Hirdetés

2020. július 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#48) Cathfaern válasza Locutus (#46) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

"De nem ez volt a legnagyobb gond. Alexander, aki a cukrot száműzte életéből, legyengült, és szellemi teljesítőképessége is súlyosan leromlott"
Tipikusan elektrolit hiányra utalnak ezek a tünetek. Nem evett elég sót, emiatt kálium és a magnézium is kiürült a szervezetből, ezek nélkül meg az agy nem működik normálisan. Nátrium hiánya tipikusan tünete a gyengeség, fáradtság, tompaság.

Plusz rákerestem angolul is a cikkre (a magyar elég hiányos, még csak az se derül ki, hogy mennyi ideig csinálták), ott pl. ezt írja: "I thought I'd got the better deal: I could eat meat, fish, eggs and cheese." Ennél ezerszer több dolgot lehet enni ketón :)
Ráadásul 1 hónapig csinálták a diétát. A keto adaptáció kb. ennyi időt vesz igénybe, szervezettől függően még akár többet is. Szóval mire igazán jól műküdött volna a szervezete zsíron, arra leállt vele...

Amúgy ezt a "zsírt és szénhidrátot együtt ne" dolgot a tibeti szerzetesek is mondják, ők meg azért alapvetően egészségesen étkeznek :)

ViZion:
Egyszer próbáld ki, hogy vacsorára valami zsírosabb dolgot eszel, viszont bármiféle szénhidrát (kenyér) nélkül. Szalonnás rántotta pl. Vagy sült kolbász. De legyen rendes adag :) Utána várj egy negyed órát, és figyeld meg, hogy meg akarnál enni-e egy nagy szelet kenyeret. Jó esély van rá, hogy nem :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.