Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) segment válasza biker (#2300) üzenetére


segment
újonc

Köszönöm. Igen, tervezek beszélni orvossal, bár ezzel a a betegséggel kapcsolatban néha magam sem tudom eldönteni, hogy túlaggódok bizonyos dolgokat, vagy éppen hogy nem veszem eléggé komolyan.

Olvastam a történeted, a cikkeket és a blogodat is. A tied sem egyszerű történet.

Mindkét típusú műtét éppen elég vacak dolog. Valóban olyan ez mint a meteorológia, vagy bejön, amit jósolnak, vagy nem. :-)

(#2302) segment válasza Malacka (#2280) üzenetére


segment
újonc

Szia Malacka!

Igen, én is hallottam ilyesmit. Az én MR-em 5 különböző orvos látta, + a radiológus.
Radiológia lelet szerint kiszakadt, 15 mm sérv. Volt orvos, aki azt mondta, hogy nincs kiszakadva (és lehülyézte a radiológust - no comment), volt aki szerint igen, volt aki szerint nem eldönthető. Mondjuk számomra kissé zavaros módon, a kiszakadt kifejezést szerintem különböző értelemben használják az orvosok, van aki már arra, ha a porckorong rostos gyűrűje átszakad és belseje kitüremkedik, van aki arra, ha már egy darab leszakad és elvándorol. A felszívódással kapcsolatban hasonlóan megoszlottak a vélemények. Több helyen állítják, hogy lehetséges :-)

Mindenesetre tünetmentességet kívánok neked is:-)

(#2303) segment válasza biker (#2300) üzenetére


segment
újonc

Tyűha, jobbulást a párodnak is! Most realizáltam, hogy 40 cm!

(#2304) biker válasza segment (#2303) üzenetére


biker
nagyúr

ok, lehet hogy csak 38 :)
18+ rész: szegycsonttól a szeméremcsontig... 18+ vége

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2305) Stieve válasza segment (#2299) üzenetére


Stieve
csendes tag

Szia!

Üdvözlet itt a sorstársak között és mielőbbi gyógyulást kívánok!!!
Nekem gyakorlatilag ugyanaz a műtétem volt mint neked csak kicsit megszívtam és most antibiotikumot kell szednem 3 hónapig amiből kettő már letelt. Ettől függetlenül még mindig bízom benne, hogy helyre jövök...
A lényeg, hogy a legkeményebben tartsd be a rehabilitációs előírásokat és javaslatokat!!
:) :) :)

(#2306) vsmitty válasza Stieve (#2305) üzenetére


vsmitty
újonc

Szia!
Olvastam, hogy mi történt veled. El sem tudom képzelni, hogy ez milyen fájdalmas lehet. Most hogy vagy? Csökkenek a fájdalmaid?
Ha kicsit lassabban is jutsz el odáig, de a torna es rehab biztosan sokat segítenek majd. :-).

(#2307) Stieve válasza vsmitty (#2306) üzenetére


Stieve
csendes tag

Szia!

Valamivel jobban, köszi!
A gyulladás az utolsó kontroll szerint megállt és csökkent is. A fájdalmaim is csökkentek.
Viszont van egy kétségbeejtő tünetem, miszerint pár perc nyugalmi állapot után (fekvés, döntött ülés) olyan erős fájdalmak jönnek elő, hogy alig bírok felállni. Ez egyáltalán nem múlik vagy csökken sajnos. Ezt nem nagyon értem és a doki sem tud rá értékelhető magyarázatot adni. Azt mondta lehet az izomzat mert nem csinálhattam a rehabot vagy pedig az implantátum... ???
Jövő héten meg akarom vele dumálni, hogy engedjen úszni, hátha.... :) Már nagyon kivagyok a mozgástilalomtól...

jobbulást mindenkinek!!!!

(#2308) segment válasza Stieve (#2305) üzenetére


segment
újonc

Mielőbbi jobbulást neked. Kitartás és türelem kell ehhez, még akkor is, ha nem jön közbe valami gebasz. Nagyon megértelek, a mozgáshiány már így öt hét után is elég rossz. Mikor kezdheted el a tornat?

(#2309) segment válasza Stieve (#2305) üzenetére


segment
újonc

Korábban kérdezted a hegesedést. Én sem találtam erről semmit a mi műtétünk kapcsán. De azt gondolom, hogy fúziónál nem tud kialakulni olyan hegesedés, ami az ideggyököt nyomja, mert az ideggyök környékén nem maradt semmi, ami hegesedhet. Az orvosom szerint rossz műtéti technika okozza. Máshol meg mást olvasni. Hogy hajlam is lehet.

(#2310) formasu válasza segment (#2309) üzenetére


formasu
tag

A szomszédomnál néhány éve volt a műtét, lemezelés, csavarozás nem volt. Az utóbbi időben fáj, zsibbad a jobb lába, és kis terhelésre is nagyon fáj a jobb sarka. Felkeresett egy "profi" dokit, aki azt mondta, hogy nincs megoldás........ Örüljön, hogy tud még menni, mert rosszabb is lehetne......Az újabb műtétet sem javasolja, mert nagyon rossz helyen van ez a hegesedés az előző műtétjétől, benne a gerinccsatornában, ami le is szűkíti azt, és meggondolandó, nagyon veszélyes lenne egy újabb műtét. Így kell, kellene leélnie az életét, ezzel, mondta a doki. Természetesen nagyon "maga alatt" van a 48 éves férfi, aki családapa is.
Régebben már javasoltam: ha van mód, mindent meg kellene kísérelni, hogy ne legyen műtét akinek porckorongsérve van. Vannak dokik országszerte, /nem sok, de keresni kell, és lehet találni!/ akik bevállalják a közvetlenül a gerincbe is adható szteroidos injekciót, és ennek hatásaként sok esetben a műtét elkerülhető, a fájdalmak, kisugárzások is megszűnnek, hosszú távra.
Javaslom, hogy aki még teheti, ne hagyja ki ezt a lehetőséget sem!!!!!!

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2311) klari164


klari164
csendes tag

Sziasztok! Hosszú hallgatás után ismét jelentkezem. 12-én voltam kontroll vizsgálaton, elmondtam a panaszaimat és ismét MR vizsgálatra kell mennem, mivel a műtött rész felett gondok vannak. Az S.I.-L.V. csigolyát csavarozták és most nagyon úgy néz ki, hogy az orvos szerint megint műteni kell. Most az L.IV. csigolyánál van probléma. Már a tavalyi röntgenen is látható volt, hogy a IV-es csigolyánál mindkét oldali idegszál nyomás alatt van. Ja és nem tisztázott, hogy ugyan ott sérvem, vagy műtéti hegesedésem van. Kérdem én, hogy tavaly miért nem lehetett egyszerre megcsinálni mindkét műtétet? Meg kellett várni, hogy a bal lábam teljes hosszában lezsibbadjon. Megint ott tartok, hogy 100-200 méter séta megállít. Áprilisban megyek MR-re és májusban az orvoshoz. A doki azt mondta, hogy úgy intézzem az időpontokat, hogy beleférjek 2 hónapba. Ezek szerint észrevette a problémámat.Mondtam az orvosnak, hogy nem szeretném, hogy ötödjére is műtsék a gerincemet, erre csak annyit válaszolt, hogy majd az MR felvétel eldönti. Látom vannak sajnos új tagok is. Mindenkinek szép napot és gyógyulást kívánok!

(#2312) biker válasza klari164 (#2311) üzenetére


biker
nagyúr

:( :( :(
sajnos ez a két verzió van.
ha nem csavaroznak, ugyanott kiújulhat, ha csavaroznak, akkor felette/alatta alakulhat ki
Reméljük jobban leszel!

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2313) klari164 válasza biker (#2312) üzenetére


klari164
csendes tag

Én is remélem!

(#2314) Stieve válasza klari164 (#2313) üzenetére


Stieve
csendes tag

Szia!

Nagyon sajnálom!!!
Erőt és kitartást kívánok!
Valahol én is ettől tartok...

Jobbulást!!!

(#2315) klari164 válasza Stieve (#2314) üzenetére


klari164
csendes tag

Köszönöm Stieve. Remélem, hogy neked nem lesz ilyen gondod, elég az ami van. Megszenvedtél te is vele.

(#2316) formasu válasza biker (#2312) üzenetére


formasu
tag

sajnos ez a két verzió van.
Van egy harmadik is! Ha olyan dokit találsz, /van ilyen is, csak meg kell találni/ akinél nem a műtét az első, hanem csak az utolsó lehetőség!

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2317) maci38


maci38
újonc

Nincs valakinek tapasztalata nyaki sérv műtét után?Mert itt úgy látom inkább a "derekasok"vannak többségben!

(#2318) klari164


klari164
csendes tag

Amikor mindkét oldalon be van szorulva az idegszál és a durazsák deformált, akkor nem sok más választás van. A láb comb tőből a láb újig le van zsibbadva. Nem biztos, hogy ebben az esetben az injekció a megoldás. Pontosabban, nem hiszem, hogy jó lenne elnyomni az intő jeleket, mert nem szeretnék még lebénulni. Gondolom ezzel vagyunk így egy páran. Én sem harsogó örömmel fogadtam a rossz híreket, de egy ideje érzem, hogy valami nagyon nincs rendben. Aki volt már műtve és sajnos kijött egy újabb sérv, vagy elmozdult a csigolya, az tudja, hogy miről beszélek. Az én esetemben semmi képen nem mernék fájdalom blokkoló injekciót kérni, mert már a bal lábamon 4 láb ujjamat nem bírom mozgatni. Ez se jó jel, mivel bénultság állt be. Persze lehet, hogy végre kitudnám aludni magamat, nem 3-4 órákat aludnék és nem arra ébrednék, hogy szinte fáj a zsibbadás a lábamban. Szép hetet kívánok mindenkinek!

(#2319) formasu válasza klari164 (#2318) üzenetére


formasu
tag

Honnan az információd? Ez az injekció több annál, mint amit írtál! Ha az lenne, akkor tartana a hatása max. 2-3 napig..... Tudom, hogy neked nem sima sérved van- volt, ez inkább a sérvműtét előttieknek lehet hatásos.
Ui: Egy volt kollégám jobb lába zsibbadt, és fájt, a lábfejét már nem tudta korrekten mozgatni. Ki volt írva műtétre. Mivel a műtétet el szerette volna kerülni, megpróbálta ezt a módszert. Összesen 3 db. injekciót kapott a gerincébe......, ez volt 8 éve. A műtétet lemondta, mert a zsibbadás, fájdalom megszűnt, és azóta sincs.
Más: találkoztam egy 40 év körüli emberrel, aki szintén már műtétre volt kiírva, Nyíregyházán. Kapott két hasonló injekciót ott helyben egy dokitól, és rövid idő után ment dolgozni! /Nem műtétre!/ Ablakcseréket csinál, tehát komolyan emelget azóta is, gond nélkül.
Az én esetem: május-júniusban még felkelni, mozogni sem tudtam, annyira fájt a bal lábam, és a bal csípőm. Hagyományos kezeléssel, injekciókkal, McKenzie tornával elértem, hogy nehezen, de már kocsiba tudtam ülni. /L4-L5-S1 között volt- van két sérvem/ Már a reumatológus, és az ideggyógyász is sebészhez küldött! /Ekkor hagytam ott őket, mivel nem akartam a műtétet!/ Ekkor, azaz okt. elején kerestem fel egy dokit, aki elkezdett kezelni hasonló módszerrel, azaz a megfelelő helyre a gerincbe adott injekciókat, szteroidot. Okt. végén már az unokáimmal elmentem Egerbe 5 napra, és azóta gyógyszert nem szedek, fájdalomcsillapítót sem! Idén januárban az unokáimmal elmentem 5 napra Ausztriába síelni. / Ez jelenti, hogy 2x7 óra utazás autóban, és naponta reggeltől délutánig kevés "hüttézéssel" a sípályán síeltünk együtt/
Ui: Kellő ismeretek hiányában biztos, hogy segítesz az embereknek, ha hasonlókat írsz?

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2320) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok!! Olvasgatom az arénát és elképedve látom milyen hozzá szólások vannak.Hát én sem tudok jó híreket mondani.Pont egy éve hogy vissza mentem a dokimhoz az első sérv műtétem után hogy most már megint nagyon fáj.És megint ugyan ott tartok 5 hónappal a vasazás után megint azok a tüneteim.16.-án megyek Ct-re akkor derül ki megint mi van. :U A blokkoló injekcióról csak annyit hogy van fen a netten olyan orvosi tanulmány ami bizonyítja hogy a gerincbe be adott steroid növeli a csigolya tőrés kockázatát. :K Lehet hogy ezért nem adták be az egyetemi klinikán? Pedig ők sem buta emberek akik nem tudnak semmit erről az injekcióról :F Azok akik kényelmesen élik az életüket, kirándulni járnak,nem voltak még műtve mert még nem értek a bénulás szélére (hál istennek) azok talán ne mondjanak semmit! :K Minden kinek jobbulást!

(#2321) klari164


klari164
csendes tag

Úgy látom az én esetem nem egyedi. Nyilván nekem nincs megfelelő tudásom ehhez a betegséghez, de annak a főorvosnak, aki egy évben 3-4 hónapot tölt kint Németországban azért, hogy képezze magát, nyilván meg van a tudása. Négyszer műtöttek, gondolom ez se tett jót az idegszálaknak, izmoknak és a csontozatnak sem. Nekem nincs ennyi ismerősöm akikkel tudnék példálózni, de a saját kálváriám nekem is meg van, úgy mint a többieknek, akiket műtöttek. De még egyszer leírom, hogy nem a saját kitalációm, hanem egy neves idegsebész véleménye és szigorúan az én gerincemről van szó!!!!!!! Szerintem, Bikert, Stievet, Rózsát, Évit, sorolhatnám, sem azért műtötték meg, mert éppen üres volt egy pár ágy. Komoly fájdalmaik lehettek, zsibbadásuk, ami önmagáért beszél.Én egyet értek Biker írásával, hogy sajnos, ha megműtenek egy gerinc részt, kialakulhat máshol a baj. Nekem az idegsebész azt mondta, hogy mindent megpróbálnak, hogy ne keljen műteni, a szikét már csak a legvésőbb estben veszik elő. Szép napot mindenkit.

(#2322) formasu válasza para2014 (#2320) üzenetére


formasu
tag

Szia!
Ezt olvasom: A kezelés során gyulladásgátló szteroidokat fecskendeznek a gerincoszlopnak abba a részébe, ahol a csigolyák nyomják a kilépő ideget. Ennek a nyomásnak az oka lehet porckorongsérv vagy más eredetű gerinccsatorna szűkület.
A szteroid injekció megoldás lehet azoknak, akiken semmi más nem segít, de a műtétet szeretnék elkerülni.
Egy vizsgálati jelentés szerint azoknál az időseknél, akik derék- és lábfájásukra szteroid injekciókat kapnak, megnő a csigolyatörés kockázata.
A szakemberek azt még nem tudják pontosan megállapítani, hogy a kezelés az egyedüli oka a jelenségnek, de eredményeik azt sugallják, hogy a csontritkulásban szenvedő időseknél óvatosan kell bánni a szteroid injekcióval.

A kezelések azt sugallják...... ezt olvasom. Tehát sugallják....... hogy időseknél, de évet nem írnak..../Ez rátok még nem nem is vonatkozik/
A volt kollégám 70 évesen kapta az injekciókat, és most közel 80 éves, és nem tört el még a gerince, és más sem, és jól, fájdalom nélkül van azóta is.......
Én akkor kaphattam az injekciókat, amikor neked a műtéted volt. Te azóta is tablettákon élsz, és mész CT-re a fájdalmaid miatt, én tervezem, hogy megint megyek síelni az unokáimmal Ausztriába. /Műtét vs. injekció/
Írod: Pedig ők sem buta emberek akik nem tudnak semmit erről az injekcióról
Lehet, hogy az érdekek nem azonosak.

Bocsi tőled is, de jobbító szándékkal írtam, amiket írtam........ Gondoltam, hátha néhányan elgondolkoznak, hogy tényleg műtétre akarnak-e menni. /Írtam, hogy két főorvos is már lemondott rólam, és műtétre küldött!/ Nem biztos, hogy a műtét jobb, mint az injekció, ezt szerettem volna megértetni néhány porckorongsérvtől szenvedő emberrel. Bocs, még egyszer! Nem erőszak a disznótor.....
Ezt még egyszer kimásolom abból az idézett cikkből: "A szteroid injekció megoldás lehet azoknak, akiken semmi más nem segít, de a műtétet szeretnék elkerülni. " Ez is abban a cikkben van, amit jeleztél, csak biztosan gyorsan átfutottál rajta!

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2323) para2014 válasza formasu (#2322) üzenetére


para2014
csendes tag

Köszi a tanácsokat,Gondolom sok embernek segít,rajtam nem segített igaz nem a gerincbe kaptam csak vénásan.De én inkább hiszek egy Amerikából haza hívott, el ismert dokinak,csak meg jegyzem egy fillért se adtam egyik műtétnél se!!Tehát nem azért műt,a túl zsúfolt klinikán.Ha meg azért mert ez a hobbijuk,hát én sem hagyom ki ebből az évből se a jó kis gerinc műtétet.Nekem meg ez a drog az évente egy jo kis hat órás altatás. ;] Nagyon remélem hogy soha nem kerülsz oda,de ha majd fél oldalad már nem működik rendesen és nem lesz már más,és át éled az hogy milyen amikor szétszedik az ember hátát.Akkor emlékez ránk akik nem úri kedvünkbe vasaztatuk be magunkat :U

(#2324) klari164 válasza formasu (#2322) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia! Ez egy fórum és azért van, hogy elmondjuk a véleményeinket, tapasztalatainkat. Nincs ebben semmi rossz. A férjem legjobb barátja, most volt MR vizsgálaton és az eredménnyel orvosnál. Kettő helyen van leszakadt porc darab, 2 sérve van. Nyomja az idegszálakat és mégsem kell megműteni. Nem okoz zsibbadást, vizelet ürítési és székletürítési zavarokat. Tehát nem mindegy, hogy milyen problémákat okoz. Én mikor olvastam a diagnózist, letettem volna a nagy esküt, hogy megműtik. Fel ment Pestre is, egy másik orvoshoz és osztotta az előző orvos véleményét, persze nem tudta, hogy a barátunk, már beszélt másik orvossal. Neki például beválhat az injekciós kezelés. Fájdalom mentes napot kívánok.

(#2325) para2014 válasza formasu (#2322) üzenetére


para2014
csendes tag

És valamit még el felejtettem mondani nekem nem azért kellet vasazni mert sérvem volt,ha nem el csúszott egy csigolyám,ez nyomta ki a sérvet.Már húzta az egész gerincvelőt,így nem hiszem hogy ezen segített volna a szúri! Ha nem műt meg már béna lennék!!

(#2326) Stieve


Stieve
csendes tag

Sziasztok!

Annyit szeretnék hozzászólni a témához, hogy minden ember minden gerinc más. Talán genetika de 2 hete Édesapám is befeküdt a kórházba őrjítő fájdalmakkal. Menni nem bírt és azóta is csak nehezen. Egész életében sportolt, most már nyugdíjas. Az 1 hét alatt 2 szteroid injekciót kapott gerincbe plusz az infúziók. Ha a fájdalmat besoroljuk 9-re akkor durván most 7-en áll neki. Tehát nem sokat javult. Az MR alapján ha a szteroid nem segít akkor csavarokat kap. Nem szeretné, de azt mondta ha ez így maradna nem bírná tovább...

Rólam annyit, hogy lement a gyulladás és leállítottak az antibiotikumról. Holnap kezdem a gyógytornát és reménykedek hogy ez a rejtélyes fájdalmam ami van elmúlik mert idegtépő...

Gyógyuljatok!

Klári!
Van egy hölgy ismerősöm, őt 5-ször műtötték, 5. alkalommal Dr. Veres Róbert aki egy nagyon nagy ha nem a legnagyobb név az országban. Ennek 6 éve már és teljesen fájdalom mentes gyógyszer nélkül...
Kitartást kívánok!!!

Stieve

(#2327) para2014 válasza Stieve (#2326) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia! Örülök hogy már jobban vagy,és annak is hogy el mondtad a tapasztalatod az injekcióról.Klárival a poklokat járjuk meg mert úgy néz ki egyikünknél se ez volt az utolsó műtét.Megosszuk a fájdalmainkat a tapasztalatainkat.Talán azért van ez az aréna :K És folyamatosan kapjuk a tanácsot hogy blokkoló injekció mert az a csoda!!!De ha nem lehet, ha nem használ!És a kedves betegtárs úgy kezel bennünket mintha direkt mennénk a műtő asztalra,te tudod mekkora élmény! :K Remélem ő nem kerül oda soha! 20éve küzdők a gerincemmel,már sok mindent ki próbáltam.Volt már katéter be vezetve amin keresztül ment a gyógyszer,kaptam többször szúrit is bele. Én voltam az utolsó aki a műtétre akart menni,de mikor majdnem könyörgőt az orvos hogy műtsük meg mert le bénul, na akkor nincs választás.Akkor ő milyen jogon mondja hogy ő inkább síel én meg műtétre megyek. :F Remélem te megtöröd az átkot és neked nem lesz baj a csavarozás után!

(#2328) formasu válasza para2014 (#2327) üzenetére


formasu
tag

"Én voltam az utolsó aki a műtétre akart menni,de mikor majdnem könyörgőt az orvos hogy műtsük meg mert le bénul, na akkor nincs választás.Akkor ő milyen jogon mondja hogy ő inkább síel én meg műtétre megyek. "
Engem is két főorvos műtétre küldött......hogy nincs más lehetőség! Tőlük is kaptam "lokális" szteroidos injekciókat a gerinc mellé, /nem epidurálist!/ de azok nem értek semmit! Ekkor hagytam ott őket, és kerestem mást. Több, mint egy hónapig alig tudtam felkelni is, annyira fájt, ill. kisugárzott.
Ekkor akadtam a DOKI-ra, így, nagybetűvel! Tőle kaptam epidurálisan is, és lokálisan is szteroidot, ami viszont használt! Feltételezem, hogy ugyanazt az injekciót két doki sem ugyanúgy adja be. Van, aki tudja, hogy pontosan hová adja, és lehet olyan is, aki ezt nem tudja. Sok reumás, és ideggyógyász doki nem is hallott róla! Rákérdeztem, ezt onnan tudom.
Írtam, hogy ezt a "sima" porckorongsérveseknek ajánlom, és nem azoknak, akiket csavaroznak is.
Nem rosszindulatból írtam a síelést, csak érzékeltetni akartam, hogy műtét nélkül ennyire rendbe hozott.
Olvasok ellen véleményeket itt, de azok nem személyesek, míg az enyém velem is történt, és nem csak hallomásból, sejtésből írtam. Közel fél éve jól vagyok, nem fáj, és ezért írtam, hogy tudjátok, sok esetben van más megoldás is, mint a műtét. Úgy veszem észre, hogy inkább tiltakozásként reagáltok, nem hiszitek el! Sajnálom....

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2329) nemethkitti válasza formasu (#2328) üzenetére


nemethkitti
csendes tag

Engem meggyőztél :-) ìrtam privátot...

(#2330) klari164 válasza Stieve (#2326) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Stieve! Pontosan ezt vallom én is, hogy minden gerinc és betegség más. Azért írtam sok felkiáltó jellel, hogy az én gerincemről van szó. Nem személyeskedtem, magamról írtam. Olvashattad, amit a férjem barátjáról írtam, leszakadt porcok, sérvek és nem kell műteni. Minden szervezet más, és az idegi nyomás se mindegy, hogy hol van. Sajnálom apukádat, mert a szétcsúszott csigolyákra sajna nem sok más megoldás van. Tudhatjuk, hiszen bennünket is erre műtöttek meg. A sima gerincsérvről tudom, hogy van más lehetőség is. De nekem az első, második, harmadik sérv is ki volt szakadva, bottal jártam, vagy úgyse, mert nem bírtam lábra állni. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy elhanyagoltam a betegséget, mert fontosabb volt a munka. Aztán meg késő volt. Most kiderült az is, hogy gerinccsatorna szűkületem is van. Örülök neki, hogy szép lassan gyógyulgatsz, már itt az ideje, megszenvedted te is a magadét. Érdekes ez, mert a műtét után jobban voltam, úgy mint te is, csak 2-3 hét elteltével kezdődtek a bajok. Nyilván én is megkérdezem más orvos véleményét is, nem fogok egyből bólogatni a műtétre. Minden nap megyek a lányommal kerékpározni, hogy erősítsem az izomzatomat és próbálok időt szakítani a házimunka mellett másféle mozgásra is. Egy a baj, mindenre zsibbadással válaszol a lábam, a derekam meg leakar szakadni. De azért próbálkozok. Vigyázz magadra és gyógyulgassál!

(#2331) graver40


graver40
csendes tag

Sziasztok!

Klári, és para, nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz híreitek vannak. Remélem, nem kell újból műtétre mennetek. Reménykedtem pedig, hogy mindenki javult, mióta utoljára erre jártam. Stieve, remélem, el tudod kezdeni most már a rehabot, és használni is fog.
Az én állapotom nagyjából változatlan, lábam zsibbad továbbra is, időnként itt fáj-ott fáj, de próbálom tenni a dolgom azért. Idegbaj maradt, és közben volt még egy kisebb, nem gerinces műtétem, valamint várhatóan lesz még egy nagyobb.

Látom, kicsit parázs lett a hangulat szteroidos szuri vs műtét témában. Én a magam részéről nem hiszem (de legalábbis remélem), hogy a dokiknak az lenne a hobbija, hogy műtenek, ha kell, ha nem.
Műtét: tény, hogy egy gerinc, amit megbolygattak, már nem lesz olyan soha, mint az új, lehet probléma a műtét helyén, vagy kiújúlhat máshol. De ez is annyira egyéni, mert van, akit műtenek, és akár évtizedekig semmi baja utána, van, akinek meg nincs ilyen szerencséje, és többször is kés alá kerül. Nagyon nem mindegy persze az életkor, hajlam, és még ezer más tényező, ami befolyásolhatja a műtét utáni helyzetet.
Szteroid: biztos van, akinek beválik a szteroidos injekció, csak felmerül bennem a kérdés, hogy lehetséges, hogy ezzel csak a tünetet nyomják el, maga a probléma megmarad, és később esetleg nagyobb gonddá válik (pl. pikk-pakk lebénulok), amit majd nehezebb lesz megoldani? Főleg, hogy nem is vigyázok, mert nem érzem, hogy baj lenne. Mondjuk a műtétet el lehet odázni vele bizonyos esetekben valószínűleg. A másik kétségem: vajon milyen hosszú távú hatásokat gyakorol a szteroid a szervezetre? Nem okoz-e majd egyéb egészségügyi problémákat? Jó, sielni tudok, de esetleg kapok egy agyvérzést, vagy valami egyéb "nyalánkságot" majd cserébe...
Szerintem nincs mindenkinek egyformán beváló jó módszer, és mindenki megéli a poklot ezzel a nyavalyával, mindenki keresi a gyógyulást, hite és tapasztalata szerint.

(#2332) klari164 válasza graver40 (#2331) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! De régen "hallottam" felőled. Nem igazán jó hír, hogy neked is maradt a zsibbadós állapotod, ráadásul még műtögetnek is. :( Igen igazad van, hogy hajlam, testalkat, kor, stb, miatt is lehetnek gondok. Mindenkinek jogában áll eldöntenie, hogy mit hisz, miben bízik. Sajnos, nem igazán lehet eldönteni, de nekem mindig az ugrik be, mikor mondta az idegsebész, hogy szórakozásból nem műtenek, mivel ezek nem is életmentő műtétek. Van rá sok példa, hogy valakinek sérve van, de nem nyom olyan idegszálat, hogy műteni keljen. Amikor már zsibbadásod van és más "zavar" a szervezetedben, akkor már komolyabb a helyzet. Én se, meg a többiek se dalolva feküdtünk a szike alá, bíztunk a műtét sikerében és a felépülésben. Na és persze görcsösen akartunk szabadulni a rettenetes fájdalomtól és zsibbadástól.Én már nem írok a szteroid hatásáról, sokáig ecsetelgette a háziorvosom. Mindenkinek más a nézete, erről ennyit mondok, fölösleges vitát nem fogok szítani.Kinek mi jön be. Vigyázz magadra és szorítok neked a következő műtét miatt.

(#2333) graver40 válasza klari164 (#2332) üzenetére


graver40
csendes tag

Szia, Klári!

Na igen, nem járok olyan gyakran erre felé, mert a munka és a sok utazás elég sok energiám felemészti. Gyakorlatilag úgy élek túl minden napot. Persze, örülök, hogy nincsenek nagyobb fájdalmaim, de a majré még mindig bennem van, és hát a többi megoldandó egészségügyi probléma is eléggé nyomaszt.
Vannak terveim a közeljövőre, de közben arra gondolok, hogy jaj, csak nehogy bemondja az unalmast a gerincem. Szóval lassan már a fejemet is időszerű lenne kezeltetni... :)
Hogy vagy most? Van valami fejlemény nálad, vagy maradt a fájdalom? Sajnálom, ha igen. Pedig hát nagyon kitartó vagy, korábban írtad, hogy még bringázol is (én még nem mertem). Szóval már ideje lenne valami jobbulásnak.
Mindenkinek fájdalommentes napokat kívánok!

(#2334) Digital


Digital
addikt

Sziasztok!

Első körben itt kérdeznék!
Van egy sérvem a 4. csigolyámnál, néha fáj, de elviselhető. Talán a körülötte lévő izmok állnak össze, bizonyos kényszertartást produkálva.
Életmódváltással sikerült pár kilótól megszabadulnom, de szeretnék még tovább lépni.
Tegnap voltunk egy edzőterembe, ott láttam a TRX edzésfajtát. Rákeresve úgy gondolom erre lenne szükségem. Viszont nem tudom a derekam hogyan reagálna rá.
Valakinek van tapasztalata e téren?

Digital

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#2335) rfjanika


rfjanika
tag

sziasztok.

meglepő módon nekem is egy gerincsérvem van a 4esnél.
elviselhetetlen talpzsibbadásom van több mint egy éve és a zsibbadt lábam már gyengébb is picit a másiktól így az orvos javasolta a műtétet.

23.-án hétfőn fekszek kés alá.

érdeklődnék hogy ki mit tud vagy tapasztalt a lézeres műtétről, esetleg helyet is írhat ahol így műtötték.
megérné inkább lézeresen műteni?

S.O.S.-be várom a tapasztalatokat

(#2336) formasu válasza rfjanika (#2335) üzenetére


formasu
tag

Szia!
A 2310-es hozzászólástól olvasd el legalább az én hozzászólásaimat! Hasonló helyzetben voltam tavaly június-augusztusban, de nem műtettem meg magam. /L4-L5-S1 között mutatta ki az MRI a sérvet, és alig tudtam mozogni/ A többit elolvashatod.

[ Szerkesztve ]

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2337) Bogyi007


Bogyi007
veterán

Sziasztok belépek én is a klubba.

Tegnap délután voltam magánrendelésen Szegeden Barzó Pál professzor úrnál. Előtte megvolt az MRI vizsgálat is (ennek az eredménye még nincs nálam adathordozón) ami a Professzor úr által az alábbiakat eredményezte (pár dolgot kisatíroztam a szövegből):

Számomra a Professzor neve garancia arra hogy nyugodtan vállalom a műtétet, közvetlen munkatársam is pár hónapja nála volt műtve de kis falumban is sokakat ő műtött és az elégedettségi index nagyon jónak mondható!

Szóval hétfőn fekszem be a Szegedi klinikára és kedden műtenek is. Azért drukkolni ér! :C

Onnantól majd mobilról tudok fórumozni, de amint lesz rá módom mindent megírok majd.

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#2338) biker válasza Bogyi007 (#2337) üzenetére


biker
nagyúr

Biztos is, hogy okkal írtak ki 1-2 nap alatt műtétre, mikor átlagosan 1-4 hónapot hagyják az embert szenvedni

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2339) Bogyi007 válasza biker (#2338) üzenetére


Bogyi007
veterán

Magával a magánrendelésre jelentkezéssel is jelentős időt spóroltam meg (február 17.-én kértem az időpontot a Profhoz és az Mri-t) az Mri az ténylegesen tegnapra volt így meg a Proffal elsőre 16.-ra volt időpontom de azt múlt héten az asszisztensei szintén át tudták tenni 12.-re.

Az időpontot a prof azért is adta mert volt egy kimaradt helye aznapra amit elfogadtam. Volt egy olyan opciós felvetése is hogy egy hétig csak feküdjek max Wc-re menni keljek fel otthon s szedjem a gyógyszereket s utána megnézzük hogy miként javulok esetleg, de ő inkább a műtétet javasolta jobban.

Ezt tegnap este itthon családdal megbeszéltük (szüleimmel s menyasszonyommal) s arra jutottunk hogy legyen a műtét.

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#2340) kkecs


kkecs
újonc

Na sziasztok!

Én is megosztanék egy talán pozitív eredményt annak aki műtét előtt áll.
Nekem 26 évesen diagnosztizálták a sérvet LV-S1 között,annak idején bénulásos tünetekkel iszonyatos fájdalommal kerültem az amerikai útra,de lévén dec.31-e elhalasztották a műtétet jan.2-ára.
Viszont 2-ára enyhültek a tüneteim az infúziós kezelés hatására,így újragondolva elmenekültem a műtét elől.
Kár volt mert ezután következett egy gyötrelmes 14 év, évente kb.3-szor kifektetett és teljesen meghatározta az életemet mindig ott lebegett mikor kap el,és a rohamok között is egyfolytában fájt ezért munkahelyet munkát csak ennek tudatában vállalhattam ,nagy hátrányokkal.
Féltem nem mertem műttetni,rettegtem nehogy lebénuljak műtét közben.
Aztán eljött a 40 éves kor horgászat közbe egy rossz mozdulat,meg se tudtam mozdulni (természetesen az ország másik felén,így lakókocsiban fekve hoztak haza a barátaim)1 hét fekvés után vázába pisilés:) után enyhült,viszont leköltözött a fájdalom a bal lábamba.(és nem múlt)
Mintha égették volna egyfolytában 2 hét és tabletta infúzió után visszakönyörögtem magam az amerikai útra,eldöntöttem nincs tovább megmütetem.
Műtét után hat hónappal megijedtem ,reggelente nehezen tudtam lépni fájt.
Konzultáció után abban maradtunk várunk ,szerencsére elmúlt, 3 hétig tartott.
Két év telt el remélem nem szólom el magam,megérte ! nincs fájdalom,nincs görbe testtartás,szinte úgy megszoktam már a fájdalmat, furcsa mikor reggel felkelek az ágyból és nem fáj,nem görnyedve megyek a vc-re. :)
Tanulság: (nekem) talán nem kellett volna eddig halasztgatni a műtétet,az egész életem másképp alakult volna.

(#2341) Bogyi007


Bogyi007
veterán

Aki járt màr a Barzó professzor úrnál az meg tudna velem osztani privben egy fontos információt a műtéttel kapcsolatban?

Fontos lenne!

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#2342) graver40 válasza Bogyi007 (#2341) üzenetére


graver40
csendes tag

Hát, kkecs, meglepő, mit ki nem bírnak az emberek a műtéttől való félelmükben. Nem bírtam volna, amit te kibírtál. Nekem elég volt egy hét ágyba vizelés (bocs, pelenka), meg 4 hónap járókeret és kényszertartásos sántikálás, hogy belemenjek a műtétbe. Annyira féltem, de attól, hogy megint olyan nyomorult leszek, vagy netán úgy maradok.

Aki műtét előtt áll, annak erőt és kitartást kívánok, aki utána, vagy más módon próbál gyógyulni, annak szintén!

(#2343) Digital válasza Bogyi007 (#2341) üzenetére


Digital
addikt

Na mik a hírek?

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#2344) Gerinctelen válasza formasu (#2322) üzenetére


Gerinctelen
csendes tag

Mint korábban írtam én beinjekcióztattam magam , és majd 6 évig tünetmentesen tudtam élni és pozitívan dolgozni, így azt gondolom valóban megérte , de két kiszakadt sérvvel és egy érdaganattal műtöttek , az orvosom azt mondta, hogy a 4 csigolám úgy kellett összeraknia mint a legódarabokat, mert egy hosszabb utazás során gyakorlatilag szétrázódott.
A fájdalom segít , és amíg van fájdalom , addig biztos lehet mindenki, hogy működnek az idegek, a baj akkor kezdődik , mikor nincs fájdalom, és észre sem veszi az ember, hogy nem érez , és észresem veszi, hogy nem működik rendesen , ha ilyen van , akkor nincs más mód , mint a műtét, és ez nem játék!
Tapasztalatom szerint az orvosok azt a lehetőséget javasolják , amire szükség van .. és ha lehet választani, megadják rá a lehetőséget ..

(#2345) Gerinctelen válasza Bogyi007 (#2341) üzenetére


Gerinctelen
csendes tag

Műtét után ha pársorban leírnád a tapasztalataid.... Köszönjük!
Jobbulást neked Bogyi007 !

(#2346) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok! Őt hónappal a csavarozás után,el készült az új CT mivel borzalmas lüktető fájdalmam volt a gerincembe.Az eredmény félig jó a csavarok jó helyzetbe ott nincs baj,viszont fölötte a hármas már be bukott,Az első műtét után nagyon le hegesedtem ezt a csavarozásnál le szedték,de most újra vissza hegesedet és az bizony megint nyomja az ötös ideg gyököt.Erre mondják sakk-matt!!Már túl is vagyok infúziós kúrán. :( Nem biztatnak sok jóval!!

(#2347) Stieve válasza para2014 (#2346) üzenetére


Stieve
csendes tag

Szia!

Nagyon sajnálom! Hihetetlen, hogy mit kell még kibírni...
Én ma nem tudtam végigcsinálni a gyógytornát mert eszméletlen nyilalló fájdalmam lett a műtéti résznél. Majd egy órán át tartott.
Nem számítok túl sok jóra.
Holnapután leszek 5 hónapos... :(

Jobbulást nektek!!

(#2348) biker válasza Stieve (#2347) üzenetére


biker
nagyúr

durva hidegfronti hatás van. tarts ki, holnap jobb lesz

Nem gerinc, de én tegnap óta szenvedek, este elmentem ügyeletre is, mert már kezdtem a végrendeletet írni, olyan mellkasi fájdalmaim lettek estére.
EKG, stb, nincs semmi gond, élek még kicsit, úgy néz ki, egy nagyon kedves bordaporc gyulladás, torok gyulladásom van, ami persze nem fáj, és ráhúzódott

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2349) Digital


Digital
addikt

Tegnap kipróbáltam a TRX-et!
Picit félve mentem bele a gyakorlatokba, a tréner hölgynek jeleztem a gerincproblémám, azt mondta lehet első körben egy személyi edzőhöz kellett volna mennem. Aztán finoman belevágtunk. Az edzés végén alig bírtam lejönni az emeletről, szerencsére nem a derekam fájt, hanem a lábaim bedurrantak. Nem kicsit, nagyon. Aztán bringával haza, kis pihenő, aztán egy órás séta a városban.
A bal oldalamon volt egy izomcsomó, ez állandóan be volt durranva, iszonyat kemény volt. Átvizsgálva magam a csomó megvolt, de sokkal kisebb, puhább volt.
Most reggel ébredve a karjaimban van izomláz, viszont a RoboCop mozgás mérséklődött.
Idáig úgy nézem jó lesz ez nekem, pénteken ismét menni fogok!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#2350) graver40 válasza biker (#2348) üzenetére


graver40
csendes tag

Hálaég, én most nem éreztem a hidegfrontot. A gerincem most nyugton van (kopp-kopp). De jön mellé minden más...
Biker, bordaporc gyulladás?! :-o Jól kifogtad te is... Sajnálom. Képzelem, hogy megijedtél. Én is kivagyok, mert nőgyógyászati problémák miatt várok a második műtétre, ráadásul két hete valami emésztőrendszeri gondom van, ami torokfájással kezdődött, majd hasmenéssel folytatódott. Ezek nagyjából elmúltak, de azóta is hol jobban, hol kevébé fáj a gyomrom, belem. Már nem tudom, mit merjek enni, és nyelem a probiotikumokat. Legkevésbé gasztroenterológushoz vágyom... Fene, hogy nem lehet nyugta az embernek.
Jobbulást!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.