Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Aloha,
Fót, Nagy László utca le van zárva egy ideje.
Hogyan lehetne ezt beadni, hogy úgy is maradjon, mint a többi felújítás a környéken? -
zeon.hu
nagyúr
Nagyon halk lett a kimenő hangerő a hangszórón, maxra állítva is alig hallani, ki kell tennem bt-ra.
(Minden más alkalmazás rendesen szól)
Most frissítettem. -
lacentos
tag
Ma kipróbáltam Google térképpel 4,5Mb...
-
fatal`
titán
Nekem is 80 megát megevett másodika óta, pedig csak dolgozni voltam a kocsival (20km, 2-3 úton járok, de egy körzetbe esnek). Régebben mintha jóval kevesebb adattal is beérte volna.
Mondjuk ezt sem tartom olyan soknak, bőven elvagyok vele.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #13640 üzenetére
Hmm, kb 5-6000 km:
(Ok, vannak benne ismerős helyek, de sok az új) -
Márton
nagyúr
válasz
canniball #13639 üzenetére
Hmm:
Akkukímélő mód töltéskor is – Kapcsolja be, ha az Akkumulátorkímélő módot bekapcsolva szeretné tartani, miközben az eszköz töltődik.
Bekapcsolás erre az útra – Kapcsolja be, ha azt szeretné, hogy a Waze akkor is aktiválja az Akkumulátorkímélő módot, ha az akkumulátor nincs merülőben, azonban szeretne takarékoskodni a töltöttséggel. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #13638 üzenetére
Egyébként tényleg megjött az étvágya:
Napi 100-150 km. a megtett táv, részben Google nap használattal.
-
Márton
nagyúr
válasz
Atlantis #13635 üzenetére
Nekem sem megy, hiába indítom el manuálisan, illetve legutóbb mégis ment, levette a fényerőt, de csak ha akkuról üzemelt. Pedig nekem töltéskor is levehetné ha nincs semmi fontos, mert a mágneses Qi töltőm pont a határon van, annyit ampert eszik a teló, amennyit fogyaszt, de csak kikapcsolt képernyővel, vagy nagyon sötéten. Ha jól látom a kijelzőt, akkor már ha lassan is, de merül.
(igen, engedélyezve van a "bekapcsolva marad töltés esetén" is) -
Atlantis
veterán
Hello!
Nem tudom, mennyire szokás használni az akku-kímélő módot, de az lenne a kérdésem, ez működik valakinél rendesen? Akárhogy állítgattam, nem kapcsolta le a kijelzőt..sok opció nincs, mindenféle kombinációt végigpróbáltam, de hiába. Legfrissebb verziót, Androidon, S10e-vel használtam volna.
Mit csinálok rosszul?
-
Chris0321
veterán
válasz
simico #13632 üzenetére
Én kétszer voltam Debrecenben, ami 80 km-re van tőlünk az elmúlt héten és még egyszer egy szomszédos városban 35 km-re (mostanában nem jártam ezeken a településeken) és az aug. 23 - szept. 22 adathasználatra előtérben 30.73 MB-ot, háttérben 145 kB-ot írt.
Még egy kérdés, a korlátlan adathasználat "kapcsolónál" mit érdemes használni ha a Telekom-nál nem számolja az adatforgalmat a Waze-nál? Jelenleg ki van kapcsolva és ha jól értem érdemes lenne bekapcsolnom. -
Nikaré
őstag
válasz
Márton #13626 üzenetére
Én azért használtam külön appot mert azt is meg akartam nézni, hogy pontosan lefelé és felfelé mennyit forgalmaz egy-egy applikáció. Rendszerezett táblázat szerűen és nem kellett ki be lépkednem a telefon menüjében mindegyikre külön keresve. Ennyi előnye volt számomra.
-
simico
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #13630 üzenetére
Az elég durva. Tavaly 260 km táv rég nem járt helyen megvolt 40 MB alatt. 108 MB-ba teljes Magyarország térkép belefér...
-
Nikaré
őstag
válasz
ElektrikusDE #13630 üzenetére
Új útvonalon vagy a szokásos vonalat jártad?
-
ElektrikusDE
senior tag
Ma mentem 60-70 km. távot, 108.7MB. adathasználattal.
-
simico
aktív tag
válasz
Szili17 #13615 üzenetére
Nem csináltam részletes méréseket tartalmazó kísérletet, de érzésre nem tűnnek hosszú életűnek a letöltött csempék.
Napi (oda-vissza összesen) 73-80 km inga múlt héten 7-8 MB / nap volt. Még 31-én volt egy Veresegyház - Kelenföld - Reptér - Campona - (M0-on át) Veresegyház kör olyan utakon amerre régen jártam, az 29 MB volt. Tegnap ismét Kelenföld és vissza ugyanarra mint a 31-ikei körnél (M3 - Hungária - Szerémi, vissza ugyanerre), 16 MB. Múlt hónapban volt pár hosszabb út, sajnos azokról már nincsen adat.
-
Szili17
tag
válasz
lacentos #13623 üzenetére
Na a múltkor zöldmezősen indítottam, térkép letöltéssel együtt mentem 70 km-t és fogyott 20 MB.
Aztán elfelejtettem nézni és azóta mentem még 120-at és fogyott 16 MB. Én nem tartom olyan soknak, főleg hogy mentem olyan helyen is ahol szintén kellett térképet leszednie, mert az első méréskor azt a részt nem szedte le. -
merqree
őstag
válasz
lacentos #13623 üzenetére
Tedd fel a 3G Watchdog nevű alkalamzást, nem kell hozzá root, és alkalmazásonként mutatni fogja ki mennyit eszik.
Kizártnak tartom, hogy ennyit egyen a waze. -
lacentos
tag
Még mindig az adatforgalommal kükdök a javasolt dolgokat megcsináltam ennek ellenére ma fél óra alatt 59,7Mb fogyott navi nélkül csak futtatva. Egyszerűen nem értem.
-
axioma
veterán
Budai alsot valaki a tegnapi futasnal ugy zarta le, hogy most is e'l... le kene szedni, a waze es gondolom google is kikerulteti tok foloslegesen [atmentunk rajta de feloldani nem tudtam]
-
Chris0321
veterán
válasz
Nashville #13618 üzenetére
Hello.
Nekem így van beállítva: A térképnézet 3D; ki van kapcsolva, hogy folyamatosan észak felé nézzen; be van kapcsolva az autómatikus közelítés.
Én még csak Pesten, Csabán, Szolnokon és Debrecenben használtam de nekem elég egyértelmű volt a kijelző alapján mikor merre kell mennem, előre besorolnom. A hangutasítás szokott néha kicsit bezavarni de ha ránézek a képernyőre akkor látom mit kell tennem. -
Nashville
tag
Sziasztok!
Tesztelem a navigációs appokat, melyek Android telefonon (Pie) futnának.
A Waze egyelőre nagyon stabilan fut, tetszenek benne a jelentések pl.: rendőr, balesetek, útzárak, forgalmi torlódás megjelenítés stb. Egy gondom viszont akad vele kapcsolatban, a nézet megfelelő beállítása azaz, hogy nem közelít rá a térképre a megfelelő részletességet mutatva, ha egy településre érkezek (Bp- en még nem próbáltam) pl. a kereszteződések nem kerülnek megfelelő pozícióba, a megfelelő sávváltás érdekében. A távolságokat is nehezebb így érzékelni ebben a madártávlatos nézetben.
Természetesen a Térképnézetet próbáltam 3D, Auto, 2D beállításban és az automatikus közelítést is bekapcsoltam. Ez korábban is így volt? Úgy emlékszem nem voltak ilyen gondjaim több, mint 1 éve, akkor sem sokat használtam, de a Németországi utunkon meg voltam vele elégedve.
Van valamilyen beállítás vagy mesterfogás a térkép közelítéses problémára? -
Dr V
őstag
Üdv
Wayteq xtab50-es készüléken fut a waze? Neten kevés információt találtam ezzel kapcsolatban.
-
Szili17
tag
válasz
simico #13614 üzenetére
Minden jogod megvan hozzá.
Ilyen ez a showbiznisz.
Ha nem világjáró vagy akkor nem lesz rajta a telefonon egész Európa, csak azok a részek amiken ingázol. A többi meg csak találgatás, hogy ha pl lemegyek Debrecenbe akkor azokat a csempéket eldobja-e 1 hónap múlva mondjuk vagy mi lesz velük?
Inkább azt nézd meg légyszi, hogy mennyi adatot forgalmaz 1-1 út alatt (ha gondolod km-re vetítve is mehet). Már én is kíváncsi lettem, ha már felmerült mint kérdéskör.
-
simico
aktív tag
válasz
Szili17 #13613 üzenetére
Teljes mértékben elfogadhatatlan a válaszod, mélységesen fel vagyok háborodva!
Kb. másfél éve vettem a mostani telefonom, Waze első naptól napi használatban. A telefon szerint jelenleg ennyi helyet foglal: App 130 MB, Data 113 MB, Cache 1,77 MB. Nem ez fogja betelíteni a telefon tárhelyét
-
Brogyi
őstag
Egy kezdő kérdést engedjetek meg. A Waze melyik GPS-t használja ha AA-val van összekapcsolva?
A telefonét, vagy az autóét? Köszi. -
Szili17
tag
válasz
Watt25 #13607 üzenetére
Nem baj az, hátha ezt elolvassák, nincs mindenkinek ingere az én hsz-eimhez. :/
Update az adathasználatról, tegnap Budapest nagy részét, illetve a tőle keletre eső részt leszedtem menet közben és ~20MB fogyott. Szerintem ennek nagy része a térkép letöltése volt, majd a napokban, ha nem felejtem el csinálok ha lehet ugyanez a szakaszon egy sima kis navis utat, kíváncsi vagyok mennyi lesz.
-
Watt25
veterán
válasz
lacentos #13600 üzenetére
A Waze letárolja a bejárt útvonalon a térképet, vagyis csak annyi biztos, hogy ha hasonló útvonalat jársz be általában, akkor mindenképpen szignifikánsan kisebb lesz később az elfogyasztott adatmennyiség.
Oké, nem mutatta a pH a választ, most látom, hogy elkéstem.
Többet sem írok ide. -
Szili17
tag
válasz
lacentos #13603 üzenetére
Úgy működik a Waze, hogy azokat a térképcsempéket (különböző nagyításokban) "cache-eli" a telefonon amiket letölt. Amikor újratelepíted vagy olyan helyen jársz ahol a közelmúltban nem, akkor le kell tölteni őket. Nincs ilyen előre letöltés offline tárolás benne. Viszont amit letöltött azt nem cseréli le minden alkalommal mikor arra mész. Tehát ingázáshoz jó, mert ugyanazt a területet járod be. Viszont amikor külföldre vagy olyan helyre mész amerre nem jártál akkor menet közben tölti le a térképcsempéket. A végigpörgetés azt jelenti hogy megtervezed az utat otthon és szépen kézzel végigmész a tervezett úton (görgeted a térképet, húzkodod ujjal). Ekkor lejönnek a térképcsempék és nem menet közben fogja letölteni. Nem tudom ez mennyi adatot generál, én most direkt töröltem magamnál őket és kipróbálom mekkora lesz az adatforgalom.
-
fant0mi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest