Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quad406
csendes tag
válasz
quad406 #1148 üzenetére
Kipróbáltam az Espressót. Szerintem finom. Egy bajom van csak, hogy ugyan olyan kapszulát használ a Jacobs mint a Gimoka meg azt hiszem az Aldi is. Nem zárnak hermetikusan emiatt külön zacskóba vannak csomagolva a papírdobozon belül. Nyitáskor zúdul is ki a finom kávéillat. Szóval a lehető legrövidebb időn belül el kell fogyasztani Nálunk csak a fent említett 3 féle elérhető [link]. Pedig a dobozon szerint még létezik Lungo, Grande, Cafe au lait és Latte macchiato is.
-
quad406
csendes tag
Jacobs Dolce Gusto kompatibilis kapszulák a Tesco-ban.
Egyelőre 3 félét láttam: cortado, espresso, cappuccino
1199 Ft / 14 db.
[link] -
quad406
csendes tag
válasz
Cathfaern #1144 üzenetére
Egyéni az OTPs visszatérítés (kedvezmény). És nem is fix. Ha kihasználod rendesen akkor folyamatosan csökkentik a nyomorultak vagy egyszerűen megszüntetik ha nagyon rákapnak a népek. Nem az a lényeg, hogy aktiválod-e, hanem hogy élsz-e vele vagy sem. Nekem most 10%-os a Rossmann-os mert még sosem vásároltam ott de mindig aktiválok mindent.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Genesistibi #1143 üzenetére
OTP-nél is kezdő vagyok
Igen, most aktiváltam először, nem szoktunk amúgy Rossmannban vásárolni... De az biztos, hogy most 10% volt. Azt nem tudtam, hogy ez egyénfüggő, azt hittem fixen ugyanazt kapja mindenki...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
lac14548 #1139 üzenetére
Illetve ha valaki OTP-s, ott is lehet aktiválni Rossmann-ra 10%-os visszatérítést.
Be is vásároltunk tegnapBár sajnos eléggé le volt már ürítve ahol voltunk.
Valószínűleg csak nekem új infó, mert kezdő vagyok a kapszulás világba, de hátha más nem jár úgy, mint mi:
Tchibo-nak is saját kapszulaformátuma van, ami majdnem ugyanúgy néz ki, mint a Dolce Gusto, de nem kompatibilis azzalNézegettük egy darabig a dobozt a sparban, de kép alapján annyira hasonló volt a kapszula, hogy mondom ez tuti jó lesz. Aztán kiderült, hogy nem... most kéne egy utántölthető kapszula
-
quad406
csendes tag
A tégla alakú, kék Algidás fagyisdobozba befér 17 darab szép katonásan berendezve. Azt hiszem 1,25 literes. Kicsit jobban elfér a munkahelyi szekrényemben mint az ormótlan gyári kockadoboz. Egyébként az utángyártott fém kapszulatartók sem kerülnek egy vagyonba és akkor látod egyben az egész választékot. Nem kell turkálni a doboz alján
[link]
-
qqzs
őstag
van akciosan jeges kave valahol?
-
lac14548
aktív tag
A Rossmanban 1200 Ft a kapszula, ha valakit érdekel.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
r.levente75 #1128 üzenetére
Jah a kínálós vonal jogos (bár ahhoz meg lehet fabrikálnék valami direkt kínálót), nálunk nincs kínálva, aki akar beugrik a kamrába aztán a szimpatikus dobozból kivesz egyet
Mondjuk ebben az is benne van, hogy ha nagyobb összeröffenés van, olyankor rendes kávéfőzővel szoktunk kávét főzni (6 személyes), kapszulás gép direkt azért lett véve, hogy ha csak 1-2 ember akar inni kávét.
-
r.levente75
addikt
válasz
AndrewBlase #1127 üzenetére
Igen van egy pár fajtánk.
Nálunk elég sűrű a nagycsaládos (12fő) összeröffenés, olyankor szvsz könnyebb belőle kínálni. Valóban ami az alján pihen, azt fel kell fötörni. -
AndrewBlase
senior tag
válasz
r.levente75 #1126 üzenetére
És kiborítod, ha éppen az alján lévőt szeretnétek inni?
Kamapolcon szépen sorakoznak a dobozok, és kikapok egyet abból, amelyikre éppen kedvem szottyan. Szerintem egyszerübb a saját dobozából mazsolázni, rögtön látja az ember, hogy mi is van benne. Míg, ha egy dobozba gyüjtöd őket, akkor meg végig kell "nyálazni" a kapszulákat, hogy akkor az most mit is tartalmaz...
Pláne, hogy te se kétfélét tartasz otthon, ha jól tudom. -
Rage47
veterán
válasz
r.levente75 #1122 üzenetére
én is így fogom sztem most néztem az árakat
-
Rage47
veterán
Ti miben tároljátok a kapszulákat? Tudtok valami olcsó tárolót?
-
RBJ
addikt
3 generációs kapszula tapasztalat.
Már lassan a legfinomabb módba van a daráló de mégse elég krémes a coffe.
De látszik rajta jobban bírja nyomni a kvfőző ezzel a kapszulával.
MÉg mindig megyek lefele a finomsággal, tömörítrési nyomást fokozom.
Szerintem, hogy központosan van a víz bevezetés sokkal hatékonyabban mossa a kv t. -
WARZ
tag
Köszönöm a segítséget, ma megérkezett a kis Krups lumiom! Nagyon finom espressot és forrócsokit csinál!
40 euro volt, kaptam hozzá 10euro kupont, 6db ajándék kapszulát és 2 év garit! Szerintem ez jónak mondható!
Magamnak rendeltem egy doboz Ardenza-t egy Grande Intensot és vagy 4féle csokis forró italt páromnak!
Még1szer közsönöm a segítséget!
Aki használ fém utántöltőt az megtenné, hogy írna egy pár sort róla, hogy működik vagy sem?! -
qqzs
őstag
Nem kell túlbonyolítani. Manualisnal te állítod le a vizet. Ergo nem kell ki a fene akar arra figyelni mennyi legyen a viz.
Tehát marad az automatikus. Vagy mechanikusan vagy elektronikusan (érintés) beállítod hány csík és lejön annyi víz. Kifogyó vízre mind megáll szerintem ez alapvető biztonsági funkció. Ezenkívül semmi különbség tudásban csak designban.
Ami nekem meg fontos volt hogy keskeny legyen, azaz minél kevesebbet foglaljon el a konyha pulton és minél nagyobb legyen a víztartály (minél kevesebbet kelljen töltögetni) Erre nekem akkor a DeLonghi Stelia jött ki. A többi mind 8 decis ez 1 literes, és ez a legkeskenyebb.
Egyébként nem értem miért nem csinálnak vezetékre csatlakoztatható megoldást. Mert mondjuk lehet 2 literes a tartály, de akkor a víz esetleg sokat áll benne, bár ahol sokan sokat isznak ott nem.
Ja meg én nespressobol jöttem és ott a kapszula kidobás gyűjtés is meg van oldva , ami hiányzott az elején, de mar megszoktuk, bar meg mindig macera hogy ha többet főzünk le hova rakosgatjuk a lefőzött kapszulákat -
WARZ
tag
Köszönöm a válaszokat!
Azért gondoltam a DG gépre, mert párom szereti a forró csokit a kakaós italokat a teát nekem meg igazából tök mind1 mivel csinálom meg a kávétTudom, tudom egy jó kávé megfelelő vízhőmérsékleten megfelelő nyomáson, megfelelő idő alatt és nagyon jó mínőségű örleménytől lesz jó! Szeretem a kávé illatát és izét is, de nem vagyok profi kávé ízlelő, inkább arra megyek, hogy fel tudjon pörgetni megfelelően mikor már fáradt vagyok!
Még mindig nem tudom melyik gép lenne a megfelelő! Igazából az lenne a jó ha találné egy leírást, hogy melyik mit tud! Talán itt írták a forumon, hogy a droppal kellett volna kezdeni a dg gépek közül, mert ott jól meg van oldva a víztartály, meg ha elfogy a víz akkor meg áll utána ha feltöltöd vízzel folytatja tovább a dolgát, akkor szól mikor már ki kell tisztítani stb stb!!! De ezeket hol tudom elolvasni, hogy melyik mit tud? -
quad406
csendes tag
A drágább és az olcsóbb gépek közt nagyrészt tényleg csak a a design meg a 1-2 szolgáltatás a különbség. Pl. az automatikus vízadaglolás, meg a beállítás módja. Ugyan olyan kávét csinál a Piccolo is csak sokkal kevesebb puccal és ott neked kell leállítanod ha a megfelelő mennyiség lejött. Automata és manuális közt kb. annyi a különbség, hogy a manuális addig nyomja át a vizet a kapszulán amíg te le nem állítod (vagy ki nem fogy a víz a tartályból). A Piccolo és talán az Oblo is ilyen. Az automatán meg előre beállítod a csíkok számát és ezzel a víz mennyiségét. A kávékészítés automatikusan leáll a beállított vízmennyiség átfolyása után. A csíkok számát vagy mechanikus kapcsoló segítségével (Mini Me) vagy érintéssel (pl Drop) tudod beállítani. Nem tudok olyan gépről ami automatikusan olvass le a kapszuláról a vízmennyiséget, bár lehet tévedek. Ezen a Creativa pluson látom valami kis kijelző is van.Nem tudom a puccon kívül mi célt szolgál. El kell olvasni a használati utasítást. Ha az ár nem számít, akkor szerintem azt a géped vedd meg amelyik jobban tetszik és ott ahol olcsóbb. Nem muszáj a DG oldalról megvenni mert ott drága. De lehetőleg valami megbízható ismertebb boltból vagy webshopból vedd és nézd hogy esetleg hol adnak több garanciát, valamint hogy ez Mo-i szervizben érvényes garancia vagy bolti és akkor a boltba kell visszaküldened és ők intézik. De ezek már DG-tó független,általános dolgok. Én a Tescoban és a Media Markt-ban vásároltam 2 Piccolót. Mikor hol volt éppen akciós. Egyik sem hamis. A Krups és DeLonghi közt szerintem csak annyi a különbség hogy az adott modellt melyik cég gyártja. Szerintem egy bizonyos modellt nem gyárt mindkét cég. De lehet tévedek. A Krups eredetileg egy német gyártó a DeLonghi meg olasz. A sztereotípiák szerint a németek precízebbek, megbízhatóbbak, de a mai világban ez sem feltétlenül igaz. Az újratölthető fém kapszulák elég drágák még mindig. 2 éve vetekedtek egy Piccolo árával. Ha már eleve töltögetéssel akarsz pepecselni akkor miért pont kapszulás gépet szeretnél? Pont a kapszulás gépek lényege vész így el, a gyorsaság és az egyszerűség. A te esetedben lehet inkább egy karos eszpresszó gép lenne a megoldás ha a kotyogónál megszokott töltögetés majd zacc elmosása nem okoz gondot. Meleg vizet mindkettővel tudsz csinálni. A DG-nél egyszerűen nem teszel be kapszulát és akkor csak forró vizet ad, a karos gépnél meg a tejhabosító fúvókán keresztül vagy csak abba sem teszel kávét és úgy. Remélem tudtam segíteni.
-
lmno
őstag
1. A drágábbakon csak ilyen parasztvakítások vannak hogy érintőkijelző, meg színes kijelző stb. De ugyanolyan kávét főz
A fő különbség hogy manuális vagy automata, a drágábbak már mind automaták.
2. Minden DG géppel lehet teát is, kakaót, jegeskávét is készíteni, attól függ milyen kapszulát veszel bele.
3. Szerintem vízforralásra nem alkalmas, kapszula nélkül nem jó átfolyatni rajta a vizet + nem is melegíti úgy fel.
4. A manuálisnál neked kell leállítani a vizet, az automata megáll magától. De az automatánál is fokozatokat állítasz be, tehát ott is lehet kevesebb/több vízzel készíteni.
5. Nekem egy olcsó Krups van, 7 éve működik napi használattal.
6. Újratölthető kapszulákról nem tudok nyilatkozni...
7. Szerintem mindegy hol veszed, de azért valami "normálisabb" boltban, hogy legyen rendes garancia.
8. Az a Circolo szerintem csak manuális, a másik kettő automata. De ahogy írtam ezek már ilyen parasztvakítósok, én most ilyet vennék szerintem, ha vennék: [link] -
WARZ
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni gép választásban!
Szeretnék egy DolceGusto gépet venni, de annyi fajta van, hogy nem tudom melyik lenne a megfelelő!
Csak az ár változik a gépek közt vagy a drágább valamivel többet is tud szolgáltatásban?!
Eddig egy sima kotyogósom volt, de felrobbant és emiatt szeretnénk kirpóbálni most a Dolcegustot!
Amit szeretnénk a párommal, hogy lehessen vele kávékat és teákat is készíteni! A másik, nem tudom hogyan működik a meleg víz kiengedés belőle, mert szeretnénk néha sima teafilteres teát is inni és ha már ez tud forralni vizet és kiengedni csak a vizet akkor el tudnánk pakolni a sima vízforralót, hogy ne foglalja pluszba még az is a helyet! Nem tudom, hogy ilyet tudnak e ilyet ezek a gépek?
Elnézést a sok kérdésért, de még nem próbáltam ilyen gépet szóval fogalmam sincs mi hogyan működik!
Mi a különbség az automata és a manualis között? / manuálban gondolom én szabályzom a víz mennyiséget, de ez miért is jó ha minden kapszulán rajta van melyik programot kell kiválasztani hozzá?/
Melyik lenne a megbízahtóbb márka a Krups vagy delonghi?
Ha esetleg szeretnék venni hozzá pluszba 1-2 fémújratölthető kapszulát, akkor melyik gép lenne hozzá a megfelelő? /manuális vagy automata/Honnan érdemes megvenni a gépet? Hivatalos DG oldalról vagy simán mehet onnan ahol olcsóbb? Egyáltalán mi a különbség a hivatalos dg oldal vagy egy másik oldalon kapható gépek között amik ugyan azok csak árban térnek el, de nagyon?
Amit kinéztem eddig az a Creativa plus, Drop, Circolo de nem tudom, hogy az áron kívül melyik tud többet?
Még 1x elnézést a sok fura kérdésért de ezek nem tiszták számomra!Vissza olvastam már vagy 400 hozzászólást de nem találtam választ a kérdéseimre! / Ha az olcsó gép ugyan azt tudja mint a drága akkor csak a dizájnt kell megfizetni?/
Üdv.:S. Tamás!
-
azbest
félisten
válasz
E.Kaufmann #1108 üzenetére
A gyári tea kapszulában instant por van az összetevőket nézve. Szóval sima teához inkább csak a gyári fehér tölcsér kapszula jó vizet melegíteni és a pohárba tett teára önteni. De lehet 80 fokos víz kevés ahhoz.
-
E.Kaufmann
veterán
Én tapasztalataim a 3. generációs kapszulákkal:
Végül is működik, de nem tudom pontosan, mennyi kávét kellene beletuszakolni, valamint ugye nem elég beleszórni, rendesen bele kell nyomkodni, hogy rendesen átjárja a víz. Különben megtalálja a legkisebb ellenállás felé az utat a víz.
Jobb lenne, ha a 4. generáció nem középre vezetné a vizet, hanem szélen körbevezetné hogy több irányból folyhasson át a kávén a víz. Esetleg valami két rekeszes megoldás is segítene, hogy a külső rekeszben gyűlik és kis réseken át menne a belső kávés rekeszbe több irányból.
Az biztos, hogy így magunknak pancsolva jobb egy kotyogós, ezt viszont könnyebb kezelni és takarítani, a gumi se fog odaégni.
Ez a kapszula inkább egy b terv ínységesebb időkre. Esetleg teát főzni is jó lehet, azt még pl nem próbáltam. -
azbest
félisten
-
quad406
csendes tag
válasz
CptAdamica #1101 üzenetére
Tescoban 3+1 akcióban 1199 / doboz.
-
CptAdamica
veterán
Dolce Gusto webshopban 25% kedvezmény csak ma, kupon kód: 13kedvezmeny
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadiúj SSD-k!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest