- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Miért van szükségem négy darab Elektromos rollerre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt1
őstag
Unreal1-et 120 mhz-es Intelen nyomtam végig voodo1-es vgaval szterintem vagy 10 fps-el ..
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #192 üzenetére
tisztelet a kevés kivételnek ( : mint mondtam q3-on szocializálódtam, volt h notebookról henteltem, sőt legtöbbször azon multiztam, ráadásul olcsó wireless egérrel, mégis nem ritkán elkentem a "nagyok" száját - amint szintvév' mester nem akar elhinni ( : -, de olyankor külvilág teljesen kikapcs és max fél-háromnegyed óra ment, az ujjaim rendesen legémberedtek ((( : amikor wifiről ping ocsmány volt, akkor viszont esélyem sem volt, ott sem akarták soha elhinni h én notebookról tolom wifis nettel és egérrel ( : de volt is beletett idő rendesen
BiP
ez végül is jogos - mindenesetre nekem a hentelés sosem lesz sport, max hobbi volt, de ebben is nagyot változott a világ - -
BiP
nagyúr
Ezt messzire el lehet vinni. Hiszen akinek hosszabb a lába, futásnál előny lehet, stb.
A szerencsés genetikával születettek a versenysportban előnyben vannak a többiekkel szemben.De eSportban sem attól leszel tehetségesebb, mert jó hardvered van, de több esélyed lehet, hiszen nem hátráltat a béna cucc.
-
kolopele
nagyúr
-
BiP
nagyúr
Hát a mai fiataloknak az internet-előttiséget ugyanúgy nem élték át
Csak akartam pár példát hozni, hogy a mi életünkben is lenne pár dolog, ami előttünk még nem volt. (vagy nagyon kicsiként éltük meg, hogy hétköznapivá vált).
De amúgy tök örülök, hogy ebben a korszakban éltem, hiszen megélhettem a számítástechnika, mobiltelefónia kibontakozását, elterjedését, tehát ma élvezem az előnyeit, de élhettem enélkül, láttam a folyamatot, tudom értékelni. (és adott esetben könnyebben elfogadom, ha kiesik, mint az, aki ebbe született bele). -
BITBOYS
addikt
De ezek mind mind nagyon távoli dolgok, nagyrészét mi nem éltük át, nem rajtunk keresztül vált valóvá. Talán a válaszlevél ami még ide tartozik
Szóval itt nem a kerék feltalálását feszegettem, hanem amit mi éltünk át nélküle és mára alap szolgáltatássá vált.mod: Bocs a sok off miatt, sorry kedves topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Ma már gyakorlatilag a net is egy közmű a víz,gáz, villany mellett.
De ahogy nekik is elképzelhetetlen, nekünk is az, hogy a mi (nagy)szüleink generációja tényleg élt áram nélkül, milyen a "többnapi járóföld", hogy a válaszlevél hónapok múlva érkezik meg, vagy hogy zenét csak akkor hallasz, ha valaki elővesz egy hangszert, és a tévé kora előtt is volt szórakozás. stb.
Minden generációnak megvan a maga (kényelmi) vívmánya, nehéz elképzelni, milyen lehetett az élet ezek nélkül, annyira beépült a mindennapjainkba. -
Chaser
legenda
nálam onnan indult h monitor nem volt a géphez, befogtuk a régi 40" tv-t, gears5-höz nem is volt olyan nagy, de fps-hez már igen, tudtam h a 24" teljesen kiesik, hát legyn 27, vettem egyet, nagyon határeset volt, mivel a syncet se tudta amivel árulták így visszament, jött egy 32-es, na az már igen, először örültem is neki, aztán mellé tettem az ips notebookot és utána már nem ( : ez egy va monitor volt, 4k@60hz, 1080p-ről felskálázva teljesen vállalható eredményt produkált, de valami rusnya két nagy folt volt a panelen, először eltűntek, aztán visszajöttek, mondom ennyiért kösz nem, viszont 32"-ból 1440p@144hz elvétve van, talán lg-nek van két sík va-s modellje, de ez is lg volt, többi meg hajlított, az nekem nem kell, viszont ez alatt a méret alatt inkább nem is játszok egyáltalán, akkora élményt ad fps-nél a 32" h kifejezés nincs rá, ott van az ember teljesen a játékban, de forzához kevés volt persze
konklúzió: ne ülj nagyobb monitor elé és nem lesz baj :dBITBOYS
8,5e-ért kuponoztam le ufóéknál, és ott extraként még a gar is két év ( : felraktam 10-ért hadd örüljön valaki, nem vitték, felemeltem 12 v 13-ra, na annyiért már elvitték :d
nekem az első gépem egy pentium volt, jól átcseszett a helyi számtech bolt, ott a manus anyját is lehazudta ( : de akkor még ugye lövésem nem volt az egészről, aztán lett egy "komolyabb" p3 celeron gép, talán 667@933, arra emlékszem hogy egyszer a magot le akartam kaparni, valami ragasztónak néztem, szerencsére nem tettem :d - ott még nem sík mag volt, hanem egy paca szerűség -, volt egy haver aki mindig telepített amikor szétcsesztem a gépet, egyszer eltörte a lábát, gép újfent szétcseszve, rákényszerültem megtanulni a telepítést ( : egyszer jött egy ötlet h szétkapom a gépet mert csak, minden kábelt felírtam papírra, színüket, alakjukat, mi hova megy, össze is tudtam rakni a gépet ((( : azóta más nem nyúl a gépemhez, valahogy így kezdődött nálam az it vonal, akkoriban net még nem volt csak keveseknek, nekem nem, aztán lett és "kinyílt a világ", valahogy így estem be ph-ra is a 2000-es évek elején
14" _svga_ monitorral kezdtem -
BITBOYS
addikt
-
BiP
nagyúr
Régi szép idők
Kedvencem a rosszul flashelt bios chip cseréje volt, amikor működés közben kellett bűvészkedni.
Ma már csak gyakorlatilag cmos clear esetén kell jumperhez nyúlni.
Sőt, a múltkor megmosolyogtatott az a PCIe-es Raid SSD kártya [link] , hogy mit keresnek rajta dip kapcsolók, ezer éve nem láttam. -
BITBOYS
addikt
Én is csak azért vettem, mert 5e-ért hozzámvágták
Van egy alap progi, felteszed és minden játék kezeli mint a kisangyalMi még az igazi számtek fejlődés korszakában nevelkedtünk, voltunk tinik
Az első gépemet dzsámperelni kellett, a bios csak dísznek volt. AMD 80 MHz-es procival kezdtem, de az első bekapcsolás előtt beállítottam 100 MHz-re és behugyoztam tőle annyira örültem, hogy bírta isa monokróm monitort már meg sem említem
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #170 üzenetére
incsen' kizárva
én szememben az már rég nem sport, mikor kb azon múlik kinek milyen monitora, egere, billzete van, bár ue. megy a f1-ben is és sok sport terén, de a sport nálam az mikor azonos feltételekkel indul mindenki, akkor lehet tudni ki a jobb
sakknál elég egyértelmű, azt is sportnak hívják, éppen rá is lehet sütni, de ott egyenlőek is a feltételekBITBOYS
az nálam fogyóeszköz volt mindig, bármilyet vettem sikerült hamar megmakkannia
nem is tudtam hogy ps kontrollert is lehet pc-vel használni, ha tudom nem adom el amit lekuponoztam' ( :
milyen öregek vagytok tik'...hozzám képest (((( :BiP
igen, kb itt a lényeg, kolopele bácsi jó fele kapisgált -
BiP
nagyúr
Ami pont alátámasztja az eddigieket. 4magnál még előny a HT/SMT a plusz szálak miatt.
De ha van 6magod, ott már nem tud sokat hozzátenni, bizonyos esetekben akár hátrány is lehet a "natív" 6maghoz képest, ha pl. az ütemező több feladatot oszt a HT magokra, de azok nem bírják ugyanúgy. -
Géjza
őstag
F1 2019-cel nyomva marha jó a 120-144Hz. Folyik, smooth, mint állat, sokkal-sokkal jobb, mint 60Hz-en.
Viszont maradtam 24"-nál és 1080p-nél, mert ha felmegyek 1440p-re, akkor ott durván elszabadulnak a dolgok (proci, vga, monitor). Ennyit nem ér nekem, jól elvagyok 24"-on 1080p 144Hz-vel is, amire egy 1070 is nagyjából elég magas fps mellett magas graf beállításokkal.
Amúgy témához is szólva F1 2019 High beállítások mellett HT OFF-fal kb 10-12fps-t buktam a HT ON-hoz képest (i7 3770k).
-
ttt1
őstag
Én idén váltottam I7-3770 (non k aminél csak fsb emeléssel működött a tuning így sokat nem lehetett belőle kihozni) I5-6600K-ra amit alap órajeln 4,2-on járatok (mind a 4 magot). 4k videótömörítésben a 4 ghz-re húzott I7-est lenyomta( 22,5 vs 25,6 fps). 3dmarkban 20% teljesítménynövekedést értem el. Nem volt az I7-nek sem baja illetve lehet ha K-s lett volna még megvan, de nekem is gyakorlatilag ingyen volt a csere..
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dilikutya #174 üzenetére
Erre gondolsz? : Aliens Versus Predator: Extinction - Gameplay Xbox HD 720P
-
-
BITBOYS
addikt
válasz
kolopele #172 üzenetére
Én annyira béna vagyok kontrollerrel (fps), hogy nézni is fájdalmas mikor így játszom. Ezért se vettem ilyen stílusú játékokat mikor még megvolt a boxom. Csak autóverseny, verekedős...ezekkel viszont nagyon ment az irányítás.
Pc-hez is vettem egy ps4 kontrollert, forzázni, autós játékokhoz használom a kormányon kívül.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
nullpoint #164 üzenetére
no igen, csak az fps-kontroller az nem jó kombó, forzához imádom a kontollert - mikor vettem lövésem se volt h rezeg is, majdnem földhöz vágtam :d -, de fps-hez pfffffffffff, sztem kb csukott szemmel lehentelem a kontrollerrel fps-ezőket, kipróbáltam a doomot, egyből tudtam h ebből baj lesz, _első_ pályán nem jutottam túl, a külső nézetes tr/ac szerű dolgokra hamar ráállt a kezem, de belső nézetes hentelés egész más történet, oda pc kell egér+billzettel, ezért összeraktam a doom alá a pc-t, az első pályán hirtelen elfogytak a démonok egér+billzettel ( : de mindig csak egy kicsit kell hozzátenni h valami jobb legyen, el is tapsoltam egy rakat pénzt, de arra fogtam melóra is jójez' - pedig tudom h ahhoz nekem egy halk notebook kell jó kijelzővel meg az agyam ( : -, aztán felcseszett h milyen silány kijelzők vannak mai napig, eladtam az egészet, de most majd újra jöhet a pc, xboxban az a jó ha az ember kicsit figyel mindig tud jó áron lőni, és kb bukta nélkül el is lehet adni, de összekuponoztam ufóéktól ps4 pro-t is 85e-ért hátha kihívás lesz megszerezni, de nem volt :d, ki se bontottam, azért valaki később örült neki amikor elvitte annyiért ( :
-
Chaser
legenda
válasz
nullpoint #162 üzenetére
igen, kb olyasmi, low-tól azért forza nagyon messze van, de ha azt kombinálod egy 55" oleddel ami tényleg tud hdr-t, egy kicsit másabb mint kb bármilyen lcd monitoron/tv-n - az új genre valszeg megoldják sokkal jobban jelenleginél -, b@szhatja az ember a legjobb gépet is ha nincs hozzá frankó kijelző, az meg jelenleg az oled, az legalább úgy drága h tényleg ad is valamit, hetekig nyálaztam/néztem monitorokat, teljesen mind1 h 100e ft vagy 200e, vagy 300e, valami mocskos nyűgje úgyis van ami miatt csak azon gondolkoznék ez hogy nézne ki oleden, ott csak az jut eszembe h szebb mint az igazi világ :d - a tanulság, nem szabad oledet venni -
és azt azért tegyük hozzá, egy one x árából épp kijön pc-nél a vga magában ( : mostanit boltból lőttem 100e ft-ért, ha még azt a csodálatos jedi gamet elpasszolom annyival is olcsóbb lesz, ennyiért lehet kapni egy egész db értelmes hűtésű 1660s-t, pár napja kicsivel többért pulse 5600 xt-t, csak a vga magában nagyon messze van még a géptől -
nullpoint
őstag
Jókat mosolygok a zikboksz' 4k kihangsúlyozásán.
Láttam havernál pár xonex játékot, 4khdr tv-n büszkén mondta hogy nééégykáá. Pc low-med kb. a kinézet.
Nem vargáné a tv sem.
(nem kívánok hitvitát kezdeni, pusztán megjegyeztem a tapasztalatomat)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
janos666 #160 üzenetére
a last revelation nálam mindent vitt, végig is toltam, akkor net híján még valami txt segédlettel amit valakitől kaptam ( : nem volt ultra grafika, de volt hangulat, mostaninál láttam az ultra grafikát, de hangulatot azt nem
forza volt ami miatt tavaly vettem xboxokat, először s, aztán x, sőt amiatt vettem az oledet is - nem mondom h hozza a '99-es magyar fejlesztésú insane hangulatát, de közel van hozzá és tényleg nagyon-nagyon szép, mikor megláttam oleden hdr-rel állam leesett, de ha kihagyok pár napot ugyanúgy leesik ( :
doom 2016 miatt építettem a pc-t :d anno végigtoltam majdnem az origi talán '93-ast, első játék volt amit hálóban toltunk az oskolában', később majdnem végig is toltam, de jött a quake2, aztán quake3 és onnantól már csak azt toltam, de ezt most eltalálták, rohadt jó feelingje van, mintha tényleg a pokolban hentelnék a szenvedő démonok közt, jó poénok, rejtett utakon origi doom pályarészletek, 2-3 szörnyet 1:1-ben úgy valósítottak meg mint mikor elképzeltem a '90-es években milyen is lehetne szebb grafikával, az egyik pályánál rendesen beszabehu' érzésem volt, pedig nem vagyok félős gyerek :d az új doom valszeg látványban jobb lesz, szörny is több, de ahogy láttam sok feelinget már ott se kell keresni
c&c generals zh amit kb soha nem unnék meg, azt meg notebookon tudom tolni, ott elég a 14" is, de fps-nél a 32" közelről az nekem _kell_, ez legalább kiderült ( : és az is h forzához minden kijelző kicsi :dszerk:
és 8-10 év desktopozás kimaradt, nem volt semmi aminél azt láttam volna 10 percnél tovább leköt, de nem is bánom, lett egy fps és ótós', bőven elég is[ Szerkesztve ]
-
A reboot utáni első TR részt végigjátszottam, nem volt túl rossz, de épp elragadó se, a második részt meguntam egy órán belül, mert majdnem ugyan az a rendszer, de egyelőre kevesebb story és puritánabb látvány több időhúzással. A régieket nem ismerem.
A DOOM reboot első részét is meguntam egy órán belül, nem annyira nekem való a sok szörny.
Én igazából az olyasmiktől lettem játékfüggő, mint a Mass Effect, Dragon Age és hasonlók, szóval a nem túl keményvonalas, de még nem is túl "konzumerizált" butított RGP-k (nincs körökre osztva, de van manuális pause, van egy gazdag fő történeti szál, pár érdekes mellékessel, ilyemik). Na ez teljesen kihalt szerintem évekkel ezelőtt!
A lövöldékből a Half-Life 2 hatott meg utoljára, de ma már kicsit öreg vagyok hozzá, ~30 évesen az én petyhüdt életvitelemmel már nincs meg hozzá se az izgalom, se a reflexek, hogy igazán érdekes legyen.
Bár a DeadCore-t szerettem pár éve, rengeteget javított az eltunyult reflexeimen, hogy végigkínlódtam magam a story módon, és a problémamegoldó készségemen, mikor utána speedrun módban szórakoztam az alternatív utakkal, vagy hogy miként lehet kikerülni a challange részt "hack" szerűen. Javítja a 3D gondolkodást.Az AC-t már nagyon megutáltam a Black Flag-nél, de most valami HDR-es játékot kerestem. Aztán kiderült, hogy nem csak alig lesz itt 40fps, de valamit megint elrontott a Microsoft és a Win10 OS HDR-el felszaladt a fekete szint, szóval szarabbul néz ki HDR-ben, mint SDR-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
janos666 #158 üzenetére
látod-látod, játszanál a doom-mal, ott meglenne a 120 fps :d ott mondjuk nézelődni esetleg két mészárlás közt van idő ( :
ilyen ac szerű játékból vmelyik tr-t néztem meg, az elég korrektül ment boxon 4k-n és tényleg cééép' volt, de anno a tomb raider 4-gyel már kijátszottam magam, annak volt feelingje, ennél az újnál már semmit nem érzékeltem belőleszerk:
nem lehet betonozott szék, a kiskutya nehezebben tudna rám mászni mitfahrernek ((( : ha rám mászik akkor legalább nem morog miközben épp forzát tolok és nem őkirálylányosságával' foglalkozom, notebookra is simán rámászik ha megunja a sok melót v fórumozást :d most épp alszik ( :[ Szerkesztve ]
-
válasz
janos666 #152 üzenetére
Hupsz, javítom magam, AC: O benchmark-ban csak 40 fps fölé sikerült jutnom 1440p120-ban, nem 60 fölé, mikor egyet-egyet léptem vissza a legkeményebb opciókkal, csak épp már annak is nagyon örültem, mert látványos javulás volt átlépni a VRR tartományba az akadozó diavetítésból és/vagy tearing-ből.
A60+ fps-ről abban a játékban még csak álmodok.
(#157) Chaser - Így már világos. Akkor option 1: betonozott szék.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
janos666 #156 üzenetére
semmi szimulátor, az arcade amit szeretek, xbox kontrollerrel és az 55b8, beülök elé aztán hadd szóljon ( : csak gondoltam 65-ösre cserélem - amitől mondjuk foschok, h kettétöröm ha mozgatni kell :d -, közben jött hír 48-asról, meg összedobtam egy pc-t doomhoz, és rájöttem h hiába akarok én 144hz-es monitort, a 27" már kicsi, 32-esből csak va van ilyen felállással 1440p-ben, az is hajlított, azt meg köszönöm meghagyom másnak, va-t is, ami monitor nagyjából jó lenne ott van 55c9 árában, de az is csak nagyjából lenne jó, a 48" 4k oled meg pont kiadja a 32"@1440p-t és ott 120hz sem gond, abba se halnék bele ha forzát 1080p-ben ultrán tolnám rajta 48"-on, szépen skálázódik 4k-ra, 32-es monitoron is elég korrekt volt úgy
-
Le van nálad betonozva a szék/fotel lába?
Vagy ez valami épített "szimulátor"?
Amúgy alapvetően ez tök jó ötlet, kár, hogy az LG nem tudja a fekete keretes módot, a HDMI 2.0-on pedig nem fér át a 2160p120. OLED-en nem zavaró a fekete keret és az 1440 még nem lenne olyan apró (míg nem megfizethető a VGA, ami kitolná a 4k120-at is akár butított beállításokkal nem archaikus játékban).(#154) Chaser
Melyikkel lakik jól a család, két darab fél kilós cipóval, vagy egy darab egy kilós kenyérrel?
Nem tudom, de én csak azt látom, hogy éhes maradt tegnap a kölök, ma meg nem, de szerintem semmi köze hozzá, hogy tegnap előtt fociedzése volt, tegnap pedig egész nap az ágyban lustálkodott, úgyhogy mától csakis a cipókra szavazok, mert kettő az akkor is csak több, mint egy.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz
janos666 #152 üzenetére
Azért valamit megkérdeznék tőled mégis, mivel nagyon érted ezt a témát. Melyik a jobb beállítás, ha az ember hagyja a procit gyári turbón, vagy pedig all core turbóra teszi? Ugye a gyárin ( maradjunk a 6700 - nál) a max. 4 GHZ egy magra, all core turbó mellett viszont minden mag 3.7 GHZ - en fog menni. Vagy mondjuk legyen a 8700, ott a gyári turbó 1 magon 4.6 GHZ, all core pedig 4.3. Melyik beállítás az előnyösebb, főleg ha a játékokat veszem alapul?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
janos666 #152 üzenetére
sztem 4k megvan, de nyilván butítva, különben nem menne neki 30-60fps, azért zömében 50-60 megvan
b8 van még - ez nem tud syncet - amíg el nem viszi a barátom, aztán v egy 48-as-as jön, vagy nem tudom ( : pc-n majd natívan akarom 1440pre használni a 48-ast, 32" 16:9-et ad ki úgy 92-3 ppi-vel, az tökéletes közelre fps-hez - nekem biztos -, többi része marad fekete a kijelzőnek, 40" már nagyon nagy volt közelről doomolni, forzához kicsi ( : -
kolopele
nagyúr
válasz
janos666 #152 üzenetére
Köszi, de én ennyire részletesen nem mennék bele azért, nekem elég az amit tapasztalok, és abból vonom le a következtetéseket. Mindenesetre még egyszer köszi ezt a részletes magyarázatot, de mindig az adott játék fogja eldönteni, hogy magas órajel vagy inkább több mag/szál. Amennyiben pl. az AC rosszul fut natív 4 vagy 6 maggal, HT mellett viszont megy gond nélkül, akkor nem az órajelen fogok emelni, mert azzal nem mennék semmire
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kolopele #148 üzenetére
Az addig ugye tiszte, hogy az IPC az Instruction Per Clock (I/C)? Tehát akkor kapsz instruction-t, ha beszorzod a clock-al.
Ha most elfelejtjük a HT/SMT-t, akkor azonos CPU-n magokat tiltogatva 1 mag 4GHz = 2 mag 2GHz, HA a szoftver képes jó hatékonysággal kezelni két szálat. De a valóságban a jó hatékonyság sem abszolút 100%, hanem mondjuk 98%, és ahogy nő a szálak száma, ez az érték csökkenhet még akkor is, ha alapvetően jól optimalizált a program, csak épp nem olyan a feladat, ami tökéletesen párhuzamosítható tetszőleges szálra, viszont ott jön az igazi gond, mikor mész tovább a magok számával, és gyakorlatilag semmit sem nő már tovább a program teljesítménye, mert nincs felkészítve rá, hogy annyi szálat hasznosítson (akár csak úgy egyáltalán hozzászagoljon bármit, de semmiképp sem, hogy optimálisan).
A HT majdnem ugyan ez, addig lehet belőle profit, míg tudja hasznosítani az újonnan engedélyezett szálakat a program. Annyi csavarral, hogy a HT szálat még nehezebb hatékonyan hasznosítania a szoftvernek, mint egy valódi magot.
De egy ponton mindkettővel kifutsz abból, hogy hoz-e javulást akár egy mag, akár egy HT/SMT szál.
Az órajellel viszont sohasem futsz ki a hasznosíthatóságból, az egy 1 mag 10GHz mindig kétszer olyan gyors lesz, mint az 1 mag 5GHz. Csak ugye nem lehet a végtelenségig emelni az órajelet, és ezért vagy rákényszerítve, hogy helyette új magokat (vagy HT/SMT) szálakat dobj be.
Mondjuk mivel nem csak egyetlen program dolgozik egyszerre, hanem pl. játéknál is ott motoszkál a háttérben a VGA driver, az OS kernel, stb, így egy bizonyos szintig jobb is lehet a 4 mag 1GHz, mint az 1 mag 4GHz, mert kevesebbet kell váltogatnia az ütemezőnek (a prioritásokkal is sakkozva), de erre is igaz, hogy csak addig, míg elég sok minden fut egyszerre, de ilyenkor valamennyire az OS ütemezőjén múlik, hogy sikerül-e jól szétosztani ezeket a (kvázi-)független programszálakat a magok és HT/SMT szálak közt (és akkor megint egy apróság, hogy maga az ütemezés is egy overhead, azaz plusz munka ahhoz képest, mint ha 1/1 mag/szál lenne, nem várható 100% hatékonyság, ahogy nő a magok/szálak száma), viszont manapság már amúgy is minimum 4 magról beszélünk a gyakorlatban (komolyabb és frissebb gépben inkább minimum 6-ról) már a HT/SMT előtt, ellenben nem sok játékot láttam még, ami rengeteg szálat tud hasznosítani. Ezért sem fog jobban futni minden játék a 16 magos 3GHz-es CPU-n, mint a 8 magos 4GHz-esen, ha pl. max 6 szálig skálázódik (és az már egy viszonylag nagy szám).
Ez pedig már csak az adott programtól függ, de általános esetet nézve nem tudod előre, hogy minden játék, amivel játszani szeretnél majd, az hány magig/szálig skálázódik hatékonyan, ezért mondom azt, hogy biztosabb pont magasabb órajellel célozni ugyan azt az IPC*clock*mag értéket, mert nagyon általánosítva szinte csak 1 szál terhelése a garantált (gyakorlatilag inkább 3, mert játék + VGA driver + kerner és más háttérben ketyegő OS dolgok, de nem is indul már ma neki senki 4 magtól kevesebbel).(#151) Chaser
Szerintem legtöbbször az az Xbox 4k sem valódi 4k, és a PC-t is leveheted 1440p-re. Én mostanában úgy játszom OLED-en (1440p120 + G-Sync).
Tegnap telepítettem az AC: O-t és a benchmark egy jó része alatt 100%-on terheli a 8600K@4.9GHz CPU-m egy vacak RTX2060 mellett. De megvan >60fps, pedig alig butítottam sokat a grafikán, csak 1-1 lépéssel vettem vissza maxról a leg gépterhelőbb opciókat és azokat az effekteket kapcsoltam ki, amiket utálok (post-process AA, depth of field, stb).
Ja, és általában az XBox sem Ultra grafikát tol (főleg mikor az nV GameWorks).[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
és a forzát is megnézném milyen 120hz-en, azt akár 4k-n is ultrán 65" oleden 1m-ről ( : csak ahhoz olyan elmeroggyant árú/fogyasztású vga kell amit elvből kilövök, az a játék ahol megállok nézelődni és mindig találkok valamit amire azt mondom naezfasza' , tolok is egy pár kört, "csak" 55" 4k-n 30-60fps-el nem-ultrán, amit az ikszbox' ki tud magából préselni, mert így is fasza :d
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #149 üzenetére
nem feltétlen, én is vennék 144hz-es monitort, ha lenne értelmes, de - számomra - nincs, drágán sem, majd oledből hajtogatok ( :
ha beesik a min fps 30-50 közé már semmit nem jelent az átlag 60-75, ha hozza adott játéknál a fix 60-at az más
én nem estem hasra 4k-tól, nyilván szebb volt 4k-ra felskálázott fhd-nál, de annyival nem ha csak nem álltam neki állóképeket nézegetni, 1440p 120/144hz-en 32"-on az lenne nekem az igazi fps-hez, de ez nyilván szubjektív - és nem multihoz -, jól elvoltam/vagyok 60hz-en, de nyilván jobban ellennék a dupláján, ha meg már 4k akkor uw 1440p sztem, de ez is egyéni -
kolopele
nagyúr
A 144 meg a 240 fps - re hajtókat most ne vegyük figyelembe, az főleg az e-sport világa very low grafika mellett, náluk minden számít, de egy átlagos user FHD 60-75 fps mellett simán el tud játszani még egy i7 6700 - al is egy jó kártyával, de még ennél gyengébb procival is. Sok fps - hez kell igazán a lóerő, a 4K meg egy egészen más világ.
-
kolopele
nagyúr
válasz
janos666 #138 üzenetére
Azért ez nem egészen így van, amennyiben valaki a megszokott FHD 60-75 fps - en játszik több játék esetében is a magok száma a döntő és nem az órajelé. Jó példa erre már a 6700 - as proci is, anno amikor a gyerekeim játszották az AC Odysseyt kikapcsolt HT mellett 100% - on volt sok esetben a CPU, jöttek az fps droppok, visszakapcsolt HT mellett viszont szinte teljesen megszűnt ez a jelenség, az órajel ugye nem változott, viszont 8 szálas lett a proci, a kihasználtsága már csak 70-80% körüli lett, és amint írtam az elején, ez még "csak" egy sima 6700 volt a maga all core 3.7 GHZ - ével.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #146 üzenetére
smt off, pbo off, cnq' off, all core fix 3,6ghz
ezzel idle majdnem ugyanannyi a gép mint cnq-val lehet annyi is, defaulton nem néztem, de kb az összes tesztben ennyi a default idle érték is -, 2700 idle 5500 xt-vel silver-gold közti hatásfokú táppal 55w volt konnektorból 2 ventivel, 1db nvme ssd-vel
ha kell a kraft cnq' úgyis felkapcsolja az órajelet, illetve ha nem, jobban terheli a folyamat pl 2ghz-en, mint esetemben 3,6-on ami mindig rendelkezésére állt a rendszernek -
válasz
nullpoint #141 üzenetére
Nem, 1600*1200 volt, medium/high vegyes grafikával, RX 460 4 GB VGA-val.
(#142) Chaser: az i3-7350k-m és az i5-7600k-m is elég jó példány, 1,375Volt Vcore-al viszik a 4,8-at. Hőfok játék alatt max 70 fok volt, ez szerintem teljesen jó egy húzott CPU-tól. IBT és társai alatt már belenyalt a 90 fokba, de hát én nem benchelésre használom a gépet.
Mennének többet is, de 4,9-nél már átbillennek a hűthetetlen kategóriába - ide már delid kellene. De az itt nem lesz, annyira nem vagyok maximalista.(#143) Duracellm...: és megszűnik az alvás lehetősége is (S3).
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
9400f all core 3,9-et tud, az egész tisztességes és zömében defaulton is tartja z lap nélkül, de fixálni csak abban lehet, az viszont már 40e ft, ezért "csípi a szemem" ( : 9600k-t sem használnék többön mint 4,3-4,4, nem szeretem a kazán dolgokat és az irreális fogyasztás növekedést kis teljesítményért
-
válasz
janos666 #138 üzenetére
Ebben van valami... i3-7350k HT OFF!, tehát kopasz 2 mag 4,8-on BF1 64fős tele multiban 80-90% kihasználtság, párszor volt 95% is.... És nem dadogott le... i5-7600k (nincs HT) 60-70%, és persze több FPS (min/avg/max), szintén 4,8-on. A 2 CPU szinte ugyanaz (kaby lake család). i3-al stream esélytelen, i5-el határesetes. Az R5 3600X meg egyesíti a remek egy és sokmagos teljesítményt, kb. i7-9700k-nak felel meg, csak jóval olcsóbban. Az AMD féle HT-re (SMT) nincs panaszom, a kedvenc multimban (SC2 - régebbi Inteleken (Xeon X5677 és E5-1650v2) a HT tiltásával szépen javult a min. FPS-em)) alig van különbség az ON és OFF állapot között, így maradt ON.
#139) Chaser : persze, azért van különbség.
Ezért voltam vele anno úgy, hogy 6-7. gen Intelből minden esetben "K"-s CPU-t vettem, még akkor is ha nem "Z"-s lapba került, a "K"-s CPU-k rángatás nélkül is erősebbek a magasabb alapórajel miatt.[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #131 üzenetére
nálam is le van korlátozva, de akár acc-ot is feltörhetnek
nyilván "biztonságos" ht mellett is ezekre ugyanúgy figyelni kellene, de mint kiderült kb csak bajnak van már az intel hülyesége miatt, részemről én nem erőltetném a használatát "mindenes" gépen, de mindenkinek maga döntése
architektúra csak egy tényező, magában az kevés a boldogsághoz megfelelő órajel nélkül, akár intelek, megrángatott 9600k aért szépen ráver minimum és max fps-ekben egy 8400-re - és ha 144hz-es monitorod van akkor számít, tudom te 4k@60fps párti vagy, ott már sokkal kevésbé számít ez -EclipseGT
ezért szeretem én is a 2xxx szériát, mert smt nélkül sem adnák már olcsóbban- viszont nagyon nem bánnám, ha lenne pl 3500, ami egyelőre csak oem-eknek elérhető, és látszódna is az árán /3600 smt nélkü/
-
<Lacy85>
addikt
válasz
kolopele #133 üzenetére
A G-Sync teljesen más. Ott a jobb megoldásért fizetsz többet. Processzornál viszont a rosszabbért.
Gyakorlatilag már minden kategóriában.
4/4-es i3 árán 6/12-t kapsz, 8/8-as árán 8/16-ost, 8/16-os árán 12/24-est, 16/32-es árán 24/48-ast.
Az új széria pedig már 1 magos is megfogta az Intelt. -
kolopele
nagyúr
válasz
<Lacy85> #132 üzenetére
A g-syncért is fizetni kell, mégis nagyon megéri. Freesynccel nem tökéletes semelyik monitor nVidia kártyával, hiába vannak tesztelve. Ez az órajel mítosz meg sosem érdekelt, ennek igazán létjogosultsága max régi prociknál van, az architektúra sokkal többet számít, különben miért lenne lényegében mindenre elég egy I5 8400 is?
[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
Engem az sem érdekelne, ha nem hozna semmi pluszt a HT / SMT (mondjuk most sem érdekel
), de csak azért elkérni egy processzorért +50 ezret, mert HT-s....
AMD-nél meg csak úgy van és kész. De az áron ez nem látszik.
Megértem az Intel üzletpolitikáját. Mivel mást nem nagyon tudnak tenni, így i5, i7-ből kivették, i9-ben meg ott maradt.
Ha maradna az i7-ben a HT, i9-nél meg magszámban mennének feljebb, akkor meg gyakorlatilag kivégeznék a 2066 platformot.
18 mag fölé nem nagyon tudnak menni (addig is már elég alacsony órajel mellett).
Az más kérdés, hogy kinek éri meg ennyiért a 9900K, mivel ennyi pénzért 12, 16 magos TR-t kapsz...
AMD meg lehozta a 12, 14 magot AM4-be, TR-nél kilőttek 64-ig.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Olyan volt már hogy valaki megadta a kártyája pin kódját, de az magára vessen. Netbankba véleményem szerint nem lehet belépni, hiába is lenne meg a jelszó, a telefonszámra küldött belépési kódot nem ők kapják meg, plusz utalásnál is küldenek még egyet. Nem olyan egyszerű ez. Amennyiben a paypal belépést szerzi meg valaki, nálam azzal sem sokra mennének, ugyanis 1 ft - ra van lekorlátozva napi limitnek az a kártyám amit használok, és csak akkor oldom fel amikor utalok, majd egyből visszateszem 1 ft - ra. Ésszel kell csinálni és akkor no para.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
<Lacy85> #129 üzenetére
jók azok sok gépbe ( : sőt, de ht-s verziót én már biztos nem vennék, bebizonyították h nekik ezért egy ft felárat nem érdemes adni
itt a topik témája, de tényleg kismillió video van yt-on, a ht/smt esetek zömében már ront az fps-eken mind intel, mind amd oldalon 6 magtól fölfelé - ezzel együtt van játék is ami profitál belőle, csak abból van kevesebb -
akinek meg van ht/smt-s cpu-ja simán kipróbálja mi történik azok ki/bekapcsolásával a játékaiban -
<Lacy85>
addikt
válasz
kolopele #125 üzenetére
Még egyszerűbb a képlet. Nem kell Intel procit venni.
Irodai gépbe mondjuk jók, Workstation vonal meg úgyse rúgnak labdába jelenleg a TR4 mellett.A 6 mag / 12 szálat most is szénné hajtom. Ezen a +2 mag se nagyon segítene.
Szóval a következő nagyobb beruházásom minimum 16 mag lesz.
Mondjuk nyilván nem játékra van használva. -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #127 üzenetére
sok ember azt sem tudja mi a pp, csak simán utal, vagy simán olyan adatokat tart a gépen amit eleve nem kellene, vagy csak elmenti a kártya adatait
rég utaltam már gépről, engem biztos nem érint, és hiába tényleg kicsi az esélye h egy átlag usert pc-z ki valaki, de megeshet, ez a ht-s dolog biztos nincs "túllihegve", nem 1 kis difit találtak, hanem többet - és senki nem tudja találnak-e még disznóságokat - -
kolopele
nagyúr
Lehet csak én nem értem, de hogyan tudnák az ember m - it ellopni netbank esetében? Ugye amikor az ember azon utal, mindezt paypal - on általában, kap a telefonszámára egy kódot, amit be kell ütni, addig belépni sem lehet. Elvileg ha valaki meg is szerezné a felhasználónevet meg a jelszót, még mindig én kapnám a belépési kódot. Vagy valamit nagyon rosszul tudok? Plusz híre hamva nem volt még semmiféle HT mizériának, amikor hackerek már régen betörtek adatbázisokba.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
irónia lett volna, pont vállalati környezetbe elég érdekes, ahol nem kérdés h a sebezhetőségek valós gondot jelentenek
kolopele
kizárólag gamer gépbe oké, csak a legtöbb ember másra is használja a gépét, és lehet, sőt nagy esély van rá h nem az ő gépét hackelik meg, de felelőtlenség kijelenteni h az nem lehetséges
sztem beszéltünk már erről, de ha nem, akkor megkérdezem újra:
ha valaki gépét meghackelnék és emiatt bebukna pár m ft-ot, te ugye kifzetnéd neki? ( :
én sem, de nem is mondom senkinek h nyugodtan használja, inkább saját felelősségre :d -
Chaser
legenda
vállalati környezetben aztán fenomenálisan jó a ht mint tudjuk ((( :
9400f ára sztem teljesen rendben van a maga 50-52e ft-os árával - nemrég még lehetett venni 46-7e-ért is -, pedig eleinte az áron nem akart meglátszódni hogy nincs benne igp a szintén ht nélküli 9400-hez képest -
-
Urby66
aktív tag
Bocsánat, de a tesztből szerintem az látszódik, hogy a maximális képkockaszám magasabb bizonyos játékokban a HT kikapcsolása esetén. És ez nem is annyira a HT hibája, mivel ha processzor limittel szembesülünk a HT egyértelműen segít. (lásd a magletiltós részt) Baj - szerintem - csak akkor van, ha már bőven a processzor limit fölött vagyunk. És ott sem minden játék esetén "árt" a HT.
Továbbá a számok nem tükrözik a mikrolagok, pillanatnyi megakadások számát sem. Amikor ilyen történt akkor újramértem, mivel nem tudtam egyértelműen megítélni, hogy az adott eset összefügg a HT állapotával vagy sem. Ezt nagy biztonsággal megállapítani sokkal több mérést igényelne, és mivel így is több mint száz mérést kellett végezzek, ezért ehhez már nem volt kedvem.
Ezen felül, ahogyan írtam is, a felhasználói élményt nem csak a maximális képkockaszám határozza meg. Például a töltési idők a HT bekacsolása mellett rövidebbnek tűntek.
Chaser:Szerintem nem azzal van baj, hogy felárat kérnek a HT-ért, hanem azzal, hogy a nélküle szállított processzorok nem olcsóbbak annyival.
Való igaz a HT használatából (ha elég erős a processzora) az egyszeri játékos nem sokat profitál, de valljuk meg az Intel célközönsége nem elsősorban mi vagyunk. És a HT előnyei főleg munkánál, illetve vállalati környezetben jelenhetnek meg hangsúlyosabban.[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
válasz
kolopele #115 üzenetére
Jaja, ebből a tesztből is látszik, mekkora hosszú távú befektetés egy i9 mondjuk i7 helyett.
Már most szarabb eredmények születnek bekapcsolt HT mellett, mint nélküle.
Ahogy telik az idő, ez csak egyre rosszabb, mert mindig foltoznak rajta valamit.
Az i9 9900K jelenleg nem más, mint egy túlárazott i7 9700K. -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #115 üzenetére
nem baj ha ingyen adják ( : az már bajosabb mikor utólag kiderül a feláras dolog tele van anomáliákkal, és kozmetikázva már közel sem hoz annyi teljesítmény növekedést mint amiért az x felárat kifizetted, eza jó a 2xxx zenekben, kb lesz@rja az ember mit csinál/nem csinál az smt, smt nélkül sem lenne már olcsóbb
-
kolopele
nagyúr
válasz
<Lacy85> #114 üzenetére
Szerintem meg ne visíts, bármikor visszakapcsolható amennyiben szükség van rá. Ott az AC utolsó két része, minél több szál annál jobb, és lesz még része neki. Egy 8 mag 16 szálas proci hosszabb távú befektetést jelent, és amennyiben egy játék igényli, egy pillanat alatt bekapcsolható. Miért is baj az ha valami erősebb, netalán több is van belőle?
-
haxiboy
veterán
Nagyon jól látszik hogy agyonpatchelték az OS-eket...a HT-nek befellegzett, csak a Zintel soha nem fogja bevallani mert akkor ki venné az i7-eket?
-
Urby66
aktív tag
válasz
#16939776 #110 üzenetére
Elképzelhető, hogy van olyan cég aki helyben gyártja magának a palackot. Én a lakhelyem környékén egy céget biztosan tudok aki csak gyárt és nem palackoz (anno ott voltam gyakorlaton).
Úgy gondolom a kisebb cégeket, illetve a csúcsidőben jelentkező magasabb igény elégítik ki ilyen módon. -
törölt tag
Én azt a magyarázatot kaptam, hogy direkt azért ilyen egyszerű az elő gyártmányból palackot fújni, PB gáz, forma és sűrített levegő kell hozzá, hogy a palackozás helyén olcsón készre gyártható legyen és a műanyag gyárból a teherautó ne a levegőt szállítsa.
Akkor kinek fejlesztették ki a bonyolultan gyártható elő gyártmányt, ha helyben csinálnak belőle palackot.?![ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
kihalni nem fog - bár nem lenne nagy kár legtöbbünkért - , csak redukálódik a szám, megváltozik az életmód, és jönnek az apokalipszis filmekben látottak -, kivéve ha nem csinálunk egy 3. vh-t ( : bár sztem kihalás akkor sem lenne, csak go to nomád(abb) életmód és go to azerősebbnek' van igaza korszak - az ügyvédek nagyon utálnák ((( : -
-
BITBOYS
addikt
Ha igazán őszinték akarunk lenni saját magunkhoz, akkor ennek az lesz a vége, hogy az ember ebben a formában ki fog halni. Majd valamikor megteremtődik egy nextgen Homo sapiens ami alapjaiban másként kezeli a természetet, a bolygónkat és megteremtik azt az utópiát amit ez a faj már sosem fog megtapasztalni. Csinálhatunk bármit, mehetünk bárhová...mi vagyunk a vírus ami saját magát és a környezetét is pusztítja.
Hmm...ez csak úgy kijött belőlem -
Chaser
legenda
mire eljutnnak oda, h ebből megvalósul valami már olymindegy' , igazából már most is ( : csak legtöbben nem akarják látni, úgy egyszerűbb
és ezekből semmi nm valósul meg egyébként sem, iszen' mindig oda lyukadunk ki, hogy gtk, az meg nem lehet
az elektromos ótók' sem oldanak meg semmit, max arréb tolják a szennyezést, nem közvetlen az emberek pofájába a városokban
részemről amit tudok megteszek, annak tudátban h kb értelmetlen, mivel az emberek 95-99%-a tojik mindenre, de valamivel nyugodtabb a lelkiismeretem ( : -
kenwood
veterán
Igen,itt komoly valtozasokra lenne szukseg,amelyek biztosan nem a mi eletunk soran fognak megtortenni. Gondolok itt arra, hogy a kornyezetszennyezes minden formaja buncselekmeny legyen. Tehat az auto a kipufogo gazt nem engedheti a legkorbe,gyujteni kell, a gyarkemenyek is zart rendszerek, az ipar es a mezogazdasag nem engedhet ki semmi szennyezo a folyokba,talajba. Hogy mit csinalnak az osszegyujtott salakanyaggal,engem nem erdekel,oldjak meg. Assanak egy hatlmas godrot,lojjek ki a vilagurbe, vagy jussunk el oda, hogy barmit szet tudunk szedni atomjaira, igy maga a szemet,hulladek szo is ertelmet veszti.
-
Urby66
aktív tag
válasz
Eversmann #103 üzenetére
Amúgy a PET palack tényleg őrült nagy üzlet, mert viszonylag egyszerűen gyártható. Igaz a gyártási folyamat két lépcsős, de az első lépésben, viszonylag komplex gépeken készülő előformát egyszerűbb megvenni. A második lépés viszont csak egy egyszerű gépet és egy relatív olcsó szerszámot kíván. A trükk az, hogy az élelmiszeripari szabályok szerint csak a gyártás után meghatározott ideig lehet be italt tölteni. Ezért ha szezon van, akkor őrült módon gyártják a palackot. És mivel a gyártás és a palackozás nem egy helyen van, ezért a kamion üres palackokkal telepakolva, tulajdonképp 0 súllyal szeli át az országot. Úgy hogy a szállítmány 90%-a levegő.
Amíg a gyártóknak megéri műanyagba csomagolni nem fognak változtatni. Ha belegondolunk az üvegre egy komplett infrastruktúrát kell kiépíteni: gyűjtés, szállítás, tisztítás, minőségbiztosítás, hogy törött üvegbe ne kerüljön ital, stb. És mindezt az után, hogy az italt már eladták. Műanyagnál semmit sem kell csinálni eladás után. A gyártónak olcsó, kényelmes. ezért írtam azt itt, hogy amíg mindenkinek csak a profit számít, illetve a korfontzónájából nem akar engedni addig nem lesz változás. A felhasználó sem akar a visszaválthatóval szívni, mert plusz idő gyűjteni, visszaváltani, mert súlyosabb a palack, és a gyártó se fog váltani, mert többe kerül a visszaváltható, és úgysem azt veszik majd az emberek a plusz macera miatt.
Úgy gondolom amíg ennyire profitorientált a világ addig nem lesz változás.[ Szerkesztve ]
-
-
Eversmann
aktív tag
Környezetvédelem. Ezen a részen mindig kuncogok. Hasonló, mint a pet palackok. Valamelyik celeb bemondja, ne igyál pet palackból. Környezetvédelem. Igen, de a gyár ugyanígy legyártja majd a 20 millió palackot, mégha nem is veszed. Számítógép fogyasztásnál is hiába veszek kis fogyasztású gépet. Ha a gamerek megveszik az 1000W-os vga, cpu-t. De mondhatnám, a szerver parkokat is.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
144hz mellett is, és ha fhd a cél ami "esportolóknál" általában adott, min fps-ek terén is sok múlik a cpu-n, de sztem sem ez az átlag, ma az átlagnak bőven elég egy zen 2600 apróért', vagy a 9400 ahogy mondtad - a nagyobb átlagnak úgyis csak 60hz-es monitora van jellemzően fhd-n és azt maxolják, ha sok játékkal játszik valaki már ott is a vga magában 100e-s kategória, szóval nem csodálom ( : -
-
kolopele
nagyúr
Bocsi, rosszul fogalmaztam, másként értettem ezt az e-sport dolgot, persze hogy te nem írtad, csak náluk nagyon jellemző ez a mindent szénné kell húzni, vagy akik olyan szemmel rendelkeznek hogy egy normál játékban is észreveszik ha a karakter 240 fps helyett egy pillanatra csak 239 - el kaszabolt
Az agy és a placebó hatás sok mindenre képes. Igen, van ahol van értelme, de szerintem ez inkább munka, vagy pedig elavult procikból kihozni a maximumot játékokban, bár szerintem azoknál is jobb venni már akár egy 2600 - at vagy egy I5 9400 - at is, mert ezek 4GHZ alatt is lekörözik a régi procikat akkor is, ha szénné húzták őket. Egyébként visszatérve az e-sportra, nagyon tetszett az a videó, ahol egy profi gyerek sz@rrá alázott olyan újoncnak számító játékosokat a CSGO - ban 60 fps mellett, akik 240 - en tolták, és azt hitték majd ettől jobbak lesznek
Beszélt is róla utána, csak már nem találni a videót, nem mentettem el én okos. A magam részéről bőven el vagyok 60 HZ mellett, néha még örülnöm is kell újabban ha megvan annyi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Vizsgáljuk meg, van-e értelme a Hyper-Threading használatának egy játékra használt számítógép esetén?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Vivo Y28 - okkal marad az árnyékban
- XPEnology
- Játékosoknak szánt, 4K@240 Hz-es monitor a GameMax értelmezésében
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...