Hirdetés
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz Reggie0 #109288 üzenetére
Az, hogy nem kerül 200 forintba, ezt kinyomtatni.
Másrészt ez számla. A számla jár, én döntöm el hogyan kérem. Az hogy a cégnek alapból egyszerűbb digitális számlát adni, az ne az én problémám (költségem) legyen.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
envagyok
veterán
válasz Reggie0 #109188 üzenetére
Bingó
Kértem a tisztelt ha staffot, mivel azért figyelmeztettek, hogy megsértettem hirdetésemmel a prohardver szabályzatát, legyenek szívesek linkeljék azt a részt belőle, ahol tiltva van az általuk kifogásolt tartalom..
Hát nincs olyan pont.
Mert úgy gondolják, hogy az egyértelmű. -
válasz Reggie0 #109303 üzenetére
Ennyi
@Alusky : Jaja, nem életbevágó ilyenkor az új. Pláne, ha a problémákat esetleg meg is udod oldani. (Meg ha az újnak 1 év után lesz baja, akkor ugyanez van.)
Viszont az akku fura. Néha feltöltöd, nem purcan, de 1 év alatt sem kéne neki.@envagyok : Életszerűtlen na.
Az, hogy mindent külön árazz mindig.
Ld. még a legutóbbi infrás billzetem, ami kb. nem is létezik.@Gyuri27 : Meg ülj rá, vidd el...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
szebe
addikt
-
kenwood
veterán
válasz Reggie0 #109632 üzenetére
Ez fugg az affinitastol is. En pealdaul olyan vagyok, akinel a kezugyesseg skillpontokat az intellegianciara toltak at, igy minden ami tobbet igenyel egy csavarhuzonal, az nalam lepasszolos melo. Nem furok,nem ragasztok, nem nyulok hozza olyan dologhoz,amit kezzel kell egyenesre beallitani stb ...
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
válasz Reggie0 #111608 üzenetére
Nálunk az a gond, hogy a napi "állíts be egy nyomtatót" meg a "milyen legyen a cucc architektúrája" és a "miért nem lasú a háló az egész telepen...." meg "menj be meetingre magyarázni hogy mi miért kéne" feladatok ugyanazokon a humán erőforrásokon mennek, így állandóan elrángat valami attól, amit éppen csinálsz.
-
KROK640
nagyúr
válasz Reggie0 #111608 üzenetére
Ez munkakörtől is erősen függ, hogy megteheted-e vagy sem.
Mikor itthon fejlesztettem, rendszeresen előfordult, hogy este 11 / éjfél és hajnal 2-3 között ment az érdemi munka, de nem egyszer megnéztem a napfelkeltét is.
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Reggie0 #111796 üzenetére
Igen, ez is szempont.
Volt egy hajdú mosógépem. Tönkrement benne másodjára is a program kapcsoló és az elektronika. Első alkalommal cseréltettem, sokba volt ,de ok. 4 év múlva megint tönkrement akkor jó ismerős mosógép szerelő azt mondta, hogy GTK, mert az elektronikát munkadíj nélkül kb annyiért cserélné mint amennyit érni fog a végén a jó mosógép, de egy 38 éves gépről van szó, amiben utána bármikor bármi gond lehet. Cseréltem (volt rá lehetőségem olcsón) jött egy vadi új Indesit. 7 éves, és konkrétan eltűnne egy homokfúvóban. A külső része tele van hólyagos festékkel, meg rozsdával, és hiába szigszalagozok le minden rozsdát, csak pattogzik. Pedig naponta egyszer 10 perc zuhanyzást kell kibírjon, és egész jó a szellőzés is. Az előző gép ott van mellette (törölköző tartóként funkcionál) az nincs olyan rozsdás. Jah és nem látom, még mi van belül.A hűtőm egy 1977-es Lehel 3 csillagos volt, azért lett cserélve 2015-ben mert hangos, meg sokat fogyaszt. A mostani 9 éves, de már 1-esen is megfagyaszt mindent, pl egész szem paradicsomok is kopogósra és ehetetlenre fagynak benne, de a felvágottaknak sem tesz ez jót. A régit odaadtam a szomszédnak, a kutyatáp konzervet tartja benne, de még mindig jó. Gyakorlatilag csereérett.
Az előző mikróm 17 évesen járt először szerelőnél, 21 évesen cseréltem le javaslatra. A mostani 3 éves, már járt szerelőnél ...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
morcosharcos
senior tag
válasz Reggie0 #116331 üzenetére
Ma már ezeket az online csalásokat pikk-pakk letárgyalják (ha megteszed a feljelentést), és a fogadó számla tulajdonosát, ha az adásvételre a részükről nem történt teljesítés (függetlenül attól, hogy vele beszéltél-e telefonon, vagy sem) szépen elítélik. Bíróságon már -szerencsére- rég nem állja meg a helyét az olyan védekezés, hogy "ja, nem tudtam, miért érkezett a számlámra a pénz, a huszadik uncsitesóm, jóskapista intézkedett valamit", az ilyen szimpla netes átutaltatásos csalási ügy kicsit olyan lett mint a végrehajtási eljárás, ott neked kell bizonyítani, hogy valójában nem tartozol, amit 15 napon belüli ellentmondással tudsz, az ilyen csalásoknál meg annak, aki átvert, kell bizonyítani, hogy elküldött mindent, ellenkező esetben vélelmezik, hogy nem.
Inkább ami nehéz, hogy ha véletlenül a 100-ból egy erre szakosodott bűnözői körbe futsz bele, akkor -ők is megbuknak, mert végül mindig, mindenki lebukik persze- nagyon kevés esély van rá, hogy visszakapd a pénzed. épp ezért én pl. amellett érvelek pont, hogy a kisebb értékű cuccokat érdemes így adni-venni, az átverés esélye csekély, de ha megtörténik, akkor lehet bebukod a lóvét.
szerk: magánszemélynél meg, ha bepróbálkozott, azzal fog kb. kezdődni az ítélet, hogy visszautaltatják vele az összeget, amivel megkárosított.
[ Szerkesztve ]
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
Alusky
aktív tag
válasz Reggie0 #116333 üzenetére
+ ha 20 Km-re van a rendőrség vagy bíróság oda járkálni autóval is pénz. Nem csoda, hogy sokan nem tesznek feljelentést, mert olcsóbb nekik így pártízezer Ft-ig a bukás, erre jön még a hivatali eljárás nem ismerete is. Azt se tudják szerintem sokan, hogy egyáltalán hova kell menniük. Ügyvéd ha képbe kerül akkor meg pláne ömlik a pénz.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
morcosharcos
senior tag
Azt nem mondtam, hogy a károsultak jól járnak azzal, ha megkárosítják őket, csupán azt, hogy van némi elrettentő ereje egy feljelentésnek, szemben mondjuk a 10 vagy 20 évvel ezelőtti helyzettel, amikor az online kis- és használtcikk kereskedelemben messze nem volt még ekkora gyakorlata a visszaélésekre adott válaszban az államnak.
Szerk: postával úgy alapjáraton nekem sincsen semmi bajom, eladóként mondjuk akkor tud gáz lenni ha (pláne mondjuk másodszori feladásra se) nem veszi át a vevőd.
[ Szerkesztve ]
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
"Az ellopott osszeget lehet, hogy visszakapod, de az ugyvedhez, rendorseghez, birosaghoz jarkalast nem fogjak az oradijaddal megteriteni,"
De ha segítesz lebuktatni, nem tud tovább kárt okozni. Nem mindegy.
Persze, jobb elkerülni, de ha megvan a baj... akkor már inkább nyomja végig az ember."Masfelol a posta is sokkal bizonsagosabb, ha utanvetes,"
Nyomtam már fel csalót párezer miatt, valami 2-300 embert vert át, és nem mindenkit 10k alatt, mint engem.
Ha se előre utalás, se UV, akkor nincs üzlet - ha valamit venni akar az ember, akkor mérlegelje a kockázatokat.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Reggie0 #116339 üzenetére
Akkor lassan írom. Ha 3 feljelentés érkezik, akkor akkor is vizsgálják, ha amúgy egyenként szabálysértés alatt van. Pont azért, mert mire 3 felnyomja, már sok tíz eset szokott lenni.
"gazdasagi bcs.-nel ne legyen penzbirsag bunteteskent kiszabhato, mert azzal valojaban csak reszesedest ker az allam a zsakmanybol."
Ezzel mondjuk egyetértek, de az aprós csalások nem ez a kategória."es raszol a szopatodra, hogy ezt nem szabad,"
Az én csalómat leültették 2 évre (mármint a konkrét kiszabott része volt 2 év, amúgy 4 lett volna).Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Reggie0 #116341 üzenetére
Nem a rendszerességet, hanem törvényileg ha 3 feljelentés jön, akkor nyomozni köll. És mivel van számlaszám, általában fél év alatt meg is van
Normi, Ramosék, meg a harmadik majom, az valami más lehet, azok tuti csókosok, mert semmi komolyat nem kaptak, amikor végre méltóztattak elkapni őket.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
koby11h
őstag
válasz Reggie0 #116354 üzenetére
Előre utalásról van csak szó És a postát sokallja...
A másik érdeklődő biztonsági kamerát szeretne a DVI portra csatlakoztatni közvetlenül. Ettől meg félek, mert szerintem azt sem tudja, hogy mi micsoda (D-sub és DB-9 között sem tudott különbséget tenni), így most kértem küldje már el mit akar mire kötni, hátha rájövünk valamire, hogy mi kellhet
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
válasz Reggie0 #116380 üzenetére
Ha nem tudja mit akar venni, akkor utána meg jön a vegyem már vissza (ja persze, csak ha biztosan itteni hibás) és a futárcégek tulajdonosainak a zsebét sem akarom tömni fölöslegesen.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
envagyok
veterán
válasz Reggie0 #116447 üzenetére
Az az igazságtalan, hogy az eladó ktg.eit nem számolják, mert nincs számla, adásvételi, stb., addig a számlájára bejövő minden fillért teljes jövedelmet számolnak 87%-ra.
Azaz ha vmi elad 100k hufért, abból ők 87k tiszta jövedelmet számolnak.
Közben ilyen a mesében sincs. -
envagyok
veterán
válasz Reggie0 #116459 üzenetére
Nem azért, hanem mert nem lehet belőle megélni.
@qnadam
A több ezer kulcsot adó ember tényleg kereskedő katrgória, de most rárepültek sokkal kissebbekre is.
És büntetnek sok mindenért sik százezerre.
Például ha 2db vagy több processzort adsz el, már üzletszerű vagy, hiába 600000-es éves limit, megy a 200k, és mondjuk évi 400k eladás esetén 5 évet vizsgálva az 2 millió, annak 87%-át veszik jövedelemnek, az kb 1.8, abból 600k a szochó+szja, azt mondjuk duplázzák, mert 100% adóbírság, így 1.2M Ft+késedelmi kamat, szóval kb 2 millió, vagy nem tudod az áru eredetét igazolni 2 tanús adószámos adásvételivel vagy áfás számlával, már repül is a 200k.Olyan gumiszabály van arra, hogy mi számít üzletszerűnek, mi nem, hogy ha 1 pc nem megy el egyben, eladod alkatrészenként, már simán kereskedő vagy szerintük.
Nincs leírva tételesen a jogszabályban, hogy évi x darab eladás üzletszerű, de bele van írva, hogy ha haszonszerzés céljából adsz el, az már az. Viszont mindenki azért ad el, hogy kisegítse a családi büdzsét, már meg is áll a haszonszerzés, kivéve ha igazolni tudod, hogy drágábban vetted, de ott is csak számla vagy 2 tanús adásvételi ellenében. Kisebb boltok ami blokkot adnak, az nem elég, ha utaltál érte x ft-ot y éve, közleményben írva hogy z termék vételár, azt se fogadják el. Ha ez nincs, innentől viszont kapásból úgy vélelmezik még magánszemélyként is, hogy 25% hasznod volt rajta, így megáll az üzletszerűség.Tönkre akarják tenni a használtcikk kereskedelmet, hogy mindenki mindent boltban vegyen újan, legyen belőle nagy áfa és adóvevétel.
De még 2 példa, hogy mekkora hülyeség a jogszabály:
Eladsz egy autót 5 millió forintért, kutya se törőfik vele.
De ha ugyanezt az autót szétbontod, és 4 millió forintért kiárulod a több száz alkatrészt, mindjárt üldözendő illegális kereskedő leszel.Veszel egy ingatlant 10M ft-ért, 6 évig még élsz is benne, majd eladod 40 millió forintért, egy forint adót nem kell fizetned.
De ha valami apróságot eladsz, és jujj, keresel rajt 5-10000ft-ot, már szinte börtönben a helyed.És eljött a szép új digitális világ a mesterséges inteligenciával, arról is tudnak mennyit eszel, mennyit sz@rsz.
Szerintem az emberek nagy része el sem tudja képzelni mi mindent tudnak róla. [link][ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Reggie0 #116451 üzenetére
"Ezzel a lendulettel az uzsorasokat is sajnalni lehetne."
Na ne, most komolyan?
Amikor személyi kölcsönt kérnél, és rátesz a cég évi 30% kamatot , ő nem uzsorás.
De ha te kiveszel pénzt a bankból, és odaadod egy ismerősnek, és annyit kérsz csak, hogy ami kamatot adott volna a bank, annyival többet adjon vissza, ha felnyom, kb a TEK jön érted, mert uzsorás vagy.
Múltkor egy boltost vittek el, mert kaját adott hitelre, hogy ne haljanak éhen. -
-
Cs1csó
félisten
válasz Reggie0 #116685 üzenetére
A PES 21-en alapuló Football Life 2024
Egy tuningolt MOD-olt PES21 (naprakész keretek (2023/24-es őszi keretek) mezek, arcok, szurkolói hangok, kommentárok, reklámtáblák, stadionok stb.
Offline karrier módot szoktam tolni.
Anno mikor FIFA-áztam pár évig akkor is csak karriert toltam, nem szeretem az online-t. -
BiP
nagyúr
válasz Reggie0 #116742 üzenetére
Sok múlik azon is, milyen gyakran kell róla adat.
Ha havonta 1x nyúlsz hozzá, vagy még ritkábban, akkor jó a polcon is, vagy bent a gépben, de leállítva. Ha hetente többször kell, akkor már egyszerűbb, ha non-stop megy.Én most beállítottam, hogy távolról le-fel tudom kapcsolni, de mindig elfelejtem
Napelemről megy az áram, így nem fog földhöz vágni. Idle-ban 30-35W-ot fogyaszt a gép. Napi 1kw. Mivel túltermelésem van, ezért annyiba kerül, amennyit nem tudok visszaigényelni, szóval 5Ft naponta. Ennyiért én nem fogok vacakolni a ki-be kapcsolgatással. -
válasz Reggie0 #116776 üzenetére
Na mire olyan lesz a gépemben...
@qnadam : Igen, ez megint csak használati mód kérdése. Olyannak, amire backupolok alkalomszerűen, adatmentek, ad hoc OS telepítés tesztnek, az általában 2,5" 500GB HDD, mert ez egy SSD-nek gyilkolás lenne, és felesleges is. OS alá SSD, adattárolásra a NAS-virtuálhostban HDD...
@BiP : A napi használatú laposomban a rendszer SSD-n van, de a swap HDD-n... (jó sok RAM mellett alig használja a Debian). 95% körüli a SSD, pedig 2014-ben vettem, 120GB
Amúgy igen, a mostaniaknak elég jó a TBW-jük, de az adatmennyiségek is egyre nagyobbak...Nagyobb SSD : és drágább. De különben igaz
Amiket én használok, azok alá a cuccok alá ilyen 30GB már bőven sok Ilyen kicsit használtan se nagyon lehet kapni.Van most 30GB-os, 60GB-os SATA-s, 120-as SATA, meg ilyenek...[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
-
BiP
nagyúr
válasz Reggie0 #116845 üzenetére
Cáfolom. Covid óta home officeban vagyok. Érzem a fizikumomon, hogy megérzem, hogy kiesett a napi ~1 óra séta, amit a munkábajárás velejárója volt. (le az állomásra 20perc, metrótól iroda ~10perc, plusz hazafelé ugyanennyi)
#116849 Reggie0 : Nyilván a világot nem váltja meg, nem ettől fogsz lefogyni vagy szálkásodni, de a semminél pont 1 óra sétával több.
[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
válasz Reggie0 #116781 üzenetére
Nálam ment swappolás, torrentezés, játék, chia, és így is előbb durrant el az eFuse IC az SSD-n minthogy a tönkremenjenek a flash cellák. (az eFuse egy biztosíték IC aminek az a dolga hogy feszültségingadozás esetén eldurranjon, megszakítva az áramellátást és megvédve az áramkör többi részét a túlfeszültségtől)
Még jó hogy az SSD működéshez nem feltétlen szükséges ez a komponens. Így le tudtam forrasztani és bridge-elni a szálakat, az SSD pedig azóta is működik hibátlanul.Ettől függetlenül eléggé nagy szopatás hogy tettek rá egy külön IC-t aminek az a dolga hogy garanciás idő +1 nap után automatikusan eldurranjon, használhatatlanná téve az egész meghajtót.
-
Pikari
addikt
válasz Reggie0 #116941 üzenetére
Nem értem, hogy lehetett volna user error, ha abban a széles körben ismert Emag-ban bízok meg, amivel korábban jobb tapasztalataim voltak, és amely egy országos hírű, hivatalosan működő, közismert árúsítóhely.
Ha már ezekben se bízhat meg az ember, akkor nem nagyon maradt már olyan, ami megbízható lenne.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 3D nyomtatás
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Mini PC
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 7
- Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest