Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Fiery veterán Oke, tehat akkor nincs leirva, hogy a GP100 mire nem kepes. De vegyuk ugy, hogy tenyleg nem tud jatekot futtatni. A GP102 fenyeben valoban logikus lenne, hogy a GP100 ne futtasson semmilyen jatekot. Visszaolvastam, amiket egymasnak irtunk, es asszem van egy alapveto kulonbseg (felreertes) kettonk kozott, amiatt, hogy en a piacot nezem, Te meg csak a termekeket onmagukban. En az egesz mondandomat arra fuztem fel, hogy azert lenne (lett volna) fontos a Polarisszal elhoditani a teljesitmeny koronat (a GTX1080-tol), hogy az alsobb regiok eladasaira is jo hatassal legyen az, hogy a komoly jatekosok Radeont valasztanak GeForce helyett. Ha ugyanis valakinek a legjobb, leggyorsabb videokartya kell jatekra, es nem ragaszkodik egy adott brandhez, akkor ide-oda ugralhat a 2 brand kozott, ha epp ugy tartja kedve es van penze ra. A jatekosok, me'g a legkomolyabban nyomulok sem fognak viszont olyan kartyat venni, amire az van irva, hogy Radeon Pro Duo. Eleve nem is nekik lett szanva ez a termek, ezt Te is leirtad a hiredben. A jatekosok vagy eleve nem is akarnak 2 GPU-s kartyat venni, vagy van annyi sutnivalojuk, hogy kiszamoljak, 1 db GTX1080 majdnem egyenlo 1 db Radeon Pro Duo-val (teljesitmenyben), viszont 2 db GTX1080 meg alig dragabb, mint 1 db Radeon Pro Duo. Nem nehez matematikai muvelet ez. A vegeredmeny pedig az, hogy bar kifejezetten a nyers VGA teljesitmenyt tekintve valoban a Radeon Pro Duo az abszolut nyertes, marginalis mertekben (amennyiben a gyari alap GTX1080-hoz hasonlitjuk, es nem mondjuk egy tuningos-vizhuteses EVGA Classified vagy hasonlo verziohoz ugyebar), de a Radeon Pro Duo az egvilagon semmit nem szamit abban a csataban, amirol en beszeltem, amirol eredetileg szo volt. Ha egyszer a jatekosok gepebe nem fog eljutni a Radeon Pro Duo a budos eletben soha, akkor semmit nem szamit, hogy mennyire gyors, legalabbis a brand epites szempontjabol semmikepp. Ugyanugy, ahogy egy GP100 sem fog eljutni, ergo ott sem lenyeges, hogy mennyire gyors (lenne). A Radeon Pro Duo kicsit olyan, mintha azt sakkoznank ki, hany darab GTX770-et kellene egy gepbe rakni, hogy a GTX1080 teljesitmenyet hozza. Lenne ertelme, jopofa teszt lenne, de a gyakorlatban lenyegtelen. 
- 

Fiery veterán "Nem tud fixfunkciós grafikát számolni." Link? En me'g sehol nem lattam 100%-os infot erre vonatkozoan. Mennyi lapkateruletet is lehetne megsporolni a jatekok szamara megkerulhetetlen funkciok elhagyasaval? Ne erts felre, valoban logikus lenne ezeket elhagyni a GP100-bol, de en me'g nem lattam konkretan leirva azt, hogy valoban ki lettek ezek szedve a GP100-bol. "Bocs, nem tudtam, hogy a leggyorsabb VGA a piacon nem számítható a leggyorsabbnak, mert nem tekinted annak." Bocs, hogy nem tudtam, hogy a sajat hiredre sem emlekszel  Új termékkategóriába érkezik az AMD csúcs-Radeonja Idezek Toled: "A Radeon Pro Duo teljesen a virtuális valósághoz lett tervezve, elsődlegesen a tartalomkészítőknek." "A normál, monitoron történő játékra tehát az egy GPU marad a legjobb opció, a több GPU pedig megfontolandó alternatíva." Ennyi erovel technikailag egy Quadron is lehet jatszani, de az akkor sem egy jatekra keszult kartya. De zarjuk le azzal a temat, hogy Neked van igazad. Ugyis mindig ide lyukadunk ki. 
- 

smkb őstag "Van egy piaci rés, amit megláttak a VR-es közvélemény kutatásokból, és terveztek bele egy viszonylag apró lapkát, amire építettek egy viszonylag apró kártyát, majd ezt kiadták, hogy feltöltsék a piaci rést" Ugye ez nem az a közvéleménykutatás, ahol egy techportál olvasóit kérdezve, hogy mi alapján vásárolnak új vga-t, 1 azaz EGY százalék pipálta a VR-t, míg az olvasók zöme a játékok alatt nyújtott teljesítmény és alacsony fogyasztás opciókat jelölte?  
- 

Fiery veterán "És kinél van a leggyorsabb VGA címe? Radeon Pro Duo?" Ennyi erovel GP100... Hagyjuk mar az ilyen, nem jatekosoknak szant videokartyakat meg gyorsitokat. Megjegyzem, en nem lattam me'g a weben GTX1080 vs. Radeon Pro Duo osszevetest -- teny, hogy nem neztem at minden GTX1080 review-t --, de a 980Ti vs. Radeon Pro Duo eredmenyekbol kiindulva egyaltalan nem lepodnek meg rajta, ha a GTX1080 a jatekok tobb mint feleben nagyobb teljesitmenyt adna le, mint a Radeon Pro Duo. Nyilvan ez a hasznalt felbontastol is fugg. De akarhogy is, a regebben megjelent 2 GPU-s kartyakhoz hasonloan, a Radeon Pro Duo sem igazan kozvetlen ellenfele az 1 GPU-s kartyaknak. Jatekra lenyegeben senki nem vesz Radeon Pro Duo-t, meg ugy altalaban a profikon kivul senki. Amit pedig senki nem vesz, es amit eleve nem is jatekos videokartyakent promotalnak, az nehezen fogja erositeni a Radeon brandet. "Ugyanaz lesz a GP106-GP104 átmenet, mint a GM206-GM204 átmenet volt. Nagyobbik lapka/2. Természetesen a GPC blokkora és a többi egységre vonatkozik." Ez nem NDA sertes? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Koszi az infot Koszi az infot 
- 

pohár félisten miért nem a Samsunggal gyártatnak, ha féláron dolgoznak? plusz még a GDDR5X-szel sem lennének hátráltatva valószínűleg, hipp-hopp kitol magából pár százezer-millió chipet magából pár Samu gyár  (mondjuk totál nem követem a bérgyártását most, nem tudom, hogy kinek mi van lefoglalva mennyi időre) (mondjuk totál nem követem a bérgyártását most, nem tudom, hogy kinek mi van lefoglalva mennyi időre)
- 

Cifu félisten Erről nem lehet beszélni. Akkor most megint kinek van rossz kommunikációja? Az AMD olyan homályban tartja a potenciális vásárlóit, hogy lassan már sorban állnak a vajákos öregasszonynál, vessen nekik kártyát, olvasson a fekete kakas véréből és nézzen az üveggömbbe révetegen, mert kétségbeesetten keresik a választ, hogy megvegyék a Radeon RX480-ast, vagy várjanak még. 
- 

Feketelaszlo senior tag Ez nem súrolja az NDA sértés határát? Vagy csak én olvasok túl jól a sorok között? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Ha rosszmájú akarnék lenni, akkor úgyis értelmezhetem, hogy az első szériás kártyák között biztos lesz egy csomó selejt, amelyik nem bírja a feszültség/frekvencia váltásokat, de ne legyen igazam. Amúgy ehhez nem kell bonyolultabb kialakítás a betáp részen (plusz kondik)? Bocs, nem értek annyira hozzá. Ha rosszmájú akarnék lenni, akkor úgyis értelmezhetem, hogy az első szériás kártyák között biztos lesz egy csomó selejt, amelyik nem bírja a feszültség/frekvencia váltásokat, de ne legyen igazam. Amúgy ehhez nem kell bonyolultabb kialakítás a betáp részen (plusz kondik)? Bocs, nem értek annyira hozzá.
- 

nubreed veterán Abu, azt meg tudod mondani, mert itt nagy kavar van az én fejemben is, hogy most lesz gddr5x -es rx 490 Polaris? Vagy a Polarisból az RX 480 lesz a csúcs, és ami ezután jön majd októberben már csak Vega lesz? Vagy az októberi (feltételezhetően) Vega rajt előtt lesz még valami az AMD-től az RX 480 után? 
- 

Fiery veterán "És miért nem az NV igazodik az AMD-hez? Ők is kiadhattak volna egy olcsó, durván gyors VGA-t egy drága helyett." Mert ok pontosan tudjak, hogy mennyire fontos a "performance crown" hazon belul tudasa, folyamatosan, megszakitas nelkul, ha lehet. A felsobb kategoriak elhoditasa ugyanis nagyon jol generalja az eladasokat az alsobb regiokban is. Marketing 1x1. "Mert egyébként a PH-n mindenki olcsó és erős középkategóriásért sírt hónapok óta." A PH olvasoi -- vagy epp a magyar PC felhasznalok, vagy epp ugy altalaban a kelet-europai PC felhasznalok -- miota hatarozzak meg akár az AMD, akár az nVIDIA marketing strategiajat? De egyebkent me'g ha igazad is van -- es ebben nyilvan igazad van --, es mondjuk a videokartya vasarlok tobb mint fele pont a 250 dollar alatti regioban vasarol, akkor is ott a fentebb emlitett problema. Ha az emberek fejeben rogzul, hogy a leggyorsabb videokartya neveben mindig ott van a "GeForce" szo, akkor automatikusan -- sajnos -- a kozep- es alsokategoriaban is huzni fognak a GeForce-ok fele. Az AMD ugy tunik, me'g mindig nem fogta fel, hogy rendkivul egyszeru oka van annak, hogy szenvednek a dGPU es APU piacon. Kinalhatsz Te akarmilyen jo ar/ertek aranyu, kozepkategorias videokartyat, csak akkor fogod tudni eladni, ha van a tarsolyodban egy bivalyeros kartya is, es Te vagy a "kiraly". "Az NV-nek lesz egy hasonló méretű GPU-ja ide, de az 128 bites." Vagy igy lesz, vagy nem. Azon mulik minden, hogy a GTX1050-GTX1060-GTX1060Ti harmas milyen GPU-kon fog alapulni. Egyaltalan nem lepodnek meg rajta, ha a GTX1060Ti egy 1600 shaderes, de 256 bites, GP104 alapu cucc lenne. Akkor meg koppanas van megint, az nem 128 bit  "A GP104 túl drága 200 dollárra." Marmint szerinted  Bizzuk ezt inkabb az nVIDIA-ra, majd ok kisakkozzak. Bizzuk ezt inkabb az nVIDIA-ra, majd ok kisakkozzak."A GP106-ban az GP104/2." Link? Vagy nem arra gondolsz, hogy minden fele, shader szam is? 
- 

Peat;) veterán Azért ezt a 84%-ot közöljék a vásárlókkal is.  
 Értem én hogy titok. Nagyon sok minden titok. A vásárlókat bizonyára a titkok fogják vezérelni vásárlásnál...vagy nem? De lássuk hogy jól sikerül a termék, azzal járna jól mindenki, tökmindegy melyik oldalon van. Bennem a speckók alapján felmerült hogy megint csak pofátlan áron fogok tudni vásárolni, mert az egyik ugyanazt megoldja kevesebből...de hát majd ha a titok kiderül akkor majd biztos ámulunk. Ne haragudj, de ha meglátom ezeket a sejtelmet keltő írásaidat, amelyek mindig egy irányúak ha pozitív és mindig egyirányúak ha negatív, akkor kinyílik a bicska. Az elmúlt évek alapján egyszerűen nem stílusos, finoman szólva. De lássuk hogy jól sikerül a termék, azzal járna jól mindenki, tökmindegy melyik oldalon van. Bennem a speckók alapján felmerült hogy megint csak pofátlan áron fogok tudni vásárolni, mert az egyik ugyanazt megoldja kevesebből...de hát majd ha a titok kiderül akkor majd biztos ámulunk. Ne haragudj, de ha meglátom ezeket a sejtelmet keltő írásaidat, amelyek mindig egy irányúak ha pozitív és mindig egyirányúak ha negatív, akkor kinyílik a bicska. Az elmúlt évek alapján egyszerűen nem stílusos, finoman szólva. 
- 

Fiery veterán Talan azert kellene az nVIDIA-hoz igazodnia, mert az a ceg az egyetlen AMD konkurencia a dGPU piacon? Vagy szerinted egy 2 szereplos piacon celszeru az egyetlen rohadt ellenfeledet zarojelbe tenni?  Plane ugy, hogy nem 80-20% a leosztas az AMD javara, hanem pont forditva. Plane ugy, hogy nem 80-20% a leosztas az AMD javara, hanem pont forditva.A piaci res meg qrva jol hangzana, ha lehetne tudni, hogy ebben a kategoriaban nincs es egyhamar nem is lesz mas videokartya a piacon. De akarmennyibe mernék fogadni, hogy sokkal hamarabb erkezik az nVIDIA-tol a valasz (ld. GTX1060), mintsem hogy az elkezdene egeto problema lenni, hogy pl. a jelenlegi konkurens megoldas (GTX970) VR alatt milyen gyengen muzsikal... Mert ugye a VR sem az a kategoria, mint az okostelefon, hogy mindenkinek ott van mar a szoba sarkaban a Rift vagy Vive-ja... Ha pedig a piaci resben hirtelen egymast fogja agyontaposni az RX 470/480 es a GTX1060, akkor onnantol a mostani szitut figyelembeveve eleg nehezen tudnam elkepzelni azt, hogy pont mindenki az AMD-fele megoldas irant kezdene el kapkodni. Ha tegyuk fel lesz egy GTX1060, GP106 alapokon, mondjuk 1600 shaderrel, az RX 480-hoz nagyon hasonlo teljesitmenyt kinalva azonos aron, akkor miert lesz jobb valasztas pont az RX 480? Ha tegyuk fel, nincs szines szemuveg rajtad  Hogy majd egyszer lesz nehany olyan jatek, amiben erosebb lesz a Polaris, mint a Pascal? Ha meg nem lesz egyertelmu erv a Polaris 10 mellett (vs. GTX1060), es mondjuk beall a mostani leosztas megint a dGPU piacon (20-25% AMD, a "maradek" meg a zoldek), akkor mennyi ertelme is volt arra a csodalatos resre hajtani, es figyelmen kivul hagyni kozben egy hatalmas "rest" (ld. GTX1070-1080 territoriuma) eggyel feljebb? Hogy majd egyszer lesz nehany olyan jatek, amiben erosebb lesz a Polaris, mint a Pascal? Ha meg nem lesz egyertelmu erv a Polaris 10 mellett (vs. GTX1060), es mondjuk beall a mostani leosztas megint a dGPU piacon (20-25% AMD, a "maradek" meg a zoldek), akkor mennyi ertelme is volt arra a csodalatos resre hajtani, es figyelmen kivul hagyni kozben egy hatalmas "rest" (ld. GTX1070-1080 territoriuma) eggyel feljebb? 
- 

Peat;) veterán Nem kell, de akkor látható mi történik a piaci szereplésükkel ha nem vesznek tudomást a versenytársról. Ezt nem is értem hogyan gondoltad. Feltöltenek egy piaci részt, a többit meg odadobják...én a fejemet fognám ha ott melóznék. Majd a tesztek eldöntik de az hogy 150w-ot adtak meg a fogyasztásra...hát kíváncsi vagyok hogyan viszonyul majd az 1070-eshez a gyakorlatban, mert ha tényleg hasonló a fogyasztás a várható teljesítménydifferenciával akkor szinte megismétlődik az elmúlt két év. Pipó: ilyeneken nem kell fennakadni. Bejelentettek egy kártyát és már sínen van a piaci rést betömve, a másik ami már kapható meg nagy gázban. Így kell ezt.  
- 

Cifu félisten Magyarán szólva el fog jönni egy olyan időszak, amikor nem is lehet közvetlenül egymáshoz mérni a GPU-kat, mert játékról játékra brutális szintű különbségek lesznek az adott játékban mutatott teljesítményben? Az szép lesz... Majd szépen kinézzük, hogy milyen játékkal akarunk játszani, és ahhoz való videokártyát veszünk...  
Új hozzászólás Aktív témák
- Packeta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Új Asus 16 ProArt 4K+ OLED Touch Ryzen AI 9 HX370 32GB 2TB Nvidia RTX 4060 8GB Studio Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1TB GTX1650 500nit 4K 1 év teljeskörű gar.
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Koszi az infot
 Koszi az infot 

(mondjuk totál nem követem a bérgyártását most, nem tudom, hogy kinek mi van lefoglalva mennyi időre)
 (mondjuk totál nem követem a bérgyártását most, nem tudom, hogy kinek mi van lefoglalva mennyi időre)