Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harley quinn
tag
-
bunfi
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Akkor sorry. Nem tudom, hogy mi volt a DX10-DX11 váltáskor, de nevetséges, hogy mindenhonnan azt hallani a kritikusoktól, hogy minek, meg bőven jó a DX11. Én csak az látom, hogy hány teraflop teljesítmény "vész el" a rosszul megírt játékokkal/portokkal vagy magával az API-val... Most hogy léphetnénk csak azért mert az egyik piaci szereplő sz@rik rá még mindig jönnek a dx11-es játékok és nincs kihasználva az, amit az API tudna... Nagy kár.
-
zsolt0017
tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Igen, az elnevezést benéztem kicsit, de sebaj.
Amúgy nem akarok startból cf-et, ahogy írtam, csak majd (mondjuk nem konkrétan ez jött le az írásomból). Amíg elbír egy belőle fhd-n mindent, értelmetlennek látom, addig meg legalább olcsóbb lesz. Szóval idén jön egy kártya magában, annak egy évig azért elégnek kell lennie mindenre, aztán ha kezdik a játékok megfektetni, veszek mellé még egyet. Addig a dx12 is jobban terjed és a cf is hatékonyabb lesz. Nagy vonalakban ez a terv. De ha csak szimpla csere lesz belőle, az sem esik majd olyan rosszul az árazás miatt.
-
zsolt0017
tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Amúgy az csak ilyen városi legenda, hogy a founders edition jobb minőségű, időtállóbb? Nekem is valószínűleg az lesz belőle. Csak azt nem tudom eldönteni, elég lesz-e a 4gb, vagy menjek a 8-ra. Olyan nagynak nem tűnik a különbség, a jövő szempontjából talán jobban megéri. Néhány játék azért már most is bőven kéri ezt a mennyiséget. Az majdnem biztos, hogy 1, max 2 éven belül kettő lesz majd cf-ben.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
...Meg sem kell várnunk a nyár végét.AMD oldalon a 480-nal kell beérni őszig.Október előtt nem kapunk erősebbet nála.A teljes 480 is GDD5X -el is csak a nyár végén fog érkezni,ha egyáltalán lesz.Szerintem a GDDR5X memóriákat addig lestoppolta az NV a 1080 -hoz,amit el kell ismerni megint ügyesen csinált.
480 felől addig nem döntök még nem láttam játék teszteket.

-
nubreed
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy az AMD már megint nem a jelenre, hanem a jövőre koncentrál, ami mindig bizonytalan és az egyre csökkenő piaci részesedésük ezt az üzletpolitikát eddig nem támaszotta alá: a DX11 -et szerintem lesz*rják már magasról, pedig még mindig sokkal több dx11 -es játék masina van szerintem kint, illetve kevés a DX12-es játék. A DX12/Vulkan/VR az a mantra amire most felült az AMD. mintha pár éve ugyanezt hallottuk volna a mantrélról, aztán abból is mi lett. Egy kezemen meg tudom számolni, hány mantlés játék jött ki azóta.
-
nubreed
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
+1. a számból vetted ki a szót, pontosan ugyanígy vagyok vele én is. Legkésőbb, de az már nagyon legkésőbb nyár végére én is szeretnék új gpu-t és nem vagyok hajlandó várni egy esetleges 490/x -re még október végéig. Inkább veszek egy custom 1070-et ha a 480 teljesítménye nem lesz meggyőzó.
-
zsolt0017
tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Na és itt jön képbe az, aki most kar gépet építeni (én pl). FHD lesz, az tuti és intel proci a ddr4 miatt főleg, a zen-re már nem tudok várni (bár ez ahogy újabban tájékozódtam nem befolyásolja a kártyát). Mikor kijött az új Pascal ujjongtam, hogy végre, a pénzemért normális cuccot tudok összerakni az 1070-nel. Aztán jött ez a 480, ami első blikkre csalódás, de ahogy tájékozódtam, végigolvastam a kommenteket, elgondolkodtam.
Szóval ha szeretnék a jelenlegi címekkel is játszani, mert a mostani konfiggal lehetetlen (Witcher 3, Fallout, GTA), arra kevés lesz a 480, de az 1070 meg a jövőben hullik majd szét ?
Ha ezeket a címeket vinné majd normálisan és a jövőben profitálnék a dx12-ből ráadásul olcsóbban (a pénz azért számít), akkor inkább ezt a lépést húznám meg. Szerinted/szerintetek?
Persze, ha 3 évig húzza a 480, az is tökéletes ha belegondolok, az ilyen kategóriába eső kártyákat nagyobb gusztussal cseréli az ember (vagy veszek mellé mégegyet), mint a kétszer ennyibe kerülő szörnyeket.A topicot végigolvasva tényleg nevetséges dolgok vannak itt, mind amd mind nv részről. Az utóbbi időben nv felé húztam, de mindig is elismertem az amd fejlesztéseit + jelenleg is az ő kártyájukon gondolkodom. Ahogy mindenki inkább Azt csinálná ami jobban megéri minthogy feleslegesen fanboykondjon. Gusztustalan
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
"Ha a tesztekben 90%-ban DX11 játékok vannak... Amiben az 1060 vérengzeni fog, és szinte termeli az áramot az 1070 perf/wattjából kiindulva, Polarishoz képest."
1. Nem tudod sem a Polaris sem az 1060 teljesitmenyet. A 960 kiabrandito volt.
2. Nem tudod sem a Polaris sem az 1060 fogyasztasat. A Polaris TDP-je 150W de azt mondtak 120 korul fog fogyasztani.
Az 1070 30%-al lassabb mint az 1080 de csak 17%-al fogyaszt kevesebbet.Plusz nem tudjuk hogy fog teljesiteni dx11 alatt a polaris az uj frontend-el
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ne felejtsük a játékok késése nagyrészt csak az Nvidiának köszönhető mert ő lassítja a piacot még mindíg mert játékfejlesztők nem mernek bizonyos lépéseket megtenni mert jaj akkor az nVidián nem lesz 90 csak 60 FPS... Most ne beszéljünk az AMD direkt hátrányos helyzetbe hozó Hairworks esetről mert az már pofátlanság volt...
Az nem kérdés, hogy az nvidia nem kicsit él vissza a piaci fölényével a vásárlók és fejelsztők rovására.
Én simán megbüntetném mint anno a Microsoftot...
Ne is haragudjatok de nem értem mért kéne egy 390X et lecserélni... Csak azért mert jött ki gyorsabb?
Másik: Aki RX480 helyett képes megvenni a 3,5GB-os 970et ami DX12 ben kifullad hát kollegák annak csak gratulálni tudok meg küldeni neki egy szép zöld szemüveget....
Az tenne jót a piacnak ha közel 50-50% lenne a részesedés de legalábbis 60-40,
Csak amíg lesznek annyira zöldek hogy megveszik a kevésbé fejlett architecktúrát ugyan azon az áron vagy drágábban csak mert az nvidia addig ne várjunk normális piacot. Addig az okos vásárló is szenvedni fogy mert az Nvidia megkeni a fejlesztőket vagy fejlesztői ilyednek meg hogy a játék nem mehet a kártyák nagyobb hányadán lassabban ne tegyünk bele ilyen olyan fejlesztést
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Csak a Maxwell-Pascal előbb elvérzik mint az AMD-s párja ahogy anno a HD4850 en simán ment a Witcher2 az nVidiás ellenfele a 9800 meg szépen elcsúszott azon a banánhéjon hogy nem volt benn egy csomó feature
Tény, hogy aki megvette anno az AMD 7950 et az még ma is ingen csak nyugottan üldögélhet a székében és játszhat FHD-ban szemben az nVidia pártiakkal ugyanabból az érából mert az csak álmodozik egy Hitman-en vagy egy Ashes of Singularity-n
vagy zsebbenyúl és megint kiad 500 dodót
A RX480 1060-70 öszvetés uygan ez lesz 5 év múlva...
Annyiban van igaza az AMD-nek hogy nagy többséget a FHD-WQHD 60FPS feletti rész egyáltalán nem is érinti mert nincs 4K s monitorja 250 ezerért. Legalábbis az vásárlók nagy tömege biztos nem fog még egy - két évig 4k-s moitorral TV vel futkozni. 60Hz-es monitorhoz meg nem kell hogy vga 120Fps-t tudjon
Szerintem ha valakinek nincs 4k-s monitorja teljesen feleslegesen venne GTX1080-at vagy Vegát(ha kint lenne)
Bőven elég nekik a GTX480
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Szemüveges topik
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Apple Watch
- Konteó topic
- További aktív témák...
- AMD AM5 Setup! Akár kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Ha ezeket a címeket vinné majd normálisan és a jövőben profitálnék a dx12-ből ráadásul olcsóbban (a pénz azért számít), akkor inkább ezt a lépést húznám meg. Szerinted/szerintetek?