- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz archie17 #3314 üzenetére
"Jól sejtem, hogy pusztán bedugom az üres slotba, és jó vagyok?"
Igen, mi más."RAM MHz az mit jelent"
http://superuser.com/questions/736381/what-does-the-mhz-of-ram-really-mean"milyet érdemes választani?"
Milyen RAM-ot vegyek?"A dual channel eléréséhez mik a kritériumok?"
Igazából a legbiztosabb a dual channel eléréséhez az, ha kapásból párban (kitben) veszed, meg itt olvashatsz egyéb kritériumokról, de a gyakorlatban tök más memóriamodulok is működhetnek együtt dual channelen (lásd az én példámat: [link]), meg persze ennek ellenkezőjére is van példa (hogy nem megy, ha fene fenét eszik is). De nem kell túlizgulni a kérdést."csak külön "notebook ram" néven feltüntetett modulok jók nekem?"
Igen, "Notebook DDR3 (SO-DIMM)" vagy hasonló megjelölésű RAM-ot keress (az asztali gépbe való nem lesz jó neked).Sk8erPeter
-
aizen92
addikt
válasz archie17 #2934 üzenetére
Tegnap én is valami hasonlót akartam megfogalmazni. 20 percen át írtam, de aztán inkább nem is küldtem el, mert csak ilyen filozofikus magasságokban íródott, ami nem lenne elég Sk8erPeter-nek. hozzá teszem jogosan.
semmi technikai részt nem tudok ezzel kapcsolatban.
Csak logikai érvek: ha egy játék jobban/ vagy azonosan fut egy gyengébb hardverrel rendelkező gépen, mint az erősebben akkor az nálam azt jelenti hogy optimalizálatlan.
Vagy vannak játékok amik 2-3 évesek, de még mindig csak low beállításokon fut nálam és nem hajtja ki a GPU-t és/vagy CPU-t*, annak ellenére hogy a mostani játékok magas beállításon elfutnak a mai napig. akkor az a pár régebbi játékot nem optimalizálták jól, pedig más alacsonyabb ( az enyémhez képest ) konfigurációjú gépen tökéletesen fut el.
* itt arra gondolok, hogy a gépemen az állandó 100% helyett, csak 70-80 %-ban használja ki a GPU-t, vagy az átlagos 60-70% helyett csak 30-40%-ban a CPU-t. ez mitől van ötletem sincs.vagy androidon is szoktam/tuk használni a kifejezést. erre a példám az, hogy a régi Galaxy Note készülékemen a Plants vs. Zombies nevű játék szaggatott, rohadt lassan töltött be, de egy gyengébb telefonos hardwarerrel rendelkező ismerősömnek meg tökéletesen, akadásmentesen futott a készülékén.
Amúgy ebben a gamepod-s cikkben is használják a kifejezést. tudom hogy sovány vigasz.
Ahogy archie17 is írta ezt ilyen "hozzá nem értő" gamerek használják egy játékra. reméljük valahogy sikerült megismertetnünk veled ezt a "szleng" kifejezést és ezek szerint szakmaiatlan fogalmat.
Amúgy bármely játékosnak mondod, hogy optimalizálatlan, egyből tudják miről van szó.[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
MomoSinX
aktív tag
válasz archie17 #2908 üzenetére
Én nem néztem bele, mert nem én javítottam, de nekem azt mondta a szerelő, hogy nem maga a zsanér tört el, hanem szabályosan kiszakadt a helyéről. Tehát nyitogatni tudtam ugyan úgy, csak feltolta a jobboldali hangszóró fele a kasztnit egy kicsit. Néztem is, hogy mi a franc.
-
Bitpalace
senior tag
válasz archie17 #2908 üzenetére
Én a te oldaladat is teljesen megértem, de a te szemszöged teljesen a régi dolgok felé néz. Azokat ne vegyük alapul, mert ez a laptop sem olyan öreg, tehát ennek már tuti korlátozott üzemidejű valamelyik alkatrésze/összetevője. Biztos vagyok benne. (és itt nem a borításra gondolok, hanem pl. a nyomtatott áramkörre, játszanak az összetétellel és komoly teszteket csináltak hogy mi meddig bírja)
Most én is felhozhatnám példának a lotus esprit-et ami itt ál a garázsunkba és tényleg semmi baja, még sok sok évet ki fog húzni. Miért? Mert nem egy mai gyártmány és azon is még rendes szakemberek dolgoztak és tervezték. Ma meg mi megy munkahelyen? Ha csak egy mérnököt nézünk az ő általa tervezett alkatrészt úgy kell megcsinálnia ahogy megmondják neki hogy mennyit bírjon most legyen ez km vagy idő függő. Ha a mérnök azt mondja hogy az úgy nem lesz jó, mert ő tudja hogy kell megcsinálni hogy a lehető legtovább bírja akkor testvérem lehet másik munkát keresni, lesz más aki megcsinálja...Ez a baj a mai világba, hogy nagy a munkanélküliség, és sajnos kénytelenek vagyunk leülni és megcsinálni azt amit elvárnak tőlünk, hiába tudnánk saját tudásunk szerint jobbat kihozni belőle, de sajnos a pénz az nagy úr. -
MomoSinX
aktív tag
válasz archie17 #2621 üzenetére
Kiadták i5 és i7-el is, nem értem miért sülne szét, a hővédelmet meg nem kapcsolnám ki, amúgy sem melegedek túl, ha mindig rendesen ki van pucolva a cucc. Fizikailag ugyanaz a hűtő van az összes típusban.
Szerk: A hővédelem csak a kosz miatt kapcsolt be (eldugult a borda, de rendesen), mióta pucoltam semmi gond nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz archie17 #2399 üzenetére
Egyáltalán nem vészes a venti kiszedése, sőt. Csatlakoznék aizen92-höz, szedd ki inkább rendesen, a fújkálás nem túl hatékony.
Hozzáférhető anélkül, hogy szétkapnád az egész gépet, de ahogy a kolléga írta, arra figyelj oda, hogy távolítsd el előbb a venti csatlakozóját - itt meg itt épp kihúzza, de mondjuk itt pont nem mutatja a venti eltávolítását, meg itt már szét van kapva; itt viszont pont láthatod azt, ami a lényeg a szempontodból: http://youtu.be/tmXVjFfvKGU?t=1m15s (1:15-nél) - itt pont látható a 3 kis csavar, amit el kell távolítani, meg a tápkábel; kiszedni a kis ventit mondjuk itt nem fogja, de az olyan könnyű feladat, hogy azt így külön nem is nagyon lenne értelme mutatni. Szóval eltávolítod a tápcsatit, a 3 csavart meg csavarhúzóval kicsavarod (de jól hangzott ), aztán ahogy írták, ecsettel, fülpiszkálóval letisztogathatod. Meglepően nagy vastag pormacskákat lehet kiszedni.
Visszarakáskor pedig nehogy elfelejtsd újból csatlakoztatni a venti tápkábelét, különben megsül a processzorod.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
aizen92
addikt
válasz archie17 #2399 üzenetére
nagyon könnyen hozzáférhető a hátlap leszedése után. 3 picike csavar tartja. viszont óvatosan szedd ki! (csatlakozóra figyelj ) nagyon puha fémből vannak azok a csavarok. nem a legjobb minőség. és a pici fehér-szürkés vékony porréteg leszedése lesz macera a kis lapátokról. arra szánj időt mert javítani fog a hőszabályozáson.
-
mbazsi
tag
válasz archie17 #2396 üzenetére
Szerintem elég lehet ha leveszed az alját és sűrített levegővel belefújkálsz a ventilátorokba. Amikor újra pasztáztam én elég nagy porcicákat szedegettem ki a CPU-GPS hűtőkből, de ha nem akarod ezeket eltávolítani hozzá lehet férni szerintem, nem kell egyáltalán szétbombázni a gépet.
Remélem segítettem. -
Bitpalace
senior tag
válasz archie17 #2185 üzenetére
Viszont még van rá 1év garancia, ha netán visszaviszem laptopszalonba akkor ott megcsinálják a pasztázást?
Van itthon mx-2 pasztám. Meg a gyári 4gb ramot,szeretném bőviteni 6 vagy 8gb-re és egy kis ssd-t is szeretnék bele OS-nek. Milyent ajánlanál és van e benne bővíthetőségi lehetőség?Amúgy h tudom újratenni az eredeti OS-t?
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz archie17 #2178 üzenetére
Ágyban volt a laptop, tehát alulról nem igen, inkább csak billentyűzettől szívott levegőt. 30 perc NFS The Run alatt mértem ilyen értékeket, de kb ugyan ilyen Ghost Recon Future Soldier alatt. A program neve a ThrottleStop és azért kapcsoltam be, hogy ne vegye vissza a CPU órajelet ezzel kiszűrve a kisebb szaggatásokat. A jobb oldali értékek, a játék alatt elért MAXimálsi értékek, a bal oldali értékek pedig nyugalmi (netezési) hőmérsékletek.
-
aizen92
addikt
válasz archie17 #2175 üzenetére
Köszönjük a tájékoztatást! nekem is a legújabb driver van fent crysis 3 beta miatt. a játék btw. elég durván megizzasztja a gépet. mid-en eléggé felmelegszik az egész. eddig csak a bal oldala szokott de most az egész
Más: furán viselkedik a bal oldali USB és e-sata meghajtó. pl vezetéknélküli egeremet és bill. nem ismeri fel. ( a razer egeremet hajlandó működtetni ) a külső winchesterem a bal oldali részen nem működik se az e-sata se az usb 2.0ban. úgyhogy valami nem tuti vele. esetleg van ennek valami drivere?
és most ha már erről beszélünk eszembe jutott valami. mondtátok h páran közületek még usb 2.0-val rendelkeztek a bal oldai usb 3.0 helyett. nekem ugye usb 3.0 mert ez későbbi eresztés. és azt vettem észre szétszedésnél h az usb 3.0 nem része az alaplapnak hanem, mint egy különálló hardware csatlakozik az alaplaphoz. le is lehet csatlakoztatni róla. nálatok nem ilyen? mert ha igen ki is lehetne cserélni egy usb 3.0ra ( bár én még nem tudtam kihasználni a 3.0 gyorsaságát, mert egekben vannak a külső adathordozók és egy 2 éveset használok azóta is ami bőven kielégíti az igényeimet )
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz archie17 #2023 üzenetére
Ez így van. A HDD Sentinel rossz értéket olvas ki a firmware-ből. Ez szinte az összes Lenovo gépbe tett Seagate HDD-t érinti, de ez nem a HDD hibája, semmi gond nincs vele. Ez kizárólag a HDD sentinel hibája, lesz majd belőle másik változat is, ami majd normálisan értelmezi a firmware által szolgáltatott adatot (ami elvileg eltér más gépektől, ezért más az adat).
Ha SeaTools-zal nézed, akkor megmutatja a diagnosztika, hogy nincs gond.
-
Burki
aktív tag
-
Burki
aktív tag
válasz archie17 #1991 üzenetére
Tetszetős ez a 10 fokos csökkenés.
Azt meg szabad kérdezni, hogy mennyiért csinálták meg?Ez a zsanér dolog érdekes, főleg ha tényleg nem érezted szétszedés előtt, hogy baj lenne vele.
Nekem a bal oldali zsanérral van gondom, jó pár milimétert mozog az eredeti helyzetéhez képest, olyan érzetet kelt mintha ki lenne törve a helyéről, pedig az újkori állapotához képest ugyanolyan jól tart.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
archie17
tag
válasz archie17 #1786 üzenetére
Közben megérkezett a válasz, "WPS márkájú hővezető pasztát használunk, ha szükséges, rézlemezzel kiegészítve".
Ezzel kente már valaki az Y570-ét, illetve van róla máshonnan tapasztalata, vagy nézzek be a hőpasztás topikba? Azért töröm rajta ennyit a fejem, mert inkább veszek akkor magam pasztát, és a kezükbe nyomom, hogy ezzel tessék nekem csinálni, mintsem hogy hamarosan megint melegedni kezdjen -
archie17
tag
válasz archie17 #1514 üzenetére
Bocsi a dupláért, a teszt alatt kifutottam a szerkesztési időből.
Bármily fura, de működik! Pedig csak kivettem a ventit, megnéztem, megfújogattam (de max porosabb lett, tényleg szép tiszta volt) és visszatettem. Skyrim alatt jól hallhatóan zúg a kicsike, az más kérdés, hogy a pasztázás még mindig elférne rá
De tegnap eléggé megijedtem, amikor teljesen néma volt a gép, miközben a proci 80C körül mászkált.Köszi a segítséget még egyszer!
-
windchill
csendes tag
válasz archie17 #1510 üzenetére
Szia,
Érdemes kitisztítani alaposan. Tisztítás után pedig ne rakd vissza a hátlapot a gépre és fejjel lefelé tartva kapcsold be. Így meggyőződhetsz, hogy megy-e a venti vagy sem.
Ha semmi sem segít, akkor 06-80-987-425 (ingyenesen hívható reggel 9 és este 6 között, de csak munkanapokon).
üdv,
wLenovo Y580, 15.6 FHD LED, i7-3630QM, 8GB DDR3 1600MHz, 32GB SSD + 500GB 5400rmp, nVidia GTX 660M 2GB DDR5,
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Kephostot nem szereti ezek szerint"
Minek kéne a kephost, amikor a Prohardvernek is van saját képfeltöltő szolgáltatása?egyébként DIREKT LINK kell neki (képre jobb kattintasz és megnyitod külön lapon), és akkor jó lesz:
jé, nekem sikerült...
Sk8erPeter
-
B-L-A-C-K
titán
Én arra gyanakszom hogy nagyon poros, és csak "portalanító" módba tudja meghajtani a ventit, én szétszedném és kitakarítanám, illetve pasztázás se ártana neki, de ahoz nagyon szét kell szedni. Viszont venti kitakarításhoz elég csak a hátlapot levenned, és ott kitudod csavarozni a ventit is a takarításhoz. (mielőtt kérdeznéd, nem jár garanciavesztéssel)
[ Szerkesztve ]
-
Sischo
tag
válasz archie17 #722 üzenetére
Nemhiszem hogy ez az internetkapcsolat miatt lenne mert már játszok egy ideje, de végig megvolt ez a gond :/ Beletörődnék én ebbe, mert azért játszható csak idegesítő, hogy alapjáraton is ilyen magam a Cpu hőmérséklet . Nlztem Y570 tesztet és ott játék után ment fel 70 fokra nekem meg alapból 67. Remélem megoldódik valahogy mert amúgy nagyon szeretem a gépet meg hosszú távra terveztem vele.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz archie17 #615 üzenetére
Én meg találtam neten egy még jobb minőségű pasztát, lehet megveszem és újra rámegyek vele....
Mondjuk azt hozzá kell tennem semmi értelme az egésznek hogy újra megcsináljam, mert ha nyerek pár fokot még, akkor sem változik semmi...Csak a még jobb eredmény érdekében csak hobbiként vonz a dolog...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz archie17 #568 üzenetére
Nekem ha sok dolog megvan nyitva akkor ilyen 49-55 fok, mondjuk nincs 23 fok a szobámban, hanem majdnem annyi amennyi kint van...Így akkor meg se lepődök hogy nekem több. Amúgy most melóhelyen egy Dell Latitude E5520-assal dolgozom, itt is 23 fok van jelenleg (i3-as proci van ebben is) és 50 fokos a gép, szóval az enyém olyan melegben teljesen jó szerintem...
"Bérpasztázást vállalsz? "
Sajnos nem tudom a tiéd le van e ragasztva, illetve külföldi oldalakon olvastam hogy könnyen eltörhet a csavaroknál a foglalati rész, ami annyit jelent hogy utána az adott csavart nem tudod visszacsavarni. Nekem szerencsére ilyen nem volt, de megnéztem tényleg könnyű akár csak meg is repeszteni mert a műanyag foglalat ahogy néztem elég gyenge, ami annyit jelenthet ha kicsit túlhúzod a csavart már letörhet/berepedhet...Szóval emiatt nem is szívesen csinálnám másnak, mert akármennyire is precízen csinálom ez olyan dolog lenne amiről szerintem nem tehetek. Ha ez nem befolyásolna akkor megtudom csinálni...
Mindenkinek: és a VGA hány fokos nektek?
Nekem ahogy nézegettem alapjáraton/nettezéssel 30-38 fokos, meghajtva 65 fok körül (természetesen ez melegben).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% Brutális i7-13700H 14Magos! 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest