Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
Ez se nem hardver, se nem magyarországi kisker forgalmazás, de amúgy jó példa.

Itt is arról van szó egyébként, hogy a magasabb EUs adókat így kompenzálják, szóval ez már tartalmazza az áfa különbözetet. Ennyi erővel azt is írhattad volna amikor a HTC kiad egy telefont USAban $400-ért, EUban meg €500-ért. Ebben sincs sehol $=€, csak régiónként más árat határoznak meg.
Nem offolnék tovább, szóval a lényeg az, hogy számtech cuccok esetében az árazásnak semmi köze az általad felvázolt "képlethez". -
Simid
senior tag
Lehet mondogatni ezt az 1$=1EUR dolgot naphosszat, de attól még nem lesz igaz. Sosem volt az! Ha szerinted igen, akkor legalább példát mondj. Akár CPUt, akár VGAt nézek mindenhol kijön az MSRP*árfolyam+30% vagy kevesebb. 260eFt-on jött a gtx1080 is, így is hogy láthatólag készlet hiány van. Ez alapján 75 korül lehet a 4GB és 85-90 a 8GBos verzió. Nem mondom, hogy nem lesznek elszált árak néhol, de a többség e körül lesz.
-
Kissé túlzás a 85-90k szerintem. A 200$ már ajánlott ár, azaz tartalmazza a kisker árrést. Továbbá az 1$ = 1EUR sem feltétlen igaz, egyszerűen USA-ban adómentesen írják ki az árat, mert államonként eltér a terhelés. De ha euróval számolom, akkor is 80k alatti jön ki (199*313*1,27=79k), de ennél valószínűleg olcsóbb lesz.
-
zsolt0017
tag
Igen, mire rájöttem, hogy mit akarsz mondani, kifutottam a szerkesztési időből. Csak azért gondolkodtam így, mert senki nem válaszolt neki, utólag meg mondtad ezt. Na meg reggel volt
. Elnézést. Amit akartam mondani pont le is írtad. De ha ebbe belegondolsz, ez pont jó esély nekik, legalább ezt a réteget megfoghatják. Viszont ahhoz hogy ezt a mentalitást egy kicsit megváltoztassák, kellenének az erősebb kártyák, amiről már elég sokat vitáztak itt. -
zsolt0017
tag
Kövezzetek akkor most meg. De miért nem valaszoltál neki te akkor. Btw csak azt ne mondd, hogy a 4gb modell nem éri meg annyiert. Pláne egy 960-hoz képest, ami így olcsóbb, de a kanyarban nincs. Viszont mentségemre szóljon, hogy ő ausztriából tervezi venni, ahol ennél olcsóbb lesz.
Ja és írtam, hogy csúszás várható, ha nem is jól értelmeztem.
-
Ren Hoek
veterán
Viszont ez talán bizakodásra ad okot...(újratervezett front-end) DX11-DX12 között nagy diff volt eddig..többek között ezért.
Ha egy AOTS DX11-DX12 eredményt megnézünk, akkor az jön ki, hogy még lassulnak a Maxwellek (vagy immáron egyhelyben topognak a Pascalok) DX12-ben. Holott a fele 'hatás' ennek abból is jön ki, hogy DX11-ben aránytalanul rosszabbak voltak a GCN-ek.
Ha ezen most sikerült javítani az újratervezésekkel, akkor lehet nem lesz már ekkora diff DX11-12 között sem.
Legeslegjobb forgatókönyv szerint kaphatunk egy 390 teljesítményt is akár. Mert DX11-ben rosszabb lesz mindenképpen (vagy fordítva leírva, DX12-ben mindenképp gyorsulnia kell)
-
Ren Hoek
veterán
Sokat rágicsáltam, hogy nekünk 290/970-ről érdemes-e váltani 480-ra ami DX11-ben feltehetőleg/remélhetőleg ugyan ilyen teljesítményt nyújtó kártyára... Jó egyes DX12 game-kben tuti erős lesz (390X szint is akár), mint az AOTS, vagy a Hitman... de minden máshol a szokásos erősorrend. (és akkor még egy 200 dolláros VGA-nál örülhet mindenki egy 970-nek DX11-ben) Nem írom le a 480-at szó se róla, de már a korábbi GCN sem volt igazán DX11-re szteroidozva, mint a Maxwell/Pascal... akkor az új GCN vajon mennyire lesz az? Kicsit aggódok, hogy semmi demo nincs még erről... szerintem sokunk még mindig DX11-re vesz kártyát, bárhogy is csűrjük csavarjuk.
Szerintem E3-on már kiderül valami, és remélem nem ilyen 4xCF 480 leüt AOTS-ban egy GP100-as Teslát

-
Malibutomi
nagyúr
Mivel a tobbseg 50-100k kozott vesz procit (inkabb az elobbi), ha ebbe az arsavba kompetitivek, vagyis a csucskartyakat is kihajto procit tudnak hozni, es jo az arazasa, akkor jol fogyhat mwg akkor is ha nem a legutobbi intel generacioval versenyez csak mondjuk az elozovel, az intel ugyis par szazalekokat emelt csak mostanaban az uj procik teljesitmenyen.
Mondok igy peldat, most egy intel 6700k kb 100.000Ft, 4790k 90.000Ft.
Ha kaphato lenne 4770k teljesitmeny koruli Zen mondjuk 70-ert, szerintem teljesen jo vetel lenne, mert egy 4770k meghuzva meg minden mostani vga ala elegseges.Egyebkent remeljuk hogy jo konkurenciaja lesz az intel prociknak, majd kiderul ha megjelenik.
-
leviske
veterán
Elméletileg a Zen-nek az új generációs i7-et nézve valahova a 6850K vagy jobb esetben a 6900K környékére kéne érkeznie a zászlóshajóval. Hogy a herélt verziókat mik ellen küldik/tudják küldeni az sokban múlik majd az órajelektől.
A gond inkább az lesz, hogy játékokban a LGA2011 előfordul, hogy a LGA1150/1 alatt van. Szóval a herélt verzióknak még inkább fontos, hogy remek órajele legyen.
-
sakal83
addikt
A 390 utódja a 490 lesz, nem értem miért hasonlítod a 480-hoz...

A 7950/280/380-hoz képest egy értelmes teljesítményugrás lehet végre hosszú évek óta. Nem a Mantle és csodavárás társaival vakítják az embereket. Ezért is esett az AMD fénye
Ez a döntésük, hogy a középkategóriával kezdik. Véleményem szerint ott lehet tarolni. Az Nvidiának jelenleg nincs középkategóriája. GTX960 egy p*rasztvakítás, a 970 drága, nem igazán középkategória és kifutó (2-3 hónap múlva terveztem egyre beruházni, de a 480 ezt átírhatja). Jelenleg a piaci rés a középkategóriában van.
TEhát egy vevőt már szerezhetnek, és nem vesztenek el egy AMD-st
, bár ettől nem laknak jól
-
MongolZ
addikt
Én sem, akkoriban Magyarország színe-java Ati kártyával játszott, 7500, 8500, 9600, 9700, 9800, X-ek... a GeF 4 Ti-sek voltak még sokan, de szvsz akkoriban sokkal több Ati kártyás játékos volt, legalábbis itthon.
(#256) SaGaIn: Ez volt eddig a legfontosabb hozzászólás ebben a fórumban.
-
Cifu
félisten
Ott a válasz a kérdésedre az utolsó sorban. Aki 600-700 dollárt kiad a VR sisakra, annak aligha lesz probléma 500-600 dollárt kiadni egy GTX 1080 videókártyára. Aki számára pedig túlzás egy 500-600 dolláros videókártya, az aligha fog venni Oculus Riftet vagy HTC Vive-ot.
Szerintem az AMD taktikája itt siklik ki. Szép, hogy mutogatják, mekkora teljesítményre képes az RX 480, meg mennyire olcsó, csak éppen a hozzájuk való (rendes) VR sisak ára továbbra is magas.
Ha a kommunkáció arról szólna, hogy a legnagyobb felvevő piacot célozzák meg, őszintébb és pozitívabb lenne, legalábbis számomra.
De most a divatos buzzword a VR, szóval ezzel kell kampányolni. Aminek meg ilyen nyakatekert marketing félresiklások lesznek az eredményei...
-
Cifu
félisten
Igen, tudom, hogy a marketing az ilyen. Legyen AMD vagy nVidia marketinges, mindet ki lehetne dobni az ablakon, lehetőleg minél magasabbról. Őszinteség és gerincesség sajnos ma már üres szavak...

Egyébként az RX 480 úgy tűnik az új jelzés, és ahogy most kinéz, egy verzió lesz, legalábbis most még.
Új hozzászólás Aktív témák
- iOS alkalmazások
- Gyúrósok ide!
- OpenWRT topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 Ti EAGLE 12GB - Garancia - Wellness done
- ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II OC 2GB GDDR5 192bit Videokártya
- Eladó AMD RX 580 8GB Videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3070 Ti AMP Extreme Holo
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Elnézést. Amit akartam mondani pont le is írtad. De ha ebbe belegondolsz, ez pont jó esély nekik, legalább ezt a réteget megfoghatják. Viszont ahhoz hogy ezt a mentalitást egy kicsit megváltoztassák, kellenének az erősebb kártyák, amiről már elég sokat vitáztak itt.

Szóval várjuk már meg a teszteket illetve várjuk már meg amig egyáltalán megjelennek azok a kártyák is 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)