Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2101) graver40 válasza klari164 (#2100) üzenetére


graver40
csendes tag

Szia, Klári!
Valami van, az biztos. Tegnap temetőben mászkáltunk, meg vásároltunk, sokat mentem, elfáradtam eléggé, de nem volt vészes. Ma reggel mentem melózni, és reggel még egész jól elvoltam. Nap közben dolgoztam, de azért mászkáltam, nyújtóztam is, de a derekam meg a hátam elfáradt alaposan. Hazafelé már minden bajom volt, tiltakozott a bal oldalam, plusz a majrétól légszomj, meg ami kell. A jobb lábam is gyenge volt már akkor, és fenemód zsibbadt, plusz megint vizesedik, bár talán nem annyira, mint múltkor. Biztos, hogy a stressz rátesz egy lapáttal, de nem tudok ezzel sok mindent kezdeni, csak remélni, hogy idővel erősödöm, és akkor nyugodtabb is leszek.
Ágy téma: nem mértem meg, de biztos, hogy az enyém magasabb jóval, de nekem meg így jó, könnyű a fekvés-kelés. A kemény matrac is eddig jól szuperál.
Flektor tapaszt próbálta valaki? Milyen? Csak szükség esetére.
Mindenkinek jobbakat, remélem, nem sokára Stieve is hazamehet megint.

(#2102) Gerinctelen válasza Stieve (#2097) üzenetére


Gerinctelen
csendes tag

Oóóó Stíve !
Az nagyon alacsonyan van .. , nekem pontosan ellenkezőleg .. még az ágyam tetejére van helyezve egy 28 cm memoria matrac .. így nem nehéz a felállás.. ez mostmár nem nehéz, de műtét után ,ez volt a kényelmes .. javaslom másoknak is megfontolni!
Neked Stíve jobbulást , és mielöbb otthonról .. kiváncsian várom az orvosod mit mond...

(#2103) Stieve


Stieve
csendes tag

Sziasztok!

Hazaengedtek. Vagy inkább küldtek?
A helyzet az, hogy nem találtak semmit. Nyomatták belém az infúziót ami mindig hatott is, de aztán pár óra múlva jött vissza a fájdalom. Van, hogy mindenféle gond nélkül közlekedek és van, hogy nagyon nehezen és fájdalmasan. Amikor ennyire fáj ha lefekszem, folyamatosan lüktet a derekam, mintha az izmok még nem rendeződtek volna. Érdekes de nagyon fájdalmas. Most 3 hétig azért gyulladáscsökkentőt kell szednem, remélem rendeződik majd ez mert így katasztrófa!
Az ágyat már megcsináltuk, jó magas lett..
Gyógyuljatok!!!

(#2104) para2014 válasza Stieve (#2103) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia! tudod nem csak azért vagyunk itt hogy csak panaszkodjunk és el mondjuk a betegségeinket,tanácsot tapasztalatokat cserélünk.Nem bántani akarlak de látod hogy meg jártad,és szerintem meg erőltetted a frissen műtött hát izmot.Remélem most már jobban leszel :K De kérlek nézd meg a Gerinces.hu.2012.10.04-Stabilizáció az ágyéki gerincszakaszon sokat meg értesz arról mi is történik egy ilyen műtétkor,meg a gyógyulásról,mit mikor lehet és hogyan.Tudom fiatal vagy tele akarattal,de ne erőltesd !!!! Most ez a fájdalom sajnos de talán intő jel lesz. :K Vagyunk itt egy páran akik sajnos de nem most kezdtük ezt a gerinces cirkuszt,nem egy két műtéttel a hátunk mögött.Mind szurkolunk neked de fogad meg a tanácsot!!!!!! :K

(#2105) Stieve válasza para2014 (#2104) üzenetére


Stieve
csendes tag

Szia!

Köszönöm a tanácsodat és mindenkiét! Én ezeket maximálisan igyekszem figyelembe venni. Anno ezt a fórumot is a legelejétől végig olvastam és olvastam a honlapot is. De bevallom, erre nem voltam felkészülve. Most az előbb volt egy nevezzük rohamnak. Irdatlanul elkezd lüktetni és táncol a fájdalom a görcs szélén. Mindezt maximumon. Mindenféle testtartást betartok, az ágy már magasan van, semmi megerőltetőt nem csinálok. Sétállni most pár napig a kórház folyosóján ma meg itthon a lakásban sétálltam sok sok pihenéssel. De ez a fájdalom ez iszonyat, annak ellenére, hogy ma reggel óta volt bennem 2 tramadol, 2 Mexalen, 1 nyugtató 1 voltaren és egy valamilyen másik infúzió. Szóval érthetetlen. Valszeg ilyen a szervezetem vagy nem tudom. Egyébként több gyógytornászt megkérdeztem arról a bizonyos 1 Km-es sétáról, mindegyiknek az volt a véleménye, hogy nem attól van.
Még egy dolog amitől tartok, hogy lehet kezdek hozzászokni a tramadolhoz? Van ennél jobb és erősebb fájdalomcsillapító? Szívesen venném a tanácsokat ki mit használ kinek mi vált be...
Köszönöm Nektek!
Mint sokaknak, nekem is sokat jelent ez a fórum. Ti értitek min megyünk keresztül...
Gyógyuljatok!

(#2106) #41079296 válasza Stieve (#2105) üzenetére


#41079296
törölt tag

Szia!
Én is visszaestem a műtét után és nagyon hajlamos vagyok túledzeni. A rehabot egyfajta edzőtábornak tekintettem. A napi egy órás gyógytornát végigcsináltam délután még egyszer, plusz egy órás séta a kertben, és este lábsúlyokkal másztam a lépcsőházat. Két hete miután vissza kellet mennem dolgozni olyan fájdalmaim lettek megint mint ami csak a műtét előtt volt. Az biztos hogy a megterhelések között nagyon fontos a fekvés, de nekem pl. a fekvés is fájdalmas ha sok. Reggel mikor felkelek vagy éjjel kimegyek a wc-re az fáj mindig. Aztán egy kevés séta vagy mozgás után enyhül, vagy akár megszűnik. De enyhít az is ha megtámasztott derékkal ülök egy keveset. Amikor egyszer a gyógytorna közben úgy belenyílalt a fájdalom hogy mozdulni sem bírtam, a tornász a hátamra fektetett. Egyenként felhúzta a lábaim, behajlítva a hasamhoz és ránehezedett. Azonnal megszűnt. Ez bejön úgy is ha magamra húzom a lábam az ágyban és pár percig tartom, leengednem aztán megint. Ha annyira fáj hogy nem megy egyszerre akkor váltva. Folyamatosan keresem a poziciót, változtatok mindenen. Ha csak pár percre enyhül akkor addíg és folyt. köv. Összeségében azért mondhatom hogy javul a helyzet csak piszok lassan. Én fájdalomra Sirdaludot szedek, izomlazítással együtt Apranax.
Kitartás.

(#2107) klari164 válasza Stieve (#2105) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia! Írod, hogy Tramadolort szedsz. Én is azt szedem, de most már a 200 mg-os változatát, meg Aflamin 100mg-os tablettát. Nekem ez a kettő segít. Tegnap annyira segített, hogy kiástam 1/2 sor répát és lefagyasztottam. Na ennek este és most iszom a levét. Ezt csak azért írtam le, hogy hajlamosak vagyunk elfeledkezni magunkról és ha nem úgy fáj, már csináljuk a hülyeségeinket. Rá kellett jönnöm, hogy még nem vagyok a kert bajnoka. Pedig térdelve szedtem ki és mégis.... Na ezért kell betartani a "szabályokat". Pihentessél sokat és vigyázz magadra. Gyógyulgassál.

(#2108) klari164 válasza graver40 (#2101) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! Na, hogy bírod a munkát? Nekem még nem volt szerencsére, ilyen légszomjas pánikrohamom, de nagyon rossz lehet. Én se szeretek egyedül menni se boltba, se piacra.általában hívom a lányomat, ha a férjem nem ér rá, és együtt megyünk. Én a fedett csarnokot, meg a tömeget nem bírom, de az más. Az elmúlt napokban nem igazán sétáltam a temetőn kívül, mivel bele vetettem magam a házimunkába. Ha többet ugrálok, ledőlök és utána folytatom. Tegnap hoztam egy elég rossz döntést, amiről írtam Stievnek is, de ezt a répa dolgot most, a gyerekek segítségével vagyok kénytelen megoldani. Szeretne az ember bizonyítani, hogy nem hagyja el magát, de ez nem sikerül mindig jól. :( Nem akarok mindig a családra támaszkodni, olyan érzésem van, mintha kihasználnám Őket. Na mindegy, majd lesz valahogy. Katasztrófa a kertem, tiszta szégyen. De ez van, nem tudom rendbe tenni és kész. Egyébként Nekem se múlik a zsibbadás, meg a fájdalom. Próbálom hívni a Reumatológiát, de nem veszik fel a telefont. Én is megpróbálnék egy 5 napos infúziót, hátha segítene. Ezek a fájdalomcsillapítók is csak ideig-óráig segítenek. Pedig kettő "ütős" fájdalomcsillapítót szedek, reggel, a másik kettőt megosztom napközben és este. Ha nem szedném a gyógyszereket, katasztrofális lenne a fájdalom, pedig már valamennyire, meg is szokhattam ennyi év alatt. Az elég baj, hogy a lábad megint kezd vizesedni, még ha nem is olyan mértékben. Az ülőmunka, csak tovább ront a helyzeten, mert görnyed a gerinced. Tudom jól, hogy dolgozni kell, nem lehet otthon ülni mindig. Én is alig várom, hogy kicsit jobban legyek és mehessek dolgozni.De most még ez nagyon távlatinak tűnik. A Flektor tapaszt a barátnőm próbálta, Ő is többszörös gerinc műtött, de nem segített rajta.De lehet, hogy Neked éppen beválna. Vigyázz magadra és "jó munkát"kívánok.

(#2109) klari164 válasza para2014 (#2104) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Rózsa! Én is elolvastam az ajánlott oldalt, ami szinte csak a stresszről szól, mint ellenségről. Biztosan van benne sok igazság, mivel komoly szakorvosok írták. De könyörgöm, hogy lehet stressz nélkül élni? Maga a tudat, hogy már nem vagy teljes értékű ember, kiváltja a stresszt. Hogy lehetünk nyugodtak, mikor egyfolytában fájdalmaink vannak, zsibbadásaink és sorolhatnám a problémák sokaságát. Ezt megírni könnyű, de megtapasztalni már más kérdés.Nem tudod félre söpörni a fájdalmaidat, hogy éjszaka fel kell kelned a fájdalom miatt, de a szemed be van gyógyulva a kialvatlanságtól. Könnyű tanácsokat osztogatni, mikor a fájdalom, a zsibbadás az úr. Én szokta szedni esténként Xanaxot, hogy tudjak aludni, de ez se segít, mert ez se kezeli a fájdalmat, mert ez csak egy feszültségoldó tabletta. Szedtem altatót is, de már letettem, mert az se segített. Már maga a tudat, hogy tehetetlen vagy a kínoddal szemben, idegességet, stresszt vált ki. Hiába próbálják átmosni az agyunkat, ez nem hat, mert a fájdalom jön és ez idegessé, ingerlékennyé tesz és akkor nincs kedved filozofálni, hogy, kire mosolyogjál. :( Ezt sajnos itt tudjuk mindannyian, Ez nem úgy működik, ahogy leírják, próbálj meg stressz mentesen élni. Ja. Úgy megy az. Bocsi Rózsa, nem téged kritizáltalak, dehogy akarlak megbántani, hanem a cikket próbáltam értelmezni és reagálni rá. Különben akinek nincs ilyen baja, mint nekünk, az is teli van stresszel. Ez nekünk, csak ráadás. Úgy is mondhatjuk, a mi bónuszunk. Mindenkinek szép napot kívánok és "stressz menteset"! :K

[ Szerkesztve ]

(#2110) graver40 válasza klari164 (#2108) üzenetére


graver40
csendes tag

Szia, Klári!
Csak nem bírtad ki, hogy egy kicsit ne kertészkedj, igaz? Tudom én, hogy is lehetne kibírni, hogy az ember ne csináljon semmit. Az én kertem is dzsumbi, de hát ez van. Majd ha teljesen jól leszek (reménykedek), akkor lassan, módjával, segítséggel rendbe teszem. Úgy is jön a tél... Idén valamiért nagyon várom a karácsonyt. Talán mert múlhatatlan szükségem van egy kis örömforrásra a hétköznapi apróságokon túl.
Ez a Xanax nekem is kéne talán, bár nem az alváshoz, mert szerencsére azt legalább tudok, bár ma éjjel felébredtem egyszer, nem tudom, mitől. Kevés is az alvás, mert nagyon korán kell indulnom a munkába, és képtelen vagyok korán lefeküdni, mivel későn érek haza, és hát két gyerekkel akad még este tennivaló.
Ma is bejutottam valahogy a melóba, bár eszetlenül zsibbad a lábam továbbra is, meg nyilallgat itt-ott, de próbálom elkerülni az ütősebb gyógyszereket. Azért fel vagyok szerelkezve Aflaminnal, Mydetonnal, Tramadollal, fél gyógyszertár van nálam. :) Magával a munkával nincs bajom, nem nagyon nehéz, és tudok mászkálni is közben, csak délutánra, mire indulni kell haza, már egy gombóc a gyomrom, a lábaim mintha fából lennének, és be is dagadnak. Tuti, hogy a stressztől van, otthon egyáltalán nem volt ilyen bajom. De muszáj valahogy úrrá lennem ezen az egészen. Tudom, hogy a mostanában itt megfordulók közül még talán én vagyok a legjobban, de ez valahogy nem vigasztal, pedig meg kéne becsülnöm.
Elkerülni a stresszt? Már maga a betegség stresszt okoz, és a mai világban az egészségesek se tudnak stresszmentesen élni.
Mindenkinek szívből jobbulást kívánok, kitartást és sok türelmet.

(#2111) para2014 válasza klari164 (#2109) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia Klári ! Igen tudom hogy a cikk nagy része a stresszről szol és ezt is már meg beszéltük hogy képtelenség anélkül élni,Nem is ezért javasoltam stievenek hogy olvassa el,hanem az izom miatt amit bizony a műtétkor le fejtenek és félre tesznek.Annak vissza kel tapadni,és engem meg rémisztet mikor írta hogy 1km sétált 10-napos műtötten.A gyógytornászokról meg annyit múlt év áprilisában volt az első műtétem,júniusban kezdtem a rehabot én nem akartam menni de merev volt a derekam és rábeszéltek hogy majd jó lesz,amúgy semmi bajom,fájdalmam nem volt éltem az életem mintha semmi se történt volna.Pár nap után már nagyon fájt a derekam de azt mondták ez jó mert reagál,de milyen jól reagált!!!Egy hét után már menni se tudtam olyan fájdalmam volt és mi lett a vége 2-hét injekció kúra mert olyan szépen be robbant az egész.Pedig ők szak emberek én meg a szenvedő alany hiába szóltam hogy egyre jobban fáj: :F Én fájdalomra Zaldiart kaptam nekem jó volt.

(#2112) klari164 válasza graver40 (#2110) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! Nem bírtam ki ma se, kiszedték a gyerekek az összeset és megpucoltuk. Már a fagyasztóban van. Előtte még leengedtem a fagyasztószekrényt, kitakarítottam és visszapakoltam. Az igazság az, hogy most már nagyon szenvedek, de nem akarok a férjem nyakába még több terhet rakni, így is épp eleget segít. Próbálok én is helyt állni, de nem igazán megy. Illetve megcsinálok mindent amit tudok, de utána jön a büntetés. De nem azért kínlódtam a veteménnyel tavasz óta, hogy hagyjam veszni. Így jártam, holnap majd kifekszem. Olyan gyorsan megy az idő, hogy a karácsonyra nem kell sokat várni. :) Mindjárt itt lesz. Ránk fér egy kis ünnep a családdal együtt, mert ez az év nem volt a legszebb évünk. Talán jövőre jobb lesz, nagyon bízom benne. Remélhetőleg javul az állapotunk, csodára nem számítok, de ettől talán jobb lesz. Minden jót kívánok!

(#2113) klari164 válasza para2014 (#2111) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Rózsa! Hajnalban végig olvasgattam sok cikket, nagyon sok igazság van benne tudom. Olvastam a műtét folyamatát is, sőt megnéztem interneten a videót, magáról a műtétről. Nagyon komoly dolog, nem játék. Én is azért írtam Stievnek, hogy pihenni kell, egy kevés sétával, mert ott mindent megpiszkáltak. Ahogy írtad, az izmokat, idegszálakat. Én magam részéről nem bírtam volna 1 kiló métert sétálni, de szerintem még most se menne. Mire lassan, mint egy csiga, elvégzem a házimunkát, már nem kívánok sétálni. Most úgy érzem, hogy visszább kell vennem a lendületből, lehet, hogy túl feszítettem a húrt, mert nagyon fáj. De teljesen mindegy, éjszaka annyira fáj, hogy nem hagy aludni. Jövő héten megyek infúziós kezelésre, itt a mi kórházunkba. Nem fekszek be, ha lecsöpög jövök haza. 3 percre lakom a kórháztól. Itthon majd pihenek, nyugodt körülmények között. Nekem 3 hónapot mondtak a műtét után, amikor elkezdhetem a rehabot. Persze, hogy lerobbantál, még nagyon korai volt. Gyógyulgassál.

(#2114) Stieve


Stieve
csendes tag

Sziasztok!

Tegnap este volt egy több órás szenvedésem, teljesen kimerültem és elaludtam mint akit leütöttek.
És a lényeg:
Képzeljétek el, ma teljesen fájdalom mentes napom volt! Nem tudom leírni mennyire jól éreztem magam így.
Gondoltam megosztom.
Gyógyuljatok!!!

[ Szerkesztve ]

(#2115) klari164 válasza Stieve (#2114) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia! Végre valami jót is olvashatunk ma. :C Örülök neki, hogy jobban vagy, de most tényleg nagyon vigyázz magadra. Lehet, hogy tart az infúzió hatása és írtad, hogy magasabb lett az ágyad. Lehet, hogy a kettő jótékony hatása. Csak így maradjon. Én is megyek hétfőtől infúzióra, szintén 5 napos. Remélem, hogy hasonló pozitív változás áll be nálam is. Gyógyszert se kellett bevenned? Azért vigyázz nagyon, mert én is folyton beleszaladok ebbe a csapdába, ha jobban van az ember, bátrabban áll hozzá a dolgokhoz. Holnaptól jó kislány leszek és visszafogom magam. Látod ha nem pihentetjük elégé, megtorolja a gerinc. Ne sétálgassál kiló métereket!!!!!!! :( . Mikor kell vissza menned kontrollra? Szép estét és nyugodt, fájdalom mentes éjszakát kívánok! :K

(#2116) klari164 válasza klari164 (#2115) üzenetére


klari164
csendes tag

Sziasztok! Hogy vagytok?

(#2117) graver40 válasza klari164 (#2116) üzenetére


graver40
csendes tag

Szia, Klári!
Te hogy vagy a kertészkedés után?
Örülök, hogy Stieve jobban van. :) Lehet, most hatnak igazán az infúziók.
Én beballagtam ma is dolgozni, erre rám jött a hasmenés, hascsikarás. :F Hát komolyan nem tudtam, mi hiányzik még... Na, de majd csak lesz valami. Már csak ez és a holnap, és hétvégén pihenhetek kicsit. :)
Fájdalommentes napot!

(#2118) klari164 válasza graver40 (#2117) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! Nem vagánykodhatok a derekammal, beszedtem már egy marék gyógyszert. Így ma pihenek, fekszek. Nincs mit tenni a házimunkát el kell végezni. Nem tudom a Diclacot mennyi idő után lehet újra szedni, mert mikor szedtem a kórházba, meg itthon sokat segített. 1 hónapig szedtem. Megkérdezem a háziorvosomat, hogy mikor lehet újra elkezdeni a kúrát? Erős fájdalmaim vannak, főleg amíg nem veszem be a gyógyszereket, sokszor nehezen kelek fel az ágyból. Na és nekem is vannak olyan érzéseim, mintha érezném a csavarokat. Persze nyilván nem azt érzem, csak gondolom, hogy befeszülnek az izmok és ez kihatással van az idegszálakra is. Ráadásul készülhetünk: szombatra esőt mond! :( Na azt majd holnap fogjuk érezni, ha tényleg lesz eső. Nem szedtél valami vírust össze, hogy hasmenésed van? De az is lehet, hogy egyszerűen ideges vagy a bajok végett, az is okozhat ilyen gondot. Kitartást, már csak a holnapi napot kell kibírnod a héten. További szép napot kívánok.

(#2119) klari164


klari164
csendes tag

Sziasztok! Azoktól szeretnék kérdezni, akiket csavaroztak. Nektek nem szokott ropogni a csavarozás környékén? Mert többször érzem, ha egy kicsit is mozdulok, roppan egyet a derekam. Van még valakinek ilyen tapasztalata?

(#2120) Stieve válasza klari164 (#2119) üzenetére


Stieve
csendes tag

Szia!

Én a héten már kétszer éreztem roppanást. Nem tudom normális-e de majd rá fogok kérdezni....

(#2121) klari164 válasza Stieve (#2120) üzenetére


klari164
csendes tag

Én is ráfogok mindenképpen kérdezni, mert sokszor zavaró. Mikor mész vissza kontrollra? Na és, hogy telt a napod?

[ Szerkesztve ]

(#2122) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok! Hát van egy jó és rossz hírem a ropogásra,pattogásra.A csavaroknak semmi köze hozzá,mivel nekem már a sérv műtét után két hónapra kezdte a ropogást,pattogást.De akkor még nem volt vele fájdalom,majd egyre jobban érződött egy feszítő érzés majd ebből mikor pattant na az már nagyon fájt! Én úgy hallottam a kis ízületek pattannak,de nem biztos.Arról volt szó hogy ezek a csavarozás után nem lesznek,ehhez képes nagyon hangosan pattan más is hallja,csak néznek rám.Ez otthon még oké!!De idegen helyen,hogy magyarázom meg hogy nem törtem ketté csak a gerincem vacak!!!! :K

(#2123) graver40 válasza klari164 (#2118) üzenetére


graver40
csendes tag

Szia, Klári!
Egész jól kibírtam a hetet, hasmenés elmúlt, de a lábam rendesen bevizesedett megint. Majd most hétvégén lemegy talán. Ma eléggé leszakad a derekam, talán lehűlés lesz?
Neked enyhültek a fájdalmaid? Remélem, jobb már kicsit, ha ki tudtad pihenni a kertészkedést.
Mindenkinek fájdalommentes hétvégét!

(#2124) klari164 válasza graver40 (#2123) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! Még mindig szedem a fájdalomcsillapítókat, de már többet tudok mozogni. Sajnos nem megy még úgy, ahogy én szeretném, de majd lassan. Ha elkezdek valamit csinálni, mindjárt szakad rólam a víz, gondolom, hogy le van gyengülve a szervezet. Továbbra is úgy osztom be a dolgokat, hogy néha-néha lefekszek, majd folytatom a munkát. Most azt figyeltem meg, hogy a jobb lábam többet fáj, a bal zsibbad, na és a legújabb, a fenekem is fáj. Ez még idáig nem volt. Újdonság. Lehet, hogy többet mozgok és egyre több mindent csinálok? A leggyilkosabb nekem a vasalás, na az kemény a derekamnak. De megcsinálom. Lehet, hogy Neked is másabb volt otthon, mint a munkában, írtad, hogy sokat gyalogolsz és ülsz. Kemény kombináció a gerincnek. Amíg otthon voltál, csak könnyebb volt, ha úgy érezted, hogy sok, akkor lepihentél. A lábad is meg van terhelve a sétával, mert a fájós lábadat, a másikkal kíméled. Lehet, hogy ezeket a terheléseket viseli nehezen. Soha életemben nem csavarodott zokni el a lábamon, most meg a jobb lábamon mindig eltekeredik. Mivel a bal zsibbad, ezért a jobb lábamra megy a terhelés és ezért gondolom másképpen is lépek. Pihentessél, amennyit csak tudsz, kellemes hétvégét.

(#2125) klari164 válasza para2014 (#2122) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Rózsa! Nekem nem fáj amikor pattan vagy ropog a gerincem, csak egyszerűen kellemetlen. Nem tudom pontosan meghatározni, hogy mit érzek. Olyan mintha, befeszülne először és utána roppan. De ha az ágyban háton fekszek és nyúlok oldalra, akkor ez a feszítő érzés nincs, csak a roppanás. A férjem is csak néz rám olyankor és aggódik, hogy nem fáj? Nem fáj. Lehet, hogy mindenkinek más? Neked szokott a műtét feletti rész fájni? Mert lefelé sugárzik, azt érzem és tudom is, de, hogy felette lévő rész is fáj, olyan fura. Ilyenkor mindig megijed az ember, mert rosszra számít. De aztán elmúlik. De egyre többet bírok és ez azért gondolom jó jel, mert már 2 hónapos elmúltam. Kellemes estét és hétvégét kívánok! :K

(#2126) klari164


klari164
csendes tag

Sziasztok Fiúk! Nagyon elvagytok csendesedve. Hogy vagytok?

(#2127) graver40 válasza klari164 (#2124) üzenetére


graver40
csendes tag

Klári, örülök, hogy azért jobb egy kicsit.
Jaj, a zokni! Nekem is eltekeredik mindig a lábamon, de nekem a zsibbadós lábamon. Érdekes mód az vizesedik jobban, nem a bal, pedig nyilván a balt jobban terhelem, mert a jobb még nem bírja annyira. Időnként nekem is fáj a fenekem, és bár nincs csavarom, a műtét feletti részt érzem én is. Gondolom a megváltozott viszonyok miatt.
Vasalást én már rég a minimálisra redukáltam, csak azt vasalom, amit nagyon muszáj, és a legmagasabbra állítom a vasalódeszkát. Így is mindig morgok, hogy a liliputi embereknek terveznek mindent, nekem meg görnyednem kell.
Remélem, Stieve és a többiek is jól vannak.

(#2128) #41079296 válasza klari164 (#2126) üzenetére


#41079296
törölt tag

Én igyekszem úgy tenni mintha semmi bajom nem lenne. A kertben molyoltam, meg a házon reszelgetek. Igyekszem minden nap egy órát sétálni. A gyógytornászom a gerinces protokoll rehabról most áttér a Meckenzie tornára. Azt mondja ha fáj az jobb mintha teljesen érzéketlen lenne. Van olyan hajlítás amivel irányítani lehet a varrasodást. !? Ez most tehát a jelszó. Mozogni akkor is ha fáj. A sok fekvéssel mindenesetre jobban fáj. Éjjel és reggel fáj leginkább. Ha erőt veszek magamon és mozgással indítom napot akkor vannak órák mikor teljesen elbízom magam. Az is érdekes hogy támasztott háttal is egészen fájdalommentesen elvagyok.
Jobbulást mindenkinek, Jó hétvégét!

(#2129) klari164 válasza graver40 (#2127) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! Na végre társat találtam, akinek elcsavarodik a zoknija. :C Ez csak vicc volt. Látod most is korán keltem, mert ilyenkor jön elő a fájdalom, ahogy Zoli is írta. Beveszem a fájdalomcsillapítókat és utána már egyre többet tudok mozogni. Szó szerint bejáródok. Nem mondom, hogy minden rendben, mert elég sokat fáj, de akkor kapok be gyógyszert és teszek-veszek tovább. Igen a vasalással kapcsolatban nekem is megfordult a fejemben, hogy nem kell mindent vasalni. :N Így én is lentebb adom. Keddig olyan szép időt mond ( 20 fokot ),hogy lehet, hogy egy picike takarítást beütemezek. Majd meglátom. Ma más dolog van, így hétfő, keddre gondoltam. Majd ha a férjem elmegy dolgozni, mert leszedi a fejemet. De tény, hogy a fájdalom, meg a mozgáskorlátozottság miatt, egyre több mindent tudok csinálni. Igyekszem nem emelni, hajolni, de mindent nem tudsz elkerülni egy háztartásban. Lehet a lehullott leveleket takarítani, stb. Örülök neki, hogy ezeket szép óvatosan csinálgatom, persze nem olyan tempóval mint eddig, de időm kiadja. Na és ki kell használni a jó időt, mert jövő hét közepétől kezdődik a lehűlés, állítólag. Ennyi tötyörgés után, nincs kedvem sétálni, mert délutánra, már elfárad a derekam és elkezdődik a fájdalom. De ma a barátnőmmel, elmegyünk csavarogni, sétálni. Ma a pihenés napja lesz, na meg a sétáé. Ismerve a helyzetet, Te se tudsz úgy pihenni a hétvégén sem, mert 2 gyerek nevelése, kiszolgálása, munkával jár. Tudom magamról, de ez az élet rendje és megéri végig csinálni, mert olyan jó, hogy vannak. :K Kellemes hétvégét kívánok és vigyázz magadra!

(#2130) klari164 válasza #41079296 (#2128) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Zoli! Látod,Te se bírod ki a kert nélkül. :DD Aki kertes házban él, az szerintem, már megszokta, hogy kint motyogjon. Nem fogok én se kapálni, gyomlálni, csak egy kis takarítás a gyümölcsfák körül. Nekem jót tesz, hogy ilyeneket csinálok, mert lelkileg is erősít és növeli bennem a tenni és gyógyulni akarást. Elég lesz a telet átvészelni "tétlenül". Engem mindig is a kert kapcsolt ki. Valahogy úgy alakult ki, hogy a férjem főz, én meg a kertet csinálom. 20 évig én főztem és 5 éve cseréltünk. Ő utálja a kertet, én meg vállaltam, hogy amit lehet és tudok megtermelek, és elteszem télire. A füvet is imádom nyírni. Tavaszra már vannak terveim, ezért télen szépen szeretnék helyrejönni.Ez is ismerős, hogy elbízza az ember magát, de szerintem ez is kell a gyógyuláshoz, mert hitet ad, még ha fáj is utána. De előbb-utóbb rendbe jövünk valamennyire. Nagyon szép vasárnapot kívánok.

(#2131) graver40 válasza klari164 (#2129) üzenetére


graver40
csendes tag

Klári, remélem, jót sétáltatok, és nem fáradtál el túlságosan.
Az én párom is jobban szeret főzni, mint kertészkedni... Én nem nagyon merek gereblyézni, meg hasonlók, most a hétvégén is inkább benti munkákat csináltam, és mellette pihentem, amennyit lehetett, erőt gyűjtve a hétfőre. Óvatosan a takarítással, vigyázz magadra!
Jobbulást mindenkinek, és fájdalommentes estét!

(#2132) #41079296 válasza klari164 (#2130) üzenetére


#41079296
törölt tag

Szia Klári!
Most kétlaki életet él a családom. A kórház, rehab, gyógytorna miatt a szülői házban vendégeskedünk. Ez egy lakás Budán, de ha nem mehetnék ki sétálni, járatni magam, megbolondulnék. Ezekhez az "edzésekhez" ideális a János hegy környéke. Azonban amikor tehetem, a kertben vagyok a Csepel szigeten. Hogy ne kelljen kapálni, ásni többet. a veteményes egy részén áttérek a mélymulcsos talajkezelésre. A talaj könnyű, nem kötött ez esetben, nem terheli a derekat. A villa, ásóvilla az egyetlen amire szükség van. Nagyon fontosnak vélem hogy az önellátásom minél szélesebb legyen. Átélve a magatehetetlen, pelenkás időszakot, addig kell átalakítanom az életkörülményeimet amíg meg tudom tenni. Ki tudja? Jó esetben ez az állapot állandósul, de esélye van annak hogy nem állok meg a második műtéténél. Az eddigi tapasztalatom határozottan az hogy küldeni kell a jeleket, szükség van a lábakra a képességre hogy alkossak, tegyek, éljek. Felkelek, mozgok, járok. Ha megadom magam a fájdalomnak, onnan egyre nehezebb felállni. Az ágyban is lehet tornázni. Valójában addig fel sem tudok kelni amíg ott át nem mozgatom magam. Ma már megvolt egy másfél órás séta. Ma is tettem valamit. Egy lépéssel többet.

Más. MA vendégségben voltunk és kipróbálhattam egy gerinc padot. 15 percet lógtam rajta olyan 40-45 fokban. Mikor visszafordultam talpra alig bírtam megállni egyesen annyira fájt. Aztán persze nem maradhattam ott a végtelenségig és lépkedtem a lakásban. 5-10 perc után aztán normalizálódott a szokásos tompa fájásba. Ugyanez van a fekvéssel is. A fekvésben és a lógásban a csigolyákon nincs akkor terhelés. Elvileg ilyenkor ugye a testnedvekből fel tud szívni porc, aztán mikor megint terhelem a felállással, valamiért fokozottan irritálja az ideget, ami a mozgással enyhül. Hogy ez a jelenség miképpen függ össze a hiányzó porcszakasz hegesedésével azt sem látom még át.

Jobbulást, megint eltelt egy hét!

A jövő héten kapok egy feleslegessé vált szobabicajt. Kiderül hogy képes vagyok-e tekerni. A jobb lábfejemmel még nem tudom megtartani a súlyom.

(#2133) graver40 válasza #41079296 (#2132) üzenetére


graver40
csendes tag

Futóka, hogy tudsz annyit gyalogolni? Le a kalappal. Én ma is jöttem be dolgozni, és ebben az utazásban vannak hosszabb, rövidebb gyaloglós szakaszok, a végén egy kb. 1 km-es séta. Mire ezen végigmegyek, a jobb lábam (ami zsibbad), rogyadozni kezd, egyre nehezebben tartja a súlyom, ahogy ránehezedek, mintha nem lenne a vádlimban erő. Nagyon zavaró, a végére már erősen sántítok miatta, ami ellen meg a bal oldalam kezd tiltakozni. Mivel vidéken élek, amúgy is rá vagyok kényszerítve a gyaloglásra, de valahogy nem akar javulni ez a helyzet, erősödni a jobb lábam. Lehet, hogy csak türelmetlen vagyok...
Az életkörülmények átalakításán én is gondolkodom, de egyelőre nem látok rá sok esélyt. Sok mindenben kötöttek vagyunk, pedig van egy olyan érzésem, hogy ha jót akarok magamnak muszáj lesz lépni.
Érdekes ez a tapasztalatod a denevérpaddal. Talán kisebb fokozattal kell előbb próbálkozni. Én magam még nem próbáltam, ez csak egy tipp.
Jobbulást!

(#2134) Gerinctelen válasza graver40 (#2133) üzenetére


Gerinctelen
csendes tag

Kedves graver40 !
Mindanyiunk esete más , ahogy én itt olvasom , és látom .. még ha ugyan azzal a csigolyával is van a probléma akkor sem biztos hogy a sérülés mértéke , vagy az oldaliság eggyezik.
Én például már a műtétem után is nagyon szépen tudtam menni és állni, és bírtam is a terhelést , viszont én ülni nem tudtam , és még most is nagyon minimális időt töltök ülve , és ha tehetem inkább állok.. vagy megyek ..pedig fájdalmam nincs , csak az izmaim nagyon merevek .

(#2135) Gerinctelen


Gerinctelen
csendes tag

Üdvözlök minden kedves fórumlakót innét a festői Hévízről !
Sokat gondolok rátok, miközben erőteljesn dolgozok a gyógyulásomért .
Elektromos kezeléseket, vizes és elektromos kezelések kombinációját, tornát kétfélét, masszázst 3 fokozatban, 3 különböző masszőrtől:) De a gyógy vízben nem tölthetek többet mint napi 40 percet, viszont az is nagyon jól esik .
Minden napom nagyon fárasztó még nem kellett álomba ringatni egyszersem .Reményeim szerint elkezdődött az izomzatom visszaépülése .. fájdalmam nincs , már orvosságot nem szedek .
Annyit erősödött az izomzatom a deréktáji és hasi részen , hogy meg tudom enni az ebédem űlve , nem nagy kényelmesen , mert ez nem kényelmes nekem , de ülve , és remélem egyszer kényelmes is lesz.
Itt megtanulok együttélni ezzel a problémával .. és megtanulom a korlátaim , és az életet korlátokkal .., aztán megyek dolgozni.. már tervezem :)
Szebb napokat mindenkinek !

(#2136) graver40 válasza Gerinctelen (#2135) üzenetére


graver40
csendes tag

Szia!
Igazad van, minden eset más és más. A kórházi szobatársam nem is értette, hogy a műtét utáni második napon miért nem megyek vele lépcsőzni, mert ő olyan jól mozgott, én meg nem annyira. Persze, az első műtétem után nekem is jobban ment a dolog, mint most. Az ülés nekem megy, csak nem merek túl sokat, mert tudom, hogy nem jó.
Gratulálok a javulásodhoz, a kitartó munkához, aminek megvan az eredménye. :) Szívből kívánom, hogy továbbra is ilyen jól haladj, és a fájdalmak is kerüljenek el!

(#2137) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok! Ma voltam hat hetes kontrollon,az új dokimnak annyi betege volt hogy két perce jutott rám.De meg volt elégedve a gerinc mozgással és a hegem is szép.Viszont szerinte is titán allergiám van,bőrgyógyászatra küld ott vérvétellel lehet pontosan igazolni.Az igazán rósz hír az egészben az hogy ezzel nem lehet most mit kezdeni.Egy év után ki veszik a csavarokat,és a rudakat de a cagét nem lehet akkor sem.Ez többszőrösen rósz hír mert jövőre egy újabb nagy műtét,amitől még nem biztos hogy rendbe leszek,mert a cage még íritálhat.Amúgy mehetek úszni és fokozott terhelés mellet tornázhatok is most már.Amúgy jól vagyok már nem eszek semmit,és nem is látszik a járásomon is hogy műtöttek.Az emelést és hajlást ki véve mindent csinálok.Hát nektek is ezt kívánom!! :C

(#2138) biker válasza para2014 (#2137) üzenetére


biker
nagyúr

az igencsak ritka, lévén az egyik legkevésbé allergén fém. csak vérvétellel és egy spéci laborral mutatható ki, megvolt? vagy találgat?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2139) klari164 válasza Gerinctelen (#2135) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Vali! Nagyon jó, ilyen jó híreket hallani, mert erőt ad a többieknek is. Szépen haladsz ha már gyógyszert sem kell enned, csak így tovább és akkor a színházban már ülve nézheted a következő darabot. :C Sok sikert kívánok az előtted álló "munkához" és további gyógyulást .

[ Szerkesztve ]

(#2140) klari164 válasza para2014 (#2137) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Rózsa! A lányomnak szintén fém allergiája van, de hogy ez ilyen-e mint a Tiéd? Ő se bírja magán a fémet, rakatott be köldök piercinget és begyulladt a köldök környéke, teli volt apró piros pöttyökkel, ki kellett vetetni. Persze azt nem tudom, hogy a belső szövetek befogadnák-e, de valószínűnek tartom, hogy nem. Sajnálom, hogy így megjártad, de legalább már csökkent a fájdalmad. Már ez is nagy előrelépés. Nekem is jobb napról-napra, én is megcsinálok mindent, tegnap egész nap takarítottam, szép lassan. Igaz, hogy még este megbosszulja a derekam, de majd jobb lesz idővel. Nagy csodára nem számítok, de ezt az állapotot elviselem. :K . Szerintem akik itt vagyunk ezen a fórumon, mind így vagyunk ezzel. De tudjuk egymást biztatni és ez sokat számít. További sikeres gyógyulást kívánok.

(#2141) klari164 válasza graver40 (#2136) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! Teljesen igaz, hogy minél többet műtenek, annál rosszabb lesz a gerinced. Sajnos tanúsíthatom. Most én is nagyon nehezen álltam talpra, de ehhez a lábadozáshoz, tényleg sok türelem kell. Napról-napra erősebb vagyok, de ahogy írtam valamelyik nap, mire a házimunkával végzek, már nincs kedvem sétálni. De ez is nagy haladás, hogy ennyi mindent megtudok csinálni. Nagyon szép idő volt vasárnap és akkor mindent félretettem, csak a lazítás napja volt. Akkor volt séta, levegőzés, stb. Tegnap egész nap takarítottam, szépen beosztogatva az erőmet, ez a 2 hónap meglátszott a lakáson. De nagyon jó érzés volt, hogy újra én csináltam. Persze nem azért, mert annyira hiányzott, hanem ez jelzi, hogy egyre jobban erősödök. Nekem az ülésnél az jött be, hogy kispárnát teszek a derekam mögé és ezzel kitámasztom. De nem szereti ha sokáig ülők. Erre oda kell figyelni, illetve jelez is a derekam. Lehet kapni a boltokban, gerinctámaszt székekre, kimentem a TESCO-ba, persze hiánycikk. Nem baj, akkor is beszerzek egyet. Próbáltam már a barátnőmnél és tényleg nagyon jó. Biztosítja a kényelmes ülést. További szép hetet kívánok és vigyázz magadra.

(#2142) klari164 válasza biker (#2138) üzenetére


klari164
csendes tag

Így van ahogy írod, ez laborral mutatható ki. A lányomnak is volt vérvétel és igazolta, az allergiát. Addig nem értette az orvos, hogy mi baja, mert elvileg orvosi fém a piercing is, de amikor már karkötőktől és az órától is kijött az allergia, akkor már elküldte a laborba. Sajnos van ilyen, azóta se hordhat fémet. :(

(#2143) biker válasza klari164 (#2142) üzenetére


biker
nagyúr

A piercing sokszor gagyi fülbeveló bizsu, csak a nyelvpiercinget vigyázzák
És az se titán, hanem rozsdamentes acél
Arra meg allergiás sok ember
Én csak az aranyat és a titánt bírom, szemüveg is az kell legyen, meg az óra is, öv csak trikóval
De ha a titánt se bírja valaki, gáz, mert a platina kicsit drága

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2144) klari164 válasza biker (#2143) üzenetére


klari164
csendes tag

Neki azt mondták, hogy orvosi fém, sőt annyit is fizetett érte, nem egy eldugott helyen csináltatta. :N Na és az is egyezik, hogy az aranyat bírja csak. Titánt, platinát még nem próbált. Bár igaz, anyunak van platina karkötője, majd kipróbáltatom vele, De a labor sajnos igazolta az allergiát. Legyen szép napod.

(#2145) biker válasza klari164 (#2144) üzenetére


biker
nagyúr

Ismét mondom, orvosi fém = RM (króm-nikkel vagy króm-nikkel-titán ötvözetű rozsdamnetes acél)
Semmi woodoo.

a titán az meg titán. én sem bírom az "orvosi fém" jelzett bármit, legyen az egy 100ezres DOXA óra akár.
kifejezetten titánra teszteltessétek le, meglepődtök.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2146) graver40 válasza klari164 (#2141) üzenetére


graver40
csendes tag

Szia, Klári!

Örülök, hogy már ilyen jól megy a mozgás, hogy már takarítasz. :)
Ülni én is úgy szoktam, hogy kitámasztom a derekam valamivel, a vonaton pl. egy sál, vagy pulóver összetekerve. A munkahelyemen is vagy így ülök, vagy ékpárnán. Ez utóbbi is jó, mert egyenes tartásra késztet, csak egy idő után fárasztó a hátamnak.
Ilyen gerinctámaszra gondoltál? Itt van: http://www.bonuszbrigad.hu/testtartast-konnyito-hattamasz-b32716

További jobbulást!

(#2147) biker válasza graver40 (#2146) üzenetére


biker
nagyúr

ez egy nagy ........, vettem, be van dobva a mosógép mögé a sarokba :)
addig szép íves, amíg áll magában, aztán ahogy nekidőlsz, kisímul, és felveszi a hátad ívét, és varrásnál szakad.

Én vettem gyógyászatiban normális, kemény íves hátpárnát, na az olyan ívbe vág, nem is bírom el, inkább gyártottam magam szivacs rétegekből

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2148) Stieve


Stieve
csendes tag

Sziasztok!

Gondoltam én is adok életjelet magamról. Megvagyok, szerencsére az üvöltős fájdalmak elmultak illetve ha néha beüt akkor csak nagyon rövid időre. Ez mindenképpen nekem előre lépés. Illetve az is, hogy eddig délben is kellett egy tramadol, mostmár elvagyok reggel és este 1db-al. Tegnap muszáj volt elmennem a bankba. Elsétáltam 700m ott ültem fél órát aztán vissza. Semmi gond nem volt, vagyis kimerített, elfáradtam, estére már éreztem hogy nehéz minden de nem jött a megtorlás hála Istennek!!
Azt hiszem javuló félben vagyok, de nagyon lassan. Oda kell figyelni mindenre, meg ugye én még szedek 2 hétig diclacot a doki utasítására, na attól parázok kicsit mi lesz ha abba kell hagynom. Visszajönnek-e a gondok fájdalmak...
Mindenkinek jobbulást, Gyógyuljatok!!!

[ Szerkesztve ]

(#2149) graver40 válasza biker (#2147) üzenetére


graver40
csendes tag

Köszi, biker, akkor nem veszek. Marad az eddigi módszer.

Stieve, örülök, hogy jobban vagy, remélhetőleg nem tér vissza a nagy fájdalom. Vigyázz magadra, és kitartást a felépüléshez!

(#2150) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok! Majd 28-án megyek a bőrgyógyászatra akkorra kaptam időpontot,De sajnos biztosak vagyunk a fém allergiába.Ennek volt előzménye,nem hogy a bizsukat nem bírom egy fülbevalómatt nem tiszta arannyal javítottak azt sem bírom hordani.Meg nekem már volt orvosi fém be építve a lábamba,és bizony ami nem volt csonton belül azt ki is kellet venni.És sajnos igen van kimondottan titán allergia.Az egyetemi tanár meg nem találgat mert a tünetek egyértelműek,sajnos!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.