Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
quad406
csendes tag
A többin nem tudom, de a Piccolo-n azon biztos. A piros és a zöld helyén, az 1 szál nyomógombon. Tulajdonképpen azt hiszem nem is sárga, hanem a zöld és a piros egyszerre világít és csak olyasmi mintha sárga lenne. Ha te nem találkoztál még vele, akkor hamarabb vízkőtelenítesz mint ahogy azt a gép jelezné.
-
r.levente75
addikt
Én minden használat után kiöntöm a tartályból a vizet és fejtetőn megnyomom rajta azt a rugós gombot, hogy onnan is kifollyon a víz. A gépet ott azon a ponton és máshol is áttörlöm és letörlöm. A tartály nem kerül vissza csak ha újra főzünk és csak a főzés idejéig. Ott pihen a gép mellett.
-
CptAdamica
veterán
-
azbest
félisten
hogyne lenne köze a levegőnek, ezért csinálnak nyomást. Próbáld ki kapszula nélkül a hozzá kapott tölcsérrel. Látni fogod, hogy szinte pezseg a kijövő víz. Persze ez akkor a leglátványosabb, ha ott a kapszula, mert akkor a részecskéken kicsapódik a levegő. Ez az optikai tuning része.
A frissen pörkölt kávénál van némi széndioxid kibocsátás, amitől a kávéban lévő olajokkal együtt a hab képződik, aminek a fancy neve crema. Na a több hónapja pörkölt kávéban ezt már valószínűleg nehéz lenne megtalálni. De a gép betol egy kis levegőt a vízbe, amitől az hozza a hatást. A géppel még a hideg víz is buborékozik. [link] A videón mondjuk pont forró és hm, közelről nézve nem is olyan guszta, hogy a vízben lévő szennyeződésen buborékláncok képződnek
Gondolom az igazi presszó gépek göznyomást csinálnak és nem kompresszorosak. De otthonra kb megvan az utánérzés.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Mivel a gyáriból is van ami instant kávé, így nem csoda, ha instant A külön tej kapszulák, az egy kapszulás tejes kávé fajták is mind instant porból mennek.
A sima rövid és hosszú kávé kapszulák azok, amiben kávé van.
Egyébként, mivel a gép belepréseli a levegőt a vízbe, így mindegyik habos lesz. Az instantok közt van ami kifejezetten nagy habos.
[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
Ez nyilván ízlés kérdése, a bátyámék rendes őrőlt kávét isznak, abból is a minőségit.
Nekem mindegyiken érezhető egy savanyú íz. Nem szeretem.
Aki erre vágyik valszeg nem lesz jó válsztás annak ez a fajta kávékapszula.
Mondjuk ha én olyan kávét innék és azt szoknám meg akkor ez lenne furcsa, valszeg csak én vagyok ilyen, de utoljára jutna az eszembe, hogy kapszulás kávéfőzőt használjak a főzéshez.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Hogy érted, hogy egyfajta terméket? Bármelyikből választhatsz, de egy fajtából maximum 15db-ra adja meg a 25%-ot, a felette levőkre már nem. pl. ha veszel 20doboz Espresso Generoso-t, akkor 15 dobozt kedvezményes áron kapsz, 5dobozt meg teljes áron. De ha pl. 10 ilyet és 10 olyat veszel, akkor mindenikre megkapod a kedvezményt.
Nincs minimális rendelés, akár 1 dobozt is rendelhetsz, bár a postaköltség elviszi a kedvezményt. Mint a többi rendelés esetén, 15'000 Ft felett már ingyenes a kiszállítás.
Ott van a kezdő oldalon a kód: FEKETEPENTEK
Más kedvezménnyel nem vonható össze.Legalábbis én így értelmeztem a szöveget.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
CptAdamica
veterán
Petu-Hondurás egész jó, bár annyira nem, hogy megérje a csökkentett 12 kapszulás kiszerelést, de egyszer érdemes megkóstolni. Itteni Tesco-ban is két polcon voltak, rögtön nagyobb lett a választék.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
azbest
félisten
igen-igen, [link], így utólag megnézve paszol is hozzá, amit írtam.
Csak zavaró a minden egyben ábra és leírás. A manuális picolónál kicsit másképp van, a mini és egy másik esetén van csak 8-as pont a hidegvizes vízkőtelenítő lépéssel. A többi kb hasonló. Téged is összezavart, az akkori kommentjeid alapján Meg valaki mintha olyat is írt volna, hogy villogósan kapcsolja ki, ami azt jelenti, hogy nem is ment végig a programon.
-
gabika1969
aktív tag
Köszi...
Nekem is van scoop-om, de az műanyag, azt használom tömörítésre...
Eddig négy kv-t próbáltam ki, de csak "kommerszeket", nem röhögni : tchibo, omnia silk, Lidl Gold...és most segafredo. Az omnia volt a leggyengébb, persze a silk miatt amúgy is várható volt. Nemrégen fogyott el egy doboz illy, sajnos ez után vettem a DG-t.
Most megyek "feljebb" árban...
Ja! Most dobtuk ki a második Lidl kapszulát, Lungo-t, ami hibás volt. Úgy tűnt, hogy nincs perforálva vagy rosszul a második fólia. A pukkanás elmaradt, nem tudta átlyukasztani és a tiszta víz folyt mindenhol....Üdv Mindenkinek!
-
zsolt19900
őstag
nem frissen darált kv-ra is van esetleg tippet? kaptam már egy Lavazza márkát, de gyűjteném még a többi ötletet is
"tejeskávét" szoktam általában inni, szóval lehet valami "méregerős" is úgy is felöntöm tejjel a végén
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Muerte68
addikt
-
gabika1969
aktív tag
A Nejem is a Lidl Lungo-t issza. Már a második tasakkal megy el, de egyikkel sem volt gond. A Lidl Cappuccino-val sincs probléma. Bár, tényleg más, amikor lukaszt, de a kapszula felépítése sem ugyanaz....
Na ma jött meg a barna műanyagos Ebay kapszula, holnap reggel kipróbálom egy kis darálttal. Úgy nézem tényleg nagy rajta a luk. Félek ez itt sem lesz jóÜdv Mindenkinek!
-
CptAdamica
veterán
Én amikor csináltam citromsavval, akkor teletöltöttem a tartályt, majd meleg állásban azt teljesen kiürítettem, vártam 2 percet, majd újra feltöltöttem a tartályt, meleg állásban félig kiürítettem, majd a felénél átváltottam a hidegre, azzal kiüresedett a tartály. Utána már nekünk rendesen visszaállt zöld színre a gomb, majd még egy teljes meleg kört letudtam és utána lehet használni.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
gabika1969
aktív tag
Ez teljesen logikus és nehogy megbántódj, nem azért mondtam, csak vicceltem...bizonyos mértékben irigyellek...a gyerek miatt!! Az enyém már 25 éves és sajnos nincs már itthon...
Ebben az esetben tényleg a kapszulás a legjobb megoldás... az én feleségem azt mondta, hogy ááá ez nekünk minek! Reggel 06:00-kor meg azt hallom az emeletről, hogy a Lungo-t főzi...a gép rázza a konyhapultot! Előkerült a szifonos tejszínhab (felújítottam) is! Na! Ez is reneszánszát éli!Üdv Mindenkinek!
-
gabika1969
aktív tag
Most a Tesco kirabolva...
A karos gép meg kézi kis daráló mellett én azokat a müa. kapszulákat kihajítanám...bár, egy barátomnak is hasonló van és szoktam vele hülyéskedni, reggel 05:00-kor kelsz és 06:30-ra kész is van a presszód?!Nekem a drágább utántöltős jó, persze normál darálttal... ,de kifogom próbálni egy jobb Lavazza-val vagy Illy stb. Nagyon kíváncsi vagyok azokkal mit művel? Volt nemrégiben Illy, de egy másik főzővel nem "elpocsékoltam"!
Végül is tényleg elsősorban a gyári kapszulákra van ez kitalálva...r.levente75:
a 11-es erősség odab@sz!
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
gabika1969
aktív tag
Hát ez sajnos igaz, de én csak 1db-ot rendeltem egyelőre és nem a szettet. Egyébként jól működik, talán egy fokkal azért jobban, mint a műanyagok. Most várok olyat is...azért azok jóval olcsóbbak. Volt olyan is, de a lukat megbuheráltam és azután már menthetetlen volt és tényleg orrán-száján jött a "lé". Féltem, hogy a tű nem talál bele... Viszonylag jó krém lesz a tetején, de az alacsonyabb osztályú és olcsóbb kávéból ez sem csinál minőséget. A kapszulás azért még mindig az első... Egy igazi Espresso Intenso illatot és zamatot még tíz perc múlva is érezni
Majd azért egy jobb szemest, darálva ki fogok próbálni.Üdv Mindenkinek!
-
AndrewBlase
senior tag
"Nesspresso dimenziokkal kisebb."
Mivel nincs a képen viszonyítási alap, bármekkora lehet ez a kapszula.
De most kíváncsiságképpen lefotóztam én is a Lidl-s és DG-s kapszulát saccperkábé ugyanolyan szögből.
Hát, innen nézve tényleg ugyanolyan!
És úgy hiszem, megvan a probléma oka. Szembeforgatva a gyári és lidis kapszulát látszik, hogy a lidis egy hangyaf@sznyival alacsonyabb.
Ennek ellenére nekem még nem volt melléfolyási problémám vele, igaz, csak presszó és lungo kv-t vettem belőle.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
Muerte68
addikt
akkor van a baj,ha nagyon beesik a kapszula-nincs síkban?
mert akkor ha látja az ember,akkor a gumival megelőzhető+nem rizikózok hogy jó vagy nem.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
azbest
félisten
youtube-on van pár mini meg és picolo szerelős videó. Nem azért mondom, hogy belenyúlj. Csak azon úgy látni, hogy az elektronika mögött van egy műanyag védőernyő, ami szerintem védi azt a felülről belefolyástól. Valamint a víztartály felől is úgy néz ki, mintha direkt úgy lenne kialakítva, hogy ottani folyás esetén is elkerülje a szivattyút meg a kazánt. Persze ez csak szubjektív véleményem. Amúgy elektronikailag nagyon egyszerű felépítésű, ha a kazán, a szivattyú és a mikrokontroller nem sérült, akkor egyéb javítást az öreg gépeken is könnyen elvégezhet egy hozzáértő ember.
Azzal egyetértek, hogy a felső melléfolyást jobb lett volna a tálcára vezetniük ahelyett, hogy a gép belsején kersztül folyik világgá. De ránézésre mintha felkészültek volna erre az esetre is. Csak hát így koszolódhat tényleg belül is, mégha problémát nem is okoz.
elfüstölt picolo [link]
[ Szerkesztve ]
-
quad406
csendes tag
Nem láttam még robbantott ábrát a gépről se videót vagy fotót a belsejéről, de így látatlanban ki merem jelenteni, hogy szerintem gondoltak a tervezők az esetlegesen befolyó dolgokra. Nálunk a melóban boldog boldogtalan belerak mindenféle kapszulát és több mint 2 éve bírja a strapát.
-
RBJ
addikt
Na most ismét próba, hát műszik. pfuuuu. Lehet azért offolt mert véletlenül nem raktam vissza a víztartályt az előbb.
De ahogy elnézem elég egyszerű dolog az a felső tárcsa csere.
Ebben [link] szinte gemkapoccsal szedi szét.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
azbest
félisten
nem kisebb a lidle kapszula?
Ahogy nézem a gépet, felül rányomódik egy műanyag vagy gumírozott domború rész, ott a hol a tű is van. Ha az nem fekszik rá rendesen, gondolom, akkor ott folyhat világnak. Az erősebb rövid kávé esetén a gyári kapszulánál is tapasztaltam néha pici víz visszafolyást, de nem kritikusat, csak a kapszula tartó kicsit vizes. A tejporos és instant cuccok az gond nélkül átfolynak a gyáriból, mert nem kell átszakítania plusz fóliát belül.Nincs megésrülve a gépben az a korong? Itt egy videó, ahol cserélnek a gépben egy olyat (csak ez csicsásabb gép) [link]. Mondjuk túl sok nem látszik belőle. Itt egy jobb [link]. Esetleg vízköves.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Nekem megy a lidl teljesen, szerintem kifogtal valami gyartasi hibas sorozatot szerintem visszaveszi lidl vagy becsereli
Nektek nincs ingeretek a tejes kapszulabol kinyomni a maradekot? en egyszer kinyomtam es finom tej volt benne nem hig truty mint a kavek utan
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest