Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBlase
senior tag
Ha valakit érdekel:
"A NESCAFÉ® Dolce Gusto ® Évfordulós kupon felhasználása
Kuponoddal nagy kiszerelésű* termékeink közül egy általad kiválasztottat 20% kedvezménnyel vásárolhatsz meg egy alkalommal. Kuponod 12 hónapig érvényes."A kuponkódod: EVFORDULO24
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz AMD Power #3082 üzenetére
Igy is, úgy is te állítod be a víz mennyiséget. Vagy a kar középre állításával, vagy a skálázót húzod a megfelelő csíkra.
Nekem a sima, mezei picolo van (úgy nyertem a pennyben még hajdanán), magam állítom le. Megvan, hogy mihez mennyi víz kell, mekkora poharat használok, abban "meddig van" az adott mennyiség, kész. Egyszer kell megnézni/kimérni, ha nagyon pontosak akarunk lenni (pl a két kapszulás italoknál).
De megmondom őszintén, én a presszót, legyen az 30/40/akármennyi ml-es, a régi retro üvegpohárba készítem, kb 70 ml vízzel. Ahogy éppen sikerül. Tudom, szentségtörés, de a 30 ml kávé az nálam maximum egy egy spórolós kupica feles, nem kávé.Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
Ma fotóztam a Tescoban:
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz Viktor0610 #2580 üzenetére
Mégis mi bajom lehetne tőle?
Levegőtől elzártan van a kapszulában a cucc, fény/nedvesség se éri, melegen sincs (kamrában tartom).
Szerintem ez olyan, mint anno a katonaságnál a páncélos, azt is évekkel a lejárta után osztották ki a sorkatonáknak. Oszt túléltük azt is.Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz CptAdamica #2181 üzenetére
Huhh, ez tutira nincs benne a júzermanuálban.
Köszi!Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz CptAdamica #2175 üzenetére
"...plusz lepattintottam a tűs részt (nem is tudtam, hogy azt le lehet pattintani)..."
És azt hogy?
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
válasz kovipetiii #1899 üzenetére
Úgy rémlik, mintha a júzermanuálban lett volna a kód.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
válasz Viktor0610 #1883 üzenetére
Ilyen üvegpoharakat a Pepcoban töredékáron kapsz.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
Teszkóban (legalábbis a pápaiban) 3+1 eksön van, 1089Ft/doboz. Láttam "újat" is, Ristretto Napoli Style (13-as erősségű). Vettem abból is egyet.
Aztán itthon kiderült, hogy már van itthon olyan is, csak el volt dugva hátra, és még nem bontottam ki.Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
A Penny-ben most van 999Ft-ért Jacobs 14 db-os kapszula többféle ízben. Nem írja akciósnak, lehet, hogy mindig ennyi, csak én nem láttam még (nagyon nem is figyeltem).
Mindenesetre a 71 Ft-os kapszula ár nem tűnik rossznak.Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #1511 üzenetére
És ez a mini me van annyira okos, hogy a kétkapszulás itókáknál megállítja a vízfolyamot, míg kicseréled a kapszulát, vagy az már manuál?
(#1518) Imy válasza
Saccperkábé mennyibe fáj egy ilyen tartó előállítása?
(#1521) san01
Tehát nem okos.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
A múltkor vettem én is a korábban javasolt latte-s poharat a pepcoban. Tökéletes! Köszönet az ajánlásért.
A mai napon nézelődtem a sparban (is), és megláttam a fent említett pohár mását. Méretre, formára detto ugyanaz, csak éppen a sparban 1490 Ft a két darab, míg a pepcoban 590 Ft!Nem semmi különbség!
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #1126 üzenetére
És kiborítod, ha éppen az alján lévőt szeretnétek inni?
Kamapolcon szépen sorakoznak a dobozok, és kikapok egyet abból, amelyikre éppen kedvem szottyan. Szerintem egyszerübb a saját dobozából mazsolázni, rögtön látja az ember, hogy mi is van benne. Míg, ha egy dobozba gyüjtöd őket, akkor meg végig kell "nyálazni" a kapszulákat, hogy akkor az most mit is tartalmaz...
Pláne, hogy te se kétfélét tartasz otthon, ha jól tudom.Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
válasz E.Kaufmann #1064 üzenetére
Ha szétszedsz egy gyári kapszulát, az is ilyen/ilyesmi kialakítású. Magyarán, ott is plusz egy fólia alatt van a kávé. A diszkontláncos kapszulában szvsz azért van "külön rekesz" mert így a DG nem mondhatja, hogy lopták a kapszula szabadalmát. De az elv ugyanaz. Nem ettől lesz jobb vagy rosszabb egy főzet, hanem a benne rejlő cucctól.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz Muerte68 #957 üzenetére
Simán elegendő lett volna ennyi is:
http://www.amazon.de/gp/product/B074Z3CJ7YMiért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz Ochocinco46 #879 üzenetére
Igen is, meg nem is. Ugyanis nem egyforma mennyiségű (és fajtájú) kávét tartalmaznak a kapszulák. Van, amelyikben csak 6g, van amelyikben 7,5 g van, itt összegyűjtöttem a nálam fellelhető kapszulák adatait. Nem tűnik soknak az eltérés, de ha hozzáveszük a víz mennyiségét, azért már más a tészta.
Ha (sokkal) több vízzel ereszted át, az kvázi olyan, mintha a zaccot még egyszer(/kétszer) átfőznéd. Kis mennyiségbeli eltérés nyilván nem sokat oszt-szoroz a dolgon.Más a lányzó fekvése, ha kétkapszulás, tejes motyót készítesz, ott maradhat az instant cuccból a kapszulában megadott vízmennyiség átengedése után, de ennek orvoslására is volt itt javaslat korábban.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz Ochocinco46 #877 üzenetére
Azzal, hogy több (vagy kevesebb) vizet engedsz egy adott kapszulára, gyakorlatilag az erősségét is állítod. Példádnál maradva a 50 ml-s presszóra ráengedett +200 ml víz lungo-t csinál belőle. (Hogy az előtted szólóra hagyatkozzak)
De nyilván úgy vannak kitalálva a kapszulákban fellelhető kávémennyiségek (és fajták), hogy adott vízmennyiség mellett a "legjobb" ízt adják. Tehát van egy ajánlott vízmennyiség az adott kapszulához, aztán annyi vizet engedsz rá, amennyit akarsz.
Én pl az összes "presszófélére" saccperkábé 50 ml-t engedek, függetlenül, hogy 35, vagy 80 ml-t ír hozzá.(#876) qqzs Én érzek különbséget a kétféle Dallmayr között, ha nem is egetrengetőt.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
Érdekes, mennyire más jön be ízügyileg más-más embernek.
Boundi nekem is nagy kedvenc lett, mellette a ristretto-k (bár inkább az ardenza). Számomra a Dallmayr kv-k tünnek odakozmáltnak. A Generoso se jött be igazán. Jónak jó, de nem fogott meg.
Még szerencse, hogy ennyiféle kapszula van!
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
"Nesspresso dimenziokkal kisebb."
Mivel nincs a képen viszonyítási alap, bármekkora lehet ez a kapszula.
De most kíváncsiságképpen lefotóztam én is a Lidl-s és DG-s kapszulát saccperkábé ugyanolyan szögből.
Hát, innen nézve tényleg ugyanolyan!
És úgy hiszem, megvan a probléma oka. Szembeforgatva a gyári és lidis kapszulát látszik, hogy a lidis egy hangyaf@sznyival alacsonyabb.
Ennek ellenére nekem még nem volt melléfolyási problémám vele, igaz, csak presszó és lungo kv-t vettem belőle.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz AndrewBlase #623 üzenetére
Megvan a válasz.
A kapszulák bruttó értékének kell elérnie a 15000 Ft-ot, hogy ingyenes legyen a szállítás, és ebből még lejöhet a kupon/kedvezmény.
Úgy azért már barátságosabb az ár.Most már csak azt kell eldöntenem (ez év végéig), hogy akarok-e még kb. 10 doboz kapszulát a meglévő 15 mellé, hogy felhasználjam a 20%-os kedvezményem.
Vigyázat, aki regisztrálja a gépét, 1 hete van a kedvezmény beváltására!
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
"a német amazonosban is volt kód, igaz elvileg 10 euro kedvezményre jogosító a német boltban, de lehet a magyarban is jó százalékra"
Nem valószínű. Amit a vaterás eladótól szereztem be kapszulákat, abban is van kód, de nem fogadta el a webshop, nem írt jóvá azért pontokat.
r.levente75
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
-
AndrewBlase
senior tag
Pedig ott van az. Keresd meg azt a füzetet, amiben a kapszulák leírása található. Kinyitod, és az első oldal közepén ott a kód.
r.levente75
Nem, nem regisztráltam a gari miatt. Már csak azért se, mert a pennyben nem is kaptam semmiféle papírt róla. Ezen én már csak itthon gondolkodtam el, és nem volt pofám visszamenni, hogy bocsi, nyertem egy gépet, de kéne valami papír róla, hogy az esetleges meghibásodást tudjam gariba intézni.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
Igen, a belső tartály is le van zárva fóliával ugyanúgy, mint a DG-ben.
DG Espresso 6 g - 50 ml
DG Espresso Caramel 5,2 g - 50 ml
DG Barista 7,5 g - 35 ml
DG Boundi 7 g - 40 ml
DG Ristretto 6,5 g - 35 ml
DG Ristretto Ardenza 7 g - 35 ml
DG Dallmayr prodomo 7 g - 130 ml
DG Dallmayr Cream d'Oro 7,5 g - 130 ml
Lidl Lungo 7 g - 120 mlAz utóbbi 3-t leszámítva mind "presszó", tehát nincs számottevően több kávé egyikben sem.
Én (is) írtam, hogy mindegyiket ~50 ml vízzel készítem.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
"...Mit hagytam ki?"
Ristretto-k, espresso-k, soroljam még?
A mostanában rendeltek (ld fentebb) közül eddig a karamellás presszót, és a Dallmayr Crema D'oro-t kóstoltam meg. Nem vagyok tőlük elájulva.
A karamellás presszónak marha jó az illata, de ízben annyira nem jön ki. A másik 130 ml vízzel (ennyit ír hozzá) gyakorlatilag tea, 50 ml vízzel meg olyan az íze, mintha oda lenne égetve. Ráadásul 2-2 dobozzal rendeltem ezekből, mert dicsérték mások.
Sokára fog elfogyni. Vagy legfeljebb elkészítem a vendégeknek.Nekem eddig a Boundi jött be a legjobban (azok közül, amiket megkóstoltam), meg a karamellás forró csoki.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
Többféle utángyártott kapszula van. Az egyiken gyárilag van 3 mm átmérőjű lyuk kialakítva, miközben a tű kb 1 mm lehet. annál folyik a víz(/kávé) orrán-száján. Ez ilyen 150 Ft/db áron van kb.
Aztán van, amin nincs lyuk, a gép szúrja ki magának, szilikon tetejű. Darabja kb 2e Ft.
Aztán van ugyanez fémből, még drágábban.Kicsit visszaolvasva találsz linket is.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #551 üzenetére
Előre leszögezném, hogy messze áll tőlem, hogy kötekedjek, avagy megvédjem őt.
Az alábbi képek mind espresso ristretto-t mutatnak, más-más doboz-színnel (és erősséggel). Az utolsó a kakukktojás, azt a Dolce-Gusto honlapja írja annak a fejlécben. Szóval, embőr legyen a talpán, aki kiigazodik ezen.
Ettől függetlenül, ha nem azt kaptad, amit vettél, persze, meg kell reklamálni.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #549 üzenetére
Nézőpont kérdése. Mármint, hogy melyik weblapon nézed.
Itt a zöld dobozos az espresso ristretto, emitt meg sima ristretto. Legalábbis a dobozán.
Érdekes, hogy őáltala meg beérett a doboz más színre.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz AndrewBlase #543 üzenetére
"Mondjuk én is várom a jelzést, hogy mikor óhajtja postázni..."
Van remény! Most jött mail a DPD-től, hogy feladta a csomagomat a "bácsika". Remélem nem lesz olyan kalandos a kinézete, mint r.levente75-nek. Bár itt saját használatra lesz, nem ajándékba.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #544 üzenetére
Hétfő, illetve szerda hajnalban válaszolt, tehát még azelőtt, hogy te megkaptad a csomagot.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz CptAdamica #541 üzenetére
" amúgy elvileg egy bacsika"
És még éjjeli bagoly is. Kétszer váltottam mailt vele, egyszr fél éjfélkor, másodjára hajnali 1,19-kor válaszolt. Mondjuk én is várom a jelzést, hogy mikor óhajtja postázni...
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #529 üzenetére
Próbálok a lehetőségekhez képest minél több ízt megkostólni, hogy tudjam, melyiket kell a jövőben venni.
Bár van egy pár fajta, amit biztos nem fogok kipróbálni (pl az extra hosszú kávék, teák).Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #527 üzenetére
Tegnap futottam én is bele ebbe a gyümölcsös kávéba. De nem rendeltem meg. Helyette inkább a Dallmayr Promodo, Crema dOro, Mocha, karamellás presszó és latte kapszulákat rendeltem a vaterás embertől. Így már 15 féle itóka lesz itthon.
Az a pohár nem drága egy kicsit?
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz CptAdamica #500 üzenetére
Nem a csóka lassú, hanem szerintem a dajcse amazonról rendeli. Ott láttam ilyen "extrém" ízekben.
Mindazonáltal, ahogy nézem, "bolti áron" adja. Ha nem akcióban (4+1) veszi az ember, akkor kb ennyi az ára. Viszont még a nagyobb boltokban se lehet kapni a különlegesebb fajtákból.
A Dallmayr kávékat meg ezt a karamellásat én is kipróbálnám.
Miért mindig én???
-
-
AndrewBlase
senior tag
A képen látható kapszulák a Nescafe Dolce Gusto gép(ek)hez valók, ezekből a legolcsóbb (15e körül) a Picolo.
Ha Nesquick-et szeretnél inni, akkor vagy ilyen gépet veszel, vagy tölthető kapszulát, és te magad készíted el. Bár gyanítom, hogy abban a (gyári) kapszulában tejpor is van, tehát a második verzió inkább felejtős szvsz.
A presszó/latte/kapucsínó kapszulákból találsz a Lidl/Aldiban is hozzá "sajátmárkásat" 1100 HUF környékén csomagonként, ízlés dolga, kinek mi jön be.
A tejhabosító funkció szerintem már egy másik (ár)kategória.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #466 üzenetére
"...de maradok az eszpresszó vonalon..."
Akkor a felső sor + a Cortado hogy kerül a képbe?
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #459 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de én 25 féle kapszulát számoltam, úgyhogy még van mit beszerezni!
Ha jól számoltam!
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #424 üzenetére
Nem tolom túl a dolgot. A tartályt teletöltöm, amíg ki nem fogy, használom. Ha kiürül, teletöltöm ismét.
Többnyire csak presszókávét iszom, adott a pohara, tudom meddig kell engedni, hogy elérje az uszkve 50-60 ml-t.
De ha cappucsínót, vagy latte-t, cortado-t (vagy akármi mást) iszok, annak is megvan a "maga pohara", tudom, meddig kell engedni. Hovatovább plusz-minusz pár ml-rel nem foglalkozok.Szerintem nem tesz jót a gépnek, ha kicentized a vizet, a szivattyúk általában nem szeretnek szárazon menni. A víz meg azért enged mindig a tartály levételekor, mert a rugó nem tud olyan gyorsan lezárni. Szvsz "természetes" jelenség.
A habosabb kávé nálad szerintem éppen abból adódik, hogy ugye vizet már nem tud szívni, így levegőt szív, melegít, és azt nyomja a kapszulán keresztül a pohárba, mintegy felgőzöli neked a kávét.Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #421 üzenetére
Én is ott nyertem! Magamtól biztos nem vettem volna meg!
A caramel íz szerintem annyira "ínyenc", hogy azt boltban nem fogsz találni, csak webshopban.
Bodrik: Az Eurofamilyben is ennyi, már egy hónapja legalább.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
Hétvégén vettem én is eszpresszót a lidisből. Meg a pennyben gyári DG kapszulákat. Szerintem a lidl eszpresszója jobb ("feketébb", erősebb, és mégis "krémesebb/habosabb), mint a gyári piros eszpresszó.
Mondjuk én még csak kostolgató fázisban vagyok, a múlt héten került hozzám egy Picolo gépezet (nyertem a pennyben )
Apropó, egy kérdés, az a fehér tölcsérszerű izé csak vízkötlenítéskor használatos? Vagy van neki egyéb funkciója is?
Miért mindig én???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- Újszerű hajsütővas 6hó jótállással!
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest