- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkpolip
tag
Nem tudok csomagokat letölteni a NAS-sal. Ha az ftp://ftp.zyxel-tech.de/ oldalon próbálom böngészőből felhasználónevet és jelszót kér az oldal.
-
hrghun
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam a teljes listát végigböngészni, ezért elnézést, ha már végigtárgyalt üggyel hozakodok elő. NAS325v2 kütyüm van V4.71(AALS.0) firmware-rel. Egy éve 3-4 hetenként megszűnik reagálni és ekkor még a Power gombbal se lehet kikapcsolni. Ez egy probléma, aminek utána kell járnom. De ezzel még együtt is tudnék élni. Azonban táp ki-be újraindításkor nem indul újra, hanem csak a kék Power led világít 30 mp-ig, majd villan és a gép újraindul. Ezt teszi folyamatosan.
Erről sokat írnak az angol fórumokon, például itt:
http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=14377Többféle megoldást javasolnak, de van, akinek egyik se jön be. Én még nem nagyon fogtam bele a durvábbakba, talán az elemcserét próbálnám ki először. Ami nekem eddig bejött, hogy a HDD-k eltávolítása után a dobozt beteszem egy száraz hűtőbe 10-15 percre, majd kivétel után 1-2 percet várva általában elindul. (egyébként a hőmérséklete elég stabilan 43 fok)
Tárgyaltátok már itt ezt az indításkor tapasztalt folyamatos rebootolást? Volt valami konklúzió? Mit javasoltok? Egy jó ideje nem foglalkoztam hardverekkel és Unix rendszerekkel, tehát nem vagyok nagy buherátor, de ha kell, belefogok, mert egyébként meg ennék elégedve ezzel az eszközzel.
HDD konfiguráció: 2 x 2TB WD20EFRX-68EUZN0 in Raid 1, 90% used.
Majd a lefagyás problémának is nekiesnék, de az első az újraindítás.
Gábor
-
Kronk
őstag
Hát most nincsen nálam 4 terra tárhely, akkor bukok mindent?
Amikor beraktam a lemezt, rossz pipát választottam ki, és összefűzött mindentwin10 alatt megnéztem mind a két hdd-t raw tipusnak látja, és persze üresnek, de visszahelyezve a nasba megvan minden rajta, nem lehet átkonvertálni valahogyan?
-
-
Kronk
őstag
Hogyan lehet 2hdd-t, ami egynek látszik jbod által, törölni, hogy újra kettő legyen belőle, és az adatok is megmaradjanak?
-
-
Shokkolo
addikt
Uraim,
Lehet noob kérdés, de nem lehet valahogy kiirattatni a TM-el, hogy mennyi az eddig összesen forgalmazott adatmennyiség (nyílván az utolsó NAS elindulás óta...)
Mint az utorrent is kiírja alul, hogy mennyi az össze le/fel töltött adat mióta fut
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Még egyszer kb egy éve kérdeztem, de nem kaptam sajnos választ a következő problémára. A NAS össze van kötve a Dropboxommal. Ezért a Dropboxba bekerült két mappa. A Drop2NAS és a zDownload. Na ezeket egyáltalán nem normálisan szinkronizálja a NAS. Csak akkor működik helyesen, ha ki és bekapcsolom. A Drop2NAS-ba bemásolt mappákra valamikor a NAS fittyet hányva ömlesztve töltötte le a fájlokat. Pl két három programot és zene albumot bemásoltam a Drop2NAS mappába a Dropboxon, hogy a NAS majd töltse le, és valamit letöltött, valamit nem. Valamit meg ömlesztve a \\NSA325-V2\admin\Dropbox\FromDropbox\ mappa gyökerébe.
A másik nagy problémám, hogy a zDownload-ba bemásolt .torrent állományokat nem kezdi el letölteni magától. Ezt is csak akkor, ha újraindítom az egész NAS-t. Ennek így viszont nincs értelme, mert pont azért teszek bele egy torrentet, hogy mire este hazaérek, letöltse. De a fájlok érintetlenül fent figyelnek a Dropboxon már napok óta...
Találkozott valaki ilyen problémákkal? Mi okozhatja ezeket? Valami beállítási vagy szoftveres hiba? Bár nem találtam semmit erre, a NAS leírásában is csak annyi van, hogy ezeket a mappákat szinkronizálja magától. Először azt hittem, hogy csak pár óránként teszi ezt, de napok óta nem változik semmi.
A NAS-on gyári program fut, az alap torrent klienssel. Egyedül az van beállítva, hogy a HDD-t kapcsolja ki, 15 üresjárat után.Valaki tudna benne segíteni, hogy mit csináljak vele a rendes működéshez?
Köszi és üdv:
spgabor -
lumma
csendes tag
Sziasztok!
A következő nagy gondban kérném a segítségeteket:
WD Blue winyókat használok raid1ben, és függetlenül bármilyen leállítástól, a hdd-t folyamatosan leállítja és újraindítja a nas. Két hónap alatt belement 25e ciklus, és nem találok megoldást. Az idle3ctl-t felraktam, disable-ben van a paraméter. Transmission is fut rajta, szóval nem is kellene leállnia.
Tudtok valami megoldást? Különben eladom a francba, ez így szart sem ér.
Előre is köszönöm, ha valakinek van ötlete!
-
nason belül? hogyan? midnight commanderrel? 15-20mbyte/s és folyamatosan nyitva kell legyen az mc (ha nem rakod screen-el "háttérbe")
leggyorsabb, ha leszeded a pécére (egyik 6terást beteszed átmenetileg) az anyagot, másikra meg visszatolod (ami akkor már a nasban lesz a 4t-s mellett)
utána négyes ki, helyére a pécés 6os, amit nasal leformázol.
profit
-
Kronk
őstag
Csak egy 4 terras van, az nem eleg, ha berakom a 4 terras melle az egyik uj 6 terrasat, es atmasolom ra nason belul a cuccokat? Majd atteszem a 6 terrasat a slot 1be melle az ures masik 6 terrasat?
Tehat ha a mar az egyszer nasban levot ki es berakom ujra nem formatalja rogton? -
- pécébe rakod az egyik 6 terást, nasról lemásolod rá az egyik 4 terásról az adatokat rá
- a másik 6 terás mehet a 4tb helyére a nasba
- a pécében levő 6 terásról visszamásolod a nas uj 6 terására az adatot
- pécébe rakod a már korábban kivett 4 terást és rámásolod a másik, nasban levő 4 terásról az adatot
- pécéből kiveszed a 6 terást, átrakod a nasba és rámásolod a pécében levő 4 terásról az adatokatha félreértettelek és 1 db négy terásod van, a fenti menet akkor is segít, adaptáld
ill. ha a 2x6 raid1-be menne, akkor ... nem tudok segiteni
-
Kronk
őstag
-
Freezee
senior tag
Szerintem nem. A kérdés viszont innentől az: lehet valahogy leszabályozni a ventillátort utólag?
Nagyon melegednének a vinyók ha levenném az elejét ahol a vinyokat betolom és leállítanám a ventillátort?Bár most rendeltem 2 ventillátort bele meglátjuk mennyire hangos, amelyik nem lesz jó bemegy a gépbe extra hűtés oda sosem árt.
Amugy a PWM szabályozós ventiket csak az alaplapról lehet vezérelni, vagy valami eszközzel is amit monjuk közvetlen a kábelre rakok? -
TRob1
veterán
válasz
Shokkolo #1721 üzenetére
Biztos hogy jók. De csak a 80L a 20mm-es, a többi 25. Erre figyelj.
-
Kronk
őstag
Sziasztok!
Szeretném cserélni a 4TB-s hdd-t, 2x6TB-re.
Mi ennek a menete, a régi adatokat szeretném megtartani...Köszönöm!
-
ladlac
tag
Helló! Három merevlemezzel tudnám ezt használni? Nyilván nem egyszerre.
Alapvetően filmek és sorozatok tárolására és megosztására kellene a nas, igyekszek elférni kétszer három Tb-on, de ha nem megy, arra gondoltam, hogy lenne egy hdd leginkább a kedvenc sok évados sorozatoknak, amik ugye sok helyet foglalnak, viszont nem sokszor nézem őket. 10 megás adsl-lel azért nem ugrik neki az ember, hogy gyorsan lehúzza, ha kell valami. De ha mégis újra akarok nézni egy részt/évadot vagy előlről kezdeni az egészet, akkor csak kicserélném a merevlemezt, és ott is van. Raid tömböket egyébként nem akarok használni.
-
Pá
addikt
Újabb probléma. :S
Eddig hálózatból simán elértem a nas megosztott könyvtárakat és windows alól tudtam őket böngészni/másolni/törölni stb.
Most viszont ezt a megosztás média szerverként ismeri fel a windows és így már nem tudom filekezelőből böngészni, ami elég kényelmetlen.
Mit rontottam el, hogy tudom visszacsinálni?
-
Freezee
senior tag
Milyen típusú nagyon halk ventillátorra érdemes cserélni a gyárit?
-
krealon
veterán
"nem tudom, hogy tudnom csekkolni a HDD hőmérsékletét a NAS-ban."
Packages --> S.M.A.R.T --> Install
Utana a SMART menupontban kijelzi a HDD homersekletet.
Ha tartosan 50 fok kozeleben van, akkor jobban teszed, ha keszitesz biztonsagi mentest az adataidrol, mielott tonkremegy a winyo.
-
Pá
addikt
Én is a HDD-k miatt aggódom, nyilván a CPU-nak nem nagy cucc az 50 fok.
Azért a CPU-t nézegettem, mert nem tudom, hogy tudnom csekkolni a HDD hőmérsékletét a NAS-ban. Esetleg erre valakinek valami tipp?
Igen, sajnos a zajokra nagyon érzékeny vagyok. Hosszabb távon a legapróbb is nagyon fáraszt/zavar. Igyekszem mindig mindenből a lehető legcsendesebbet választani, éppen ezért is a NAS kerepelése nagyon szembeötlő volt, az amúgy csendes szobában.
-
45-50 fok az semmi.
a hdd-ket nézd, azok ne menjnekek nagyon fel .... (bár sok típusnál a smart által adott érték nem korrekt, lefelé és felfelé is szoktak "csalni")
nyilván kellett volna nézni előtte egy referenciát, ha szekrényen kívül 35 fokos a hdd, szekrényben 48, az gond pl.
-
-
Pá
addikt
Nektek meddig szokott felmelegedni a CPU?
Mivel elég hangos a kis jószág, betettem egy szűk hangszigetelt szekrénybe. A hangprobléma megoldódott, viszont picit félek attól, hogy nagyon felmelegszik rendes szellőzés nélkül. Elsősorban a vinyókat féltem.
Most próbálgatom és nézem mennyire melegszik fel. De mivel korábban ez nem volt téma, nem nagyon figyelgettem a hőmérsékletet, így most nincs referencia értékem arról, hogy mi számít még normálisnak.
szerk: Most 50%-100% közötti CPU terhelés van, kb negyed óra után beállni látszik 46 fokon. Ez gondolom még normális. Kíváncsi vagyok mit csinál 2-3 óra terhelés után.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest