Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:42:01

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S20 FE topik
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!

Specifikáció:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10301) Forestjo


Forestjo
senior tag

Akkor most már értem, hogy néhányan miért panaszkodtak az erős napsütésben a fényerőre. Csak meglepett hogy ekkora visszalépés - egyáltalán különbség is lehet két - amúgy teljesen hasonló Amoled között.

Van ahol a mobil fényképezők mellett a kijelzőket is tesztelik és ott nincsenek akkora számbeli eltérések. De ezek szerint azért jól látható tud lenni.

Jó, ez még elmegy, ha nem lesz nagyobb gond vele.

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#10302) samu74 válasza Forestjo (#10301) üzenetére


samu74
addikt

Igazából a fényerő elég is lenne, gond az ha jön a 40 fok és te mondjuk böngészel elkezd úgy melegedni a telefon hogy szinte semmit nem látsz . Egy A szériás telefonon azért nincs ilyen gond mert azokba fele ilyen erős és étvágyú proci van, nyilván nehezebben melegszik túl.Na meg itt 120 hz van,az meg ott nincs.

-----------

(#10303) Speed® válasza samu74 (#10302) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

A52s 5Gt vált nálam egy FE/SD, remélem pozitív lesz a tapasztalat, miután szimplán a QI miatt léptem meg a cserét, tempóban nem hiszem, hogy markáns lesz a difi, jó választás volt a 778G ilyen téren.

(#10304) Forestjo válasza Speed® (#10303) üzenetére


Forestjo
senior tag

Igen: ha az A71-ben lévő 730 is jól pörgött , akkor a 778 az nagyon jó. És kiegyensúlyozott, télen- nyáron működik. 😀

A középkategóriának is megvan az értelme. Az erőgépek egyszerűen nem működnek nagy melegben.

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#10305) samu74 válasza Speed® (#10303) üzenetére


samu74
addikt

Hát ahhoz képest nem lesz nagy változás. Az egy elég jó telefon. A töltés miatt én biztos nem cserélném le azt,ez a QI töltés eléggé melegíti az amugyse hűvös holmit. Főleg most .

-----------

(#10306) vihartigris válasza Rigormortiis (#10299) üzenetére


vihartigris
őstag

Én amikor az S9+-ról váltottam, ugyan ezt tapasztaltam, hogy a régi telefon kijelző szebb volt.

bármi reciproka a semmi

(#10307) Speed® válasza samu74 (#10305) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

A QI mellett még a nyomi ujjlenyomat olvasó volt ok, illetve jó áron jött/ment, 20k ráfizuval megáll a csere, ennyit megér a tempóelőnyt is hozzávéve.

(#10308) Forestjo válasza Speed® (#10307) üzenetére


Forestjo
senior tag

Ujjlenyomatolvasó az A71-hez képest is jobb ebben. Bár már hosszú ideje ott se volt rossz. Csak az elején, de akkor nagyon. 🙂

Ez jobban melegszik napon ill. külső nagy melegben, de tény hogy pörgősebb, teljesítményben sokkal jobb, a kamera is sokkal szebb képeket csinál.

A kijelző is a legszebb a világon, ha csak egyedül versenyez. 😀

Én azt hittem, hogy olyan nagy minőségi különbségek nincsenek. Ha Amoled, akkor az csak jó lehet. Hát a legtöbb LCD-hez képest persze. De egymás között azért van különbség. Nem baj, a felbontás és a 120 Hz többet ér.

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#10309) Rigormortiis válasza Forestjo (#10308) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Én azért kicsit visszasírom az s10e-t, mert a mai napig nem bírtam megszokni az itteni lassú ujjlenyomat-olvasást és a nagyobb méretet. Ott meg az üzemidővel volt gondom, ezért is cseréltem le.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#10310) gippazoid válasza Speed® (#10303) üzenetére


gippazoid
senior tag

Én meg épp visszafelé cserélném. S20 FE-ről egy minden körülmények között működő A52s 5G-re. Mert annak nincs hűtési gondja. Inkább eladom a külön vásárolt Samsung duál Qi töltőpadot+25W-os töltőt is. Az se nagy szám. Sokszor össze-vissza működik, nem tölt fel se telefont, se órát még reggelre sem. Pedig direkt azt vettem, amelyik 15W-ot is tud a teló esetében, hiszen annak az a hivatalos paramétere. Aztán mikor a Watch4 Classic-ot felteszem a saját Qi töltőjére amit adtak vele, a dupla padon egy egész éjszaka alatt nagy nehezen 93%-ra feltöltött akkut rövid idő alatt 100%-ra tölti.

A töltőpadot már nem is használom semmire, az óra saját Qi töltője stabil és rendes sebességgel tölti. A kétállásos Samsung pad meg szerinem túlmelegíti a telót is meg az órát is. Azok emiatt visszaszabályozzák a töltést, sőt, az óra néha Airplane módba is kapcsol töltés közben a magas hőmérséklet miatt.

Az S20 FE csak azért van még meg, mert kell egy telefon, amibe átköltözöm, amíg a OnePlus7 akkuját kicserélik a szervizében (1,5 hét kb.)
Amúgy nem használom. Tegnap bekapcsoltam, elkezdte letölteni a júniusi frissítést. Persze jó sokáig, végül a hátralévő idő számlálója elkezdett stagnálni, nem csökkent, majd picit nőtt is, végül csak letöltötte.
Ezután még 15 alkalmazás frissítését kezdte el, másodpercenként 1 megabyte-os letöltési sebességgel. A Viber 84 MB volt, és ez csak egy app a 15-ből... Meguntam, Wifi ki-be és felgyorsult, 50 megabyte-ot töltött le egy pillanat alatt és gyorsan befejezte a frissítést. Közben a készülék hátulja rendesen melegedett, mintha legalábbis valami komoly feladatot végzett volna, pedig csak akkor lett bekapcsolva és nem is volt most olyan meleg a lakásban.

Ja, az S20 FE kijelzője határozottan fakóbb, csúnyább képet ad, mint az Optic AMOLED a OnePlus7-ben. Akárhogy állítom, akkor sem lesz olyan. Ha meg ránézek egy új teló képernyőjére, legyen már olyan érzésem, hogy valami jobb lett, nem gyengébb a cserével. Ha már a Wifi-t belassítja melegedés miatt szinte azonnal.

[ Szerkesztve ]

Gippazoid Novelties Inc.

(#10311) Crow


Crow
tag

Sziaszok!
Vett vki ilyen telót (SD változat, akár 4G, akár szürkeimport 5G) közületek az elmúlt néhány hónapban?
Előfordul még az idei gyártásúaknál is a ghost touch jelenség?
És a firmware-beli javítás workaround mellékhatásaként jelentkező "szakaszos/ki-kihagyó" swipe érzékelés, ami a gesture-typingot ellehetetleníti?
Van ezeknek a kifejezéseknek értelmes magyar megfelelője? Esküszöm nem jut eszembe frappáns fordítás :))

Crow

(#10312) StarKiller89 válasza M3oH (#10294) üzenetére


StarKiller89
senior tag

foglalmam sincs, az tuti hogy a feleségem S10e telóján ugyan ez a hibajelenség észlelhető... de szterintem a Zukenberger brigádé a hiba :))

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23

(#10313) samu74 válasza vihartigris (#10306) üzenetére


samu74
addikt

Nekem is S9+ volt,kicsit fintorogtam a színek és az élénkség miatt az S20FE-nél .De már megszoktam. De a 120hz-et könnyű megszokni, utána már egy 60hz-és telefon elég darabosnak tűnik mellette.Jó telefon ez,az újabb generáció se jobb egy fokkal se,talán még visszalépés is.

-----------

(#10314) Eversmann válasza gippazoid (#10310) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Kinek mi. Nekem jobban adja, hogy tudom jobb kamera van benne. Este is jobb képet csinál mint egy OnePlus. Szerintem ;)

Kijelző meg ebből a szempontból nem lényeg, mert ez csak egy telefon. Nem monitor. Lehet élenkebbre is állítani amúgy. Vagy az sem segített? :U

Life is better with a Titan

(#10315) gippazoid válasza Eversmann (#10314) üzenetére


gippazoid
senior tag

Igen, én is csak a 3x Zoom-ot sajnálom belőle, de a wifi lassítás nagyon idegesítő (és ez az újabb csúcs Samsung-ok közül az S21 FE-n és S22-n is tapasztalható).

Nem segített semmilyen beállítás a kijelzőn, olyan fakó és fáradt maradt mint első pillantásra is volt. De elfogadható lett volna ha amúgy más gondom nincs vele.

Gippazoid Novelties Inc.

(#10316) Speed® válasza gippazoid (#10315) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ez a WiFi gond egyéni szvsz, nálam legalábbis épp zajlik a tesztelgetés, jópár GB progi+frissítések gond nélkül jöttek le :U

(#10317) kutga válasza Speed® (#10316) üzenetére


kutga
nagyúr

Nagyon úgy tűnik. Nálam sem volt különösebb gond vele.

Let the Zone take me if I am.

(#10318) samu74 válasza kutga (#10317) üzenetére


samu74
addikt

Ja,úgy mint nála hogy a rendszerfrissítés is nem tudott lefutni normálisan, meg a következő alaplapos S20FE is ugyanazt csinálta...Én biztos kivágtam volna a routert az ablakon úgy ahogy van. :)

-----------

(#10319) Crow válasza Speed® (#10316) üzenetére


Crow
tag

Na, ezt örömmel hallom :) Akkor azt hiszem, én is hamarosan benevezek egyre.
Ettől függetlenül, biztos, hogy a Wifi throttling valós probléma, mert (a redditet, XDA-t, Samsung fórumokat feltúrva azt látom,) többen panaszkodtak erre, és nem is csak a S20 FE-nél, hanem rengeteg különféle Samsungnál: S10+, S10 lite, S20, S20 FE, S21 FE, M31, S22... Ugyanakkor közel sem panaszkodtak elegen ahhoz, hogy általános problémának lehessen ezt tekinteni. Az "egyedi" jelző azért kicsit túlzó szerintem, én inkább azt tartom valószínűnek, hogy egy-egy gyártási széria lehet érintett.
Más téma: Látom, A52S-ről váltottál.
Én is tulajdonosa voltam egynek bő egy hétig. Aztán inkább visszaküldtem. Ami leginkább kiakasztott, hogy az ujjlenyomatolvasója nagyon lassú volt (Mi 9T pro-m kb fele idő alatt old). A Samu mentségére legyen mondva, hogy pontosságban viszont magasan vezetett. De az is igaz, hogy őt kijelzővédő nélkül, a Mi-t pedig egy 2+ éves (értsd: nagyon nem karcmentes :) fóliával), szóval nem igazán fair az összehasonlítás.
A rezgése valami botrányos volt. Komolyan nem tudom, hogy gondolták Samsungék... Értem én, hogy valamin spórolni is kell, de azért ennél az alsókategóriás kínai telefonoknak is precízebb rezgőmotorja van.
A hangszórója meg a szódával elmegy kategória. EQ-val egész jól ki lehet pofozni, de úgy is kicsit dobozhangja maradt, plusz nagyon halk lett, miután a magas tartományt elviselhető szintre visszavettem.
Az eddigi tapasztalataid alapján ezekben előrelépés lenne az S20 FE?

[ Szerkesztve ]

Crow

(#10320) Crow válasza samu74 (#10318) üzenetére


Crow
tag

Én biztos kivágtam volna a routert az ablakon
Valószínűtlennek tartom, hogy a router lenne a ludas. Egy indiai srác, aki belefutott u.ebbe, rögzített pár logot, amiből világosan látszik, hogy a teló maga limitálja a wifi sebességét.
[link]
[link]
De feszültséglevezetés gyanánt végülis ettől függetlenül ki lehet hajítani szegény routert. Akár a telefonnal együtt is :))

Crow

(#10321) kutga válasza Crow (#10319) üzenetére


kutga
nagyúr

Most nálam is A52S van és az ujjlenyomat olvasó nálam is pocsék, de a fórumon sokaknak hibátlan. Lehet kifogtam egy hibás példányt.

Let the Zone take me if I am.

(#10322) gippazoid válasza Crow (#10320) üzenetére


gippazoid
senior tag

Ezeket én is láttam, ezért nem bántom a routert. Meg azért sem mert még az S21 FE fórumban is volt, akinek előfordult ez a jelenség. Olyan is, akinek melegedés miatt lekapcsol a Wifi és negyed óráig vissza se kapcsol.

A MediaMarkt router-ét sem hajítottam ki, pedig ott az S22 5G a 3. Speedtest-nél lassult be 10 mbit-re 335e Ft-ért, pedig ott klíma is van, itt nincs. A szándékos lassításon kívül nincs közös pont az ott kiállított S22 esetén mint hibalehetőség. Így ez nem hiba hanem feature.

Pár helyen arról is írnak userek hogy egyik sw frissítés után s10 meg egyéb korábbi készülékek is elkezdték csinálni.

S21 FE simán csinálta a MediaMarkt-ban. S22 is. A52s 5G nem.

[ Szerkesztve ]

Gippazoid Novelties Inc.

(#10323) Speed® válasza Crow (#10319) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Emellett kifejezetten jó a vétel/tempó, azonos helyen mérve az A52S ~80Mbps körül maxolt, ezzel megvan a 100+.

Ujjlenyomat nálam teljes bukta volt, regisztrálni is alig tudtam..alapvetően baromságokat tartom ezt az optikai verziót, a dedikált hátlapi vagy még inkább a bekapcsba integrált megoldások ezerszer jobbak..de sajnos alig akad ilyen a kínálatban :S

A rezgés határeset, de ennek a megítélése egyéni, részemről félállásban elégnek tartom, maxon már hangos, elveszti a lényegét ezáltal.

Kihangosított állapotban zavart a minősége, ~80 körül használtam, mert recsegős volt. Az FEvel még nem teszteltem hívást, de a YT meggyőző, hatásos a sztereo, illetve maxon is korrekt a hangkèp telós mércével szvsz.

Több tapasztalat majd vasárnapra alakul,
még át kell költöztessem a cuccaimat is,
de az eddigi tapasztalatok meggyőzőek.

[ Szerkesztve ]

(#10324) kutga válasza Speed® (#10323) üzenetére


kutga
nagyúr

Ujjlenyomat nálam teljes bukta volt, regisztrálni is alig tudtam

Érdekes hogy ezt írod mert nálam is ez a helyzet. Hiába teszem rá az ujjam a beolvasásnál nem történik semmi csak és kizárólag egy szögből, azt is csak nehezen.

Let the Zone take me if I am.

(#10325) Forestjo válasza Crow (#10319) üzenetére


Forestjo
senior tag

Én ugyan A71-ről váltottam, de a hangok tipikusan egyeznek azzal, amit az 52s-ről mondtál. Ha a hajszínen állítottam, jóval halkabb lett. Sok YT videónak alig maradt hanga.
Ebben tényleg hatalmas különbség ennek a sztereó hangzása, sokkal szebb és sokkal hangosabb!

A hangzás mellett még a kamera és a hardveres teljesítmény az, ami miatt maradok ezzel a géppel, ha minden jó megy.

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#10326) Forestjo


Forestjo
senior tag

Viszont két szoftveres hibán nem tudok túllépni. Kérem aki tud, segítsen!

Az egyik a gyári fájlkezelő, ami csak a fenti ikonokig tud megnyílni, és mindig kiírja, hogy nem tudja megnyitni rendesen, majd be is zár.

A másik meg a bal szélen lévő ablak, a Free, ahol szépen minden hírkategória be van állítva, , meg is jelennek a különböző hírek, de amikor meg akarom nyitni őket, akkor csak erőlködik, de nem nyílik meg egyik sem.

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#10327) samu74 válasza Crow (#10320) üzenetére


samu74
addikt

Nézd, itt most nem arról van szó hogy a gigabites nete nem ment csak 800-on,hanem konkrétan egy play áruházas letöltésnél megállt mint a szög. :) 2 éve használom soha nem fordult elő ilyesmi ,és minden rendszerfrissítés hiba nélkül lefutott. Nála nem ,2 telefonnal sem...Egy szolgáltatói gagyi routerrel se lenne ez elfogadható,az meg hogy 2 telefon is csinálta neki nagyon érdekes.

[ Szerkesztve ]

-----------

(#10328) Speed® válasza kutga (#10324) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Átadás előtt lecseréltem a picit viseltes 5D full glue 0.33mm üveget egy kétpálcás 0.25mm megoldásra, ami nem full cover, de azzal sem lett jobb a helyzet, szóval nagy eséllyel HWgond.
Az FEn nemrég próbáltam ki (Spigen FC slim van rajta), 2 mintával 10-10 esetben azonnal felold kb., hibátlan.

(#10329) kutga válasza Speed® (#10328) üzenetére


kutga
nagyúr

Nálam üveg nélkül is pocsék.

Let the Zone take me if I am.

(#10330) Crow válasza samu74 (#10327) üzenetére


Crow
tag

Igen, értem, olvastam én is a történetét. Ezért írtam én is, hogy ez tuti nem a router hibája. A logcatből látszik, hogy a korlátozás "szándékosan", SW-ből történik, a teló oldalán. Vagyis ahogy gippazoid fogalmazott, ezt valójában featurenek szánták Samuék. Ami valami oknál fogva (pontatlan gyári szenzor kalibráció / egyes batch-ekben nem sikerül egyforma hatásfokúra a hőelvezetés / ???) nem működik egységesen minden példánynál. Ő -pechjére- kifogott 2 olyat, ahol indokolatlanul korán bekapcsol a korlátozás. :(

Crow

(#10331) Crow válasza kutga (#10329) üzenetére


Crow
tag

Hm.. érdekes. Én az A52s-nél "csak" a feloldás sebességével voltam nagyon elégedetlen. Ezen a klasszikus SW-es trükkök (animáció letilt, stb.) sem segítettek.
Viszont az érzékelési pontosság -kijelzővédő nélkül próbálva- első osztályú volt. Amíg nálam volt a teló, egyetlen feloldási kísérletem sem volt sikertelen. Akkor sem, ha szándékosan más és más pozícióban helyeztem rá az ujjam.
Esélyes, hogy több beszállítótól is rendel olvasót a Samu az A52s-be és nem mindegyik modell egyformán "jól sikerült".

Crow

(#10332) Crow válasza Speed® (#10323) üzenetére


Crow
tag

"A rezgés határeset, de ennek a megítélése egyéni, részemről félállásban elégnek tartom, maxon már hangos, elveszti a lényegét ezáltal."

Ez az A52s-re vonatkozik, ugye?
Nekem ott elsősorban nem is az erősségével volt gondom (egyébként én is 50% körül találtam optimálisnak), hanem ( ...hm... hogy is lehetne ezt korrekt módon megfogalmazni?) a minőségével, "lomhaságával". Pl. gépelésnél nem tud élvezhető haptic feedbacket biztosítani, mert túl hosszú idő, amíg "felpörög/leáll" a motor. Nehéz ezt megfogalmazni, de ha volt már a kezedben bármilyen Iphone, Pixel, vagy tetszőleges flagship modell, akkor tudod miről beszélek.
A Mi 9T Pro-m rezgésének a minősége, reakcióideje a fasorban sincs ezekhez képest. De az A52s-éhez képest még ez is összehasonlíthatatlanul kifinomultabb volt.

[ Szerkesztve ]

Crow

(#10333) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

Csak a gyári, samsung billentyűzetet használva vehető rá a teló, hogy gombnyomásra rezegjen?

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#10334) kutga válasza Rigormortiis (#10333) üzenetére


kutga
nagyúr

Biztos hogy nem. Nekem Gboard alól is megy.

Let the Zone take me if I am.

(#10335) icemad válasza Rigormortiis (#10333) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

SwiftKey-ben is működik a rezgés.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#10336) Blac1


Blac1
aktív tag

Sziasztok. Eddig soha nem csinálta de most nekem is gondolt egyet és újra indult. Tegnap volt frissítve.

(#10337) Forestjo


Forestjo
senior tag

A fájlkezelő most már megnyílik, csak frissítést kért.

Viszont a Free nem megy, ott nem segített. Kikapcsoltam .Nektek megy?

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#10338) Crow


Crow
tag

USB Type-C <-> 3.5 jack adapterből tudtok ajánlani valamit? Ami tisztességet hangerőre és minőségre képes?
És dockolóból (DeX-hez)?
Ti mit használtok?
Az sem gond, ha csak külföldről (Ali, Banggood, Amazon, stb.) szerezhető be.

Crow

(#10339) kelly416 válasza Crow (#10338) üzenetére


kelly416
veterán

Én több ali-s cuccot kipróbáltam anno S9-hez, aztán rendeltem egy eredeti DEX-et ebay-ről. Gyorsan itt volt, jól működött, nem használtam ki, ment az S9-el a levesbe.

Jack átalakítót a teló mellé vettem SES-ben. Gondolom nem ezt az opciót kerested. :P

(#10340) Crow


Crow
tag

Térerő kérdésben próbáltam tájékozódni a a topicbból, de hogy őszinte legyek nem lettem okosabb. Volt itt minden:
- "Minden Samsungé gyatra (mert csak így tudják alacsonyan tartani a SAR kibocsátást), a kínaiak ebben sokkal jobbak"
- "Valójában a kínaiak nem jobbak, csak a Samu 'szerényebb': hiába alacsonyabb térerőt mutat az állapotsávban, ő sem dobja el hamarabb a jelet"
- "Exy-s változat -> gyenge térerő, SD-s változat -> jó térerő"
- "Ugrál a térerő"
Mivel én is Xiaomiról váltanék, egy kicsit félek, nem fogom e megszívni ezzel.
Azért kényes kérdés ez nekem, mert a melóban alig van 4G lefedettség (igazából 2G-n sem sokkal jobb a helyzet). A mostani telefonom is küzd vele, mint disznó a jégen. Az aszalomon 2 zsebkendőnyi terület van, ahol egyáltalán rá bír csatlakozni :W És merül is miatta veszettül, mikor bent vagyok.

Akik más gyártóról váltottatok SD-s FE-re: Tényleg észrevehetően nehezebben találja a jelet rosszul lefedett területeken?

Crow

(#10341) kutga válasza Crow (#10340) üzenetére


kutga
nagyúr

Szerintem nem.

Let the Zone take me if I am.

(#10342) Crow válasza kelly416 (#10339) üzenetére


Crow
tag

Bármilyen megoldás érdekel. A gyárit is beleértve. Csak annyi a kritérium, hogy jól és megbízhatóan működjön. :K
Arra emlékszel még, hogy az Ali-s dockolók miért nem váltak be?

Crow

(#10343) browned válasza Crow (#10340) üzenetére


browned
csendes tag

Én Huawei P20 Pro-t használtam előtte és érezhetően gyengébb ahhoz képest. Ahol a Huawei még simán használható volt telefonálásra ott az FE-vel már alig vagy egyáltalán nincs térerő.

(#10344) gippazoid válasza Crow (#10330) üzenetére


gippazoid
senior tag

Attól tartok, a nagy chip hiány közepén kicsit lentebb került a mérce a jól és rosszul sikerült SoC-ok tekintetében. Bár ennek ellent mond az, hogy frissítéssel több éves modellekbe is bekerült ez a lassítás.

Két telót vettünk egy időben a barátommal. Más a színük és van 1 hónap eltérés a gyártásban - ha jól értelmeztem a jelöléseket.

Azon is tapasztalható a lassulás csak más mértékben de az családi ház és van klíma. Nemrég elmentem ehhez a barátomhoz és ott az én főpanel cserélt telóm is kevésbé lassult be. Pont annyira mint az övé.

Eddig azért nem vettem ezt a képletbe, mert a barátom pont ugyan olyan Asus RT-AX58U routert használ mint én. Bár, ha megfordítjuk a dolgot, akkor meg ez igazolhatja azt, hogy nem router hiba. Kettő csak nem lehet rossz abból sem.

[ Szerkesztve ]

Gippazoid Novelties Inc.

(#10345) kelly416 válasza Crow (#10340) üzenetére


kelly416
veterán

Mi 9T pro volt előtte meg Poco F2 pro, de RN4 is volt majd két évig még korábban. Szerintem is hamarabb kezdenek el kopni a rovátkák a térerő kijelzésben, de valójában kb. ugyanúgy bírja tartani, mint a Poco vagy a 9T a hálózatot. Nekem is pont irodában van a baj, 4g is alig, de zsebben felejtett telóval elérhetetlen voltam Xiaomi-val, az S20FE néha még ott is kicsöng. Szóval szerintem nem bajisabb, csak ne az indikátort lessed folyamatosan. ;]

(#10346) kelly416 válasza Crow (#10342) üzenetére


kelly416
veterán

Én javasolnám az ebay-t dex ügyben is (ahonnan én vettem, már nem lehet, ezért nem linkeltem), meg a SES-t átalakütó ügyben. Nem akkora összeg, és így tuti jó lesz. Futottam bele olyanba, amit DAC-osnak árultak, de a telóba dugva közölte az oprendszer, hogy ez nem kompatibilis eszköz.

Persze. Az egyikről kivetítettem egy pdf-et, vezetékes és bluetooth-os egérrel is folyamatosan megszakadt a kivetítés. Fizikai kontakt hiba a kékfogas egérrel kizárva, máshol volt a baj.
A másik nem kommunikált, de hogy a telóval, vagy a TV-vel, arra már nem emlékszem.
A harmadik jó volt, csak a pendrive-ot hiába dugtam bele, nem látta. Érdekes, az egér ugyanabban az usb-ben ment. Na most a 3 árán simán vettem egy dex-et, ami jó volt, csak beleuntam a napi 2x, 3x akkutöltésbe az S9-el és akkor jött a Mi9T meg a Poco, így oda nem kellett a dex, ment az S9-el.

(#10347) Speed® válasza gippazoid (#10344) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Az, hogy azonos telefon+router mellett reprodukálható a hiba, számomra nem azt jelenti, hogy bármelyik általában hibás, hanem azt, hogy rejtett inkompatibilitás okán nem jönnek ki egymással..láttunk már ilyet.
Nálam UPC-CB mellett egy RT-N65U és egy AX23 is szolgál, egyikkel sincs gond, képességeikhez mérten jön róluk a digitális ájer gond nélkül..nyilván, ez nem zárja ki azt, hogy a telód hibás, de azt gondolom, te is belátod, ha ez ennyire elterjedt lenne, attól zengene a net, nem elszórtan találnál sorstársakat.
Szvsz cseréltesd ki a készüléket, ha megoldható..egyébként az alaplapcsere ténye ellenőrizhető, valóban megtörtént? Illetve ha igen, miként oldották meg az IP védelem megőrzése mellett (ha pedig ezt buktad, miért egyeztél bele a javitásba a teljes csere v. visszavétel helyett)?

(#10348) gippazoid válasza Speed® (#10347) üzenetére


gippazoid
senior tag

Nem zeng a net: S21 FE fórumban mikor megkérdeztem van-e ott ilyen, mert terveztem a felfelé váltást, akkor írta be valaki, hogy neki játék közben el is dobja a WiFi-t és majd csak lehűlés után kapcsolódik vissza. Tudatában volt eddig is de csak most írta le.

A logok szerint a lassítás szándékos. A kiváltó oka pedig akkor mi más lenne, mint a melegedés?
Ha router inkompatibilitás, attól miért melegedne?

Volt panel csere.
IP védelem hogy jön ide? Annyira van meg mint bármilyen más javítás esetén.

Telefon csere? 3 napos csere esetén produkálni kell a hibát. Ha a szervizben kellően lassú WiFi van, lehet, sosem produkálja. Ha kivesznek a dobozból egy másikat, és az ugyan úgy működik, akkor pedig nem tekintik hibának. Márpedig a másik teló is produkálja amit ugyan akkor vettünk.

Elállni nem tudtam mert kivételesen nem webshop-os vásárlás volt. De ilyet többet nem csinálok.

A jelenség Speedtest-ek egymás utáni futtatásával előidézhető.
Bementem a MediaMarkt-ba és az ott demót futtató telókon kipróbáltam. WiFi kapcsolatuk volt, így a speedtest.net oldalon tudtam tesztelni app letöltése nélkül is. Ott 160 mbit volt a WiFi max letöltési sebessége.

S21 FE produkálta a hibát, S22 szintén, de az már a 3. teszt során belassult 10 mbit-re. Pont 10 mbit-re mint az én telóm meg az ottani S21 FE.

Gippazoid Novelties Inc.

(#10349) Speed® válasza gippazoid (#10348) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

A 888 köztudottan melegszik, mint állat,
a 865 hozzá képest hidegnek mondható.
Nekem pozitív meglepetés, mennyire az,
a 778G/A52s elég magasra tette a lécet.
Nemrég fejeztem be az átmigrálást róla,
~35GBnyi cucc gond nélkül átjött WiFin,
minimális langyosodást eredményezve.
Amikor elkezdtem frissíteni, picit fűtött,
de semmi extra, ill. nem lassult semmit.
Szóval szvsz a készülékeidben a hiba :S

(#10350) kelly416 válasza Speed® (#10349) üzenetére


kelly416
veterán

Egy, másfél óra pubg után, amikor már tokkal együtt is meleg a teló elég rendesen, akkor is hibátlan a wifi kapcsolatom. Biztos vagyok benne, hogy a fórumtárs telója gatya.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.