- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
Állítólag az új driver rendbe kapta az 5700 - at, és lényegében ez egyfajta csere lesz a 2060 - ra. Olyan a monitorja amin nincs csak freesync, és ezért akarja nagyon kipróbálni, az nVidia meg nem megy rajta mert b...k rátenni displayportot (mármint a monitorra amit vett).
-
Yézi
aktív tag
Alapvetően nem is 980 Ti volt a terv, hanem ugye RX 580, amit kb. 40-45 rugóért tudtam volna apróról elhozni. 980 Ti 60-65 ezerbe ment, de szívesen kipróbáltam volna a csúcs Maxwellt. Normálisabb 1070-ek akkor(=ez év nyarán) éppen 75-80 ezerbe mozogtak. Az volt a probléma a 980 Ti-vel, hogy alig találtam belőle pár darabot. Konkrétan miután visszakaptam a pénzem, egyetlen custom-vízhűtéses darab volt még az aprón, az is talán 80 ezerért.
No, meg az igazat megvallva már a 980-ra is sajnáltam volna a pénzt, mert az új játékokkal nem igazán játszok. 35 ezerért úgy gondolom számomra bőven jó vétel volt az RX 480. R6 Siege és Forza ami kb. kimeríti a játékválasztékot nálam egy ideje, talán még az új CoD és NFS amit megfogok venni, de ahogy nézem ezek is szépen eldöcögnek majd legalább High beállításokkal. -
-
Vesa
veterán
Jó cikk, és vállalható kártya a 480 a maga nemében, de véleményem szerint kár volt feladni a 980-at csak amiatt, mert kifogtál egy hibás kártyát. Ez nem a széria hibája, hanem csak annak az egy terméknek, ezért emiatt leadni ennyivel a teljesítményből talán elhamarkodott döntés volt. A 980 Ti 50-55k körül megy használtan, és sajnos egy lapon sem említhető a 480-al.
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #182 üzenetére
számíthatsz ilyenre nv aorusnál is ( :, azoknál is láttam hasonló gyári defekt problémát elvétve, lehet semmi köze a halogén izzó elhalálozásához, de lehet az csapta ki, ezt biztosra nem tudom, a ventivel valami defekt van, az biztos
csúnya dolog a tömegtermelés ( : - nekem meg úgy látsik sz@rba lépős periódusom van, szóval lehet direkt nekem gyártották le ezt a példányt :d - -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #180 üzenetére
tudom, ez nem táp, úgy darált mint egy hdd, akkor is ha venti csúszkát akartam állítani, aztán egyszer csak megállt a csatikhoz közelebbi venti, saját tesztprogramja döglöttnek írta, utána megszűnt a cw is is teljesen - és nagy eséllyel közben az vágta ki az asztali lámpában levő halogént is ( : -
ma újra beindult, és megint cw-zik, könnyű kiszedni, majd megnézem, ha mázlim van csak veszek bele egy másikat és megoldva, ha nincs, akkor a panelen van gond és megy vissza
viszont ezt is vígan viszi a táp passzívan defaulton is -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
kolopele #175 üzenetére
Akkor lényegtelen a dolog. Itt konkrét körülmények érdekelnek, nem az a kérdés, hogy jobb-e a Pulse vagy hogy mennyivel. Ezt már sokan megválaszolták a neten.
Az érdekel, hogy zajterhelésben mennyi a különbség a ref. 5700 és a Pulse 5700 között terhelésen, egy telioldalas Eclipse P400S-ben.
-
andy19770128
aktív tag
Nos én egy r9 fury t javaslok. A használt ára ugyan ott van mint a 290 esé. De jobb teljesitményben. A 480 astol is erősebb. Sőt mivel nekem van egy nano változatom és egy rx 580 on. Állithatom hogy egyformák. Fhd ban 1-2%az 580 ason.4k van a fury a jobb...r5 3600 as ok mellett tesztelve.
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave #169 üzenetére
na vacillálj rajta, vedd meg a pulse kártyát
nem adják vissza a videók és képek milyen brutális minőségérzetű a nitro+, kivettem a dobozból és ledöbbentem, ezen gondolkodtam...?
ahogy láttam az 5700-es pulse kártya az rx vonalon nitro minőségű
innentől belépő kártyát biztos nem veszek ettől az árkategóriától felfelé, mert 50e alatt még oké is lehet, de fölötte úgyis lesznek kellemetlenségek a beugrókkal - 5700 stock éppen lehet is jó, de az biztos h nem lesz olyan halk load, mint a pulse, no meg ránézni arra v egy stockra ég és föld sztem /nem mintha ez lenne a legfontosabb egy vga-nál, de na :d -/ -
Chaser
legenda
-
<Lacy85>
addikt
Az tényleg nem rossz. Nekem a visszafogott 580 nem csinál ennyit.
Órajel -10%, power limit meg -20%. Amikkel most játszok, azokhoz így is bőven elég, viszont így hűvösebb, és megáll max 110W-nál a fogyasztás.Alap órajeleken viszont már eszik 150W körül, ha megrángatom, akkor meg felmegy 180-ig is.
-
kovsol
titán
Jól sikerült teszt. Nem sajnáltad az időt a tesztekre látom.
Én még kitartok a régi konfigommal, de lassan érik a csere.
Az i5-3570k@4500Mhz már 2012. augusztusa óta megvan. A Giga GTX 970 G1 (szintén némi tuninggal, a nem kicsi gyári tuningon felül) meg már 2015. február óta.Rá se ismerek magamra, mert előtte meg pár havonta cseréltem valamit a gépemben. Mivel full hd -ban játszom, így nem éreztem égető szükséget a cserére. De ahogy nézem igazából neked a 290 is teljesen vállalható teljesítményt adott mindenhol.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Synthwave #158 üzenetére
ref egyebkent teljesen jo
ha megnezed a topikjat paran azt hasznalunk, teljes megelegedessel.
en azert vettem refet mert 390 eurert talaltam egy XTt, meg ugye arra megy fel a vizesblokk is. na a kartya ket honapja megvan, a vizes blokkot pedig a mai napig nem rendeltem be, pedig itt a polcon a masodik D5 pumpa a masodik vizkornek csak a VGAhoz.
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave #160 üzenetére
nem láttam olcsóbban értelmes xt-t mint msi gaming 2060s/gb aorus-t, 20e-rel olcsóbb a pulse "sima" 5700 - kuponozás után minden, ufóéknál ( : - 5700 xt alap áron 8-10e-rel drágább mint az előbbiek alap ára, pont annyi mint egy rog strix 2070, beugró 2060s-t biztos nem vennék
jó nekem nv is, rtx nem érdekel1) üvölt ez a fos az arcomba : D - úgy kell megcsinálni, h ne üvöltsön load se ( :
2) megy bele a por, de töméntelenül - itt meg pláne - porszűrő a kalitka árából ( :
3) a hűtés hatásfoka nem ideális (jobb egy olyan ház, aminek fasza airflowja van) - a meleg kénytelen felszállni, és befűteni a szobát, topflow hűtő megoldja a ram és vrm-ek szellőztetését
4) remélhetőleg nem esik/ömlik/csurran/cseppen/zuhan/hánykolódik bele semmi, miközben megy ---> körülményes, hatványozottan kell rá figyelni - lóP@szt :d gép mellé nem rakunk enni/innivalót ( : akkor se ha hermetikusan zárt :d - esetemben egy szekrényen lesz a tv mellett/mögött, ami mellett van az íróasztal, esély sincs ráönteni semmit, a box volt ott korábban, túlélte - illetve belehalt h nem használtuk pár hétig ( : -
b_zergálom a kis 570-et, lehet sokkal többre képes mint gondoltam -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Á, nem kő NVIDIA. Amennyiért egy low-endebb 2060s van, annyiért megy a Pulse RX 5700 XT - az úgy nem olyan jó biznisz, az RT meg kb. fabatkát sem ér ezen a szinten. Meg különben is Rályzen mellé Radejont illik venni, me úgy cép.
"nekem nincs kalitkában a gépem..1st world problems solved"
Nem, azzal itt csak újabb 1st world problemek jönnek;
1) üvölt ez a fos az arcomba : D
2) megy bele a por, de töméntelenül - itt meg pláne
3) a hűtés hatásfoka nem ideális (jobb egy olyan ház, aminek fasza airflowja van)
4) remélhetőleg nem esik/ömlik/csurran/cseppen/zuhan/hánykolódik bele semmi, miközben megy ---> körülményes, hatványozottan kell rá figyelni -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jobban örülnék, ha az RX 5700-et forszíroznád. : D
Most éppen azon gondolkodom, hogy milyen lenne, ha a Phanteks Eclipse P400S ablakos verziója helyett a teli oldallaposat választanám (itt minden panel kapott hangszigetelő borítást belülről, míg a tempered glassos verzió értelemszerűen az ablakos oldalán nem - nem tudom, mennyivel lenne így csöndesebb a vas), és úgy a Pulse helyett Sapphire ref. RX 5700-et tuszkolnék bele (XT BIOS-szal).1st world problems.
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave #155 üzenetére
tudom h szoktál tesztelni, nos, nem vagyok atomfizikus, ezt az sx8200 pro tesztet te írtad, amiben többek köztött ez szerepel:
"aktív használat közben 0,33 W, alvó állapotban 0,14 W"
nem tudom a gyártó mit ad meg, de egészen őszintén, te elhiszed? ((( :
valóban nincs szignifikáns különbség egy _jobb_ sata ssd-hez képest - ami pont nem az mx500, mert az vállalható valóban és nem rossz, de a jobb az pl egy 860 evo -
de kérdem én, amit beleteszel a gépbe pénzt, azt a pár ezer ft plusz számít? ha egyáltalán nem is lenne gyorsabb sztem akkor sem számítana - de gyorsabb - azt mondod cpu-ból nem veszel előző gent, de ssd-ből képes lennél közel azonos áron satat venni? ez nekem nem áll össze
mx500-860 evo relációt ne bolygassuk, megvettem a 860 evot, használtam, kicsinek éreztem - mert közben vettem 4k tvt és kellett 4k film is :d - , jött jó áron mx500, kipróbáltam, rendszernek mint a samut, 1tb, elférnek filmek is a notebookon, de bárhogy próbáltam bebeszélni magamnak h uo. gyors mint a 860 evo, mert nem az ( : vissza is jött a 860 evo a notebookba, az mx500 meg a tv mellett dekkol, néha másolok rá filmet, reszponzívabb a 860 evo és ennyi, nem futtattam egyikkel sem teszteket, nem kellett...de te még ezen is spórolnál az új és drága gépnél? :d te bajod..."Nem, pont fordítva. A 2,5 hüvelykes MX500 sokkal előbb volt, mint az M.2-es verzió. Dettó ugyanazt tudja a kettő, csak az M.2-es jobban melegszik."
ennek ellenkezőjét nem mondtam, amit mondtam, és mondok most is: nehezebb az mx500 - 53g, most mértem meg - mint a 860 evo- azt is meg fogom mérni - , és van egy sejtésem h nem azért, mert előbbi 1tb, utóbbi 0,5tb ( : és vajon hogy van az, h a samsung 40 fok fölé is nagyon ritkán megy, az mx500 meg simán felment 50 fölé is ugyanabban a gépben különösebb terhelés nélkül is ?
100% hogy azért nehezebb, mert hűtés van benne, hogy a házán belül m2 vagy egyéb pcb van igazából teljesen lényegtelen is, samu háza lehet nem is alu, már nem esküdnék meg rá, az mx-é az 100%, és nyilván jobban melegszik az m2 verziója, mert kb ugyanazok aparaméterei, csak annak nincs egy 2,5" háza ( :ha tudod előre milyen ram igénye lesz azoknak a játékoknak amik még ki sem jöttek, nekem az is ok - nem mondtam hogy jó-e a gears5, nem nagy szám, és pont ez az, mégis kell neki 16gb - , új zen lélektanát nem ismerem az tény, de az is, h az aegist nem becsülöm túl, 1,2v-on megy 3000 cl16-ot 2x16gb - amit most 37e ft-ért is meg lehet/ett venni - , a kis lapot szintén nem becsülöm túl - és nem mondtam h vegyél olyat -, de 20e ft se volt - br, és kuponok nélkül ( : -, egészen biztosan 100% stabilan megy benne 8 magos 2700 3,6ghz-en, amire biztosan rá tudnék még csapni 1-400mhz-et h ne olvadjon le a vrm, és alapból zen 3000 ready volt - nem tudtam előre, nem is volt szempont, kellett valami mert lecsúsztam az msi b450m gaming plusról, atx lapokat meg 10 évvel ezelőtt sem szerettem -
de árához képest világbajnok, az tény, nem nagy mutatvány 2x ennyibe kerülő lappal és 20-25e ft-s hűtővel ráverni 5-600-700mhz-et sztem16mb ramos egyébként, ezt se néztem, nem volt szempont - most néztem még rgb baromságot is tud ennyiért..lol ( : -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ezeket a vackokat tesztelem nagyüzemben másfél éve + olvasok is hozzá, he.
Tudom, hogy amire nekem kell, az égvilágon semmit nem nyerek az NVMe-ből, csak + °C-okat meg mínusz párezer forintot - azt az 1-2 másodperccel hosszabb loading time-ot meg benyelem. A tyúkbél meg az alaplapi tálca mögött megy és a táp is moduláris - de még magát az SSD-t is tudom az alaplapi tálca hátoldalához rögzíteni.
Nem, pont fordítva. A 2,5 hüvelykes MX500 sokkal előbb volt, mint az M.2-es verzió. Dettó ugyanazt tudja a kettő, csak az M.2-es jobban melegszik.
Hűtőt nem kell vennem, már van. Ezt a ~20-25k-s Scythe csodát 10-ért szereztem be tavasszal úgy, hogy én szedtem le róla a fóliát. Na az is egy jó biznic vót, ilyet szeretnék még.
A lapodon 32 MB-os ROM van? Mert ha nem, akkor bőven korlátozva van a dolog Ryzen 3000-esekkel, és némely új feature-ért egy régit távolítanak el az új BIOS megírása során.
Gears 5? Számomra az irreleváns. Egy évben megjelenik kb. 2 játék PC-n, ami érdekel, és azokat jellemzően olyanok fejlesztik, akik hallottak már az optimalizációról. Viszont, ha 16 GB alatt nyiknyiköl és nem mellett, akkor miről beszélünk? Nem fogok 16 GB-nál kevesebbet venni. Van pár cím, ahol ér (szó szerint) pár fps-t a 32 GB, de az nem legitimizálja a dupla költséget - RAM disket meg nem használok, ahogy videót sem vágok, nem renderelek és übernagy felbontású képekkel sem szöszölök reggeltől estig. Ja, tényleg; Chrome-ot sem használok.
Egy 32 GB-os kit alsóhangon +22-23 ezer pénz (több, mint a duplája a 16-os kitnek) és az még csak 3200 MHz - a Zen 2 meg igencsak szeresse a 3600 (/3733) MHz-et, hiszen akkor lesz a RAM sebessége szinkronban az Infinity Fabric órajelével -> jönnek azok a plusz fps-ek.
A netes gépembe viszont jöhetne az a 32 GB, mert egyszerre két (néha három) böngésző szokott menni, többszáz füllel.
Kicsit szerintem túlbecsülöd azt az Aegist (most ugyanilyenem van, csak 2 x 8 GB) - és az alaplapodat. : >
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave #152 üzenetére
jah jó, én kérek elnézést, jobb is a sata, gyorsabb meg minden, nehogy nvme-t vegyél pár ezerrel drágábban, semmi értelme, azért nyilván a tesztelő sem a levegőből mért, meg én se onnan szedem amit tapasztaltam, és sokkal jobb tyúkbelezni' mint belevágni egy ms2 slotba
ha félreérthető lett volna, a 2,5" sata mx500 99% h az m2 mx500 egy 2,5" "házban", simán fogták és belerakták ugyanazt a panelt m2-sata átalakítóval ,mivel nem nvme semmi bonyolultabb akadálya nincs, nem véletlen sokkal nehezebb a sata mx500 mint a sata 860 evo, véletlenül sem azért, mert ha nem pakolták volna tele hűtéssel ami a házhoz csatlakozik, akkor nem melegedne még jobban, biztosan nem azért. és nem, nem csak papíron jobb a 860 evo, még mindig van nálam belőle használatban ( : extraként az tényleg hűvös, ha már sata akkor az
amd 3000 ready, értsd: outofthebox' amd 3000 ready, nem kell hozzá másik bios-t feltenni, már olyannal jön, lefényképezzem? ott van a dobozán is ( : nem tudom mit lehetne vele alakítani egy 3600/3700-nél, de nem is érdekel, allcore uv "tuning" azzal is biztosan menne, +10-15% teljesítmény többeltért meg nem fogok +40% fogyasztást "benyelni" és nem veszek 2x olyan drága hűtőt hozzá, de ez én vagyok
azt mondottam volt, sok játék van ami nyiknyiköl' 16gb ram _alatt_, nem 16gb ram mellett ( : - sok az lehet túlzás -, gears5 pl biztos ilyen, már most, nem 1-2 év múlva, most, innen mekkora lépés, h 16 kevés legyen?
mivel jövőre jönnek az új konzolok, amikben elvileg 24gb ram lesz, szted nem-e esetleg megnő a pc-s játékok ram igénye is? mert sztem elég esélyes, de vegyél nyugodtan 16-ot, mert a több pénzkidobás, a 2x8 3600@cl18-as egész biztos nem az - sztem ha megzargatnám a 3000-es aegis is menne annyit cl16-on, 3200-n biztos megy, és nem 2x8 páros -
te pénzed, te tudod, nekem igazából teljesen mindegyszerk:
Hobbbyt
trükkös az mindenképp, annak kifejezetten örülök, h nem ciripel semmi, kopp-kopp ( : -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"winben _9 másodpec_ alatt benn vagyok hideg indítással"
Ezt uszkve tudja a lassan 5 éves, SATA-s Intel 730-am is.
Mire bejön a monitoron a kép, már Windows bejelentkező képernyő van.
"az mx500-ban 99% h a sata m2 verzió van"
??? Van belőle M.2-es, SATA-s, de én a szimpla, 2,5 hüvelykes verzióról beszélek.Papíron jobb a 860 EVO, drágább is, de valós felhasználásban effektíve tökmindegy, ez is és az MX500 is egy nagyon jó, ajánlott drive. Játékban kb. 1-2 másodperccel lassabbak, mint egy 3 GB/s-os NVMe meghajtó.
"most fogsz rehegni, a 19,5e-ért vásárolt gb b450m s2h lapom is zen3000 ready volt..."
A B350 Tomahawk Arcticom is az, csak új BIOS kellett hozzá. Sőt, sok A320-asban is mennek az új Zenek, meg 2-2,5k-ért lehet kérni bármihez BIOS frissítést átvétel előtt - de az már más kérdés, hogy a lapodnak mennyire van butítva a BIOS-a (mivel nincs elég ROM-kapacitás) és hogy a VRM + BIOS miatt a PBO frekik meddig mennek fel és mennyire stabilak (ugyanez a kérdés áll a RAM-okra is).
Mi az a játék, ami nyiknyiköl, ha 16 GB RAM-od van? Mert ott valamit nagyon elqrtak a fejlesztők..
-
Chaser
legenda
én azt nyertem meg, h ne rakjam kalitkába a gépet, hanem asztalon legyen, és fél m-en kívül semmit ne halljak belőle, ez is mókás dolog :d
kipróbáltam a forzát szabadjára engedett fps-sel, vsync nélkül, mocskosul darabos volt, de legalább fellőttem még egy rakat opciót ultrára, és így is tolja a 60 fps-t
-
Hobbbyt
őstag
Legbelül kicsit irigyellek amiért nem érintett meg téged ez a szenvedély.
Engem már gyerekkoromban elbűvölt, elrabolt és kiköpött ez a fura hobby. Ő választott engem, nem én őt. Már rég beismertem, hogy ez hobby.. így nem kell magyarázkodnom, hogy miért költök rá tök értelmetlenül ennyi pénzt.
-
Hobbbyt
őstag
Nahh, bedobok egy követ én is..
Csak azért veszek 5700XT-t mert vizezni akarom a VGA-t de ha már 45e egy nyamvadt full block akkor legyen már alatta valami értelmes kártya is. Amúgy a mostani RX480-al is tökre elvagyok de ennek csak a GPU-ját hűtöm vízzel és évek óta hiányérzetem van emiatt.Jahh, és 4K-ban nyomom, amihez a RX480 már akkor is korlátos volt mikor vettem (2+ éve)
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave #146 üzenetére
jó, én számlás br árakról beszéltem, 3600 51-ért nagyon meglpene ilyen felállásban ( :
nálam is 90% játék, winben _9 másodpec_ alatt benn vagyok hideg indítással, tizedikben már megy a chrome ( : - ha lesz meló akkor lesz, ha bejön 4k videóvágás akkor majd teszek rá bordát mert tényleg melegedni fog, csak "néhányszor" gyorsabb lesz mint bármelyik sata ssd, extraként még tyúkbelezni' se kell -de mit jelent nálad a tartós írás? pont játéknál olvasni fog, nem írni, szóval tényleg nem értelekwin telepítés közben is simán rátehettem az ujjam, 75-80 foknál egen' érdekes lett volna
az mx500-ban 99% h a sata m2 verzió van, amikor néztem a sata verzió drágább is volt, nyilván, ahhoz még kell a 2,5-es ssd ház, de mondom lassabb a 860 evo-nál is, 860 evo az nem melegszik notebookban, most épp 36 fokot ír rá sentinel, mx500 ugyanebben a gépben lazán felment 50 fok fölé is különösebb terhelés nélkül, de mondom te tudod, azért találom ki ezeket h szívassalak ( :
amúgy pont tegnap jött szembe yt-on egy nvme-sata-sshd-hdd teszt, nyilván nem fetétlen igaz minden yt teszt, de ugyanezt tapasztaltam sx8200 pro vs 860 evonál, és a win is gyorsabban megvan - nem mintha nem lehetne túlélni 1-2 másodperc difit, de akkor is gyorsabb, nem csak placebo -
már most több játék an, ami nyiknyiköl' 16gb alatt, jövőre ki tudja? jönnek az új konzolok ( : most "apróért" van ram, osztán' nem lesz ez mindig így - nem is olyan rég volt ha jól emlékszem, h kiszórtam a fiókban levő 8gb-os kommersz 2400-es modulokat párban alsó hangon 35é-rt gar nélkül, de volt ami 40-ért is elment, bármikor jöhet megint memória krach, ahogy ssd is -
tomahawkot nem ismerem, nem teccik', nem is néztem utána jobban, lehet egy kaszttal fenteb van mint a gaming, abból akartam matx-est, de eltűnt, majd jövőre b550-nel lesz, addig marad a kis gb lap
most fogsz rehegni, a 19,5e-ért vásárolt gb b450m s2h lapom is zen3000 ready volt... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"nyilván nem kötelező ufóéktól venni, de ott 43-44e ft-ra jön ki a 2700, többször nem mondom"
Igen, nekem meg 51-be a fóliás R5 3600.
Legfeljebb akkor lehetne jobb (a alacsonyabb frame rate ellenére) a 2700, ha streamelnék is - de nem streamelek.
"az tény és való, h nincs ég és föld külnbség köztük hétköznapi használatban, de van különbség, ha pedig bármi meló beesik aminek kell a gyors alap, akkor agyonveri az sx8200 pro mindkettőt"
De ehhez a géphez nem fog beesni semmi meló. Csakis KIZÁRLÓAG játék lesz vele (meg esetenkénti böngészés, amikor kis szünetet iktatunk be LAN-on), más SEMMI. Van külön melós gép, meg külön netes-filmezős vas, mert nem szeressem keverni a szezont a fazonnal. : > Meg külön Win98/DOSBox (jó kis P200MMX, csak a egy Diamond V1 kéne még bele) cucc, meg a pár évvel későbbi, autentikus rekreációhoz Tualatinos Voodoo box, AGP-s V3 3000-rel, meg...
"annyit még elárulok, mx500 jobban melegszik mint az sx8200 pro"
Az MX500 max. 40-45 fok egy jól szellőző házban tartós írás alatt, az SX8200 Pro (külön megvásárolható, normálisabb rézborda nélkül) meg 75-80.
"kinézett lapodat annyira nem ismerem, az lehet h jó választás"
A Tomahawk az egyik legjobb B450-es lap. A MAX annyiban különbözik a simától, hogy
1) dupla akkora (256 Mb / 32 MB) BIOS ROM van rajta, szóval van hely bőven a Matisse számára kibővített BIOS-nak, nem kell nyírbálni dolgokat
2) out-of-the-box Ryzen 3xxx kompatibilis, szóval a BIOS frissítés erejéig nem kell kölcsönkérni korábbi genes CPU-t (ez csak egyszeri dolog, de akkor is kényelmes)
3) memóriákat out-of-the-box 4133 MHz-es OC-ig támogatja a 3466 MHz helyett
4) a VRM bordázat sötétebb szürke/feketeÚjfent; CSAK játszani fölösleges pénzkidobás a 16 GB-nál több RAM. Amikor már több kell, akkor 2 x 16 GB-ra cserélem, de még valószínűbb, hogy már BŐVEN benne leszünk a DDR5-ben, szóval inkább komplett platformváltás lesz, mintsem szimpla memória duplázás - úgy 4-5 év múlva.
Abban egyetértünk, hogy Radeonból csak Sapphire (Tri-X/Vapor-X/Pulse/Nitro(+)).
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #140 üzenetére
tudom, az kicsit "vicces", régi architektúra már, ilyen szempontból nagyon elavult, viszont helytáll még azért, és - megfelelő árazással - igen jó vétel tud lenni, ez most adott, 80 körül biztos nem vennék, és más gyártótól sem, ebből zafr, pulse v nitro az mindegy, de zafír
Synthwave
nyilván nem kötelező ufóéktól venni, de ott 43-44e ft-ra jön ki a 2700, többször nem mondom ( : 3600 60e körülre, az 16-17e ft difi, összes többi boltban drágább 60e-nél a 3600-os
és mindkettőhöz van játék+gpte írtad, én is, de megint:
_nekem van_ samu 860, mx500, adata sx8200 pro, fényképezzem le őket miközben tsókot' küldök? :d na ugye hogy nem
860 evo nagyon jó, mx500 is, de érezhetően reszponzívabb a 860, aminél pedig érezhetően reszponzívabb az sx8200 pro - az tény és való, h nincs ég és föld külnbség köztük hétköznapi használatban, de van különbség, ha pedig bármi meló beesik aminek kell a gyors alap, akkor agyonveri az sx8200 pro mindkettőt -
_ha_ drágább lenne sokkal, megérteném h nem olyat akarsz venni, _de nem az ((( : ufóéknál épp azt 3 év garral adják, így máshonnan vettem, vizesektől 512-es 24e ft volt, de több helyen már van 23e-ért is - ezt most visszavonom, ránéztem, felment az ára 25-6e-re-
samu 860 evo 500gb értelmes helyen 24-5e, ezt ufóknél 21e-re le lehet kuponozni, úgy már van 4e difi, mx500 500gb 21-22e-től van értelmes helyen, de kár róla beszélni, samu 860 is gyorsabb nála
azt mondod, nem vennél első genes cpu-t - mondjuk azt én se -, de ilyen árdifivel vennél sata ssd-t egy brutál nvme helyett? - amiről valami szösszenetet írtál is, olyan fogyasztási adattal amit te se hiszel el :d -
annyit még elárulok, mx500 jobban melegszik mint az sx8200 pro - amire csak a gyári hővezető alucsíkot tettem fel, azt is tegnap, addig "pőrén" ment -, és sokkal nehezebb a háza, mint a samu 860-nak, valószínűleg azért, mert hűtés van benne aluból...de le is tudom neked mérni grammra pontosan mindkettőt, az mx-et filmeket tárolni vettem, jó áron volt év elején ufóéknál és ők megadták rá az 5év gyári gart
kinézett lapodat annyira nem ismerem, az lehet h jó választás, többit én azért átgondolnám
cl18-as magasabb frekes ram nem feltétlen lesz gyorsabb, de ezt is te tudod, én meg nem vennék már 16gb-ot, hiába van 4 dimm, úgy tuningot kb el lehet felejteni ramnál, de sokszor még az xmp sem megy, szóval bővítés elég lutri későbbiekre nézve
no mindegy, beszéltem, többi a te dolgod ( : -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
kolopele #142 üzenetére
Azok a +5-10 fps-ek összeadódnak ám, és kb. +15 ezer pénzből (jobb proci, kicsit gyorsabb RAM-ok, kicsit jobb alaplap) máris +15-25 fps az, ami viszont már egyáltalán nem kevés.
A magam részéről ha többszázezret költök játszós vasra, nem 30 meg 60 fps-t akarok bámulni (+ über reszponzivitás kell). Arra ott a konzol, töredékáron.
-
kolopele
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem az, hogy hova nem lesz elég, hanem az R5 3600 ~10 pénzzel kerül többe, modernebb és minimum +10-15 fps + magasabb órajeleken lehet hajtani a RAM-okat, és játéktól függően abból is jön +5-10 fps. A kis dolgok összeadódnak; ennyi pénzt beleölve már biztos nem vennék előző generációs cuccot, főleg, hogy árban sincs túl nagy különbség. Eléggé nagy világszerte a konszenzus arról, hogy játszódni az R5 3600 a best buy.
Ahogy írtam, NVMe és SATA között a mindennapokban és játékokban szinte nincs különbség. Leülsz a gép elé és nem tudod megmondani, hogy mi van benne. Cserében az utóbbi olcsóbb (mert nem valami dzsunkát vennék, ahogy más alkatrészből sem) és feleannyi °C.
Tomahawknak jobb a VRM-je, ami a PBO-nál számít; hosszútávon nem mindegy, hogy hány fokosak nagy terhelésen a tápellátó áramkörök. -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #138 üzenetére
szeretek középterhelésre méretezni, gép idle alig megy, de amikor úgy megy zero dB az elfogadott, más nem, megnézem majd meddig engedi passzívan járni, gold+ tápoknál papíron 30%
145-ért lehet lőni a 2060s aorust és gaming x-et is, mindkettő "nyalja" a 2070-eket ahogy néztem- ha játék is elmegy 10-ért 135e :d -, még a kalapban vannak, de erősen szűkül a kör, ami az 590 nitroval kezdődik és velük végződik
-
kolopele
nagyúr
Olyan gyári oc van benne hogy hozza egy ref. 2070 teljesítményét, igaz olyankor 220W a fogyasztása kimaxolva
130 - ért került hozzám újonnan, kíváncsi voltam rá milyen. Meg nem tartom persze, de legalább láttam mit tud. Ennyiért még annak is megéri egy ilyen kártya akinek elég egy sima 2060 teljesítménye, power limitet le kell venni 70 - re, és máris ott van, a fogyi meg csökken 30% - kal, 60 fps - re lockolva meg még többel. Később meg ha több erő kell power limit vissza 100 - ra vagy feljebb
Táp terén meg nagyon szívesen, és vedd akkor a 650 -est, hátha később még fejlesztesz, ellenkező esetben az 550 - es is bőven elég, de ha már egy árban mennek inkább legyen a nagyobb.
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave #131 üzenetére
azt mondod van jó hűtésed, megfogod a 2700-est, felrántod allcore 4ghz-re, smt- kilövöd, szted hova nem lesz elég?
talán vmelyik bf 1000 fős serverre, ezt 43-44e ft-ért magkapod ha nem akarsz játék eladással bíbelődni, és nem kell hozzá 30-40e-s lap sem, persze tehetsz alá ha az megnyugtat, rendszer alá pedig gyors nvme, de olcsóbban mint a lassabb saták, elég egyértelmű
személy szerint ha már dágább lap, akkor a gaminget venném, de ez én vagyok - néhány helyen olvastam h sok x470-nek is odapirít -kolopele
jah igen, amd vonalon az nagyon jó, nem kell "z" lap, bármelyik b450 állítható ha a gyártó engedi, max abban különböznek mennyire, meg ugye cpu-nál sem kell "k" -
kolopele
nagyúr
válasz
Synthwave #131 üzenetére
Az a baj hogy én személy szerint még nem futottam bele olyan játékba amiről te beszélsz. Mondanál legalább egyet? De ne multisat, azt felejtsük el, mert abszolút nem érdekel. Kipróbálnám single ( az AC két utolsó része sem jó, mert ott a hülye védelem miatt szintén a több szál volt a fő domináns).
-
kolopele
nagyúr
válasz
Synthwave #124 üzenetére
50-60% - on ment a 9900k, én ezt elég CPU intenzívnek tekintem azért, nem ez a jellemző rá, jó ha 30-40% körül szokott mókolni.
Egyébként persze, egy jó hűtővel nem probléma, de legutóbb a sokat szidott 8700 - as egy ARCTIC 33 - as hűtővel max. 70 fokig ment magok tekintetében, tehát lényegében bizonyos szintig csak az a fontos hogy ne a gyári legyen. 9900k már egy más tészta kimaxolva -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #121 üzenetére
milyen 2060s van nálad?
jah, túl van lihegve ez a cpu, persze kell egy szint, az a másik véglet amikor azt nem akarja valaki belátni, de ha a szint megvan utána már nem sokat oszt/szoroz halandónakszerk:
Synthwave
megkapod majd te is, nyugodj meg :d
q3dm17 railgun, bár már nagyon rég voltam fenn, de ha összejön 10-15 hentes akkor jól el lehet játszogatni -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
kolopele
nagyúr
Erről beszéltem
Másik téma: Csak egy teszt erejéig megnéztem a 3.7 és a 4.3 gzh közötti fps eltérést a Division 2 benchmark alatt FHD - n high beállítások mellett a még nálam lévő 2060 superrel (ezért jó egy jó Z - s lap, azt állítasz be amit akarsz), és 4 fps volt az átlag eltérés ( 127-123). Na most ha valakinek gyári hűtője van teszem fel, ott nagyon érdemes akár ennyivel is csökkenteni az órajelet, főleg aki FHD - n tolja 60-75 fps mellett (mindig mondom, inkább a kártya legyen az erős, többet számít).
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #117 üzenetére
persze zafír pulse az más gyártónál középkategória minimum, hirtelen csak a pulse és nitro+ ugrik be tőlük, nem gyártanak "egy magra" 10 verziót, ami teljesen felesleges is, még a kis itx pulse van, de 590-nél sztem kihagyták, meg is nézem mit lehet mókoni a ventijével, eddig azt hagytam defaulton - mivel jó úgy is, persze lehet még jobb -
uv lutri, de bárkinél láttam számottevően ment lentebb, néha tényleg azt hiszem az amd leszerződött az energiaszolgáltatókkal globálisan ( : és ebben a csodás mai világban simán lehet is :d
én sokszor notebookon toltam q3-at, pár $-os kínai wireless egérrel, wifin, az ember agya egy idő után bekalkulálja a lagokat, én csak bohóckodtam profik közt, de nem egyszer "s_ggbe rúgtam" őket és nagyon csúnyán esetenként ( : doomot nem is multiban akarom 144hz-en, csak úgy, sok év után ha már van gép legyen ilyen téren is változás, lehet megnézem majd multiban is, de olyan feelingje úgy se lesz mint a régi q3 meccseknek -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Á, csak játszani teljesen felesleges a 32 GB, a 2 x 8-as, 3600-as Ripjaws kit meg megvan nettó 20-ból.
"minek 3600 drágábban?"Mert játszani jobb, mást meg nem fogok azzal a géppel csinálni. Játékok normálisan uszkve 6 magig skálázódnak, és itt az a 3,6 GHz @ all core az 4,2-4,3 GHz @ all core, ami nem kevés diffi. Gémekben minimum +10-20 fps az új R5 a 2700/2700X-hez viszonyítva, és a magasabb memória órajelekből is jobban profitál (3600-on 1:1 szinkron az Infinity Fabrickel).
Az SX8200 Pro (amúgy tudom, milyen, teszteltem
) kb. egy ötvössel több, mint az ugyanakkora, 2,5 hüvelykes Crucial MX500, de
a) játékokban - és a mindennapi felhasználás során - elhanyagolható a sebességkülönbség
b) cserébe a 2,5 hüvelykes MX500 régebben a piacon van, többet bizonyított (+a PS4-emben is egy ilyen figyel), és 30-40 fokkal hűvösebb, ami számomra fontos tényező (tempered glass mögött meg még jól is mutat) -
kolopele
nagyúr
Az komoly, 19% - os venti fordulat mellett...........Kár, hogy az nVidia kártyákat nem lehet úgy szabályozni mint az AMD - ket ( vagy legalábbis én nem értek hozzá, Afterburnerrel lehet tán, de nekem nem sikerült). Igazság szerint annyira nem is kell bántani őket, ez a fesz csökkentés kicsit lutri. Na igen, hc multi gamerek....Múltkor olvastam valahol hogy egy még kezdő CSGO - s panaszkodott, hogy azért veszít folyton mert neki csak 144 fps - sel megy másnak meg biztosan 240 - el vagy még többel, és nem azért mert most kezdte
Van egy barátom aki szintén komolyan tolja, mindössze 75HZ - en és lealáz egy halom játékost akik a 240 fps - től várták a csodát -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #115 üzenetére
én is így látom ,lehet még min fps-en is növel, de nagyon nem ér annyit, hc multi gamereknek pedig semmi nem elég
de aki "csak játszik" sztem oly mindegy túlbonyolítani, olcsó lap, olcsó hűtés, kis eséllyel szopóroller - nagyon vicces miket látok 40-50e ft-os lapoknál, 20e ft-ossal semmi gondom, lehet ha tápból is belépőt veszek semmi gond nem lenne (((( : -
rmx-nek viszont utánanézekrx topikból egy 580 pulse, elvégezve a kedves mérnökök munkáját, elég kellemes fogyasztással/hőmérséklettel megy egy ilyen zafír belépő is
-
kolopele
nagyúr
Nem is kell egy mai modern CPU - nak magasabb all core mint 3,6-3,8 GHZ, ha azon nem visz el valamit 4,3-4,6 - on sem fog. Oké, lehet 3-4 fps eltérés, de aki nem e-sport gamer 240 fps - sel az ebből semmit nem fog érzékelni, max. annyit hogy alig melegszik majd a proci.
Tápból nekem is RMx van, nagyon ajánlom. -
Cifu
félisten
válasz
Synthwave #110 üzenetére
a jövőre érkező Cyberpunk 2077-et meg eléggé ki akarom majd maxolni vizuálisan
A ki akarod maxolni dologgal azért nem ártana tisztázni, hogy milyen felbontáson.
Szvsz a CP2077 kapcsán érdemes lenne megvárni az első hardverigényt, én olyasmire számítanék, mint az RDR2 kapcsán, ha mindent maximumra húzol és 1440p-ben, pláne 4K-ban játszol, akkor izombika gép kellhet hozzá. Ha viszont okosan állítja be az ember, akkor feltehetően egy korrekt közepes gépen is el kellene futnia.
Ezzel együtt én inkább az RX 5700-as konfigot pártolnám, mert utólag könnyebb a tárhelyet bővíteni, mint a VGA-t...
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave #110 üzenetére
elenyésző ilyen gondot olvastam - szerencsére -
én 5700 pulse-ot simán venném, de már részleteztem mért nem
590 tényleg nem lenne nagy érdemi lépés - de akkor is rx király és a nitro radeon király, nem úgy vettem észre, h rx-eknél gaming x vagy rog strix bármiben is jobb lenne - de 1660 sem, 1660s/ti minimum, csak abból értelmes és giga - lehet szopórolleres - 2060 közt már nem sok van árban, efölött viszont 2060s gaming x - az viszot nyálcsorgatósés drágább
sztem nyugodtan vegyél 32gb ramot, ami volt alzán 37-ért az kb ajándék volt - lehet lesz még - én még 47-ért vettem év elején de nem bánom, ott limit biztos nem lesz semminél, cpu-ból hozzád vágják a 2700-et 43-44e körül - és abból még mázlival lehet bőven faragni - , minek 3600 drágábban?ipc-ben jobb, oké, tuningban is jobban megy, magasabb a stock órajele is, de sztem oly mindegy, sz@ros 20e ft-os lapban van nálam a 2700, 3,6 allcore vaj simán ment neki uv-val, tovább nem is néztem, utána el kezdenek zabálni úgy is
3000-es aegisek 3200-ön mentek gond nélkül, de nem hókuszpókuszoltam tovább, nem érdekel, 1,2v-on mennek 3000@cl16-ot, még a langyos is enyhe kifejezés rájuk
a legnagyobb baj az, hogy 90% esélyt adok neki, h a doomon és forzán kívül más úgy sem érdekelne, talán az új doom, annak nem tudom mi lesz a hw igénye
megnéztem azt a nagyon hypolt metro exodust most már pc-n is, boxon kontrollerrel fps azért nem az igazi, de sajnos most is uo. ultra gagyinak találom, nekem régi krájziszok' ezerszer jobban bejöttek látványra és sztorira is, gears5 is pfffffffffffff, jobb volt egér+billzettel, de maga a játék 4-eshez képest sztem rosszabb, sokkal laposabb
attól meg hülyét kapok, h sok játéknál nem lehet kinyomni az átvezetőt, ha filmezni akarok berakok egy filmet, ha játszani, akkor nem idióta pofázásokat akarok nézni nyomrék grafikával, de biztos bennem van a hiba ( :
ssd-ből ha sata 860 evo, van mx500-am is, 860 is, reszponzívabb a samsung
de leginkább m2-t vegyél, adata sx8200 pro egy árban van, vagy már olcsóbb is a sata 860-nál, de 970 evo plus szint környéke sokkal jobb power managementtel, nagyon durva5 év gar van mindre értelmes helyen -gammix s11 pro pedig a hűtőbordás megfelelője az sx-nek, de nem kell rá, max egész napos videó vágásnál -
szerk:
kolopele
rmx-et ajánlotta egyik srác is melyik topikban, lehet az lesz, 750-ese van talán, de annyira azért nem akarom túlméretezni -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, a szilícium lottó, meg egy-egy gyárilag hibás példány mindig benne van a pakliban - de ez minden mással is így van.
Én is meg akarom magam győzni, hogy elég lenne egy RX 590 Nitro+, de a V64 Nitro+-ról azért az nagy visszalépés lenne - még úgy is, hogy igencsak keveset játszom -, a jövőre érkező Cyberpunk 2077-et meg eléggé ki akarom majd maxolni vizuálisan (R5 3600 @ PBO + 16 GB DDR4-3600 lenne mellette)..
Így hirtelen két variáción gondolkodtam el, mert kb. ugyanannyi lenne:
1)
MSI B450 Tomahawk MAX
AMD Ryzen 5 3600
2 x 8 GB Ripjaws V DDR4-3600 CL19
Sapphire Pulse Radeon RX 5700 (@ XT BIOS)
500 GB Crucial MX5002)
MSI B450 Tomahawk MAX
AMD Ryzen 7 3700X - igaz, ez CSAK játékos gép lenne, oda meg igazából elég egy R5 3600
2 x 8 GB Ripjaws V DDR4-3600 CL19
Sapphire Radeon RX 590 Nitro+ SE / Pulse RX 590
1 TB Crucial MX500 -
Noukoum
veterán
Azért a régi kártya is nagyon szépen helytáll, nagyon jó teszt!
-
Chaser
legenda
tömegtermelés van erősen, de azért valahol szánalmas ez
van nekik drágább, prime ultra platinum, pont annál mondták h "kerreghet" ( :
most rápihenek, bq hűtőnél nem volt értelmes am4 lefogató - de teljesen jó, h az official install videóik szerint kétféle is lehetne, nálam valami harmadik megoldás landolt - mennek vissza együtt kézen fogva majd, csak előtte megveszem az utódaikataprós vásárlás gyönyörei, én már csak eladok ott néha évek óta, így is van nyűg bőven bolti vásárlásnál is
szerk:
Dilikutya
uram, értelmezés?
alza/bestbuy topik, hajrá
nyilván nem azért mondom, h csorgassa rá valaki a nyálát ha így jó lenne neki a business, ott van minden a fentebbi topikokban, csak el kellene olvasni -
aginor
veterán
Nekem is cicereg bizonyos fordulaton, de hamar túl van rajta így annyira nem zavar (nem is biztos hogy minőségi, hanem inkább konstrukciós hiba lehet). Majd figyelni fogom, hogy van-e változás a jellegében, mértékében vagy előfordulásában. Ha a 3év gari alatt letérdel, akkor legfeljebb visszaviszem.
A gigát azért nem küldtem vissza, mivel apróról volt és a 470-et cseréltük értékegyeztetéssel. A srác garcserébe kapta, de ki sem bontotta, viszont az elállás már leketyegett róla.. A baj sosem jár egyedül.
A Seasonic elvileg jó márka, nekem két tápom is volt/van tőlük, de én elégedett vagyok, viszont azok régebbiek így az újabb darabok lehetnek gyengébb minőségűek. A tendenciát látva most cseréld egy 40k-sra hátha ez már egyáltalán nem fog zörögni.Én amúgy egy ilyen táppal nem szaroznék, cseréltetném azonnal, ha van rá lehetőségem, aztán dugják, ahova akarják..
-
Dilikutya
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- 1080Ti FE Accelero Xtreme IV hűtővel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 /16GB/256GB - Éjfekete - (2025) - mw1l3mg/a - MAGYAR - 3 év garancia
- Apple Watch Series 4 Nike 44mm Teljes doboz, sok tartozék, 100% akku
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- Playstation 4 Pro Konzol! CUH-7216B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest