Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kéni tőletek mert teljesen analfabéta vagyok a nas beállításában.
A kérdésem az lenne,hogy miként lehetne azt beállítani,hogy amikor bekapcsolom a laptopom és elindul a nas startel utility akkor ne kelljen mindig végig zongoráznom a csatlakozást? Network Drive- OK- majd kiválasztani Shared Folder -mappa amit látni szeretnék-meghajtó jele.A másik kérdésem az lenne,hogy tabletről megoldható a torrent indítása? Arra gondolok,hogy van ugye a transmission app ezt feltelepítettem a tabletre. Megnézek egy torrent oldalt és ami szimpatikus azt el tudom indítani erről? Mármint,hogy a nas-ra letöltse? Próbálgattam de a elveszek a beállításnál. De az is lehet,hogy nem is lehetséges.
Account name, host,port....stb. Ezekhez kér beállítást de nem tudom mit kell ide írni?Tudnátok segíteni?
Köszönöm -
bb.bocs
őstag
válasz
enginev3.0 #1198 üzenetére
oh, és lehet ltátam? égis miért ie irtam xD KÖSZI
SZIASZTOK
-
enginev3.0
félisten
-
bb.bocs
őstag
válasz
enginev3.0 #1196 üzenetére
nsa 310esem van: D csak arra nem találtam topicot
gondolom máshogy van mert nekem ebben a típusban ott nincs olyan
-
bb.bocs
őstag
tvheadend et használ valaki? hogy lehetne megcsinálni, pontosan mire jó? dvb-t adást + smart cardot szeretnék streamelni ha lehetséges lenne
valaki?
-
Pampipapi
tag
válasz
enginev3.0 #1190 üzenetére
Korábban NAS helyett egy Asus routert használtam USB-s vinyóval, annál ha Total commanderrel másoltam/mozgattam vinyón belül, akkor nem a hálózaton keresztül ment a forgalom. Mozgatásnál érezni nagyon, mert ha nem hálózaton megy körbe, akkor kb. 1 másodperc, ha meg hálózaton, akkor annyi idő kb. mint ha PC-NAS másolást csinálnék.
-
bb.bocs
őstag
válasz
enginev3.0 #1192 üzenetére
azt hol kell az admin felületen belül?
ja és mééég 1 kérdés, metrotransmissiont a win8 alatt hogy kell beállítani, mert nem csatlakozik Ű
na de szépen sorban
-
bb.bocs
őstag
sziasztok
nem tudok puttyal csatlakozni miért?
a leirásban szereplő port alaán csinálom, meg a saját ipm alapján és network error,connection refused...másik ez butább kérdés.
olyat nem lehet hogy egé billentyüzetet nason keresztül érzékeljen a számítógép és tudjam haasználni?3adik kérdés, nem értek hozzá, weboldalt hogy lehet hova kell itt tenni hogy tudjam használni, és hogy melyik programmal kell... foggggggalmam sincs
és ami fogtos kérdés, hogy kell beállítani azt hogy kintről is lásssák a nast( tudom ddns meg no ip kell ozzá)
-
Pampipapi
tag
Még lenne egy kérdésem;
Az miért van, hogy ha elindítok egy másolást vagy áthelyezést NAS-on belül egy PC-ről, pl. total commanderrel, vagy bármi mással (samba), akkor hálózaton keresztül megy? Ha lassú WIFI-vel kapcsolódok, akkor sokszorosa a másolási idő...
Ha putty-ban mc-vel csinálom, akkor rendben megy pillanatok alatt. -
emzeperix
tag
Sziasztok
Ha tudnátok segíteni...
A problémám annyi, hogy Windows7 alatt Total Commander-ben látom a NAS-t, Win10 alatt pedig nem, illetve csak egy mobiltelefon ikonnal, de csatlakozik nem tudok rá.
A hálózat mindkét esetben ugyanaz.
Mi lehet a gond?
-
bb.bocs
őstag
sziaztok. az lenne a kérdésem hogy van egy dlink dl604es ruterem amit nem tudok felfrissiteni upgradelni hogy
a no ipt is lássa. nem találtam normális fwt ami felmenne a routerre. tudtok linkelni egy normálisat? -
-
Pampipapi
tag
Hali!
NSA325 V2-vel az lenne a gondom, hogy ha pl. a video nevű megosztást átállítom nyilvánosról privátra, akkor win alatt hiába adom meg a hozzá tartozó user nevet és jelszót, akkor sem tudok belenézni a mappába. Ha nyilvánosban van, akkor megy minden (másolás, törlés, .. ).
-
Tonyk
veterán
"ha rendese aludna a hdd, akkor nem lenne ki-be kapcsolgatás"
Ha az alvásra vs kikapcsolásra gondolsz, az egykutya. Az alvás motornak olyan, mintha ki-be kapcsolnád.
szerk.: Ha pedig rezonál, szedd szét, igazgasd meg a keretet rögzítő csavarokat. Utána nem fog. Sajnos "típus hiba", normális összepakolás után eltűnik a rezonálás.
-
válasz
Pampipapi #1173 üzenetére
putty vs. mc keret:
ez a karakterkészlet oldja meg.
-----
(#1178) Tonyk - ha rendese aludna a hdd, akkor nem lenne ki-be kapcsolgatás
egyébként pedig a zaj jelentősen növekszik a második hdd működésekor, valahogy összerezonálnak, viszonylag hangos búgást hallani
(NEM a hdd hangos, csak együtt a másikkal hangosak, ebben a nas-ban! előtte pécében hangtalan volt mindkettő.)
próbából leszedem a gyári smart packaget....
-
Pampipapi
tag
válasz
enginev3.0 #1174 üzenetére
igen, roottal
-
Pampipapi
tag
Sziasztok!
Állítgatom be a dolgokat a NAS-on, felmerült pár kérdés:
SSH megy már, megpróbáltam letiltani a Telnet-et, de a/ffp/start/telnetd.sh stop
parancsra, Permission denied választ kapok.
2 db WD RED van a NAS-ban, PC-n kikapcsoltam a park funkciót a wdidle3 progival (300 másodpercen volt gyárilag), admin felületen érdemes a 15 perces merevlemez kikapcsolást átállítani a NAS-on? Ez egyébként ugyanaz a funkció amit a vinyó firmware csinál (park)?
putty-ban az mc kereteinek vonalai helyett miért látszódnak q karakterek?
,
Ha parancssorban létrehozok egy könyvtárat, utána miért nem enged win alatt másolni ide? Ha win alatt csinálom a könyvtárat, akkor simán megy... -
köszi, lefuttattam őket:
Using username "root".
root@192.168.1.199's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA325v2 Centrum, firmware V4.71(AALS.0) ==
root@Centrum:~# quotacheck -uvg /i-data/md1
quotacheck: Your kernel probably supports journaled quota but you are not using it. Consider switching to journaled quota to avoid running quotacheck after an unclean shutdown.
quotacheck: Quota for users is enabled on mountpoint /i-data/e3f29d2d so quotacheck might damage the file.
Please turn quotas off or use -f to force checking.
root@Centrum:~# quotaoff -f /i-data/md1
root@Centrum:~# quotacheck -uvg /i-data/md1
quotacheck: Your kernel probably supports journaled quota but you are not using it. Consider switching to journaled quota to avoid running quotacheck after an unclean shutdown.
quotacheck: Scanning /dev/md1 [/i-data/e3f29d2d] done
quotacheck: Old group file not found. Usage will not be substracted.
quotacheck: Checked 72 directories and 2063 files
root@Centrum:~# -
ah, logikus is a gyári csomagkezelővel leszedetni
köszönöm!
nem logol ide semmi, a disk2-n csak egy filmek könyvtár van.... de adtál egy ötletet:
root@Centrum:/i-data/md1# ls -al
total 24
drwxrwxrwx 5 root root 4096 Mar 28 11:49 .
drwxrwxrwx 4 root root 0 Jul 29 2013 ..
drwxrwxrwx 3 root root 4096 Mar 26 19:09 .media
drwxrwxrwx 3 root root 4096 Mar 26 19:09 .system
-rw------- 1 root root 7168 May 15 23:17 aquota.user
drwxrwsrwx 3 admin root 4096 Apr 22 20:28 data2
root@Centrum:/i-data/md1#semmit nem módosítottam az égadta világon tegnap este ezen a meghajtón, a zyxel fw meg mégis módosított ezon a fájlon
(többi fájl módosítási dátuma "régi")
-
éjjel és napközben csak a router-switch-nas mennek, minden más kikapcsolva
(tévék/pécék/konzolok áramtalanítva, telefonok wifi off/repülőmódban, tablet áramtalanítva - más meg nincs)
most pl el van aludva, miközben mennek pécék, teló is, reggel meg még ébren volttotál érthetetlen.
0-ról hogy célszerű ujrahuzni? a gyári fw-t lőjem alaphelyzetbe, az törli az ffp-t, mindent?
vagy ffpsítés után ez már nem ilyen egyszerű? -
enginev3.0
félisten
A nem ffp-s hanem gyári csomagkezelőből telepített transmission mappája hol van? van log file esetleg?
-
enginev3.0
félisten
Valami nem jó, 2-3 napja alig akar tölteni a NAS csak ilyen 2mb/s körül a 6 helyett, feltöltés bezzeg megy fullon
Ha lekorlátozom a feltöltési sebességet akkor javul a helyzet, de úgy sem tökéletes, nem tudom miért -
-
FNZ
őstag
hali!
ha jól olvasgattam, akkor érdemes az alap média kiszolgálót lecserélni a pl a minidlna-ra?
ha feltelepítem, akkor a nas webes felületén ki kell kapcsolni gondolom az "beépítettet". -
válasz
enginev3.0 #1155 üzenetére
persze
(ma reggelre a teljes éjszakai nihil mellett/után is ébren volt a másodlagos hdd
)
-
ki lehet deríteni, hogy mi ébreszti fel a második lemezem? (csak samba share van rajta, amit SEMMI nem nézeget, mégis mostmár sokadszor jövök haza délután arra, h nincs lekapcsolódva...)
esetleg logoltatni, h mikor megy, mikor kapcsol le...?
-
Tonyk
veterán
0. fix ip-t adsz meg a nasban vagy static dhcp címet rendelsz a routerben a nashoz (a nasban az ip-t dhcp-re teszed).
1. Regisztrálsz egy felhasználót a no-ip.com-on
2. belépsz és regisztrálsz egy domaint. pl stigma.no-ip.org
3. Routerben a ddns-nél beállítod a felhasználót, jelszót, domain amivel és amit regisztráltál a no-ip-n.
4. Routerben a portforwardban beállítod, hogy pl a 18456-os portot a továbbítsa a nas belső hálós (0. lépés) címére ott is a 21-es portra.
5. Kívülről a pl . ftp://stigma.no-ip.org:18456 -on éred el. Vagy ha pl TC-t használsz , akkor a cím stigma.no-ip.org:18456 legyen, és passzív port használata legyen kipipálva. -
stigma
addikt
Sziasztok! Én annyiban szeretnék segítséget kérni tőletek hogy azt szeretném, ha a Nas-on létrehoztam 1 olyan mappát amibe szeretnék feltölteni bárhonnan adatokat, illetve FTP-n adatávitelt, amit pár ismerösömnek megadnék, hogy szabadon feltölthetio oda az anyagait.
Első körben egy guest felahsználtó létrehoztam, illetve egy mappát, amiben csaka guest felhasználó tud írni olvasni. Bajom annyi hogy kellene létrehoznom egy Dyndns domailt amivel egyszerűbben elérema NAS IP címét. Zyxel routeren belül találtam egy ilyen részt is, már meg nem mondom melyik menüpontban de van pár olyan oldal ahol ilyen címeket tudok ingyenesen igényelni. FTP-t beállítottam a Zyxelen belül, illetve router-nél engedélyeztem a nas ip-jét és a 21-es portot ami a FTP port...
Kérdésem az lenne hogy hol érdemes dydns címet létrehozni illetve mi a menete mert találtam sok leaírást de sajnos eddig nem tudtam megoldani.
Amit megcsináltam:
1. Zyxel Nas-on guest felahsználó, illetve egy mapa létrehozása, hogy csaka guest tudjon bele írni =>Ok
2. Domain cím regisztrálás, majd Zyxel nason belüli menüpontban bejelentkezés => siekrtelen
3. Zyxel nason belül engedélyeztem az FTP porotot (21-es) => ok
4. Routeren belül engedélyeztem a nas címét, portját =>okEzek után ha mindent jól csinálok total commanderrel egyszerűen be tudok majd létni ugye, és FTP-ni?
Segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen egeret válasszak?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest