- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
Silenzio #1484 üzenetére
Erre valaki?
(#1496) kdavid94: Az általam megnézett videotesztek túlnyomó többségében az Apple hozta automatán a leginkább valósághű színvisszaadást. Az a nem mindegy. Lehet, teljes mértékben szoftveres oka van, lehet, csak még tanulnia kell a szoftver részlegnek az új típusú szenzort. Az viszont biztos, hogy ha teszem azt videofelvétel közben lencsét váltasz, teljesen megváltoznak a színek - ami picit "első fecske" szagú megoldás.
-
Ixion77
addikt
Nem láttam korábban ezt az összehasonlítást, de kiválóan demonstrálja azt amit korábban írtam. Én nem kedvelem az ordenáré módon túlszínezett, a valóságtól teljesen elrugaszkodott képeket, de mint a példa mutatja, a tömegek igen. (Főleg az első kettőn feltűnő. A sundial kép pedig kivétel, ott pont a P30 kép lett a legordenárébb. Pro mód segített volna.)
Feltűnő, hogy egyetlen napfényes kép sincs a listában. Borús időben a valóság színtelen, kontraszttalan. Ezt próbálják az algoritmusok különböző mértékű túlszaturálással ellensúlyozni. Fotóként nézve a tesztben szereplő összes kép pocsék. Még profi fényképezőgéppel is az lett volna. (Ami amúgy nagyon hiányzik a tesztből.) Szinte mindegy hogy melyik algoritmus hogy próbál a nagyon pocsékből közepesen pocsékot varázsolni. -
kelly416
veterán
válasz
tibcsi0407 #1493 üzenetére
és sfdrakex:
Igen, ezt tudom, de ott jelentős jelátviteli késés lenne pl egy játékban. De vezeték nélküli képtükrözést (még ha nem is külön dedikált kezelőfelülettel) évek óta sok más telefon is tud, engem "csak" az érdekelt, hogy a vezetékes megoldást is tudja-e, de már rég megkaptam rá a választ. Ne terheljük itt a totyikot fél-off témával tovább. -
nozs23
addikt
válasz
#16514048 #1495 üzenetére
"Ebben a méretben kb annyit lehet leszűrni a tesztből, hogy melyik telefonnak milyen expozíciós és fehéregyensúly beállításokat használ az automatikája."
Én mint átlagfelhasználó, aki legfeljebb hobbiszinten fotózgat a telefonjával annyit szűrtem le, hogy a P30 unalmas, sárgás színekkel operál, míg a másik kettő nem. És a több ezer szavazatot figyelembe véve, ez az általános vélemény. Mobilfotózásnál többnyire tök mindegy mit lehet kihozni egy képből, az a lényeg, hogy milyen lett a kép automatán. -
törölt tag
"Képminőségben"... Ebben a méretben kb annyit lehet leszűrni a tesztből, hogy melyik telefonnak milyen expozíciós és fehéregyensúly beállításokat használt az automatikája.
Gsmarena összehasonlításokban egyértelmű, hogy jobb minőségű képet készít az S10-től, az XS is csak akkor jobb egy kicsivel, amikor épp úgy dönt, hogy használja a smart hdr-t.
(#1491) Silenzio:
Pont, hogy az iPhone a leginkonzisztensebb a smart hdr miatt, ami rengetegett javít a minőségen, de nem lehet rendesen bekapcsolni, az automatika dönti el mikor akarja használni.
Nincs semmilyen "ára" a low light képességeknek, max az automatika használ más beállításokat, mint amilyenek neked tetszenek.
-
nozs23
addikt
válasz
Vikthor #1490 üzenetére
Az utóbbi három évben a Huawei, előtte semmit nem találni erről a kategóriáról. Igen, nonprofit, tehát még jobban kell nekik a pénz.
Nem véletlenül kapta, mint írtam, vannak kiemelkedő tulajdonságai és hiányosságai is. Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy a legjobb kamerás telefon a piacon. -
Silenzio
addikt
Ezzel az új típusú szenzorral nem csoda. Ez az ára a legjobb low light fotós képességeknek. Az újszerűsége és az üzemidő miatt szeretném rá lecserélni az S10-et. A Samsung idén nagyon odatette magát szoftverben, az iPhone meg mindig a legstabilabb, leginkább konzisztens minőséget nyújtotta.
-
nozs23
addikt
válasz
Vikthor #1486 üzenetére
TIPA - Sponsored by Huawei.
Mióta megvan a kategória az aktuális P nyeri meg. Zoomot és az éjszakai képminőséget szerintem senki nem vitatja el tőlük, de az általános nappali képminőségben nem ők a legjobbak.
-
kelly416
veterán
Ezt most jól értem? Gyakorlatilag ugyanazt tudja type-c kimeneten mint a Samu a DeX-el? Sőt, akár egy Samsung DeX-et rádugva lehetne is ugyanúgy használni?
-
Silenzio
addikt
Kedves P30 Pro felhasználók! Mindhárom lencsénél van manuális beállításokra lehetőség videónál?
Előre is köszi. -
lukoz
aktív tag
Van lehetőség a gyári böngészőben ujjlenyomattal belépni, hogy ne kelljen állandóan beírni a jelszavakat?
-
2ofthem
aktív tag
válasz
ateszapa748 #1473 üzenetére
Szerintem is remekül hallható. S8-ról váltottam.
-
ferrari0819
tag
válasz
Szia! Nekem P9 után rohadt halk úgy hogy max hangerőn van, elég hozzá szokni meg hát ngyon kell fülelnem. Az első pár hívásnál még egy fül is volt a kijelző hogy hova rakjam az enyémet a legjobb hallás érdekében, az is segített valamelyest.
-
doooo
veterán
Aaa... miről maradtam le már megint...
Még épp akartam mondani, hogy nem sokáig fogja húzni itt ha így folytatja ez az "Astrolagoon", aztán tessék...
-
dragonborn
tag
válasz
ateszapa748 #1469 üzenetére
8as ról.különösképp nem volt bajom, csak kicsit túlárazták az új készüléket.... Nah meg a kiegészitőket....
-
Ixion77
addikt
válasz
Kiválóan. Talán még jobban is mint a hagyományos hangszóróval.
-
ateszapa748
aktív tag
P30 pro tulajokat kérdezném, hogy a beszédhang (telefonálás közben) mennyire hangos, hallható? Kicsit tartok tőle, hogy zajosabb környezetben nem hallom majd megfelelően a másik felelet...
-
ferrari0819
tag
válasz
hodostamas #1464 üzenetére
Én most töltöm a P30Pro-mat 8/256 GB blitzwolf zsinórral és gyári töltővel, gond nélkül megy.
-
ateszapa748
aktív tag
válasz
dragonborn #1466 üzenetére
Szia,
Milyen Iphone-ról váltottál? Az s érdekelne miből lett eleged?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
dragonborn #1466 üzenetére
Play áruházban keress rá: icloud mail
-
dragonborn
tag
Sziasztok. 9év után váltottam androidra, nem hittem volna hogy ilyen jó a rendszer.... Már csak azt kellene kitalálni hogy az icloud. Com os emaileket hogy tudom beállitani a telon. Aváladzokat és a rá forditott időt előre is köszönöm. A teló meg egy csoda
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
hodostamas #1464 üzenetére
Saját kábellel jó? Lehet nem bírta a blitzwolt a szupergyors töltést.
-
*RLaci*
addikt
papelado néven is futott már,a bicskanyitogató stílus árulkodó...
-
válasz
South Velen #1448 üzenetére
Nem csak a fórumot
-
skt
tag
Sziasztok!
Aki p30-at vagy p30pro akar vásárolni a telekomnál 15. elött tegye, mert jelentősen drágulni fog. -
Ricardo
titán
válasz
petya2012 #1444 üzenetére
Nekem nem ilyen telefonom van, de szerintem erre egyértelmű válasz nem lesz. A megfelelő értékek beállítása, függ a fotó témájától, az éppen aktuális fényviszonyoktól, és még elég sok mindentől. Nincs olyan hogy beállítod valahogy, és az minden helyzetben a legjobb képet eredményezi.
-
-
whYz
őstag
válasz
Astrolagoon #1443 üzenetére
A lehetoseget meg kellett volna hagyni, garivesztes mellett. Engem kulonosebben nem erdekel a gari es barmikor az unlockolast valasztom, de megertem, hogy a tobbseg nem igy gondolkodik. Sajnos ezzel a tovabbi huawei telefonok ki vannak love szamomra.
Akit erdekel itt olvashat tobbet a pwm vs dc dimmingrol.
-
petya2012
őstag
sziasztok
Ha megkérnélek titeket leírnátok,hogy ki hogy milyen módban,beállításokkal fotózik?
a legjobbat szeretném elérni,ezért kérdemköszi
-
whYz
őstag
válasz
South Velen #1405 üzenetére
Elegge el vagytok tevedve itt tobben. PWM dimming nem a sporolas miatt lett kitalalva, hanem a kepminoseg javitasaert. Vannak telok, ahol valthatsz pwm es dc kozott, pl oneplus, de ugye ott figyelembe veszik a kozosseg velemenyet, ellenben a huawei-el. Persze ha dc-re valtasz, akkor eszrevehetoen csokken a kepminoseg. Ez nem hardveres kerdes, mert a oneplus es tobb mas gyarto is szoftveres frissitessel vezette be a dc dimminget. P30 pro-n viszont ne szamitsatok ilyenre a kozeljovoben, foleg, hogy unlockolni se lehet a telot.
-
perzeus
tag
P30 pro 128GB - mennyi RAM van? Van, ahol 6, van, ahol 8, amit írnak...
-
markose
csendes tag
válasz
Leshrac #1434 üzenetére
Én nagyon szeretem. Nem egy túl okos óra, nincs rajta semmi extra, viszont gyors és stabil. Nekem előtte stratos órám volt, ez nekem sokkal használhatóbb. A nevén kívül nem tudom miért kerül ennyibe. De ajándéknak tökéletes. Valamint üzemidőben verhetetlen. Egy hete van a kezemen 95%ról 49-re merült. Folyamatos pulzus, alvás figyelő és értesítések.
-
Leshrac
csendes tag
Az ajándék óráról (Huawei Watch GT active) valaki megosztaná a tapasztalatait? Nem igazán értem miért kerül 70k-ba
-
gyurma888
aktív tag
Sziasztok!
Az auróra kék verzióból ilyen kevés szállítmány érkezett mindenhova, vagy ilyen gyorsan elkapkodták?Szinte mindenhol ki van fogyva. Jövő hétre ígérik, nagyon remélem, hogy húsvétra már a kezemben lehet
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
hodostamas #1428 üzenetére
Amíg a gyári kábellel nem próbáltad, ne vidd sehova szerintem.
-
hodostamas
addikt
válasz
Astrolagoon #1427 üzenetére
Na szuper.
Telenorba nem szivesen vinném, nem akarom leadni a telót is egy töltő miatt. Hivatalos szervíz meg ahogy látom nincs Szombathelyen.
-
Astrolagoon
tag
válasz
hodostamas #1426 üzenetére
Nekem működik még akkor is ha nem gyári a kábel(Akkor nincs supercharge)
-
hodostamas
addikt
Csak én szivtam meg a gyári töltőjével? Nem hajlandó tölteni, se p30at se más telót. (igaz nem a gyári kábele van nálam, de bármi mással jó a kábel)
-
joey04
titán
válasz
South Velen #1390 üzenetére
-
Ixion77
addikt
Most vettem észre hogy a gyors fotózás (kikapcsolt állapotban dupla hangerő le) 16:9 arányú fotót készít. Tudja valaki hogy miért?
-
dodicsaba
aktív tag
válasz
hodostamas #1359 üzenetére
Helyinél is annyi. Személyesen voltam bent a telenornál.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
droti25 #1411 üzenetére
Jobb a 10mp jpg tömörítése, kisebb fájl, és minőségben is jobb(pl zajkezelés). A nagy pixel nem mindég jelenti azt, hogy jobb is(p20pro detto ilyen volt)
Srácok!
Nem lehetne lecuppanni már erről a kijelző témáról? Megértem van akinek nem tetszik, de a többi had élvezze már a telóját. Akinek meg nem felel meg, elég széles a paletta, hogy lehessen választani. Nekem S8+ után semmi hiányérzetem nincsen a p30-on és lehet nekem kicsik az igényeim, de sokan vagyunk így sztem. -
South Velen
addikt
válasz
Ixion77 #1406 üzenetére
A pupilla központi idegrendszerű vezérlésű, tehát észlelt fényerő alapján (nem pedig érzékelhetetlen maximális fényerő alapján) vezérelődik.
Atyavilág, dehát pontosan ezt mondom én is......
Jobb, ha nincs PWM mint ha van, de igazán csak az számít hogy ha már van, 100Hz felett legyen.
100Hz? Amilyen gyorsan kialszanak a ledek, inkább 2000Hz.Ki beszélt itt 4Hz deltaPWM különbség észleléséről? Állandóan nyomatjátok a hülyeséget nagy visszavágásként.
Mind szar. Mind káros.
Igen, a Samsung is szar, és szerintem különösen rohadjon meg, mert az S2-vel bezárólag nem kellett a PWM, utána már mindenhol nyomatják, ráadásul a teljes fényerőtartományban. És a Huawei is. A linkelt ábra is csak ezt mutatja meg, mégha nem is éri el a teljes sötétséget. Egyébként az ixbt orosz jobb ábrákat szokott közölni a tesztelt készülék PWM-éről.A pentile téma érdekel itt kevésbé: De nem egy 1080p pentile kijelzős telefonom volt... minden zavart. Pedig kisebbek voltak.
-
droti25
őstag
Fotózásnál mire érdemes állítani: 40MP vagy 10MP?
40MP-nél ugye nem játszik a zoom. -
kchris78
veterán
válasz
tibcsi0407 #1330 üzenetére
Dell2713HM a monitor, es egy 15-os rMBP van mellette. De volt samsung note1-esem pentile kijezo tenyleg alacsony ppivel.
-
-
Ixion77
addikt
válasz
South Velen #1405 üzenetére
"a ledek max fényerőn villannak fel (mivel analóg fényerőszabályzás nincs, másképp nem tudnak), aztán alszanak el a másodperc törtrésze alatt általában 220-szor."
Lehet úgy is, lehet máshogy is. P30 esetében pl. egyértelműen látható a mérésből hogy nem úgy van.
"Azaz a pupillád azt hiszi, alacsony fényerőt néz, kitágul, és így kapja meg a maximális fényerőn a led fényét...."
A pupilla központi idegrendszerű vezérlésű, tehát észlelt fényerő alapján (nem pedig érzékelhetetlen maximális fényerő alapján) vezérelődik. Ezért hat rá hormonállapot, hangulat, stb. Van aki akaratlagosan is tudja változtatni.
Jobb, ha nincs PWM mint ha van, de igazán csak az számít hogy ha már van, 100Hz felett legyen.
Arra meg kíváncsi lennék egy vakteszt alapján hogy valóban tudtok-e különbséget tenni 400dpi és 600dpi közt, vagy 230Hz (P10P), 236Hz (S10+) és 240Hz (S10) flicker közt... Erősen meglepődnék, ha sikerülne.
-
Gedeon31
addikt
válasz
tibcsi0407 #1401 üzenetére
Úgy visszatudod hallgatni ,mint ahogyan beszéltél az illetővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Samsung Galaxy A12 4/64 - szürke
- Samsung Galaxy S22 5G 128/8GB Pink Gold
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest