Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3209) Zolee11


Zolee11
senior tag

Nem személyre szabottan válaszolok, mert kicsit mindenkinek szól.

Először is nagyon sok felhasználó nem is tudott erről a dologról, így maradtak a gyári beállítások, és az évek alatt több százezres parkolások. Igen, 6-7-8 százezres parkolást is találni, és még mindig hibátlanul működnek.
A WD Green széria a kezdetben ha jól emlékszem 3 év garanciás volt de minimum 2, ezekből nagyon sokat pakoltam csak adattárolónak azaz másodlagos meghajtónak. Nekem egyikükkel sem volt problémám, hamarabb cserélték pár év után nagyobbra, mint tönkrementek volna. Így az ipari selejt megfogalmazás igencsak túlzás!
A nagy áradások okozta "krízist" követően nőttek az árak és csökkent a minőség, hogy ez mennyire valós azt nem tudom, mert nem álltam neki statisztikákat összehasonlítani, de szerintem korántsem olyan mértékben, ahogy az a hasonszőrű topikokban itt egyesek állítják.
Az meg főleg a hozzáértés hiányára vall, hogy valaki azt állítja, hogy mindegy, hogy egy adattároló rendszerlemez, vagy csak másodlagos háttértár. Ezen érdemes elgondolkodni. A zöld, a nevéből adódóan energiatakarékos eszköz ami nem a teljesítményt és a többszálas kiszolgálást preferálja. Már két párhuzamos száltól is töredékére esik a teljesítménye, míg egy black vagy blue jobban bírja a többszálas terheléseket.

A WD oldalain is olvasható ami a cikkben, főként linux-al voltak gondok, nem tudta kezelni a wdidle3 üzemmódot. Elvileg ez a probléma mára megoldódott.

A tervezett elavulás sokkal kevésbé van jelen, mint azt sokan állítják, így sosem vesznek ipari hulladékot, így green wd-t sem, vagy TOSHIBA meghajtót sem, érdekes mód a nagy felhasználók, pl. google nem támasztják alá ezeket az állításokat, sőt sok esetben megcáfolják, pl. a TOSHIBA híresen rossz hírű itt nálunk, mégis a nagy számok törvénye alapján teljesen alaptalan a vád mértéke.

Szóval felteszem a kérdést újra, miért gyártaná így a WD a merevlemezeket éveken keresztül, ha az jelentősen káros hatással van az élettartamra? Ha a Seagate-et be lehet perelni, mert a termékeik minősége nem éri el a reklámokban állított szintet, akkor ezért miért nem perel senki? Vagy miért nem kap nagyobb nyilvánosságot? Lehet, hogy egy kicsit túl van lihegve a táma?

Mindenesetre, ha valakinek van élő linkje a wdidle3.exe-hez azt megköszönném. Lementem magamnak, hátha valakinek még jól jön ha segítenem kell.
Köszönöm! :R

no brain, no problem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.