- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
irónia lett volna, pont vállalati környezetbe elég érdekes, ahol nem kérdés h a sebezhetőségek valós gondot jelentenek
kolopele
kizárólag gamer gépbe oké, csak a legtöbb ember másra is használja a gépét, és lehet, sőt nagy esély van rá h nem az ő gépét hackelik meg, de felelőtlenség kijelenteni h az nem lehetséges
sztem beszéltünk már erről, de ha nem, akkor megkérdezem újra:
ha valaki gépét meghackelnék és emiatt bebukna pár m ft-ot, te ugye kifzetnéd neki? ( :
én sem, de nem is mondom senkinek h nyugodtan használja, inkább saját felelősségre :d -
Chaser
legenda
vállalati környezetben aztán fenomenálisan jó a ht mint tudjuk ((( :
9400f ára sztem teljesen rendben van a maga 50-52e ft-os árával - nemrég még lehetett venni 46-7e-ért is -, pedig eleinte az áron nem akart meglátszódni hogy nincs benne igp a szintén ht nélküli 9400-hez képest -
törölt tag
Én azt a magyarázatot kaptam, hogy direkt azért ilyen egyszerű az elő gyártmányból palackot fújni, PB gáz, forma és sűrített levegő kell hozzá, hogy a palackozás helyén olcsón készre gyártható legyen és a műanyag gyárból a teherautó ne a levegőt szállítsa.
Akkor kinek fejlesztették ki a bonyolultan gyártható elő gyártmányt, ha helyben csinálnak belőle palackot.?! -
kenwood
veterán
Igen,itt komoly valtozasokra lenne szukseg,amelyek biztosan nem a mi eletunk soran fognak megtortenni. Gondolok itt arra, hogy a kornyezetszennyezes minden formaja buncselekmeny legyen. Tehat az auto a kipufogo gazt nem engedheti a legkorbe,gyujteni kell, a gyarkemenyek is zart rendszerek, az ipar es a mezogazdasag nem engedhet ki semmi szennyezo a folyokba,talajba. Hogy mit csinalnak az osszegyujtott salakanyaggal,engem nem erdekel,oldjak meg. Assanak egy hatlmas godrot,lojjek ki a vilagurbe, vagy jussunk el oda, hogy barmit szet tudunk szedni atomjaira, igy maga a szemet,hulladek szo is ertelmet veszti.
-
Eversmann
aktív tag
Környezetvédelem. Ezen a részen mindig kuncogok. Hasonló, mint a pet palackok. Valamelyik celeb bemondja, ne igyál pet palackból. Környezetvédelem. Igen, de a gyár ugyanígy legyártja majd a 20 millió palackot, mégha nem is veszed. Számítógép fogyasztásnál is hiába veszek kis fogyasztású gépet. Ha a gamerek megveszik az 1000W-os vga, cpu-t. De mondhatnám, a szerver parkokat is.
-
jokeph
nagyúr
Van eme 2 játéknak demo verziója ? R5 3600X-el meg tudnám nézni.
Xeon-ból nekem is E5-1650v2 fut.Bár nálam HT OFF-al, az SC2 multi nem szeresse a HT-t. X5677 detto, i3-7350k szintén HT OFF eme egyetlen játék miatt. Máshol nem tapasztaltam a hátrányát.
Illetve HT OFF-al némileg jobban lehet kergetni az órajelket is, kisebb fogyasztással és hőtermeléssel egyetemben.
FX8320e CPU-nál azt tapasztaltam anno, ha tiltottam 1 vagy 2 modult, az összességében rontott mindenen, gondolom ez betudható az FX sajátos felépítésének. -
kenwood
veterán
A hutes igazabol csak a nagyon regi lomok tuningolasanal probelma.
Egy TX-3 ,vagy egy 212 EVO hutes 10k alatt megvan,es szinte barmit teljesen neman lehut.
Tuning nelkul meg egy i7 + gyari intel hutes sem fog throttlingolni, max hangos lesz.A kornyezetvedelem fontos kerdes, bar mindenki a tuneteken csamcsog,mikozben a fo problema az energia eloallitasa,es tarolasa. Egy mobiltelefon akksija olyan meretu, hogy abban egy szemelygepkocsi eves energiaszukseglete elfer. Mi meg a 100x akkora autos akksikkal is orulunk,ha parszaz kilometert meg tudunk tenni. A megujulo energiaforrasok is dobbenetesen rossz hatekonysaguak, csak azert nepszeruek, mert nincs akkora karosanyag kibocsajtasuk,mint az atomnak,vagy a szeneromunek.
-
Robitrix
senior tag
A fogyasztás végső soron nem feltélenül az több áram miatt érdekes. senkit nem fog földhőz vágni óránként 50-60 watt/h többlet. Persze ha 28 millió ember játszik plusz 60 watt töblettel azt már utálhatják a jegesmedvék.....
ami talán érdekesebb a kérdésben azért a plusz 60 wattot ki is kell hüteni a procitól. a hő töbletet ki kell vezetni a házból.
Ez drágább házat jelent(adott esetben több ventivel(több zaj) jobb minőségü nagyobb teljesítményű hűtést, ami szintén drágább....
Ráadásul mikor tombol a nyár van vagy 39 fok és az ablakon kitekintve fél tucat döglött jegesmedve hever az utcán,(meg föttek a bundájukban) amikor erős videó kártya termeli a hőt a gépben. és a beszivott külső levegő már alapból 37-38 fokos..... azért hatékonyabb a hütés ha csak 20 fok jön be kivülről. Tehát amikor mérlegel az ember hogy a TDP 65 wat 95 watt vagy 127 watt......... akkor a nyári kánikulára is gondol. Hogy fogja majd birni a gép.... le fogok vajon fagyni a melegben?????? Havonta egyszer fagyok le melegben vagy naponta 5-szőr???? Nem a 60 watt áram árán agyal az ember, hanem a nyári kánikulában a hűtésen.... -
BITBOYS
addikt
Gigabyte X99-SLI [link]
Korábban használtam V2-est is, szintén Giga lappal, de azt nem hajtottam ennyire
A proci/lap közösen szépen elboldogul a 125MHz-es fsb-vel is, plusz a belső cache szorzóját is lehet némileg növelni, nem okoz semmilyen problémát folyamatos használat közben sem.Ja igen, szép összefoglaló lett, gratulálok az íráshoz, teszthez
-
kolopele
nagyúr
"A megemelt feszültség és magasabb működési frekvencia gyorsítja ezt a folyamatot.""
Így van. Én minden procit úgy állítok be, hogy all core turbo, és ameddig lehet csökkentem a feszt. Nem éreztem még egyáltalán a hátrányát annak, hogy a 9900k minden magja all core mellett 4.7 GHZ - en futott, de igazából ha lejjebb vettem mondjuk 4.3 - ra az órajelet ott sem volt kézzel fogható különbség. A nagyon magas órajelek általában a régebbi architektúrával rendelkező procik ideiglenes mentsvára ( sandy pl.), önmagában ugyanis az órajel még nem jelent sokat ( most a sokat emlegetett Battlefield 5 64 fős multiját hagyjuk, ahol a minél több szál, magasabb órajel érvényesülhet). Egyébként olyan játék, ahol nagyon érezhető a HT jótékony hatása egy 6 mag 12 szálas proci esetében az az AC két utolsó része, megmondom őszintén több nem is jut eszembe, legalábbis azok közül amiket én ismerek vagy játszottam velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Corsair RM750x
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged