Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
válasz E.Kaufmann #1096 üzenetére
Nekem is megjött de még nem volt idő kipróbálni.
Fika ide vagy oda én csak utántoltős géppel használom.
Rendes kv val és frissen darálva. Ennyi.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
azbest
félisten
válasz E.Kaufmann #1096 üzenetére
igen, van valami alu fólia alul, amit a nyomás szakít át, présel bele műanyag "tűkbe". A kapszula felső része pedig belül még egy műanyag fóliával van lezárva. A külső borítás átszúrása után ott nő a nyomás addig, míg át nem szakítja a fóliát a víz és akkor rászabadul a kávéra, ami az alu fóliát rányomja az alsó tűkre és így születtek meg a pindúr pandúrok. Az ízesítettekben még X vegyszer is lehet .
Nekem úgy tűnik, hogy a különböző kávés kapszulákban más szakítószilárdságú fólia van, van ami jobban pukkan, van ami szinte azonnal szakad a hang alapján. A rövidek pukkannak később, de lehet csak mert nagyobb a levegős rész a felső részben.
Az instant poros kapszulák úgy emlékszem egyszerűbbek, ott nincs nyomásra szakadós fólia.
Itt van még lépésről lépésre szétszedős képsorozat [link]
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz martillo #1095 üzenetére
Azért gondoltam a hűtőre és a zárt zacskóra, mert úgy tudom, így lehet valamennyire megakadályozni, hogy kiszálljon az őrölt kávé aromája. Sokan azért preferálják a frissen őrölt kávét, mert a szemes jobban eltartható, az őrölt meg csak spéci körülmények között de még úgy is rosszabb lesz idővel.
Tudom, a gyári kapszulákat se kell hűteni, de ott valahogy tuti lezárják a kapszulát a szűrő felöl is, vagy legalább is nehezebben párolog ki, meg ugye más körülmények között töltik, mint otthon.
De szóljatok, ha rosszul tudom.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
martillo
tag
válasz E.Kaufmann #1094 üzenetére
Miert jo hutobe tenni?
Meg sose hallottam errol...
Amugy koszi a kepet, en veled vagyok, lesz nekem is, fogok rendelni belole, ha pozitiv lesz a tapasztalatof es en is fogok toltogetni ;-).
Ha a korabbi generaciosokkal is elvoltam, akkor ez is jo lesz gondolom ha ugy adodik.
En kivancsian varom a gyakorlati tapasztalatot is.
Koszi
-
E.Kaufmann
veterán
Feltettem jófejségből, milyen kinézetre egy ilyen kapszula, nem csak számítógépes rajzként, mint az alin, amivel még senkinek nem volt semmi tapasztalata a fórumon, de lehet, az országban sem, erre meg jön a fikacunami.
A kényelemről meg: Mivel ezek készletek, nem egy darab, miért ne lehetne többet egyszerre tölteni és zárható zacsiban a hűtőbe tenni, reggel meg onnan elővenni?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Cathfaern #1091 üzenetére
Hm, hát ha csinálok egy gyors számítást... azt hiszem napi 3 kávénál nem szoktam többet inni. Általában az akciókkor vásárolok be jobban, szóval normál kávéból 1200/16 = 75 egy adag. De a teljes áron is 107 forintra jön "csak" ki. Szóval, nyerek rajta napi 150-246 forintot, ami 30 napra 4500 - 7380. Igazából szerintem nem iszok meg 5 dobozzal egy hónapban, szóval kevesebb.
Persze a két kapszulások duplája, de ott még macerásabb alternatív módon csinálni. Az utángyártottak meg nem sokkal olcsóbbak, vagy nem is olcsóbbak, s néha folynak mindehová és esetleg nem jó ízűek egyesek szerint. Szóval az sem túl jó.
No, szóval, arra akartam kijukadni, hogy azért havi 7 ezer forint luxust már csak megengedek magamnak a kényelem kedvéért
Ha elkezdek sima kávéval ügyeskedni, akkor a kényelem nagyrésze oda és a megbízhatatlan minőségi szint is bejön a képbe.Abszolót nem leszólásképp, de nekem néha kivagyiságnak tűnik, ha valaki csak mutogatásból tart valaamit, ha nem futja az üzemeltetésre. Nem vagyok biztos benne, hogy 10-20 ezres gép árnál már nem lenne valami hagyományos, magasabb színvonalú megoldás esetleg az alkalmi fogyasztóknak az őrölt kávéhoz. Ma már nem tartanék azért valamit, hogy másoknak megmutathassam nekem is van. A kollégista korszakom is elmúlt már, a kreatív, időrabló de mindenek előtt olcsó megoldások keresésével.
Ettől még persze van, amit ma is magam oldok meg kreatívan, de vagy ésszerű okokból vagy ténylegesen hobbiból, nem azért hogy másoknak leesen az álla, vagy ne maradjak le mögöttükSzóval tényleg ne vegye ezt senki leszólásnak, csupán igyekszem objektívan nézni, hogy nem a pénz kéne legyen az oka. Ettől még simán el tudom képzelni, hogy mint rituálé, másnak jobban tetszik a gép használata, a töltögetéssel együtt is, mint másféle megoldás. Nekem is élmény a gép használata. Nem kell mindenkinek minden területen objektívnak lennie
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz CptAdamica #1087 üzenetére
Ég és föld ízben a kotyogós meg amit egy ilyen gép lehoz. Tudom, van akinek mindegy, de nem mindenkinek.
azbest:
Az oké, de őrült kávéval kb. 25 Ft-ra jön ki egy adag. -
E.Kaufmann
veterán
Mert nem vettem, hanem kaptam. Ha ez nem lenne, instantoznék.
-
azbest
félisten
No igen. Aki maga tölti, az pont a kényelmi funkciót veszti el. Én azért váltottam kotyogósról kapszulára, mert a kis kotyogósnál is rá kell készülni, meg tisztogatni. Az olcsóbb kotyogós is lehet hogy hozzátett, hogy nem mindig sikerült jól. A nagy meg, amivel jobban ízlett túl sokat csinál. Kevéssel meg más az íze a működéséből adódóan.
Szóval én maradok a gyári kapszuplánál, mert gyors, egyszerű és állandó szintet hoz. A töltögetéssel pont az előnyöket veszteném el. Nameg, a többféle kapszulával váltogathatom is az ízeket. A daráltnál meg egy csomag is sokat tud veszteni az élvezeti értékévől, ha állt már pár hetet a dobozban (pedig légmentesen zárhatót haszánálok, fémet, eredetileg is kávésdoboz volt). Az elején, amikor azon gondolkodtam, hogy adagonként 100-300 közt jön ki, hogy egy sima kommersz gépi kávét is 300 körül adnak vendéglátásban.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
benyomoszkodom ebbe a műanyag izébe a kávét, lenyomom a gombt, várok egy picit a "zöld jelzés" után és már nyomom is a kart, aztán fogom kiveszem és megy a szemetesbe és pici öblítéssel és törölgetéssel már hadra is fogható - szóval nem nagy valami, könnyű vele elleni
mondjuk zárójelben mondom: kipróbálnék egy rendes fémes utántölthetőt is, csak az ára egyelőre visszatart
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
CptAdamica
veterán
válasz E.Kaufmann #1086 üzenetére
Amúgy, aki darált kávéra vágyik, miért nem vesz egy egyszerű kis kotyogós kávéfőzőt? Szerintem könnyebb is kivakarni belőle a kávét főzés után.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
-
Imy
veterán
válasz AndrewBlase #1083 üzenetére
nekem volt korábbi, de nekem nem tetszettek azok.
-
AndrewBlase
senior tag
-
martillo
tag
A harmadik generacios ujratoltheto kapszula megjott mar vkinek?
Mik a tapasztalatok, erdemes beruhazni ra?
-
martillo
tag
Sparban most lesz/van akcioban, asszem 4 doboz eseten ~1150/doboz.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz E.Kaufmann #1076 üzenetére
Müllerben is ennyi az eredeti DG-s.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Fotonhámozó #1075 üzenetére
Én is ezen csodálkozom. Most kaptam ajándékba Pikolót, a zacskó alapján juronicsos és ajándék kapszulákon felül kaptam még pár doboz eredeti DG-t és azokon valami 1300 Ft körüli árcédula volt, amit elfelejtettek leszedni, míg másütt 1500 Ft körül vannak, még a tecsóba is.
PS:
A juronics oldalán most is vannak kávék 1399-ért, de van olyan ami 1499-es.
[link][ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz CptAdamica #1052 üzenetére
Euronicsban vagy ugyanennyibe kerül vagy még olcsóbb is és szállítási költség sincs.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
qqzs
őstag
nekem eddig Lidl kapucsino jo volt szinte semmi kulonbseg a gyarihoz
Eladó: GTS450
-
Cathfaern
nagyúr
válasz E.Kaufmann #1071 üzenetére
Feleségem meg kollégái nagyrészt müllerest isznak (meg originalt), nekik bejön.
-
CptAdamica
veterán
válasz E.Kaufmann #1071 üzenetére
Karamellásokat vateráról, a többit meg a dolce gusto webshopból.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
E.Kaufmann
veterán
válasz CptAdamica #1070 üzenetére
Honnan?
Én is rendeltem 3. generációs DG tölthető kapszulát, mert az utángyártott kávék nem jöttek be, de jó lenne néha spórolni, majd látjuk.
A Mülleres utángyártott kávék milyenek mostanában? Ritkán jutok oda, de lehet hamarosan arra keveredek.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
-
AndrewBlase
senior tag
válasz E.Kaufmann #1064 üzenetére
Ha szétszedsz egy gyári kapszulát, az is ilyen/ilyesmi kialakítású. Magyarán, ott is plusz egy fólia alatt van a kávé. A diszkontláncos kapszulában szvsz azért van "külön rekesz" mert így a DG nem mondhatja, hogy lopták a kapszula szabadalmát. De az elv ugyanaz. Nem ettől lesz jobb vagy rosszabb egy főzet, hanem a benne rejlő cucctól.
Miért mindig én???
-
CptAdamica
veterán
válasz E.Kaufmann #1064 üzenetére
Én kiszoktam vágni a fedőt, meg a középső rész is, kimosom belelő a benne maradt kávét és odaadom keresztanyukámnak, szoktak csinálni belőle kreatív dolgokat.
-
lac14548
aktív tag
A budapesti Árkádban lévő Müllerben a Müller saját márkás Dolce Gusto kompatibilis kapszulái most csak 945,- ft/doboz. Ma délután volt 4-5 féle...
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
E.Kaufmann
veterán
Lehet valami értelmeset csinálni a használt kapszulákkal? Van ahol le lehet adni és nem a kommunális telep a végük? Egyáltalán hogy érdemes ezeket gyűjteni, mert ugye marad bennük még víz vagy nedvesség.
Ezekkel a második és harmadik generációs tölthető kapszulákkal mi a tapasztalat? Nem problémás pozicionálni a lyukat? Van valami konkrét őrölt kávé, amit érdemes ezekbe tölteni?
Egyet tudok, *ldi-s zacskós holland lungót ne vegyen senki, már a zacskó bontásakor sejthető, hogy valami nem kerek.
Lefőzve mint a legolcsóbb instant, pedig megnéztem egyet főzés helyett és rendes őrőlt kávénak tűnt állagra, valamint dupla rekeszes kapszula volt, a fólia alatt volt még egy kisebb rekesz szintén fóliázva, abban volt a kávé.
A másik német kislánc dobozos német cappucinóját próbáltam még, az nem volt ugyan olyan finom, mint az eredeti, viszont legalább iható volt, és azért már jobb volt mint valami instant cucc.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
@rglaaf
veterán
Ezeket kóstolta már valaki?[link]
PSN:BiZzare_0 ️
-
RBJ
addikt
Megjelent a 3. generaciós kapszulák is az ali n.
[link]Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
b.kov
senior tag
válasz r.levente75 #1056 üzenetére
Akkor lassan nyithatsz te is egy webshopot.
-
CptAdamica
veterán
válasz r.levente75 #1056 üzenetére
Atyaúristen.
-
r.levente75
addikt
válasz CptAdamica #1053 üzenetére
Szüli és névnapok lementek így van most 35 doboz kávénk. Na az tényleg kitart karácsonyig.
-
lmno
őstag
válasz CptAdamica #1053 üzenetére
“Idén kitart”
Akkor nem iszol túl sok kávét
-
CptAdamica
veterán
Na, betáraztam: ristretto, barista, ice cappuccino, grande, buondi plusz majd jön 3 doboz karamellás espresso. Idén kitart.
-
andris5
tag
válasz CptAdamica #1044 üzenetére
Ha publikus kérlek oszd meg ki az a Vaterás kedven értékesítő. Köszi.
-
@rglaaf
veterán
válasz CptAdamica #1047 üzenetére
Síma espressó nálam a legutolsó a sorban az összes többi sokkal jobb
PSN:BiZzare_0 ️
-
CptAdamica
veterán
válasz r.levente75 #1048 üzenetére
Köszi, akkor kipróbálom őket, az ilyen 2 kapszulásokat általában a hétfők feldobására használom.
-
r.levente75
addikt
válasz CptAdamica #1047 üzenetére
Mind jó bátran ajánlom. Az ice pedig egyszerűen kihagyhatatlan. Szvsz.
-
CptAdamica
veterán
No, töltögetem a készletet, olyanokat is szeretnék, amiket addig nem kóstoltam, ezekről tudtok véleményt mondani nekem?
RISTRETTO ŐRÖLT PÖRKÖLT KÁVÉ
BARISTA ŐRÖLT PÖRKÖLT KÁVÉ
ESPRESSO ŐRÖLT PÖRKÖLT KÁVÉEgy kis nyilem-nyalom:
ICE CAPPUCCINO„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
CptAdamica
veterán
válasz r.levente75 #1045 üzenetére
Ma már válaszolt, van neki, jövő héten remélem csak megérkezik.
-
r.levente75
addikt
válasz CptAdamica #1044 üzenetére
Ja ja kedvenc...
-
azbest
félisten
Mostanában főleg boundit ittam a rövidek közül, hosszúkat is csak 3sávosan, nem bögrével. Az instant tejporosokat iszogattam az újdonság erejével. De most a jó meleg időben megint inkább csak a rövid vagy hideg energiaital a menő. A jegeseket nem próbáltam, mert nincs otthon jég
-
b.kov
senior tag
Nekem már megvan a gép kb december óta, de csak hétvégente kávézok, vagy ilyenkor, mikor munka után még tanulnom kell. Szóval olyan nagyon sokat nincs használva, ez volt az első nagyobb bevásárlás. Én inkább presszó párti vagyok, de barátnőm miatt kellett egy két lájtosabb kiadás is. Ristretto-val kezdtem.
-
azbest
félisten
a hondurast, mert olyat még biztos nem ittam
A sok dobozról jut eszembe: az üres dobozokat elkezdtem tasakos fűszerek tartójának használni Így nem kaotikusan csúszkálnak össze vissza a szekrényben, hanem emeletes kislakásaikban terülnek szét
(#1038) b.kov
mióta megvan kb 3-4x bevásároltam már 5ös pakkot 4árán. Volt, hogy vegyesen hosszú és rövid kávékat. Aztán következő akciónál mivel még sokféle rendes kávé volt otthon, így a tejporos két kapszulásokból is vettem. Most legutóbb meg boundi-ból meg forró csokiból hoztam többet[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Na én is betáraztam. Melyiket innátok először?
[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
válasz SH4D0W2011 #1032 üzenetére
Finom azóta a család kedvence.
-
lac14548
aktív tag
válasz CptAdamica #1031 üzenetére
Auchan 5db vásárlása esetén 1149,- /doboz
2018.06.21-27.-ig
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
SH4D0W2011
őstag
válasz r.levente75 #1024 üzenetére
Ezt ki fogom próbálni, ha veszek valahol ilyen Cappucino Ice-t. ( A múlt héten csatlakoztam én is egy KP100B géppel. )
-
CptAdamica
veterán
Van most valahol akció? Kezdek kifogyni, plusz kéne karamellás expresso is.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Jegeskavekapszula hol kaphato? Mert felenk sehol nem talalok. Neten meg egy dobozt venni kostolas miatt nem eri meg.
Nincs veletlenul jol bevalt jegeskave recept ami a kommersz kapszulakbol keszitheto?Eladó: GTS450
-
r.levente75
addikt
1499.- a nedű a sparban csütörtöktől.
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz r.levente75 #1025 üzenetére
passziv olvasok azert biztos vannak rajtam kivul is
delutan en is kiprobalom a jegeskavet.. -
r.levente75
addikt
Meghalt a topik.
Mindenkinek jó kávézást! -
r.levente75
addikt
Vettem ma Lungo intenzot, barackos jegesteát és chappuccino iceot.
Utóbbit kipróbáltuk nagyon nagyon finom a következő recepttel.
3 dl hosszúkás pohárba két evőkanál Aldis síma 1les vanilíafagyi a tetejére az első kapszula 125ml és rá a második 85ml ami a kávé. A tartályba a víz hideg hideg álláson lefolyatva. Szívószál összekeverve mennyei.
Holnap kipróbálom a teát is -
r.levente75
addikt
Penny 4+1 akció!!! 1148.- csütörtöktől.
FEL LEHET TANKOLNI! -
r.levente75
addikt
A dolce gusto honlapján nem tud valaki a 20%-os akcióról. Lesz nem lesz eselteg van? Olyan ami múltkor volt. Itt a nyár szeretnék rendelni teás és jegeskávés kapszulákat.
-
Imy
veterán
Bp-en az Ázsia centerben most milyen áron mennek a kapszulák?
Illetve nincs valami jó akció akár máshol? -
Muerte68
addikt
Elnéztem,a nespresso-nak van ilyen a DG-még dolgozik rajta
[link]Más-ezt a boltot most találtam[link] van olcsóbb alternatívájuk-és viszonylag sok fajta+és van egy másik 10db-os olcsóbb verzió is.
Meg árulnak original DG-kapszulákat is normális áron[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Rage47
veterán
Kár, hogy a DG nem veszi vissza a használt kapszulákat. Rossz visszanézni, mennyi műanyagot hagytam magam után 1 hét alatt.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Utántoltős kapszula kv nak, tejhab meg sima ikea s elemes habosító.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
CptAdamica
veterán
Megint party time, hétvégéi akció a Dolce Gusto oldalon, kód: hetvegiakcio
-
-
CptAdamica
veterán
Kaptam a munkatársaktól egy kapszulatartót nagyon praktikus és szemet gyönyörködtető feltöltve. Most meg a Chai Tea Latte-t próbáltam ki, nagyon finom, utoljára egy Teázóban éreztem ilyen ízeket.
-
RBJ
addikt
Nekem semmi bajom az utántoltött kv val. Sőt még jobbnak is érzem nincs az az enyhe instant íz mint a gyáriaknák vagy utángyártottaknál.
Rendes presso íz, ugyanúgy mintha karossal főztem volna.
Nekem annyi gondom van egy kapszula eltűnt másik kezd öregedni törik a széle, ridegedik, de úton a pótlás.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
r.levente75
addikt
Tesco 4+1 akcióval 1190.-/db
-
azbest
félisten
válasz quad406 #1000 üzenetére
egyébként nekem is kb ez jött le, hogy ha töltögetném, akkor nem lennék sokkal bejlebb kényelemben és gyorsaságban, mintha a kotyogósat használnám. Szóval inkább csak az akciókra figyelek, hogy árban se legyen annyira elszállva. De végülis ahhoz képest, hogy 300 körül megy felénk egy kv a legtöbb helyen, ahol ebédelünk vagy ebéd után beugrunk, szóval nem is olyan vészes otthonra 100as körüli árral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest