesírási hibáiért (ami látszik, hogy abból következik, hogy egyszerűen magasról lesz@rja, hogy ez egy FÓRUM, nem pedig egy csetablak), akkor ez van, de nehogy már az legyen a f@sz, aki merészeli felhívni a figyelmet erre.====
(#2701) Dawide@axele : igen, ha valaki kijavít pár nyelvtani hibát, akkor az csakis nyelvtantanár lehet. Egyértelmű! Ja, és nyilván "unatkozik" és csakis "sok szabadideje" lehet, hát nyilván, mi más is lehetne a magyarázat. (Egyébként mesélj, hogy kell unatkozni? Nekem elég régóta nem sikerült, néha pedig jólesne, de erről akkor biztos többet tudnál mesélni. ) Amúgy köszönjük, hogy te is ilyen hasznos hozzászólással bővítetted a topicot. Ellentétben veled, én már jópár embernek igyekeztem segíteni a topicban, és nem csak kérdeztem, vagy visszaugattam, amikor egy emberke valaki másnak "szólt be". Olvasd el a fentebbieket, hátha neked is lejön valami az egészből. Bár szkeptikus vagyok ezek után. Na jó, befejeztem, de nem miattad fogok leszokni arról, hogy felhívjam valaki figyelmét arra, hogy gáz, ha egy FÓRUMON igénytelenül írogat, és leszarja, hogy ezt egy közösség olvassa.
Sk8erPeter
-
aizen92
addikt
válasz Sk8erPeter #2699 üzenetére
Köszönöm. ahogy írtam telefonról vagyok, de elnézés még párszor, hogy ez becsúszott. vicces látni mennyi szabadidőd van. Következö az lesz hogy rövidítéseket is bűn használni. Tudom, hogy ilyen vagy írtad már párszor és felhívtad rá a figyelmünket de ez nálam a szőrszálhasogatás kategória.
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Dawide@axele
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2699 üzenetére
Engem különösebben nem érdekelenek a nyelvtani hibák!Te valami nyelvtan tanár vagy?Vagy csak ennyire unatkozol és ráérsz másokat kritizálni?Nem mindenki otthonról gépel a kis fotelből.én is telefonról írok utazás közben és gyorsan kell gépelnem.Szóval nem tudom mit vagy kiakadva!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest