Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3211) szaszlaci válasza Zolee11 (#3209) üzenetére


szaszlaci
addikt

hamarabb cserélték pár év után nagyobbra, mint tönkrementek volna
Ez mit bizonyít? A tartósságát biztosan nem.

A nagy áradások okozta "krízist" követően nőttek az árak és csökkent a minőség, hogy ez mennyire valós azt nem tudom, mert nem álltam neki statisztikákat összehasonlítani,
Pedig ha nekiállnál statisztikákat nézni, előrébb lennél. Persze nem a WD szponzoráltakat.
A "minőség" már a kezdetben, a nagy áradások kartellezések előtt is rossz volt. Jó, ha tudod, egy termék több gyártási tervet kap, legyen az HDD vagy csavarbehajtó. A második terv mondjuk a második évben lép érvénybe, hogy olcsóbb legyen, miután "befutott".

főleg a hozzáértés hiányára vall, hogy valaki azt állítja, hogy mindegy, hogy egy adattároló rendszerlemez, vagy csak másodlagos háttértár.
Felőlem lefitymálhatod a "hozzáértésem", mert az tényleg nem valami nagy, nem fogok megsértődni. De attól még eltelik három év, ezalatt növekszik két kategóriát az adatsűrűség, és máris gyorsabb lesz az "adattároló", mint a "rendszer". Persze nem csak ettől függ. Viszont egy rendszer sebességére messze nincs akkora hatással csak a HDD sebessége, mint azt a bepalizott felhasználók hiszik. Tipikus 7200 rpm mánia.

A WD oldalain is olvasható ami a cikkben, főként linux-al voltak gondok, nem tudta kezelni a wdidle3 üzemmódot.
Mi az a wdidle3 üzemmód? :F :) Az egy alapvetően DOS környezetben futó segédprogram, semmi köze a Linuxhoz, ahogy a HDD okozta fejparkolásnak és lemezleállásnak sem. Komolyan javaslom, hogy nézz utána, mi ez az egész!

Elvileg ez a probléma mára megoldódott.
Olvass vissza, mennyire oldódott meg...

A tervezett elavulás sokkal kevésbé van jelen, mint azt sokan állítják,
A Green az már a következő szint ezen a téren... :)) Önmegsemmisítő hardverek.

miért gyártaná így a WD a merevlemezeket éveken keresztül, ha az jelentősen káros hatással van az élettartamra?
Visszakérdezek. Miért gyárt a WD sorozatosan olyan lemezt, ami a TÁNYÉRT állítja meg és indítja újra pár másodpercenként? Oprendszertől függetlenül természetesen, itt is találsz jó pár ilyet.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.