Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz Miss Cupcake #2492 üzenetére
Nem szeretnélek elkeseríteni, de , ha ilyen súlyos volt az állapotod , akkor kell kis idő a regenerálódáshoz.. Nekem juni6-án volt a műtétem , és okt. 8-án voltam előszőr rehabilitáción , addig nem volt hajlandó hozzám nyúlni senki. A műtét után nekem sem mozgott a jobb lábam , és mire a rehabilitációra sor kerűlt az egész nyaki és háti izomzatom letapadt. Ennek így kell lenni , mert az izmoknak a műtét után vissza kell tapadni. A merevséget a rehab megoldja .. azért nem megy hozzád gyógytornász , mert majd a kontrolon fogja az orvos megmondani, hogy milyen rehabra lessz szükséged .. ezt ráírja a papírodra , és akihez tartozol Ő fogja megírni a rehabra a beutalót... Légy kicsit türelmes , ha nincs fájdalmad talán könnyebben megy . Hidd el még nagyon sokat fogsz javúlni.
Nekem két kiszakadt sérvem volt, és egy érdaganatom a L IV-es területnek megfelelően a gerinc velőmön .
Nem megy gyorsan a regenerálódás , és az izmok visszaépülése, de most úgy sem tehetsz mást , mint kivárod, hogy erősödik, mást nem tehetsz.
Nekem nem engedte az orvos használni a mankóim, mert azt mondta , akkor soha nem dobom el ....
A leg jobb tanácsom , hogy ne erőltesd magad .. kíméletesen a tornát , csak az ágyban .. és kicsi sétákat .. mindíg mindent lassan , és nagyon óvatosan .
Nekem 8 hónapomba kerűlt a gyógyulás . Most sem teljesen jó. De dogozom , és ez engem boldoggá tesz.
Bocsánat , hogy ezt írom , de , ha nem várod ki a gyógyulás idejét , nem leszel munka képes soha . Gondold át a dolgot , és próbáld meg feldolgozni , ami történt veled..
Ha sikerűl, hozd ki a lehetőségeidből a legjobbat ! Sok sikert hozzá! -
Bogyi007
veterán
válasz Miss Cupcake #2492 üzenetére
Nem tudom nálatok mi van a közelben így leírom hogy nálam mi a helyzet rehab terén.
Március 17.-én voltam megműtve és március 21.-én este kerültem haza. Utána hétközben beadtam körzeti orvosomnak a papírokat (zárójelentés és egyéb lapok) és jeleztem neki hogy a hazaengedéstől számítva 4 hét után mehetek majd gyógytornára. Addig is kaptam egy kis füzetet még Szegeden (itt megtalálhatod bescannelve az egészet) amiben különféle javaslatok és tornatippek is vannak.
A doki adott egy beutalót a tőlem kb 20-25 kmre levő Mórahalom városában található Móra-Vitál Kft centrumába a reumatológiára, ahol ki tudták írni az első 15 alkalomra szóló száraz gyógytornát (ami ingyenes) valamint a vízitornát és medencefürdőt alkalmankénti 540 forintért amit az intézménnyel egybeépült és vele szorosan együttműködő 4 csillagos Szent Erzsébet Gyógyfürdőben lehet igénybe venni.
Most csinálom az első 15-ös etapot és érezhetően jobban vagyok napról napra. Természetesen az oda és visszaútra kapok utazásvisszatérítős papírokat is, amit kérhettem voolna személykocsira vagy tömegközlekedésre is. Én buszra kértem, így gyűjtöm a buszjegyeket és majd le kell adnom.
Felétek nincs valami hasonló egészségcentrum és/vagy fürdő ahová be tudnál jutni?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest