Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
Jolvanna, azt a koromvagot "csak ugy vettem", mert miert is hagynam ott 2 forintert ... de igazabol nem vagytam ra, ez még nem az volt, amivel kielegitettem volna a "minden napra egy jo vetel" kenyszeres vasarlasi maniamat Naerted...
(#16143) Silent77 oke, koszi
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
maj-viktor
őstag
Úgy beszéltek, mintha a tiétek lenne a fórum... Majd én eldöntöm hova kommentelek és mikor! Ha meg megszegem a fórumszabályzatot úgyis bannolnak, nem!? De ti folyton személyeskedtek... (ami tudtommal tiltott) Én meg max. kicsit offolok, amit a szabályos keretek között csinálok... OFF jelzővel!
Most is attól, hogy eddig nem kommenteltem épp ebbe a témába, de olvasom!
Írtam egy kommentet, mi volt az első!? Mit keresel itt... takarodj kb. gyerekes szint! Mert személyesen ellentétetek van velem szemben, elsősorban a külföldi rendelős topikból![ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
NORBl
aktív tag
-
marquuard
veterán
-
-
krisztianAMG
senior tag
Nem, csak egymás mellett volt a kettő. Juj, ez már harmadik hsz., ezt már le nem mosom magamról.
De ha ezt megbeszéltük, valaki az én kérdésemre is? -
XtremLor
őstag
+1 vettem 2 honapja par db bt-s hangszorot, ismerosomnel egy meghalt belole, irtam neki, nem tokeltek kell e a refund vagy kuldenek ujta(ebay-n tudjuk hogy kockazatos) irtam nekik hogy nekem egy uj kellene inkabb, akcios volt amikor vettuk..... 18. adtak fel, egy honap alatt ma erkezett meg!
Maximalisan elegedett vagyok veluk!"Legen...Wait for it...Dary"
-
spidersoft
senior tag
...meg aztán nem is minden rovart érdekli az UV... náluk inkább a csapda alján lévő rovartetem gyűjtő helyre (célszerűen a nagyfesz rácson belülre) kell valami csalit tenni (bábolnás feromon karikát, vagy sajtot, gyümölcsöt, sört, stb -- ki kell tapasztalni, hogy amit meg szeretnénk fogni mire izgul).
-
axlfsi
veterán
Vegso soron, ha nagyon kell majd valami, akkor ez is jo lehet, de elso korben azt szeretnem, amit linkeltem is (eleg jol vezerleheto vele a kamera, nem csak shutter, hanem zoom, stb, illetve a minoseg es az eladasi szamok, ertekelesek is meggyozoek. Nezd meg ).
Koszi, azert mentem a tippet (de egyelore varom, hatha valakinek van tapasztalata a UK-bol rendelessel).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
San398
őstag
-
-
pityu8
tag
a topic összefoglalója, görgess,lefelé eddig : Vám ügyintézés.
szerintem nálam okosabb emberek írták.
ez meg szerintem, amit beillesztettél, itt senkire nem vonatkozik, ill. talán egy emberre...."Nem közösségi adók és díjak: valamennyi olyan fizetési kötelezettség, amelynek kiszabása, beszedése, ellenőrzése a vámhatóság hatáskörébe tartozik, így különösen a jövedéki adó, az általános forgalmi adó, az energiaadó, a regisztrációs adó."
2003. évi CXXVI. törvény a közösségi vámjog végrehajtásáról 1§ (12.) alapján -
pityu8
tag
az összefoglalóban én 22 ejrót látok, nem 37-et. de megfogadom a tanácsodat, és hétfőn felkeresek valakit azok közül, akit ajánlottál.
még egyszer köszönöm, hogy felnyitottad a szemem, figyelni fogok!
a fejleményekről igyekszem tájékoztatni! még egyszer köszi a pontos tájékoztatást! -
titán
Nálam nem alkalmazták, mert szó nem volt róla. Az 5 €-nak megfelelő ÁFÁT ki kellett fizetni.
Meg ki beszélt itt vámról, légy szíves tájékozódj, az ÁFA törvény a lényeg, mivel a mi esetünkben csak 150 €-tól van vám, ha azt elengedi 2,5% vámnál az úgy 1200 Ft, attól nem leszek kisegítve, mert a 12690 Ft Áfát ki kell fizetni.
Meg ki kell az 500 Ft-os Áfát is fizetni. Az áfát nem lehet magánszemély vásárló esetén elengedni, ha csak nem vagy külföldi és kiviszed az árút Magyarországról. De megadhatnád az ÁFA törvény hivatkozási pontját az elengedésről.
Egyébként meg egy csomó dolog 0% vámos.
Most egy kicsit mellétrafáltál.
Nem a bal bokámból találtam ki, elhiheted. a jobból.[ Szerkesztve ]
-
titán
Ez nem ÁFA jogszabály.
15/2004 PM rendelet a közösségi vámjog végrehajtásának részletes szabályairólAmi ugye teljesen más dolog, mint ez: 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról
Egy kis segítség a megértéshez.
Akkor mit csináljak azokkal a cuccokkal (20+), amiknél nem kellett kifizetnem a kb. 3000 ft-os áfát, mert erre hivatkozva nem kérték?
Talán egy vámhatározatot ha mellékelné, mert valami nem stimmel.
Te magánszemélyként vásároltad, mondjuk az eBay-n Kínából, vagy az EU-n kívül a terméket több mint 6000 Ft-ért és elengedték az ÁFÁ-t?[ Szerkesztve ]
-
titán
Nem mellé kellene beszélni.
Többen vásárolunk és eladunk az eBay-n, soha nem engedtek el ÁFÁ-t a vámeljárás során, amikor az EU-n kívülről jött a küldemény, a termék és az értéke több volt mint 6000 Ft.
Olyan előfordult, hogy bekérték a vásárlási igazolásokat, ott látva hogy nem éri el a 6000 Ft-ot, megszüntették a vámeljárást, de erről külön nem értesítenek, hozza a postás a csomagot.Meg nem Ferihegyen dolgozzák már fel a küldeményeket, és Liszt Ferenc a neve a repülőterünknek.
Te meg hidd el, hogy az ÁFA törvény nem ad lehetőséget. Egy zsemlének mennyi az ÁFÁ-ja?[ Szerkesztve ]
-
titán
Kedves beg! Ne trollkodjál már!
Itt a hivatalos iromány.
Inkább ébredj fel. mert teljesen értelmetlenül írogatod ezeket, és hidd el meg van az oka, hogy ezekkel tisztába vagyok. Nem igazán tartozik rád.
Pl.: a megfogalmazás nem az hogy "bolti igazolás".
Az hogy joguk van más árat figyelembe venni az igaz, főleg azoknál akik megpróbálnak ügyeskedni.
De az esetek 98%-ában az eBay tranzakció igazolása, a Paypal tranzakció igazolás, ami egyezik a banki kivonaton szereplő összeggel, elegendő a jogszabály előírásai szerinti megfelelő eljáráshoz.
Itt egy idézet belőle:
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4011/2014. számú tájékoztatás a 2015. évben alkalmazandó vám- és adómentes értékhatárokról
„*” - Az ÁFA törvény 94. § (1) bekezdés c) pontja értelmében e jogcím alkalmazása esetén a termékimport 22 EUR összegig mentes az adó alól. Az említett összeg az ÁFA törvény 256. § (1) bekezdése szerint, a Magyar Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatálybalépésének napján érvényes, az MNB által közzétett hivatalos forint/euró devizaárfolyamot (252,19 HUF/EUR) figyelembe véve 6.000.- HUF értékhatárt jelent.[ Szerkesztve ]
-
titán
De én a 6000 Ft-os megjegyzésedre reagáltam, nem pedig arra amit most írtál. No mindegy. Az nem zavar, hogy az igazat mondtam azzal kapcsolatban?
Soha nem azt írtam, hogy 22 euró felett nincs áfa, hanem azt, hogy 10 euró értékig azt nem kell megfizetni.
Konkrét bizonyíték ami ezt az ÁFÁ-ra vonatkozó kitételt alátámasztja? Már csak a pontosság kedvéért, szóbeszédre nem alapozunk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest