- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
karakpecze21
senior tag
válasz BandiHUN #4696 üzenetére
Értem, hát köszönöm, akkor ezentúl én is kisebb tartályokban fogom tárolni.
Pontosan ahogy írod.Teljesen víz ízű lett a lötty, csak társult hozzá egy elég savanyú erjedt íz.
Szerencsére nem sok volt már benne, de megy a kukába.
Akkor ezentúl jobban odafigyelek.Sokat is nyitogattam+ a dobozába se tettem vissza, ez is lehetett a gond. -
Wendelke
senior tag
Kaptál tőle jogosultságot az oldaluk megtekintéséhez? Azon vannak az árak, de szerintem az még a hagyományos plexisre vonatkozik. Ez lehet, hogy 1-2eFt-al drágább, mert a komplett genesis készülék hagyományosban 12, míg a polikarbonátosban 15.
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
Hege1234
addikt
válasz pirosvilamos #4688 üzenetére
yahh yahh megvolt a tankolás már tegnap
400ft/db lazán -
devast
addikt
válasz Wendelke #4695 üzenetére
Igen, sikeresen beszéltem a kollegával.
Lavára tehető 510-es csatlakozású polikarbonát tartályos genesis.
Ebben engem zavar a polikarbonát. Majd meglátjuk szétesik-e, de tapasztalatból van néhány lötyi ami megeszi a polikarbonátot.
Most nézem, árat erre a másik oldalon sem látok. Vagy én vagyok vak... -
BandiHUN
veterán
válasz karakpecze21 #4689 üzenetére
A VG része szerves a lötyinek,így romlandó eleve,minél több van a lötyiben,és minél sűrűbben van a flakon nyitogatva...a fény szintén elősegíti,a direkt napfény meg főleg,igaz friss keverésnél lehet "érlelni" levett kupakkal,világos helyen gyorsabban...de utána jobb rá vigyázni.A hűtő sűrűn nyitott palacknál lehet fontos,lásd eseted is,a gyári lötyik is x km-t utaznak Kínából,ki tudja meddig állnak itt is,ott is raktárban,hűtés nélkül,és mivel a shopok is úgy rendelnek,és nincs gyártási dátum,simán vehetsz kész lötyiből akár fél+ évest is nem népszerű ízből...és mégis 99%,hogy felbontva "mint az új" lesz.
Bár én az EO-nál futottam bele kifogyó készletből gallyrament 4 flakonos pakkba...de egyszeri eset volt.erős,szívhatatlanul kaparós lesz a lötyi jellemzően,a szaga is "vegyszeres" lesz,a másik verzió,amit tapasztaltam sűrűn nyitott flakonnal,de szintén "gyári" lötyivel,hogy az PG többletű volt,és "íztelen" lett teljesen.Színe maradt...és ami a vicc,hogy utána sem lehetett legalább a nic miatt alapnak felhasználni,mert tettem hozzá 10% friss aromát,és lényegében ugyanolyan íztelen maradt...így az íztelen vagy "bedurvuló" lötyit jobb kukázni azonnal,a többit szerintem nem kell hűteni,fél éves anyagomnak is semmi baja,de fénytől,vagy a dobozt érő napmelegtől el kell tenni pl.szekrénybe,és azt és addig kell csak kinyitni,ami kell is,a drippelős lötyiket pedig jobb egy kis flakonba kis adagban kimérni pl.2 hétre 1-2 milit csak,a többit nem bántani.
Egyéb jobban fogyó lötyiket is,ha nagy tételben van véve,jobb kimérni 10-es flakonba akár előre,nem a nagy flaskát nyitogatni naponta.Én használok kábé 15 ízt kisebb-nagyobb adagban...sosem romlott meg semmi,de 10-esben van kitöltve,vagy ha ritkábban kell,akkor patronban van,de így 10-esnél nagyobbat sosem "nyitogatok",itthoni lötyinek baja még nem lett,100milis adag utolsó milije is remekül ment.pedig az majdnem 4 hónap idő volt.[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
-
karakpecze21
senior tag
Srácok ez az folyadék meg tud romlani?
Csak azért, mert 2x30ml-t vettem és az egyik amelyik már majdnem elfogyott elég furcsa ízt öltött.
Olyan fura savanykás semilyen íze lett.Kibontottam az újat és az meg tök jó.
Mondjuk én nem tettem hűtőbe.De a másikat sem az meg jó.Talán a fény sem tesz jót ennek a cuccnak? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Hege1234 #4684 üzenetére
Mind ugyanonnan, ugyanannyiert jon...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
devast
addikt
Ha valaki közelebbi kapcsolatban van az ngp-s srácokkal:
Láttatok már 510-es csatlakozóval rendelkező genesis tankot ?
Gyártanak ilyent? Rákérdeztem emailben is. -
Hege1234
addikt
rendelt már valaki innen ?
mennyire gyors a szállítás ?
-
devast
addikt
válasz karakpecze21 #4676 üzenetére
Ha megvan a processz annyira nem nagy macera ám... pár perc alatt megvan 25ml, az meg majdnem egy hétig elég.
ps: ezen eldobtam az agyam A ruszkik azért tudnak valamit.[ Szerkesztve ]
-
karakpecze21
senior tag
Nem semmi, jobb vagy mint "Laci-bácsi".
Monduk akkor neked is megvan a munka élvezete a püfékelésért cserébe.
Én akkoriban a cigitöltéssel melóztam...Töltögetés, aztán a pöfékelés.Hát egyenlőre még nem, de a későbiekben lehet bepróbálkozok én is egy kis kevergetéssel.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz karakpecze21 #4674 üzenetére
Alapot annyira nem lehet elcseszni... viszont az aromák kevergetésével.... minél több félét raksz bele, annál valószínűbb, hogy valami elszívhatatlan egyveleget kapsz, aminek semmire nem hasonlít az íze
Én előrekeverek egy nic nélküli pv/vg alapot egy decit, kb-ra: 63% vg, 1% vodka, 6% desztviz, 30% pg, és ebből meg aromából, meg a nic-ből csinálom akészterméket. Ami kb így szokott kinézni (mindig 25ml-t csinálok) : 4ml nic, valamennyi valamilyen aroma, a maradékot meg feltöltöm alappal
Magába a vg-t iszonyat nehéz kezelni, injekciós tűbe pl közel lehetetlen felszívni. -
devast
addikt
válasz karakpecze21 #4670 üzenetére
VG-t, PG-t meg aromát is lehet ecigionelince.com -on venni. Nic-et én rts-től rendelem, PG-t fater hozza ingyen , VG meg ebay-ről, angliából. Csak viszonyításképp, a 2db 125ml-es 60mg-os nic ami kb 8-10k -ba kerül szállítással, olyan ~1 évig kitart nálam, és másfél litert tudok előállítani belőle.
-
Mokush
tag
válasz karakpecze21 #4670 üzenetére
"Ízbajnok: VG-30%, PG-70%
Füstbajnok: VG-70%, PG-30%
Egyensúly: VG-50%, PG-50%Extra izesítés nem intenzívebb, hanem töményebb ízeket ad."
-
karakpecze21
senior tag
Ahha, értem.
Nézelődtem 1-2 webshopban és találtam egyet ahol elég sok mindent lehet választani 1 folyadékon belül.(mennyiség,nikotin tartalom, extra vagy superxtra plusz ízesítés)Ezen belül is van olyan, hogy füstbajnok,ízbajnok, egyensúly.
Gondolom akkor az utóbbi 3 lehetőség a keverési arányokból eredhet? -
Mokush
tag
válasz karakpecze21 #4668 üzenetére
Igen. Vettem vg-t, pg-t meg par aromat. A web tele van receptekkel. A ket kedvemcem a kave es a mogyoro kikeverese pedig nem agysebeszet
Igy sokkal olcsobb is. -
karakpecze21
senior tag
Nah az akkor frankó.
Igazából elég rémisztőnek tűnnek azok a mellékhatások amik rajtad jelentkeztek.
A fene vigye el, nem hiszem el, hogy ezzel is megszívok.Pedig úgy örültem hogy végre 10x év után nem azt a rohadt bagót szívom és talán ezzel le tudok szokni és talán ha az megvan kis idővel majd szép lassan ezt is elhagyom."Azóta csak saját keverésűt gőzölök"
Azt hogy készíted? Külön-külön megveszed a 2 alapanyagú cuccot és te kevered?
Bocsi ebben a témában nagyon zöldfülü vagy.Neten olvasgattam sok helyen ezek a dolgok után, de sokszor teljesen ellentmondásosak a dolgok... -
Mokush
tag
Akkor már ide is beteszem... hátha
Eladó 3db akksi:
- 2db Lavatube-hoz mellékelt bordó 18650-es (1700mAh). Kb. 3 hónaposak, mindkettő 10-12 töltésen van túl
- 1db "IMR 18650 1500mah (Nem védett)". 2 hetes, 2x töltve.
A három együtt 4000 Ft + postaktg.
Érd. pü -
Mokush
tag
válasz karakpecze21 #4665 üzenetére
Igen
Volt már nekem minden bajom... bedurrant nyirokcsomó, ínyvérzés, hasmenés (1 hétig)...
Már ott jártam, hogy hagyom a pi... az egészet
Vagy a PG-re vagy az egyik gyártó által használt nikotinos alaplére voltam érzékeny. Azóta csak saját keverésűt (min. 70-30) gőzölök nagyrészt és időnként meglepem magam valami gyárival
Egyébként amit magamnak kutyulok abban nincs nikotin... nekem igazából az hiányzik, hogy elfoglaljam magam valamivel amíg pl. buszra várok... meg persze a "füst" -
karakpecze21
senior tag
Nekem is az jut az eszembe róla.
Más dolog: Előre is bocsánat, hogy ilyet írok itt...Létrezik az, hogy nekem olyan mellékhatást vált ki mint pl. a hasmenés?
Pár nap útán még enyhének bizonyult,de ma reggel már a fenekemen pisiltem.
Tapasztalt már itt valaki ilyet?Mondjuk én feltehetően túlzásba viszem a használatát, de mostantól mindenképp csökkentem a bevitelt.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz karakpecze21 #4662 üzenetére
Nagyon más.
-
karakpecze21
senior tag
Nekem erről az e-cigiről a vizipipázás jut eszembe.
Egyik havernál vizipipáztam 1x és az volt nagyon hasonló élmény. -
Xero
nagyúr
válasz Wendelke #4660 üzenetére
Nálam ez csupán tapasztalat.
Ha magyarázni kellene mégis, akkor úgy gondolom, hogy itt érintkezik a legkevesebb üvegszállal és egyéb cuccal a lötyi, így talán itt nyúl bele legkevésbé annak a tartalmába. Az eGo-C én pont azért kedvelem, amiért mások nem. Nincs benne pufferelés, így nem kotlik ott a kormosodó üvegszál és izzószál mellett a lötyi.
Ettől talán csak a drippelés a "tisztább", bár biztos vannak olyan megoldások, amikről nem tudok.
Egy CE2-nél vagy Vision-nél 10x annyi az üvegszál, ami non-stop lóg a lötyiben. Vagy ott vannak a hagyományos vatelines kazánok és integrált patronok. Azt ugye nem kell magyarázni.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Szerintem a kazánok és a magas nikotin a ludas.
Ami eddig nálam és minden egyes ismerősnél bevált (semmi rossz reakció, egyedül száj szárazság az első héten):
-Joyetech eGo-T vagy eGo-C kazán (ne takarítgasd, ha döglődik cseréld)
-Laca féle Füstbajnok vagy 99% VG lötyi (én mondjuk egyensúlyt szívok, de nekem ezzel sincsen bajom több mint egy éve)
-10-nél alacsonyabb nikotin[ Szerkesztve ]
-
Kafa.
csendes tag
-
Wendelke
senior tag
Ha Helmes lötyit fogyasztasz, esetleg próbáld meg felvenni Lacával a kapcsolatot.(ha még nem vagy túl rajta)
A PG ezek szerint kizárva, így még maradnak az aromák. Mondjuk aroma nélkül nem az igazi a dolog, de próbáld meg a tiszta nikotin nélküli VG-t, majd esetleg nikotinnak is, aztán lehet próbálkozni a különféle aromákkal.Ezt mondjuk Laca javasolta a másik fórumon, esetleg megpróbálhatod.
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
Kafa.
csendes tag
1 éve próbálkozom átállni az e-cigire,végig olvastam a fórumokat,megnéztem a videókat,kipróbáltam ezer aksit,kazánt,e-liquidet,de valami mellékhatás, azonnal ki jön rajtam.Ami nem phszihés,legtöbbször a fogaim és az ínyem fáj-így elhagytam a PG-t,voltam fogászaton-semmi,vettem csoda fogrémet,C-vitamint és Q-10 et,azután elhagytam a kerámia patronokat,a felső fűtőszál miatt-mondván,hogy melegebb a gőz.Már 1 vagyont költöttem ezekre,de mégis 2 doboz analógot tolok naponta-mi lehet a gáz,ha nincs PG?És most minimizerrel tolom a VG-helmet,most nincs szájszárasság,cserepes ajak,rekedt hang,de van torok fájás és a szokásos íny..????Gondolom ez a fórum lényege,tapasztalat megosztás és segítség...Köszi,hali
-
Kafa.
csendes tag
válasz karakpecze21 #4651 üzenetére
Semmiség-de az én kérdésemre,mikor kapok tippeket...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz karakpecze21 #4651 üzenetére
Szivesen, ezert vagyunk.
Takaritasnal tenyleg csak langyos vizbe mosd at a helixet, es az also csatlakozos reszet jol torold meg, belőle pedig a lehető legtöbb vizet probalt eltavolitani. Nem kell kiszaritani teljesen szaharára, kicsi cseppek maradhatnak, meg kiégetésnél egy pici ugy is fog lecsapódni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
karakpecze21
senior tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz karakpecze21 #4648 üzenetére
Inkább 24-es lötyit vegyél, majd utána 18as. Az kb. kék szofi erősség, 24es meg barna/töltött. Helix valoszinuleg elkoszolodott - hasznalat közben normal dolog. Napi egy toltes mellett kb. masfel/két hétre teszem a takaritas nelkuli időtartamot amig lehet hasznalni.
Takaritas: szipkát szedd ki majd langyos(!) vizben mosd át, oblitsd ki és ázzon kicsit. Véletlenul se forróban, nehogy repedjen! Ha megvan, "razd ki" belőle a vizet, alul a csatlakozót töröld szárazra. A benne levő szilikonsapkát és fém f@szocskát egy vastagabb széthajtogatott gemkapoccsal huzd feljebb majd - bár nehezen mert feszül - vedd ki a felső nyilason. Ez utan tekerd az akkura és 5-8mp-es izzitasokkal / mikozben rá ráfújsz erősen / addig égesd amig a futoszal fel nem izzik. Ezt az izzitast ismételd meg 2-3x majd mehet bele vissza az elmosott szilikonsapi meg a fém f@szocska. Rendesen told rá, a szilikonsapi oldalainal is hogy megint az uvegszalig érjen. Ezzel ismét hasznalhatova lett téve, kb. 95%-os az eredeti nem hasznalthoz képest.
A lötyiválasztás is fontos, pillanatnyilag az evaporos Prime66-ot tudom ajanlani ha dohanypotlo iz kell, sajnos csak 18-as van belole - amikor nincs készlethiány. De neked mindenféleképpen 24est kéne kezdetnek amig atszoksz, akár valami gyumolcsos izbol.
[ Szerkesztve ]
-
Kafa.
csendes tag
válasz karakpecze21 #4646 üzenetére
Még annyit,hogy döntögetned kell az e-cigit a kezedbe,azért hogy a Hélix üvegszála nedves legyen mindig a liquidtől.,ha kevés a leves a patronba,nem éri el a fűtőszálat és megég..
-
karakpecze21
senior tag
Szia.
Köszönöm az info-t.
Nem, nem reklámozni szándékoztam.Az az igazság, hogy nekem ebből sokkal többet kell szívnom mint a normál cigiből.Ez valahogy nem "laktat" annyira.
Majd valahogy próbálom betartani, de nagyon nehéz.Természetesen fel vannak töltve az aksik.Lehet túlhasználtam a patront, mert tényleg nagyon sokat szívtam.Amúgy kb. 1 hónapot kellene kibírnia ha jól olvastam?
[ Szerkesztve ]
-
Kafa.
csendes tag
válasz karakpecze21 #4646 üzenetére
Szia,10-belélegzés=1 szál analóg!A készleted nagyon jó-nem tudom mi lehet a hiba,gondolom az aksid fel van töltve,a youtobe-on találsz videót a Hélix patron tisztítására vonatkozóan,de ha jól láttam van 2 darabod addig használd a másikat,naponta szívj ugyan olyan időközönként mint eddig-10 szippantás alkalmanként.Ha csak reklámoztad a helyet-feleslegesen gépeltem...szia,sok sikert..
-
karakpecze21
senior tag
Sziasztok!
5 napja vettem egy ilyen készüléket.Nagyon kezdő vagyok ebben a témában, úgyhogy előre is elnézést.
Én naponta kb.20-25 szál töltött cigit szívtam, de nagyon le szeretném már tenni.
Amióta megvan ez az e-cigi az öt nap alatt 4 szálat szívtam el.Ezt kb. úgy értem el, hogy kb. az e-cigi-ből lélegzem. Naponta kb.3x töltöm meg a patron a 18mg-os liqidből.Nem tudom ebből mennyit lehet elszívni, de ennyitől nem dobom fel a pacskert?
A másik, hogy egy ilyen patronnak ami az enyémhez van kb mennyit kellen kibírnia, mert az enyém ma megadta magát.Úgy szívom mint egy barom és alig jön belőle valami.
Ha csak ennyit bírnak a patronok akkor ez nekem elég drága mulatság lesz. -
Kafa.
csendes tag
Köszi a válaszokat,csak azért kérdezgetek,mert már 1 éve próbálkozom átállni az e-cigire,végig olvastam a fórumokat,megnéztem a videókat,kipróbáltam ezer aksit,kazánt,e-liquidet,de valami mellékhatás, azonnal ki jön rajtam.Ami nem phszihés,legtöbbször a fogaim és az ínyem fáj-így elhagytam a PG-t,voltam fogászaton-semmi,vettem csoda fogrémet,C-vitamint és Q-10 et,azután elhagytam a kerámia patronokat,a felső fűtőszál miatt-mondván,hogy melegebb a gőz.Már 1 vagyont költöttem ezekre,de mégis 2 doboz analógot tolok naponta-mi lehet a gáz,ha nincs PG?És most minimizerrel tolom a VG-helmet,most nincs szájszárasság,cserepes ajak,rekedt hang,de van torok fájás és a szokásos íny..????Gondolom ez a fórum lényege,tapasztalat megosztás és segítség...Köszi,hali
-
-
fer
őstag
Ezt egyszer én is beírtam, és kaptam egy jó leszidást, hogy az másfajta PG, most akkor mi helyzet? Bár engem nem nagyon izgat, én tiszta VG-t szívok!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
törölt tag
válasz logarithm #4640 üzenetére
Igazából egyikkel sincs gond, de PG alergia létezik. Nekem nincs vele gondom, meg sokaknak sem. Akinek ez van, az használjon tiszta VG-t, különben meg egyáltalán nem érdemes emiatt parázni.
Az lényegesebb, hogy az íz, vagy a gőz mennyisége a fontos. Az első esetben PG, a másikban VG kell inkább, vagy lehet használni különbüző arányú keverékeket is:
(VG/PG)
Ízbajnok 30% 70%
Egyensúly 50% 50%
Füstbajnok 70% 30%Szerk: Érdemes megnézni, hogy hány otthon használt termékben van PG. Pl.: az általam használt szájvízben is van.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Aki parázik, szívjon 100% VG-t és jónapot.
-
logarithm
őstag
Hm érdekes, amiket írtok manapság én is utána olvastam picit
Megtudjátok mondani, hogy akkor most melyiket érdemes vagy egészségesebb használni pg vagy vg alapú löttyöket?
Én vg-t favorizálom inkább, a füst miatt is. -
ithomas
őstag
Szia!
Ezt a topicot ajánlom figyelmedbe.
1-2 kiragadt részlet:
Propylenglykol
A kétértékű alkohol - propylenglykol (1,2-Propandiol) egy színtelen, a szokásos alkalmazásnál nem mérgező folyadék. Az anyagot számos élelmiszer, kozmetikum, orvosság és dohánytermék segédanyagként tartalmazza. Kis állatok konzerv tápja 13%-ig tartalmazza. Az említett alkalmazásokban konzerválószer, oldószer, emulgátor vagy nedvesítőszer.
Élelmiszeradalékként elnevezése E 1520.
Eltekintve allergiás reakcióktól, melyet majdnem minden anyag kiválthat, és könnyű kötőhártya irritációtól, a propylenglykol toxikológiailag ártalmatlan. A patkánynál az LD50 (szerk. ld lábjegyzet) mennyiség 20 - 25 g/kg, egyenlő 1,5 - 1,9 kg/75 kg, vagyis több nagyságrenddel van az elektromos cigaretta pg-tartalma felett. Tehát a jelenlegi ismeretek alapján a propylenglykol adalék toxikológiailag irrevelánsként értékelendő.A tanulmány elkészítéséhez a kutatók 16 laboratórium viszgálatának eredményeit tanulmányozátk át, ezek a vizsgálatok az elektronikus cigarettákban használt folyadékokban (e-liquid) és a termelt párában lévő anyagokat azonosították. A tanulmány szerzői megállapítják, hogy az elektronikus cigaretták karcinogén (rákkeltő) anyagtartalma csak nyomokban volt mérhető, 1000-ed része a hagyományos cigarettákénak.
"Az elektronikus cigaretták használatát ellenzők azt állítják, hogy semmit nem tudunk ezekről az eszközökről, az igazság az, hogy nagyságrendekkel többet tudunk ezekről az eszközökről mint a hagyományos cigarettákról", mondja Siegel.
De érdemes a többi részt is elolvasni.
Real eyes realize real lies!
-
wwenigma
Jómunkásember
Azt, hogy az organikus.hu termékeit is el kell adni valahogy... Amugy meg nem vizsgálták: [link]
Itt van safety sheetje, nyulaknál bőrön 20g/kilogrammonként irritatív lehet, tehát nekem sacc/kb 1,6 kilónyi PG irritálná a bőröm. Ez viszont igaz lehet, mert az ~1,6liter.
[ Szerkesztve ]
-
Kafa.
csendes tag
Propylene/Butylene Glycol
A propylén glikol (PG) petróleum származék. Áthatol a bőrön és gyengítheti a protein és sejt szerkezetet. Általában gyógynövényekből kivonatok nyerésére használják. Hozzájárulhat ahhoz, hogy más kemikáliák a bőr mélyebb rétegeibe bejuthassanak, és ezzel könnyebben a vérbe juthatnak. Az iparban fagyálló szerként alkalmazzák. A PG elég erős ahhoz is, hogy eltávolítsa a hajókra tapadó kagylókat. Az EPA olyan mérgezőnek tartja a PG-t, hogy a dolgozókat védőkesztyű, védőruha és szemüveg hordására kötelezi, valamint, hogy minden PG oldattól szabaduljanak meg oly módon, hogy ássák el a földbe. Mivel a PG gyorsan áthatol a bőrön, az EPA óv a bőrkontaktustól, hogy ez által megelőzhetőek legyenek az olyan következmények, mint az agy, máj és vese rendellenességek. Viszont nincs figyelmeztető címke olyan termékeken, mint a dezodorok, amikben a koncentráció nagyobb, mint a legtöbb ipari alkalmazásban.
A biztonsági adatlapról:
Egészségre veszélyes akuttan és krónikusan.
Belégzés: légzőszervi és torok irritációt okozhat, központi idegrendszer depressziót, vér és vese rendellenességet. Okozhat szemrezgést és lymphocitózist.
Bőr: irritáció, bőrgyulladás, abszorpció.
Szemek: irritáció, kötőhártya gyulladás.
Lenyelve: tüdő ödéma, agykárosodás, hypoglykémia, véredényen belüli hemolízis. Halált okozhat. Ehhez mit szóltok?? -
devast
addikt
Ezt már néztem régebben, de az elektronikája gagyi. Ha a V2-be normálisan megcsinálják... de már megint a HA... most direkt megnéztem, rátekertem egy 1,5ohm-os dc-t provari-ra, és 5V-os beállításnál a műszer konkrétan 5V-ot mutat a terhelés alatt , és terhelés nélkül is. A boxmodom is ugyanilyen szépen tartotta a feszültséget (annak csak az elektronikája volt ~7k pénz).
Gotvapes láttam már hype-olja a V2-őt. Ha lesz róla egy megbízható review, pl pbusardo, akkor mérlegelem a lehetőséget, addig nem igazán jöhet szóba. -
Brenyo
tag
A régi fekete is fém, nagyon jó minőség és brutál cucc, provarit is veri nálam.
1 hónapja nyúzom már, 30-40%-al bírja tovább mint a lava (pana cellával), kisebb, többet tud és kegyetlen erő van benne
Kínai cucchoz képest brutálisan drága egyébként, de tényleg minőség.[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Annyiszor befürödtem már a kínai csodákkal, hogy a hype-oknak már nem hiszek HA ittlesz, és HA tényleg jó, és HA tényleg annyiért lesz, akkor veszek egyet tarcsiba / veszélyes alkalmakra. Viszont ezután csak stainless steel. Szórakozzon műanyaggal az aki kínában gumikacsát gyárt
-
devast
addikt
Egy-két vad ötlettől nekiindulva (széttörtem a home made boxmodom ami majdnem 1 évet bírt rip, születésnapom volt) 2 hete úgy döntöttem nekem kell egy provari.
Alapba is rohadt drága volt, arra rá a rohadt drága express szállítás, és az express-ből adódó vám/áfa huzavona (megint raklap pénz, emailezgetés, plusz egy hét időben kb) után ma végre megjött. Jó tanács aki akar ilyent: Kizárólag priority-vel engedje hogy feladják, addig kell őket győzködni e-mail -ben amíg hajlandóak neked priority-vel elküldeni (akár express áron is érdemes priority-vel küldetni), én belementem az express-be, mint utólag kiderült ez (drága) hiba volt.
Pár tapasztalat róla: hozza az elvárt teljesítményt, jól néz ki, jó az anyagminősége, kicsit mondjuk nehéz. Viszont ez szerintem nem fog szétesni ha leejtem. Így első nap olyan benyomást kelt, hogy nekem többet nem kell az életben ecigire(akkura) költenem
Ha van rá $$$ és valahogy priority-vel le tudod boltolni, szerintem megéri az árát (~$200).
Sajnos nálam mire idért már $300 fölött volt az össz költség, pedig kicsit trükköztem a vámmal is, de így sem bánom, bár próbálok nem gondolni rá mennyibe került olyankor őszinte a mosolyom -
BandiHUN
veterán
Vegyél V3-at,ég és föld a kettő...nekem van V2-esem,amit 1 pót kazánnal vettem,és alkalmatlan mindenre...tegnap jött meg a V3,használhatóság mint az eredeti,full felújítható,de akit ez nem izgat,az is biztos lehet,hogy a pótkazán is jó lesz minőségben.A V2 egy kukázni való valami lett...mondom én ezt műszaki szakiként,aki lényegében bármit felújítok,megszerelek,amit lehet...
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
nagynorbi
aktív tag
Az a kis folt az aksin normális jelenség, ugyanis az nem tiszta liquid a tankból, hanem kondenz. Egyszerűen csak törölgesd ki valamilyen puha, nedvszívó anyaggal feltöltés előtt, vagy akár tankonként.
Bocsánat, rosszul fogalmaztam a tárolást illetően. Egész éjszakára ne hagyd fektetve, ugyanis ha csak egy nagyon pici rést is talál magának a lötyi (ami azért előfordulhat a szilikon sapka és az üvegszál között), akkor menthetetlenül elszivároghat a tartály tartalma, főleg melegebb időben hígabb összetételű liquiddel. -
Susana
tag
válasz nagynorbi #4626 üzenetére
Estére feltöltöttem és nem eresztett. Viszont még mindig azt csinálja hogy 2-3slukk után hagy egy kis foltot az aksin. Még éppen nem gáz csak arra leszek kíváncsi hogy ha egész nap szívom akkor mi lesz... Szoktam vinni magammal hosszabb útra a kis tartójába. Most akkor nem lehet fektetve benne?
-
wwenigma
Jómunkásember
Rendesen rá van tekerve a fekete szipka illetve nem folyik be a középső kis f@szocskába amikor töltöd? Nem lenne szabad eresztenie. Esetleg ha nagyon híg a lötyi (tiszta PG) de még akkor sem.
-
Susana
tag
Megvettem a Helix v2 log wick kazánokat 2db. Nagyon jó íz és füstöl mint a kémény.
Az természetes hogy az alján ereszt? Folyik rá az aksira ott a csatlakozásnál.
Az egyiket feltöltöttem 3/4 és fektetve volt a kis dobozában. 30perc múlva kivettem és minden elázott. Ja és 2-3slukk után egy kicsi foltot hagy az aksin.
Ilyenkor mi van? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz TazLeacher #4621 üzenetére
Zsír.
Más. Valaki nem tud Prime66-ra hasonlito izt ami kapható angliában? Egyismerosom van ott akinek javasolnam de itthonrol postazva nem az igazi a pk.. :]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz TazLeacher #4619 üzenetére
Nahh ennyire reszletes nem voltam, szoval szepen leirta a kollega.
Kis cucc nem baj, ha folyik azt eszre fogod venni. Egyebkent nemi kondenz ül ki rá meg pici szmötyi a hasznalat alatt.
-
BandiHUN
veterán
válasz TazLeacher #4613 üzenetére
A kiégetés nem nagy kinszt,és 100x fontosabb,mint BÁRMIFÉLE áztatás...Az áztatás szerintem kábé 10-20 percnél tovább eleve felesleges,az alkohol szintén,lényegében aminek kell,kiázik 10-15 perc forróvízben töltött idő alatt,néha meg-megmozgatva a kazánt.
Kikapod a vízből,megtörölgetés átlagos szinten,a csatlakozóknál persze teljesen.
Feltekered az akksira a vizes szálas patront,és nekiállsz fűteni akksitiltásig többször egymás után,ha nagyon makacs kosz van,akkor lehet úgy,hogy egy vizespohárba mártod a szálig a feltekert patront,hogy jó vizes legyen,majd fejjel lefelé,hogy ne follyon az akksi felé víz,szépen izzítod,hadd forrjon fel,majd a pohárban megint megmozgatod,utána ezt már papírzsepivel valamennyire felitatod,és mehet az égetés.
Vagyis nyomod az akksit,ami a csövön kifér,szépen elfőzi a vizet,és egy idő múlva füstölve bár,de el fog kezdeni felizzani a szál.
Ilyenkor jön makacs kosz esetén,hogy felizzítod(látható is,hogy a sötét korom ég,kiszürkül és hamuvá válik),majd a gombot nem elengedve ráfújsz erősen az izzószálra,amiről lefújod a hamut..
Addig folytatod ezt,amíg nem távozik az összes korom,és szinte gyári állapotúvá tisztul az üvegszál.Persze ha makacs a kosz,érdemes szünetet tartani,hogy ne melegítse túl az akksi fejét,és esetleg ecsettel finoman rá lehet segíteni a hamunak a távozásban,persze nem izzítás alatt,hanem 2 izzítás között,és nem műszálas ecsettel...
Hosszútávon ezt elkerülni NEM lehet,egy átlagos patront érdemes HETENTE kiégetni,ha használva van folyamatosan/rakódik fel,ha karbantartod,ez hetente olyan 20 percet vesz igénybe maximum.Nomeg a gőz is jobb marad,mintha pl.2 hétből az utolsó pár napon már csak fél gőzzel és égetten megy a cuccos,jobb inkább akkoris hetente csinálni,ha egyébként az íz pl.nem indokolja.
Majd kiégetem az imistedet...
Levezetőszálat minden égett ízes akció után érdemes nézni,és kiöblíteni ha lehet,mert az íz nem különösebben fog elmenni,és ráadásul a levezető is szmötyisedik,emiatt(is) érdemes az embernek a kedvenc patronából tartani,hordani mégegyet,baleset esetére,mert sokat ront a patronon és az élményen is a pl.reggel véletlen megégetett levezetővel egész nap szipákolás.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
TazLeacher
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz TazLeacher #4615 üzenetére
Igen, ha szivarogni kezd akkor csere, de ahhoz sokszor kell ki-berakni.
Kiégetés: elmosod meleg vizben es kicsit aztatod. Kifujod belole/kirazod a vizet majd eltörlöd nagyjabol hogy nehogy zarlatra verje (csak a kazanreszt), utana felcsavarod az akkura. 5-8mp-es izzitasokkal es 1-1 eros rafujassal addig ápolod amig fel nem izzik a szál, ez kb. 8-10edikre fog. Igy leég róla a cucc. Utána összeszereled és hasznalod. Az íze az először égettes lesz, egy ido mulva (20-40 slukk) be fog allni megint.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz wwenigma #4614 üzenetére
Kiégetés.
Ezt konkrétan hogy kell?
levezetőszálcsere
Megvolt, de nem változott.
Illetve amennyiben gyengül a szilikongyuru a patronba akkor csere az is 1-3 hetente
Ilyet tudok külön venni? Vagy patron csere? Sok patronom van (10 db), hogy ne kelljen minden nap tölteni, így gondolom akkor tovább bírja. Van egyébként a gyengülésnek konkrét jele? Gondolom nem ömlik a folyadék...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz TazLeacher #4613 üzenetére
Kiégetés. Eros hasznalatnal 2hetente kell + levezetőszálcsere. Illetve amennyiben gyengül a szilikongyuru a patronba akkor csere az is 1-3 hetente.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
-
BandiHUN
veterán
válasz TazLeacher #4610 üzenetére
Kokszos lehet a szál...
Ha jó lenne a szálad,akkor égetne kevés lötyire,szívásra ugye.Mondjuk itt már kórisme,hogy a vastagon felrakódott szál eltömíti a levegőnyílást is,de már ugye tovább nem éget,mert a sok koksz megtart sok lötyit,sőt eleve elgőzölni se tudja,ezért horpadsz és alig van füst,viszont égett íz se különösebben.
Egyébként amit küldtél Imist,az is korrekten le van kokszosodva Szál lefelé rendben,de elég mélyen is van a fűtőszál,és be is van lepve vastagon.Láttatlanban is ezt is hiába pöffented,nem tudom,erre gondolsz-e amúgy.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
TazLeacher
nagyúr
Gyors kérdés:
Ego Supreme + IMIST 2, folyadék változatlan.
Olyan, mintha tök sűrű lenne a folyadék, behorpad a homlokom, a füst mennyisége csökkent jelentősen a megszokotthoz képest, egy rövid szívás alkalmával szinte semmi nem jön, komoly, több 5-6 mp-es szívást kell produkálni a gombot nyomva tartva, hogy egy normál slukknak megfelelő füst mennyiség kijöjjön. Behorpad a homlokom, olyan, mintha el lenne dugulva a rendszer...
Mi lehet a gond?
-
wwenigma
Jómunkásember
Eh, ugyanugy mint a nemcigi?
-
wwenigma
Jómunkásember
Jó néha normális árakat látni itthon is.
-
e.vid
senior tag
Kiarusitas, nincs sok minden, de hatha erdekes valakinek:[link]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
Aktív témák
Hirdetni és politizálni (az egész fórumon) tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Politika
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest