Hirdetés

2019. október 21., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-10-09 09:46:22

LOGOUT.hu

>> Légyszives kérdezés előtt olvasd el! <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45) gerner1


gerner1
(veterán)

"profit csinál minden fotósból" ... Nos, el kell ismerni, ügyes húzás a Huawei -től, hogy amit nem tudtak megoldani jó software -rel (kamerára gondolok) azt egy újabb 40Mpix kamerával gondolták kompenzálni (nagyobb pixelszám = több részlet).
Jó is lenne (még nem az), de azok a képek egyrészt egy merő zajtenger, másrészt nincs min érdmben megnézni megfelelő felbontású kijelző nélkül, mert 8K -n lehetne látni a rögzített információmenniység ~80% (az ~36Mpix). Tehát előny akkor lehetne, ha a "célkönzönség" masszívan poszterméretben nyomtat, vagy kér digitális kidolgozást egy laborban. Szóval, felmerül a kérdés, hogy ha nincsen megfelelő kijlezőm ekkora pixelszámhoz, és nem is nagyon akarok (átlag felhasználó) posztert nyomtatni, és hasonlók... -akkor minek a 40Mpix ?? Persze lehet olyan, aki az elkészült képről szeretne egy részletet jó minőségben.... - amihez valóban előnyös a magas Mpix érték, de ennyire sokan rohangálnának ilyen szándékkal (lehet levagyok maradva valahol...), mint potenciális vevőjelölt ?

Sajnos 1:1 -es méretben nézve a képeket (ami nem belenagyítás!) a többségük -többnyire- erőssen mosott, vagy éppen zajtenger. A részletek elveszve, vonalélesség kívánnivalókat hagy maga után, színzaj, stb... ⇒Főleg low-light körülmények esetén. Az ezt megelőző "nagy durranás" Mate 10 Pro is ugyan ezeken vérzik el (ami egyébként ezt leszámítva, egy valóban remek készülék) , és hiába érkezett arra már néhány frissítés, sajnos ezek nem igen változtak. Éppen ezért kérdés, hogy egyeltalán érdemes-e reménykedni abban, "hogy úgy rendesen helyre rakják ?", mert a jelen állapotból kiindulva, bőven volna mit javítani.
Hogy is lehetne így bárki "profi fotós" ?

Ehhez képest, például egy LG G4 (is), még mindig kenterbe veri minőségben. Igaz,
az sem tud olyan látványos effekteket alapból, mint ez (lehet hogy ez valóban előny, csak én nem vettem észre...). De házon belül (Huawei), egy Honor 8 is jobb képeket készít, és ez már inkább "zavaró".

Más gyártók 12, 16Mpix -lel is sokkal jobbak. Aki teheti, végezzen kísérletet egy 4K -s kijelzőn (ami jelenleg már inkább nevezhető elérhetőenek, mint a 8K..).

Értelemszerűen, akik a hagyományos méretű fotópapírra dolgoztanak ki mindent, azoknak pedig nem releváns mindez, mert abban méretben minden ilyen hiba "elolvad", és nagy valószínűséggel mindezeket leszámítva, egy nagyon jól használható készülék, egyébként. Minden másban, szimpatikus nekem is.

Ami azt illeti, én a magam részéről várom az érdemi előrelépést (akár software -es javítással), mert lökést adhatna a többi gyártónak is, egy fotózásban is valóban erős konkurens.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.