Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stieve
csendes tag
válasz rfjanika #2449 üzenetére
Sziasztok!
Nem vigasztalásnak szánom mert ahogy én látom többeknek nincs ilyen gondjuk de nekem még most is (fél évvel a műtét után) is nagyon sokszor le akar szakadni a hátam. Pontosan olyan mintha feszülne. Gyorsan hozzáteszem engem csavaroztak. Azért 6 hét az még gyerekcipő. Remélhetőleg el fog múlni, de a mozgás fontos az biztos...
Valéria nagyon örülök, hogy szépen haladsz
Én nem igazán változom, úgyhogy lesz mondanivalóm a dokinak kontrollon, ami 19.-én lesz.
Tartsatok ki és gyógyuljatok!!
Élvezzétek, hogy jön a nyár...Engem az visel meg, hogy eddig mindent megcsináltam itthon a ház körül, most is rengeteg munka lenne de nem megy...
-
graver40
csendes tag
válasz rfjanika #2449 üzenetére
Rfjanika, szerintem erősödnöd kell még. A gyógytorna ebben nagyon fontos. Én akkor éreztem ezt a "hátleszakadást", amikor visszamentem dolgozni. De idővel egyre jobban birtam a gyűrődést. A második műtétem után még tovább tartott felépülni. Nem vagyunk egyformák, az állapotunk sem az. Türelem, és azért próbálj mozogni, amennyit csak tudsz.
Stieve, tudom, milyen idegesitő, amikor vár az emberre a sok tennivaló, de sajnos muszáj egy ideig "letojni", a felépülés előbbre való. A munka megvár, majd megy idővel szépen, lassan (majdnem) minden.
Mindenkinek jobbulást!
-
tequilatorgg
csendes tag
Sziasztok!
Örülök, h rátaláltam erre a fórumra, szerintem ez a legjobb a neten. Nagyon kedvesek a kommentelelők és rengeteg tapasztalat van összegyűjtve, igyekszem olvasgatni, de sok hozzászólás van nagyon
Egy kérdést szeretnék feltenni, hátha valaki akinek hasonló problémája volt, vagy hallott vkiről akivel szintén előfordult és végig is olvassa a kisregényemet
A helyzet az, hogy majdnem négy hónapja (15 hete) műtöttek, mert már 6 éve kiszakadt az 5-ös porckorongom. (17 évesen alakult ki ez a betegségem, több oka is volt, genetika, szabálytalanul végzett konditermi gyakorlatok, egészségtelen életmód, stb. 3 évig nem foglalkoztam vele, majd a nem műtéti kezelések sikertelensége miatt döntöttem a műtét mellett. A nem fájós lábamat elkezdtem jelentősen terhelni, hogy a fájósat kíméljem, ezért a cipőtalpam is asszimetrikusan kopott.) A négyes és a hármas porckorongomon is van kiboltosulás, 4-en középre, 3-on balra. Azt a két porckorongomat semmiképp sem akarom megműteni.
Szóval a jobb oldali fájdalmam majdnem teljesen megszűnt és mivel a doki azt mondta, hogy hátúszással és ágyéki McKenzie tornával vissza lehet nyomni a kiboltosulásokat viszonylag hamar elkezdtem úszni és tornázni, bár az egyelőre csak hát és hasizom erősítés amit a gyógytornász mondott, illetve fekve homorítani szoktam sokat. Műtét után hetekig masszázs-ra is jártam.
A helyzet az, hogy ha sokat ülök akkor a másik lábam jelez, egy kicsit fáj, ezért az ülést minél gyakrabban 40-45 percenként meg szoktam szakítani és nyújtózkodok, homorítok.
Az lenne a kérdésem, h miért fáj a másik lábam? Ez még a műtét hatása vagy annak ellenére, hogy napi szinten tornázok, heti 2-4-szer úszok, és igyekszem egyenes háttal ülni mégis elkezdte nyomni a porckorong az ideget? (Ha valami hiba van a dologban, akkor az mindenképp a hosszadalmas helytelen ülések lehetnek, de csak amiatt deformálódott el a porckorongom? Olyan sokan ülnek évtizedekig helytelenül... Vagy a tornával lehet gond?) Ha igen mit lehet tenni? (Minél hamarabb el akarom kezdeni a probléma kijavítását, mert ha halogatom akár megint szike a vége, abból meg elég volt egy.)
Köszönöm szépen hogy végigolvastad, ha konkrétan ehhez nincs is, de van bármilyen infód arról, h miért fáj az eddigi jó láb kérlek írj! Esetleg ha tudnátok ajánlani nyugodt szívvel valaki igen profi gyógytornászt, akinek komplex szemléletmódja van, akkor nevek is jöhetnek.
Mindenkinek aki nálam rosszabb helyzetben van jobbulást kívánok, nagyon nehéz ez a betegség és tudom, hogy az élet, illetve a személyiség több szintjén is átgondolást igényel, úgyhogy kitartást is kívánok hozzá! -
Gerinctelen
csendes tag
Mindenkit kösztöntök!
Olvasgatlak bennetek , és látom javulgattok, de azt is olvasom , hogy nem kicsik a bajok.
Magamról írok és a saját tapasztalataim osztom meg veletek .
Június6-án lesszek 1éve műtött. két kiszakadt sérvvel és egy érdaganattal a lumbálisznak megfelelő területen .
Jobb lábam kezdetibénulás , és combnyakelhalás. A műtétem jól sikerűlt. rehabilitáción az OORI-ban voltam 3 hetet , és utána Hévízen voltam 3 hetet .Rehabilitáció után ,a műtétet követő 7. hónapban munkába álltam , és azóta dolgozom . Időseket ápolok . 2x utaztam kűlfőldre kikűldetéssel , kisbuszban ülve 20-24 órát .. fűző és megfelelő memória párnán ülve . fárasztó , de jól bírtam .
A tornákat napi színten végzem , reggel az ágyban nyújtás , aztán később lazítás , és erősítések ..
Fájdalmam nincs ! Ami nekem nehézséget jelen az állandó izom feszesség , sokat kell nyújtanom és erősítenem. Láb ujjaim nekem is zsibadnak . A sarok és boka merevségem és izomrenyheség sokat javult, rá nehezedek a sarkamra már, és nem dőlök, csak pár másodperc, de nekem ez is sokat jelent. A talp szélem is életképes ..érzem .
Fáradhatatlanul dolgozom a javulásomon , a megengedett tornákat folyamatosan végzem , sokat gyalogolok , az ülést nehezen viselem , megfelelő széket keresek , a térdem alacsonyabban legyen a seggemnél . Mélyen nem hajolok, és lentről nem emelek , de emelni kicsiketsem .. csak gurítom, vagy csusztatom a dolgokat ..
Mindent kizárok ami stresszel , hagyom hogy leperegjen rólam .
Sokat változtam , keresem a normális szeretet teli kapcsolatokat , és mindent ... szószerint mindent , ami idegesíthetne elkerülök. Már nem sietek sehova , " ha lekésem a vonatom , jön majd másik! "Kb ennyire jutottam 11 hónap alatt, és köszönöm , most egészen jól megvagyok!
Mindenkinek jobbulást és jó közérzetet kívánok! Vali -
Gerinctelen
csendes tag
http://www.heviz.hu/gyogyhatasok-gyogykurak/a-hevizi-terapia
Akit érdekel , annak érdekes lehet.
Nekem sokat segítettek . -
biker
nagyúr
válasz tequilatorgg #2454 üzenetére
Szia!
A másik oldali panaszokat okozhatja kezdeti hegesedés vagy a műtéti terület teljesen normális ödémásodása, mindkettő igan nagy eséllyel hónapok alat felszívódik.
De ha nagyon átterheltél, mint én, lehet izületi kopás is, vagy megmarad,vagy nemAzon meg ne agyalj, hogy "bezzeg mások sokat ülnek", igen a porckorongsérv amúgy hidd el, taxis és buszsofőrök kedvenc betegsége, de teljesen véletlen szerűen sportolónál is kijöhet. én is sokat nézek 130 kilós taxisokat, hogy a f..ba nem fáj a háta, túlsúlyos és egész nap ül, de attól nem lesz jobb
torna, torna, úszás, és majd belejössz. 15 hét még az eleje az útnakElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
graver40
csendes tag
válasz tequilatorgg #2454 üzenetére
Szia! Nálam hasonló jelenség volt az első műtétem után. Én se tudtam mire vélni, és se az orvos, se a gyógytornász nem tudta megmagyarázni. Aztán a kitartó gyógytorna segített, és elmúlt. De kellett idő hozzá, és én se voltam addig nyugodt. Remélem, neked is megoldódik.
Hogy mitől alakulnak ki ezek a csúnya dolgok? Fene tudja. Persze, mondják, hogy árt az ülés, stb., de én is ismerek olyanokat, akik nem ülő munkát végeztek, mozogtak, sportoltnak, és mégis beszerezték a sérvet, (nálam jóval fiatalabbak is), míg mások, akiknek pedig simán kinézne, nem. Olyat is ismerek, aki felgyógyulva tuti nem gyógytornászik, mégis jól van már sok éve, más meg mindent megtesz, és már többször is műteni kellett. Szóval nincs magyarázat, ami mindenkire illene. Csak annyit tudsz tenni, hogy amit lehet, megteszel a magad gyógyulása érdekében, és reménykedsz, hogy nem kerülsz műtétre többé. Sok sikert! -
graver40
csendes tag
válasz Gerinctelen #2455 üzenetére
Szia, Vali!
Ezek jó hírek, nagyon örülök, hogy ennyit javulál, és ilyen jól bírod már a gyűrődést! A te példád (is) erőt adhat mindenkinek, aki ilyen betegséggel küzd.
Ahogy említetted a széket, megint eszembe jutott, hogy ha tudva levő, hogy milyen szék lenne jó és egészséges, vajon miért nem eleve csak olyanokat gyártanak? Hogy már gyerekkortól olyat használjanak az emberek? Emlékszem arra is, hogy nekünk kisiskolásként még hátratett kézzel kellett ülni a padban. Visszatekintve nem is volt butaság, mert kiegyenesedik az ember ültében.
További sikeres javulást kívánok! -
Gerinctelen
csendes tag
válasz graver40 #2459 üzenetére
Ezt a szék kérdést már én is sokszor feltettem magamnak , mert a reuma korházakban és mindenütt ahol ilyen tipusú betegeket kezelnek is , tele vannak a várók kényelmetlen és egészségtelen tartást nyújtó székekkel , ahol tudják hogy nem tesz jót a gerincnek ,még az egészségesnek sem , nem a sérűlt beteg gerincnek , de még is ezekkel rakják tele .
A gerincünket tertó izmok megerősítése , és rugalmasságának fenntartása- visszanyerése sarkalatos pontja gerincünk egészséges javulásának .
Erről a szakemberek nagyon sokat tudnak , és a javulás érdekében mindenkinek javaslom, hogy kérje ki a véleményüket! -
tequilatorgg
csendes tag
Kedves biker és graver40!
Köszi szépen a villámgyorsválaszt meg a bíztatást
Akkor továbbra is kitartóan tornázok meg úszok és alapvetően is figyelek a gerincem épségére.
Meg szabadidőmben olvasgatom ezt a fórumot
Mindenkinek sok sikert kívánok a tornához meg az egyéb teendőihez is! -
Miss Cupcake
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja műtöttek kiszakadt gerincsérvvel, LIV-V. Végső stádiumban, éjjel fél 2-kor.
Varratok kiszedve. Most várom, mi lesz. Előtte zsibbadás volt és mire eljutottam az OKITI-be, az Amerikai útra, Dr. Entz kezei közé, már majdnem késő volt. Jelenleg fekszem itthon, menni nem tudok. A jobb lábamban megmaradt a bénulás. Érdekes, hogy zsibbad, bizsereg, és érzéketlen. Fogásra reagál. Olyan mint amikor lefekszem a kezem, olyan hangyás. Már nem annyira viszont, mint a műtét előtt. Az pokol volt.
Lábujjam nem mozog, és az egész lábfejem nem tudom hajlitani. Járókerettel vonszolom magam, kézzel tartva. Most nem örülök a magas sarokkadnak. Nem tudom felemelni a lábam, hogy bemasszak.
Javulás annyi lett mostanra, hogy fekve erősen nézem a lábujjam, és koncentrálok, akkor éppen csak egy picit tudom mozgatni 4-5-ször.
Torna és áramgép megy.
Megannyi fórumot elolvastam. Ugyanazok a problémák, ám olyannal nem találkoztam, akinek az ideg nem működött és ezáltal nem hajlott a lábfeje. Jó volna tudni, egyáltalán fogok tudni valaha járni?
Örömmel veszek bármilyen tapasztalatok!
Kellemes hetet mindenkinek![ Szerkesztve ]
▪▪Csak egy lány▪▪
-
Bogyi007
veterán
válasz Miss Cupcake #2462 üzenetére
Nagyjából ugyanarra műtöttek téged is mint engem, bár nekem csak a jobb láb nagyujj volt "kikapcsolva" az első 2-3 hétben nekem sem nagyon akart újraindulni de azóta màr okés.
Mostanra héthetes vagyok a gyógytorna harmadik hetében vagyok s 5 darabon vagyok túl. Mostantól minden munkanap csinálom, egyedül az nem tetszik hogy délutánra estefelé a bal lábam a térdtől föl-le irányban kb 5-10 cm irányban zsibbadni szokott.
Ezt leszámítva okés vagyok. Gyógytornászom azt mondta hogy az egy hónap múlva levő Szegedi Deja Vu fesztiválra màr minden gond nélkül mehetek bulizni (Retro hegyek 1000-rel! :-P ) de a héten a moziba a Bosszúállókra még ne foglaljak jegyet - adják még azt pár hét múlva is. ;-)
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Miss Cupcake
csendes tag
-
biker
nagyúr
idegek regenerálódásra recept nélkül milgamma, receptre benfogamma.
masszív b vitamin komplex, ami segít.
Meg torna, mozgatás. és helyrejönElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Miss Cupcake #2466 üzenetére
Ugyanolyan jó amit szedsz
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Bogyi007
veterán
válasz Miss Cupcake #2464 üzenetére
Az a furcsa hogy még a műtét előtti héten sem volt igazán vad fájdalmaim a jobb boka alatti zsibbadást és lábujjam bénulását leszámítva - igaz a prof megmondta hogy az baromi sokat segített és most is segít hogy az elmúlt bő másfél évben napi óra másfél órákat szobabringáztam ami a hátizmaimat a combizmokat és a vádlimat is karbantartotta.
Màr várom egyébként hogy ezt elkezdhessem újra. Ez mellett most Mg+B6 és Kálcium kurát tolok. No meg a torna sok séta, kevés ülés (buszon is inkább állok - közben ingázok balra-jobbra).
Muszály felépülni mert még vár a nősülés, gyerek munka stb. :-P
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
biker
nagyúr
-
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Bogyi007 #2469 üzenetére
Bicikli... .? Viccelsz?
Az lenne csak csoda, ha meg tudnám mozdítani, és végre tudnék menni. Plusz a lelki része. Fekszem, és haszontalan lettem. Kiszolgáltatottság. Borzalmas kínokat élek át, minden nap egy újabb harc. Türelem, meg majd jobb lesz... ezeket már meg sem hallom.
Nem vagyok az a nyavalygos nőci, de ez együtt sok. Anyu gondoz. Előtte nem volt munkám, tehát nulla pénzt kapok. Ketten plusz a két cica igen kevéske összegből élünk. Jó, hogy még volt félre téve... De siethetne a lábam.
Egyszer vettem egy biciklit. Nem bírta a térdem. Én meg a sport. Hehe. Fekve, torna feladat.
Hogy jót is mondjak :
Kicserélték az áram készülékem. Aszonta ' a néni, hogy ha az árammal mozog a láb, akkor csak elhalt az ideg és nem maradok béna. Nehéz ezt elhinni, de ők csak jobban tudják, ha gyártottak egy ilyen áram gépet! Tehát nincs ágy életem végéig.▪▪Csak egy lány▪▪
-
Eastman
addikt
Kemény a történeted. Sok erőt és kitartást! Egyelőre csak annyit és azt a tornát végezd amit a gyógytornász előírt! Viszont 1-2 hónap múlva tényleg jó lehet a szobakerékpár mert ha lecsavarod rajta 0-ra az erő-ellenállást és "üresben" előre-hátra tekered, szépen átmozgatja a most nem használt bokaízületet is. ...és ugye azon a lábadon jelenleg a térded és a csípőízületed sem terheled. Regenerálni kell majd őket!
De erről kérdezd meg a gyógytornászod is. Tudtommal a mozgásszervi problémák legjobb ellenszere a MEGFELELŐ mozgás. Se nem sok, se nem kevés. Mindig az optimum.
Jobbulást, gyors javulást kívánok!
Szerk: Az utcai kerékpár erre a terhelés nélküli előre-hátra tekergésre nem alkalmas.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Eastman #2472 üzenetére
Régen volt a bicaj már. A nem tudok lábra állni, szó szerint értendő. Éjjel műtöttek. Annyit mondott a doki, hogy nem várhat reggelig, mert az veszélyesebb lenne. Már ott tartottam, hogy ki kellett mennem. Persze, csak az idegek rosszalkodtak, nem volt mit elvégzése. Örülhetek, hogy csak lebénultam, nincs inkontinencia gondom.
Nagyon köszönöm a jó kívánságod, igazán jól esik! Ígérem, nem tekerek ki a Szigetre.▪▪Csak egy lány▪▪
-
Eastman
addikt
válasz Miss Cupcake #2473 üzenetére
Pontosan értem amit írtál; egy hónapja műtöttek, még fekszel. De mozogni kell (, mert gyengülnek közben a nem használt izmok). Jelenleg csak úgy és csak annyit ahogy a gyógytornász szakember mondja. Én a jövőről beszéltem a szobakerékpárra utalva, mert okosat szólt a fórumtárs.
Csak még korai.
Az egyik lábad mozog, igaz? Hiszen járókerettel kimész a kádig. Ne érts félre, veled vagyok, drukkolok, csak igyekszem összerakni a mozaikot.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Bogyi007
veterán
Bocsi ha félreérthető voltam, a szobabringás dologgal én sem a jelenről beszéltem, anno használtam és majd szeretném.
Most? Fáj minden izmom aut nem írtam tegnap, hogy elkezdtük a vizitorna során az apróbb forgásos gyakorlatokat - hát most nem éppen a kellemes érzés jut az eszembe ez utan. Elég tuti izomlázam van és ma is meg holnap is megyek tornára.
-
rfjanika
tag
sziasztok.
Na tegnap megvolt a kötelező kontroll.
panaszként említettem a "leszakad a hátam" érzést ha 30-40 percet állva töltök. Az orvosom szerint ez nem jellemző és ezzel ennyi. Mondta új hátat nem ígért. elviselhetetlen zsibbadás nincs a bal lábam már olyan erős mint a jobb. így maradt az hogy terhelem nap mint nap és majd csak megerősödik.
előrehajolva műtét előtt és most is kb a térdemig tudok csak nem vagyok vmi hajlékony arra mondta sokat kell nyújtani.
ússzak sokat .
jah és most már ha vezetek vagy autóban utazok akkor egyenes derékkal.Ha hosszabb az út legalább óránként szálljak ki picit mozogni.
Még jó hogy mondta mert pont holnap megyek kocsit venni -
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Eastman #2474 üzenetére
Egyik mozog, azon egyensúlyozok. Sarokkádunk van. Mi más. Nehogy már be tudjak mászni.
Műtét után kétszer láttam a gyógytornászt. Egyszer a tornát próbálta, egyszer az áramos gépet mutatta be. Semmit se mondott. Leírás alapján végezzek mindent.
Érdekes, hogy annyi mindent nem szerettem az életben : várni bármire, a készülődést, amiben csak a fürdés volt másfél óra. A tömeget, a fekvést.... Megannyi dolgot, amit most nem tudok. Bármit megadnék, hogy fürdőkádban lehessek. Nem tudom felemelni olyan magasra a lábim.
Ha tudnék menni, egy ilyen vizitorna nekem is jól esne. Dolgoztat, ha izomláz van. :p
Új kocsi!▪▪Csak egy lány▪▪
-
Eastman
addikt
válasz Miss Cupcake #2477 üzenetére
Hát kedves lány, akkor nagyon gyorsan keresned kell egy gyógytornászt aki rendszeresen foglalkoztat. Lehetőleg ma.
Nem a fekvéstől fogsz meggyógyulni. Amid mozog azt mozgatni! És masszírozni. Főként az érzéketlen lábat. Vérbőséget kell abban is előidézni.
Valami komplex rehabilitációs intézet? Merre próbálkoztatok, hova van időpontotok, hova telefonáltatok eddig, hol nyomtátok le a kilincset, hol rugdossátok az ajtót?
Üdv: Eastman
-
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Eastman #2478 üzenetére
Mindebből semmi. 2 nap kórház, és mehettem Isten hírével. Foglalkoztak velem...?
Pénzünk nincs magán tornászra. Anyu bement az SZTK-ba, hogy közölje a reumatológussal, mi is történt. A manusz blazilt képpel ült, és szinte rám kente, hogy idáig jutottam. Mert, hogy nem kértem a 3. gerincbe adott fájdalomcsillapítót.
Nos, ha ő közli, hogy ember, fizessen be egy Mr-re, mert lebénult, akkor most én is a "sima" sérvesek táborát képviselném.
Szóval kilesek a neten valamit. Mit tehetek, ha én odamenni nem tudok. Kocsink nincs, ismerős nincs. Kötve vagyok.▪▪Csak egy lány▪▪
-
Eastman
addikt
válasz Miss Cupcake #2479 üzenetére
Nem a reumatológus az embered (szerintem két hónapja sem ő volt), a problémáddal a neurológus, ideggyógyász foglalkozik. Ebben az esetben a reumatológia időveszteség.
-
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Eastman #2480 üzenetére
Sajnos ide adott a körzeti beutalót. Ha nincs pénz, nincs siker.
Anyut mozgósítom akkor, valamit csináljunk.
A körzeti annyit mondott, nem az ő területe, meddig kell a véralvadás gátló injekciót beadni. Hm. Google tudta.
Köszönöm az infókat, sokat segítettél!▪▪Csak egy lány▪▪
-
Eastman
addikt
válasz Miss Cupcake #2481 üzenetére
Szívesen, gyógyulj meg hamar!
...ja, és ha guglizol, keress valami alapítványt vagy szervezetet aki segíthet az otthoni gyógytornában. Esetleg kedvezményesebb áron. Fogalmam sincs, hogy van-e ilyen, de fél nap böngészést megér a dolog...
-
formasu
tag
válasz Miss Cupcake #2483 üzenetére
Reumatológushoz ne menj, azok java része ilyenkor már nem tud, nem is akar csinálni semmit. Olyan helyre kérnék beutalót a háziorvostól, ahol még nem voltál.... Jó idegorvoshoz, vagy ha van a közeledben gerincproblémákkal is foglalkozó "Fájdalomklinika".
A fürdőkád nálunk is magas. Vettem egy műanyag ülőke szerű valamit, de lehet ez egy sámli is, és azt tettem a kád elé. Erre lépve először már be tudtam lépni a kádba.... Esetleg megpróbálhatod, hátha...
Én is végig jártam ezt az utat. Pont egy éve kezdtem, pár hétig alig tudtam felkelni az ágyból, szinte végig feküdtem. Amikor már fel tudtam kelni, folyamatosan a jobb lábamat terheltem, mert a bal vádlim, és bal fenekem nagyon fájt, kisugárzott, aminek az lett a következménye, hogy a jobb combom, és vádlim néhány cm-el vékonyabb is lett, és még azóta sem jött egyformára, de sokat javult.
Szeptemberben már a reumatológus, és utána az idegorvos is műtétre küldött /L4-L5 között két sérvem is van/ . Ekkor találtam rá a "Fájdalomklinikára", és ott egy dokira. Három hét alatt kaptam két szteroidos injekciót a gerincembe, és utána még néhány lokálisat a sérv köré..... Januárban az unokámmal síelni voltam Ausztriában, fájdalmat, zsibbadást szinte nem, vagy alig érzek, mondhatom, nappal fent vagyok, csak néha fekszem le egy keveset. Igyekszem minimálisat emelni, amikor van időm, járok úszni, és használom a denevérpadot, talán 45 fokos szögben, tehát nem "függőlegesen". A múlt héten szerdától megint síeltünk a 6 éves kis unokámmal 4 napot a Mölltal gleccseren. Két napja, vasárnap délelőtt is, és ebéd után indultunk haza ketten, és vezettem egyfolytában 600 km-t oda, és vissza is erőltetett tempóban, probléma nélkül.
Egy jó doki mondhatom, csodákra képes!!!! Ezt már leírtam régebben itt a Fórumon, de úgy tűnt, hogy egyedül maradtam, nem hittek nekem, hogy esetleg lehet gyógyultnak látszani szike nélkül is. Egy év után.....lehet, hogy már a második műtétre várnék. Én lebénulva nem voltam, csak nagyon kisugárzott, hogy lábra sem tudtam állni, sőt volt két-három nap is, amikor még feküdni sem tudtam a nagy kisugárzó fájdalomtól.
Azóta a lányom anyósát is műtétre küldték sérvvel. Szike helyett ezt a dokit választotta idén januárban, kapott két injekciót Ő is a gerincébe, és néhányat köré, és azóta időnként alig érezhető kis fájdalommal végzi a dolgát, és örül, hogy nem feküdt kés alá.
Gyógyulást kívánok mindenkinek.A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
Miss Cupcake
csendes tag
válasz formasu #2484 üzenetére
Ahogyan olvasom,sokféle képpen éli meg ezt az egészet mindenki.
Kezdtem egy szokásos derék fájásos idegbecsípődéssel. Doki, injekciók voltak nekem is, elektromos kezelés. Majd egy hét után jött a láb és néha a popsi hangyásodás. Nem is vettem komolyan. Műtét napján este pedig már inkontinencia gondjaim kezdtek kialakulni.
Jah igen. Csontkovács, denevérpad, és utolsó esélyként egy csodaember is, aki 4 órát foglalkozott velem : kivizsgálás, torna és dekompressziós pad. Utólag se tudni, ez mind - mind rontott e a helyzetemen.
Sokat olvastam én is erről, hogy van jó megoldás műtét nélkül is. Megpróbáltam. Súlyos állapotban voltam, ezért nem vártak az orvosok a műtéttel reggelig.
Nagyon szerencsés vagy, hogy "ennyivel" megúsztad a sérvet.
Nekem az ügyelet kijott (mentők küldték, mert nem vészes, hogy szó szerint négykézláb megyek), popsiba szuri, majd közölték, hogy dehogy visznek be. Székre lábat fel, és fekvés a földön. Majd elmulik. Hm. Emberek.
Anyu éppen most ment be a Balassaba ahhoz a dokihoz, akihez a mentők bevittek. Aki műtött, nem lehet elérni.
Talán mond valami okosat. Ha nem, akkor gyógytornász oldalon erdeklodunk.
Köszönöm, hogy írtad ezt a klinikát. Mindenképpen megnezzuk!▪▪Csak egy lány▪▪
-
Gerinctelen
csendes tag
Szép napot Miss!
Nekem nem mozgott a jobblábam , kezdetibénulás , combnyakelhalás tüneteit produkáltam ..
Engem az OITI-ben műtöttek 11 hónapja volt a műtétem ..
Én a műtét után éreztem a lábam , de az izom letapadások miatt nagyon merev voltam , hasonló ... mint nálad.. A regenerálódás műtét után 6 hét , utána következik a rehabilitáció ... nem kis munka , de a rehab megoldotta a letapadásokat ..... , és most már december óta dolgozom ..
Szerintem halgasd meg az orvosod , és nagyon fontos a türelem ... a felszedet háti izmoknak vissza kell tapadni... és gyógyulás után jöht a munka !
Kitartást és sok türelmet kívánok neked! -
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Gerinctelen #2486 üzenetére
Szia!
Akkor mégsem vagyok egyedül.. .. sajnos.
Annyit mondtak a műtét után, hogy a kis papír szerint tornazzak. Ugyanaz a papír, amit Te is kaptál a részletes tornával kapcsolatban.
Dr. Papp és Dr. Entz műtött. Téged is gondolom.
Köszönöm szépen Neked is a hozzászólást. Türelem még hiányzik.
Szép napot!
Szilvi▪▪Csak egy lány▪▪
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz Miss Cupcake #2485 üzenetére
Még a rehabilitációról azt tudnám neked leírni, hogy Hévízre a háziórvostól kérhetsz beutalót , nem kell más , csatolod a korházban kapott leleteid, a műtötteket sűrgősséggel befogadják . Kb 3 hónap várakozási idővel .
Komplett kezelést adnak, kell fizetni , az alap 800 Ft naponta , de a leg kényelmesebb a 2100Ft-s elhelyezés . Egy komplett kezelést adnak ,ez 3 hét minimum , amit ott ír ki az orvos , ahhoz képest, hogy mire is van szüksége a betegnek . Érdemes megpróbálni, rajtam sokat segített, fizetnem nem kellett az alapon felűl, és az akaratom , hogy gyógyulni szeretnék, nagyra becsülték !
Nagyon kedvesek voltak és igen sokat segítettek rajtam .
Szívesen leírom a részleteket , ha valóban érdekel ! ? -
szlibud
tag
válasz Miss Cupcake #2487 üzenetére
Egyébként a műtét után a háziorvosnak ki kell írni ha kéred 10 v 15 alkalom gyógytornát, mikor a gyógytornász kimegy hozzád.
Ennek az az egy feltétele h a zárójelentésre rá legyen írva h otthonában gyógytorna végzése javasolt. De én annó szóltam h írják rá, és a háziorvosnak is szóltam, nem ajánlotta fel magától.
Engem 5 éve műtöttek de sztem ez a része nem változott. Kiindulásnak ez is jobb mint a semmi...
-
Gerinctelen
csendes tag
Engem nem Ők műtöttek , hanem a Dr Orbai Péter. De valóban kaptam kis füzetet , és még a korházban megmutatták mit tornázhatok az ágyban büntelen , és azt is , hogy ne nagyon üljek és a járárást lépcsőzést erőltessem , nekem ez ment is . inkontinencia problémám nekem is volt.
Ez lassan el is múlt , ahogy az izomgörcsöm megoldódott. -
Gerinctelen
csendes tag
Szeretném Miss megkérdezni tőled, hogy kontrolra mikor kell vissza mened?
-
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Gerinctelen #2491 üzenetére
Június elsején kell visszamenni.
Kerettel vonszolom magam, így nem megoldhato a Hévíz. Egyéb okokból sem tudok fizetős segítséget igénybe venni. Anyu nyugdíja ugye...
Amennyire tudom, terhelem a lábam, de nem hajlik felfelé.▪▪Csak egy lány▪▪
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz Miss Cupcake #2492 üzenetére
Nem szeretnélek elkeseríteni, de , ha ilyen súlyos volt az állapotod , akkor kell kis idő a regenerálódáshoz.. Nekem juni6-án volt a műtétem , és okt. 8-án voltam előszőr rehabilitáción , addig nem volt hajlandó hozzám nyúlni senki. A műtét után nekem sem mozgott a jobb lábam , és mire a rehabilitációra sor kerűlt az egész nyaki és háti izomzatom letapadt. Ennek így kell lenni , mert az izmoknak a műtét után vissza kell tapadni. A merevséget a rehab megoldja .. azért nem megy hozzád gyógytornász , mert majd a kontrolon fogja az orvos megmondani, hogy milyen rehabra lessz szükséged .. ezt ráírja a papírodra , és akihez tartozol Ő fogja megírni a rehabra a beutalót... Légy kicsit türelmes , ha nincs fájdalmad talán könnyebben megy . Hidd el még nagyon sokat fogsz javúlni.
Nekem két kiszakadt sérvem volt, és egy érdaganatom a L IV-es területnek megfelelően a gerinc velőmön .
Nem megy gyorsan a regenerálódás , és az izmok visszaépülése, de most úgy sem tehetsz mást , mint kivárod, hogy erősödik, mást nem tehetsz.
Nekem nem engedte az orvos használni a mankóim, mert azt mondta , akkor soha nem dobom el ....
A leg jobb tanácsom , hogy ne erőltesd magad .. kíméletesen a tornát , csak az ágyban .. és kicsi sétákat .. mindíg mindent lassan , és nagyon óvatosan .
Nekem 8 hónapomba kerűlt a gyógyulás . Most sem teljesen jó. De dogozom , és ez engem boldoggá tesz.
Bocsánat , hogy ezt írom , de , ha nem várod ki a gyógyulás idejét , nem leszel munka képes soha . Gondold át a dolgot , és próbáld meg feldolgozni , ami történt veled..
Ha sikerűl, hozd ki a lehetőségeidből a legjobbat ! Sok sikert hozzá! -
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Gerinctelen #2493 üzenetére
Nagyon nehéz helyzet ez. Lelkileg a legrosszabb. El sem hiszem, hogy az életem éppen kezdtem megoldani, erre vissza oda, ahol voltam.
Rendes Tőled, hogy megirtad ezt. Akkor nem siettetem a gyógyulás. Majd lesz ez jobb. Igazából már javult a műtét után a helyzet. Pihenek és várom a kontrollt.
Köszi szépen!▪▪Csak egy lány▪▪
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz Miss Cupcake #2494 üzenetére
Nincs mit nagyon szívesen .
Engem is itt támogattak és bíztattak .
Hidd el tudom mit élsz át. Én nem tudtam ülni , novemberben voltam Hévizen és ott ültettek le előszőr . Nem tudtam emelni , a hátsóülésen fekve , vagy vonaton állva utaztam.
Juniusban megszületett az unokám és hónapokig nem tudtam az ölembe venni , csak nézegettem .
Mind ezeken túl vagyok, sokat segítettek szakemberek , gyógytornászok , masszőrök, fizikoterapeauták,orvosok. Nem mindenki tudott és nem is mindenki akart, de én nem álltam meg és addig kopogtattam , és addig kértem a segítséget , míg megtaláltam az alkalmas embereket ,akik akartak és tudtak is segíteni, mert nem voltam hajlandó belenyugodni, hogy az állapotomon, ha jól sikerűlt a műtétem ,nem lehet segíteni.
Nekem lett igazam .Állok , járok , dolgozok , egy év múlva neked is hasonlókat kívánok! -
Bogyi007
veterán
válasz Miss Cupcake #2492 üzenetére
Nem tudom nálatok mi van a közelben így leírom hogy nálam mi a helyzet rehab terén.
Március 17.-én voltam megműtve és március 21.-én este kerültem haza. Utána hétközben beadtam körzeti orvosomnak a papírokat (zárójelentés és egyéb lapok) és jeleztem neki hogy a hazaengedéstől számítva 4 hét után mehetek majd gyógytornára. Addig is kaptam egy kis füzetet még Szegeden (itt megtalálhatod bescannelve az egészet) amiben különféle javaslatok és tornatippek is vannak.
A doki adott egy beutalót a tőlem kb 20-25 kmre levő Mórahalom városában található Móra-Vitál Kft centrumába a reumatológiára, ahol ki tudták írni az első 15 alkalomra szóló száraz gyógytornát (ami ingyenes) valamint a vízitornát és medencefürdőt alkalmankénti 540 forintért amit az intézménnyel egybeépült és vele szorosan együttműködő 4 csillagos Szent Erzsébet Gyógyfürdőben lehet igénybe venni.
Most csinálom az első 15-ös etapot és érezhetően jobban vagyok napról napra. Természetesen az oda és visszaútra kapok utazásvisszatérítős papírokat is, amit kérhettem voolna személykocsira vagy tömegközlekedésre is. Én buszra kértem, így gyűjtöm a buszjegyeket és majd le kell adnom.
Felétek nincs valami hasonló egészségcentrum és/vagy fürdő ahová be tudnál jutni?
-
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Bogyi007 #2496 üzenetére
Bogyi! Pesten lakom. Biztosan, hogy van itt minden, csak utána kell menni. Végigböngészem reggel ezeket, amit linkeltél. Ezer köszönet érte. Ma anyu elment a családsegitőbe. A gyógyszereket, amiket szedek, fizetik és azt is, amit anyu szed. Csak a vitamin 4e ugye, szóval papír munka után ez is megoldva. Étkeztetés is (kellemetlen, de ha nincs havi x ezer hamira, ez nagy segítség), évente 4 alkalommal Erzsébet utalvány, plusz egyéb hideg élelem. Tehát nagyon sok segítséget kapunk.
Gerinctelen!
Hatalmas erő van Benned! Le a kalappal. Most mondhatnam, hogy ha Neked sikerült.. . Persze, ez akkor is az én fájdalmam. Egy ismerős barátom ma azt mondta, hogy az is rá tesz, hogy csak fekszem. Nincs siker, nincs semmi pozitívum. Már könyveket szereztünk be. ... nem olvasok. Majd most.
Ha azt elolvastam, mennyi féle képpen vethet véget az ember az életének, akkor bármi jöhet. Nem megijedni, már nem ez a cél. Nektek köszönhetően! Nagyon kedves Tőletek, hatalmas segítség és öröm. Végre, a sok kakiban.
Sokkal jobban érzem magam.▪▪Csak egy lány▪▪
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz Miss Cupcake #2497 üzenetére
Két filmet ajánlok neked , mind a kettőt megtalálod z onlinefilmek közt. Az egyik: Életrevalók
A második: Az életháza
Kedves vagy köszönöm !
Itt mindenki nagyon sokat segít a másiknak , mert mindenki hasonlókat él át, és mindenkinek egyformán nehéz.
Kicsiket kell mozogni , meg kell találni a mozgás és a fekvés harmonikus időtartalmát.., de fekve az ágyban is lehet mozgatni az izmokat, feszíteni , és ellazítani.., ha nem fáj csináld kicsit és pihenj! Így erősödik ..Azon , ami most nem mozog ne keseredj el, majd fog !
Szép napot! -
Eastman
addikt
válasz Gerinctelen #2498 üzenetére
"Kicsiket kell mozogni , meg kell találni a mozgás
és a fekvés harmonikus időtartalmát.., de fekve az
ágyban is lehet mozgatni az izmokat, feszíteni ,
és ellazítani.., ha nem fáj csináld kicsit és pihenj!
Így erősödik."Korrekt. Viszont én azt gondolom, hogy ez szakember irányításával jóval célzottabb és hatékonyabb. Honnan tudhatná a beteg, hogy mit miért, hogyan és meddig szabad, meddig lehet? Sohasem korai és sohasem késő.
Peace: Eastman
-
Miss Cupcake
csendes tag
válasz Gerinctelen #2498 üzenetére
Egész nap filmezek. Már a teljes Bates Motel megvan.
Az Életrevalók csodás film, úgyis rég láttam. A másikat is megnézem, jól hangzik a cím. Dráma kedvelő vagyok.
Fura, hogy eddig nem találtam a helyem. 35 éves leszek júliusban. Többször éreztem, hogy más vagyok. Olyan... nem is tudom. Nem értettek meg sosem.
Most azonban van valamim, ami összeköt sok emberrel. Hülyeség talán, de nem érzem már magam olyan egyedül. Lehet, hogy kezdek rajongó, talán emiatt történt velem mindez. Semmivel sem voltam kibekulve. Lazadtam önmagammal. Ez mintha múlna bennem.
Jó érzés!
Örülök Nektek!
▪▪Csak egy lány▪▪
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest