Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:42:01

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S20 FE topik
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!

Specifikáció:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11901) wanted5 válasza rwbag2012 (#11900) üzenetére


wanted5
őstag

Sajnos egyre inkább be kell látni, hogy aki tényleg hosszú távon szeretne egy telefont használni, akkor iPhone-t kell hogy vegyen.
Pl a tavalyi 14 egészen 2029-ig fog frissítéseket kapni (nem csak biztonsági), ami 6 év (részben ez is indokolja egyébként a magas árcédulát)

(#11902) Intelligencs válasza wanted5 (#11901) üzenetére

Mivel a telefon egy mindennapi használati eszközt, aminek szerintem a legsanyarúbb sorsa van az összes technikai eszközünk közül, egyszerűen fizikailag sem bírják ki az eszközök eddig. Elkopnak, akkumulátoruk tönkremegy, meghibásodnak. Amúgy nekem van egy 5 éves iPhone-om, ami csak azért működik még, és van jó állapotban, mert céges telefon, és kvázi semmire sem használom. Legtöbbször csak hever a polcon. De az akkumulátora már ennek is csapnivaló. Ha mindennap használnám, ahogy a privát telefonomat, már biztos vállalhatlanul le lenne pusztulva, és újat kellett volna kérnem.

És akkor nem is beszéltünk még az erkölcsi elavulásról, egyszerűen egy idő után már nem lesz trendi, szép, cuki a telefon, illetve maga a felhasználója is megunja. Emiatt szerintem teljesen felesleges 6 éves szupportot elvárni egy olyan eszközre, amit a felhasználók java része 2-3 éven belül úgyis lecserél.

Bezzeg a Synology NAS-ok! Arra 10 évig teljes frissítés van, tehát az összes új főverzió is felmegy, és még további 3-4 évig a security update-ek. De a NAS-t az ember nem cserélgeti a divatnak megfelelően, az ameddig a funkcióját betölti, megy végkimerülésig, 7/24/365.

Szóval szerintem egyszerűen a használati szokások miatt van ez így a telefonoknál. Az már például sokkal jobban zavar, hogy az LG (nem tudom a Samsunggal mi a helyzet ilyen téren), a tévék kezét is elengedi 3-4 év után, pedig azt azért használná az ember 10 évig, vagy amíg el nem romlik.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#11903) samu74 válasza rwbag2012 (#11900) üzenetére


samu74
addikt

Mint minden update sok márkánál hoz előre vagy visszalépést. Nem védem a samsungot, de sokan túlmisztifikálják ezt a dolgot. Ha dadog ,következő update majd helyrehozza, ha nem,akkor factory reset. Ennyi. Aki a supportra gerjed annak ott az iPhone,jó nagy pénzért ,és még ott is bele lehet futni bakikba. De ennél a típusnál (S20FE) én simán belelátok vagy 5 év használati időt, kevés kompromisszumot kötve.

-----------

(#11904) wanted5 válasza samu74 (#11903) üzenetére


wanted5
őstag

A legnagyobb baj a security update hiánya, pont a hetekben volt egy hiba, amivel feloldás nélkül is lehet fizetni az androidos telókkal (igaz nagyon speciális helyzetet kellett teremteni), amit a szeptemberi frissítéssel orvosoltak, de számtalan ilyen lehet még, amikre a foltok pl a mi készülékünk már jövőre nem fogja megkapni.

@Intelligencs: ez felfogás kérdése szerintem (meg talán intelligencia), már a gazdag nyugaton is kezdenek áttérni a hosszabb ideig való használatra, de itthon sajnos még mindig sokan 'divatozni' meg felvágni vesznek telefont (meg sok mást is)

"Erkölcsi elavulás": nagyon nem értek egyet, amióta nincsenek a vastag kávák kb elölről nem mondod meg milyen telefonról van szó. Van egy 4 éves Redmi Note 7-em is, ha melléraknál egy új note 11-et vagy 12-t (nem tudom hol jár éppen) látványra sok különbséget nem vennél észre, a kamera részről persze jobban meg lehet mondani.

Fotózás szempontjából is ez az S20FE már 3 éves technika és egy átlag user szempontjából nem hiszem hogy egyszerűen felfedezhető különbség lenne pl egy S23-hoz képest. Ugyanez igaz az iPhone-okra is.

Én éveken keresztül Apple ellenes voltam, most se túlzottan szeretem őket, de be kellett látnom, hogy a hosszú támogatottság igenis egy komoly fegyvertény.
Drágának se nevezném őket, mert már az összes többi gyártó olyan árnál tart, sőt...

(Ettől függetlenül én is tervezem még használni a sajátom, de nagyon bosszant, hogy azért kell majd lecserélnem mert egyszerűen nem kap frissítést, holott a hardver engem simán kiszolgálna 5 évig is akár)

ui: ja akku, azért azt manapság nem egy nagy mutatvány kicseréltetni + az EU is tereli a gyártókat abba az irányba hogy otthon is cserélhető legyen újra

(#11905) Dilikutya válasza Intelligencs (#11902) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ez a megunás vicces dolog. Van egy eszközöd, elölről egy nagy kijelző, oldalán 3 gomb, hátul valamennyi kamera. A hátlapot nem is tudod, milyen, mert tokban tartod. Lecseréled valamire, ami a tokjában tökugyanígy fog kinézni (meg lényegében tök nélkül is). Házon belül még az Android felületében sem lesznek különbségek, de márkák között is csak apróságok.
Tévénél engem nem zavar, ha nincs támogatás, ha a steam-es app-ok működnek, mást mi nem használunk rajta.

Nekem 2,5 évesen amúgy teljesen hibátlan még az S20FE akkuja, melóban a céges hálózat miatt inkább azon netezek, sokat van használva, bírja. Az előzőt 3,5 évig használtam, most lesz 6 éves, anyámnál ma is működik, viszont katasztrófa lassú rajta minden.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11906) samu74 válasza wanted5 (#11904) üzenetére


samu74
addikt

Ez a feololdási hiba mondjuk nekem új,de ha para van a security update miatt akkor törölni kell a bankkártyát a telefonból és annyi. De mint eszközt telefonálásra, internetes tartalmakhoz, fotózásra bőven lehet használni, nyilván figyelni kell hogy mit honnan töltünk le vagy adjuk meg az adataink, de ez eddig is így kellett volna legyen.Sajna a figyelmetlenség okoz sokszor kárt(kamu oldalak), de az igazi "zöld" megoldás az lenne ha a gyártó is szoftveres támogatást adna sok-sok évig. De nekik akkor nem lesz annyi profit ha csak 5-6 év után veszünk másik telefont. :) Kapitalizmus már csak ilyen.

-----------

(#11907) kalolaci


kalolaci
senior tag

Van akinek S20 FE 5G, és S23 készüléke is van? Üzemidő különbség érdekelne.

(#11908) kelly416 válasza kalolaci (#11907) üzenetére


kelly416
veterán

Hát... Nekem volt FE, most a feleségem használja és nekem van S23.
Szerintem partiban vannak, de ez csak érzésre emlékből, mert közel nem egyformán használjuk a két telefont. Ameddig en használtam az FE-t, nagyjából úgy bírta, mint az S23 most. Ha így érthetőbb.

(#11909) kalolaci válasza kelly416 (#11908) üzenetére


kalolaci
senior tag

Értem. Köszönöm, a választ.

(#11910) Monya78


Monya78
veterán

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olyan tokot (max 5eft-ig) a telóhoz, ami kicsit komolyabb védelmemmel rendelkezik, és az előlapon a szokottól is jobban kiemelkedik a perem (1- 2mm-vel).
Ha kitámasztó is van rajta annak plusz örülnék...

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#11911) Monya78


Monya78
veterán

Míg nincs ütésálló tokom, egy egyszerű tokkal próbálkozok, de önálló életet él a zsebembe a samu: zenét indít, képernyőképet készít, ébresztés állít, sőt még az okosórához előlapot is töltött le stb...mit tegyek hogy ezt ne csinálja?

Pedig azt gondoltam ezek megoldják, de sajna nem:
- Védelem a véletlen érintések ellen: bepipálva
- Érintés érzékenység: inaktív
- pin kód vagy minta védelem beállítva, szem-ujjlenyomat aktiválva.

Köszi!

(#11912) kelly416 válasza Monya78 (#11911) üzenetére


kelly416
veterán

És okos feloldással ameddig az óra közelében van, nem kér pin-t? Vagy hogy a fenébe old fel zsebben a pin+biometrikus azonosító?

(#11913) eclipse19 válasza Monya78 (#11911) üzenetére


eclipse19
senior tag

A dupla koppintásos képernyő ébresztést ki kell kapcsolni zsebbe rakás előtt.
De az automatikus PIN kód validálást is célszerű (amikor a PIN írásakor a megfelelő számú karakter után OK nélkül is belép, ha helyesen írtad be), különben könnyen kizárhatod magad a telefonból egy időre a sok rontott belépési kísérlet miatt.

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#11914) Monya78 válasza kelly416 (#11912) üzenetére


Monya78
veterán

Nem tudom...órához töltöttem le előlapot, mivel lassan tölti le (Huawei GT(1)) közbe zsebre raktam, majd később ránéztem az órámra, teljesen más előlap volt mint amit letöltöttem, ekkor kivettem a telót a zsebemből, és már valami fizetőset akart letölteni csak a "pay" gombra nem tudott rányomni a zsebem :B

Közben megtaláltam hogy be volt kapcsolva a viselésérzékelés, tehát ha nem zártam le a képernyőt akkor a zsebembe mozgás közben az 1 perc állított zár se kapcsolódott be.

Azon gondolkoztam közben ha a dupla koppos élesztést kiszedem, hátha zseb barátabb lenne.

[ Szerkesztve ]

(#11915) szemy94 válasza Monya78 (#11911) üzenetére


szemy94
senior tag

Nekem ez vált be: kijelzővel kifelé rakom zsebbe a telefont, így nem érzékeli a combom, nincs érintés :DDD Cserébe talán még jobban kell figyelni, hogy le ne koccoljam

Mi13T, S9, S10 Lite, xBox One S 1TB

(#11916) kelly416 válasza Monya78 (#11914) üzenetére


kelly416
veterán

Én kikapcsoltam a dupla koppost, érintésre megy az AOD és az ujjlenyomattal - ha jó helyen fogom a telót - mire kiveszem a zsebemből, fel is oldottam. Ha nem akarom feloldani, akkor meg az oldalánál fogva veszem ki és kész. Azóta nincs véletlen ébresztés, véletlen műveletek.

(#11917) kelly416 válasza szemy94 (#11915) üzenetére


kelly416
veterán

Ja? És így sérülhet a kijelző legkönnyebben, ha olyan dolgot csinálsz, de egyébként ez jó megoldás, ha tudsz rá vigyázni.

(#11918) samu74 válasza Monya78 (#11914) üzenetére


samu74
addikt

A dupla kopp kavar be mindig,nálam S7 óta ki van kapcsolva. Pedig az AOD nonstop megy de soha semmit nem csinál a zsebembe.

-----------

(#11919) Dilikutya válasza kelly416 (#11917) üzenetére


Dilikutya
félisten

Minden telefonomat így hordtam, egyszer se koccoltam bele. :)
Nem akartam ráizzadni a kijelzőre.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11920) Monya78


Monya78
veterán

Dupla kopp kikapcsolása megoldotta a problémát... Köszönöm! ;)

(#11921) Titusz_61


Titusz_61
csendes tag

Azt tudja valaki, vagy esetleg próbálta, hogy a hátsó kamerák közül melyik, milyen zoom tartományban működik? Kipróbáltam, meglepett.

(#11922) Monya78


Monya78
veterán

Sziasztok!

Még nem régóta használok ilyen telót (snapi verziót), olyan hibába futottam hogy reggelente most hogy hűvösebb van kint a szabadban (5-10 fok) egy-két fotó után megfagy és újraindul a teló.
Beltérben semmi hibajelenség...

(#11923) icemad válasza Monya78 (#11922) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Van ez így. Exynos a meleget nem bírja, snapi a hideget. Télre vegyél exynosost. ;]

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#11924) kelly416 válasza icemad (#11923) üzenetére


kelly416
veterán

Tessék? S20FE is jó most is és az S23 is. Mindkettő snapis. Ott más gond lesz.

(#11925) samu74 válasza kelly416 (#11924) üzenetére


samu74
addikt

+1. Exynos verzió 3 évesen se indulgat újra,se télen se nyáron. Sok jót nem jelent ha másnak igen.

-----------

(#11926) kalolaci


kalolaci
senior tag

Frissítés érkezett, biztosági javítás szintje: 2023 október 1.

(#11927) Eversmann válasza kalolaci (#11926) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Mikor a Bluetooth-t bekapcsolod, és felugrik a párosítási menü az eszközökkel. Ki lehet szerintetek kapcsolni?

Life is better with a Titan

(#11928) icemad válasza Eversmann (#11927) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Persze. Ne kapcsold ki a Bluetooth-t.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#11929) kelly416 válasza icemad (#11928) üzenetére


kelly416
veterán

Tényleg felugrik. Jé?!? Én sem kapcsolom ki soha, úgyhogy eddig fel sem tűnt. :B

(#11930) Eversmann válasza icemad (#11928) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Mármint be :DDD Haha. Tudom, menő. iPhone-ban volt először, Samu is áthozta. Először nekem is tetszett, de most már úgy vagyok, automatikusan is felkapcsolódhatna a háttérben a közelben lévő párosított eszközhöz.

Life is better with a Titan

(#11931) kelly416 válasza Eversmann (#11930) üzenetére


kelly416
veterán

Ezéri írtuk, kapcsold be és többet soha ne kapcsold ki. Akkor nem kell új ol bekapcsolni és nem ugrik fel soha többet automatikusan a menü.

(#11932) icemad válasza Eversmann (#11930) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Nem. Ne kapcsold ki, ahogy én és kelly416 is írta már. Aksi fogyasztásban elhanyagolható, ha állandóan bekapcsolva van a Bluetooth. Én pl a gpst se kapcsolgatom. Mobilnet is állandóan megy. Wifit meg akkor kapcsolom, amikor éppen eszembe jut. :)

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#11933) eclipse19 válasza Eversmann (#11927) üzenetére


eclipse19
senior tag

Használd ezt a kapcsolódáshoz, akkor nincs menü.

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#11934) kelly416 válasza icemad (#11932) üzenetére


kelly416
veterán

Hát... én se kékfogat, se gps-t se wifi-t nem kapcsolgatom. Sőt, már az nfc-n is agyalok, hogy le kellene azokjak a kapcsolgatásáról, úgyis csak feloldott kijelző mellett lehet fizetni vele.

(#11935) Fvp99


Fvp99
kezdő

Üdv

Néhány éjszakai képet tudna feltölteni valaki? Kíváncsi vagyok hogy teljesít a telefon.
50ezer Ft körül mennyire számít jó vételnek?

(#11936) kelly416 válasza Fvp99 (#11935) üzenetére


kelly416
veterán

Nagyon.
Nincs olyan, amit feltennék. Vagy kerti parti, vagy a gyerekek vannak rajta általában. De az elején próbálgattam, meglepően jó képeket csinált, csak a próba képeket meg nem szokásom megtartani. Na meg referencia úgysincs mellette, nincs mihez viszonyítsad.

(#11937) kelly416 válasza Fvp99 (#11935) üzenetére


kelly416
veterán

Lejárt a szerk. idő. Közel sem ideálisak a körülmények. Szürkületben az M5-ön. Enyhe ellenfényben, itt kevés a fény, itt határozottan villogtak a fények és ez majdnem kuka sötétben készült a kisfiamról, ahogy keresztben alszik az ágyban. :B

(#11938) Fvp99 válasza kelly416 (#11937) üzenetére


Fvp99
kezdő

Nagyon szépen köszönöm. Meglepően jól teljesít.
Hangszóróra lennék még kíváncsi, bár arról is jókat olvastam.
Akkor megveszem HA-ról, van egy A52S a családban, megkapja párom, egy régi Xiaomit vált.

(#11939) kelly416 válasza Fvp99 (#11938) üzenetére


kelly416
veterán

Arról tényleg nem tudok küldeni semmit. :P Mondjuk én kb. mindig lenémítva használom a telót, hang max. fülesen vagy fejegységen keresztűl jön ki belőle.

Annyit szerintem nagyon megér. :R

(#11940) samu74 válasza Fvp99 (#11938) üzenetére


samu74
addikt

Sztereó hangszóró, elég jól szól.A beszédhangszóró is korrekt.

-----------

(#11941) Eversmann válasza eclipse19 (#11933) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Köszi :R

Life is better with a Titan

(#11942) er2es válasza Fvp99 (#11935) üzenetére


er2es
tag

Annyira megér 50-et, hogy 2.5 év után kb most költök rá ennyit (akksi csere és usb c csati csere) :)

[ Szerkesztve ]

(#11943) StarKiller89 válasza er2es (#11942) üzenetére


StarKiller89
senior tag

még annyit se kellett volna, garancia lejárta előtt kijelző hibával bevittem a Samsungba, alaplaptól kezdve akksiig mindent kicseréltek :R

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23

(#11944) Fvp99


Fvp99
kezdő

Köszönöm a segítséget. Sikerült megvennem, 40e Ft lett a vége. Eddig tökéletes, teljesen elégedett vagyok.

(#11945) Eversmann válasza Fvp99 (#11938) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Nagyon megéri, első telefonom amire még akksi cserét is költenék (ha meghalna idővel). Kamerája elég jó, esti is. Családban van mindenféle telefon, közelében sincsenek. Hangszóróján is élvezet zenét hallgatni. Megy a Like részemről :K

Life is better with a Titan

(#11946) kalolaci


kalolaci
senior tag

Használ valaki: SM-G781B/DS modellt, Magyarországon? Elvileg 5G kapcsolatra is alkalmas a készülék, de nekem eddig max: 4G+ volt, amit kijelzett. Simkártya csere megvolt, területi lefedettség, és a beállítások is jók.

(#11947) Victorio válasza kalolaci (#11946) üzenetére


Victorio
aktív tag

Nekem ilyen van. Ahol van 5G ott jól megy vele.
De nem mindegy hol nézed. Nekem a konyhaablak 5G adóra néz. Ha kimegyek a konyhába akkor 5G van. A nappaliban az esetek 95%-ban LTE.
Úgy vettem észre pl Budapest belvárosában most már többször van 5G mint LTE.

Érdemes valami cellainfó szoftvert feltenni, az mutatja mikor hova kapcsolódsz.
A Network Cell Info Light pl megmutatja térképen is, hogy merre van a torony ahol épp vagy.

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

(#11948) samu74 válasza kalolaci (#11946) üzenetére


samu74
addikt

Ha az előfizetésed is támogatja(nem mindegy) mennie kell.

[ Szerkesztve ]

-----------

(#11949) kalolaci válasza Victorio (#11947) üzenetére


kalolaci
senior tag

Itt is, hasonló a helyzet. A belvárosban viszont, van 5G szolgáltatás. De nekem, még egyszer sem jelezte.
samu74-Az 5G szolgáltatás, meg lett rendelve.

[ Szerkesztve ]

(#11950) Sgr_A válasza Victorio (#11947) üzenetére


Sgr_A
addikt

Igaz nem samsungot használok, de pesten nagyon sok helyen van már 5g (telekom)
A lakótelepeken szinte mindenhol (zugló, havanna ltp, rákosliget, 12.ker)
itt a lakásokban is fullos 5g-t mutat a teló

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.