Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Már leírtam... Portforwardban a 9091-es port írányítása a nas fix ip címére. Kívülről a valami:9091-en éred el.
(Igazából jobb lenne valami másik portot pl 29091 de akár a 17896, vagy bármi másikat forwardolni a nas belső ipcímére a 9091-es portra, ekkor a pl.: a valami:29091-en éred el)
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
amargo
addikt
válasz dorika87 #645 üzenetére
Nem vagyok villanyszerelo, de szerintem alapjaban veve is gond van ezzel, ennyi fogyasztot csungetni rajta. Es a gond ott lehet, ha terhelest kap ez az egesz. az mindenkeppen jo, hogy aramtalanitast csinaltok, ha nem vagytok ott. Mi anno megoldaskent azt csinaltunk, hogy kihuztunk egy uj kabelt a megfelelo helyre, ezt falban is teheted es oda is lehet majd ket csatlakozo. Az is igaz, hogy ez nem olyan muvelet, amit az ember feltetlen maga meg tud/akar csinalni, de legalabb nem lesz elronditva a szoba sem.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Madoc
veterán
Én viszont az vagyok, és nem ártana azt a hálózatot szakemberrel átnézetni. Égés az bármelyik kötésnél kialakulhat akár a másik szobában is mert a kötések a falban és a Dug aljzatoknál a leggyengébb láncszemei a rendszernek.Hosszabbítót hosszabbítóba dugni addig nem gond amíg csak hosszabbítani akarunk nem elosztani.A minden falon 1 dugalj az már nem mai szerelés és jó eséjjel egy vagy két áramkör van csak a lakásba.Inkább vezetékcsatorna-falon kívüli dug.aljzatot javasolnék a hosszabbító helyett.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
zsül555
csendes tag
Hi,
Hogy lehetne rábírni a NAS-t, hogy minden fájlt listázzon ki ha webesen nézem
A videó mappában hiányzik egy csomó film, amit a fájlböngésző nem lát, csak a videó mappa de onnan meg nem lehet letölteni...[ Szerkesztve ]
up4300+vargalex115+usb hdd > Lubuntu kezdő (mert win-hez szocializálódtam)
-
Gerdave
csendes tag
Sziasztok,
NSA325V2n találkoztam az alábbi hibával, és egyelőre nem sikerült megoldanom.
1. Alapvető konfigolást követően feltelepítettem a Firmware / Packagesen belül a Transmissiont.
2. Win 8.1re felraktam a Transmission Guit.
3. Beállítottam a path mappinget /i-data/md0-hoz, hogy lehessen browsolni a mappákat a Nason ha nem az alapértelmezett helyre szeretnék tenni egy letöltendő anyagot.
4. Betöltöttem egy torrentet a Transmissionbe, kiválasztottam a letöltés helyét a Nas public mappájába.
5. A letöltés a Gui és a webes interface szerint is megtörtént sikerrel, látszólag a hely le is van foglalva neki - felcsatoltam a mappát hálózati meghajtóként - de a fájl sehol nincs a Nason, legalábbis Windows Explorer vagy Total Commander nem találja sehol.
A Guiban jobbgomb, Open containing folderre az "unable to execute ..." hibaüzenet jön.
6. Gép restart után újabb torrentet sikerült letöltenem, meg is van az általam megadott helyen a tartalom, de az előzőt továbbra sem találom.Ilyenkor mi van? Valakinek volna ötlete esetleg?
Köszönöm
-
Tonyk
veterán
Csakhogy az /i-data alatt nem létezik olyan, hogy Storage. Olyan viszont igen, hogy public (vagy bármi más, ami megosztás). Ergó nem jó az útvonal, ezért kérdeztem, hogy így hivatkoztál-e rá?:
Így hivatkozz rá: /i-data/md0/public[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ja, és a letöltött fájlod ott van az /i-data/md0/Storage/public alatt, de mivel nincs Storage nevű megosztásod, ezért így nem is látod. Telnet backdoor vagy ffp-vel segítségével persze eléred és áthelyezheted. Megosztást nem tudsz rá létrehozni, mert olyan néven fogja nem engedi, ami már létezik az adott kötet "gyökerében".
[ Szerkesztve ]
-
Gerdave
csendes tag
Megnézem a telnetes dolgot, a maping egyébként ez
/i-data/md0=\\192.168.1.225\
ip természetesen fix a nashoz.
Most az történt amúgy, hogy egy új torrent betöltésénél kitallóztam a mappát, ahova tölteni szeretném, a végeredmény ugyanaz, miközben egy másik torrentet korábban gond nélkül letöltött.A Storage az a név, amivel felcsatoltam a létrehozott kötetet a konfignál.
-
Tonyk
veterán
/i-data/md0=\\192.168.1.225\
Ez így nem lesz jó, mert így nem találja meg. Mivel az /i-data/md0-ba közvetlen módon nem írhatsz. Az /i-data/md0/megosztásnév -be igen, tehát pl:
Nas-on lévő megosztás fizikai útvonala=smb útvonal
/i-data/md0/torrent=\\192.168.1.225\torrentvagy
/i-data/md0/torrent=\\192.168.1.225\Storage\torrent
(Azért mert smb alatt a maga kötet is meg van osztva. A Nason (linux alatt) a Storage mint kötet nem reprezentál fizikai mappát)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
dorika87
őstag
Kérhetnék egy pontos (szájbarágós) leírást minidlna telepítésre? Köszönöm
-
gukker1
tag
Sziasztok! Tonyk útmutatása alapján sikerült beállítani a távoli elérést az asuscom.com domain-en keresztül, látom a mappákat.
De! A transmission feületét szeretném elérni, a 9091 portra nem nyílik meg semmi, van esetleg valami jó szájbarágós leírás a beállításokról? Köszi előre is!"WE BREAK FOR NOBODY"
-
gukker1
tag
-
-
Tonyk
veterán
válasz Anonymus23 #679 üzenetére
Még mindig nem értem. Kérlek mutasd már meg, linkeld, hol is ajánlottam ezt a "letöltős feltelepítős" verziót!
Szerintem itt valamit nagyon keversz![ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Minden szolgáltatásnak amire szükséged van egyet. Célszerű lenne kívülről nem a default portokon érni el őket. Pl. a nason 9091-en figyel a tm. Kívülre pl. teheted a 39091-es portra (de bármi másra is). Ekkor a portfrowardban a külső portnak (external) a 39091-et adod meg, belsőnek (internal) a 9091-et, és persze a nas ip-jét. Ekkor kívülről nem a http://valami.com:9091-en éred el, hanem a http://valami.com:39091-en. Ugyanígy el lehet játszani a többivel is így. Pici előnye, hogy így ha valaki kutat az internet felől, nem szalad neki a rögtön az alapértelmezett szolgáltatásoknak.
-
dorika87
őstag
Üdv. Bocsi a zavarásért, de már az első lépésnél megakadtunk. Mindent megcsináltunk ami a cikkben van írva, de a programcsomagok között frissítés után sincs benne az ffp, és anélkül nem fog menni a telepítés.
Nincs valami ötleted?Dóri
-
dorika87
őstag
válasz Anonymus23 #688 üzenetére
Innen csináltam: [link]
Amiben ez volt megadva:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/
viszont így nem került bele a programcsomagokba.Csak így: ftp://ftp.zyxel-tech.de/
-
Tonyk
veterán
válasz dorika87 #691 üzenetére
0. lépés:
root-ként ssh-n bejelentkezni1 lépés:
repistory frissítése:wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shMindent ki kell jelölni, ahol kell és mindenre YES-t kell nyomni.
Itt a végén lefut egy cache update, de biztos ami tuti:
slacker -U
Minidlna és a függőségeinek telepítése:
slacker -aA br2:minidlna-1.1.4
slacker -uiA br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconvBeállítani az /ffp/etc/minidlna.conf -ot ( lényegében csak a media_dir= kezdetű sorokkal kell foglalkozni : pl.: media_dir=V,/i-data/md0/video V=video, P=photo , A=audio ).
Futtathatóvá tesszük a minidlna.sh-t:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
Elindítjuk a minidlna-t:
/ffp/start/minidlna.sh start
Status felület: http://ip:8200
-
dorika87
őstag
Addig sikerült megcsinálnom, hogy feltelepítettem a minidlna-t ll. elvileg az mc-t is sikerült, bár nem tudom pontosan, mert amiikor elindítanám akkor nem tud elindulni: can't load library 'libpcre.so.1' hiba jön elő.
Viszont amikor a minidlna fut akkor látja a tv a video, photo, music mappákat. Viszont én a public mappát is látni szeretném, mert lényegében abban van minden fontos video/torrent stb...Ja és így a minidlna confot se tudtam beállítani mc nélkül.
Ilyenkor mi a teendőm?
Ui: A tv egy 2013-as Lg és remélem menni fog a felirat ill. a hangsáv váltás, mert olsvtam, hogy itt valakinek már sikerült megoldania.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz dorika87 #693 üzenetére
"miikor elindítanám akkor nem tud elindulni: can't load library 'libpcre.so.1' hiba jön elő."
Mint írja is hiányzik a libpcre csomag. Telepítsd:
slacker -aA pcre-8.36
"Viszont én a public mappát is látni szeretném, mert lényegében abban van minden fontos video/torrent stb..."
/ffp/etc/minidlna.conf-ban hozzáadod a kívánt könyvtárat a media_dir résznél:
media_dir=V,/i-data/md[I]x[/I]/public
vagy
media_dir=V,/i-data/azonosító/public
x = 0 vagy 1, a lemeztől függően
azonosító = a kötet azonosítója (/i-data/ alatt megtalálod)Ha egy lemez van a nasban, akkor látsz egy md0-t és egy azonosítót. A kettő lényegében ugyanaz, csak a nevük más. Ha két lemez van a nasban, akkor van md0 és md1 valamint két azonosítós könyvtár is. Páronként ugyanazok. Mindegy melyik megadást választod.
Pl.:
Tehát, ha a public mappád az /i-data/md0/public, akkor ezt írod be a minidlna.conf-ba:media_dir=V,/i-data/md0/public
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
ja, és a config file módosítása után indítsd újra a minidlna-t:
/ffp/start/minidlna.sh restart
Áhh, az előző postban benne marad véletlen egy formázó kód...:
Helyesen:
....
media_dir=V,/i-data/mdx/publicvagy
media_dir=V,/i-data/azonosító/public
....[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
Köszönöm a sok segítséget. Szerencsére sikerült. Az abszolút 0 linux tudás mellett nehezen de megcsináltam.
A megoldás a media_dir=V,/i-data/md0/public volt.
Sokáig próbálkoztunk a media_dir=V,/i-data/azonosító/public-al, aztán rájöttünk, hogy úgy nem fog menni, de végre sikerült.Most még idő mire beolvassa az összes fájlt, de már látja a tv a mappát, az a lényeg.
Így akkor elméletileg a a hangsáv váltás és a felirat megjelenítés is menni fog? -
Tonyk
veterán
válasz dorika87 #696 üzenetére
"Sokáig próbálkoztunk a media_dir=V,/i-data/azonosító/public-al"
Pedig, ha van olyan mappa az i-data alatt, akkor annak is működnie kell.
Így akkor elméletileg a a hangsáv váltás és a felirat megjelenítés is menni fog?
Sajna mivel a TV az egy LG erre semmi garancia nincs. Írtad, hogy 2013-as, úgy emlékszem ebben már javítottak ezen a problémán, de nincs sok tapasztalatom LG-vel ilyen téren.
-
dorika87
őstag
Hát sajnos nem megy a hangsáv váltás. Kipróbáltam 3 filmen, és egyiken se látja a hangsávokat, csak a feliratokat, viszont azokat kezeli szépen, de nekem jelen esetben fontosabb lenne a hangsáv.
Szóval nagyszerű, hogy megoldottam tegnap a minidlna-t, csak éppen a legfontosabb dolog nem megy... amire szükségem lenne, mivel alapból mindig az angol hangsáv az alapértelmezett és ezért kéne a többi hangsáv is, hogy át tudjak váltani magyarra.
Nincs senkinek erre semmi ötlete?
Nem használ más minidlna-t lg tv-vel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest