Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
- 

leviske veterán Ahhoz, hogy a Vega 10 a GP102-vel tudjon foglalkozni a Polaris 10-nek meg kellett volna fognia a GP104-et legalább alulról a GTX1070 felől. Erre meg jó eséllyel a RX485(?) se lesz képes, miután az RX480-ból is kettő kell a GTX1080 ellen. Így viszont marad az, hogy a Vega 10 alapú kártyáknak (RX490/495?) a GP104 alapú GeForce-ok ellen kell majd küzdenie, míg a GP102 alapú GTX1080Ti? és új Titan ellen az egyedi nevű Vega 11 alapú kártyáknak kéne érkeznie. A GP100 piacára szerintem az AMD inkább a Greenland-et szánhatja valamikor jövőre. Márcsak azért is, mert az NVLINK-el ellentétben az AMD-nek nincs kész az az interfész, amin tudnák hozni a konkurencia sávszélességét. Ennek áthidalására ideális lehet az interposer és a közös HBM. 
- 

SaGaIn senior tag Ok hát sajnos nem vettem észre akkor bocsi hogy duplán van... 
 De lényeg hogy ebből is látszik hogy jó kis kártya lesz ez...Mert lehet mondani, hogy ez csak egy cím, de egyre több ilyen cím lesz talán, bár a nVidia még pénzzel sok mindent elérhet pl azt is hogy ne optimalizáljanak AMD re a cégek... 
- 

Fiery veterán Oke, de az ur ez esetben azaltal keletkezik, hogy az AMD bedob egy szokatlanul jo ar/teljesitmeny aranyu megoldast a kozepkategoriaba, ami sokkal nagyobbat szol, mint az a problema, hogy a GTX960 es GTX970 kozott van egy cca. 100 dollaros szakadek. Arra (RX480) maximum a mostani GTX970 lehetne valasz, csak tul draga. Meg kell 2/3-olni az árát, es akkor betoltheto rovidtavon az ur. Hosszutavon nyilvan nem, de arra meg ott lesz a GTX1060/GTX1060Ti, ilyen (GP106) vagy olyan (GP104) formaban. Az meg hogy az RX480 elott a GTX960 es GTX970 kozott miert volt 100 dollaros kulonbseg, es hogy oda miert nem jott mas, szerintem most, az RX480 megjelenesenek kuszoben mar felesleges dumalni. Teljesen egyertelmu, hogy ez a mostani helyzet nem fog megmaradni, hiszen nem lesz eladhato 300 dollarert innentol a GTX970 es 200 dollarert a GTX960. Vagy kivonja oket a piacrol azt az nVIDIA, vagy lejjebb viszi arban mindkettot. 
- 

Fiery veterán "Te is tudod nagyon jól, hogy az 1060 nem fog jönni 1 hónapon belül." Es ha megis?  Szerinted egy GDDR5-os, GP104 osztva kettovel GPU-t akkora feladat osszerakni? Plane ugy, hogy az nVIDIA velhetoen mar honapokkal ezelott tudhatta (vagy minimum sejthette), hogy a GP106-ra szukseg lesz iden nyaron. De leirtam 2 alternativ, athidalo megoldast is, ha nem tud idoben erkezni a GP106 alapu GTX1060. Szerinted egy GDDR5-os, GP104 osztva kettovel GPU-t akkora feladat osszerakni? Plane ugy, hogy az nVIDIA velhetoen mar honapokkal ezelott tudhatta (vagy minimum sejthette), hogy a GP106-ra szukseg lesz iden nyaron. De leirtam 2 alternativ, athidalo megoldast is, ha nem tud idoben erkezni a GP106 alapu GTX1060."960 és 970 közötti űr a mai napig nincs kitöltve, mégis miről beszélsz?" Mi koze ennek az RX480-hoz? 
- 

Fiery veterán Nem sok helyen beszelnek konkretan Vega 11-rol, itt egy pelda ra: [link] En ugy tudom, jelen allas szerint csak egyfele Vega jon, legalabbis belathato idon belul, az pedig a GTX1080 ellenfele lesz. Teny, hogy arra sincs semmi bizonyitek, hogy a GP102 barmikor eloranthato a kalapbol -- az viszont eleg egyertelmunek tunik, melyik az egyszerubb dizajn. Vega 1x + HBM2 vs. GP102 (ami nem tobb, mint egy felskalazott GP104) + GDDR5X-re gondolok itt. 
- 

Malibutomi nagyúr Aminek semmi ertelme hisz a lenyeg hogy melyik process es melyik architektura milyen orajelet enged. 
 Egyebkent az AMD-nel az 1050 a boost orajel.
 Alap orajelrol beszelni semmi ertelme. Az AMD egy orajelet ad meg az a boost clock, az NV megad egy garantalt alapot, es a boost clockot.A lenyeg az hogy mennyit gyorsultak az elozo genhez kepest. 
- 

Malibutomi nagyúr Amelyiket tuningoltak  
 1350 korulig boostoltak a custom kartyak maguktol. 1450-1500-ra siman huztak a userek.Ha alaporajel, akkor ahogy mondtam 1350-1380-ra boostoltak a custom 970-ek maguktol. Az volt kb az 1000-1050-es 390 szinten. 
 Ezert mondom architektura kulonbseg.
 A Maxwell es Pascal az orajelbol el. A Pascal ~30-35%-al magasabb orajelen megy mint a Maxwell.
 A AMD meg olyan 25% korul emel az orajelen.
- 

SaGaIn senior tag Én 1266MHz et láttam Boost órajelnek a gyárin de ez még megy majd feljebb .Gyári tungos változatokon nem lennék meglepve ha lenne 1400Mhz -es Asus vagy EVGA Amúgy logikusnak hangzik hogy kiadjuk a 36 CU-sat és ha javul a kihozatal pár hónap múlva és lesz elég hibátlan chip akkor jön a 44CU-s X es változat. Meg a Playstation 4 be is 36CU megy és ők a rengeteg chip miatt sosem full chipet raknak a konzolba... Ezeket a utalásokat tekintve elég egyértelmű mi fog következni 4-6 hónap múlva... 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Windows 11
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Szerinted egy GDDR5-os, GP104 osztva kettovel GPU-t akkora feladat osszerakni? Plane ugy, hogy az nVIDIA velhetoen mar honapokkal ezelott tudhatta (vagy minimum sejthette), hogy a GP106-ra szukseg lesz iden nyaron. De leirtam 2 alternativ, athidalo megoldast is, ha nem tud idoben erkezni a GP106 alapu GTX1060.
 Szerinted egy GDDR5-os, GP104 osztva kettovel GPU-t akkora feladat osszerakni? Plane ugy, hogy az nVIDIA velhetoen mar honapokkal ezelott tudhatta (vagy minimum sejthette), hogy a GP106-ra szukseg lesz iden nyaron. De leirtam 2 alternativ, athidalo megoldast is, ha nem tud idoben erkezni a GP106 alapu GTX1060.