Hirdetés

2020. augusztus 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45) Cathfaern válasza Fred23 (#31) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

"Ezt most úgy írom, hogy letoltam már majd egy kiló szőlőt, és még folytatom az evést. Heti 2x pizza is van mostanában, ami meg is látszik a súlyomon"
Nem paráztatásként, de ez ideális út a cukorbetegséghez. Nem, nem azért mert egyszer megettél 1 kiló szőlőt, hanem ha ezt rendszeresen teszed.

ViZion
"Nálam csak kenyérfélék vannak... de az függőség szinten. Ráadásul este mikor hazaérek, akkor borítok be egy negyed kilót. Ez ellen vmi gyakorlati tanács? :U"
Paradoxonnak fog hangzani, de az a tanács, hogy állj át ketora :) Ha tényleg függőségről beszélünk, akkor mondjuk 1-2 hétig rossz lesz, de utána egyszerűen nem fogod kívánni. Fénykoromban én heti 7 napból 5 nap pizzát ettem. Na jó ez kivételes eset volt inkább, de pizzát, tésztát, kenyeret bármikor meg tudtam enni. Ugyanez igaz csokira és más édességre is. Jelenleg? Vannak receptek keto barát tortillára vagy pizzatésztára, el is mentettem egy csomót amikor még csak utánanézési fázisban voltam, hogy na majd ilyet csinálok csomószor (előtte saját kezemmel készített házilag sütött kenyeret ettünk. Csak hogy legyen összehasonlítás :) ), aztán múltkori linkszortírozás során töröltem az összeset, mert nem hogy egyiket se csináltuk meg, ha rágondolok, hogy kenyérfélét egyek, egyszerűen nem kívánom. Ha átállsz ketora, el fog múlni a "szénhidrátéhséged", nem lesz rá szüksége a szervezetednek.
Sokkal rosszabb ilyen téren amúgy a megszokás, pl. forró nyári napon városban sétálva enne az ember egy fagyit :) De ha rágondolok ott se maga a fagyi íz hiányzik, hanem a "feeling". Amúgy lehet keto barát fagyit készíteni ha az ember akar :)

Gabás
"Amit én hiányolok, az a telített és telítetlen zsírok közötti különbségtétel. Szép és jó a kalóriaigény számolgatása, de a lipidek és az érrendszeri betegségek között kapcsolat van"
Kapcsolat van, ha a transzzsírok raktározásra kerülnek, meg sokáig az érrendszerben keringenek. De ketogén étrenden a zsírok az elsődleges energiaforrás, így a szervezet rögtön felhasználja őket. Kísérletek alapján ketogén étrend folytatása mellett a transzzsírok aránya a vérben alacsonyabb, mint zsírszegény étrend esetén. De ez elég hosszan kifejtésre kerül a cikkbe belinkelt koleszterines cikkben.

Polllen
Azért, mert én se vagyok tökéletes :) Jobb lenne elhagyni, igen, csak egyszerűbb kivenni a hűtőből, mint munka után még csirkét / marhát / sertést sütögetni. Illetve jelenleg a fogyás a fő cél, minden ledobott kilóval drasztikusan csökkentem a cukorbetegség (családban "normális"), illetve szívproblémák kockázatát (ez is van családban bőven sajnos). Ha már közel leszek az ideális súlyhoz, akkor jöhet az optimalizálás :)

Locutus
Tudósok. Itt a teljes cikk: [link]. Ez meg a lényeg belőle: "With measured cerebral blood flow of 45 ml/100 g of tissue per min, and assuming a brain size of 1400g the 24 hr glucose oxidation would approximate 24g"

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.