Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #117690 üzenetére
Már többször tettünk rá utalást (francokat, nyíltan megmondtuk), hogy ultrafos csomagod van. És ezek szerint a banki app is egy fostenger, ha nem derül ki, hogy mik a tételek, ill. össze-vissza jelennek meg a könyvelt tételek.
Teendők: Mielőbb váltsd bankot, de legalábbis csomagot.
Ill. benj be a bankba, és magyaráztasd el az ügyintézővel, hogy mik ezek a furcsa tételek, milyen jogcímen vonták le. Hadd izzadjon. Ha nem tudja elmondani (mert ennyiből nem lehet), akkor milyen alapon várják el, hogy az ügyfél is tudja?Tanács: mivel időben nem fix havi a jövedelmed, akkor is válassz olyan csomagot, ahol a havi jövedelemre adnak kedvezményt. Nekem pl. havi 2.4e a számladíj a K&H-nál, ha havi jövedelem beérkezik, a felét visszakapom, ha x összeg parkol a számlán, a másik felét is. (ha nem, akkor nincs extra bünti, csak a havidíjat nem kapom vissza, ennyi) És ennél olcsóbb csomag is van a banknál (1084Ft).
De más bankok is kínálnak hasonló csomagokat. Az OTP-nél vannak ilyen brutál lehúzós csomagok.Ne hagyd, hogy az ügyintéző válasszon neked csomagot, mert neki az az érdeke, hogy átbasszon. Ahogy eddig is megtették.
Ha automatikusan átsorolnak a "felhasználási szokásaidnak jobban megfelelő csomagba", de mégis hátrányosan érint, akkor meg tessék tiltakozni.
Az inkasszós balhé után úgy otthagytam volna őket, mint a szar. Bár sejthető, hogy mazochista vagy, de azért mégis azt javaslom, hogy válts. Minél előbb.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Van ahová jók. Pl itt a közeli kis vegyes boltban van egy brand 2nd gen I3. 4GB RAM meg 160GB HDD volt benne, oda a boltba elégséges volt. Panaszkodott a tulaj, hogy lassú, dobtunk bele +8GB RAMot, és a 160GB-os HDD egy 240GB-os olcsó SSD-re cserélődött. Oda meg vissza volt, hogy milyen gyors lett a gép. Oda ez még évekig tökéletes lesz. Meg van még pár hely ahol jók.
Otthonra már kevésbé jó szívvel ajánlanám, mivel a bővítehtőségük a legtöbb esetben elképesztően korlátozott. Pl Zoltán haverom brandjéát jól felbővítettük (C2D E2160-as volt benne, akkor kapott tőlem egy E8600-at, majd azt cseréltük Q8400-ra, sajnos a házba integrált hőcsöves rendszer ezt annyira nem respektálja, szegény CPU a hideg téli napokon, idle-ben is 70 fok körül alakul (terhelésre meg már throttlingon is kaptam), majd a gép kapott 2GB helyett 8GB sokkal jobb RAMot valamint 1TB HDD-t a régi 80GB-os helyett) de a VGA kérdéssel megszívtuk : Olyan VGA kell, ami minimum 4GB VRAMos, van hozzá 2020-nál frissebb driver, 40W-al beéri, és egy slotos. Mindez 10 ezer alá férjen be. így már nem egyszerű, és mindez azért mert brand gép, amúgy simán tudnék neki dobni - legalább kölcsönbe - egy 8GB-os RX570-et. (ami abba a gépbe durván overkill lenne, de ez már más tészta)
De sajnossok esetben már a CPU csere is nehéz ügy a fix hűtés miatt, válogatják a RAMokat, spéci L alakú táp kell neki és sorolhatnám. Sok esetben egyesítik a laptop és az asztali gép hátrányait.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Corleone33
senior tag
Nem akarnak foglalkozni, de azért a pénz kéne nekik
Ilyenkor teszem fel mindig a költői kérdést: Hirdetni akarsz csak vagy ténylegesen eladni is valamit?
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
KROK640
nagyúr
-
Corleone33
senior tag
válasz davenport #117680 üzenetére
Oh és még nincs vége: egy másik csoportba is kiposztolta ugyanezt a hirdetést, finoman felhívtam a figyelmét arra, hogy szett áron ezt nem fogja tudni eladni, válaszolt és azonnyomban kinyomta a kommentelést megint a bejegyzése alatt
Nem tudom eldönteni hogy nevessek-e vagy a fejemet fogjam, egyes embereken nem lehet/nem érdemes segíteni...
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
KROK640
nagyúr
Hiába van app, a historyban nem jelenik meg, hogy mire költötted, és mikor, vagy hülyeségek (pl július 3-án négy(!) nagy bevásárlást intéztem... eleve arra emlékeznék, ha négyszer megyek boltba, nemhogy nagy bevásárlás). Csak a fő balanszban lehet megbízni amit felül kiír nagybetűkkel. A rejtett furcsa levonások meg akkor jellemzőek főleg, - vagy csak akkor veszem észre jobban - ha kevés pénz van a számlámon.
Csütörtökön jött 1 milla, és erre a következő történt, az addig jún 3-as négy bevásárlásos megdermedés után : megjelent az éves kártya levonás (6000ft), a havi számlavezetési díj háromszor(!) 3599ft, valamint a pénzzel kapcsolatban a következő levonások :
Ad nostro : -1610 ft
Díj kamat : -205 ft
Díj kamat : -490 ft
Díj kamat : -1125 ftArról, hogy egyébként a pénz honnan jött, kitől, miért (én persze tudom) egy szó sincs az appban, sőt arról sem, hogy megjött, csak a fő balansznál lett jóváírva az öszeg. Majd idővel megjelenik.
Ugyanakkor azt is észrevettem, hogy elképesztően bünteti, ha nem rendszeres a bevételed, nekem van, hogy hétszámjegy jön, utána 2-3 hónapig 20 ezer vagy annyi sem. Nekem ez nem gond, mert számolok ezzel, meg tudom, hogy hogy osszam a pénzemet, de valamiért a bank úgy gondolja, hogy akkor komolyan meg kell sarcoljon. 3599ft, se SMS, se semmi. Összesen van egy - állítólag - ingyenes saját banki app a telómon, még számítógépes webes felületem sincs ennyiért ...
Sőt, régebben azt is kipróbáltam, hogy pár hónapig csak úgy állomásoztatok kerek 1 Millát a számlán, és nézem mi történik : az arra adott pár ft-os kamat messze nem takarta be a számlafentartási díjjat, így összességében havonta pár ezerrel csökkent a pénzem. Ennyit arról, hogy tedd bankba és kamatozikDe nem én vagyok az egyetlen, Pikari is írta, hogy mi a helyzet, meg rajta kívül is akad 1-2 ember az ismerősi körben.
Szerintem vagy az van, hogy ezek az emberek valamilyen banki megtorlás alá esnek, vagy vonják nektek is, csak észre sem veszitek.Érdekes, hogy külföldi számláimnál ezt nem tapasztalom.
De már az is sokat elárul, hogy anno a bank jóváírt 20K-t mikor megnyitottam a számlámat. Nagyon jó business lehet nekik az ügyfél (némi közgazdasági tanulmánnyal a hátam mögött ezt nyilván tudom )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
homerhamm
addikt
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
-
Corleone33
senior tag
Gondolom arra hajaznak, hogy naiv vevőnek nem tűnik fel
De ennek a hirdetésnek az esetében mindvégig olyan érzetem volt, hogy a kedves hirdetőnek derogál rászánni az időt kiválogatni a szetteket, de azért lelki szemeivel azt hiszi, hogy ömlesztett legóért amit a gyerek megunt, majd jön a Szőke Vevő a Fehér Lovon és virítja a 700 rugót
[ Szerkesztve ]
-
-
cidalain
veterán
válasz Cs1csó #117676 üzenetére
Lego:
10k/kg alatt van a legó ömlesztve. A kiváló minőségű max 10. Inkább 7-8000 főleg ha régi 80/90-es évekbeli darabok is vannak benne, mert azok sárgultak, a hinge-ek könnyen törnek, rágottak (régen nem volt separator, mindenki foggal-körömmel szedte szét az elemeket, főleg a kisebb plate-eken van sérülés általában)
Az újak meg màs műanyagból vannak, a sarkokon szokott először sérülni egy elem.
Szóval a 7-8000/kg a totál vegyesre oké ár lenne. Vannak akik különszedik a minifigeket, és azt darabáron nyomják 500-1000 körül, azt utálom.
Technik az többért megy 10-12k/kg.Aztán ha a képeken látok benne nem legó elemet, vagy hamis legót, akkor már zárom is be a cuccot. Kiló árban nem lehet árulni olyat, amibe random szemét van (pl kidertojás műanyag cuccok, másfajta kockák, stb)
Na meg a bionicle. Bazinagy spéci alkatrészek, amik semmi másra nem jók.
Vagy random 1-2 kilósra előre porciózva, egyikben a repülő eleje, másikban a teste, harmadikban a szárnya. Külön-külön értelmetlen, de jó nehéz, mert nagy. Ebből válogatni már nem enged, így ahogy van, csak úgy vihető.Én már nem is veszek ilyesmit, mert nem éri meg otthon játszásra ilyet venni. Vagy kész szettet, vagy semmit. (Ok az elején amikor kezdi a gyerek, akkor 1-2-3 kiló minőségi kezdőalapot megérheti)
Ami kell, azt célirányosan brickowl-ról rendelem, de azt is egyre ritkábban. Manapság, mikor már nem csak karácsonyra kap a gyerek legót, pikkpakk összejön 10-20 kiló, amit pakolgatni is kell, nincs erre mindenkinek külön szoba....
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
koby11h
őstag
válasz davenport #117680 üzenetére
Fiamnál összeépítve két-három szett egybe, elektromos hajtás olyanba, amiben gyárilag nincs + mindenféle lámpák, meg mozgó izék mindenhez...
Persze hiába a sok technics, közben rájött, hogy még sem annyira a vezérléstechnika érdekli"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
senior tag
válasz Corleone33 #117675 üzenetére
Vegyes, mint a bakasz..r. Szett árat akar az ömlesztettért, sok sikert hozzá.Annyira meg nem régiek, hogy bármilyen felárat megadjanak érte. Mondjuk a fiaimnál néha nekiesünk hogy szétválogassuk, de aztán hamar feladjuk, az enyémek viszont szettenként külön csomagolva várják azt, hogy néha előkapjuk, és építsenek belőle.
No money, no honey.
-
Corleone33
senior tag
-
szebe
addikt
Bricklink legolcsóbb ár ugye, ahol legrosszabb esetben is(?) szettre lebontva van "ömlesztve".
Nyugodtan oszthatná kettővel az árat, főleg hogy szerintem ezek nem extra szettek (még ha esetleg nem is mindegyik van még forgalomban).Egyébként a világ pénzét el tudnám verni legora, és akkor a különféle "nem hivatalos" építőszetteket nem is említem
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Corleone33
senior tag
válasz Cs1csó #117676 üzenetére
Nos igen, a meghirdető valamiért nagyon ragaszkodik hozzà hogy csakazértse reális áron adja el
Nem leszek meglepve ha pàr hónapon (fenéket, napon belül) korrigálja az árat, mert ennyiért nincs elhivatott Lego gyűjtő aki megveszi (majdnem egy használt kocsi áráért), főleg ha az érdeklődő tisztában van a használt legók árával
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Amikor "ömlesztett" akkor KILÓRA szokták árazni: Xft/kg.
De szerintem akkor sem ilyen drága, tippre 10-20 ezer ft/kg reálisabb. -
Corleone33
senior tag
Napi árazási bajnok:[link]
Ömlesztett legóért, ami a saját bevallása szerint nincs kiválogatva, eredeti doboz sincs egyikhez sem, 91 szett ide vagy oda, de eléggé viccesen van beárazva.
Én értem hogy Lego és hogy régi, de ez akkor se ér ennyit Nem tudom ki volt az a "Lego szakértő" akivel konzultált, de annyira nem lehetett zseni, hogy ilyen árat jónak tartott...
Protip: ömlesztett lego értéke sose lesz annyi mint a külön szedett hiánytalan szetteknek, pont.
Természetesen a kommenteket villámgyorsan kilőtte mikor többen rámutattak a meglehetősen hahotás árra
[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
-
koby11h
őstag
válasz cidalain #117670 üzenetére
A "próbakőre tevés" az nem az, hogy mennél üdülni és amikor reggel leérsz az első kupac csomaggal és a két gyerekkel, akkor látod, hogy a kocsi 4 darab B30-as téglára van téve?
Mert ez próbára teszi az ember türelmét, a kocsi meg már eleve ott van..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
cidalain
veterán
"Motor szépen szól szépen jár, váltó
Nagyon szépen és erősen váltogat.
Bármikor megtekinthető, és probakőre is vihető"
Milyen az erősen váltogató váltó?
Hogy kell próbakőre vinni egy kocsit?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
válasz morcosharcos #117668 üzenetére
Passz, viszont annak a ventinek nem volt hangja, csak Elder Trollnak túl jó a füle
Mutogatni való hater díszpinty
-
morcosharcos
őstag
-
válasz morcosharcos #117665 üzenetére
Én sokat csinálok ilyesmit, de írni nem szoktam róla, mert nehogy valaki hülyeséget csináljon, és megrázassa magát.
Viszont az átlagos 4-8-12cm ventiket ugyanúgy kell olajozni, mint ami a tápban van...Nemrég volt egy AMD hűtő, ami ugyanilyen venti, csak nincs az alján porvédő gumi. Azt ki kellett bökni, és ment bele az olaj
@koby11h :
[ Szerkesztve ]
-
válasz morcosharcos #117663 üzenetére
És az összes, nálam is . Erre való az olaj.
[ Szerkesztve ]
-
válasz morcosharcos #117661 üzenetére
Nem szoktak. A gyárban porban úszó SFF Lenovokban sem nagyon szokott megdögleni a venti.
-
morcosharcos
őstag
válasz Cs1csó #117659 üzenetére
Világ legnagyobb meglepetése volt, amikor a Kormányhivataltól megvásárolt, alsóhangon is 7-8 éve gyötört ThinkCentre M82sff gépeket kipróbáltuk kollégáimmal (10-et vettünk első körben meg), egynek sem volt zörgős a ventilátora sem elöl, sem a tápban, sem a procihűtő. És jó eséllyel soha nem voltak kitakarítva, mi nyomtunk rajta egy low-büdzsé kifújást (hajszárítóval), meg én bedobtam a maradék MX4 pasztámat a közösbe, és újranyaltuk mindet, de ennyi. Kormányhivatal valamikor útközben SSD-sítette őket (de sztem a belső mocsokból ítélve akkor se lettek kitakarítva ám! ) így az SSD-t is megspóroltuk. Na ez volt az első beszerzésünk, ezekkel 2020-ban 3 irodát is felszereltünk, apámét, enyémet meg a szomszédunkat, ami egy ingatlanirodával egybeépített ügyvédi iroda. Imádtam azokat a gépeket, főleg az áruk miatt, meg azért, mert még ha el is romlott volna bármelyik, full modulárisak, 2 perc alatt cserélek benne tápot, vagy 5 perc alatt alaplapot.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
Cs1csó
félisten
válasz morcosharcos #117657 üzenetére
Főleg ha a játék neki már a konzolt jelenti. Sokszor kisebbek, halkak is, kis energiafogyasztásúak. -
válasz morcosharcos #117657 üzenetére
Pszt! Itt brand ellenes szekta van
-
morcosharcos
őstag
Na, pontosan ezért szeretem a brand gépeket. Nem nagyon halnak meg. Akinek nem játszani kell (magyarán nem szempont, hogy pl. nem 24 pin-es a tápegység, vagy esetleg az alaplap pci-e foglalata nem 75, hanem csak mondjuk 40w-ig tud kiszolgálni kártyákat), annak jellemzően tökéletes választás, fillérekért. Nemtom a kezemen meg a lábamon megszámolni, nincs annyi ujjam, hány ismit meggyőztem az utóbbi 10 évben, hogy vegyen magánhasználatra használtat, és azon belül is brand business/office masinát.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
válasz morcosharcos #117652 üzenetére
A G4 utáni Elite-k is jók, hiszen az az üzleti kategóriájuk. G6-G11 van nálunk HP-ból, meg pár korábbi vas, azokat mondjuk főleg külföldi managerek hozták ide, és itt adták le.
Sokkal kevesebb gond van velük, mint a Dellekkel.Fusik meg, én a 2010-es évek végén dolgoztam ilyesmikkel, asztaliban szokásos módok OK-k, de a laptopok szétestek, nyelkettek, nyaklottak. Utóbbi hozta magával a BGA hibákat is.
A Lifebook S7010, S7020, S7110-et szerettem, mert kicsi, könnyű, de azért nagyon megvoltak a korlátai.HP desktop, meg Tiny (meg Dell is) kb. annyi halt meg, amennyit a gyárban savas környezetben szétmart a közeg. Lenovoból talán 1 Tiny egyéb ok miatt. SFF, USFF is kb. annyi, amennyi 5 év alatt telement fémporral a gyárban, és megállt.
[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
őstag
válasz quailstorm #117654 üzenetére
"Ehhez képest a 650 G8 az hibátlan, csak nyilván gyengébb."
És van hozzá faxa jó kis gyári "stand", ha desktop replacementként akarja az ember használni, és mondjuk külső monitor mögé állítva rejtené el.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
quailstorm
nagyúr
válasz morcosharcos #117652 üzenetére
450 G1-es a másik laptopom, az tényleg egy jól sikerült kasztni. Zbook esetén az összeszerelés jó, de iszonyat bugos. Hűtés, billentyűzet, display out, dock, USB after wake up, rengeteg display driver crash. Egy frusztráló bughalom az egész és nem csak egy embernek az irodában.
Ehhez képest a 650 G8 az hibátlan, csak nyilván gyengébb. -
morcosharcos
őstag
válasz quailstorm #117651 üzenetére
Összeszerelésre gondoltam inkább, nem szoftveres dolgokra, mikor az e-szignó nagyfrissítésnél (ami után már nem működött win7 alatt) csinálgattam pár kollega irodáját, szoftveres hibákkal semilyen platformon nem találkoztam, mindenhova win10 került akkoriban (max a nagy nyomtató/szkenner/fax multigépet, ami a legtöbb irodában van nehéz volt win10-re feldriverezni, mer ezek jellemzően kifejezetten régi darabok, de ezeket azért készségszinten megoldja az ember, ha van már benne gyakorlata). Amivel egy eléggé kellemes "egyenélményem" volt, fizikai kialakításában meg minőségében, az meglepő módon pont a g1-g4 közötti hp elitebook-ok, mindenféle kijelzőmérettel. Na azok (szlovákiából rendelve) elég azonos minőségben jöttek meg, és a kis "ügyfeleim" is szerették használni.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz morcosharcos #117647 üzenetére
Siemens és leányainál van sok Lifebook, abból elég sok túl szokta élni az aktív időszakot és egy darabban megy selejtre/eladásra. HP-nál is van szórás, a Zbookok elég problémásak a milliós ár ellenére. Ahol én vagyok ott most nincs Lifebook már, leginkább HP minden, kevesebb részt Lenovo.
Horro minőség az mit jelent? Szétesik? Bugos? -
válasz Cs1csó #117646 üzenetére
" ha így kidobná a kukába az súlyos büntetést vonna maga után, környezetszennyezés miatt, "
Valakit is megvágtak már ilyenért?@morcosharcos : Kb. minden gyártónál van ilyen szórás. Konzumer vagy üzleti modellek, jobban, rosszabbul sikerült típuscsaládok. Stb.
-
morcosharcos
őstag
válasz quailstorm #117645 üzenetére
Miskolcon pár éve pont 2 lifebookkal (E546 x2) fejlesztettem egy kollega ügyvédi irodáját, mikor megkért rá (nem infós vagyok amúgy, jogász, csak fiatalabb generációs, és a 60-as kollega megkért h csináljam meg neki) , nekem nagyon az jött le, amikor keresgéltem, hogy az FSC (meg a jogutódai) mint gyártó minőségben akkora szórással ad ki laptopmodelleket, hogy nagyon meg kell fontolni, melyiket veszed meg, ha mellettük döntesz. Azóta egyébként le is cseréltük neki már ezeket a masinákat is, mer a lánya átveszi a praxist, és úgy döntöttek, hogy az új e-szignóhoz, meg a majdani win11-es átálláshoz beszereznek 1 zsírúj asztali gépet, amit már nem én teleőítgettem fel, de asszem egy 14 gen intel i3 meg valami olcsó alaplap az alapja....... visszatérve, lifebookokkal nekem nem sok tapasztalatom van, de ami van, az alapján megismertem a kifejezetten jó minőséget, meg a horrort is kb.
-
Cs1csó
félisten
válasz koby11h #117640 üzenetére
Ránézésre "vintidzs" legalább 25 éves. korábban már írtam: ez az a szint, hogy már NEKI az eladónak költség, mert ha így kidobná a kukába az súlyos büntetést vonna maga után, környezetszennyezés miatt, tehát egy műsazki áruházba vagy szeméttelepre kellene elvinnie (idő/pénz/benzin) leadni.
-
quailstorm
nagyúr
válasz morcosharcos #117643 üzenetére
Ja, a scroll, a hangszórók, tuti Lifebook. Én még nyúzom az E780-at, de nem nagy élmény már az i5 M 520, 8GB RAM és SSD mellett sem. A képen lévő meg max az LPT meg COM port miatt lehet érdekes, amúgy szemét.
-
koby11h
őstag
"Eladó müanyag cső 2meter 50cm méter. És pár db 150es meg, 110 es vastagságú!!"
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
koby11h
őstag
Zsákbamacska valakinek 6000-ért?
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
-
BiP
nagyúr
válasz Pikari #117631 üzenetére
Köszi. Annyira letakarítottad, hogy lejött a jobb alsó cimke is, amin a típus volt, így magamtól nem is tudtam volna megtalálni.
A procit meg elírta a hirdető, mert Core i3 380UM a neve. Akkor ezért nem találtam az acernél ilyet.Amúgy jó kis masina, meg fog felelni az igényeidnek.
(Bár én is amondó vagyok, hogy egy 12"-os üzleti is hozta volna ugyanezt ekkorában, kicsit nagyobb kijelzömérettel.) De utólag már nem variálunk, ez aranyszabály -
-
veterán
HA, hirdetés címe: használt monitorok. benne 16 darab monitor specifikációval-mindennel, csak épp az árat nem bírta odaírni egyikhez se
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Pikari #117615 üzenetére
ebben az a vicces, hogy az az acer 11.22” x 8” x 1.10” méretű, egy dell xps 9360 viszont 11.97" x 0.60" x 7.88", csak annak 13" kijelzője van.
persze nem 15e forint, így nem igazságos összehasonlítás, csak ilyen gépem volt szóval a kijelző mérete nem mindig határozza meg a gép méretét.hanyas vagy, te disznó?
-
Pikari
addikt
konkrétan ez az. persze csak miután 10 percen át takarítottam.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Astroboy
őstag
-
válasz morcosharcos #117623 üzenetére
Ért. Nem egy olyan usert fogtam már, akinek a **70 -es Lenovon akkor mutattam meg a C portot, amikor leadta a gépet ...
"Te a win11 felműtése helyett linuxot ajánlanál amúgy" mindenre
-
morcosharcos
őstag
válasz Tim82 #117625 üzenetére
Az már nem fontos, akkor volt érdekes, amikor még új volt az akksi a géphez Ma már megelégszem a működőképességgel, ha a win10 ingyenes biztonsági frissítéseivel felhagy a mikrofos.
-
Tim82
félisten
válasz morcosharcos #117624 üzenetére
Egy Linux Mint tökéletesen elfut egy X270-en. Mondjuk azzal nem vagyok képben, hogy Linux alatt mi(lyen szoftver) kellene undervolting-hoz, de van tlp, ami egészen jó cucc.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
morcosharcos
őstag
Te a win11 felműtése helyett linuxot ajánlanál amúgy egy ilyen régebbi ThinkPad gépre, most ha csak a mindennapi funkcionalitását akarja az ember megőrizni (tehát mondjuk elfusson egy openoffice, meg egy böngésző kb)? Mer őszintén szólva én se ragaszkodok ám a végletekig a winhez, eléggé tele van már a micsodám a mostanság egyre gyakoribb erőltetett reklámjukkal, játszani meg egyre ritkábban játszom szgépen.....
-
morcosharcos
őstag
Én anno azért azt választottam, mert az utolsó olyan széria, amibe került még 6. gen intel proci, ami a legtöbb alulfeszelő progival tökéletesen működik együtt (így egész elképesztő akkuidőket elértem vele), illetve az első olyan x-szériás, ami már vett töltést usb-c porton keresztül, így csak 1 db töltőt kell vinnem mindenfelé magammal....
-
homerhamm
addikt
válasz TESCO-Zsömle #117606 üzenetére
nemlopott
-
válasz morcosharcos #117620 üzenetére
Nem tetszett, a 280 inkább Nagyon vastag az a kis izé. Szerelni se olyan jó, mint a T-ket.
De különben teljesítményben tök elég. 11 meg feltehető rá, csak minek pazarolni az erőforrást arraMutogatni való hater díszpinty
-
morcosharcos
őstag
Nekem még mindig megvan az x270-em (utsó téglaalakú mini ThinkPad), asszem sose fogok megválni tőle, majd valahogy felműtöm rá a 11-et, vagy valami egyszerűbben kezelhető linuxdisztrót, de sose adom el.......
-
Pikari
addikt
válasz Pikari #117615 üzenetére
ÉÉÉÉS nem fér bele a táskába, juhé.
Előtte precízen kimértem, a hivatalos méretek alapján belefér, és nem, kb 3 centivel nagyobb, mint a hivatalos adatok. Mikor jutottunk el oda, hogy a tetves gyártók már a számokat se ismerik?A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
Pikari
addikt
válasz morcosharcos #117614 üzenetére
Az túl nagy, nekem 11"-os méretű kellett.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
morcosharcos
őstag
válasz Pikari #117611 üzenetére
Hogyhogy nem pl. egy x230-as vagy x240-es ThinkPad? 20 meg 30 körül szoktam látni egész jó állapotot belőlük még itt, aprón is, fb-on meg konkrétan 15-ért vettem 1 éve. szerk: márhogy egy x230-at, nulla közeli akkuval, de amúgy kifogástalanul, i5-tel+ kis ssd, 8giga ram
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
-
cidalain
veterán
Ma a fiam kapott egy játék Ladát.
Szereléssel kellett kezdeni, mert lötyögős volt az ajtó, mindig kinyílt.
Kalapgumival kellett megtámogatni belülről.
Nem lehet elég korán kezdeni az életre nevelést, és a kókány sufni tuningot>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Pikari
addikt
hcl, bip, qnadam
sikerült netbookot találnom itt a hardveraprón, 15 ezer ft + posta áron.
most üzemeltem be az előbb. ráfért némi tisztítás alkohollal, de szerencsére sérülésmentes, és jól működik.-i3-U380 proci, 1.33 ghz, 3 mb cache (az atomnál kb 5x-10x gyorsabb)
-1360x768as kijelző (a régiben talán valami 1024x600 volt)
-8 GB RAM (az előzőben 2gb volt)
-240gb SSD (az előzőben hdd volt ekkora)
-Magyar billentyűzet
-Ethernet csatlakozó
-Kártyaolvasó
-Kb 3 órát bíró akksi
-Kisebb töltő, mint az előzőnek, tehát egyszerűbb a táskában hordozniÚgyhogy öröm, boldogság.
Természetesen ez volt az egyetlen notebook, ami az igényeimnek megfelelt az egész internetben. Talán a proci lehetett volna erősebb, ekkora fogyasztási keretből van i7 is (ami ugyanaz, mint ez az i3, csak tud turbo órajelet is) de igazából ez is elég gyors.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
cidalain
veterán
Vevő: Ez még megvan? (csak így semmi köszönés)
Én: Igen (akkor én se köszönök)
V: Barátom "Másikváros" i. holnapi napon megnézné.
É: Oké, jó lehet aznap délután
V: Cim
É: leírom a címet, és hogy X óra utántól jó nekem.
V: Azjo
É: Másnap X óra:30 körül írok, hogy kb mikorra várhatóazóta semmi. hát ezt a cuccot nem fogom eladni. nekik legalábbis nem.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Reggie0
félisten
válasz TESCO-Zsömle #117606 üzenetére
Na ezt meg igy nem hallottam, pedig nagyritkan radicsot is csekkolom.
Varju-t az valoban csak eszik, nem emlegetik.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz TESCO-Zsömle #117604 üzenetére
Alap. Egy szep kutyus egy focilabdanyi daganattal tobbet nyom a merlegen is
De nem a varjura gondoltal?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Elite: Dangerous
- Háztartási gépek
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Le Mans Ultimate
- Kuponkunyeráló
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest