- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Alusky #114446 üzenetére
Ide mondjuk nagyon kéne AI ami kamera vagy bemondás alapján kidobja elém a monitorra a képét és ha jó csak rányomok, nem kell kutatnom.
ismerős dolgozott egy cégnél, ami francia önkiszolgáló menzákon csinálja ezt. kamera nézi a tálcát, és némi humán rásegítéssel (magyarországról) szépen megtanulja felismerni a kajákat a tányéron.
-
-
válasz
koko52 #114485 üzenetére
645 embert megkarosit, es kap ketto ev borit? Wtf. A minimum lenne az 5 szerintem. Nevetseges. Plane, hogy kabszerkereskedelem miatt mar eleve ul, tehat nem az van, hogy egyszer megszorult, hanem az, hogy gyakorlatilag semmi keresnivaloja a tarsadalomban ugy egyaltalan.
-
-
homerhamm
addikt
-
koko52
nagyúr
Lassan (4év) őrölnek a malomkerekek. Anno én visszakaptam még a csajától a 25k-ft-ot, akit tavaly kinyírtak. Most kapott 2 évet de 4 évet már megkezdett kábszer kereskedelemért. 6,7 misit loptak összte 645 embertől.
Használjátok egészséggel csaló gyanús hírdetéseknél. -
-
BiP
nagyúr
válasz
koby11h #114482 üzenetére
És az ő listájuk rajta van a Te listádon? Nincs, akkor meg tök mindegy, hogy van-e saját listájuk
#114479 hcl : Múltkor Húsvét előtt, családi rendezvényre mentem el bevásárolni az auchanba, szép hosszú listával. Előre összeraktam a fejemben a forgatókönyvet, nyitásra odamegyek, amíg még kevesen vannak, bedobálok mindent, és húzás a tömeg előtt.
Reggel benyögte anyósom, hogy jönne velem. Nem volt őszinte a mosolyom. -
-
válasz
cidalain #114477 üzenetére
Ami eláll, azt jó így venni. Ami meg muszáj, ott meg nem tudsz akcióra várni, szóval felesleges az árát nézni
@BiP : "Attól függ, szeretsz-e értelmetlen vitákba belemenni, és kimenettől függetlenül elszarni a napodat
"
Na ugye"(felnőtt nő, nem is értem, miért kellene ezt másként)."
Érteni én semÉn is jobban szeretek listával menni egyedül. Összeszedem ami kell, húzás.
-
BiP
nagyúr
válasz
cidalain #114477 üzenetére
Mosószerrel én is pont így vagyok. Van még, de azért előre gondolkodva lassan kéne venni, ha van jó akció, de atomdrága most.
Black Fridaykor szoktam betárarazni, de az még messze van.#114476 hcl :Szerinted választás kérdése?
Attól függ, szeretsz-e értelmetlen vitákba belemenni, és kimenettől függetlenül elszarni a napodat
"Nálunk szerencsére nincs rácuppanva ezekre a napokra."
Ja, úgy könnyű
Ilyenkor azt érzem, szerencsés vagyok. Meg általában a saját vásárlásait megoldja magának. (felnőtt nő, nem is értem, miért kellene ezt másként).
A napi bevásárlásokat én intézem, azt meg pláne jobb egyedül. (ha ő megy, akkor tuti vesz csomó mást is, mint ami kell) -
cidalain
veterán
én boltban pl olyan akciókra szoktam rácuppanni, hogy ha pl akciós a pick szalámi (most mindegy, hogy az eredeti Rákóczi, vagy az Aldi/Penni saját márkás Pick által gyártott Rákóczi), akkor abból simán elviszek 5-6 rúddal is, függetlenül attól, hogy mennyi van otthon. de ha pl akciós a pulykasonka, akkor abból nem veszek, mert olyat amúgy sem eszem, meg nem fagyasztózgatok.
mosószert öblítőt már ezer éve online veszek, mikor hol, különösen szeretem a multipackos vásárlási lehetőséget pl 2-3x5 literes mosószer jó áron. most egyre kevesebbszer van ilyen azt vettem észre. most pont kéne más mosószer, de az istennek nem akciózna. és amikor legutóbb 1000 Ft/Liter egységár alatt vettem mondjuk szeptemberben, most meg 1800/Liter alatt nem látom ugyanazt, de láttam 2700/L áron is. Az úgy eléggé bicskanyitogató, és úgy vagyok vele, hogy akkor inkább nem mosunk bakker, de hogy dupla annyiért nem veszem meg az zicher.
-
@BiP : "Ha valakinek ennyi a szabadideje, és van hozzá idegrendszere tegye
"
Szerinted választás kérdése?
Volt, hogy addig veszekedtem vele, hogy elment egyedül, de akkor meg annyi cuccal jött haza, hogy inkább cipelem"Nálunk szerencsére nincs rácuppanva ezekre a napokra."
Ja, úgy könnyű@koby11h : Ez jó
-
koby11h
őstag
Nem mászkálok, feleségemnek még a hajfestékét is én veszem... neten összedobálom kosárba ami kell Rossmann, Tesco és vagy kihozzák vagy bemegyek és átveszem átadó ponton. Tudom +390 ez a Tesconál, de pl. 3000 Ft egy folyékony mosószeren a kedvezmény...
Egyedül Ecofamily az ahová mindig beszaladok és megveszem ami olyan amihez van kupon és megéri. Ott drágább a házhoz szállítás...
BiP: kupont én tesómtól szerzem, valami újságja van neki amit kap és az van vele tele, de ha érdekel megkérdezem mi az
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640 #114464 üzenetére
és a sorban állok 10-15 perce, akkor már a fene se akar visszamenni még vásárolgatni, csak azért mert elment a busz.
Te írtad, hogy van olyan, hogy 40percet álltál sorban. Na, akkor nem kell aggódni, hogy elment a busz, vissza se kell menni a boltba, időt pazarolni, mert mire végigállod a sort, jön a következő#114468 opr : nem pontot kapsz a vásárlás után, hanem konkrétan pénzt, aztán amikor kigyűlik a minimum 5 gbp, abból lehet csinálni kupont, ami annyit ér, ami be lett váltva rá.
De ha kuponra váltod a végén, akkor édesmindegy, hogy közben pénznek hívja vagy pontnak.
Kigyűlik? Összegyűlik. Nem ki.Nálam az a hülye kettősség van, hogy egy részről abszolút nem figyelem az egyes termékek árait, mert nem érdekel,
Szerencsés ember vagy, hogy megteheted. Meg itthon simán átbasznak, lehúznak, ha nem figyelsz. Szóval érdemes nagyjából képben lenni az árakkal.#114473 hcl : "Glamour napok vagy Joy napok"
"Én is, csak asszonnyal kell mászkálni hozzá..."
Ha valakinek ennyi a szabadideje, és van hozzá idegrendszere tegye
De amúgy mondja meg valaki, miért kell ketten vásárolni menni ilyen helyekre? Felnőtt nő, oldja meg. Nálunk szerencsére nincs rácuppanva ezekre a napokra. Rendszeresen le is maradunk róla, mert nincs hozzá kuponunk sose. Azt se tudom, hol lehet szerezni. Egyszer próbáltam újságosnál venni Glamour magazint venni, nyilván rég elfogyott a környéken az összes standon. -
válasz
KROK640 #114463 üzenetére
Nem
@opr : Én is úgy vagyok vele, hogy amikor leveszem a polcról, megnézem az árát, de csak akkor nem azt veszem, ha durván drága. De bejáratott, nyilván a legolcsóbb cuccaim vannak azokban a boltokban, ahol járok. Nem ár alapján vásárol az ember, hanem ha kell valami, akkor azt veszi meg. (Kivéve, ha akcióra vár, ami vagy lesz, vagy nem.)
@KROK640, Cs1csó : A mérnök max. megoldja, hogy azt a buszmegállót meg lehessen építeni, nem feltétlen mérnök tervezi, hanem pl. designer
Mondjuk aki a busz várható érkezési irányába tesz plakáthelyet, az valami zseni, az biztos@koby11h : "Pontosan, Glamour napok vagy Joy napok, sok pasi röhög rajta, ruhavásárlásos buli... én meg kb. akkor veszek meg fél évre előre minden illatszert és tisztítószert. "
Én is, csak asszonnyal kell mászkálni hozzá...Na itt már nem röhögne senki
-
koby11h
őstag
válasz
Cs1csó #114470 üzenetére
Pontosan, Glamour napok vagy Joy napok, sok pasi röhög rajta, ruhavásárlásos buli... én meg kb. akkor veszek meg fél évre előre minden illatszert és tisztítószert. Pl. fogkrém 8-10 tubus, szappan 10x4 darab, mosópor 4*100 mosás, öblítő, mosogatószer, stiftek, simán és olyankor tényleg olcsóbb. Nagyon!
Nálunk én kuponozok, én is szoktam vásárolni. Szombat reggel 7-kor Tesco/Lidl, 3-4 családnak vásárolok olyankor, púposra pakolt kocsival. Volt amikor még rendes 20%-os akciós kupon is volt a Tesconál, hogy 79500 Ft-ért vásároltunk (80000 volt a határ) és ebből volt 20% kedvezmény... és ezt kétszer azon a héten. Utána csak hátizsákkal mentem 3 hónapig apróságokért -
Asszony pont ilyen. Utál vásárolni, viszont kuponokat figyeli, mert a vásárlásnál már csak pénzt költeni utál jobban. Nekem meg ez így baromi jó, mert így nem kell figyelnem semmire.
Mondjuk nem is szereti ha egyedül megyek vásárolni, mert "mindig sokat költök meg minden szart megveszek ha kell ha nem". Tény, hogy van különbség. Ő listát ír, olyan sorrendben, ahogy a boltban van a cucc és végigrohan rajta, én meg listát írok ugyan, de ha közben meglátok valamit, amihez megjön a kedvem, gondolkodás nélkül megy a kosárba a cucc.
-
válasz
KROK640 #114447 üzenetére
Nálam az a hülye kettősség van, hogy egy részről abszolút nem figyelem az egyes termékek árait, mert nem érdekel, másrészről viszont a végösszeget azért mégis csak szeretem tudni, annak ellenére, hogy amúgy annak sincs semmi jelentősége, mert ha nem akarnék valamit megvenni, nem raknám bele a kosárba sem alapból, ha meg már benne van, úgyis megveszem. Szóval biztos nem fogok fejben számolgatni, mert alapból nem is nézem meg az árat, úgy meg emlékezni is nehéz rá.
Kupon, utalvány: nem szoktam használni ilyeneket, nem szopok vele. ASDA (helyi nagy bolthálózat) úgy csinálja, hogy nem pontot kapsz a vásárlás után, hanem konkrétan pénzt, aztán amikor kigyűlik a minimum 5 gbp, abból lehet csinálni kupont, ami annyit ér, ami be lett váltva rá. Azt szeretem, az amikor kigyűlik 20 pénz, azt be szoktam nyomni, de ennyi.
Asszony figyelgeti az akciókat, árakat, kuponokat, én nem. Nem szeretem, nem érdekel, nem számít. Érted, nem fogok más kaját kívánni azért, mert most az akciós. Ha éppen akciós, amikor veszem, akkor jó. Ha nem, az is jó. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #114466 üzenetére
Sokszor bosszantóak:
- nem látni ki belőle főleg abba az irányba ahonnan a busz várható
- becsap az eső sokszor még alulról is simá mert nem ér le a földig, és még felül is szokott hézag lenne a fal részénél
- nem elég mély tehát kevesen férnek el aki "hátrébb" tud állni az védettebb de őt meg esetleg a felső és alsó hézagoknál a szél által érheti eső. Megjegyzem világszerte hasonlóak ez egy megoldatlan probléma, döntően arra képes, hogy a függőlegesen érkező esőtől megvéd. -
KROK640
nagyúr
válasz
sh4d0w #114458 üzenetére
De ha már ott van a kosárban minden ami kell, és a sorban állok 10-15 perce, akkor már a fene se akar visszamenni még vásárolgatni, csak azért mert elment a busz.
(Régebben volt egy útbaeső kocsma ahol néha beültem 1-1 kólára meg a pultos csajjal dumálni, ha így jártam, de bezárt, szóval azóta maradt a buszmegállóés akárki tervezte az itteni buszmegállókat, még sosem várt buszmegállóban buszra az is biztos)
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky #114446 üzenetére
Mennyire eltérünk
Én pl kifejezetten lesem ha lehet, hogy hol van jó csaj a kasszában, és simán flörtölök velük míg lehúzza a cuccokat. Inkább csak játék a játék kedvéért, mert ilyenből eddig még csak egyszer lett randi, az is többedik kör után (és nem is Tescoból).Nekem amit utálok lehúzni az a (Visu/Thai Chef) leves, veszek belőle egy kartonnal, de a kartont nem ismeri fel a gép, ki kell venni egyet és 10× lehúzni. A másik, hogy igen, az alkoholért rohanj a személyzethez, és persze az utalványt is b*szhatod.
-
KROK640
nagyúr
Nekem barátnőm ebből a szempontból is igazi főnyeremény, mert ugyanúgy 6-7 perc alatt végez a teljes bevásárlással mint én.
Viszont itt a hosszú sor, az legalább 20 perc, de mentem már fel 40 perc fölé is. Ami nem vicces, mikor 6-7 perc alatt meglennél amúgy, és esetleg rohansz a buszhoz, ami ha elmegy akkor 40 perc múlva van következő. Autóval persze nyugisabb, de legtöbbször pont anélkül vagyok a Tescoban. -
-
tserrof77
őstag
válasz
KROK640 #114431 üzenetére
Nekem is ilyen fekvő házam van, valami Chameleon, vagy mi. Van elől 2*5,25 ajtós hely, elől a táp, amibe be van dugva egy "táphosszabbító", ami hátulra van a hátfalra csavarozva. Normál ATX lap szépen belefér, csak a hűtővel kell sakkozni, túl nagy nem fér be, bár normál magas, de rövid VGA van most a gépbe (GTX650-2GB itx) Tulajdonképp egy HTPC jellegű cucc. Ha nem felejtem el, majd csinálok róla képeket, úgyis a nyári meleg előtt kell majd neki egy nagytakarítás.
-
Alusky
senior tag
-
KROK640
nagyúr
Igen, az a nagy előnye, hogyha van valami kuponod, vagy utalványod, akkor frankón könnyű kicentizni vele, plusz az átlag embert nem éri meglepetés. Merthogy én a hagyományos vásárlás esetén is pontosan tudom, hogy mennyi az annyi ami a kosaramban van (erre használom a fejcsimet, ami tud összeadni, és megtud jegyezni egy számot, netalán újabbakat hozzáadni)
-
Alusky
senior tag
válasz
KROK640 #114437 üzenetére
Itt mindig is ilyen volt a Tesco. 18 kassza amiből Karácsonykopr megy 4, máskor 2. Atomjaira van használva, a hátsó kasszákon még kb. szőrös a gumi annyit futhattak....
Ebből egy mindig diák.Annyi változott két éve, hogy 14 kassza lett, mert a helyükre ment a 6 önkiszolgáló, és most 1 szalag megy diákkal, de van mikor nincs szalag. Ha ünnep van akkor nyomnak be 2 szalagot.
De legalább KP-s a Tescoban úgyhogy ott használom is masszívan. Én szeretem, mert embergyűlölő vagyok, a gépnek nem kell jópofát vágnom, meg nem sértődik be és flegmázik, ha nem köszönök neki, meg nem trécsel a mellette lévő kasszással, hogy a Fifikéjének be van gyulladva a szeme és már minden kipróbált rá.Hátránya, hogy szar a sütiket, zöldségeket lehúzni, meg nem enged tovább alkohollal. Ide mondjuk nagyon kéne AI ami kamera vagy bemondás alapján kidobja elém a monitorra a képét és ha jó csak rányomok, nem kell kutatnom. Életkort meg találja ki kamerakép alapján, könyörgöm 8 millió van belőle az üzletben, ezek már azt is tudják az emberről hány perccel korábban székelt a járása alapján.
Itt kikapcsolták a súlymérést valószínű ezért (mármint méri, csak nem foglalkozik vele, nyugodtan visszarakhatnám a kosárba is), így elfogadja a zsemléket, viszont nem szól, ha valami hibás és elfogadja a karton ásványvizet akkor is ha csak 1 üveggel csipogtattam, aztán úgy rohannak utánam, hogy álljak meg mert nem jól fizettem ki.
-
koby11h
őstag
válasz
Alusky #114425 üzenetére
Odaföntről ez nem látszik! Németben/magyarban is managerék munkásrohamnál otthon olyankor még alszanak vagy ha nem otthon, akkor úgyis all inclusive van minden, érted!
De majd rájönnek, ha egyszer véletlenül megnéznek valami kihasználtságot a forgalom arányában vidéki boltokban...
Itt megyeszékhelyen sincs Lidl-ben tele az a rész, meg itt van olyan, hogy max 12 termék és a nő odaáll a félig pakolt kosarával és csodálkozik, hogy elhajtják, mert úgy sem tudja hová pakolni azon a kis mérlegvackon a önkiszolgáló pénztár mellett...Tescoban meg zsömlét szoktam venni, 3 családnak, 30 darab, rendszerint nem tudja a mérleg lemérni, már mindenem tele van vele, mert mindig szólni kell a hölgynek, hogy nyomja már ki. "Nem mindig ugyanakkorák a zsömlék..." hát az nem az én bajom!
-
KROK640
nagyúr
Igen, szerintem is, csak az a baj, hogy mostanában mi felénk nem látom. Egy nagy falon volt az összes és töltődött, és mostanában már nincs ott a töltő fal se, és senkinél se látok ilyen csippantós kézi scannert
A hátizsákot én eleve úgy pakolom ahogy akarom, mert eleve a pénztárosnak a szalagra olyan sorrendbe pakolom fel amilyenben akarom, hogy nekem megjöjjön pakoláshoz. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Elöl van a táp, az általam említett házban a táp kábelei alulról jönnek ki, magát a tápot pedig felül dugod bele, és igen, egy kábellel maga a 230-as csatlakozó hátul van. A táp rácsa kifele néz, a meleg levegő fölfelé száll, a HDD-k pedig a táp alatt vannak, szóval nincsen ott semmi gond. Volt egy ideig HDD a házban, hideg volt, de most már csak SSD van a gépben.
34cm-es VGA belefér hivatalosan, nem hivatalosan kicsit hosszabb is, ezzel pedig egy 4090 is belefér
Kicsit passzírozni kellett, de egy Arctic LF3 280 is belefért
Én azt nem szeretem, amikor ott van a hatalmas gépház, és üresen néz ki, kinek mi.
-
-
Nekem nagyon megeri az, hogy nem kell 10-20 perceket sorban allnom, plusz vegig latom fillerre pontosan, hogy mennyi lesz az annyi. Szamomra ez a kedvezmeny barmikor tobbet er, mint egy par szazalekos arcsokkentes. Ha meg olcsobb is lenne, mindenki ezt hasznalna, aztan akkor lehetne megint sorba allni. Jo ez igy.
-
Alusky
senior tag
válasz
Top cat #114432 üzenetére
Ellenőrzik szúrópróba szerűen az egész kosarat, Tesco oldalán ki is van írva. Itthon gyanítom elég gyakran, mert jobban hajlik rá a nép lopjon. Tesco is bevezette már jó ideje, a Rossmann, DM meg asszem telefonos appal nyomja kamerán keresztül. Én még nem láttam embereket az itteni Tescoban azzal a pisztoly alakú szexuális segédeszközzel vásárolni, gyanítom okkal, mert lopni nem tud vele/túl rizikós lenne, viszont magának kell dolgoznia, így inkább vásárol klasszikusan.
+nem tudja hogyan működik. Otthon nem olvas utána, mert szarik rá, ott a boltban meg a tömegnyomorban pláne nem fogja kiismerni mi az.A központban ezért ücsörögnek a magasabbik emeleteken ingben emberek és vesznek fel milliós fizetéseket, hogy megoldják minden nép szokásaihoz igazítva, ha mér Európában vagyunk, az új eszközök bevezetését, információt róla stb. Ez úgy zajlik, hogy kib...szák oda aztán csá.
-
Ja, az is jó, csak érje meg
Tehát a boltnak olcsóbb, nekem is lehetne az. Sry, de ez üzlet
@KROK640 : "Valami extra vezetékkel elvezetik gondolom előre a tápot. Hurrá."
Bingó"Igazából nem értem ezt az "igény"t mi hívhatta életre... Komolyan megéri komoly kompromisszumokat kötni, hogy 30 centi helyett csak 20cm magas legyen a ház,"
Igen. Esetleg ha az megvan, hogy nem feltétlenül van mindenki gépében videokártya. (Nem mindenki bővít gépet rendszeresen.)"Az asztalinak használt laptopról meg már ismered a véleményemet."
Igen, de azért az okot jó, ha tudod". Pedig mint itt a topic hasábjain is látszik, sokaknak van igénye a régi féle normális házakra
"
Biztos van, csak fizesd meg
Vagy nemtom, nekem sosem volt ilyen házfétisem. Tartsa össze a gépet, ha van benne valami nehezebb, olyan dolog, ami igényli, akkor legyen masszív, de hogy több tízezret ezekért... hát, franc tudja."Na igen, még a MÁVnál is olcsóbb a jegy ha automatából veszed"
De van ahol, pl. az OTP mobilparkolása, drágább...! Érted, egyszerűbb, gyorsabb, kevesebb pénz fenntartani, de fizess többet@cidalain : Ja, ezek itt rendszeresen problémásak. A franc, az. Vevő vagyok, ott hagyok egy csomó pénzt, legyen szolgáltatás.
". Jó oké bootoljunk rescue CD-vel. De a DVD is idés, és oda nem ment a szalagkábel. "
PXE... pendrive... Már a Willamette lapok nagy része is tudott USB-ről bootni.
Illetve az USB-SATA+IDE illesztő is jó dolog
Esetleg egy SATA-IDE kétirányú cucc. (Ez is van itthon)
-
KROK640
nagyúr
Na igen, még a MÁVnál is olcsóbb a jegy ha automatából veszed, szerintem ide is simán elférne ez a megoldás, hogy mondjuk 10%-al olcsóbb legyen, ha már te dolgozol a kasszás helyett, és az utalványos és KP-s fizetést is feláldozod a több melóért cserébe.
Sajnos nálunk erre kezdenek rájönni, mert mindig van előttem 10-15-20 ember a sorban mikor a pénztár(ak)hoz beállok -
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky #114425 üzenetére
Nálunk itt a nagy Tescoban cifrább a helyzet.
Volna eredendően 18 kassza. Ebből megy egy vagy két kassza, de ha kettő, akkor az egyik egy tutira első napos diák. Persze ettől nem halad valami gyorsan a sor, és kétszer meggondolja az ember, hogy inkább beáll az önki-hez, ahol szintén a fizető területről kilógó sor kígyózik. A 10-15 automatából 2-3 sosem jó, a többire meg van három emberke aki ugrál kártyával, meg leüti h 18 vagy és társai. Ettől semmivel sem gyorsabb mintha a pénztárnál várnál, csak magadnak csinálsz mindent, és csak bankkártyával tudsz fizetni. Ha azt a három embert is betennék 1-1 kasszába, akkor 4-5 kassza menne, és a sor normálisan eltudna oszolni, nem pedig szó szerint 15 méteres sorok állnának. -
válasz
Top cat #114432 üzenetére
Biztos van, aki csinalja. Amugy neha van random ellenorzes, kb 2 havonta egyszer futunk bele. Olyankor 10 random elemet lecsippant egy alkalmazott, ilyen minitesztkent. Asszem valami olyasmi van, hogy ha parszor lebuksz, akkor bukod az accountot es onnantol nincs ilyen opcio. De igazabol nem tudom, le is szarom, nekem kenyelmes, gyors es jo, a boltnak szinten, mert kevesebb alkalmazottat kell fizetnie, az en szememben ez win-win.
¯\_(ツ)_/¯ -
cidalain
veterán
válasz
Ma hozott kolléga egy gépet, hogy padláson volt, nem emlékeznek a jelszóra, le lehet-e szedni a képeket róla, ha vannak. Kibontom, valami ősottó P4, még IDE kábeles winyókkal. Na mondom ezt se rakom már bele másba. Jó oké bootoljunk rescue CD-vel. De a DVD is idés, és oda nem ment a szalagkábel. Hagyjuk, nincs rá türelmem, ha 20 évig nem hiányzott róla semmi, akkor nincs is rajta.
Na de a gépház. Egy masszív Albacompos csavarmentes nagytorony volt 4x 5.25, 2x külső 3.5, meg vagy 4 belső 3.5 hely. Állat, volt súlya is, HP brand házra emlékeztetett. Önmagában megérne egy 10-est a ház nekem, ha kéne ilyesmi (a bele persze ipari hulladék) -
cidalain
veterán
Simán jó az önki. Nálunk 8 van a Lidl-ben. Mindig van egy rakás üres, az egy-2 pénztár meg fullon. Akkor is gyorsabb, ha több mindent veszek.
Egyedül a kód nélküli szarokat utálom. Péksüti: nabazdmeg mi volt ez, nincs a gyorsképernyőn, pizzás buci, mexikói párna, bolonyai papucs? Most melyik betűnél keressem. Krumpli: beírom burgonya, erre van 4 féle, aztán gondolkozhatok, hogy melyiket vettem. Ezt leszámítva jó.
Mondjuk a tecsóban lehet kp-vel fizetni az önkiszolgálóban, itt is megolhatnák a 8-ból kettőnél mondjuk. -
KROK640
nagyúr
Még ilyet nem láttam, de érdekelne, hogy hiogy a hátulján dugom be a tápkábelt ha a táp elöl van? Valami extra vezetékkel elvezetik gondolom előre a tápot. Hurrá.
kajak úgy emllkszem, hogy azt írtad, hogy a táp a drive-ok alatt foglalja a helyet, és mint ismeretes a meleg levegő meg felfelé száll, de ha nem, elnézést.
Igazából nem értem ezt az "igény"t mi hívhatta életre... Komolyan megéri komoly kompromisszumokat kötni, hogy 30 centi helyett csak 20cm magas legyen a ház, miközben persze szélesebb és hosszabb cserébe (de a táp miatt úgysem fér be hosszabb VGA?
.
Az asztalinak használt laptopról meg már ismered a véleményemet.Amúgy bánná a fene, ha lenne a piacon normális házakból is választék, de sajnos ezeket a túlárazott ocsmány szemeteket nyomják. Pedig mint itt a topic hasábjain is látszik, sokaknak van igénye a régi féle normális házakra
-
-
-
szebe
addikt
válasz
Alusky #114425 üzenetére
Nálunk spar és lidl is 3 csak kártya - 3 kp + kártya felosztásban megy, és általában a többség a kp-sra vár. Finoman meg szoktam kérdezni amikor a kártyás szabadul, hogy tetszik-e menni csókolom, nem, köszönöm. Van hogy 3-4 embert is át lehet ezzel lépni a sorban.
#114426 hcl
hanem a pénztáros helyett pakolszJaj nemár
Egyébként 1-2 dologért beugrást simán önkiszolgálózok, a heti/2 heti nagybevásárlást meg eltoljuk a "rendes" kasszába. -
válasz
Alusky #114425 üzenetére
"Nem elég, hogy a 3 kassza helyett csak 1 megy, mert úgy gondolták a 6 önki majd pótol két sort"
Szarnak bele. Posta, boltok, mindenki. Úgyis végigállod. Én is ranteltem már errőlBTW az önkiszogálókhoz itt mindenhol tódulnak, mert elvileg gyorsabb. Mondjuk szerintem nem, de addig se sorban áll, hanem a pénztáros helyett pakolsz. Na, én erre nem vagyok hajlandó, amíg nem éri meg, pl. ha 10%-kal olcsóbb az önki, az már deal.
-
Alusky
senior tag
Lidlbe már egy ideje van önkiszolgáló, mai napig kétpercenként bemondja a hangos, hogy kizárólag bankkártyával, és az ott ácsorgó nő is elmondja kétpercenként, egy perc eltolásos szinkronnal. Erre még mindig van aki odamegy KP-val és néz boci szemekkel. Olyankor a blokkot kiveszi a csaj, megáll a kasszás sor a következő vevő előtt, lecsippantják a blokkot, ott kifizeti KP-ban a vevő és meg tovább. Nem elég, hogy a 3 kassza helyett csak 1 megy, mert úgy gondolták a 6 önki majd pótol két sort (nem), de még meg is van akasztva ilyenekkel, mert még mindig van bárgyú aki odamegy kártya nélkül mikor percenként van elmondva, de én már azt is kinézem egyesekből, hogy ez szándékos, mert tudja hogy megoldható így is.
Az emberek amúgy is idegenkedve néznek az önkiszolgálóra és akkor még a card onlyval is bekorlátozzák b+ főleg vidéken, ezt rohadtul nem tudom felfogni, pedig én szívesen használnám és nem vagyok egyedül. Én értem, hogy olcsóbb ha nem kell azokból is pénz kiüríteni, meg ezen spórol a cég, hogy nem futtat annyi szalagot, ha megjelenik az üzletben az önkiszolgáló is, de ez nem fejlődés, ez visszalépés így, ha ennyire be van korlátozva.
Ugyanezt csinálja a Coop is. Porosak az önkiszolgálók, mert a card only miatt kutya se néz rá és miattuk lett a két szalagból csak egy, ami nyári szezonban elég harmatos a munkásdömping alatt főleg reggelente. Coopban b+ ahol a vevők nagy része paraszt vidéki minimálbérre bejelentve, zsebbe KP-zva, annyi értelme van a card only önkiszolgálóknak, mint sivatagban a páramentesítőnek.
-
válasz
KROK640 #114419 üzenetére
"Plusz a jó ég tudja, hogy egy ilyen pc-be melyik oldalt, vagy hol dugod be a tápkábelt."
A hátulján."így van, és a tápból kiáramló levegő frankón melegíti a driveokat. "
WTF miért tenne ilyet."Sokkal egyszerűbb lenne normális méretű házakat tervezni."
Nem tudom, feltűnt-e már, hogy sok embernek van igénye kisebb méretű gépekre (nem véletlen az asztalinak használt laptop se).@Alusky : Milyen írás után?
-
patomi
őstag
Trutymó valakinek? Csak 7k
Én elhiszek, hogy az, de gusztustalan -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #114369 üzenetére
Ez egyébként annyira nem is hülyeség, Cipruson kb én is így nyomtam. Este 10kor vége a melónak, vessük be magunkat az éjszakába. ha szerencsés napom volt, már hajnal 1-re hazakeveredtem, de volt, hogy csak 4-re. 7-től meg meló. OUCH. Akkor jöttem rá, hogy a forrócsoki megfelelő mennyiségben fogyasztva csodákra képes. Aztán ebédeltetés után, - vendégszámtól függően - vacsoráztatásig volt 2-3 szerencsés órám, amiben vagy a közeli kocsma ingyen wifijéért ugrottam be meginni egy sört, majd vissza a szállásra aludni, vagy fárasztóbb napok után egyből alvás volt vacsoraidőig.
Igaz, hogy így mindennapot kettőnek éreztem, de legalább elmondhattam, hogy csak minden második este megyek bulizniPersze nekem is volt ami kiesett mint orosz oligarcha az ablakon, de javarészt azért megvannak a dolgok.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm #114346 üzenetére
Ez kb 1984 óta a szabadég alatt (azon belül is egy erdőben?) lakott?
Ide hallom, ahogy csámcsog rajta a rozsda, és még mohás is -
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567 #114410 üzenetére
Hát ez nálam extra kiesős lenne még ígyis. Ezt a legújabban hódító elöl tápot még úgy nem tudom megérteni mint az alsó tápot, a reset gombot meg szerintem évek óta nem nyomtam meg, de az akkor is jó ha van, anno a C64-emre is szereltem resetet
Rákerestem a házra, és már az arányiaval is bajom van, de az tök jó, hogy egy nagy mesh az egész, így sokkal sűrűbben kell takarítani a gépet -
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h #114304 üzenetére
Nálam is ez van, de totál más okból : Egy 2007 körüli házban 10th gen I5, 32GB RAM, RTX 3060 12GB 1TB SSD, 6TB HDD stb.
Egyrészt van a házon egy igencsak menő airbrush, ami szerintem még m is jól néz ki, és legalább nem N+1 csillogó villog gép, hanem egy igazi oldschool menőség. Másrészt praktikai okai is vannak, sok olyasmit tud ez a ház, amit a maiak nem. Pl van benne ODD hely, ami nekem még fontos, ahogy a felső táp is kényelmesebbé teszi az életemet, és az is külön, hogy nem a tetején, hanem az elején van az USB meg a bekapcsoló gomb, jah és reset is van. Nekem mindnek megvan a maga oka, hogy miért így jó, de így jó.De a leírt esettel én is találkoztam már tág ismerősi körben, sőt anno az ofőm is pont így csinálta.
-
KROK640
nagyúr
válasz
tserrof77 #114302 üzenetére
Szerintem az van, hogy ez egy új csili-vili házban volt, amit meg akar tartani az illető, és ezért előhúzott a padlásról valami régi vacak házat és abba rakta bele a régi, eladásra szánt gépet. Ezzel a friss pasztázás is magyarázatra lelne, hiszen átépítés közben nyilván szétszedte. (igen, tudom, hogy lehet, hogy a proci hűtőt pont nem kellett leszedni stb. ) Remélhetőleg a takarítás is megvolt csere közben.
Szerintem messze nem 30K minusz ez, esetleg ha a házat nullának veszed, és amúgy jól van árazva, akkor egy 10-est le lehet alkudni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #114403 üzenetére
De jó, annak, akinek liftezik a cukra, és képes be is esni. Azaz ahogy ők mondják: behipózik. (Hipoglikémiából ered.)
-
Cs1csó
titán
válasz
TESCO-Zsömle #114403 üzenetére
Arra is jó, ha sokat beszed belőle többet semmi másra sem lesz már gondja...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan iPad Pro 13" M4 Chip 256 GB WIFI - WIFI+Cellular Silver
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest