Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2651) formasu válasza Gregzekk (#2650) üzenetére


formasu
tag

Szia!
A Doki neked már késő, mert úgy olvasom, hogy túl vagy a műtéten. A dokit még műtét előtt lehetett volna felkeresni!
Engem a közvetlenül a gerincbe adott két darab "DepoMedrol" /szteroid!/ injekcióval tett mozgásképessé, és kisugárzó fájdalom mentessé, még 2014 szeptemberében. Utána még néhány lokális injekciót kaptam a "fájdalom köré", tehát a gerinc mellé.
Azóta ritkán tornázom, /McKenzie/ és szinte naponta lógok a denevérpadon, kb. 45 fokos szögben.

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2652) Gregzekk válasza formasu (#2651) üzenetére


Gregzekk
újonc

Az műtét során kiderült, hogy miért volt minden kreatív próbálkozás hatástalan vagy egyenesen káros az én esetemben. A 17 évvel korábban kiszakadt sérvem össze volt gyógyulva, tapadva, szinte összenőve az ideggyökkel. Az orvosnak kellett szétválasztania a kettőt, a sérvet lefejteni az ideggyökről. Az én esetemben műtét nélkül sajnos a büdös életbe nem lett volna jobb a helyzet. Szerintem vannak még ezzel mások is. Szerencsés, aki műtét nélkül megúszza és megjavul. Viszont ahogy az én esetem mutatja, olyan is van, akinek műtét kell, és minél előbb, annál jobb alapon. Kár, hogy ezt nem lehet előre vagy akár menet közben biztosra tudni...

(#2653) G@ß! válasza Gregzekk (#2652) üzenetére


G@ß!
őstag

Egyébként szerintem ha egyszer már kiszakadt, akkor semmi esély arra, hogy a műtétet elkerülje az ember...

(#2654) Gregzekk válasza G@ß! (#2653) üzenetére


Gregzekk
újonc

Azt mondják, hogy a kiszakadás után bizonyos esetekben a kiszakadt rész felszívódik, eltűnik, így ilyenkor éppen a kiszakadás oldja meg a válságos állapotot némi igazi kínlódás után. Hát, velem nem ez történt. :-)

Az előboltosult állapotban pedig a helycsinálásra, a visszahúzásra van lehetőség - de ott se mindig. Nekem ez se volt esélyes az ideggel való összenövés miatt. Ahogy húztam vissza a kiboltosult részt, húzta magával az ideget. A korábbi kiszakadt és betokosodott cuccal együtt.

Vagyis a helyzet sosem reménytelen, de az eredmény sem vehető biztosra.

És ez a műtétre is igaz. Nekem úgy néz ki, hogy ez volt az egyedüli járható út és egyre jobban vagyok szerencsére. Bárcsak korábban megcsináltam volna...

Ergo: akinek porckorongsérve van, az nem lehet biztos benne, hogy mi a jó megoldás... :-(

(#2655) Daler válasza Gregzekk (#2654) üzenetére


Daler
csendes tag

"Ergo: akinek porckorongsérve van, az nem lehet biztos benne, hogy mi a jó megoldás... :-("

Igen, ebben sok igazsag van, legjobb a megelozes, az egeszet elkerulni. [link]

Ezt kellene mar sulykolni kora iskolaskortol kezdve, akkor toredeke lenne a gerincbetegek szama! Sajnos eziranyba semmilyen elmozdulast nem latok. :(

(#2656) G@ß! válasza Daler (#2655) üzenetére


G@ß!
őstag

Ez melyik könyvből van kimásolva?

(#2657) Daler válasza Messzala (#2632) üzenetére


Daler
csendes tag

Tüsszögés esetén hasznos lehet: [link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#2658) Messzala válasza Daler (#2657) üzenetére


Messzala
csendes tag

Köszi, rendes vagy! :) Sajnos már elkéstem ezzel, már nincs porckorongom. :N
Nincs is több gondom a tüsszentéssel :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2659) formasu válasza Messzala (#2658) üzenetére


formasu
tag

"már nincs porckorongom." Nem is tudom, mit mondjak erre!

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2660) Messzala válasza formasu (#2659) üzenetére


Messzala
csendes tag

Sajnálom,hogy csalódást okoztam.

(#2661) formasu válasza Messzala (#2660) üzenetére


formasu
tag

Örülök, hogy jól vagy, csak nem értem, hogyan lehet élni porckorongok nélkül? Ha már porckorongod nincs, akkor mi fogja össze a csigolyáidat?
"A porckorong a csigolyatestek között elhelyezkedő kocsonyás anyag, amit rostos porc vesz körül."

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2662) Daler válasza formasu (#2661) üzenetére


Daler
csendes tag

Eh, tobbnyire egy szegmenst szoktak csavarozni [link] ahol problema van pl. l5-s1 csontositjak ossze, a tobbi egeszseges porckorongot nem bantjak. Azokra erdemes tovabbra is vigyazni, gerinckimelo eletmoddal, tornaval stb, megelozni a tovabbi problemakat.

[ Szerkesztve ]

(#2663) Messzala válasza Daler (#2662) üzenetére


Messzala
csendes tag

Persze, csak egy szegmenst csavaroztak. A többi porckorongom tökéletes állapotban van, szerencsére.
Formasu: Sajnos muszáj volt eltávolítani a problémás porckorongot, mert szinte nem is "volt".
Az évek alatt annyira szétment, hogy csak darabjai tartották a két csigolyát, és azok annyira közel kerültek egymáshoz, hogy már majdnem egymáson súrlódtak. Esély sem volt a műtétet elkerülni. Kaptam a két csigolya közé egy spec. műagyag távtartót (PEEK), aminek nagyon hasonló a rugalmassága az emberi szövetekéhez. Ezután az egészet körbetapasztották csontzúzalékkal, részben az enyémmel (csontkinövéseket is leszedtek), részben donortól származóval. Ez kb. 1 év alatt összecsontosodik, ami azt jelenti, hogy élő csontszövet lesz belőle. Amíg ez megtörténik, addig titán csavarok tartják a helyén a csigolyákat. A csontosodás után ezeknek nincs több szerepük.

(#2664) Daler válasza Messzala (#2663) üzenetére


Daler
csendes tag

Koszi az infot! :R

Esetleg tudnal feltenni rtg vagy mri kepet a mutet elotti allapotrol?

(#2665) Gregzekk


Gregzekk
újonc

Egy helyzetjelentés, ha valakit vagy bárkit érdekel. :-)

1 hónappal a műtét után, tegnap volt az első gyógytorna. Minden gyakorlat jól megy, viszonylag tág a fájdalommentes mozgástér a derekammal és a lábaimmal. A zsibbadásom nem csökken, és bizonyos mozdulatokra (pl. hajlított térddel lábemelés és combkörzés) belezsong, enyhe áramütés szerűen végigfut a zsiborgás a lábfejemben. Nem kellemetlen, de érdekes érzés. Simán lehet, sőt valószínű, hogy olyan szó, hogy "zsiborgás", nem létezik.

A kisugárzó fájdalom elmúlt már semmilyen fájdalomcsillapítót nem szedek. A sebem szép, kicsit húz, de nem zavar, nem mozgok még annyira. Lokális fájdalmam van egy pici, ha sokat fekszem, de ha felállok és járkálok, már nincs. Ki tudom provokálni a lokális fájdalmat mozdulatokkal, törzshajlítással, de azt gondolom, hogy ez normális, és még sokáig ilyen lesz, ezért is kell gyógytornázni.

Azt is megtapasztaltam, hogy nagyon fontos a pszichés hozzáállás. Sokat lendít a rossz napok átvészelésében, ha a javulásra gondolunk és oda fókuszáljuk az energiáinkat. Azt is el kell fogadni, hogy egy ilyen műtét nem jelenti azt, hogy teljesen tiszta lappal indulunk, mint egy újszülött. Nem. Ugyan olyan elhasznált, kopott, görbe, meszes, vagyis összefoglalva: sz@r a gerincünk, mint a műtét előtt. Csak a sérv nincs ott most/már/még. És itt lép be a további romlás megelőzésének fontossága és a gerinc állapotának, erősítésének a lehetősége, ami sérvvel sokkal keservesebb, mint sérv nélkül.

(#2666) biker válasza Gregzekk (#2665) üzenetére


biker
nagyúr

Szuper
A zsibbadást én megszoktam. Csak az lomboz le, ha fáj

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2667) Timi35Szonja


Timi35Szonja
újonc

Sziasztok! Nem tudom mennyire régi ez a topik mert dátumot nem látok de hátha olvassa még valaki :)
Sok hozzászolást elolvastam és látom sokan küzdötök sérvvel:(
Szerintetek az én panaszaim hátterében is lehet ez? 2 honapja kezdtem alhasi és derékfájással. 2 doboz antibiotikum mert gondolták felfáztam. Nem javult jöttek az ünnepek csak ügyelet volt igy sürgössegin csinaltak labort es hasi uh-t. Minden negativ lett. Januarban vissza haziorvos elküldött nogyogyaszatra az is negativ lett. Közbe voltak jobb es rosszabb napok. Van hogy hatra a combomba sugarzik ettol gondoltak veseköre de uh kizarta. Van hogy faj a bokam a labszaram de mar a labujjaim is fajtak.
Azert nem gondoltam rá eddig mert erös alhasi fajdalom es hasba szurkalo fajdalommal nem erre gondol az ember. Pl köldök magassagba jobb oldalon faj es beleszurkal. Igy en is a követ gondoltam. De most hogy olvaslak titeket mar nem tudom...
A derekam neha mar ejjel is faj. Nem is mozgasra inkabb ilyen allando lüktetö fajdalom :(

(#2668) biker válasza Timi35Szonja (#2667) üzenetére


biker
nagyúr

Elvileg lehet attol
A labzsibbadas, a combfajdalom szerintem igazolja, az L3-L4 vagy L4-L5 kozti servek alhasi problemat is okozhat, vagy inkotinenciat, ha azokat a kilepo idegeket nyomja
Menj neurologushoz

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2669) #41079296 válasza biker (#2666) üzenetére


#41079296
törölt tag

Szia!
Timi35Szonja
Azonnal csináltass Mr-t. Nem ijesztgetlek, de nekem ugyanígy kezdődött. Ha nincs ismerős akkor fizesd ki. 30-40E Ft. Derékfájás,ami lábra húzó, de érzésre nem lokalizálható pontosan, így érezheted alhasinak is. A zsibbadás hullámokban a lábujjig, először csak a jobb aztán bal is. Vizelet és széklettartási képtelenség és természetesen impotencia. A fájdalom erősödésével a vádlik teljes funkcióvesztése és a lábon több helyen izom funkció zavar bőr érzéketlenség. Mentő - neurológia ügyelet - egy hét szarakodás, aztán vitettem el magam és fizettem ki az MR-t. Az azonnal kiadott képi és szöveges szakvéleményt telefonon mondtam be az ezt megelőző gerincműtétemet végző orvosnak aki rögtön lefoglalta a műtőt és másnap éjjel megműtött.
A sérvem nem csak az ideggyököt nyomta hanem a gerincvelőt is.
Az idő tényező nagyon fontos. Ezt a nyomás 24 órán belül le kell szedni a gerincvelőről. Nekem ez kb.10 nap volt. 2014 Augusztus.
Ma. A vádlikban alig van erő. A tartási problémák impotencia nagy részt megszűntek de figyelnem kell a felfázásra, mikor és mennyit iszom és reflex szerűen wc-től wc-ig gondolkozom. Az életminőségem alapjaiban változott meg. Szerintem ne vedd félvállról. Csak az MR képes tiszta képet adni az állapotodról, aztán lehet gondolkozni hogy kell-e műtét egyáltalán vagy elég ha szelíd megoldásokban gondolkozol.
Vigyázz magadra, minden jót!

[ Szerkesztve ]

(#2670) Timi35Szonja


Timi35Szonja
újonc

Huuuu jol megijesztettetek :o
Most annyit elertem a dokinal hogy szalljon le a nögyogyaszati bajrol mert mi van ha a derek sugarzik le es nem forditva. Most adott röntgen beutalot. Azon latszik valami?
Vizelet es szeklet tartasi bajom nincs. Zsibbadni sem zsibbad inkabb faj neha meg belenyilal. Lüktet. Ami leginkabb megijeszt az a hasi szurkalas es nyilalas. Tenyleg olyan erzes mintha szervi baj lenne.
Köszi a valaszokat. Jövöhezen utanajarok ennek is.

(#2671) formasu válasza Timi35Szonja (#2670) üzenetére


formasu
tag

A röntgen nem ér semmit, csak kapsz bőven sugarakat, ami biztosan nem használ /Én arra el sem mennék/! Mint már írták, csak az MR a jó, még a CT sem!
Írásod alapján én nem gerincre gondolok, /Nem vagyok hozzáértő!/ , inkább valami más lehet nálad. A gerincsérv esetén általában valamelyik oldal fáj, de nagyon, kisugárzik, zsibbad, de ez inkább a csípő, fenék, lábszár, vádli, lábfejben, és nem a hasban.
Az MR megmutatná, hogy a gerincben van-e nagyobb gond, én azt csináltatnám meg, de sürgősen! A háziorvos MR-re nem tud beutalni, de a reumatikus, és az idegorvos igen!

[ Szerkesztve ]

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2672) Gregzekk válasza biker (#2666) üzenetére


Gregzekk
újonc

Kedves biker, Neked a zsibbadás hol és mennyire maradt meg? Javult valamennyit a műtét óta? És a műtét előtt jobb volt, mint a műtét után (nekem igen)? Változó? Mit mondtak és ahhoz képest mi lett? Ne haragudj, ha sok a kérdés, csak szeretnék valahogy tájékozódni, hogy mire számíthatok.

(#2673) biker válasza Gregzekk (#2672) üzenetére


biker
nagyúr

a combom ugyanúgy egy tenyérnyi részen kissé érzéketlen, ez fokozódott kicsit, meg a lábujaim kezdtek zsibbadni, ami előtte nem

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2674) Bogyi007 válasza Timi35Szonja (#2667) üzenetére


Bogyi007
veterán

Ha esetleg Szeged.közelében.élsz - de ha nem akkor is - ajánlom figyelmedbe Dr. Barzó Pál Professzor urat. A fentebb említett összeg töredékéért, fogad magánrendelésre és beküld Mri vizsgálatra is. Ha kell bővebb infó akkor Írj rám. Engem is ő kezelt kiszakadt porckorongsérvvel 4-5 csigolya között és mára már csak emlék a történet (lassan egy éve hogy megműtött)

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#2675) jukinyu


jukinyu
újonc

Március első hetében lesz a nyaki műtéttem(sérv +nyaki gerincszakasz stabilizálása).Tapasztalatokra lennék kíváncsi aki már túl van a műtéten vagy épp műtétre várakozik.Köszönöm előre is a válaszokat.

(#2676) Csirkepipi válasza jukinyu (#2675) üzenetére


Csirkepipi
újonc

Én is pont erre várok, csak még nemt udom, mikor műtenek...1-2 hónapon belül szólnak.
Téged ki és melyik kórházban fog műteni?
(Én rohadtul félek....)

(#2677) Timi35Szonja


Timi35Szonja
újonc

Sziasztok!

Ma voltam röntgenen,ez lett a lelet. Érti valaki?
A lumbalis lordosis a felso szakaszon kiegyenesedett. Min.merteku balra convex scoliosis lathato. L S atmenet rese kp fokban beszukult az egymas fele tekinto dorsalis peremek enyhen megnyultak. Ugy tünik hogy az SI izuletben mko vacuum fenomen van,a lat.felszinek sclerotikusak.

Velemeny:
Scoliosis et spondylosis lumb.min.grad
Arthrosis jelei az SI izuletben. Betekintö SI felvetel elkeszitese jav.

(#2678) Daler válasza Timi35Szonja (#2677) üzenetére


Daler
csendes tag

"lumbalis lordosis a felso szakaszon kiegyenesedett" -> nincsen meg teljesen az agyeki gerinc (derekresz) normalis gorbulete (ez problema, ilyenre fejlodott)
"min.merteku balra convex scoliosis lathato" -> kis, jobb iranyu geruncferdules ezen a gerincszakaszon, nem annyira veszes
"L S atmenet rese kp fokban beszukul" -> az utolso agyeki csigolya es a keresztcsont kozotti porckorong kozepes mertekben lelapult, ez problemas, valoszinuleg elorehaladott porckorong-degeneracio van, servesedes is lehet, pontosan MR-el mutathato ki
"egymas fele tekinto dorsalis peremek enyhen megnyultak" -> az emlitett csigolyakon hati iranyban csontos felrakodasok vannak
"SI izuletben mko vacuum fenomen van,a lat.felszinek sclerotikusak" -> a keresztcsont es a csipocsont kozti izuletben mindket oldalon porcot erinto karosodas van, a kulso felukon meszes felrakodassal

Nagyjabol ennyi a PONTOS ertelmezesert MINDENKEPP kerdezd meg az orvost!

(#2679) Timi35Szonja


Timi35Szonja
újonc

Köszönöm!
Hát ez elég borzasztóan hangzik :(
És gondolom nem nagyon visszafordithato :(

(#2680) Daler válasza Timi35Szonja (#2679) üzenetére


Daler
csendes tag

Szerintem radiologiai kepek alapjan nem lehet teljes koruen velemenyt alkotni egy gerincrol. Az orvos (ortopedus, neurologus) fizikai kivizsgalasa, tunetek meghallgatasa stb. is szukseges. Minel elobb lenyegi terapiat kellene kezdeni, annal jobb lehet az eredmeny.
Ugy gondolom a gerincferdules nem gond, a lordozis hianya (surun elofordul) inkabb, a beszukult porcres (ulo munka, keves mozgas tudja leginkabb kinyirni a porckorongot) meginkabb problema. Korod, eletvitel, munka, sport, csaladban elofordult gerincproblema? Gerinc eredetu dolgokat ossze lehet keverni mas betegsegekkel, lasd 2655-os hozzaszolasban a linket.
A tobbihez nem tudok hozzaszolni, majd az orvos.

(#2681) Timi35Szonja válasza Daler (#2680) üzenetére


Timi35Szonja
újonc

Szia!
Köszönöm válaszod. Elolvastam a linket. Érdekes nagyon. Milyen könyvböl valo?
35 éves vagyok. A családban nincs ilyen beteg. Sajnos én nagyban tehetek rola. Vendéglátozom es fogynom is kellene. Mozogni sem sokat mozogtam :( Persze most megertettem es werzem ezek hianyat de el vagyok keseredve nem e késtem el ezzel... Jelenleg dietazom setalok mert egyenlore nem tudom mit mozoghatok vele. Jol kiszurtam magammal es remelem javithatok még rajta :(

(#2682) G@ß! válasza Timi35Szonja (#2681) üzenetére


G@ß!
őstag

Szia!
Nekem is a kolléga segített a könyvvel kapcsolatban: [link].
Inkább könyvtárakban található meg, mert már nem forgalmazzák.
Sport? Úszás, gyógytorna, séta.
De igazából ahogy a kolléga mondta: mri --> doki. Ő mindent elmond (ha szerencséd van).
Ha nem, akkor topic lakói igyekeznek tanácsot adni majd neked is.
Üdv.
Gábor

(#2683) Gregzekk


Gregzekk
újonc

Kicsit passzív a fórum, ezért dobok egy státusz jelentést.
8 hét telt el. A 7-ik hét óta járok dolgozni. Ott az első nap elfárasztott, de a másodiktól jól vettem. Tudok ülni, menni, állni. Odafigyelek a szabályokra. Járok gyógytornázni, kiváló szakember a lány, nagyon szépen haladunk, jól is esik és javulok is.
Hétről-hétre érzem, hogy minden jobb. Enyhül, szűkül a fájdalom a derekamban, szélesedig a mozgás, erősödök is. Még egy hónap és kicsiket emelhetek. Mehetek vásárolni. Aztán a 15 kilós kislányomat is felemelhetem már májusban. A lában bőrén az érzéskiesés megmaradt, az nem javul, és van időnként némi zsiborgás a lábamban, ez se változik. Ez nem fáj, csak fura dolog. De együtt lehet vele létezni.
10/8 a jó napokon, de a rosszakon se kevesebb mint 10/7.
Úgyhogy én jól vagyok.Többiek?

(#2684) biker válasza Gregzekk (#2683) üzenetére


biker
nagyúr

:C :C :C :C :C

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2685) rfjanika válasza Gregzekk (#2683) üzenetére


rfjanika
tag

engem egy éve műtöttek 3-4 közötti sérvvel.
kb 2 óra állás után érzem hogy a derekam elfárad és merevebb leszek. ugyanez van minden reggel is hogy alig hajlok és nehezen mozgok amíg be nem járatódok. elkezdtem finoman már trx és box edzést ott semmi bajom, csak ne lenne ez a reggeli állapot.jah és egy hirtelen megbotlásnál is egyből a derekamba nyilal bele.

(#2686) G@ß!


G@ß!
őstag

Nem tudjátok, hogy 9 hónappal műtét után mennyire szabad húzódzkodni?

(#2687) Daler válasza G@ß! (#2686) üzenetére


Daler
csendes tag

Hello!

Nekem azt mndta az orvos, h tartozkodjak az intenziv sportolastol, kulon kiemelte a sulyzos edzest es azt amiben futas van. Persze az en gerincemben mar sulyos dolgok vannak...
De tapasztalataim szerint is jobb az izuletek mozgasterjedelmet es az izmok rugalmassagat visszaallitani elobb es aztan johet az intenzivebb mozgas.
"Régebben a gerincbántalmak főleg a középkorúaknál és az idősebbeknél jelentkeztek, mostanában azonban egyre több a huszonöt évnél fiatalabb beteg. Az ok: az ifjak keményen sportolnak, divat a testépítés, a küzdősport, ami gyermekkorban nem ajánlatos. ... professzor szerint nem az erőt kell építeni, hanem a rugalmasságot kellene fejleszteni."

(#2688) Messzala válasza Daler (#2687) üzenetére


Messzala
csendes tag

Mondjuk ez érdekes, mert az én dokim síelni akart küldeni, mikor 8 hónapos voltam.
Kérdeztem tőle, hogy akkor mit is sportolhatok? Bicikli rendben, futás(!) rendben, úszás rendben, falmászás(boulder) rendben(!).
Mondom, akkor mehetek nagy falra is mászni? Kötélbiztosítással? Azt mondta, hogy várjuk meg az 1 éves kontrollt és utána mehetek nyugodtan.
-Kérdem, hogy nem gond a leesés?
-Miért lenne gond? Az a rész (csavarozás) erősebb lesz, mint volt!

(#2689) formasu válasza Messzala (#2688) üzenetére


formasu
tag

Szerintem a síelés nem terhel annyira, mint egy kiadós futás, és jóval kevésbé terhel, mint a falmászás.
Én rendszeresen járok síelni, és utána inkább jobban érzem magam, mint rosszabbul, a meglévő sérvvel.

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2690) G@ß! válasza Daler (#2687) üzenetére


G@ß!
őstag

Szia!
Nem testépítésről beszéltem, hanem húzódzkodásról és esetleges tolódzkodásról. :)
Ugyebár ha lógok, megnyúlik az derékrészi szakasz. Az jót tesz, nem?
Hasonló a denevérpad, csak fordítva.
És mivel nyúlik, ezért jó. Nem?

(#2691) formasu válasza G@ß! (#2690) üzenetére


formasu
tag

Ha ugyan olyan hatása lenne a húzódzkodásnak, mint a denevérpadnak, akkor talán nem is kellene a denevérpad! Lehet, hogy rosszul gondolom?

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#2692) G@ß! válasza formasu (#2691) üzenetére


G@ß!
őstag

Valószínűleg nem ugyanolyan...
De nem hiszem, hogy percekig tudnának lógni emberek egy rúdon. :)

(#2693) Daler válasza Messzala (#2688) üzenetére


Daler
csendes tag

Sok szempontbol lehet (es szerintem kell) megkozeliteni a kerdest. Ugy velem akinek vannak mar degenerativ elvaltozasai esetleg gerincbetegsege, annak korultekintoen kell megvalasztani mit es milyen intenzitassal muvel, mi jo a gerincenek, mi nem. Nem vart eredmenye lehet:
[link]
[link] :O
Szerintem a leginkabb megterheloek a hirtelen erokifejtesek, gyors megallasok/elindulasok, iranyvaltasok, ugralas, zotykolodes, esesek.
Itt egy video, 4. perctol van egy teszt, kb. igy kellene mozogni, mukodni a dolgoknak: [link]
Egy eros, rugalmas gerinchez foleg ep csigolyak, hidratalt porckorongok, jol karbantartott izomzat es feszes, milimeterre pontos szalagok kellenek, csavarok nem annyira :( .

(#2694) Daler válasza G@ß! (#2690) üzenetére


Daler
csendes tag

Deneverpadot csak par alkalommal probaltam, de erzesem szerint sokkal jobbak, tobbet segitettek a sajat erobol vegzett, hatizmokat, labhajlitot, stb. celzo nyujto-erosito tornagyakorlatok.
Hozza kell tenni az en izuleteim, izmaim tehat a gerincem egesze is, eleg merevek es kotottek. :/

(#2695) Enemy


Enemy
aktív tag

Sziasztok!
2014-ben diagosztizáltak egy kiszakadt gerincsérvet. Én a tavalyi évben még túráztam.. Gyömbér, Kriván.
Január végén a kiszakadt rész el kezdte nyomni az ideget. A lábam csak részben tudtam mozgatni illetve a combomban és a vádlimban éles erős kb 15 cm hosszú csíkban mintha tépték volna az izmot. A bal lábfejemben a talpamon középen volt egy 1/3 csík amit éreztem a többi mintha a hangyák szállták volna meg.
Február 8-án elküldtek MR vizsgálatra ami 2016.05.25 lett volna... előrébb hozták..2016.03.15-re. De ismerősök segítettek és még akkor a héten megvolt a felvétel. Az MR után minden bajom lett. Vizelettartási probléma, erős fájdalom a nemesebb szervemben. Március 2-án megműtöttek. 12 KG-ot fogytam.
19 éve volt egy motoros balesetem amiben tört a háti csigolyám.. Lebénult a kezem.. Nos a kín az hogy amit leadtam az nem zsír volt hanem izom. ÉS onnan is elment ahonnan nem kellett volna. Has, hát és a gerinc mellől.
A műtétet követő 4. héttől úszom, a második héttől tornázom.
Mára napi 1 km úszás és az esti gyógytorna maradt. Sokat megyek. Bringázok. Relatív jól vagyok 100/75-80%.
A külön fizetett gyógytornász csodákra képes.
Már nem leszek olyan mint korábban de tudom hogy mi a cél és ha kéthetente érzek némi javulást sem adom fel.
Nekem nincsenek csavarok..

13 hét..

Le a kalappal a PTE Nővérei előtt!
Kedvesek, korrektek.

[ Szerkesztve ]

„Ragaszkodni a dühödhöz pont olyan, mintha mérget innál, és azt várnád, hogy a másik haljon meg tőle.” (Buddha)

(#2696) Lyana26


Lyana26
újonc

Sziasztok!

Engem idén januárban műtöttek kiszakadt C5-ös porckorongsérvvel. Sajnos azóta is nagyon rossz állapotban vagyok. Napi 4 - 6 db tramadol elfogy. Nyaki gerinc, váll, kar fájdalom. Nagyon gyenge és ügyetlen kéz. Zsibbadások, szédülés.
Új vizsgálatok voltak, Ct, MR, EMG - ENG, diagnosztikus ideggyök blokád ( C6-os ahol a cage implantátum van ). Sajnos mára biztos lett, hogy a felette levőt is műteni kell valamint a fuzionált C 5-C6 csigolyát szét kell szedni ki kell venni az implantátumot és dolgozni kell rajta mert ott maradt a C6 felső részén egy nagy csont kinövés ami gerinccsatorna szűkületet okoz, nyomja a gerincvelőt és a gyököt. A felette levőnél szinte gyöki és gerincvelő csatorna nyomás a probléma.
Valakinek esetleg van információja ilyen műtétről?

(#2697) biker válasza Lyana26 (#2696) üzenetére


biker
nagyúr

Szia!
Olvasom folyamatosan, amit az indexen írsz. Azért nem írtam ott sem, mert semmi okosat nem tudnék mondani. a csont kinővés gáz, és qrva nehéz vele bármit kezdeni, ügyesen

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2698) cicifix


cicifix
újonc

Sziasztok.
Másfél hete mütöttek gerincsérvvel. Kb 5 éve volt vele problémám. Èvente egyszer min. infúziós kezeléssel tudtam csak létezni.Most egyik éjjszaka jött a gondom. Jobb lábba kisugárzó iszonyatos fájdalom ami fokozatosan erösödött. Annyira, hogy ájulásig jutottam. A jobb lábam térdtöl lefelé érzéketlen maradt. 5 napig éjjel nappal infúzió. Felkelni egyedül nem tudtam, ha kivittek a wc-ig addig is iszonyatos kínokat éltem át. Az 5. napon már jobb lett. Lassan tudtam sétálni, de felemelni vagy (még a papucsba sem) tudtam csak , ha kézzel rásegítettem. Szerencsére a bokámba még maradt valamennyi érzés ezért tudtam létezni. 6 hét gyógytorna,gerinchúzás, akupunktúra következett. Valamennyi javulás volt, de az érzés nem jött vissza a lábamba. A kalapácsos reflexvizsgálatnál semmit nem éreztem a térdemben és meg sem mozdult a lábam. Ekkor történt a mütét. Nem vagyok rosszul, de még mindig nincs erö a jobb lábamban. Volt valakinek ilyen jellegü gondja? Mikor müködhet újra a lábam? jövöhéten megyek 3 hét rehabra.Milyen gyakorlatokat tudok itthon addig csinálni, mert a lábam már teljesen levákonyodott, mert már lassan 10. hete nem müködik és nincs benne izommozgás.
Várom a válaszokat. Köszönöm.

(#2699) Eastman válasza cicifix (#2698) üzenetére


Eastman
őstag

Szia!

Először is kitartást és jobbulást kívánok! A gyakorlatokat amiket kérdeztél, nem neked kell kitalálnod, nem is mi, vagy az internet ad választ erre.
A gyakorlatsort az aktuális állapotod, leleteid alapján állítja össze a gyógytornász. Időben és fokozatosan. Amit tehetsz, hogy személyesen minden részletet megkérdezel az orvosodtól, terapeutáktól, hiszen mindenkor jogod van a teljeskörű tájékoztatáshoz. Illetve a fórumok abban segíthetnek, hogy a számodra - pénzben, időben, földrajzilag - elérhető legjobb szakembereket megtaláld. (Én most itt a csalódásaimról nem szeretnék írni.)

Készülj minimum egy év szorgalmas és következetes rehabilitációra. Az izmokat - segítséggel - vissza kell építened a lábadra. Neked! Személyes szakértői útmutatások alapján, de leginkább önállóan.

A rehabon mindent kérdezz meg udvariasan, de bátran. Ha esetleg úgy éreznéd, hogy türelmetlenek veled, akkor is.

Kitartást, jó egészséget!

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#2700) cicifix válasza Eastman (#2699) üzenetére


cicifix
újonc

Köszönöm a pozitív és biztató válaszod.
Azt gondolom annyiban szerencsém van, hogy itt németországban ért engem ez a probléma.
Itt teljesen emberbarát az egészségügy. Itt a beteg az elsö mindenben.
Azért kérdeztem itt a fórumon, mert betegtárstól más hallani a tapasztalatot mint orvosi oldalról nézve.
Teljes mértékig megbízom az orvosaimban és a terepautákban és követem is az utasításokat.
Itthonra most csak légzögyakorlatokat mutattak amivel a hasi izmokat tudom aktiválni (állítólag azok összeköttetésben vannak a gerincet erösitö izmokkal) és a lábamat lassan próbáljam a földtöl elemelni.
Mindig mindent csak mértékkel és fokozatosan. Nekem ez elöször egy kicsit "lágynak" tünk, de lehet ennek ez a menete.
1 évet írtál? Nekem azért ez elég elszomorító. Bár legelöször a neurológus is ezt mondta, mikor egy elektromos szerkezettel megpróbálta stimulálni az izmokat ( a lábszáramba beszúrt egy méretes tüt és egy kis elektromosságot kapcsolt rá). Semmit nem éreztem és nem volt semmi reakció. :((

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.