Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz cidalain #116697 üzenetére
És mi az a Win11 tétel/feladat, amit egy Win10-en nem lehet abszolválni?
Ha annyira specifikus, akkor -ezen a szinten- nem jó feladat. A gyerekeknek géphasználatot kell tanítani, hozzáállást, mentalitást, nem az, hogy ide katt, arra az ikonra katt, és ha más verzió van előtte, akkor megáll a tudomány.Pozitívum: Azért a Win11 is 2.5éve jelent meg, nem baj, ha a tananyag lépést tart. Hátránya: lásd fent.
Megj: gondolom ott fent azt hiszik, hogy most volt ez a nagy laptoposztás, akkor már mindenhol új (szándékosan nem modernet írtam) gép van.
De biztos vagyok benne, hogy sok helyen nem adottak még a feltételek.
Pedig a Win11 feltétele a 8.gen proci, ami gyakorlatilag 6éves.[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
válasz morcosharcos #116695 üzenetére
Minecraftos szőnyeg.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
morcosharcos
őstag
válasz cidalain #116697 üzenetére
Vagy olyan f.s anyagi helyzetben lesz az ország, hogy a sulis rendszergarázdákat ráveszik, hogy installálják fel a régi hardverre módosítással (még nem is lenne jogszerűtlen, ha amúgy van eredeti termékkulcsod). Konkrétan a közigazgatásban már 5 éve is olyan kevés pénz volt fejlesztésre, hogy tendenciózusan hamis office-t használnak a középvezetők, mer az eredeti drága, meg LibreOffice ingyenprogit az állomány. (ami amúgy nem is baj annyira).
[ Szerkesztve ]
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
cidalain
veterán
Win11 - gépcsere.
Jövőre előírás lesz infó érettségin a Win11 (jelen állás szerint), így olyan gépen KELL érettségizni. Ezt jelenleg elég kevés iskola teljesíti (mert most még lehetett WIN10-en is).
Node ahhoz sok helyen gépcsere kell. Most jövőre valami nagy informatikai vállalat leakaszt egy iszonyú zsíros üzletet, vagy változik a követelény, vagy elmarad az infó érettségi.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
válasz morcosharcos #116695 üzenetére
Itt egy A8-8530 a virtuálhost. Tök elég, RAM van, a háttértár volt kevés (lassú), amíg nem került ZFS-re.
Mutogatni való hater díszpinty
-
morcosharcos
őstag
Időnként még mindig bepattintom egy fm2+-ba, just for old times sake, és böngészek egy kicsit, meg IGP-vel nyomom a DOOM3-at.
hmm, valamiért nem nagyítható most. Egy A8 7600 Kaveri amúgy.....
[ Szerkesztve ]
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
válasz szebe #116688 üzenetére
A programok egyre éhesebbek, csak az átlagos felhasználáshoz már 10 éve is túl erős volt egy HW. Azért egy i7-3312QM még Debianal is elég rendesen izzad egy RAW feldolgozástól, ami ugye egy 4 magos, gen. 3 proci. De netezni simán lehet vele, akkor nem terhelődik ki fullra. De hát ennél lejjebb is lehet még netezni.
Amiben van 2 mag, meg pörög egy 3GHz-en, meg van alatta egy SSD és sok RAM, az otthonra szódával, vagy anélkül is elég tud lenni. DDR2-es cuccok a lassú rendszerbusz miatt kevesek, de egy P35-ös lapban egy négymagos Core2 Quad is még elhasználható.@BiP és @Kenwood : Attól függ, mi a munka. Amit melóhelyen csinál egy user, pl. nálunk, SAP, ezer éves másik ERP cucc, Excel, az elmenne egy gen. 4-en is, ami megeszi a gépet, az az AD-s Windows, meg a security cuccok, stb.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz kenwood #116691 üzenetére
Na, akkor pláne.
Abból indultam ki, hogy a legtöbb hivatalban meg van nyitva egy XP-s időkben fejlesztett formanyomtatvány, abba pötyögik be a user adatait, ha kell valami. Egész nap kb. ugyanaz a screen megy.
Háziorvosnál dettó. 90-es évek dizájn, néha bepötyögnek egy text mezőbe valami diagnózist, meg nyomtatnak valamit.Persze ha már újabb toolokkal dolgoznak, az örvendetes. Igaz, azok hardverigénye is nagyobb, amit nem követnek le, mert hát az drága. (pályázatokon meg mindig valami használhatatlan, de legalább túlárazott fos van, gondolom).
[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
Inkább vegyétek meg a Mátrixot!
-
kenwood
veterán
Dehogy eleg egy hivatalban. Egy nagyobb excel tabla, vagy egy erosebben megjavascriptezett weblap a belet kitapossa ezeknek az osleleteknek.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
BiP
nagyúr
válasz szebe #116688 üzenetére
Meg mert nincs pénz másikra (mármint a fentebb vázolt állami intézményekben)
Pont erre akartam utalni.
Azért munkára már egy 4.gen i5 sem a tuti. 16giga+SSd-vel talán, egy hivatalban adatokat pötyögni még jó lehet, de komolyabb munkára már nem igazán.De esélyesebb, hogy államigazgatásban ennél bőven rosszabb konfigok vannak. (és ugye nem a fenti 2 általam is említett ok miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Reggie0 #116685 üzenetére
A PES 21-en alapuló Football Life 2024
Egy tuningolt MOD-olt PES21 (naprakész keretek (2023/24-es őszi keretek) mezek, arcok, szurkolói hangok, kommentárok, reklámtáblák, stadionok stb.
Offline karrier módot szoktam tolni.
Anno mikor FIFA-áztam pár évig akkor is csak karriert toltam, nem szeretem az online-t. -
szebe
addikt
mert a 10+éves még ugyanúgy jól használható.
Meg mert nincs pénz másikra (mármint a fentebb vázolt állami intézményekben)Egyébként érdekes dolog, mert pl szülőknél a régi gépem van, általános felhasználásra bőven elég, és az is karcolja lassan a 10 évet (i5-4440 + 16 giga + ssd).
10 éve a 10 éves gép (valami p4 meg athlon 64 talán?) nem sokra volt már jó, manapság meg simán elkaristolsz vele. Hogy falakba ütköztünk, vagy a programok kevésbé éhesek, az jó kérdés."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
válasz Cs1csó #116683 üzenetére
Tudom, hogy van ilyen, de elvileg ott is lenne csereideje a gépnek, csak nincs rá pénz (tudom, politizáljunk máshol).
Viszont ami ilyen ezeréves cucc, azon az lesz a legkisebb gond, hogy nem updatelJáték legrosszabb esetben virtuálgépen vagy dualboottal elmegy.
-
BiP
nagyúr
válasz Cs1csó #116683 üzenetére
hogy még mindig zizeg 10+ éves procis gép
Na, az se a környezetvédelem miatt vagy azért, mert a 10+éves még ugyanúgy jól használható.
MiniPC: ezek az N100 meg N305 alapú kis minigépek nagyon bejönnek. Valamennyire még játékra is használhatóak.
(megj: NAS alapját akarom kicserélni, de a csere költsége miatt nem visz rá a lélek. Meg itthon csak N100 alaplap van, N305 nincs, kintről meg k drága, nem ér annyit a téma).[ Szerkesztve ]
-
válasz Cs1csó #116680 üzenetére
A Microsoft majd tudja helyetted.
Cégeknél 4-5 év a gépek használati ideje, utána megy a használtpiacra, ahol még mindig bőven megfelel. A 8 éves proci az a gyártók szerint már nem létező dolog.
Innetől kezdve nem igaz amúgy, ha az Intel, MS bármilyen környezetvédelmi jellegű kampányt tol...Megoldás? Megvagyok MS oprendszer nélkül.
-
Cs1csó
félisten
Ez jó, de itt a hardver korlát miatt az én teljesen jól működő i5-4690-es 8GB DDR3-as gépemet ha működik és amire használom megfelelő (bőven) akkor kukázzam?
De ez egy lassan 10 éve megjelent proci tehát akár tényleg csereérett, ezzel több gond is van:
1. bazi drágák a hardverek
2. nem csak annyi, hogy kipattintom a régit bepattintom az új procit, hanem alaplap, ram csere is kell plusz egy ennyi idős gépnél új tápegység stb.A Windows 11 Intel vonalon a 8. generációtól támogatott, tehát akinek van egy i7-7700K-s procija (2017 Q1 megjelenésű) az is kukázza majd 2025 végén, amikor még 8 éves sem lesz a megjelenítéstől számítva?
Erre valami megoldás kell majd.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Armagedown #116674 üzenetére
Igen, csak LTSC-t nem kaphatna halandó legálisan. És a MS a cégeket is arrafele tereli, hogy váltsanak 11-re, ne 10 LTSC-zzenek.
-
koby11h
őstag
válasz Armagedown #116674 üzenetére
Tudom, Win10LTS fut otthon is, de nem ez az átlag, meg jön majd az ijesztgetés, meg a ki tudja meddig frissül...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
homerhamm
addikt
-
Trailblazer
veterán
Volt politizálás? Már megint az ecetes ollóra érkeztem.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
PROHARDVER!
A politizálást a megfelelő topikban folytassátok. Köszönjük.
-
Armagedown
őstag
válasz koby11h #116664 üzenetére
Van olyan kiadása a Windows 10nek, ami elég hosszan támogatott
Illetve ugyanezen kiadása a Windows 11nek alacsonyabbak a rendszerkövetelményei.
Az ijesztgetés ellenére fut rajta a programok többsége, kivéve, ha a fejlesztő ezt nem akarja, pl Adobe.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
-
Pikari
addikt
válasz koby11h #116664 üzenetére
Mindenféle hekkelt isoból fel lehet tenni régebbire is jó eséllyel. A végfelhasználónak meg teljesen mindegy, hogy az informatikusa milyen rejtélyes funkciókat tilt le a rendszerben az oprendszer telepítése során.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
válasz envagyok #116663 üzenetére
Vagy még annyiért se
@koby11h : Legalább lesz normális gép olcsón... ha már más előnye nem lesz. Amúgy szerintem a Win10 support is nyúlni fog, mint az XP.
Iletve : ChromeOS. Android-szerű, és tök jól megy régebbi gépeken. Legalábbis videolejátszással tesztelve brutál hatékonynak tűnik.@Reggie0 : Úgyúgy
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz envagyok #116663 üzenetére
Igen, és majd még jön a Win10 legyilkolása kb. 1 év múlva, és a 8gen alatti gépek árának újabb feleződése...mert amit most még elvisznek 15-30-45 ezerért Win10-el, annyiért jövőre már álom lesz eladni. És ok, Linux alatt nem számít, de sajnos nincs annyi Linux felhasználó aki felvenne ennyi gépet. És mivel lesz miből, így erős válogatás lesz.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
kenwood
veterán
-
koby11h
őstag
válasz Csupingo #116651 üzenetére
229 körülre emlékszem egy olyan KTM-re, ha hasonlóra gondolunk, volt 199 is, de az több évvel covid előtt.
És igen, mindennel ez van. És néha azt látom, hogy az alkatrészek meg még inkább..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Csupingo
veterán
válasz Alusky #116650 üzenetére
Sajnos sok mindennel ez történt. Én pár napja láttam egy ktm kerékpár reklámot a tévében. Félig városi, félig mtb nagyjából alap bicikli. Büszkén hirdetik, hogy már 499 helyett, kereken 400 000Ft-ért beszerezhető. Le is esett az állam. Több mint kétszeresére drágultak ezek is pár év alatt. Bár számomra érthetetlen okokból a ktm mindig is pofátlanul árazott.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Alusky
aktív tag
Kurva drágák lettek ezek a rezgő membrános fos búvárszivattyúk, pár éve még 10k Ft volt az itteni boltban, most mindenhol 25k.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Csupingo
veterán
válasz tserrof77 #116647 üzenetére
Azzal jön és busszal megy.
Nekem ma azt írták, hogy egy amerikai cég pénzt osztogat és email-es megkereséseket folytat emiatt. Csak vissza kell jeleznem, hogy élő email-t találtak és már kapom is a lóvét.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
tserrof77
őstag
-
-
kenwood
veterán
-
Astroboy
őstag
válasz Trailblazer #116639 üzenetére
Ex-FedEx-Express
-
-
kenwood
veterán
Joember az apron kulon arulja az airpods jobb es bal felet .
Az nem vilagos, hogy tokbol ketto van neki, vagy azert is kulon kell-e fizetni[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
homerhamm
addikt
-
-
kenwood
veterán
válasz Cs1csó #116628 üzenetére
Jah, hatalmas bullshit.
Mondjuk tizedaron hamisitvanyt se kapsz. 1-1 konkret modellbol ha valahol talalsz az OW arainal akar csak 20 szazalekkal olcsobbat, az mar akciosnak van hirdetve.Allitolag gyartoi szinten egy ceg viszi a a napszemcsi piac kb. 80 szazalekat.
-
Pikari
addikt
válasz Cs1csó #116627 üzenetére
Én nem hibáztatok senkit, aki profitot akar, meg bizniszt. Sőt! Ez inkább annak a hiányát jelzi előre.
Haladni kell a vevők igényeinek változásával. Ha a vevők a szemüvegek, lencsék típusát akarják letesztelni, akkor nyújtani kell nekik egy olyan olcsó szolgáltatást, amely során kikereshetik és tesztelhetik a nekik szükséges lencséket különféle dioptriákkal, és a kereteket, akár egy egyszerű szemvizsgálattal egybekötve, majd a végén kapnak egy A4-es oldalnyi listát arról, hogy milyen típusú lencsék és keretek szükségesek nekik.
És akkor máris nagyon boldog lesz a vevő is, mert kikutatta tudományos alapossággal, amit akart, meg a bolt is, mert kapott érte néhány ezer forintot.
Csak ehhez agilis ügyfélközpontúság kell, nem pedig a vaskalapos "énmajdnegmondom hogy mit veszel" típusú hozzállás.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Cs1csó
félisten
válasz kenwood #116624 üzenetére
Milyen adatvédelem? Amúgy nyilván tudjuk hogy MI a valódi ők, ahogy írták tizedannyi a netről, de a kérdés továbbra is adott: milyen adatvédelmi OK mi az az OK? VIssza lehet élni ezzel az adattal ez személyes bizalmas adat?
Megjegyzem még egy bírósági döntés sem annyi, hogy "kötél vagy öt év" hanem bizony még a bírónak is INDOKLÁST kell írni hogy mi a tosz alapján ítélte amit ítélt. Nem csak fellapozta pl. a BTK-t aztán rábökött, egy paragrafusra.
-
-
-
kenwood
veterán
-
TaaT
nagyúr
"Eladó helkules 4.1 hangfal"
Give them hell Ukraine!
-
homerhamm
addikt
-
-
kenwood
veterán
Lehet.
Mondjuk a minden heten mas alaplapot,gpu-t kiprobalos korszakbol mar kinottem, alig van mit eladnom, igy hirdetokent annyira nem faj.
Ott inkabb vevoi oldalrol erzem problemasnak a dolgot. Ugyanazt csinalta az MP az apros oldalakkal, mint a Facebook a forumokkal.
Ahelyett,hogy letrehozott volna egy siteot, ami az adott funkciora fokuszal,integralt a rendszerbe egy teljesen kiherelt, semmire nem jo alternativat, ami pont a magas elerese miatt megis megkerulhetetlen.
2024-ban a vilag legnagyobb apros oldalan nem tudsz autot motortipus,vagy evjarat alapjan. Cipot meret alapjan szurni. Ez nalam a "remelem,komoly, mert viccnek eros" kategoria.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
válasz 3shae #116611 üzenetére
Nem biztos, hogy elolvasná. Lesz*ják.
Másik hirdetésére szoktam írni, hogy érdeklődnék. Ott válaszol, és érdeklődnék, hogy miért nem válaszolsz arra, amire te érdeklődtél
Van amelyik őszintén meglepődik, hogy kellett volna.@Kenwood : Pedig a MP-n van elérés, ott lehet eladni dolgokat. Persze ott a legtöbb hülye is, de a felhasználószám simán többszöröse a PH-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
válasz kenwood #116612 üzenetére
Igen, olx volt a neve, előtte meg apród. A moderátoros most is van, bár már csak szabályzatba ütközést ellenőriznek, meg átrakja más kategóriába ha nem tetszik neki. Ezek is attól függően milyen túlbuzgó vagy leszarom moderátorhoz kerül a hirdetés, van mikor nonszensz dolgot visszautasít, máskor meg illegálisat is enged hirdetni.
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
kenwood
veterán
Soha nem hirdettem meg a marketplacen. Egy kalap szar,nem lehet szurni szinte semmire. Total irrelevans talaltokat dob ki, meg a forintot sem kezeli rendesen. Ott hirdetni, vasarolni kb. olyan lehet, mintha konyhakessel fuvet nyirni. Be kene tiltani.
Jofogason probaltam valamit eladni valamikor 10-15 eve, de akkor meg szerintem mas volt a neve. Talan olx? Arra emlekszem, hogy moderatornak kellett engedelyeznie a hirdetest, es felkurta az agyamat, mert baromsagba kotott bele, lehetetlen felteteleket szabott.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alusky
aktív tag
válasz kenwood #116606 üzenetére
Kéri az email címet, meg nevet stb., aztán generál egy kamu oldalt ezekből az adatokból amire a legtöbb user elhiszi, hogy hiteles mert hát ott van minden adata, és beírja simán a bankkártya adatait is pluszban.
-
-
aktív tag
Na.. marketplacc
Én az ilyen "érdeklődők" részére már a rendőrség email címét szoktam küldeni. Viszont most úgy jártam két figurával is, hogy a sok chatbot után végre hús-vér érdeklődő írt, de az milyen már hogy szinte mindent leegyeztetve az üzeneteimet el sem olvasva, nem válaszolnak már..
2024-ben 8c 16t proci 300 ezerért?? AMD: Fogd meg a söröm!!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest